КПК

Показати повну версію : Банальний лист ангелу

silenciokid
29.03.2007, 15:36
Ангелу
Що мені у цьому листі написати? Слова всі порожні, в них немає змісту. Я тебе покохав і буду кохати таку чудову, безмежну, духовно чисту. Де ти зараз літаєш? Скажи чи хоч подай якийсь знак. Бо я бачу тебе тільки у снах, а в житті не знаходжу ніяк. Чому моє серце до тебе лине? І мліє, і болить, і не дає спокою. Чому відчуваю, що своє життя я живу разом з тобою? Ти поруч, ти близько, і я у це вірю. Якби не падав я низько, твій подих мене зігріє. Куди ти постійно тікаєш? Зловити тебе я не в змозі. Понад хмарами ти літаєш в той час, як я лежу на підлозі. А іноді в темряві ночі я зустрічаюсь з тобою очима. Я дивлюся у твої глибокі очі і знову чекаю дива. І у цей момент наші серця спілкуються між собою.
- Привіт. Я радий, що ти моя.
- Привіт. Я рада, що ти зі мною.
І ця розмова тривала би вічно, але ти маєш погану звичку несподівано йти і залишати мене одного. Знаєш, це смішно, але я навіть не знаю імені твого. Я вірю у нашу з тобою казку. І одягаючи на себе ще одну маску, я граю в цікаву гру знов і знов, що має назву любов. Та нарешті треба всі маски зняти. Досить бавитись, досить грати. Досить від мене тікати кудись. За ці слова ти, будь-ласка, не злись. Просто я хочу нормальних стосунків. Розмов ні про що, палких поцілунків. Але ти ангел. Це все не для тебе. Ти любиш свободу. Твоя стихія – це небо. Я все розумію, але маю надію, що ми будем разом. Та більше всього боюся, що з часом ти забудеш мене і ніколи вже не прийдеш. Тоді загине надія, і я помру теж.

silenciokid
29.03.2007, 21:06
Скажіть хоч щось, люди. Я чекаю ніщивної критики.

Aureliano
29.03.2007, 22:43
Если говорить о литературной составляющей - думаю диалог с ангелом можно было бы расширить - две односложные строчки и обе начинающиеся со слова "Привіт" слишком уж режут глаз... И еще можно добавить чего-то такого, что расширило бы сюжет и добавило оригинальности...

Nike_Велес
30.03.2007, 11:11
1)"Чому відчуваю, що своє життя, я живу разом з тобою?" - навіщо там коми після слова "життя"? - не розумію...
2) "Чому відчуваю, що своє життя, я живу разом з тобою? Ти поруч, ти близько, і я у це вірю. Якби не падав я низько, твій подих мене зігріє. Куди ти постійно тікаєш? Зловити тебе я не в змозі. Понад хмарами ти літаєш в той час, як я лежу на підлозі. А іноді в темряві ночі я зустрічаюсь з тобою очима. Я дивлюся у твої глибокі очі і знову чекаю дива." - у цьому шматку тексту забагато, як на мене, "я" ;)
а в принципі - є щось обнадійливе у цьому тексті...
пиши і пиши ще, будь собі верховним суддею - і з'явиться оригінальність... aga

до речі, Профет і Ейсід, повчіться у свого друга Aureliano коректності, зваженості і делікатності (вибачте за оффтоп)...

acid drinker
30.03.2007, 12:06
ви прикольно закамуфлювали спробу поезії =)
нищівної критики не буде - цілком симпатичний, хоча й трохи банальний, лист до ангела. з ким не трапляється :)

найку, це не ауреліано коректний (хоча не без того), це твір непоганий... яка література - такий підхід.

silenciokid
30.03.2007, 14:55
Дякую за відгуки, буду продовжувати і виправляти помилки.

Veronika Pyatnitskaya
30.03.2007, 14:56
Критикувати завжди легше ніж писати самому... Тому, скажу, що можна було б цю тему , а саме спілкування с ангелом спрямувати в іншому напрямку, наприклад, що, вона, янгол в скрутну хвилину йому допомагає і рятує його життя, в боротьбі з темними силами...

silenciokid
30.03.2007, 14:59
Та просто писалося це дуже швидко, тому особливого креативу і оригінальності шукати не варто.

Nice Gothic Girl
30.03.2007, 15:08
Цілком непоганий твір.Не одразу побачив сховану риму.Ну ідіот я просто,от і всьо.:aga: Мені не подобається діалог.Зовсім.Він не схожий на розмову з янголом.Неангелський він якись....:confused:

Joan72
30.03.2007, 15:18
"Слова всі порожні, в них немає змісту." Раджу відмовитися від цієї фрази.

acid drinker
30.03.2007, 15:30
2 Joan72 - тоді ритміка втрачається; і рима теж... викинути не вдасться, треба буде переписувати.

2 Veronika Pyatnitskaya - тоді це буде не просто банальний лист, а гіпербанальний лист...

Veronika Pyatnitskaya
30.03.2007, 15:36
Думаю, що всі слова, що ми пишемо чи говоримо, дійсно не банальні і не гіпер банальні)))))))))))))))) Інколи буває просто, що ми не фільтруємо свій "базар" І це прикро...
Якщо людина про це пише, то їй це потрібно)))))))))))))) Я дуже рада, що у нас дуже багато талановитих молодих створінь жіночої та чоловічої статі... Ще не вмерла Україна! Виходить все ще у нас попереду... :victory:

І ще, слова не можуть бути порожніми, в них завжди є і зміст і таємний знак для інших людей....

Joan72
30.03.2007, 15:38
[QUOTE=acid drinker;26931]2 Joan72 - тоді ритміка втрачається; і рима теж... викинути не вдасться, треба буде переписувати.

Я написала "відмовитися"... Певна річ, що треба переписати.

acid drinker
30.03.2007, 16:15
moderatorial: "так, для спілкування" існує розділ кахве. у майстерні креативу попрошу висловлюватися про креатив.

Veronika Pyatnitskaya
30.03.2007, 16:29
Мабуть від того, що цей лист писався дуже швидко, тому так він і вийшов... Але в ньому є якись сум ...

silenciokid
30.03.2007, 21:22
Щодо порожніх слів я мав на увазі те, що вони є просто набір певних символів, вигаданих людьми, і часом цих умовних знаків занадто мало, щоб вмістити в них свої емоціїї.

Joan72
30.03.2007, 22:10
Щодо порожніх слів я мав на увазі те, що вони є просто набір певних символів, вигаданих людьми, і часом цих умовних знаків занадто мало, щоб вмістити в них свої емоціїї.

Фраза звучить "слова ВСІ порожні"... Мало чи не мало цих умовних знаків, уся краса в тому, щоб таки вмістити в них усе, що хочеш...

silenciokid
30.03.2007, 23:52
Добре, змінюю "всі" на "ці", тим самим підписуючись тільки під своїми словами. Але чи зміг би ти відчути смак, наприклад, полуниці, якби тобі його просто описали, навіть підібравши найвдаліші і найточніші слова?

Joan72
31.03.2007, 13:35
Це питання дещо іншого плану. Хоча... Зюскінду он вдалося передати пахощі і сморід... І хто мав уяву й досвід, їх почули, побачили, пізнали, впізнали...

Кохана
24.04.2007, 18:58
як на мене це - жахлива "чоловіча" поезія, в ній немає нічого живого.. слова сухі,не тремтять на вустах..
в текстах рівняння на жінок, стогнання, наче "поранена корова"..
"чоловіча" поезія має бути швидка, влучна, нежіночна!
розвиток - 12-14 років, підліток

Ігорко
24.04.2007, 19:56
Знову все такі ж соплі і сльози... Цих шмарклів і так забагато на цьому світі, знову розбите чиєсь кохання, знову хтось когось післав... Мабуть когось знову просто кинули:((( Ангелів нема, є лише люди що думають що вони ангели, або люди що роблять з людей ангелів...

Prophet
24.04.2007, 21:22
Кохана, Ви смішні й наївна.

Aureliano
25.04.2007, 00:41

Маяковский?

Кохана
25.04.2007, 18:19
Кохана, Ви смішні й наївна.

:)

...перекидаю волося, лагідно й якось по-доброму всміхаюсь.. нехай буде так, як ти пишеш! моє тепло все одно залишиться, коли ти підеш..

Кохана
25.04.2007, 18:21
Маяковский?
холодно...

Кохана
25.04.2007, 18:40
МЕЙ Лев Александрович

Не знаю, отчего так грустно мне при ней?
Я не влюблён в неё: кто любит, тот тоскует,
Он болен, изнурён любовию своей,
Он день и ночь в огне - он плачет и ревнует...
И только... Отчего - не знаю. Оттого ли,
Что дума и у ней такой же просит воли,
Что сердце и у ней в таком же дремлет сне?
Иль от предчувствия, что некогда напрасно,
Но пылко мне её придётся полюбить?
Бог весть! А полюбить я не хотел бы страстно:
Мне лучше нравится - по-своему грустить.
Взгляните, вот она: небрежно локон вьётся,
Спокойно дышит грудь, ясна лазурь очей -
Она так хороша, так весело смеётся...
Не знаю, отчего так грустно мне при ней?

1844

АГНИВЦЕВ Николай Яковлевич

Смерть поэта

Знайте: как-то, когда-то и где-то
Одинокий поэт жил да был...
И всю жизнь свою, как все поэты,
Он писал, пил вино и любил.

Обогнавши Богатство и Славу,
Смерть пришла и сказала ему:
«Ты – поэт и бессмертен!.. И, право,
Как мне быть, я никак не пойму!»

Улыбаясь, развёл он руками
И с поклоном промолвил в ответ:
«В жизни я не отказывал даме!
Вашу руку!» И умер поэт...

?

ЭРЕНБУРГ Илья Григорьевич

Она лежала у моста. Хотели немцы
Её унизить. Но была та нагота,
Как древней статуи простое совершенство,
Как целомудренной природы красота.
Её прикрыли, понесли. И мостик шаткий
Как будто трепетал под ношей дорогой.
Бойцы остановились, молча сняли шапки,
И каждый понимал, что он теперь - другой.
На Запад шёл судья. Была зима как милость,
Снега в огне и ненависти немота.
Судьба Германии в тот мутный день решилась
Над мёртвой девушкой, у шаткого моста.

1942

acid drinker
25.04.2007, 21:28
а, власне, шо ви хотіли цим сказати?
мей взагалі не вразив. по-вашому, це та річ, де нема сопель? хм... якби хтось таке написав зараз, сама перша би сказала йому про всі задатки бездарного автора - але в дев'ятнадцятому столітті то було навіть прогресивним, певно...
агнівцев ше туди-сюди, хоча теж нічим особливим не вирізняється. зате еренбург - а точніше, вибраний вами текст - мене просто поклав на лопатки. половина рим абсолютно нецікава, експеримент з ритмікою змушує думати про те, шо ніякого експерименту там не було, зате була відсутність правильних слів... та й тематика - жуть. типу, про згвалтування /некрофілію?/ то так сильно по-чоловічому? фі...

Giza
25.04.2007, 22:12
рівняння на жінок, стогнання, наче "поранена корова"..
розвиток - 12-14 років, підліток

Хех! як у тому анекдоті. Опаньки...
А що таке "жіночна/нежіночна" поезія в чоловічому виконанні, панно (коханими сторонніх дівчат називати якось незручно, даруйте)? Просвітіть сірих, бо посилання на поетів-чоловіків щось нічого не прояснює. Навпаки.

Степан
06.06.2007, 21:21
Ангелу
Що мені у цьому листі написати? Слова всі порожні, в них немає змісту.Я тебе покохав і буду кохати таку чудову, безмежну, духовно чисту.
........................
Та більше всього боюся, що з часом ти забудеш мене і ніколи вже не прийдеш. Тоді загине надія, і я помру теж. (виділення моє)

Не сподівався, що назва, може бути настільки влучною. Таке теж досягнення.
Але згадані поняття, принаймні виділені – назвати банальними неможливо.
І все ж, читаючи виникало почуття незручності... мабуть тому, що написано це - з перших почуттів... і так теж незле... ледь торкнувшись. Мабуть, слова були б кращими, глибшими, якби писати не з перших почуттів... але й не розсердишся за таке; глибокі почуття вимагають багацько сил і часу, - а їх так постійно бракує...

І ще... чомусь проситься:

О наслажденье, скользить по краю
Смотрите ангелы, замрите, я играю
Моих грехов разбор, оставьте топоры
Вы оцените красоту игры

Supagirl
17.03.2008, 21:40
шкода що такий не довгийтвір . Мені дуже сподобалась ця ідея написання листа ангелу...однак дійсно не вистачає більш обширної характеристики образів. Люблю коли багато красивих слів..тоді навіть приємніше читати. Про тему кохання взагалі вважаю так коротко говорити не можливо...принаймні в мене не виходить))))