Показати повну версію : Улюблене видавництво
В опитуванні бажано обирати один-два варіанти відповіді, щонайбільше - три.
Роботою якого з найактивніших видавництв сучасної української літератури ви найбільше задоволені? Погляньте хоча б на свої полиці - чиїх книжок там більше?
І, власне, поясніть витоки своєї любові до того чи іншого видавництва.
Зверніть увагу, що йдеться про сучасну українську літературу, а щодо перекладної, наукової, дитячої літератури поговоримо в інших темах.
Мені однаково. Форма не має значення. Книжки на полиці -- різних видавництв. Крім "Нори" і "Клубу сімейного...".
Мені однаково. Форма не має значення. Книжки на полиці -- різних видавництв. Крім "Нори" і "Клубу сімейного...". А чому ж нема "Нори" та "Клубу сімейного дозвілля" ? не подобаються, чи не траплялося купувати?
Ну, от у мене теж нема... Так само, як і "Зеленого пса". Бо не читаю я таку літературу, яку вони видають. А те, що "Клуб..." перевидає, що вперше виходило в інших видавництвах - то вже маю зазвичай примірник, якщо мене цікавить.
поважаю "Зелений Пес" та їхню ж "Алфізику" за те, що вони роблять.
ого, з якого це дива "Фоліо" аж так лідирує? за ексклюзивного Жадана? ууу...
а "Факт", який, здається, найбільше сучукрліту видає, типу на місце в супер-трійці не дотягує?
"Фоліо" лідирує (для мене) по тій причині, що майже 10 років тому випустило
повне зібрання (у 5ти томах) творів А. Камю...
Андрон Кобила
07.08.2007, 23:30
Зелений Пес, Смолоскип, Фоліо
"Фоліо" лідирує (для мене) по тій причині, що майже 10 років тому випустило повне зібрання (у 5ти томах) А. Камю...
йо-майо, я ж пишу: у плані видання сучасної української літератури!!!
2Prophet, гаразд, тоді "Факт", оскільки воно друкує вагомі і потрібні критично-літературні компіляції новітньої української літератури і світової класики. Сучасна укр.літ мене не має чим звабити...
RockerША
08.08.2007, 11:15
Фоліо. Сняданко, Жадан, Мєлєхов, Ізабела Сова, Дністровський... все це об'єднується логотипом "Фоліо")))))
Сняданко
Спочатку її видавали у "Лілеї".
Мєлєхов
Це україномовний автор?
Ізабела Сова, Дністровський
це хто такі?
untitled
08.08.2007, 17:05
ой, а я проголосував за ці видавнитства, через їх книги не укр.авторів...:)
не можу їх виділити тіки через укра.авторів...чомусь не йде гічого з того всього що в нас зара пишуть
А ще "Фоліо" сильне тим, що видає українською "Бібліотеку Світової Літератури"!!!!!!!!!!!!!!!!
RockerША
08.08.2007, 22:54
Це україномовний автор?
Українець, пише російською.
це хто такі?
Ізабела Сова - відома польська письменниця і перекладачка, авторка сенсаційної "ягідної трилогії", що стала бестселером не тільки у Польщі, але й за її межами.
Щодо Дністровського - помилилась - він Дністровий.
Анатолій Дністровий - письменний молодшого покоління, родом із Тернополя. Автор поетичних книг "Проповідь до магми", "На смерть Кліо", "Спостереження", "Жовта імла", "Покинуті міста", романів "Невідомий за вікном", "Місто уповільненої дії", "Пацики", "Патетичний блуд".
Є ще питання?
ггг, Рокершо, ти кумедна (це я по-доброму).
питання є - якого біса так важко втямити, що йдеться про українських україномовних авторів?
коротше, ясно все, запороли опитування. ну, вчетверте я не перероблятиму.
КАТРУСЬКА
10.08.2007, 16:29
Ну так, найбільше шанувальників у "Фоліо". Ага, видає багато різної і цікавої літератури. Але боже мій, як неякісно!! Купа помилок, опечаток... Про деякі переклади взагалі мовчу, від тих кострубатих конструкцій хочеться книжку закинути чимдалі.. Ех, так себе розкрутили, а роблять все нашвидкуруч.
от-от. тому й цікаво мені, чому за них так масово голосують.
ще дуже хотілося б почути від тих, хто проголосував за "інше", що ж під тим іншим малось на увазі. країна має знати своїх героїв!
acid drinker
10.08.2007, 20:48
до речі, фоліо - це єдине українське (в росії так само приблизно працює аст) видавництво, обкладинки якого відбивають бажання читати книжку =)
треба створити тему про негативні сторони видавництв... активна, мабуть, буде.
Кукумбер
11.08.2007, 01:54
Факт! Більше ніхто не видає стільки кльової поезії! І молодих прозаїків вони найбільше видають.
"Фоліо" - бо багато і недорого, а масовість читача наразі вкрай важлива, погодьтеся.
З цього приводу дозвольте трішечки оффтопу. Якось моя знайома розповідала про перепалки одного сучасного письменника (дозвольте не називати, хе-хе) з видавництвом "Кальварія": на знак протесту проти надмірних (на його думку) цін на книжки він почав принципово писати назву видавництва у вигляді "КАЛьварія". Не хочу нікого образити, але асоціація намертво приліпилась.
Це у "Фоліо" багато сучукрліту?
Гм... Може, я недостатньо цікавлюсь, але коли шукав Карпу, наприклад, то трапилося саме в такому варіанті.
Тобто, усе "багатство" фолієвських видань обмежується для Вас Карпою?
Гм... дивна, дивна логіка.
Ціную почуття гумору, але не варто так прискіпуватись у даному випадку. Я ж сказав, що то лише для прикладу. Я, на жаль, не настільки часто купую укрсучліт, щоб перераховувати цілі списки. От і назвав те, що пригадав навскидку. Мав на увазі, що чомусь саме "Фоліо" найчастіше потрапляло на очі.
ну, це добре.
для "Фоліо" :)
але мене результати голосування щиро дивують.
Не хотілося б чіпляти це слово до такого видавництва, навіть радий помилитись, але попса популярна за означенням. Ото й увесь секрет.
стронґовський
15.08.2007, 10:02
Фоліо - вид-во західного типу, воно чекає доки автори дорастуть до його рівня за продаваністю, а потім знімає вершки инших видавництв.
Лілея-НВ, звісно, за досягененнями у 90-ті - І пол 2000 - поза конкуренцією в с.у.л., зараз на перший план вибився Факт.
Смолоскип - такі собі видавничі альтруїсти, їм можна.
Не маю жодної книги Зеленого Пса. Хоча треба їхнього Сапковського придбати.
КСД мене вразив масовим виданням Кінґа у чудових перекладах. Теж, до речі, західний гравець на ринку, але на відміну від Фоліо - автентично західний.
Mercenary
16.08.2007, 19:01
А чому, шановні, немає розділу "проти всіх"? :))))
Veronika Pyatnitskaya
17.08.2007, 10:15
Якщо мені книжка подобається, то я не дуже дивляюсь на видавництво... То, не суттєво... Але, мені подобається "Смолоскип" і "Факт".
Я найбільше поважаю "Кальварію", вони підходять до текстів дуже вимоглииво.
Дуліби подобаються, у них дуже цікавий дизайн книжок))
olha-maria
17.11.2007, 03:31
Факт і Смолоскип. Із сучасної літератури найбільше люблю поезію, вони її відповідно й видають. Дуже приваблює засадничо романтична позиція Смолоскипа -- видання першої книжки.
Фоліо купую Малярчук і Жадана. Решту українських авторів їхніх читала від інших видавництв, відповідно, однієї книжки вистачило:). Нори-друк вибір чомусь взагалі не зачіпає.. Купилась лиш на одну книжку цього видавництва (не скажу яку, бо ні реклами, ні антиреклами не варта). Кальварію купувала, коли поезію видавали, Критику так само.
На мою думку, Ви не зазначили основних книжкових видавців України, які намагаються видавати наукову літературу та праці світовий мислителів. Це впершу чергу Основи, Альтернативи, Дух і літера, Юніверс, Всесвіт та інші.
А Ви не пробували тему читати? Йдеться про сучасну українську літературу. Щодо наукової та перекладної можете окрему тему створити...
Загублена дитина
08.07.2008, 22:53
кальваріяааа....
Загублена дитина
09.07.2008, 04:00
гг) за назву) майже як камелія)) ой. сорі за офтоп. просто якась одна з моїх перших нормальних книжок була "кальварії"... а зараз - частіше факт))
І у мене Кальварія. Тільки голосування не працює.
(Я думаю, тим разом обійдеться без млинців)
acid drinker
23.07.2008, 11:16
голосування не працюють поки шо вапше.
ну, то таке.
найбільший - і чи не єдиний, як на мене, - мінус кальварії полягає в неймовірно високих цінах.
Вони щось давно не працюють. Якщо словом "давно" можна окресилити реєстрацію мою на форумі.
В сенсі мінус Кальварії у високих цінах - вартість готової продукції чи вартість друку для замовника? Про перше сказати не можу, а щодо другого, то у Лілеї-НВ, наприклад, ще дорожче :)
Я виходила з такого міркування: книги чийого видавництва я купувала протягом останніх, скажімо, 2 років. Кальварія, Вид-во старого лева, Піраміда, Галицька вид.спілка. Твори сучасних українських авторів спостерігалася хіба в першому випадку.
LanceloT
23.07.2008, 19:52
Фоліо просто гарного менеджера по збуту продукції має(спіймали ту хвилю), вони налагодили зв'язки хороші по Україні у бізнесі це один із базових китів
Кальварія справді гарніше друкує (хоча я їх не....дуже) принципово їх книг не купляю
acid drinker
23.07.2008, 22:24
2 dytyna, у вартості готової продукції. щодо сучукрліту... насправді "факт" сучасних авторів видає значно активніше - шо дуже приємно, він друкує навіть поезію, і то не метрів, а просто поетів.
вартість друку для замовника - це для мене річ ефемерна. умберто еко остаточно переконав мене, шо видаватися за власні гроші нема сенсу.
/а з голосуваннями... от повернеться адмін - пофіксить. сподіваюся, скоро повернеться. незадовго до вашого приходу на форум нас прикро поламали, здається/.
Лілея -просто за Прохаська у "Агресивній бібліофілії" та "Паперову зозулю", якої здається уже немає.
і Вид-во Старого Лева - за Савку - окрім усього неймовірно красиво видана книжка
"Квіти цмину"? З "Бостон-джазом" усе одно ніщо не зрівняється :)
Найтиражнішим і найактивнішим є "Фоліо", але мені здається, що їм би вартувало з більшою повагою ставитися до своїх читачів: робити якісніші переклади, кращі обкладинки (оригінальні, а не склеєні у фотошопі, так що це запросто можна побачити). Вони поставили акцент на масовості, а не на якості.
Особисто мені подобається "Піраміда", хоча надзвичайно активними їх не назвеш, бо вони вишуковують різні цікаві теми і творять хороші проекти, друкують і сучасне і призабуте давніше.
Ну це два хороші видавництва у плані уваги до сучасної української літератури, а узагалі найкращим українським видавництвом я вважаю "А-ба-бу-га-ла-ма-гу".
"Квіти цмину"? З "Бостон-джазом" усе одно ніщо не зрівняється :)
так, згодна
просто я ще тоді "Босто-джаз" не тримала у руках
Найтиражнішим і найактивнішим є "Фоліо"
та ну? звідки така інфа? (якщо російськомовні кулінарні посібники і лайно штибу "1000 найсмішніших смс" не рахувати)
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008