Показати повну версію : ----06:08-----
6-те серпня.
засіяно хірошіму.
кістяним насінням.
квітів зла.
мало хто знає.
(не)нормальних фільмів.
вже не буде ніколи.
кіно мертве.
чиєсь кундаліні.
на весь екран.
і тільки Лінч відає.
правду твого походження.
і що коли ти нарешті вмреш.
і з тебе знімуть твоє громадянство.
душа піде на сплату.
колективного боргу.
(за виселення індіанців
за зручне авто
за горизонтальну прострацію)
західної цивілізації.
наразі зайти не завадить.
у четвертий вігвам.
Андрон Кобила
06.08.2007, 22:58
Білий вірш? Клас, особливо після передачі про трагедію Хіросіми.
В тему, +1
Та ну, що там та Хіросіма (не треба було Перл-Харбор бомбити!!!), справедливе уїдливе зауваження про те, що після смерти не має значення чи ти америкос, чи вузькоокий, чи "блєдноліций": десь там ми усі тимчасово рівні... А стосовно того, що "Лінч відає", я думаю, що це гірка іронія, бо, якщо він і відає щось, то ніхто того не може збагнути ("хто убив Лору Палмер?!" - Лінч "відповів" на це повнометражним фільмом, і що, хтось таки допер?!:nono:).
acid drinker
07.08.2007, 00:49
хм... а я чомусь подумала, шо лінч - то від прізвища якого пішов термін "суд лінча"...
а лору палмер убив її батько ;) а потім те, шо в нього тоді вселилося, переселилося в агента дейва купера. а потім не було нічого, бо кіно закінчилося...
Ейсід, то Лінч так хотів, щоб ми усі думали...
Та ну, що там та Хіросіма (не треба було Перл-Харбор бомбити!!!), справедливе уїдливе зауваження про те, що після смерти не має значення чи ти америкос, чи вузькоокий, чи "блєдноліций": десь там ми усі тимчасово рівні...
Гм, судити про такі речі я не звик. Даруйте. З того часу, як я востаннє був "десь там", у мене залишилося замало спогадів. Усе геть чисто стерло. А те, що залишилося, приліплене до зворотньої сторони лівого ока, (щоб не забути).
А стосовно того, що "Лінч відає", я думаю, що це гірка іронія, бо, якщо він і відає щось, то ніхто того не може збагнути ("хто убив Лору Палмер?!" - Лінч "відповів" на це повнометражним фільмом, і що, хтось таки допер?!:nono:).
Лінч тим і вирізнюється серед великої армади кінодіячів, що він залишає глядача сам-на-сам із своїм внутрнішнім світом, із незвіданими темними його глибинами. Не дивно, що більшість людей страшенно боїться та уникає своїх темних глибин, і ніколи не наважується туди спускатись (бо це страшніше за руйновані годзилою міста на екрані), тим самим не даючи собі шансу піднятись коли-небудь вище...
Герої Лінча - люди які "ніби-то" нічого не розуміють з того, що з ними відбувається.
Глядач теж "ніби-то" не розуміє. Але безпорадність відчуває лише "розумова", логічна сторона. Інша ж починає аж підстрибувати, воліючи розказати щось темне і страшне, але правдиве.
Проте, словами ця половина не оперує. Щоби з нею спілкуватися, тра вміти сприймати дещо інше, ніж слова. Оце інше і тече холодним струменем з екрану, коли дивишся Лінча.
Тим більше ніяково стає, коли режисер нічого тобі не пояснює (як до цього привчили "хороші дяді і тьоті" у хепіендах решти кіно).
Відчуття від фільмів Лінча таке, ніби ти все добре знаєш, але боїшся собі зізнатися.
Втім, звісно, це лише моє персональне сприйняття. Не нав'язую.
2oleksus, стосовно "режисер нічого тобі не пояснює": так він сам зазначав, що він не теоретик, а усі концепції, імліцитні установки у його фільмах нехай шукають і видумують ті, хто цього бажає. "Проста історія", наприклад, фільм про те, як один чолов'яга подорожує на тракторі, проста історія...:rolleyes:
Стосовно "зворотньої сторони місяця" - просто інколи ірраціональне і є насправді логічним апріорі, але це приховують, бо настане революція. А те, що, слова тут не допоможуть - так, це правда, бо інколи, як кажуть, краще один раз побачити, ніж 100 разів почути... :)
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008