КПК

Показати повну версію : журнал "одноkласник"

acid drinker
03.04.2007, 19:29
пам'ятаєте такий? =)
один з небагатьох досі гарних дитячих журналів, більше того - українською. вихадить з 1.10.1923 року - але тепер у нього є всі шанси зникнути. така звичайна історія: виходить журнал за кошти редколегії, тобто на абсолютно благодійних основах, державної підтримки не має... скоро його не буде, за що видавати (мовчу про зарплатню журналістам).
до чого я це все? ми можемо допомогти "однокласникові". шкода буде, якщо такий непоганий журнал перетвориться на ще один спогад. а допомогти просто - передплативши його. для своїх дітей, сестричок-братиків, у подарунок дітям знайомих... не думаю, що то дуже важко зробити - у списку передплатних видань україни "однокласник" має індекс 74394, а коштує передплата 40 гривень на рік - або ж 20 на півріччя.

а ще, до речі, там можна друкуватися... ;)

живазакордоном
03.04.2007, 19:40
Маєш десь фотку обкладинки? Тоді я додам до своєї підбірки (http://www.domivka.net/publ/c/zhurn)!

А нє, вже маю:
http://odnoklasnik.com.ua/
http://ostriv.in.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=1665&Itemid=-5

Запіарила:
http://www.domivka.net/publ/zhurn/198

Tim-Lit
03.04.2007, 20:18
а ще, до речі, там можна друкуватися... ;)
Можна, можна!
Вони пару років тому витягнули з архівів газети "Молода гвардія" мої фантастичні оповідання, вибрали одне ("Інопланетянин у метро", здається) і надрукували знов. І гонорар шалений за те заплатили - гривень 18, якщо не помиляюсь... :8

acid drinker
03.04.2007, 20:32
/тім-літе, своїм журналістам вони платять 660 грн на місяць. по-вашому, вони просили б допомогти, якби мали гроші на шалені гонорари? =)/

Tim-Lit
04.04.2007, 09:11
/тім-літе, своїм журналістам вони платять 660 грн на місяць. по-вашому, вони просили б допомогти, якби мали гроші на шалені гонорари? =)/
Не хвилюйтеся - інші платять приблизно те ж саме! Якщо загалом платять... А цифру я навів для масштабу, оскільки у 1989 році за публікацію цих оповідань у "Молодій гвардії" мені платили по 3-5 радянських карбованців за оповідання. Порівняйте купівельну спроможність нинішньої гривні й радянського карбованця 1989 року (наприклад, буханець українського хлібу тоді коштував 16 коп., зараз - 1,40 грн.) - побачите, наскільки зубожіли ЗМІ незалежної України порівняно з радянськими ЗМІ. Тож я справді не дивуюся, що цей журнал зараз на межі закриття... Справді - шкода!

Авітенцій
04.04.2007, 09:54
Допомогти не важко.
Ще й малих побавлю. :)

Andrij.7
05.04.2007, 21:33
гм, не сподівався навіть що "ок", ще виходить) мені його колись батьки виписували) фантастика. одним словом... артефакт дитинства.
цікаво, а "барвінок" ще видають?
писи. шкода, що журнали з якими виростали зникають...

Iryska
07.04.2007, 19:31
і я свого часу однокласник читала. у мене навіть я номери за кілька років...
раритет, ги.
:)
а ще тра піар зробити, бо ж не всі знають про цей журнал.
:)

AnastasiUA
08.04.2007, 21:51
ЧОго не всі?
Знає багато хто...
Але у багатьох чомусь відверто негативне враження від нього...

Phoenix_Ukraine
09.04.2007, 21:27
Я раніше теж читав, але вже не пам`ятаю, коли саме... Класний журнал.

Джерельце
10.04.2007, 16:00
Ага. Класний журнал. Буде шкода, якщо зникне. :( Я його також у дитинстві читала. І навіть у якомусь з конкурсів шоколадку виграла!
Гм... Кому ж передплатити...

Авітенцій
11.04.2007, 16:44
Під кінець робочого дня до моїх думок закрадаються дитячі витівки:

передплатити комусь із знайомих, а потім разом з ним вдавати подив. :)

Odnklsnk
11.10.2007, 16:57
НАЙКРАЩИЙ ПОДАРУНОК ПІДЛІТКУ!

Це, звичайно, передплата на журнал „Однокласник”. Спитаєте, чому? Та тому, що в ньому учень середніх і старших класів школи знайде все, що його цікавить. Тут є цікава інформація для найвибагливішого читача. Інтерв’ю з зірками шоу-бізнесу, молодіжні новини, психологічні тести, анекдоти, конкурси (з призами!), оповідання й повісті, гороскопи, пронизливі дописи читачів... І це далеко не все. „ОК” друкує плакати з портретами зірок музичної та кіно-індустрії, рецепти смачних страв, посібники з гри на гітарі, в’язання, догляду за домашніми рослинами й тваринами.
„Однокласник” – це єдиний україномовний повноколірний журнал для розумних підлітків, це клуб, що об’єднує тих, хто любить читати й хоче писати.
У Вас є діти підліткового віку? У Вас є родичі або друзі підліткового віку? Уявіть: за невеликі гроші Ви можете зробити їм подарунок, який вони отримуватимуть щомісяця – уже без Ваших зусиль. А ще Ви таким чином підтримаєте розумне українське видання для юних читачів – у нас їх не так багато.
Поспішайте на пошту. Передплатний індекс – 74394. Орієнтовна ціна річної передплати – 48 грн.

Looser
13.10.2007, 20:21
М-да, шкода, звісно.
"ОК" - суперовий журнал. У школі завжди читав, в бібліотеках брав підшивки. Супер штука для підлітків і молоді! :)

Soul
23.02.2009, 01:00
А ще були "КЛАС" і "КЛАСНІ ІГРИ".(у нас багато лишилося номерів)
В бібліотеках Однокласник є. Для підлітків справді ,як кажуть в Одесі, може бути)

SimAni
24.02.2009, 14:07
Я виписувала "Однокласник" довго - років з10. Передалося по традиції у спадок від старшої сестри:) Але що я вам скажу: останніми роками(початок 2000-х) він геть зіпсувався, почали друкувати "много и дурного" - типу звичайної жовтої преси. Тому я перестала його читати. А колись він таки справді був потужним журнальчиком для підлітків. Особливо я любили дописи Во Віка, Шарлотти Плющ, а вже пізніше - Лесі Красун. Цікаво, хто ховався за цими іменами і де вони зараз???

зіркохід
30.03.2009, 23:36
Я колись навіть друкувався в "ОК" кілька разів :). А які там ілюстрації до творів зробили - мрія будь-якого фантаста! (До речі, якби в когось випадково зберігся №1 за 1992 рік (здається так), був би ДУЖЕ вдячний за перескан оповідання "Попередження"; авторський екземпляр я посіяв :(, а чорновика не зберіг).
І ще одне: у 90-х роках це був єдиний, мабуть, журнал, що публікував оригінальну перекладну фантастику, містику і навіть вестерни! Отож радив би придивитися до нього пильніше!!!:aga:

azenia
07.04.2009, 17:06
Конкурс юних журналістів «Твій погляд-2009»
Ти ще не знаєш, що за власний погляд можеш отримати комп’ютер або цифрову камеру?
Журнал «Однокласник» оголошує конкурс юних журналістів «Твій погляд-2009»!
До участі в конкурсі допускаються всі учні загальноосвітніх шкіл, а також студенти навчальних закладів ІІ рівня акредитації. Конкурс проводиться у двох номінаціях:
1. Серед тих, хто пише українською мовою.
2. Серед тих, хто фотографує.

Протягом року ви надсилаєте свої дописи й фотографії до редакції журналу, журі відбирає найкращі, й ми друкуємо їх на сторінках «Однокласника». Серед надрукованих робіт журі визначає переможців.
Нагородження найкращих відбудеться, як завжди, наприкінці року!!!

Фото надсилайте на диску (якщо користуєтеся цифровою камерою) або на фотопапері форматом не менше, ніж 13х18 см.

Велике прохання чітко й розбірливо вказувати свої дані (ім'я, прізвище, вік, адреса, телефон). Ці вимоги стосуються й тих, хто надсилає свої дописи та фотокартки Інтернетом.

У виборі тематики ми вас не обмежуємо.
Твій погляд нам не байдужий!!!
Не бий байдики і ти :)
Адреса редакції:
Журнал «Однокласник»
04119 м. Київ, вул. Дегтярівська, 38-44, к.1220
www.odnoklasnyk.org.ua
E-mail: ok@kievweb.com.ua

P.S. З роботами учасників конкурсу «Твій погляд» 2008-го років та перших робіт, надісланих у 2009-му році, можете ознайомитися на сайті журналу www.odnoklasnyk.org.ua

azenia
07.04.2009, 17:15
Була приємно здивована, коли натрапила на інфо про наш журнал на цьому форумі. Оскільки я працюю в цьому журналі, то розкажу останні новини :)

ну по-перше, ми нікуди не зникли і зникати не збираємося :)

по-друге, ми робимо журнал для підлітків, тобто на аудиторію 12-17 років, відповідно і теми - кохання та секс, навчання, вибір внз, професії, спорт, субкультури, стосунки з батьками, мизика, кіно і література і т.д.

по-третє, наш сайт переїхав - зараз ми www.odnoklasnyk.org.ua (хай вже адмін вибачить за такий піар)

по-четверте, шукаємо авторів, які б писали цікаву прозу для підлітків - це наразі проблема, бо всі знають, що таке дитяча література, а от що читає людина у 13-15-16 років??? тож закликаю авторів спробувати себе передусім у прозі :) і поезія, і публіцистика для підлітків нас теж цікавить - гонорар гарантуємо :)

6) ще маємо цікаву рубрику - "модна читанка", де шукаємо літературу для підлітків, даємо рецензії та критику

є тексти для нас - наше мильце: ok@kievweb.com.ua
ok_pr@ukr.net
www.odnoklasnyk.org.ua

azenia
07.04.2009, 17:22
Леся Красун справді існує як Леся Красун - розумна і цікава авторка, її останнє оповідання "Герман і Герич" / "Однокласник", №3, 2009 р. - можете завітати на наш сайт і оцінити, як вона пише зараз

ВоВік - псевдо Володимира Вікторовича, людина, яка суперово придумувала смішні історії для наших читачів. його останні дописи в наш журнал - січень 2008 року. на жаль, цей автор вже помер.

А от про Шарлотту Плющ нічого не знаю - певно, тоді я ще тільки вчилася писати :) тре переглянути архів :)

зіркохід
30.09.2009, 23:48
А як вам ідея створити архів старих номерів "Піонерії" ("Однокласника") і викласти його на офіційному сайті? Так, як це зробив "Юный техник"? Було б, як на мене, просто супер! Кілька розрізнених номерів бачив на "Читанці", але там люди взялися за дитячу літературу взагалі, а то цілий пластище роботи, тож на регулярну появу номерів наразі сподіватися проблематично...

azenia
05.10.2009, 14:52
А як вам ідея створити архів старих номерів "Піонерії" ("Однокласника") і викласти його на офіційному сайті? Так, як це зробив "Юный техник"? Було б, як на мене, просто супер! Кілька розрізнених номерів бачив на "Читанці", але там люди взялися за дитячу літературу взагалі, а то цілий пластище роботи, тож на регулярну появу номерів наразі сподіватися проблематично...

ідея класна - в "однокласнику" колись друкувалися і брати Капранови, і Дяченки. взагалі раніше в цьому журналі було багато гарної фантастики (хоча цим література в "однокласнику" не обмежувалася; а зараз теж є талановиті і молоді автори), було багато хороших малюнків - наприклад, художника Міхнушова. Показати є що :) аби тільки місця вистачило :)

над цим обов"язково помізкуємо, а про результат напишемо на форумі.

хоча є ризик, що дивитися старі номери буде цікаво старшим (тобто тим, хто в дитинстві читав цей журнал), а от читачам, яким зараз по 13-15 років, може буде нудно - для них це може бути просто який анахронізм (????) (до речі, "вконтакті.ру" є група, привячена рос.дитячому журналу "трамвай"(хоча гриф "дитячий" не заважав їм друкувати вірші Даніїла Хармса !!!), там викладені майже всі номери цього журналу, народ, що обговорює його, здебільшого дорослий - певно, вони самі читали "трамвай" в дитинстві). що думаєте з цього приводу?

AndyN
06.10.2009, 00:44
що думаєте з цього приводу?
Що тут думати - тре викладати...:aga:

зіркохід
06.10.2009, 01:04
хоча є ризик, що дивитися старі номери буде цікаво старшим (тобто тим, хто в дитинстві читав цей журнал), а от читачам, яким зараз по 13-15 років, може буде нудно - для них це може бути просто який анахронізм (????)

Якщо вже старші перечитуватимуть - це вже найвища оцінка видання. Але гадаю, що матеріали і "Піонерії", і "Однокласника" НЕ МОЖУТЬ не сподобатися підліткам - адже справжні цінності вічні, і з часом лише стверджуються. І навіть старі ідеологічні кліше сприйматимуться "по приколу" :aga:. Зате люди довідаються - і прочитають! - де вперше українською опубліковано Яна Флемінга, Луїса Ламура, Абрахама Мерріта, Кіра Буличова, а також безліч творів наших вітчизняних авторів! І переконаються, що наші видання були - і є! - не лише не гірші від світових стандартів, але багато в чому навіть значно кращі!
Отож - per aspera ad astra! :)