КПК

Показати повну версію : Жаргон та сленг

афіна
19.02.2007, 19:26
Сленг та жаргон - слова, за допомогою яких ми спілкуємося в певній віковій або соціальній групі (наприклад, чувак,прикольно та ін.).Дуже потрібні твої молодіжні жаргонізми та слова сучасного сленгу!!!

Mihal
19.02.2007, 19:35
Купи "Словник сучасного українського сленгу" (упорядкувала Таня Кондратюк), вид. 2006 року, "Фоліо". Є на Петрівці (ятка "Українська книга").
Ще раніше, здається, така собі Ставицька видавала щось подібне (2003 р.)

А найкращий спосіб зібрати гарний запас сленгу - спустися в підземний перехід на майдані Незалежності, десь о 22.00, і гукни на всю трубу: "Ви всі козли й підараси!!!":D :D

афіна
19.02.2007, 19:36
Це такі слова, якими ми говоримо між представниками різних соціальних та вікових груп(наприклад, кльовий, чувак та ін.).Будь-ласочка,назви декілька таких слів, що ти вживаєш!!!

acid drinker
19.02.2007, 23:22
у лесі ставицької таки грунтовна праця... а про книжку тані кондратюк я навіть не чула - там шось нове є?
а на майдані такого не можна... просто навряд чи потім нерадивий соцопитувальник зможе записати результати...

/на прохання шановної афіни, кілька синонімів до фрази "неформал роково-металево-артової спрямованості, який, до всього доброго, ще й може носити довге волосся (хоча не обов'язково)": патлатий, лахматий, волохатий, хайратий тощо. примітка: це не мусить бути вигляд зачіски - тут головним є стан душі...))) /це я колись викладачці з укр. мови такого стилю самостійну роботу зі сленгу здавала.... правда, забула вже.//

Mihal
23.02.2007, 17:51
у лесі ставицької таки грунтовна праця... а про книжку тані кондратюк я навіть не чула - там шось нове є?
Більше, ніж у Ставицької. Ставицька - камерний науковець, і просто "пользовала" лексичний матеріал, зібраний студентами, практикантами, особливо аспірантами... Тобто - не в темі:) А Таня - особисто упорядковувала, шукала, збирала. Тобто - відчуття міцного слівця є:) Процес, наскільки я в курсі, тривав понад 3 роки. Понад 5 тис. лексем. Крім того - словник смайликів (додаток).

Mihal
23.02.2007, 17:54
А Афіна - якщо має подібну мету, - то не з того кінця починає. Скажи, навіщо тобі слівця? Для курсової тощо? Тоді достатньо зазначених словників. Якщо сама хочеш злабати матюгалник - то все одно треба помацкати сторінки словників. А також - надрукувати силу-силенну карточок і роздати колєгам-спудеям - хай тобі впишуть слова, які вони знають.
А загалом - сленгова і жаргонна (хай і арго, і нетабуйована ненормативна) лексика - доволі замкнене і обмежене явище. Якесь слівце може побутувати лише в невеличкій групі людей, а інші (навіть в іншій аудиторії чи на іншому факультеті) про нього ні сном ні духом... Є певний набір загальновідомої "фені" - але... кому то цікаво?:)

Cleric_Preston
24.02.2007, 22:56
Самі ж знаєте, що дуже часто жаргонізми і сленг настільки глибоко вкорінюються у мову, що стають згодом літературною мовою.

Інеса Арманд
25.02.2007, 20:55
та тут і суперечень не має бути... навіть поети давнини ВИМАТЮКУВАЛИСЯ сленгом!!!
на дняр подарувала подруга цей словник... обсміятися можна..
балалайка-жіночі статеві органи
балалаєшниця-жінка, що часто дрочить
балакалка-радіо
бабешник-живіт
бздунька кулаківна - онанувати
блищалка-лисина
букет Молдавії-венеричні хвороби
полірувати торпеду - онанувати!!!

Cleric_Preston
25.02.2007, 20:58
А самі такий словник не пробували скласти?

Василий Пупкин
26.02.2007, 02:17
балалайка-жіночі статеві органи
балалаєшниця-жінка, що часто дрочить
бабешник-живіт
бздунька кулаківна - онанувати

С какой колонии вы это вытащили????

Cleric_Preston
26.02.2007, 13:34
Ви не розумієте, пане Пупкін, так зараз молодіж розмовляє. Куди вже нам, стариганям... (тепер "Букет Молдавії" не замовлятиму - ще винагородять)

До речі, вживається вираз "дуня кулаківна", бо "бздуня" - то вже дещо інше. :D

acid drinker
26.02.2007, 20:58
дівчинка хотіла вимахнутися знанням цікавих слів (відповідно, і знанням того, шо ці слова означають), а ви взяли і так одразу попустили... мушшини, ви буваєте нестерпні =)

Інеса Арманд
27.02.2007, 20:32
попускань я не бачу!!! ми всі єдині і рівні :), тим паче, не вважаю, що ви таке бидло і одразу починаєте вмокати інших!
ну відповідаю (Увага, ЗАПИСУЙТЕ):
то не колонія, а книжка!!! хоч ці два слова і починаються на однакову літеру, та не варто плутати!
Книжна "Словник сучасного українського сленгу", Харків "Фоліо" 2006р.

acid drinker
27.02.2007, 22:39
а шо значить слово вмокати?
/бо зі словом бидло я вже розібралася... і не знаю, чоловікам ображатися, чи нам усім разом.../

Cleric_Preston
01.03.2007, 15:03
попускань я не бачу!!! ми всі єдині і рівні :), тим паче, не вважаю, що ви таке бидло і одразу починаєте вмокати інших!

Книжна "Словник сучасного українського сленгу", Харків "Фоліо" 2006р.

Будете говорити, що ми - всі єдині і рівні тоді, коли навчитеся грамотно висловлювати свою думку. Слова "не вважаю, що ви таке бидло", напевне, мали б означати, що бидлом ми таки є. Завважу, що вас так не називали. Поки що. Хоча, з огляду на вищесказане, ви повною мірою заслуговуєте на таке ставлення.

А книжки такі чудові якраз вам і читати - розуму набиратися.:aga: :aga:

Mihal
02.03.2007, 18:58
Ну всьо, народ, саме підійшли до того, щоб матюкатися:) Та й в тему буде:)

Перекоти-поле
04.03.2007, 21:05
А про яку сферу сленгу йдеться? (Повсякденну, технічну чи що?)

Cleric_Preston
04.03.2007, 22:14
А про яку сферу сленгу йдеться? (Повсякденну, технічну чи що?)

Напевне, тут про арготизми. Або назва теми невлучна, або не розуміють широкого смислу слова "сленг".