КПК

Показати повну версію : Малений для маленьких від Екзюпері

Авітенцій
05.03.2007, 14:42
Згадав про "Маленький принц" Екзюпері.
Вперше читав його за шкільною програмою в минулому.
Тоді для мене це було не більше ніж казка з химерними роздумами.

Цікаво,
а коли Ви вперше прочитали "Маленького принца",
які мали перші враження?

----
Які маєте зараз?

Mishel
05.03.2007, 18:29
Вперше, мабуть, прочитала "Маленького принца" ще в класі так в 6-ому, якщо і не в 5-му. На той час саме ця книга змусила мене задуматись над філософськими проблема світового буття (ого!). Після цього читала книгу ще багато разів, і кожного разу отримувала нові враження та нові речі для осмислення. Зараз маю бажання прочитати вже в оригіналі!

Sun_4ever
05.03.2007, 19:21
Чесно кажучи, в дитинстві (десь до 10) багато разів намагалась прочитати, але не дочитувала далі 2-ої сторінки. Мама мені казала, що то казка для дорослих і я особливо не переймалася.

Повністю прочитала її в 15 років. Враження було колосальне. Я не просто плакала, я ридала крупними слізьми. І не могла зупинитися. Отож, перше її прочитання асоціюється в мене з комком у горлі і затуманеними від сліз очима.
Звісно, я її перечитую час від часу. І теж плачу. Звісно, не як тоді...
Мабуть, я занадто сентиментальна

Cleric_Preston
05.03.2007, 23:33
Мабуть, краще плакати від прочитаної книжки, аніж від справжнього горя.
Дівчата, читайте сентиментальні книжки.

Авітенцій
06.03.2007, 10:24
Зараз маю бажання прочитати вже в оригіналі!

Тут точно буде нове переосмислення книжки та її похідних. :aga:
...
Цю книжку можна назвати видною подією в житті.

Яка з планет неподобається вам? Чим саме?

acid drinker
06.03.2007, 16:46
плакала. багато плакала. здається, від щастя.
досі почуваюся відповідальною за тих, кого приручаю...

WhiteSwallow
07.03.2007, 20:31
Кажется, в классе 6. Тогда я ее поняла только благодаря критической статье в учебнике. Потом - в лет 15. Вот именно в это время я и расскрыла истинную суть. Замечательная книга с уймой полезных выводов.

Mishel
07.03.2007, 23:58
Яка з планет неподобається вам? Чим саме?

Власне мені не сподобалась планета на якій жив бухгалтер, наскільки я пам'ятаю. Завалений різними паперами та клопотами, навіть не встиг порозмовляти з Принцем. Одразу виникає асоціація про сучасну ділову людину, така ж заклопотана та оглушена лише своїми проблемами. Її світ (сучасної ділової людини) настільки малий та обмежений, що вона не здатна відійти від свого столу,адже весь світ для неї - це тільки стілець та стіл.

Hurrem
08.03.2007, 00:36
Читала ще в класі 5-му...
" Я показал свое творение взрослым и спросил, не страшно ли им.
-Разве шляпа страшная?-возразили мне.
А это была совсем не шляпа. Это был удав,который проглотил слона.Тогда я нарисовал удава изнутри, чтобы взрослым было понятнее. Им ведь всегда нужно все объяснять."

Оты малюнки найбільше й розглядала: удава, капелюх, слона, планетки.

Авітенцій
08.03.2007, 06:31
Оты малюнки найбільше й розглядала: удава, капелюх, слона, планетки.

Мені ж довелося тільки в уяві це все бачити - малюнків не бачив.

плакала. багато плакала. здається, від щастя.
досі почуваюся відповідальною за тих, кого приручаю...

Здається, що це сердцевина книги:
"Ми відповідальні за тих, кого приручили".

Якщо зверхньо споглядати на ті планети та врахувати недоліки життя героїв, то власну планету(власне життя) намагатимемось влаштувати збалансовано.

Prophet
08.03.2007, 16:12
Ой, її ж не можна без малюнків! Авторськи малюнки - це щось!
Гарне кальварійське видання, що десь один-два роки тому вийшло, щоправда, дороге, але там навіть малюнки кольорові.

Joan72
09.03.2007, 19:21

Цілком згодна!!! Бачила нове видання (не пам'ятаю, чиє, і здається, російською), на обкладинці щось дуже творче, але після авторських малюнків - ну зовсім не те... Так само, мабуть, "не підуть" без авторських малюнків мумі-тролі. Тепер трохи "не в тему", але не пішов мені український переклад - багато квадратних фраз, читаю малим - переробляю...

Авітенцій
10.03.2007, 13:06
Гарне кальварійське видання, що десь один-два роки тому вийшло, щоправда, дороге, але там навіть малюнки кольорові.

Буду виправляти уявлення. ;)
Буде вільний час пошукаю, тим паче цікаво буде прочитати українською.

Cleric_Preston
10.03.2007, 15:44
У радянських виданнях часто трапляються кольорові ілюстрації. Та й наші видання з кольоровими малюнками навіть дуже доступні. До речі, читаючи в 6 чи 5 класі цю книгу, на думку спадало, що це - страшенно нудна казка. Щоправда, усі цікаві цитати були виписані мною до спеціального зошита. Потім виявилося, що вони є найзначущішими і популярними у всьому світі.

А потім довелося читати "Планету людей".....

Hurrem
10.03.2007, 16:23
Те, що малюнки не рофарбовані, мабуть, за задумом ! Щоб завислі на своїх "важливих справах" дорослі взяли фломіки і почали фантазувати! ;) :))))))))))))

Hurrem
10.03.2007, 16:49
Якби ще був мультфільм створений! Я уявила голос лиса-смішно було б!
Ще маленьку цитатку:
"Лис очень удивился:
-На другой планете?
-Да.
-А на этой планете есть охотники?
-Нет.
-Как интересно! А куры там есть?
-Нет.
-Нет в мире совершенства!-вздохнул Лис

Mishel
15.03.2007, 20:54
Приношу до Вашого відома, люба Hurrem, мультфільм по мотивам книги "Маленький принц" існує вже давно!!!:aga:

Isidora
16.03.2007, 11:09
Дивовижний твір!!! Актуальний на всі часи та зворушливий для будь-якого віку:( Вперше прочитала в сьомому класі, де "Маленький принц" за програмою був поряд із "Останнім дюймом" Д.Олдріджа та " Останнім листком" О.Генрі,- це найкращі твори з усієї шкільної програми з літератури!:aga:

Авітенцій
16.03.2007, 11:16
Дивовижний твір!!! Актуальний на всі часи та зворушливий для будь-якого віку:( Вперше прочитала в сьомому класі, де "Маленький принц" за програмою був поряд із "Останнім дюймом" Д.Олдріджа та " Останнім листком" О.Генрі,- це найкращі твори з усієї шкільної програми з літератури!:aga:

Мені не доводилось навіть чути про "Останній дюйм" та "Останній листок".

Isidora
16.03.2007, 11:27
Мені не доводилось навіть чути про "Останній дюйм" та "Останній листок".

Ну що ти! "Останній листок" обов`язково прочитай, не пошкодуєш, бо це.... як класика! О.Генрі взагалі чудовий письменник! А "Останній дюйм" присвячений проблемам батьків та дітей, трішки сумний, на той час мені сподобався.

Андрон Кобила
17.03.2007, 00:32
Останній раз читав десь у 9 класі.
Плакати не плакав(навіть після першого разу у 5 років),
але ... хочеться прочитати ше раз

Cleric_Preston
17.03.2007, 20:30
Ми плачемо від страждань вигаданих героїв, аби не бачити своїх проблем.

Joan72
18.03.2007, 12:34
Як варіант, можливо. Але тільки як варіант. Бо куди подіти таку просту річ як співчуття? Не жаління, а саме співчуття.

Авітенцій
19.03.2007, 10:19
Ми плачемо від страждань вигаданих героїв, аби не бачити своїх проблем.

При читанні, переживаю за героя, як за власне дитя.

Cleric_Preston
19.03.2007, 19:36
До Авітенція.
Видно, що у вас дітей немає - тому й переживаєте за сурогатного сина.
До Джоан.
Співчуття, звісно, добра річ. Проте важче співчувати реальним (маю на увазі не глобальні масштаби, а безпосередньо наших знайомих) людям, ніж книжковим героям, адже у перших стільки вад, що вони, здається, не заслуговують на співчуття. А ще важче - не співчувати цим особам, а чимось допомогти.

huha
17.04.2007, 02:34
Перший раз прочитала в 5-му класі. Не було ні нудно, ні цікаво. Ніяк. Прочитала по-справжньому старша, сльози-соплі, майже як у всіх. Не уявляю як від цієї книжки можна не плакати. Найгірша планета рахівника. Гм, гм наш світ таки по вуха зав`яз у цифрах.

sauveteur
17.04.2007, 04:19
Вперше прочитав у дитячому таборі після першого класу. То був кінець 70-х, тож своїх вражень тепер вже не згадаю... Але якось так сталося, що слова: "Tu deviens responsable pour toujours de ce que tu as apprivoisé" йдуть зі мною все моє життя...
Кому цікаво: тут знаходиться французький оригінал книжки (http://francais.by.ru/mp/FR/0.html).

Veronika Pyatnitskaya
17.04.2007, 10:18
Знаєте, мені теж дуже подобається "Останній листок" О.Генрі, і взагалі, цей автор мені до вподоби. Його читати дуже легко і приємно!

Авітенцій
17.04.2007, 13:45
слова: "Tu deviens responsable pour toujours de ce que tu as apprivoisé" йдуть зі мною все моє життя...
Кому цікаво: тут знаходиться французький оригінал книжки (http://francais.by.ru/mp/FR/0.html).

Дякую.
(Хоч не володію французькою, але цікаво послухати читання щасливої людини, котра володіє французькою)

Korkuna
25.04.2007, 18:49
Як на мене, то зовсім не для маленьких :) а для сьарших дядечок і тіточок.
Зрештою, як сама малою читала цю книжку, то пригадую, що ніц з того не зрозуміла. А найбільше вбивало те, якого милого, було йому пертись до нас на Землю.
І ще читаючи інші твори Екзюпері, створюється якесь таке враження, що уся його творчість для дорослих :)

Amaranta
30.04.2007, 02:00
"Маленький принц" - чи не найкращий твір з усіх, що я прочитала в своєму житті. Я не плакала, але довгий час перебувала під враженням від прочитаного. До того ж кожний раз, коли його перечитуєш, то розумієш по-іншому і відкриваєш для себе щось нове.

Ash
01.05.2007, 14:35
Весь шарм цієї книги в тому, що в 10 років її сприймаєш по-одному, в 16 - по-другому, в 25 - по-третьому, в 40 - ще інакше... Кожне сприйняття неповторне. І кожне правильне. Багатошаровість, глибина, колосально прості і важливі речі, як дорога, по якій ти йдеш - майже не помічаєш, а якщо згубиш - погано буде.