Показати повну версію : Красиві числа
Не знаю чи приживеться ця тема. Але є ідея записувати сюди якісь красиві числа пов'язані з вашим життям чи з вашим існуванням на Літфорумі.
Наприклад ця тема є сотою.
Спробуйте, може і згадаєте якісь цікаві моменти свого життя пов'язані з числами.
Ну а другий приклад з мого власного життя:
Я людина не дуже віряча в різні забобони, але помітив: мені дуже везе саме в п'ятницю тринадцятого.
Нтак, числа ето хорошо. Осоьливо ті що на празнікі души:).
25 - день народження. 19 - Миколая..
sunny_girl
17.08.2005, 23:02
Согласна, по поводу празника души. Всегда любила 1, наверное потому что родилась в первый день лета :).
А вообще числа - это очень интересная вещь, даже если изучать их поверхтносно, не вдаваясь в подробности нумерологии и иже с ней. Попробуйте посчитать сколько ассоциаций у Вас вызовет число 7. Это одна из самых поппулярных (если так можно сказать о числе) цифр.
А чего стоит ряд Фибоначи - очень любопытная вещь, которая заинтересовала меня около года назад. Никогда не думала, что я, не любившая в школе математику, буду сидеть и разбирать это математическое чудо. :)
А вообще интересно, действительно ли числа влияют на нашу жизнь или нет. Или они влияют только тогда, когда мы сами этого хотим?
ряд Фибоначи
Ой, а що це?
Моє улюблене число 21. Чому, не знаю. просто постійно трапляється в житті у певних ситуаціях.
(асоціативно)
мої улюблені числа
4 - прагматизм, гарантований виграш, компроміс, раціональність
7 - агресивність, винятковість, амбіції
13 - незвичайна повсякденність
23 - замріяність, концентрація, пасія
72 - твердість, сила волі, розбурханість
не будем даже обсуждать что они с себя представляют?:))
sunny_girl
19.08.2005, 03:09
2Prophet Ряд Фибоначи. это последовательность цифр, в которой каждое последующее число является суммой двух предыдущих. То есть 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34... и т.д., до бесконечности.
Если интересно загляни сюда (сайты на английском): http://www.mcs.surrey.ac.uk/Personal/R.Knott/Fibonacci/
http://www.moonstar.com/~nedmay/chromat/fibonaci.htm (спирали Фибоначи)
http://goldennumber.net/ (посвящён "золотому сечению")
2Devor Я думаю, что числа являются символами, придуманными человечеством когда-то очень давно, вероятнее всего, для того что бы облегчить себе общение. Что оно тогда считало: мамонтов, звёзды, количество народонаселения в племени или всё вместе взятое неизвестно, но числа появились.
В принципе, если рассматривать числа как символы, то математика вовсе не будет точной наукой, потому что как может быть точной наука основанная на символах? :confused:
У мене буває так: переходжу дорогу,побачу на машині телефонний номер, а потім новий знайомий дасть подібний телефончик.
Була зі мною така історія.
Одного разу мені приснилося число(ви не думайте, у мене таке дуже-дуже рідко буває!), а потім через місяць ми з подругою поїхали на весілля у село до знайомої. Погуляли в суботу , в неділю верталися ввечері автобусом до траси, а там - ловити маршрутку.
Темно, холодно, маршрутки нема.Подруга нервова,злиться, а я вже теж почала тривожитися не на жарт.
Тут дивлюся - на стовпі те число, що мені снилося.І знаєте, тривоги ще додалося.
Чекали хвилин 40, а здалося , що 2 години.Маршрутка зупинилася, ми влізли
змерзлі, але раді.Цілу дорогу жартували, сміялися.
А взагалі числа в моєму житті відіграють важливу роль, бо я вчуся на
математичному.
Ну, якщо після сна ходити й місяць шукати числа, то таки знайти можна))
Надзвичайно радію, коли бачу число 13. Вже якось так, попсовенько, але є. Завжди прагну зайняти шавку під таким номером (в камері схову, чи в гардеробі) тощо.
А ще улюблене - 17. (таки день народження=)).
О! З повагою ставлюся до числа 666.
Оооо. Дуже люблю числа, які відносят до чисел диявольських. Просто саме на них мені везе.
Ага,це по твоїй аватарі видно :D
Мелькіадес
25.08.2005, 16:08
Числа з"явились у людей з тієї простої причини, що ми спроможні сприймати щось одне і не сприймати чогось іншого. Як наслідок, перед нашими очима виник начебто порожній (чи майже порожній) простір з якоюсь кількістю (начебто) ізольованих об"єктів. І людина вирішила їх порахувати. Я вважаю, що у числах присутня містика, яка стосується не стільки самого Буття (чи Всесвіту), скільки наших з ним стосунків. Дискретність нашого мислення - це наслідок нашої власної дискретності, а не дискретності самої природи.
СССтаніслав
26.08.2005, 00:27
0,5 - так на пляшках з горілкою пишуть. і ше 40
LanceloT
23.11.2005, 16:58
Є закономірність, як не крути. Почнемо з таблиці долі Піфагора, і закінчимо - нумерологією.
До речі, системний номер цієї теми.... 111!
oddysseus
24.11.2005, 12:34
Я особисто в магію чисел не дуже-то вірю, у всілякі там п`ятниці тринадцятого, наприклад. :o Але чисто ірраціонально мені чомусь подобаються числа 5 і 12 (може, це пов`язане з місяцем та днем мого народження, але сумніваюсь).
Улюблене число- 4, ще зi школи. i наче щасливе=)
але щоб якось у символiку цифр занурювалась- нi. Хоча в лiтературi i музицi вони вiдiграють часом чи не основну роль( "Пiкова дама" i т.i.)
Андрон Кобила
04.02.2008, 21:41
Улюблене число- 4 i наче щасливе=)
Точно щасливе! Теж поважаю "4-ку"))
Хоч, якщо не помиляюся, в деяких культурах якраз навпаки, приносить нещастя...(здається в Японії)
Anatoliy
13.07.2008, 21:58
люблю 10 (день народження). хоча свій день народження я не люблю. чим не парадокс...
Anatoliy
14.07.2008, 12:55
а я в душі програміст - 101001010001010010 (одинички і нулики люблю) :)
Aureliano
15.07.2008, 14:30
3.141592653589793238462643383279502884197169399375
Це що, повне значення "пі"?
Anatoliy
16.07.2008, 00:17
а шо, хіба воно скінченне?
Anatoliy
16.07.2008, 11:00
як дівчинка з фізмат класу кажу вам, шо воно нескінченне=)
тоді ауреліано розповсюджує неправдиву інформацію. недописав :)
Aureliano
18.07.2008, 14:51
а по-моєму, він просто вирішив не флудити... =)
:) впринципе у меня есть текстовый файлик с 256 миллионами знаков после запятой, могу выложить :)
Любопытно - в фантастической повести Карла Сагана "Контакт" (по которому сняли фильм) ученые обнаружили что в числе Пи после 10^1024 знака после запятой начинается последовательность из 0 и 1 - двочиный код, в который развитые существа создавшие нашу Вселенную, заложили послание о бесконечной цепочке родительских миров вложенных друг в друга в стиле матрешки...
Anatoliy
18.07.2008, 14:56
:) впринципе у меня есть текстовый файлик с 256 миллионами знаков после запятой, могу выложить :)
Любопытно - в фантастической повести Карла Сагана "Контакт" (по которому сняли фильм) ученые обнаружили что в числе Пи после 10^1024 знака после запятой начинается последовательность из 0 и 1 - двочиный код, в который развитые существа создавшие нашу Вселенную, заложили послание о бесконечной цепочке родительских миров вложенных друг в друга в стиле матрешки...
а не дивилися, чи там дійсно нулики та одинички? чи то тільки в повісті? викладіть - я перевірю :) (тільки архів!!!!)
Black3012
27.12.2008, 11:09
Мої везучі числа - 19 і 28. Навіть не знаю, чому. Ще я маю бзік - гадаю на номерах тролейбусних квитків. Пощастить, коли є дві пари однакових цифр. А про суму двох половин номера я вже й мовчу. Не пощастить, коли сума цифр номера квитка ділиться на 13.
Мої везучі числа - 19 і 28. Навіть не знаю, чому. Ще я маю бзік - гадаю на номерах тролейбусних квитків. Пощастить, коли є дві пари однакових цифр. А про суму двох половин номера я вже й мовчу. Не пощастить, коли сума цифр номера квитка ділиться на 13.
Та з таким бзіком тільки в лотерею грати. А перед тим не забути погадати на кофейній гущі в яке місце за квитком іти. )))
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008