КПК

Показати повну версію : Третій компонент

Андрон Кобила
03.07.2007, 13:43
Пітьма. Густий морок. Хвиля тепла прокочується усім тілом, затоплюючи найпотаємніші
закутки після найменшого порухи думки. Тиша. Тік-так, стук-стук. У такт маятнику Вічності б'ється серце. Раптом з'являється чорна пляма, розміром з бусину. Це знак, як перша суха піщина після потопу. Як довго я тебе чекав! День, секунду, вічність? Оточена зеленим, прозоро-жовтим блиском "воно" рухається зліва направо. Варто лише зконцентруватися - зникає, розслабишся - знову з тобою...
Ви ніколи не відчували, коли у вас з'являлася думка. що вона не ваша, а просто образ? Жива ілюстрація до книжки, яку ви щойно читали. Так і переді мною з'явилося - відчуття.
Триєдине: думка-дотик-образ.
Стою на залитому світлом плато, і простір навколо просто вибухає, тіло огортається світло-голубими блискавками, які бігають вверх-вниз, за моїм бажанням. І просто самі по собі. Дивлюся на свої долоні - блискавки збраються в сферу у них. Я відчуваю, що маю метнути її вперед і зруцнувати щось, чи когось вбити. Але приходить усвідомлення і воля всмоктує увесь блиск шару, і його теж, у моє тіло, зафарбовуючи його у спокійне тепло-жовте свічення. Сірий блиск зникає.
"Воно" давно зникло, але дало можливість черпати з такої криниці, де нема часу-простору і матерії.
Новий образ-картинка.
Із землі вибивається новий росток, з двома листками. Чорна, пухка земля, матір життя, така придатна до хліба, так і просить твого доторку. Мені потрібно допомогти рослинці. Щось кричить в мені: просто простягни руки й направ їх тепло, дай сил новому життю. Образ змінюється. Росток тепер у мене під ногами. Навіть не вслухуюся у голос, а просто опускаюся й торкаюсь рослинки, гладжу стебло і листя, просто даю тепло долонь, а не силу волі. Розпушую і підгортаю землю, щоб паростку стало тепліше.
...Дві нові сторінки перегорнуто. Приходить розуміння, як потрібно чинити у певній ситуації, як вести корабель свого життя. Роз'ятрена, розірвано-штопана душа, зламана і розбита на три частини, раптом 'зклеюється'...
Хто ж ти, 'третій компонент'?

Андрон Кобила
03.07.2007, 14:30
Сповідь Мерця.

Ні-ні, ніяких зомбі, трупняків чи вампірів. Боронь Боже! (може хтось і розчарувався,))
Та все ж, наразі ви спілкуєтеся з мертвою людиною. Саме так. Давайте знайомитися:
мертвяк - це я. А Вас як? Хм, можливо хтось припинить знайомство на цьому етапі. За нестачею валер'янки чи просто через меркантильність. Особливо якщо автор принагідно заявляє про передчасний відхід у кращі (чи то пак гірші!) світи. Що ж це їх вибір.
Але я дійсно помер. Не фізично, зовсім ні, здоров'я якраз гут (принаймі я так вважаю). Я помер у іншому вимірі - морально. Знов потрібно розпрощатися з деякими читачами - надто банально! - рецензують вони. Дійсно, як може людина жити й померти одночасно?
Все сталося випадково ("грязи было на дворе - снегу по колено"), а може й ні - усе було заплановано. Чи, тривіальніше, - передбачено. Ну, буває, трошки запізнився додому після гулянки з друзями. Невже потрібно влаштовувати 'шкандаль'? Після досить звичних "пуцьвірінок задрипаний", "лобуряка недороблений" і, пробачте, "гімненко засцяканий", мене вже записали в адепти "Білого Братства!" ( яке, до слова, розпалося у сер. 90-х).
Ба, я навіть мав вирушити проповідувати у звичайних в'єтнамках, "навертаючи" у "істинну віру" всіх(!) осіб жіночої статі. Перед тим, заздалегідь, продавши кавартиру і профінансувавши 'братство' й свою 'доленосну' місію.
Хоча насправді усе не так і смішно. "Бо хто ж ти насправді, шмаркач?" - і я не зміг відповісти. Ніби усе й просто: дух, тіло і розум. Сліпець той, хто щось одне обирає ідолом.
Відмовившись повернутися й залагодити суперечку, відмовившись від материнської ласки - ти став на іншу дорогу. Дорогу одинака. Зло швидко скипіло й пішло геть.
Лише теплі вогні вечірнього міста бісиками бринять у твоїх очах. Сумних очах...

@lex
03.07.2007, 16:24
Сильно б'є по кумполу,:aga:
Проте,:rolleyes:
Зоставляє по собі кисло-солодкий присмак "ДИВА",:eek:
Що живе по сусідству... :victory:

@lex
03.07.2007, 16:28
Любий друже!!!
Хотів би нагадати тобі, що твоє жалюгідне життя
щойно як почалося(я ж-бо був з тобою)...
Твої проблеми--JUST IN YOUR MIND.
Подолати їх--черговий екзамен на зрілість!(що правда зазвичай він проходить трішечки раніше...)
Тримайся, "Старый К..." , ми з тобою ще погарцюємо!!!
:victory: :victory: :victory: :victory:

Андрон Кобила
03.07.2007, 20:39
Сильно б'є по кумполу,:aga:
Проте,:rolleyes:
Зоставляє по собі кисло-солодкий присмак "ДИВА",:eek:
Що живе по сусідству... :victory:

Ал, ти ж знаєш, шо я описував,)
2 Ти ж "Диво" не читав,)

Андрон Кобила
03.07.2007, 20:49
Любий друже!!!
Хотів би нагадати тобі, що твоє жалюгідне життя
щойно як почалося(я ж-бо був з тобою)...
Твої проблеми--JUST IN YOUR MIND.
Подолати їх--черговий екзамен на зрілість!(що правда зазвичай він проходить трішечки раніше...)
Тримайся, "Старый К..." , ми з тобою ще погарцюємо!!!
:victory:

І це ти був присутній при моєму народженні, а я і не знав! ;)

2 розшифруй "Старый К..." ;)
а то шось пам'ять зовсім 'Старого К...' підводить ;)

@lex
03.07.2007, 21:17
Ал, ти ж знаєш, шо я описував,)
2 Ти ж "Диво" не читав,)

Перш ніж сказати дурість...подумай!

@lex
03.07.2007, 21:26
Розшифруй "Старый К..." ;)
а то шось пам'ять зовсім 'Старого К...' підводить ;)

Ох, ну й пам"ять--з кожним роком все гірше...
"Старый К..." Г-кхм...
Розшифровється--"Старый Кобель"
(Творчість Сергія Лук"яненка <той що з Росії> "Последний Дозор")

Андрон Кобила
04.07.2007, 15:01
;))))))))))

Андрон Кобила
04.07.2007, 15:08
Цезарь нервно курит в углу!1!

@lex
04.07.2007, 17:55
Цезарь нервно курит в углу!1!

Скажи мені дурість...
І я скажу щоти їв на сніданок!
:victory:

PS:Мабуть макарони...

samnasam
09.01.2012, 20:37
Якийсь незрозумілий, трохи не вселенський пафос і, головне, незрозуміло з чого б це. Мова ж - важка, як намагання розмовляти з камінцями у роті.