КПК

Показати повну версію : Перша спроба

АнzhелікаVahoровсьka
08.06.2007, 18:33
Мені дуже потрібна оцінка. Будь-ласка, нпишіть свої враження
Дуже всім вдячна :thank_you

Все почалося як завжди. Несподівано. Та ні. Не гарне слово, бо як на таке можна Сподіватись??? Так от, ми гуляли набережною. Точніше сиділи на причалі: Він – просто так, а я, підкотивши брюки і зануривши ноги по коліна у мутні води Широкого.
В моїй голові як завжди раптово з’являлись і так само зникали геніальні думки і питання. Я намагалась хоч якось їх заспокоїти і послухати, що Він мені розповідає (сонечко, мені насправді хотілося то почути).
І от в момент перекладання думок щодо врятування світу з відділу «ЗАРАЗ» у відділ «У НАСТУПНОМУ ЖИТТІ», я побачила (ні, почула-відчула) ЇЇ. Дуже голосна назва для якоїсь чергової думки, але вона справді мене здивувала.
Просто (та ні, не просто) чужа думка в моїй голові!!! Чужа?
- Да - , відповіли в голові….
Я підняла голову і подивилась Йому в очі
- Не він - ,почула я знову.
Він подивився на мене своїми наївнокарими очима, нічого не розуміючи запитав
- Втомилась?
- Мабуть…, - із сумнівом відповіла я
- Я думаю сьогодні не треба гуляти вночі , - сказав Мій коханий
(то така садо-мазофішка, десь раз на квартал серед тижня ми гуляємо нічним Києвом. Просто так )
- Давай я поїду сьогодні додому сама?
- Ні, навіщо?
Не могла ж я тоді відповісти
- Я поїду сама через те, що мені конче потрібно розібратись із чужими думками в моїй голові…
І ми поїхали разом. Начебто…Всю дорогу я тупо втикала у вікно і слухала (чи то вже був діалог?) чужі думки.
Я щось запитувало, Воно відповідало. В певний момент я подумала:
- Мабуть вже час підлікуватись…
- Ще ні, - відповіло Воно.
Чудово.
- Треба покурити
Воно мовчало.
- Мабуть, то моя совість
- Ги-ги-ги
- Ну й добре, що Це не вона.
Тим часом ми підійшли до дверей мого гуртожитку.
- До завтра? – запитав Він
- Да… - не зовсім впевнено відповіла я
І Він пішов.
- Назавжди? – запитала я
- Ти Його любиш? – відповіло Воно
- Коханий!!! – раптом закричала я
Він обернувся
- Я люблю-люблю Тебе!!!!
Він підійшов і поцілував мене.
- Нарешті, - сказало Воно
- Визначилась!
Потім я сиділа на підвіконні свого шостого поверху, звісивши ноги у вікно і дивилась на зорі крізь сигаретний дим.
- Ти на довго?
- Тепер ти зі мною назавжди, - сказало Воно
- Та ні, це ти зі мною….

sergiy_KO
30.06.2007, 00:22
Кльово, прочитав на одному диханні.

D.U.
30.06.2007, 00:33
Задум гарний, хоча й не зовсім оригінальний, а зі змістом (чи краще сказати, з кращою побудовою речення, висловленням думки) та граматикою треба б було ще трохи попрацювати. Але якщо це Ваш початок, то молодець! :)

samnasam
08.01.2012, 20:11
Якесь дежа-вю, бо вже щось подібне читала саме на цьому форумі, але під іншим ніком. Добре, коли помиляюсь, хоча що це змінює? Абсолютно нічого, бо впевнена, що автор давно забув про існування власного твору.

АнzhелікаVahoровсьka
10.01.2012, 12:46
Автор все чудово пам`ятає. А щодо подібності, то думаю, що у Вас таки déjà vu

samnasam
10.01.2012, 18:02
Можете також, так би мовити, заднім числом подякувати мені за те, що я з далекого "підвалу" гілки "Креатив" витягнула Ваш твір на "поверхню" і тепер з ним повторно зможуть ознайомитися форумчани. У будь-якому випадку це дуже добре, що Ви є і, хочеться вірити, продовжуєте писати літературні твори