Показати повну версію : Fantasy чи Science Fiction?
Чи більш Вам подобається fantasy ( з усіма варіантами ) чи science fiction ( також з усіма варіантами, у цьому cyberpunk )?
Science Fiction: на мій погляд, більш реалістична література у порівнянні з фентезі, де багато епатажу, бутафорії, казковості. І хоча це також потрібне, інакше б життя було ще більш нестерпним, але сай-фай ближче у сенсі допомоги знайти відповідь на ключові запитання: хто ми, де ми, навіщо ми... :)
Чи більш Вам подобається fantasy ( з усіма варіантами ) чи science fiction ( також з усіма варіантами, у цьому cyberpunk )?
Фантастика як така!..
:aga:
Перекоти-поле
12.06.2007, 10:10
Science Fiction: на мій погляд, більш реалістична література у порівнянні з фентезі, де багато епатажу, бутафорії, казковості.
Згодний
І хоча це також потрібне, інакше б життя було ще більш нестерпним, але сай-фай ближче у сенсі допомоги знайти відповідь на ключові запитання: хто ми, де ми, навіщо ми... :)
Не згодний.
Моя думка - наукова фантастика найкраща, читати ж фентезі просто не можу.
Фантастика як така!..
:aga:
А як Ви могли б купити чудову фентезі або чудову SF?
Я читаю оба види фантастики, голосував за science fiction ( мій улюблений cyberpunk та political fiction )
Мені в принципі подобається, як Science Fiction, так і Fantasy. Я ніколи не визначав, яка з них краща. Люблю, розумієте, все фантастичне і незвичайне. І містику люлблю, і жахи, і альтернативну історію....
Люблю, розумієте, все фантастичне і незвичайне.
Ще як я Вас розумію! :)
А як Ви могли б купити чудову фентезі або чудову SF?
Не знаю.
Може й ні...
:(
Пухнаста хмаринка
12.06.2007, 13:51
Як казав Вінні-Пух, зайшовши в гості до Кролика та його шафки з їжею, мені і того, і того, будь ласка...
Як казав Вінні-Пух, зайшовши в гості до Кролика та його шафки з їжею, мені і того, і того, будь ласка...
:aga: :D
а мені згадався анекдот, де мавпа металася між розумними звірами і гарними з криокм - мені шо, розірватися....
от так і я розриваюся.
твір повинен бути хорошим, а чи то наукова фантастика чи фентезі, то не так важливо для мене особисто.
Квітневі чари
19.06.2007, 21:54
science fiction
Усілякі єльфійські династії, хроніки війни народів середзем*я, чаклунські заморочки - це не про мене
oddysseus
30.06.2007, 20:42
Більше люблю фентезі. Важко сказати, навіть чому. Спочатку збирався написати, що це якесь дитяче прагнення до казок, але згадав "Хроніки Чорного загону" Кука і передумав.:nono: Страшенно люблю цю річ, хоч до кінця й не дочитав, а вона на казку схожа мало (маю на увазі казку як оповідь, де обов"язково має бути щасливий кінець - Кук дуже похмурий як для цього). Але про SF мені судити важче, оскільки вважаю, що читав її дуже мало. Хоч, загалом, теж люблю.
Мдя... Як на мене то тут порівнюють принципово різні речі хоч і то фантастика. Все залежить від того в кого який склад розуму от і все...
а щодо мене то однозначно Фентез
Андрон Кобила
06.07.2007, 14:51
Починав з SF, а потім затягло на фентезі. Ше деякий час не міг визначитися. Потім думав шо всеядний)
Зараз повернувся до "коріння" - SF/за неї і голосував/
Цікавий парадокс, якщо розглядати питання "Що краще: НФ чи Фетезі?" у площині сінематографу, то мені більше імпонує фентезі - усілякі дракони, чаклуни, вчені, літаючи апарати, телескопи, відьми... Тут фентезі, на мою думку, стоїть на голову (а то й дві) вище НФ, яку здебільшого важко дивитися (і ще важче читати)... ІМХО...
Cleric_Preston
06.08.2007, 14:17
Мені не подобається фентезі лише тому, що ці ельфи, чаклуни і т.д. занадто заїжджені. В принципі, від такого страждають майже всі представники певного напрямку. Чомусь коли це кіберпанк, то мають бути обов"язково шари в місті й суспільстві... Пам"ятаю книгу "Дика енергія Лана" Дяченків, то починається кіберпанком, закінчується мало не фентезі. І хоча мені сам роман не сподобався, проте вважаю, що треба поєднувати різні течії, аби вийшло щось нове.
Більше люблю фентезі, а наприклад Sci-Fi читати не можу. Але як то кажуть: "Про смаки не сперечаються"...
Фентезі дуже люблю, але ж і НФ читаю
Black3012
05.03.2008, 17:22
Для мене головний не антураж, а сюжет і герої. Буває чудова казкова країна, де герої б"ються над надуманими проблемами, спотикаючись об власну дурість, трапляється прекрасна ідея, яка дуже мілко розробляється, і, навпаки, в обмежених декораціях розігруються справжні шедевральні вистави, а з маленького фантастичного припущення виникає цілий пласт тем. Тому не можу віднести себе до сповідника однієї з гілок.
Diva Dii
30.03.2008, 20:51
А для мене головне - серйозні проблеми, що виникають перед героями і як вони їх вирішують. Важлива психологія героїв, а не зовнішній антураж.
Проголосувала за фентезі, хоча є як сильні, так і слабкі твори у будь-якому з цих напрямів фантастичної літератури.
Дуже не люблю "зоряні війни", де найголовніше - бластери-шмастери; зорельоти та; супер-пупер технічне наворочення / обладнання / устаткування; постріли та бійки...
----
А ось, наприклад, Саймак "Пересадочна станція" - це що? Фентезі чи сайєнс-фікшн?
Я б назвала цю гілку "гуманітарною фантастикою". І ось саме її я полюбляю найбільше.
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008