Показати повну версію : Михайло Задорнов і міра патріотизму
От хто такий, на вашу думку, Михайло Задорнов? Патріот чи імперський прихвостень? Його творчість - гостра соціально-політична сатира чи сліпа антипатія до Заходу як пережитки совкового періоду?
Дістав останнім часом. Повторюється.
Хмм
Свого часу він був дуже хорошим сатиричним юмористом, що вдало пародіював як Захід, так і свій власний край. Весь зал сміявся, а жарти йшли на цитати. Зараз же, на мою думку, він перегибає палку. Просто просік, як це вдячно йде в народні масси і продовжує давити на одну кнопку. Можливо колись, він був патріотом, та зараз це не так. Мені здається, що зараз це вже просто гроші й продвження катання на хвилі колишнього успіху. Хоч та хвиля вже й опала. Його знають. Знають як він "чьотко жене" з америкосів і люди йдуть. І він знає чому вони йдуть і чого хочуть, тож й продовжує працювати в цьому напрямку, хоча вже видохся. Краще б змінити тему. Жарт розказаний двічі таким вже не вважаєть, на третій раз він не смішить, а на пятий й взагалі починає дратувати.
А де можна ознайомитися з його останніми творіннями? Він десь пишеться?
Іде на спад, хоча давні його речі, особливо радянські - то є круто. Непоганий лірик, а сатирик посередній. Жванецький краще.
Джерельце
01.05.2007, 17:40
Раніше - не знаю. А те що він читає зараз - все проплачено Кремлем! Нічого не змінилося: як при Союзі рок та гумор були дозволеною віддушеною, так і зараз. Якби він дійсно був гострим сатириком, то зараз відчував те саме, що зараз з Каспаровим. А так..
untitled
04.05.2007, 12:02
незнаю, але мені він здається якимось хамським і злим дядьком...таке відчуття шо він б'є свою жінку, плює на підлогу, гонить на американців і робить з того жарти, щоб постсовкові люди сміялись з цього....ну то в мене такий образ його:)Сам його збірки не читав,досить по ТВ побачити
Щодо злості, хамства і Жванецького. Свого часу трапилося майже одночасно почути, як Жванецький і Задорнов розказували про отримані ними від вдячних слухачів подарунки. Задорнов буквально кількома фразами розповів, як новий росіянин зробив абсолютно унікальний подарунок: замовив "Мурку" у виконанні оркестру. Жванецький, смакуючи всіма деталями, описав, як селянка із залу винесла йому банку сметани. Він так потішався над її незграбністю, що я ще до кінця розповіді зненавидів Жванецького раз і на все життя. НМСД, якщо вже сатирик у своїй іронії переступає межу хамства, то це якраз насмішка над завідомо слабшою людиною в той момент, коли вона щось робить з найкращими побажаннями цьому ж сатирику. Принаймі попри весь мій власний цинізм для мене самого тема отриманих подарунків - табу, і за відомими сатириками теж нічого страшного не помічав - хіба що десь абсолютно м'який гумор проскакував. Так що Задорнов далеко хам #1 серед розмовників.
Про аналогію з Каспаровим слушне зауваження. Хоча то теж особисте. Але справді, можна було б і не абстрагуватися так від політики і громадського життя, справжньому сатирику це якось... навіть не знаю... Не зовсім до лиця, чи що.
Та він наче в езотерику вдарився...
Nike_Велес
07.05.2007, 13:24
Задорнов ще й починав кар'єру під патронатом КГБ... хитрий дядько, слизький тип...
untitled
07.05.2007, 13:33
кгб...точно злий, я ж кажу зразу по фішці видно:).Треба того "Бога гумору" на пенсію, бо як на вихідних включаю тв то там тільки його морда івсе...ну ще ті бабки:(....то взагалі без коментарів....плакати хочеться
він, безперечно, цікава і розумна людина. як гуморист інколи буває надзвичайно влучним, а інколи злим і нецікавим. по-моєму інтерв"ю з ним значно цікавіші за його виступи.
А мені сподобалось, як пародію на Задорного зробили: "Задорнов в американському посольстві". Дуже влучна сатира на його "творчіть". Можна переглянути на http://www.youtube.com/watch?v=vIp2_XAEuF8
acid drinker
22.05.2007, 20:43
угу...
легко читати сатиру про америку, коли сидиш собі в росії при дворі монарха путіна і точно знаєш, шо тебе образити не дадуть...
в принципі, то нормальне явище - от у людовіка якогось там мольєр теж був придворним сатириком, якого й найняли тільки для того, аби він іноземців висміював... просто в авторитарних суспільствах набір предметів, з яких можна сміятися, дуже обмежений - а сміятися ж хочеться... от і популярний задорнов.
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008