КПК

Показати повну версію : Людина у вовчій шкурі

Narsul
27.08.2005, 00:05
Людина у вовчій шкурі
Під променями полуденного сонця через центральну площу міста їхала повозка. На ній, навколішках, стояв хлопець із зв’язаними за спиною руками.

- Крадій! Смерь крадіям! – жінка похилого віку у брудній одежі кричала що було духу.
- Так йому і треба! Догрався?!

А він стояв ніби цього і не чув. Хлопчина просто дивився скрізь натовп. Його юнацьке тіло було дуже слабким. Уся спина була у синцях, із лівої руки текла кров. На площі зібралося повно людей, але здавалося що стражі було ще більше. Усі вояки дивились на хлопця із звірячою посмішкою. Коли повозка була біля товстого вояка він харкнул хлопцеві в обличчя і почав радісно реготати.

- Подобається, вовченя?! – реготав товстун. Хлопець ніби отямився і, розвернувши голову назад, подивився на вояка скляними порожніми очами. І тут його очі наповнилися життям, його погдяд став сходий на удар блискавки. Товсун вдавився своїм сміхомі на його обличчі з’явився страх, ніби перед собою він бачив саму Смерть! У ту ж мить хлопець смикнув мотузку і, розриваючи її на частитни, стибнув на товстого вояка.

Усе сталося так швидко що коли всі прийшли до тями, біля блідого товстуна, що намагався закрити рукою розірвану горлянку, стояв величезний білосніжний вовк. Його хутро у променях сонця виблискувало наче срібло. Спокійно роздивившись тих стражів що намагалися його окружити він почав вбивати. Вбивати без ярості. Ніби він крижаним лезом відсік свою злобу, ненависть, грів. Він просто вбивав одного за одним із сумом в очах. Натовп вмить розбігся геть, але хтось, у паніці, забув про свою дитину. Серед цієї кровавої битви стояла маленька дівчинка у брудній і де інде розірваній одежі. Вона була схожа на забуту ляльку, її довге волосся було не розчісане, а обиччя було у бруді. Вона стояла і дивилась як величезна тварина розривала на частини вояків.

- Песику, іди сюди – мовила дівчинка із очами кольрору неба і вовк повернув голову. Він стояв і дивився на цю дівчинку, але дивився вже не той вовк що секунду назад розірвав вояка на шматки, це був хлопчина що мав біле хутро, кігті, лапи, хвіст, морду вовка, але людські очі, очі повні життя.

Дзвін. Дзвін що розпочав пісню, смертоносну, але від того не менш прекрасну пісню. Пісню стріли. Погляд. Переляк. І відчайдушний стрибок…. А потім біль та радість.

На площі плакала маленька дівчинка над величезним вовком із котрого текла кров від потрапившої у нього стіли, чужої стіли, що була предназначана йому, але співала для іншого.

Вовк відкрив очі, людські очі, подивився на дівчинку і у них можна було прочитати: “Встиг”. Вовк помер із звірячим оскалом схожим на посміжку. А дівчинка все стояла і плакала над мертвим звіром (людиною?). Знову почав збиратися натовп. Але тут із натовпу вийшов хлопець взяв її за руку і повів геть від цієї площі, від цього міста, від цього світу. У той день, біля воріт міста, бачили хлопця з вовчими очима повними щастя, що вів за руку маленьку дівчинку з очами кольру неба, що йшли геть із міста.

монах
27.08.2005, 11:22
Як писав DeViL, "пришпильно". Потребує певної доробки, але, вцілому гарно. Що це було?

Lone_Wolf
27.08.2005, 12:58
Це саме те, що мені подобається! Дійсно гарно. Так чиє це? Нарсул, твоє?

Narsul
27.08.2005, 21:52
Так, це моє. Це просто маленька "зарисовка". Я інколи пишу щось на зразок цього... Якщо сподобалося то можу пошукати щось ще...

Lone_Wolf
28.08.2005, 15:19
Так, обов'язково пошукай.

монах
29.08.2005, 13:27
Давай, закидай що маєш іще, будемо читати.

DeViL
30.08.2005, 01:29
Дійсно, досить "пришпильно"! На мою думку, ідею слід продовжити і дописати, щось більше за обсягом

Narsul
30.08.2005, 09:56
Темрява. У закиті повіки вдарив промінь світла. Сон йшов геть дуже повільно і байдуже. Він пожив у цьому будинку багато років. Життів. Цілу вічність. Спустошеність. Дивно, більше не треба нікуди йти. Таке відчуття що всі проблеми вирішилися самі собою.

- Гарний день. Піду я, мабуть, до парку...

Як приємно у спекотний день сидіти у тіні від крони величезного дерева.

- Я так і думав, що знайду тебе тут.
- А, це ти. Ну сідай поруй якщо прийшов.
- Чому ти, зазвичай, проводиш весь день тут, під цим девевом?
- Не знаю, тут гарно. Затишно. Тут можно просто сидіти і думати. Думати про все і ні про що. Я промітив, що останнім часом я почав часто замислюватися про різні речі. І найцікавіше це те, що я почав розуміти істинну сущність цих речей. Першопричини. Кумедно те, що розуміючи все це я не можу виразити це словами. Таке відчуття, що слова це такий малений та неточний засіб для вираження чого-небудь. Як би я не намагався, я не можу сказати всього що хочу.
- Так, це дійсно кумедно. Ті розумієшь...

Так вони мовчки і просиділи до вечора під деревом дивлячись угору, в небо. Це поворювалось багато разів. Вони зустрічалися і сиділи під деревом, мовчки, не говорячи ні слова. Вони розмовляли про все...

* * *
Він лежав на асфальті. Його машина була розбита і лежала на боку на узбіччі. Він лежав без дихання. Вона вилізла з машини опираючись на руки. Її нога була сильно вивернута, а по джинсах розросталася багрова пляма.
* * *
- Ну що? Я, мабудь, піду.
- Тобі тут не подобається?
- Подобається, аля я скучив за своїм серцем. Тут повна свобода для розуму, але тут я перестаю бути собою. Мені хочеться знову відчути радість і біль, гнів та сум. Мені не вистачає цоього.
- Так, це твоє право. Я не можу зрозуміти, чому ти не хочешь залишитись тут, зі мною?
- От і можешь подумати над цим. У тебе є час для цього. Для цього в тебе Вічність.

На обличчі одного з тих хто сидів під деревом з"являється гримаса схожа на посмішку.

- Ну що ж. До зустрічі. Ми ще зустрінемося, можешь в цьому не сумніватися. Що ж зараз не дає спокою твоєму серцю?
- Вона - він посміхнувя ще ширше. - Вона.

* * *
Удар. Біль. Ще один удар. І знову волна болі захлеснула тіло. Ось ще один і ще один. З кожним з них тіло наповнюється біллю. Біль стала більш ритмічною, та більш стабильною, але у роті з"явився солоноватий присмак.

Крик. Він народився з першим ударом і накопичувався з кожним наступним. І ось із відкритого роту роздається крик:

- Вона! – він крикнув, плюючись кров"ю.

Вона підповзла до нього та поклала його голову до себе на коліна. Її сльози капали на його обличчя немов омивали його від крові. А вдалечині вже гуділи сирени.

монах
30.08.2005, 13:47
Вовче ти ще тут? Хочу трохи з тобою потеревенити.

Narsul
30.08.2005, 13:52
Вовче ти ще тут? Хочу трохи з тобою потеревенити.
Ти мені? Якщо так, то я тут але вже скоро піду і буду через декілька годин.

монах
30.08.2005, 14:01
Не тобі, я просто побачив, що Lone Wolf тут. Якщо зайдеш пізніше, скажи точно коли, я також заскочу. Поговоримо.

Lone_Wolf
01.09.2005, 14:28
2 Монах.
Ти зі мною хотів потеревеніти? Я своє ICQ у профіль дописав зв"язуйся - побалакаємо.

З.І. А я тебе під іншим іменем,випадково, е знаю?