КПК

Показати повну версію : Літінститути або ВЛК

Девор
10.08.2005, 22:13
Підкажіть будь ласочка, що це, чого там вчать?
Можливо хтось вирішив пробиватисьтуди на навчання?
Допоможіть шукабчій душі. :)

Mercenary
11.08.2005, 23:07
Підкажіть будь ласочка, що це, чого там вчать?
Можливо хтось вирішив пробиватисьтуди на навчання?
Допоможіть шукабчій душі. :)
Не навчать.
Вчитись треба біля майстра! Ремісник зробить Вас ремісником, а теоретик -теоретиком.
У Спілці письменників буває майстер-клас Шкляра, тут його називають "дідуном", хоча, як на мене, він класний белетрист і цікава, непересічна людина.

Девор
12.08.2005, 12:44
Мій батькол наразі намагається, щоб його вигали зі Спілки. Осточортіло спілкуватись з піарщиками;) і прочєє, прочєє.
Але все одно, одна заядла баба платить за нього членські внески:)

Mercenary
12.08.2005, 17:17
Мій батькол наразі намагається, щоб його вигали зі Спілки. Осточортіло спілкуватись з піарщиками;) і прочєє, прочєє.
Але все одно, одна заядла баба платить за нього членські внески:)
Юначе, щось я не второпаю: Ви про набуття майстерності чи про Спілку? Якщо Вам не цікава інша думка, або Ви усе знаєте самі, нащо Ви питаєте? :eek:
Щодо Спілки: не вірю! Хлопці хотіли вийти наприкінці 80-х, то вийшли і заснували АУП,
прибічники Околітенко і не хотіли, а вийшли.
Тому вийти зі Спілки - не питання! Написав заяву і вийшов.
А ВЛК -- ваащє...курси!

Девор
12.08.2005, 17:57
Та я про Спілку, про Спілку.. ящо напишеш заяву, образа, мол на все життя.
А татові ці ігри ще в союзі остогидли.

А про ВЛК я знаЮ - це курси, а більш нічого..

tysovska
22.08.2005, 13:50
Ну, у нас же в універі є відділення літ. творчості. Гадаю, здебільшого там учать тому, що й на філфаці, але диплом можна захищати на своїх творах. Тільки одна проблемка з цим відділенням: диплом ніде не приймають. Ви навіть до аспірантури з ним не зможете вступити (принаймні, мені так розповіла одна знайома, яка знайома з цим відділенням, так би мовити, зблизька). Якщо ви готові все життя або просидіти в Спілці, або видаватися за мізерні гонорари (коли ще в нас вони будуть нормальними!) і працювати на якій-небудь некваліфікованій роботі, то можете спробувати. Для короткочасної самореалізації, мабуть, це прекрасний вибір. Для подальшого життя, боюся, малоперспективно.

Девор
22.08.2005, 18:08
Ну не знаю, Андрухович - з успіхом пройшов літ.курси у Москві, видається масовим тиражом у Німеччині, перекладається на різні мови..
Все, все першу чергу залежить від людини і її прагнень, якщо впадло рухатись вперед і хочеться похизуватись перед "пердунами" у Спілці - то пажалуйста, сидіть осіло по хатах і забивате баки "красивым дурам", як казав Нікітін.

tysovska
22.08.2005, 18:26
На жаль, Деворе, я з вашого допису нічого не зрозуміла. Що ви хотіли сказати? Якщо зможете, висловіться більш зрозумілою мовою для "пердунів" зі Спілки, до якої я, власне, маю-таки деяке відношення...

Девор
22.08.2005, 18:34
вчитайся:). от такий я --- утопічно-незрозумілий:)
До речі, я про львівьску Спілку.

нема, нажаль часу влізати в глибину і пояснювати.
А ЛВК немає жодних Нет сторінок?

Prophet
22.08.2005, 18:53
Деворе, суворе попередження за грубий тон і неповагу до форумчан.

Девор
22.08.2005, 21:03
Ок. Перефразую.
Мене важко зрозуміти, оскільки рот біжить швидше думки і я лікуюсь:).
і ще раз кажу, що я про львівську Спілку.

Prophet
25.08.2005, 16:35
Знову ж таки. Гадаю, що письменництву навчитись неможливо, оскільки тут визначним є талант. Літературна творчість не несе художньої цінності, якщо є суто технічним процесом.
Таке нвчання може мати доцільність, якщо людина проходить його просто "для себе", щоб викорустовувати вміння адекватно викладати свої думки на папері у буденному житті.

Mercenary
01.09.2005, 12:11
Знову ж таки. Гадаю, що письменництву навчитись неможливо, оскільки тут визначним є талант. Літературна творчість не несе художньої цінності, якщо є суто технічним процесом.
Таке нвчання може мати доцільність, якщо людина проходить його просто "для себе", щоб викорустовувати вміння адекватно викладати свої думки на папері у буденному житті.

Як на мене, навчитися талантові неможливо, а от основам ремесла, добре володіння яким у сукупності із природженим талантом дає майстерність - вчитись необхідно. Але наставник має бути тактовним майстром, а не методистом, дидактом і муштрувальником, бо інакше може вийти, як у тій байці.
Африканець - різьбляр зробив скульптуру "Розлючений слон".
Європеєць подивився і каже: " У тебе- талант, тобі треба вчитись в академії". Той послужався і поїхав на навчання. Старанно вчився.
За п"ять років по тому він зробив дипломну роботу - скульптуру "Розлючений слон".
Європеєць подивився і каже: " Академія вбила у тобі художника!"

А щодо диплому із зазначеною спеціальністю - "літератор", то це - маячня! Згадайте епізод з роману Булгакова "Мастер и Маргарита", коли Бегемот і Фагот намагаються зайти до літературного ресторану, а чергова вимагає у них документ про те, що вони - письменники!
В Україні багато хто з тих, в кого є документ про те, що вони - письменники, такими по суті не є, а справжні письменники часто - густо жодного, крім своїх книжок, документального підтвердження про приналежність до письменництва не мають.

Девор
22.09.2005, 20:04
Або й книжок не мають, якщо ще й пишуть виклячно ж для себе...
Отже висновок: ЛВК - дурня і маячня...
То для чого ж воно є?