КПК

Показати повну версію : ----06:08-----

oleksus
06.08.2007, 12:45
6-те серпня.
засіяно хірошіму.
кістяним насінням.
квітів зла.
мало хто знає.
(не)нормальних фільмів.
вже не буде ніколи.
кіно мертве.
чиєсь кундаліні.
на весь екран.
і тільки Лінч відає.
правду твого походження.
і що коли ти нарешті вмреш.
і з тебе знімуть твоє громадянство.
душа піде на сплату.
колективного боргу.
(за виселення індіанців
за зручне авто
за горизонтальну прострацію)
західної цивілізації.
наразі зайти не завадить.
у четвертий вігвам.

Андрон Кобила
06.08.2007, 22:58
Білий вірш? Клас, особливо після передачі про трагедію Хіросіми.
В тему, +1

Prophet
07.08.2007, 00:00
гарно

Cured
07.08.2007, 00:14
Та ну, що там та Хіросіма (не треба було Перл-Харбор бомбити!!!), справедливе уїдливе зауваження про те, що після смерти не має значення чи ти америкос, чи вузькоокий, чи "блєдноліций": десь там ми усі тимчасово рівні... А стосовно того, що "Лінч відає", я думаю, що це гірка іронія, бо, якщо він і відає щось, то ніхто того не може збагнути ("хто убив Лору Палмер?!" - Лінч "відповів" на це повнометражним фільмом, і що, хтось таки допер?!:nono:).

acid drinker
07.08.2007, 00:49
хм... а я чомусь подумала, шо лінч - то від прізвища якого пішов термін "суд лінча"...
а лору палмер убив її батько ;) а потім те, шо в нього тоді вселилося, переселилося в агента дейва купера. а потім не було нічого, бо кіно закінчилося...

Cured
07.08.2007, 00:55
Ейсід, то Лінч так хотів, щоб ми усі думали...

oleksus
07.08.2007, 12:42
Та ну, що там та Хіросіма (не треба було Перл-Харбор бомбити!!!), справедливе уїдливе зауваження про те, що після смерти не має значення чи ти америкос, чи вузькоокий, чи "блєдноліций": десь там ми усі тимчасово рівні...

Гм, судити про такі речі я не звик. Даруйте. З того часу, як я востаннє був "десь там", у мене залишилося замало спогадів. Усе геть чисто стерло. А те, що залишилося, приліплене до зворотньої сторони лівого ока, (щоб не забути).

А стосовно того, що "Лінч відає", я думаю, що це гірка іронія, бо, якщо він і відає щось, то ніхто того не може збагнути ("хто убив Лору Палмер?!" - Лінч "відповів" на це повнометражним фільмом, і що, хтось таки допер?!:nono:).

Лінч тим і вирізнюється серед великої армади кінодіячів, що він залишає глядача сам-на-сам із своїм внутрнішнім світом, із незвіданими темними його глибинами. Не дивно, що більшість людей страшенно боїться та уникає своїх темних глибин, і ніколи не наважується туди спускатись (бо це страшніше за руйновані годзилою міста на екрані), тим самим не даючи собі шансу піднятись коли-небудь вище...

Герої Лінча - люди які "ніби-то" нічого не розуміють з того, що з ними відбувається.
Глядач теж "ніби-то" не розуміє. Але безпорадність відчуває лише "розумова", логічна сторона. Інша ж починає аж підстрибувати, воліючи розказати щось темне і страшне, але правдиве.

Проте, словами ця половина не оперує. Щоби з нею спілкуватися, тра вміти сприймати дещо інше, ніж слова. Оце інше і тече холодним струменем з екрану, коли дивишся Лінча.
Тим більше ніяково стає, коли режисер нічого тобі не пояснює (як до цього привчили "хороші дяді і тьоті" у хепіендах решти кіно).
Відчуття від фільмів Лінча таке, ніби ти все добре знаєш, але боїшся собі зізнатися.

Втім, звісно, це лише моє персональне сприйняття. Не нав'язую.

Cured
07.08.2007, 13:48
2oleksus, стосовно "режисер нічого тобі не пояснює": так він сам зазначав, що він не теоретик, а усі концепції, імліцитні установки у його фільмах нехай шукають і видумують ті, хто цього бажає. "Проста історія", наприклад, фільм про те, як один чолов'яга подорожує на тракторі, проста історія...:rolleyes:
Стосовно "зворотньої сторони місяця" - просто інколи ірраціональне і є насправді логічним апріорі, але це приховують, бо настане революція. А те, що, слова тут не допоможуть - так, це правда, бо інколи, як кажуть, краще один раз побачити, ніж 100 разів почути... :)