Показати повну версію : Уільям Гібсон
Надзвичайно сподобались його твори (і не тільки тому, що описується життя комп'ютерників :) ). А особливо - "Джоні-мнемоник" та "Нейромант".
А з тих хто читав його твори хто якої думки? Як ставитесь до творчості автора?
Джоні-мнемоник? Щось таке знайоме... По ньому фільм не знімали?
Так знімали. І на мою думку фільм вийшов нормальний (хоча і порізали деякі моменти). Але книга поза конкуренцією. :)
Стандартно:). От тільки не пам*ятаю об чем фільм:)
Знімали. Порівняно непоганий.
Гібсон вважається ідеологом кіберпанку, але імхо, у цього письменника орієнтація на массу трохи переважала над маргінальністю, тому в його творах іде більше домінація стилю над змістом... проте, трилогія "Кіберпростір" - "Нейромант", "Граф Ноль" та "Мона Ліза Овердрайв" - це класика, яку варто читати. також - мала проза із циклу "Спалення Хром".
Лінки по темі:
Український посткіберпанк портал: http://www.synaps.net.ua
Бібліотека цього порталу: http://www.synaps.net.ua/synaps.php?page=library
Вчора знайшов в мережі КПІ екранізації творів Уільяма Гібсона. Поки що викачав лише Готель Нова Роза. Хлопець вирішив повиганятись наді мною і вимкнув комп :( :( :( :mad:
Поки що подивлюсь це. А потім знов піду шукати.
Читала Гібсона в оригіналі, як шукала класиків кіберпанку. але, мабуть, трапилося, якесь не ТЕ оповідання, бо мені не пішло.
хто що може порадити конкретно? з назвами і посиланнями... :8
Читала Гібсона в оригіналі, як шукала класиків кіберпанку. але, мабуть, трапилося, якесь не ТЕ оповідання, бо мені не пішло.
хто що може порадити конкретно? з назвами і посиланнями... :8
А що читала?
якесь дивне оповідання... навіть не дивне, а ніяке. я забула назву.
колись я захопилася кіберпанком, і всюди було написано, що гібсон - класик кіберпанку. в інеті знашла оповідання... хочеш, гляну потім яке саме... воно десь дома валяється.
якесь дивне оповідання... навіть не дивне, а ніяке. я забула назву.
колись я захопилася кіберпанком, і всюди було написано, що гібсон - класик кіберпанку. в інеті знашла оповідання... хочеш, гляну потім яке саме... воно десь дома валяється.
Якщо є можливість - стукай в аську.. Спробую чимось зарадити...
я безсовісно все наплутала... :( щиро визнаю свою вину. :8 оте не ТЕ оповідання насправді написане іншим класиком кіберпанку, Стерлінгом. і воно мені справді не сподобалося. а до Гібсона в мене тоді рученьки і оченьки не дійшли. зате тепер я виправлюся, обіцяюся.... :aga: фільм Джонні Мнемонік мені в свій час сподобався, мабуть почну з цього оповідання ;)
Ян Братенник
22.06.2006, 23:00
...до речі...
Вже другий рік і-нетом ковзають плітки про фільмацію "Нейроманта". Хто шо знає на це? Хто дізнававсь глибше? Правда?
Спробував спитати про сайт в товаришів...
Ось що вийшло...
http://initial.org.ua/uacp/showthread.php?p=195#post195
http://ukrcenter.com/library/read.asp?id=5772
джонні мнемонік уільяма гібсона - УКРАЇНСЬКОЮ
Aureliano
17.11.2006, 14:56
больше всего понравилось у Гибсона "Машина различий" (хотя наверное правильнее было бы перевести как "Дифференциальная машина"), написанная в соавторстве со Стерлингом.
больше всего понравилось у Гибсона "Машина различий" (хотя наверное правильнее было бы перевести как "Дифференциальная машина"), написанная в соавторстве со Стерлингом.
Чому саме цей твір?
можна повимагати поробиць? :8
Aureliano
17.11.2006, 15:46
Чому саме цей твір?
можна повимагати поробиць? :8
можно :) по-моему это одно из лучших произведений в жанре стим-панка - блестящая стилизация под викториаский роман, действие которого разворачивается в Лондоне конца IXX века, только история в этом мире пошла немного по-иному пути - прототип компьютера был создан уже в то время и сей факт изменил привычный нам ход событий. Главное конечно в этом романе не только идеи лежащие в его основе, но и стиль (несолько тяжеловатый правда, но не менее яркий от этого) - несмотря на то что герои говорят высоким слогом изящной английской словестности, даже когда рассуждают о математических моделях природных катастроф, для них характерна какая-то экзистенциальная рефлексия что ли, которой разумеется не могло быть в классических викторианских романах пера Джейн Остен или Диккенса, и уж тем более редко можно найти подобное сочетание в фантастических произведениях. Ну и конечно подтекстом здесь идут привычные для киберпанка парадоксы о том что же есть мыслящий объект, в чем разница между мышлением человека и машины, но только парадоксы эти поданы какбы с точки зрения мировоззрения IXX века.
Кстати у "Машины различий" уже есть последователи, нпример "Барочный" цикл Нила Стивенсона, первый роман этого цикла - "Ртуть" вот-вот выдет на русском - там Лейбниц и Ньютон рассуждая о природе разума пытаются сконструировать мыслящую машину :)
Стімпанк - не кіберпанк.
Стерлінг - найбільший письменник із всієї цієї братії. Інші у масі - ремісники.
ну припустимо, Гібсон - представник кіберпанку у чистому вигляді.
але ж міг він написати твір у стилі стімпанк.
до речі, уточність мені це поняття - стімпанк. а то я зовсім заплуталася. :(
Aureliano
20.11.2006, 14:53
до речі, уточність мені це поняття - стімпанк. а то я зовсім заплуталася. :(
Стимпанк, паропанк (англ. steam + punk, пар + панк) — жанр научной фантастики, моделирующий мир, который в совершенстве освоил технологию паровых машин или механических автоматов. Как правило, стилизация идет под Викторианскую Англию (XIX век) и эпоху раннего капитализма с характерным городским пейзажем и контрастным социальным расслоением. К «панковскому» компоненту стимпанка относится особый акцент на «низкой человеческой природе», движимой низкими страстями — похотью, гневом, тщеславием, корыстью и завистью. Особое внимание авторы, пишущие в жанре стимпанк, уделяют внимание бытовым и физиологическим подробностям жизни главных героев. Общий стиль стимпанка выглядит циничным (грубо-откровенным) и пессимистичным (антиутопическим).
http://ruwiki.com/article/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%BA
може стімпанк і кібер поєднує якраз цинічність, певний натуралізм описів фізіологічних явищ та песимістичність.
охоче вірю, що Гібсон міг писати у цих двох жанрах.
втім, писати він писав, як на душу йогму лягло. а жанри та напрями - то вже потім видумали. :)
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008