КПК

Показати повну версію : Роджер Желязни

Тол
10.08.2005, 21:33
Фантастику я взагалі-то не полюбляю. Читаю фентезі. Навіть скажу, що обожнюю хороше фентезі! Попав у руки "Лорд Демон" Желязного. Прочитав! І мені сподобалось! У Роджера взагалі більше фантастики написано, але є і твори фентезі. Хтось читав "Лорд Демон"? Що взагалі читали Желязного чи Шеклі? Як воно вам? Що порадите?
п.с. Читав я ще "Історія рудого демона", яку написали ці двоє письменники разом. Але воно ніяке! Нервує, харить, харить. Нічого особливого.

Девор
10.08.2005, 22:16
Собсно підпис у мене з "Джека З Тіні". Зауважте:)

Тол
10.08.2005, 22:34
Ага! А псевдо з Лорда Демона. Девор - демон-наркоман :)

Germis
11.08.2005, 11:55
З Желязни читав тільки "Двері в піску". Особливих вражень не було, але за браком фантастики пройшло.

sunny_girl
11.08.2005, 22:12
Если понравился "Лорд Демон" попробуй почитать "Мастер снов" и "Остров мёртвых". А из рассказов, на мой взгляд, стоит обратить внимание на - "Роза для Экклезиаста", "Игра крови и пыли", "Аутодафе" и "Коррида".
Хотя у Машкова на lib.ru написано, что эти рассказы написал не сам Желязны, они только вышли под его именем.

Тол
12.08.2005, 22:49
Подойдя к грани миров, я задумался о своем внешнем виде. Внутри бутЬілки я хожу в своем естесвенном облике. Он человекоподобен - в том смисле, что у меня две руки, две ноги, вполне узнаваемие туловЬіще и голова, обЬічние число глаз и все такое прочее. Но при етом ноги у меня снабженьі когтями (пальцев там п'ять), я возвишаюсь на восемь футов, а моя кожа имеет насьіщенний синий цвет с пурпурньім отливом. Вокруг глаз у меня красуются черньіе треугольники.Некоторьіе полагают, что єто кометика (действительно, тьісячу лет назад єто бьіло модно), но у меня єто от рожрождения. От єтого мои темньіе, лишенньіе зрачков глаза кажутся горящими, что придает мне угрожающий вид, даже если я того и не желяю.
М-да, для мира людей єта внешность не подходит...
Опис головного героя Кая Крапивника з книжки "Лорд Демон". Вражає??? :)

Mercenary
17.08.2005, 01:10
Ну, такое...

Nobody
19.08.2005, 21:43
З Желязного читала лише "Хроніки Амбера". Зате повністю). Мене вразило, хоч я, взагалі, не люблю твори, які розтягуються на кілька книжок. Шось таки в ньому є незвичайного.

Тол
25.08.2005, 15:17
Чув багато поганих відгуків про "Хроніки Амбера". Колись таки почитаю. Але чомусь сумніваюсь, що мені сподобається...

Korwin
12.09.2005, 00:31
А ти почитай - поки не бачив людей, якім би він не сподобався (інше діло, що хтось фанатіє, а хтось ні :) )

~Pick@chu!!!
09.11.2005, 19:01
Хроніки Амбера - нема слів. лише емоції.
а от щодо Джека З Тіні - то огОГГО!

я й досі пам"9таю як ПРАВИЛЬНО різати вени =)

Tim-Lit
25.11.2005, 19:58
Років десять тому, після виходу рекламного ролика про якесь пиво серед київських фенів ходив такий анекдот, де натякається на буквальну транслітерацію прізвища Желязного з англійської - як це зробили, здається, у Москві:
- Привіт! Чув, як ті кляті москалі називають Желязного?
- Ну?..
- ЗІ-ЛАЗ-НІ!..
- Перестрів би, то вбив...

:D :D :D :D

Сюзерен Усталий
26.11.2005, 13:08
Я читав тільки "Джек із тіней". Хорша річ. "Хроніки амбера" не читав, але здається, що це схоже на "Ім"я троянди" Еко.

Spacer
26.11.2005, 13:23
Роджер Желязни, як на мій погляд, дуже цікавий тим, що це - один з небагатьох авторів, який дуже талановито й природньо поєдунє фентезі й сайенсфікшн. Найбільш вдало (знову ж - на мій погляд) це зроблено в романі "Бог світла". Дуже раджу почитати.

R18
06.05.2006, 12:41
Читав, здається, сім частин "Хронік Амбера", перші п'ять сподобались, дві наступні надто важкі. Але вцілому сподобалось, рекомендую

Девор
06.05.2006, 19:48
А шо я там прочитав.. А! "Донерджек" і "Лорд демон" - ну дві речі які справили на мене позитивне вражІння

Крилатий Пес
30.06.2006, 20:13
Желязни - титан. От тільки не скажу, чого саме.
Відповідь пошукати можна в "Джеку..". Це, як на мене, найбільш "желязнівський" його твір. Темне-світле, наука-магія і їхнє фантасмагоричне поєднання. Писане в чистих жанрах ("Гонки.." в НФ чи "Амбер" у фентезі) йому, погодьтеся, не дуже вдавалося. А от синтезати - "Джек.." і "Князь світла" (він же бог)... То речі з великої літери.
Ще в ньому приваблює абсолютно нестандартне тлумачення міфологічних образів. Я ніколи не забуду Ями, який став старим не мавши молодості.
А от "Лорд Демон" - то вже слабше. Тим паче, що його дописувала дружина Желязни.
"Фауст..." взагалі відверто не сподобався. Там, як на мене, втілено все найгірше і від Желязни, і від Шеклі.

Iryska
03.07.2006, 13:16
Ще в ньому приваблює абсолютно нестандартне тлумачення міфологічних образів. Я ніколи не забуду Ями, який став старим не мавши молодості.

а докладніше можна? дуже цікаво, щотаи ще такого є, міфологічного і витлумаченого автором.

Крилатий Пес
06.07.2006, 13:13
а докладніше можна? дуже цікаво, щотаи ще такого є, міфологічного і витлумаченого автором.
Сам-Будда, Яма, Калі, Шива, Брама, Крішна, Кубера, - там половина індійського пантеону. В желязнівському розумінні. Всі вони - люди, які стали богами, здобувши безсмертя і розвинувши в собі паранормальні здібності (і користуючись для цього найрізноманітнішою технікою). З притаманними людям гм... рисами характеру.
Якщо ж іще докладніше, то його треба читати. Бажано не один раз.

Iryska
06.07.2006, 13:22
;) желязни з задоволенням перечитаю.. і не один раз...
а от з індійським пантеоном в мене слабше... я їх просто не впізнаю... так що є привід почитати якраз не желязни...

Танкистка
05.11.2006, 17:02
Хроніки Амбера - це наше все... варто почитати, рекомендую. Можна просто подивитися, хоча б заради того, щоб дізнатися подобається тобі його творчість цілком, чи лише частково.

Aureliano
05.11.2006, 21:33
Бог света - по-моему это одно из лучших произведений мировой фантастики, истинный шедевр. По-поводу мифологичности - здесь скорее имеет место социальная фантастика, просто мифология очень удачно вплетена в канву произведения, и боги индуистского пантеона в контексте романа - это то же самое что "Большой Брат" у Оруэлла ("1984") или "Неизвестные отцы" у Стругацких ("Обитаемый остров"), т.е. некий управляющий элемент социальной модели общества будущего.

Крилатий Пес
11.11.2006, 15:49
Бог света - по-моему это одно из лучших произведений мировой фантастики, истинный шедевр. По-поводу мифологичности - здесь скорее имеет место социальная фантастика, просто мифология очень удачно вплетена в канву произведения, и боги индуистского пантеона в контексте романа - это то же самое что "Большой Брат" у Оруэлла ("1984") или "Неизвестные отцы" у Стругацких ("Обитаемый остров"), т.е. некий управляющий элемент социальной модели общества будущего.
"Бог світла" - це Річ, і ніхто не мав на увазі, що міфологія є метою, а не засобом, але з приводу соціальності... Мені здається, що там швидше проблема індивіда поставлена.
Історія етичних пошуків Сама - особливо коли він під Будду косив, чи коли після повернення з Нірвани намагався "підключитися" до життя - основна дилема. Як і куди?
Суспільство - максимум тло, до того ж прошу врахувати, що воно посткатастрофічне і боги - це залишки землян, "емігранти". Індійська система була обрана як найбільш "suitable". Вона перед цим себе вже історично виправдала й показала свою ефективність.

BOPOH
27.11.2006, 11:57
Поки читав тільки всі 10 томів "Хронік Амбера". Що тут розповідати. Це одна й з самих моїх улюблених книжок. Мало того, що вона читається дуже цікаво, так і ідеї у книгах досить цікаві. Це вже мабуть класика. Усім раджу прочитати саме усі 10 томів! Гарні враження обіцяю. Нажаль, їх могло б бути ще більше, але Желязни вмер, так і не закінчивши всю ідею, є кілька місць у книгах, які ще потрібно розкрити.

Iryska
27.11.2006, 14:08
Поки читав тільки всі 10 томів "Хронік Амбера". Що тут розповідати. Це одна й з самих моїх улюблених книжок. Мало того, що вона читається дуже цікаво, так і ідеї у книгах досить цікаві. Це вже мабуть класика. Усім раджу прочитати саме усі 10 томів! Гарні враження обіцяю. Нажаль, їх могло б бути ще більше, але Желязни вмер, так і не закінчивши всю ідею, є кілька місць у книгах, які ще потрібно розкрити.
там, де корвін головний герой - супер.
а як його син виходить на перший план - мені стає нудно. :)

BOPOH
27.11.2006, 14:37
А я про Мерліна навпаки, читаю ще більше залюбки. Хаос, це моє все...

Iryska
27.11.2006, 15:25
А я про Мерліна навпаки, читаю ще більше залюбки. Хаос, це моє все...
ніц не маю проти хаосу. :) крім того, що не тільки твоє все, а й ще чиєсь.
але якість книг, як на мене, з мерліном - шкутильгає.
знову ж таки, то - суб'єктивно.
занадто сильно я люблю корвіна, щоб читати про когось ще. :)

BOPOH
27.11.2006, 22:52
Ось остання думка й показала твою суб'єктивність. ;)
Якість не впала, ідея в останніх книгах дуже цікава і самі пригоди також.
Народ, а що в першу чергу тепер читати у Желязни?

Наточка
07.12.2006, 17:45
Хроніки Амбера - це просто супер! Читала все повністю - надзвичайно сподобалося. Хоча я погоджуюся, що ближче до кінця читати стає важче - багато дуже накручено. А щодо решти творів - раджу "Ночь в тоскливом октябре" і оповідання (всі)

kokacher
28.12.2006, 17:54
Значить так. "Хроніки Амбера" ( усі 10 томів) я перечитав три чи й навіть більше разів. Тут як розпочинаєш читати перший том - втриматися неможливо, і так до десятого. Крім того, придбав зараз ще дві книжечки і прочитав тіпа ( як би це сказати) не продовження, а розшифровку деяких "білих плям" у романі, написану іншими людьми на підставі розшифрування чернеток самого Желязни.

"Хроніки Амбера" - це просто колосальна річ ( хоча моїй дружині і не сподобалося ; їй взагалі ніяка фантастика , крім моєї, не подобається :) ). Перший раз я читав врізнобій : 1, 2 , 3,4 , потім 6 чи сьому , ні фіга не зрозумів, аж поки не дійшло, що там уже не Корвін ( Кевін) , а його син. Слово "Кевін" не подобається, треба писати "Корвін".

Читаючи ці твори, я настільки ними проникся, що деякий час мені стало здаватися, наче я - один із Принців. У мене навіть є свій Лабіринт - це певний маршрут у Голосіївському лісі. Між іншим, допомагає.

Коли читав вперше "Дев"ять принців Амбера", якраз по ТВ йшов перший "Горець" ( не серіал, а фільм). Дивним чином воно у моєму мозку скорелювало, я чомусь став гадати, що Дункан МакЛауд - то є один із принців Амбера, можливо, що навіть це Корвін.

Не знаю, НМД у порівнянні з ХРОНІКАМИ меркне навіть трилогія про хоббітів Володар Перстнів.
Довгий час нічого не міг читати із Желязни, крім перечитування Хронік.

Потім осилив "Джек-із-Тіні", але, читаючи цей твір, шукав у ньому алюзії до Амбера.... хоча, в принципі, там нічого такого і нема.

Одним словом, шукаю інших принців Амбера в реалі .
І принцес :)

Девор
01.01.2007, 22:11
;) желязни з задоволенням перечитаю.. і не один раз...
а от з індійським пантеоном в мене слабше... я їх просто не впізнаю... так що є привід почитати якраз не желязни...

До речі цікава тема, чи взагалі етично з боку читача читати твори не шарячи семантики тексту, його деталей, в яких впізнаються певні особливості сюжету.
Особисто я важаю, що пофіг:aga:

Цікава річ також, як сприймаються "Хроніки Амбера" різними читачами.
Бішльшість моїх друзів на них гнала бочку, але дочитувала до кінця, знову ж таки з боку етики читача :8, справа в тім - з їхніх слів - що текст занадто розтягнутий, ну аж за дужО. Особисто я не читав, але найближчим часом скажу вам свою думку.

oleksa
04.01.2007, 11:49
Блукав по форуму і знайшов цікаву тему для себе, оскільки до творчості Желязного відношуся достатньо неоднозначно. Власне відкрив його для себе років п'ятнадцать тому, коли лише починали видавати деяких письменників-фантастів. Зрозуміло, що ці перші видання якості були ще тієї! Починаючи від перекладу дуже низької якості (скажімо в томі можна було знайти декілька книжок, де розрізнялись імена головних героїв, та й "Тени" іноді перекладались як "отображения"- не знаю до сих пір як правильно і як краще) закінчуючи оформленням самої книги..Але.. не дивлячись на це "Хроніки Амбера" вразили. Можливо, тому що це була одна з перших книг такого характеру. ( нагадаю, що "Многоярусный мир" Фармера чимось нагадує "Хроніки", теж не знаю, хто на кого вплинув).Між іншим, щось подібне було і вкогось ще. В цілому, вважаю, що то є все-таки класика і звичайно рекомендую читати. Погоджуюся, що перші п'ять книжок більш цікавіші,але воно й мало так бути - новизна втрачається. Мушу також додати, що "Хроніки" -це та з небагатьох книг Желязного, які я зараз прочитав і не змінив своєї думки щодо неї. Скажімо, я намагався перечитати його оповідання зараз - не сподобалося, ну, хіба що рекомендую "Принцип единорога" ( якщо не помиляюсь в назві), річ сильна. Шаную ще "Этот безсметный". Все-таки переклад багато важить, може варто пошукати гарний?

Iryska
16.01.2007, 17:40
звісно варто.
а я колись мріяла хроніки амбера в оригіналі почитати. але шось воно забулося... тра здійснити давню мрію. тоді і можна подумати, як правильніше - тіні чи відображення.
:)
а багатоярусний світ - то теж кльово. читала.

Ящірка
16.04.2007, 00:51
З Желязни читала "Джека з тіней" і переші здається 5 "Принців Амбера". Джек здався прикольним, але я його не дочитала, якось не вразило, а принців люблю, хоч дочитувати серію і не тягне. В принципі всім рекомендую прочитати "9 принців Амбера" дуже якісне і цікаве фентазі.
P.S. Я навпаки не люблю Желязниних заїздів в міфологію особисто мене дратує і не викликає інтересу.

Black3012
05.03.2008, 17:48
Історія в "Хроніках Амбера" не нова. Подорожували іншими вимірами задовго до нього, однак він подав класну ідею на рахунок справжності і вторинності світів.
І, звісно, не було б нічого прикольного, якби не антураж пізнього Ренесансу, всі ці шпаги, магія, замки, лицарі, перескакування з "мерса" на гнідого і навпаки, козиряння через карти, класичний сантабарбарівський сюжет про успадковування батьківського майна...
Роджер створив гримучу суміш, але де-не-де не встиг до кінця розробити свій колосальний задум. А герої в нього - просто ікони! Особисто я досі оплакую Дейдру...

Загублена дитина
25.07.2008, 18:58
читала повністю "Хроніки Амбера". ше доволі малою. тато дав, шоб під ногами не плуталася =)
перечитала зараз.
одна з моїх улюблених книг, хоча я не прихильниця цього жанру.
і зараз згадалося - бо дуже пасує до моїх теперішнії думок.
респект йому.

Андрон Кобила
25.07.2008, 20:57
тато дав, шоб під ногами не плуталася =)

гарний тато,)

Ломенор
26.07.2008, 01:07
О, Великий Майстер Желязни....
Один із моїх найулюбленіших письменників, хоча я читав лише всі 10 ромнів "Хронік Амбера". Проте перечитував раз п'ятнадцять))) Колосальний твір. Дивовижний гармонійний сплав фентезі і sci-fi.... Іноді візьму перший том "Хронік", пробіжу очима "Похоже, наступал конец тому, что казалось мне вечностью..." и не зупинюсь, доки не прочитаю останній абзац циклу...
Особисто я надаю перевагу "Хронікам Корвіна" (безсмертний персонаж!), хоча романи про Мерліна теж блискучі (трохи більш заплутані)....

На жаль, в "Хроніках" дуже багато білих плям..... це правда. Якщо я не помиляюсь, Роджер мав намір видати іще один том "Хронік" (тобто третій), але не зумів виконати задумане через смерть. Джон Грегорі Бетанкур продовжив справу Желязни, на основі чернеток и записів Майстра (?), точно не скажу. Читав ці "приквели", мені сподобались...

Найблищим часом маю намір почитати ще щось із Желязни. Скоріш всього, це буде "Джек з тіней")

Загублена дитина
26.07.2008, 09:27
гарний тато,)

ну да =) у мене хороша спадковість =)
а "Хроніки Амбера" таки дійсно чудові.