КПК

Показати повну версію : Борис Віан

Сергей
26.01.2007, 17:32
Є адже ще один нововідкритий у пострадянськи часи французький письменник музикант сурмач Борис Віан що не отримав, як звичайно визнання в сучасників французів і навіть переслідуваний за деякі свої ексцентричні романи памфлети й піднятий на щит студентами разом із Селином під час студентських демонстрацій в 68м у Франції. Аналогів йому літературі навіть неможливо підібрати.
Раджу почати з «Сколопендра і планктону»,або Розбирання по Андейські»
Е його біографія на сайті http://www.frmusique.ru/artists/vian/vian1.htm
Що скажете?

Prophet
27.01.2007, 23:43
Хм...
А мені здавалося, що я про нього вже створювала тему. Але зараз не знайшла.

Я обожнюю Віана! Найбільше припало до душі "Шумовиння днів". Гадаю, тут відіграв роль і прекрасний переклад Таращука.
Віан геніальний, що б там не казали.

Andrij.7
30.01.2007, 21:14
З Борисового читав "У всіх мерців однакова шкіра" (роман) та "Собаки, пристрасть і смерть" (новела) - сподобалось, може трошки жорстко, але якраз таке я і люблю :8 (ето нє ми такіє, ето жисть такая :D )
ПиСи. +1 за "білого негра".

Prophet
11.06.2007, 14:40
наївне питання:

твори Віана - це модерн чи постмодерн?

до речі, щодо Віана-музиканта. він же наче джаз грав? я свого часу дуже довго намагалася знайти його музику, хоча б через обожнювання його літератури, і не знайшла. а потім одна дуже добра й чудова людина надіслала мені з Парижа диск. а там, наскільки я розуміюся на музиці (а направду я в ній не розуміюся зовсім), такий собі легенький французький шансон. а ви чули його музику?

Giza
13.06.2007, 18:26
Читала "Шумовиння". Розчулило. Цікаво зроблений текст.

acid drinker
16.08.2007, 16:52
чудовий автор.
"шумовиння" нам на якійсь із лекцій з сатири та гумору порадив семків. власне, не просто порадив, а вніс до списку обов'язкових текстів. я мало обов'язкових текстів читала з таким задоволенням =)
воно справді розчулює. така жорстока книжка - і така страшенна ніжність всередині. абсолютна контрастність: квіти для коханої і вирощування зброї під власним тілом; радість весілля і розпач похорону; любов до жінки і любов до філософії; самозакоханість і байдужість до себе...
найбільше запам'ятався жан-соль партр. не знаю, чого :)
і вирвисерце, звичайно ж (російська версія - серцедер) - мені подобається цей апаратик...

thelostreason
31.08.2007, 17:44
Читав лише "Я пришел плюнуть на ваши могилы" та вразило сильно. Написано живою, талановитою мовою і чорт забирай які характери розкриваються! Які проблеми підіймаються. Захопливо і трошки моторошно