КПК

Показати повну версію : Ніл Гейман

Mishel
04.03.2007, 17:16
Ніл Гейман (народився в Англії, на сьогодні проживає в США) - письменник, котрий вже багато років вважається класиком англомовної чорної готичної субкультури. Був нагороджений багатьма преміями як письменник в області фантастичної літератури, так і літератури жахів. Ніл Гейман - автор таких відомих творів як "Дим та дзеркала", "Американські боги", "Каролайн", "Діти Анансі", "Зоряний пил" та інших фантастичних та жахаючих повістей, режисер фільму "Траса 60". Хто захоплюється цим письменником або ж просто читав, залишайте тут свої думки та враження.

Малахай
04.03.2007, 17:35
Читав "Американські боги". Гарна книга. Якщо не помиляюся найкраща у його творчому доробку. Рекомендую прочитати іншим.

стронґовський
05.03.2007, 16:56
Зараз чекаю, доки москалі викладуть в ориґіналі "Дітей Анансі". Теж має бути добра книга. Але "Богів" ніщо, НМД, з усього ним написаного ще не переплюнуло.

Andrij.7
06.03.2007, 17:58
Читав "Американські боги". Гарна книга. Якщо не помиляюся найкраща у його творчому доробку. Рекомендую прочитати іншим.
підтримую...
"Боги" - просто суперова річ))))

Andrij.7
06.03.2007, 18:02
доречі "американські боги" можу дати почитати.. от.
правда на жаль, маю у москальському перекладі..

Mishel
07.03.2007, 23:44
"Американські боги", без сумніву, його найкраща книга.
Але...як вам подобається його творча манера "перевертати" старі добрі казочки з нашого дитинства "з ніг на голову". Я маю на увазі його "Каролайн" - "Аліса в країні чудес", "Снег, зеркало, яблоко" - "Білосніжка"?

acid drinker
15.07.2008, 14:23
не знаю, мабуть, у мене якесь викривлене сприйняття геймана. я закохалася в "задверье" (Newerwhere), прочитавши його за трошки менше, аніж добу. відривалася тільки на спання й на укольчики =)
містер круп і містер вандермар мало не стали моїми улюбленими антигероями, от якби ше тільки милися вони трошки частіше. хоча... містер круп таки став (інтелігенція... ахх).
шо дуже дивно, попри темність і жорстокість, книжка аж світиться зсередини. вона вкрай позитивна - чи то, може, тільки в мене фрази на кшталт "правда ж, можна зробити йому дуже боляче?" викликають зачудовану посмішку. коротше, вагон позитивних емоцій.
на другому місці в моєму особистому рейтингу - "кораліна". здається, саме чогось такого мені бракувало в дитинстві. не знаю, шо там з готичною прозою (давно вже покинула спроби розібратися, шо ж все-таки розуміють під сучасною готичною літературою), але тексти дуже й дуже якісні.
коли тільки починала читати "дим и зеркала", трошки злякалася - оповідання в геймана кльовезні, сконцентровані, там ніц зайвого... і дуже багато внутрішнього, яке словами не виразиш, тому треба думати саменькому (хіба не прекрасно?). але - чи зможе він те саме робити з великою прозою? раптом він спринтер? а потім... а потім стало ясно, шо велика його проза не менш чудова. і коли вона закінчується, шкода навіть більше, аніж коли закінчуються оповідання.
він прекрасний. отак.

Загублена дитина
15.07.2008, 14:37
Ейсід, у тебе книжки чи роздруківки були? /продовдує складати славнозвісний список і сподівається, шо натяк зрозуміли =)/

acid drinker
15.07.2008, 14:39
роздруківки. здається, навіть кораліна збереглася. шрифт читабельний.

Загублена дитина
15.07.2008, 14:58
ми ж зрозуміли одна одну, да?))) я тебе люблю =)

Aureliano
15.07.2008, 15:25
містер круп і містер вандермар мало не стали моїми улюбленими антигероями, от якби ше тільки милися вони трошки частіше. хоча... містер круп таки став (інтелігенція... ахх).

очень обаятельные персонажи, на роль мистера Крупа надо пригласить Гэри Олдмена :)
Самое интересное что "Neverwhere" - новеллизация телесериала (http://en.wikipedia.org/wiki/Neverwhere), прошедшего по англицкому ТВ (можно найти в DivX на торрентах) в 96-м, а теперь по этой новеллизации снимают полнометражный фильм

acid drinker
15.07.2008, 15:43
ага, про серіал вже встигла прочитати =)
перебуваю в активному пошуку. він того вартий? (хоча... гейман же сценарій писав, шо ж тут...)

oleksus
15.07.2008, 18:37
Читав лише "Коралайн", проте в оригіналі разом із шостим міжнародним класом. Усі були в повному екстазі, в тому числі і я. Ще слухали, здається, якусь музику прикільну під це.
Ще бачив "Зеркальну маску", такий нетиповий дитячий фільм з супер-мега візуальними витівками, але таким недолугим саундтреком та невмілою грою акторів, що все перекаламутилось.

Десь на ютубі висить класне інтерв'ю Ґаймана присвячене Лавкрафту. Мене вразило досить сильно, я після того навіть перечитав дещо.

acid drinker
15.07.2008, 19:19
о! інтерв'ю - дуже добре.
кіно потихеньку качається, всі шість серій... шо теж непогано.
щодо прикольної музики можу порадити альбом "where's neil when you need him" - музичний тріб'ют письменникові. якшо комусь треба, скину посиланнячко. дуже різностильово, але:

Rasputina - "Coraline" (Coraline)
ThouShaltNot - "When Everyone Forgets" (American Gods)
Tapping the Vein - "Trader Boy" (The Day I Swapped My Dad For Two Goldfish)
Lunascape - "Raven Star" (Stardust)
Deine Lakaien - "A Fish Called Prince" (The Goldfish Pool)
Thea Gilmore - "Even Gods Do" (American Gods)
Rose Berlin featuring Curve - "Coraline" (Coraline)
Schandmaul - "Magda Treadgolds Marchen" (The Sandman)
Hungry Lucy - "We Won't Go" (The Wolves In The Wall)
The Oddz - "Come Sweet Death" (The Sandman)
Future Bible Heroes - "Mr. Punch" (Mr. Punch)
Razed in Black - "The Endless" (The Sandman)
The Crüxshadows - "Wake the White Queen" (MirrorMask)
Ego Likeness - "You Better Leave the Stars Alone" (Stardust)
Azam Ali - "The Cold Black Key" (Coraline)
Joachim Witt - "Vandemar" (Neverwhere)
Tori Amos - "Sister Named Desire (New Master)" (The Sandman)

acid drinker
16.07.2008, 15:53
і ше раз мушу повторити - він неймовірно світлий. "діти анансі" - ше одна книжка у списку моїх улюблених. раджу. це прекрасно.

Aureliano
18.07.2008, 15:28
ага, про серіал вже встигла прочитати =)
перебуваю в активному пошуку. він того вартий? (хоча... гейман же сценарій писав, шо ж тут...)

книга конечно же лучше, все-таки сериал - это малобюджетный проект, который лишь весьма поверхностно передает дух Задверья...

acid drinker
18.07.2008, 16:29
першу серію подивилася з радістю. акторська гра трошки псує враження, хоча на 7,5 з десяти він однозначно тягне.

Загублена дитина
18.07.2008, 16:37
додай його у список.... =) ти зрозуміла =)