КПК

Показати повну версію : Візуальні наповнення ваших книжок

Bullet
15.04.2007, 23:11
Звиняйте, якщо вже десь хтось таке писав і питав. Тоді шановне модераторство видалить чиперемістить мою тему :)

Зацікавило, яким автор текстів бачить візуальне наповнення своєї книжки, що готується до друку?

Якщо ваша ласка, дайте відповіді на наступні питання:

1. Чи важливо для вас бути особисто знайомим з ілюстратором?

2. Вам все одно, як воно там все всередині буде? Чи ви б хотіли пояснити художнику, як ви бачите ілюстрації? (колірність, техніку виконання, настроєвість тощо)

3. Чи для вас ілюстрування ВАШОГО твору має велике значення? Чи готові ви були би відмовитись від ілюстрацій видавництва, якщо вам не сподобались ілюстрації їх художника і запросити свого ілюстратора, відповідно, сплатити йому зі своєї кишені?

4. Певно, саме головне питання: ваші статті, оповідання, п"єси, книжки - вже є десь надрукованими? Якщо так, то чи вони ілюстровані і ким?

5. Останнє: яких українських (ну.. будь-яких, якщо ви не знаєте українських) ілюстраторів ви знаєте і які вам довподоби?

Дуже дякуватиму за відповіді. Вони є для мене особисто важлививми. Таке собі мініатюрне опитування :)

Хмм.. запостити його собі в жж, чи що... :)

Prophet
16.04.2007, 21:10
1. Ні.

2. Не все одно, але худоднику хотілося б дати максимум волі. Щоправда, тому художнику, роботи якого знаєш і гадаєш, що вони до твоєї книжки пасуватимуть.

3. Сама наявність ілюстрацій, мабуть, неважлива. І ще залежить від того, що за твір. Сплатити з кишені - навряд, а от знайти добровольця - можливо.

4. Ні.

radus
17.04.2007, 09:25
1. Бажано, але нереально.
2. Небайдуже, але це не вирішальне.
3. Має, але знову ж таки, не вирішальне. Не настільки це важливо, щоб платити.
4. Є, й досить багато. Багато ілюстрованих. За кілька ілюстрацій ладен був набити пику художнику (виявилося, що воно художниця :) ), деякі дуже сподобалися.
5. Не скажу. :)

І трохи поза запитаннями. Дуже бажано, щоб художник спочатку прочитав те, що зібрався ілюструвати. Якщо скажете, що це саме собою - то це, на жаль, буде помилкою. :). Бажано намалювати кілька ескізів - й разом з автором та редактором вибрати кращий. Бажано консультуватися з автором щодо деталей - бо інакше є ризик, що читачі висміють обох, й художника й автора.

Giza
17.04.2007, 17:24
radus +1
Справді бажано, щоби художник бодай погортав, а то, бува, береться "малювати" назву -- інтертрІпація виходить. "Ат фанаря". Або взагалі "кольоровий (монохромний) нонсенс".
Тож краще хай буде без. Як на мене.

Bullet
24.04.2007, 01:41
Бажано намалювати кілька ескізів - й разом з автором та редактором вибрати кращий. Бажано консультуватися з автором щодо деталей - бо інакше є ризик, що читачі висміють обох, й художника й автора.

Дякую. Це важливо було знати.

Радію, що не я ваша ілюстраторка :)

radus
24.04.2007, 09:03
Що, все так погано? :)

Bullet
24.04.2007, 23:31
Що, все так погано?
ну... добре, що ви про мене так не думаєте. От. чого погано.. не думаю, що ви були б сильно незадоовлені моїми картинками )))). Хіба що.. справа в темі. Сюжеті. Сприйнятті. Отаке )

Добре, що я не ваша ілюстраторка, бо ви грозились їй морду набити ))))

radus
25.04.2007, 09:23
Та ну, то я жартома. :)
Що ж до теми й сюжету... а чому б вам не спробувати?
Можливо, я захочу не "бити морду", а навпаки, цілувати руки й всяко піарити. :)