КПК

Показати повну версію : Fantasy чи Science Fiction?

Zoolw
11.06.2007, 23:13
Чи більш Вам подобається fantasy ( з усіма варіантами ) чи science fiction ( також з усіма варіантами, у цьому cyberpunk )?

Cured
11.06.2007, 23:35
Science Fiction: на мій погляд, більш реалістична література у порівнянні з фентезі, де багато епатажу, бутафорії, казковості. І хоча це також потрібне, інакше б життя було ще більш нестерпним, але сай-фай ближче у сенсі допомоги знайти відповідь на ключові запитання: хто ми, де ми, навіщо ми... :)

Tim-Lit
12.06.2007, 10:00
Чи більш Вам подобається fantasy ( з усіма варіантами ) чи science fiction ( також з усіма варіантами, у цьому cyberpunk )?
Фантастика як така!..
:aga:

Перекоти-поле
12.06.2007, 10:10
Science Fiction: на мій погляд, більш реалістична література у порівнянні з фентезі, де багато епатажу, бутафорії, казковості.
Згодний

І хоча це також потрібне, інакше б життя було ще більш нестерпним, але сай-фай ближче у сенсі допомоги знайти відповідь на ключові запитання: хто ми, де ми, навіщо ми... :)
Не згодний.

Моя думка - наукова фантастика найкраща, читати ж фентезі просто не можу.

Zoolw
12.06.2007, 10:26
Фантастика як така!..
:aga:

А як Ви могли б купити чудову фентезі або чудову SF?

Я читаю оба види фантастики, голосував за science fiction ( мій улюблений cyberpunk та political fiction )

Малахай
12.06.2007, 10:28
Мені в принципі подобається, як Science Fiction, так і Fantasy. Я ніколи не визначав, яка з них краща. Люблю, розумієте, все фантастичне і незвичайне. І містику люлблю, і жахи, і альтернативну історію....

Zoolw
12.06.2007, 10:31
Люблю, розумієте, все фантастичне і незвичайне.

Ще як я Вас розумію! :)

Tim-Lit
12.06.2007, 11:28
А як Ви могли б купити чудову фентезі або чудову SF?

Не знаю.
Може й ні...
:(

Пухнаста хмаринка
12.06.2007, 13:51
Як казав Вінні-Пух, зайшовши в гості до Кролика та його шафки з їжею, мені і того, і того, будь ласка...

Cured
12.06.2007, 15:30
Як казав Вінні-Пух, зайшовши в гості до Кролика та його шафки з їжею, мені і того, і того, будь ласка...

:aga: :D

Iryska
13.06.2007, 01:54
а мені згадався анекдот, де мавпа металася між розумними звірами і гарними з криокм - мені шо, розірватися....
от так і я розриваюся.
твір повинен бути хорошим, а чи то наукова фантастика чи фентезі, то не так важливо для мене особисто.

Квітневі чари
19.06.2007, 21:54
science fiction
Усілякі єльфійські династії, хроніки війни народів середзем*я, чаклунські заморочки - це не про мене

oddysseus
30.06.2007, 20:42
Більше люблю фентезі. Важко сказати, навіть чому. Спочатку збирався написати, що це якесь дитяче прагнення до казок, але згадав "Хроніки Чорного загону" Кука і передумав.:nono: Страшенно люблю цю річ, хоч до кінця й не дочитав, а вона на казку схожа мало (маю на увазі казку як оповідь, де обов"язково має бути щасливий кінець - Кук дуже похмурий як для цього). Але про SF мені судити важче, оскільки вважаю, що читав її дуже мало. Хоч, загалом, теж люблю.

Княжич
05.07.2007, 18:45
Мдя... Як на мене то тут порівнюють принципово різні речі хоч і то фантастика. Все залежить від того в кого який склад розуму от і все...
а щодо мене то однозначно Фентез

Андрон Кобила
06.07.2007, 14:51
Починав з SF, а потім затягло на фентезі. Ше деякий час не міг визначитися. Потім думав шо всеядний)
Зараз повернувся до "коріння" - SF/за неї і голосував/

Giza
22.07.2007, 19:44
Сай-фай!

Cured
06.08.2007, 14:01
Цікавий парадокс, якщо розглядати питання "Що краще: НФ чи Фетезі?" у площині сінематографу, то мені більше імпонує фентезі - усілякі дракони, чаклуни, вчені, літаючи апарати, телескопи, відьми... Тут фентезі, на мою думку, стоїть на голову (а то й дві) вище НФ, яку здебільшого важко дивитися (і ще важче читати)... ІМХО...

Cleric_Preston
06.08.2007, 14:17
Мені не подобається фентезі лише тому, що ці ельфи, чаклуни і т.д. занадто заїжджені. В принципі, від такого страждають майже всі представники певного напрямку. Чомусь коли це кіберпанк, то мають бути обов"язково шари в місті й суспільстві... Пам"ятаю книгу "Дика енергія Лана" Дяченків, то починається кіберпанком, закінчується мало не фентезі. І хоча мені сам роман не сподобався, проте вважаю, що треба поєднувати різні течії, аби вийшло щось нове.

Nazar
01.09.2007, 00:56
Більше люблю фентезі, а наприклад Sci-Fi читати не можу. Але як то кажуть: "Про смаки не сперечаються"...

Читач
15.12.2007, 16:58
Фентезі дуже люблю, але ж і НФ читаю

Black3012
05.03.2008, 17:22
Для мене головний не антураж, а сюжет і герої. Буває чудова казкова країна, де герої б"ються над надуманими проблемами, спотикаючись об власну дурість, трапляється прекрасна ідея, яка дуже мілко розробляється, і, навпаки, в обмежених декораціях розігруються справжні шедевральні вистави, а з маленького фантастичного припущення виникає цілий пласт тем. Тому не можу віднести себе до сповідника однієї з гілок.

Diva Dii
30.03.2008, 20:51
А для мене головне - серйозні проблеми, що виникають перед героями і як вони їх вирішують. Важлива психологія героїв, а не зовнішній антураж.
Проголосувала за фентезі, хоча є як сильні, так і слабкі твори у будь-якому з цих напрямів фантастичної літератури.
Дуже не люблю "зоряні війни", де найголовніше - бластери-шмастери; зорельоти та; супер-пупер технічне наворочення / обладнання / устаткування; постріли та бійки...
----
А ось, наприклад, Саймак "Пересадочна станція" - це що? Фентезі чи сайєнс-фікшн?
Я б назвала цю гілку "гуманітарною фантастикою". І ось саме її я полюбляю найбільше.