Показати повну версію : Свій форум
еммм... хоч тут можна не оффтопити?
бо мені деколи погано стає, коли на форум виповзаю - і читати вже після того не хочеться...
Найк підколов - я відповів.
І більше у цій темі не писатиму.
Бо коли мені погано, я не читаю, а пишу!
Отже, писати у цій темі мені абсолютно нема чого.
Все - bye-bye!
:thank_you
P.S. Ось Вам і пояснення, чому на нашому веб-порталі "Українська Фантастика" буде свій форум - без переадресації сюди!..
:bu:
Veronika Pyatnitskaya
14.08.2007, 13:16
Найк підколов - я відповів.
І більше у цій темі не писатиму.
Бо коли мені погано, я не читаю, а пишу!
Отже, писати у цій темі мені абсолютно нема чого.
Все - bye-bye!
P.S. Ось Вам і пояснення, чому на нашому веб-порталі "Українська Фантастика" буде свій форум - без переадресації сюди!..
Я теж пишу, коли мені погано...
Респект, Тім-Літ!
Nike_Велес
14.08.2007, 16:25
Ось Вам і пояснення, чому на нашому веб-порталі "Українська Фантастика" буде свій форум - без переадресації сюди!..
Респект, Тім-Літе!
Yabba-dabba-doooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Завдяки шановній Acid_Drinker у нашій гілці з'явилася така чудова тема! Лишається тільки подякувати добродійці за ніжну сестринську турботу про братів-форумчан...
:D
Також дякую за респект Найку_Велесу і Вероніці П'ятницькій! Ви теж долучилися до відкриття спецтеми про форум...
А тепер можемо обговорювати цей напрям роботи просто тут!..
Уря-а-а-а!..
acid drinker
15.08.2007, 00:38
ну хто ж, як не ми, про вас потурбується? спілкуйтеся на здоров'ячко, бажано у створених для цього темочках...
Veronika Pyatnitskaya
17.08.2007, 16:53
Дякую... Айсід... Ти, гарна!
Тимуре, негарно ви робите.
Ой як негарно.
Я би привів цитату типу "ми вас навчимо жити..." (ви знаєте про що я).
Ви тільки даєте привід ствердитись у моїх переконаннях.
Я би привів цитату типу "ми вас навчимо жити..." (ви знаєте про що я).
Чесне слово - не знаю, про що йдеться!
:eek:
Ви тільки даєте привід ствердитись у моїх переконаннях.
Чим я даю такий привід, цікаво?!
P.S. У принципі, шановна Prophet вже піднімала цепитання в іншій гілці нашої теми: навіщо фантастам свій форум на своєму порталі?! І я їй відповів на це.
Тихо підозрюючи, що слова шановного Prim'а:
Тимуре, негарно ви робите.
Ой як негарно.
- стосуються саме свого форуму на нашому порталі, уклінно прошу всіх перемовників висловитися з цього приводу. Так, ми планували це від початку - але, можливо, варто змінити початкові плани і просто дати переадресацію на цей форум?! Доки веб-портал "Українська Фантатсика" перебуває у напівготовому стані, все ще легко змінити...
Тільки висловлюйтеся аргументовано, будь ласка...
На Порто-Фантастико варто було б зробити щось на зразок кошику для новин,бiблiографii ,тощо,а тут залишити перемовини та шашликони...
Хоч щиро кажучи,я не знаю нащо Тимуру портал взагалi.Сайтiв уже бiльше нiж книжок:(
Хоч щиро кажучи,я не знаю нащо Тимуру портал взагалi.Сайтiв уже бiльше нiж книжок:(
1. Портал потрібен не "Тимурові", а всім нам! Це - наша "точка збирання". Почитай на "СУМНО", як один добродій "гуглив" на словосполучення "Українська фантастика"! Результат дуже цікавий.
2. Книжки будуть! Особливо негоже казати таке декому, хто нещодавна підписав один цікавий договір...
;)
Vivisektor
21.08.2007, 19:10
1. Портал потрібен не "Тимурові", а всім нам!
Яка поширена хибна думка! :)
Знава я одну людину, яка клЮб організовувала - бо всім потрібно. :) Виявилось - одному. Не боїтеся, Тимуре, що і тут щось подібне?
Тимур діло каже - портал потрібен НАМ. А Вам - як собі хочете.
Я от тільки не розумію на якого дідька ще далі дрібнити українські форуми?
Яка поширена хибна думка! :)
Знава я одну людину, яка клЮб організовувала - бо всім потрібно. :) Виявилось - одному. Не боїтеся, Тимуре, що і тут щось подібне?
Не боюся.
Найстрашніше, що було у моєму житті - смерть мого ненародженого сина.
Після того - якось вже нічого не боюся.
Можна вважати мене "людиною без гальм"...
Ну, то таке.
Я от тільки не розумію на якого дідька ще далі дрібнити українські форуми?
То не є "подрібнення" українських форумів - то є організація свого форуму. Оскільки тут я не можу обговорювати всі теми, що вважаю актуальними для нашої української фантастики. Ширше - для нашої української літератури.
Наприклад, вважаю, що без літературної критики ми далеко не "поїдемо" - тільки униз покотимося. Я просив огранізувати тут гілку "Критика"? Нічого не вийшло. Організував 5 тем по критиці - їх злили в одну. Чим просто спаскудили дуже корисну річ. Таку річ, без якої нам розвитку не бачити. І протестувати тут немає сенсу: адже цей напрям вбили раз і назавжди!
Мала на це право шановна модераторка PROPHET? Безперечно - бо на те вона і модератор. Але це означає, що мої інтереси, як "дорослого" українського письменника, мають точки кардинального розриву з інтересами шановних PRIM'a, PROPHET та інших форумчан! Тому я - "за" наш форум на нашому порталі. прошу мене зрозуміти.
А аргументацію рівня "погано Ви робите", "навіщо подрібнювати форуми" і т.ін. серйозною не вважаю - перепрошую за певну різкість! Будь ласка, наводьте вагоміші аргументи!
Vivisektor
22.08.2007, 11:00
Не боюся.
СКІП
Можна вважати мене "людиною без гальм"...
Ну, то таке.
О, ну то гут. Удачі Вам. :)
А щодо подрібнення (ІМХО - й справді не доречно), проблем з модераторством, критикою і ти. пи. Зверніться до адміністрації форума ще раз, най не виділять нову гілку, а просто, до прикладу, переіменують як Вам потрібно буде ЛКЛФівську (усе одно пліснявіє), призначать Вас (ну і кого там ще...) в ній модератором і все буде чікі-пукі.
.....
Наприклад, вважаю, що без літературної критики ми далеко не "поїдемо" - тільки униз покотимося. Я просив огранізувати тут гілку "Критика"? Нічого не вийшло. Організував 5 тем по критиці - їх злили в одну. Чим просто спаскудили дуже корисну річ. Таку річ, без якої нам розвитку не бачити. І протестувати тут немає сенсу: адже цей напрям вбили раз і назавжди!
......
злиття кількох тем в одну — цілком достатня причина прощатися з форумом....
нмсд, найбільше зло в форумах — наддовгі теми (>5 стр; напр., тема Журнали тут), найчастіше заповнені повідомленнями, які теми, власне, й не стосуються. :(
навпаки, потрібно:
1) поглиблювати структуру форуму,
2) подрібнювати теми,
3) надавати користувачам змогу створювати каталоги
4) ......
головне щоб будь-яка інфо знаходилась легко й швидко :yahoo:
нам потрібні форуми а не флудо-смітники !!!
А спеціалізовані форуми — то, нмсд [наразі], добре.
найголовніше:
1) вони повинні чітко визначити своє спрямування,
2) дати посилання на споріднені форуми,
3) все зайве просто не допускати [щоб не мертвіло]
4) створити каталог посилань на інші спец форуми (для всіх тем, що не розвиваються).
А щодо подрібнення (ІМХО - й справді не доречно), проблем з модераторством, критикою і ти. пи. Зверніться до адміністрації форума ще раз, най не виділять нову гілку, а просто, до прикладу, переіменують як Вам потрібно буде ЛКЛФівську (усе одно пліснявіє), призначать Вас (ну і кого там ще...) в ній модератором і все буде чікі-пукі.
думка про шкідливість зростання кількості форумів теж розумна (потім треба їх всіх шукати.... ), але якщо тут люди [дописуючи хто зна скільки років] навіть нову гілку (не перейменовану стару!!!) отримати не можуть, то з врахування сказаного мною раніше.....
Vivisektor
22.08.2007, 13:23
якщо тут люди [дописуючи хто зна скільки років] навіть нову гілку (не перейменовану стару!!!) отримати не можуть, то з врахування сказаного мною раніше.....
ну, я ж зміг? І не будучи при цьому навіть [дописувачем хто зна скільки років]...
sventitsleyf
22.08.2007, 15:49
Не бачу нічого поганого у власному форумі. А в порталі - тим паче! Так ми розкидані бозна де і нам важко знайти один одного, важко втілити свої ідеї, а це має все спростити. (та коли гуглиш портал всеодно не видає).
не до теми
ну, я ж зміг? І не будучи при цьому навіть [дописувачем хто зна скільки років]...
що змогли — то добре :victory:
але створення гілки, каталогу.... має бути не геройським вчинком, а звичною справою.....
Vivisektor
а коли створили цей форум ? :8
Vivisektor
22.08.2007, 17:20
що змогли — то добре :victory:
але створення гілки, каталогу.... має бути не геройським вчинком, а звичною справою.....
А то й не було геройським вчинком. попросив (один раз), почекав (десь із тиждень, якщо не помиляюсь. Адміни теж бува зайняті люди), отримав. Де геройство?
а коли створили цей форум ? :8
Поняття не маю. Я на ньому випадково. Як у перший раз, так і зараз. :p
То не є "подрібнення" українських форумів - то є організація свого форуму. Оскільки тут я не можу обговорювати всі теми, що вважаю актуальними для нашої української фантастики. Ширше - для нашої української літератури.
Це саме подрібнення. Скільки є укр. форумів про літературу приблизно уявляєте? Скільки на тих форумах на роду і який відсоток вартісності (своєрідний ККД) тих форумів? Мацьопкий! А якби були всі разом, був би великий, якщо не величезний.
І от зараз Ви заявляєте, що накиваєте п'ятами звідсіля і товктиметеся у власному форумі, а отже один з стовпів (ви ж не перехожий тут) ЛітФоруму перекочує деінде... Не можу я до цього нормально поставитися.
Пропоную тоді викласти своє бачення того всього, провести такі собі громадські слухання з того приводу. І я спробую якось посприяти.
Для довідки, форум структурований за таким принципом
ФОРУМИ (взагалі-то так, в множині) (напр., ЛітФорум)
..|- Форум (напр., "Сайти-учасники")
......|- Розділи (напр., "Українська фантастика")
..........|- Підрозділи (їх у нас немає [ще?])
Отже, можете зробити ставку на підрозділи. Скажімо, створити той же підрозділ "Критика" у розділі "Українська фантастика". Чому ні? А можна й кілька підрозділів одразу.
А аргументацію рівня "погано Ви робите", "навіщо подрібнювати форуми" і т.ін. серйозною не вважаю - перепрошую за певну різкість! Будь ласка, наводьте вагоміші аргументи!
Спробую тоді аргументацію, яка зазвичай переконливіша для творців.
Маленькі форуми швидко організовуються і швидко зникають. Разом з ними зникають дрібки, а часом і перли корисної інформації. Великі форуми неповороткі, але нашпиґовані корисною інформацією під зав'язку. Вони самі по собі є книгою з історії. І вберегти великий форум від зникнення легше через те, що багато люду за нього вболіває.
Максе, дорогенький!
А чи не спадало Вам на думку, що я не хочу зазіхати на право керманичів цього "Літфоруму" бути самими собою?!
Я розумію, що певні теми їм байдужі - зате мені не байдужі!
Отже, я прагну одного: цивілізовано влаштувати свій форум, де я започаткую розгляд цікавих мені тем у цікавому мені ключі!..
От і все, чого насправді хочеться мені.
І - сподіваюся! - решті перемовників також.
злиття кількох тем в одну — цілком достатня причина прощатися з форумом....
нмсд, найбільше зло в форумах — наддовгі теми (>5 стр; напр., тема Журнали тут), найчастіше заповнені повідомленнями, які теми, власне, й не стосуються. :(
навпаки, потрібно:
1) поглиблювати структуру форуму,
2) подрібнювати теми,
3) надавати користувачам змогу створювати каталоги
4) ......
головне щоб будь-яка інфо знаходилась легко й швидко :yahoo:
нам потрібні форуми а не флудо-смітники !!!
А спеціалізовані форуми — то, нмсд [наразі], добре.
найголовніше:
1) вони повинні чітко визначити своє спрямування,
2) дати посилання на споріднені форуми,
3) все зайве просто не допускати [щоб не мертвіло]
4) створити каталог посилань на інші спец форуми (для всіх тем, що не розвиваються).
Респект!!!
Це саме подрібнення. Скільки є укр. форумів про літературу приблизно уявляєте? Скільки на тих форумах на роду і який відсоток вартісності (своєрідний ККД) тих форумів? Мацьопкий! А якби були всі разом, був би великий, якщо не величезний.
І от зараз Ви заявляєте, що накиваєте п'ятами звідсіля і товктиметеся у власному форумі, а отже один з стовпів (ви ж не перехожий тут) ЛітФоруму перекочує деінде... Не можу я до цього нормально поставитися.
При цьому форумів щодо української фантастики значно менше - а ми зорганізували саме портал "Українська Фантастика"! Спробуйте "погуглити" на це словосполучення - переконаєтеся, що результат кепський! Отже, таким чином ми закриваємо важливий сектор Інтернету...
;)
Пропоную тоді викласти своє бачення того всього, провести такі собі громадські слухання з того приводу. І я спробую якось посприяти.
Перепрошую, але з моєї точки зору, це є зазіхання на права PRIM'a, PROPHET та інших бути самими собою. Я не хочу "наїжджати" на них, "качати права" тощо. Не хочу розводити "теревені" довкола літпроцесу - мені цікавіше впливати на літпроцес як такий! Є такий принцип - "заощадження енергії"...
Тому мені простіше зорганізувати свій літфорум, на нашому фантастичному порталі, де я підніматиму своє коло тем...
Для довідки, форум структурований за таким принципом
ФОРУМИ (взагалі-то так, в множині) (напр., ЛітФорум)
..|- Форум (напр., "Сайти-учасники")
......|- Розділи (напр., "Українська фантастика")
..........|- Підрозділи (їх у нас немає [ще?])
Отже, можете зробити ставку на підрозділи. Скажімо, створити той же підрозділ "Критика" у розділі "Українська фантастика". Чому ні? А можна й кілька підрозділів одразу.
Критика потрібна не тільки українській фантастиці, але українській літературі як такій! Кваліфіковано зорганізувати цю тему у гілці "Українська література" мені не дали можливості. То при чім тут я?!?!?!
Спробую тоді аргументацію, яка зазвичай переконливіша для творців.
Маленькі форуми швидко організовуються і швидко зникають. Разом з ними зникають дрібки, а часом і перли корисної інформації. Великі форуми неповороткі, але нашпиґовані корисною інформацією під зав'язку. Вони самі по собі є книгою з історії. І вберегти великий форум від зникнення легше через те, що багато люду за нього вболіває.
Присвячений українській фантастиці портал Ігоря Желема існує з 2002 року. Те, що Желем випер нас усіх в один прекрасний момент - то є проблеми самого Желема. Я - не він. Якщо я дав слово і взяв на себе відповідальність - проплачений мною портал існуватиме, доки мене не повісять на ліхтарному стовпі. Або допоки я не перетворюся на бомжа... Все, крапка!
Я вже писав, що той потрал потрібен не мені одному. Для мого власного задоволення існують інші інтернет-ресурси, присвячені виключно мені, пухнастому і красивому... а портал "Українська Фантастика" має стати "точкою збирання" українських фантастів, і роблю я це не виключно для себе, а тому, що виникла (і перезріла!) потреба у створенні інтернет-середовища української фантастики - але про це я вже неодноразово писав... Як і про те, що наш портал буде стикуватися з іншими нашими проектами:
- журналом "УФО";
- фестивалем фантастики;
- шашликонами-курконами;
- конкурсом;
- книжковими серіями;
- читаннями;
- клубами;
- тощо.
Отже, наш "маленький" портал фантастики підпиратиметься іншими проектами - принаймні я на це сподіваюся!
:cool:
.......Якщо я дав слово і взяв на себе відповідальність - проплачений мною портал існуватиме, доки мене не повісять на ліхтарному стовпі. Або допоки я не перетворюся на бомжа... Все, крапка!
«сильно сказано» http://www.tereveni.org.ua/forum/style_emoticons/default/shok.gif
й навіть трохи лякаюче...... :8
до речі, про розділення/злиття тем
знайшов я такий цікавий Ваш допис:
20.10.2005, 18:52
Вельмишановний Шеф PRIM написав:
розділяйте ваші пости на теми
І це абсолютно вірно, панове добродії! Тож свято дотримуючись взятих на себе (і на нас усіх) зобов’язань, пропоную першу тему. :cool:
[ЛітФорум > Сайти-учасники > Українська фантастика
тема: Назвав, як відрубав!
http://www.litforum.net.ua/showthread.php?t=199
]
А тепер дописувачам доводиться лютувати й, як я зрозумів, переконувати упорядників (модераторів), що не варто зливати кілька тем в одну :(
от-це так іронія [чи помста?] долі....
до речі, про розділення/злиття тем
знайшов я такий цікавий Ваш допис:
[[I]ЛітФорум > Сайти-учасники > Українська фантастика
тема: Назвав, як відрубав!
http://www.litforum.net.ua/showthread.php?t=199
]
А тепер дописувачам доводиться лютувати й, як я зрозумів, переконувати упорядників (модераторів), що не варто зливати кілька тем в одну :(
от-це так іронія [чи помста?] долі....
Красно дякую, що перерили дописи та знайшли оце!!! Швидше іронія... бо джерелом помсти тут є, мабуть, все ж таки конкретні люди (якщо все-таки це - помста), а не доля!
Все абсолютно вірно. Сам вельмишановний PRIM особисто просив нас не валити все до купи, а розділяти теми. Просто так сталося, що перша порція наших дописів на цьому форумі зникла (з них моїх було вже кілька десятків, як не біля сотні) - тому я не можу гарантувати, що цей допис-прохання Пріма зберігся... Проте він був!
І от коли я заклав 5 тем по критиці, вельмишановна Prophet на правах модераторки зливає їх до купи... Отже, модераторка діє абсолютно всупереч тому, про що просив нас особисто фундатор "Літфоруму", а останній закриває на це очі. Логічний висновок у мене напрошується один-єдиний: особисто для мене (але можливо, і для когось іншого?!) розроблені особливі правила спілкування на форумі! Я дуже довго думав, проте нічого іншого так і не надумав, на превеликий жаль...
Тому після тієї історії я різко скоротив свою присутність на цьому форумі й зайнявся вибудовою нашого порталу "Українська Фантастика", де буде свій форум і де для мене ніхто не встановлюватиме особливі правила спілкування. Prim з цього приводу висловив мені незадоволення, Prophet намагалася відмовитися від цього наміру, Acid_Drinker періодично кепкує. Але ми всі - дорослі люди, а вони, мабуть, мали б думати, що роблять, і якось між собою домовитися?! Розбиратися ж з ними (на тему, хто, що й коли писав або хотів сказати) я не маю жодного бажання. Бо для мене важливий результат, а результатом був - бездарно загублений напрям обговорення (літературна критика).
Отже, ніяких серйозних аргументів проти запуску форуму на "Українській Фантастиці" я так і не почув. А тому - форум там буде! От тільки розчухаюся з поточними справами (зараз паралельно запускається одразу декілька проектів) - все налагодимо.
як я багато пропустила... що діється, що діється...
.......
Отже, ніяких серйозних аргументів проти запуску форуму на "Українській Фантастиці" я так і не почув. А тому - форум там буде! От тільки розчухаюся з поточними справами (зараз паралельно запускається одразу декілька проектів) - все налагодимо.
про корисність розосередження форумів
Були аргументи в яких говорилось про шкідливість подрібнення укр. форумів. Нмсд, цілком поважні.
Хоча їх мож спростувати, напр., так:
1) Створення неповоротких форумів-монстрів так само шкідливе як і 3% перепона на виборах або міжнаціональні надагресивні й непідкотрольні корпорації — бо люди [виборці, споживачі, форумчани] повинні мати вибір [кого вибирати, що купувати й як писати].
2) Засобом боротьби зі знеціненням окремої взятої особистості є, як мені відомо, дрібна і сер. справа ==> дрібні й сер. форуми
про цей форум
Ще одна неприємна дивовижа цього форуму:
фантастика внесена в розділ химерної літератури
Наразі знайомлюсь з темою: А з якого це дива фентезі стала химерною прозою? (http://litforum.net.ua/showthread.php?t=185&highlight=%F5%E8%EC%E5%F0%ED%E0) (Тема на декілька сторінок 1 2 3)
+ з визначенням слова ХИМЕРНИЙ:
http://www.slovnyk.net/?swrd=%F5%E8%EC%E5%F0%ED%E8%E9
і як я розумію :( тих людей, що дописують в гілку
Сайти-учасники
Українська фантастика (Присутніх - 3 )
лиш би не писати про ФАНТАСТИКУ (особливо наукову) туди.....
про новий форум
там має бути змога
створювати опитування;
й редагувати його протягом кількох перших хвилин після створення теми;
й додавати нові пункти до опитування на увесь час існування теми (+ автовказувати коли був доданий новий пункт).
важливо!
Варто дати змогу опитуваній людині вибирати одразу кілька варіантів відповідей з наведених (тобто має бути CheckBox, а не лише OptionBut)
Інакше інколи дуже важко створювати опитування.... і не факт, що потім отримуєш чесні й належні відповіді.... :(
це я писав на теревенях, а вони спочатку відповіли:
форум IPB ( http://www.tereveni.org.ua/forum/index.php?showtopic=65&st=1040 ) цього не підтримує, на жаль
а потім почали просто відписуватись :(
висновок: потрібен форум НЕ IPB
про цей форум
Ще одна неприємна дивовижа цього форуму:
фантастика внесена в розділ химерної літератури
Наразі знайомлюсь з темою: А з якого це дива фентезі стала химерною прозою? (http://litforum.net.ua/showthread.php?t=185&highlight=%F5%E8%EC%E5%F0%ED%E0) (Тема на декілька сторінок 1 2 3)
+ з визначенням слова ХИМЕРНИЙ:
http://www.slovnyk.net/?swrd=%F5%E8%EC%E5%F0%ED%E8%E9
і як я розумію :( тих людей, що дописують в гілку
лиш би не писати про ФАНТАСТИКУ (особливо наукову) туди.....
а дарма не пишете
:(
ми ж домовились, шо то загальне назва теми...
На Форумі "Портала УФ" з'явилося повідомлення адміністратора:
Питання стоїть у наступному: чи потрібен фантастам канал для спілкування в інтерактивному режимі не виходячі з меж форуму ?
Прошу свої думки розміщувати в цій темі.
В "цій темі" значить - в тій темі: http://tnt43.com/uf/forum/viewtopic.php?pid=34#p34 :D
На Форумі "Портала УФ" з'явилося повідомлення адміністратора:
Питання стоїть у наступному: чи потрібен фантастам канал для спілкування в інтерактивному режимі не виходячі з меж форуму ?
Прошу свої думки розміщувати в цій темі.
В "цій темі" значить - в тій темі: http://tnt43.com/uf/forum/viewtopic.php?pid=34#p34 :D
про чат не знаю....
нині вперше завітав на Ваш форум:
(бо вперше побачив посилання :8 )
Форум української фантастики
спочатку мені здалось, що мова буде лише про УФ і я якось засумував, бо напр.:
РАДЧУК Віталій Дмитрович
Глобалізація і переклад
......
А щоб відсахнути плем'я від рідної мови, доволі зробити дві речі. По-перше, не впустити в його говір духовних багатств, що їх виробило людство. По-друге, перекласти і нав'язати йому чужим наріччям усе, що витворив його власний геній.
потім додивився, що
Зарубіжна
Форум Теми Повідомлень Останнє повідомлення
Класика
(Модератори: chop)
1 1 2007-09-30 14:01:25 залишив Spacer
Новинки
Тестовий форум
3 9 2007-09-30 14:45:15 залишив Spacer
наразі більша УФ й знову засумував :rolleyes:
але маю пропозицію
може назвати форум:
Україномовна Фантастика
є заперечення?
про чат не знаю...
нині вперше завітав на Ваш форум:
(бо вперше побачив посилання :8 )
спочатку мені здалось, що мова буде лише про УФ і я якось засумував, бо напр.:
потім додивився, що
наразі більша УФ й знову засумував :rolleyes:
але маю пропозицію
може назвати форум:
Україномовна Фантастика
є заперечення?
Як на мене, мова - поняття вужче, ніж ментальність. Тому особисто я не хотів би звужувати фантастику до "україномовної". Хоча портал і планується розбудовувати саме як україномовний...
Олександр Левченко
03.10.2007, 14:34
А мені наш портал (http://tnt43.com/uf/) узагалі видає:Помилка 404 !
Це означає, що данний документ або не існує,або був видалений чи переміщений адміністратором !
Якщо ви вважаете, що так бути не повинно, то будь ласка повідомте нас за адресою вказаною нижче.
З повагою адміністрація сайту http://tnt43.com.
Служба підтримки: mag@tnt43.com
А мені наш портал (http://tnt43.com/uf/) узагалі видає::(
????????????????????
Зараз розберемося...
Як на мене, мова - поняття вужче, ніж ментальність. Тому особисто я не хотів би звужувати фантастику до "україномовної". Хоча портал і планується розбудовувати саме як україномовний...
> ... ментальність
йой, якими страшними словами кидаєтесь...
боляче ж :(
ВТСУМ дає убоге тлумачення:
ментальність -ності, 1 Інтелект, розумові здібності. 2 Психіка, психічний склад.
словник чужослів П. Штепи дає вже зрозуміліше:
ментальність – духовість, вдача, (див. характер
Тобто мова - поняття вужче, ніж ментальність — безсумнівно з якоїсь точки зору...
Але, чи відповідає вся зарубіжна література укр-кій духовності (зокрема, укр-мовної У.)? Сумнівно... Хіба може якась частина.
Власне, навіть більша частина нинішньої У. вже має якусь чужу, півн.-східну духовність (чи бездушність :( )
тому розширюючи фантастику до меж ментальності (а якої саме???) втрачаємо чіткі дороговкази й невідомо, що саме робимо: звужуємо чи розширюємо...
Певно розширюємо, якщо припустити, що в форумі обговорюватиметься також і фант недоступна укр. мовою.
але якщо відволіктись від питаннь духовності, то
ВТСУМ:
український (вкраїнський), -а, -е. Прикм. до українці та Україна.
....
українці -ів, ( українець, -нця, ; українка, -и, ). Нація, основне населення України; представники цієї нації, країни; громадяни республіки Україна.
тобто це тлумачення й показує чому я непокоївся:
український — зроблений українцем, або належний (+ також властивий) йому
тобто поточна назва форуму, нмсд, не передбачає зарубіжної фант.
> ... ментальність
йой, якими страшними словами кидаєтесь...
боляче ж :(
Я сам не люблю того слова саме з-за того, що ним нерідко "кидаються". Проте інакше цю думку висловити не можу...
тобто це тлумачення й показує чому я непокоївся:
український — зроблений українцем, або належний (+ також властивий) йому
тобто поточна назва форуму, нмсд, не передбачає зарубіжної фант.
Як на мене, для занепокоєння немає жодних причин. :)
Адже, наприклад, переклад Форстена, зроблений українцем, буде відрізнятися від перекладу, зробленого росіянином чи японцем. Відрізнятися, до речі, не зовнішними ознаками (мови), а внутрішніми (отієїю незрозумілою до біса ментальностю). Це саме стосується і просто сприйняття тих чи інших звербалізованих іншонаціональних (паннаціональних, інтернаціональних) мистецьких або будь-яких інших явищ.
Тобто, будь-який україномовний продукт залишається насамперед українським. Про що тут сперечатися, не розумію :eek:
Адже, наприклад, переклад Форстена, зроблений українцем, буде відрізнятися від перекладу, зробленого росіянином чи японцем. Відрізнятися, до речі, не зовнішними ознаками (мови), а внутрішніми (отієїю незрозумілою до біса ментальностю). Це саме стосується і просто сприйняття тих чи інших звербалізованих іншонаціональних (паннаціональних, інтернаціональних) мистецьких або будь-яких інших явищ.
Тобто, будь-який україномовний продукт залишається насамперед українським. Про що тут сперечатися, не розумію :eek:
ага....
ось воно виявляється як все закручено
ох і хитрі, ох же ж і хитрі...
і це правильно!
як не вдалось зробити У. від океану до океану фізично, то хоч віртуальну матимемо :)
тема:
назва форуму: Форум української фантастики
Адже, наприклад, переклад Форстена, зроблений українцем, буде відрізнятися від перекладу, зробленого росіянином чи японцем.
....
і ще подумалось: якщо розглядатимемо саме укр. духовність, то форум дійсно не зможе обмежитись укр-мовною фант.
бо, згідно того ж Штепи, відтікали наші «мозки» в Московію і то віддавна й дуже вже довго...
зокрема — перекладачі :(
не знайшлось їм тут роботи....
висновок: переклади фантастів на рос. (але не на московинську!!!) — теж українські (за духовністю).
лишилося їх лише доперекласти :victory:
тема:
висновок: переклади фантастів на рос. (але не на московинську!!!) — теж українські (за духовністю).
лишилося їх лише доперекласти :victory:
Іноді буває складно розрізнити іронію, недоумкуватість та геніальність :D
З моєї - цілком недоумкуватою - точки зору переклад на російську українського твору має таки українську точку відліку, яка іноді набагато важливіша за все інше. Те ж саме стосується й зворотнього.
тема:
Не підходить категорично!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:nono:
Абревіатура виходить: ФУФ.
Нас будуть дражнити ФУФлом...
Або плутати з "Фуфодьей"... Чи "Фофудьей"?! Як там вона пишеться...
А мені наш портал (http://tnt43.com/uf/) узагалі видає::(
Відбувається те, про що я підозрював...
Адже від початку ми домовлялися, що у нас буде доменне ім'я 1-го рівня! Отже, доменне ім'я http://tnt43.com/uf/ віднині не діє...
Але той самий Кирило, який презентував нам портал на ЛьвівКурКОНі-2007, мав усе зробити сьогодні ж - день у день!!! Ню-у-у, ви усі бачили того талановитого, проте малого роз***дяя... Не зробив!..
Але я поговорив з ТНТ43 - Галенко обіцяє прописати йому пістона...
;)
Не підходить категорично!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:nono:
Абревіатура виходить: ФУФ.
Нас будуть дражнити
...
не підходить....,
але так було ще позавчора ... ( тут: http://tnt43.com/uf/forum/viewforum.php?id=6 )
і то не я так зробив :rolleyes:
слово форум в назві
певно якраз і є найзайвіше
не підходить....,
але так було ще позавчора ... ( тут: http://tnt43.com/uf/forum/viewforum.php?id=6 )
і то не я так зробив :rolleyes:
слово форум в назві
певно якраз і є найзайвіше
Ну, зараз пертурбації тривають... Там ще дизайн має бути іншим. Отже, побачимо!..
І як тривало триватимуть тривалі пертурбації? Пацієнт скоріше мертвий, ніж живий??? :(
І як тривало триватимуть тривалі пертурбації? Пацієнт скоріше мертвий, ніж живий??? :(
Одне з двох: проект або живий - або мертвий!
:p
Якщо ж ні те, ані інше - тоді зомбі...
:p
Нова тема (А.Азімов): http://tnt43.com/uf/forum/viewtopic.php?id=15
Олександр Левченко
10.01.2008, 15:32
До речі, чому в розділі "Українська" Форуму УФ є лише підрозділ "Класика"? Я розумію, що більшість із засновників - це різного штибу класики :p, але ж є ще й талановита молодь! :drinks: А створювати підрозділи навіть класикам - принаймні мені - не дозволено! :mad:
З цим питанням ось сюди: http://tnt43.com/uf/forum/viewtopic.php?id=9
І, взагалі, чому ти досі не зареєстрований ?!?
Олександр Левченко
10.01.2008, 16:01
І, взагалі, чому ти досі не зареєстрований ?!?Я зареєстрований, просто безправний... :dash:
До речі, чому в розділі "Українська" Форуму УФ є лише підрозділ "Класика"? Я розумію, що більшість із засновників - це різного штибу класики :p, але ж є ще й талановита молодь! :drinks: А створювати підрозділи навіть класикам - принаймні мені - не дозволено! :mad:
Все це спричинене тим, що запрацював нарешті наш молодий і талановитий Кирило - по тому, як відіспався на канікулах! Я йому скільки втовкмачував, що у нього ще повно матеріалів, які можна повісити на портал, перш ніж ми почнемо все редагувати й упорядковувати!!! Бо я ж йому цілий диск написав!.. Кирило досі не реагував - аж ось матеріали знайшов і почав усе вивішувати. Але - "кашею", бо підзабув план порталу!..
На мій "день варення" мене вітав Іван Галенко (це найголовніший по цій роботі добродій), обіцяв допомогти з "активізацією" нашого юного обдарування. Як бачите, таки допоміг! Тепер найближчим часом нас все ж таки мають перевести на перший доменний рівень - от тоді й візьмемося за роботу!..
sventitsleyf
10.01.2008, 20:57
Вважаю, що форум на Порпталі поки що мертвий. Він буде живим тоді, коли ми швидше будемо реагувати на дописи з нього ніж звідси.
До речі, коли гуглити, портал пасе задніх окрім деяких випадковостей.
Колись ішла мова пр те, що буде розподіл наповнення контенту на Порталі, і кожен зможе вивішувати матеріал. Чи це буде? В мене є відцифровані твори різних класиків УФ (20 осіб і ще більше творів), щоправда взяті з інших сайтів. Я зможу їх вивісити? Чи подібні матеріали є на тому диску, про який казав Тимур, що віддав його Кирилу?
Колись ішла мова пр те, що буде розподіл наповнення контенту на Порталі, і кожен зможе вивішувати матеріал. Чи це буде?
Так!
В мене є відцифровані твори різних класиків УФ (20 осіб і ще більше творів), щоправда взяті з інших сайтів. Я зможу їх вивісити? Чи подібні матеріали є на тому диску, про який казав Тимур, що віддав його Кирилу?
Немає.
Розвиток теми: http://tnt43.com/uf/forum/viewtopic.php?pid=47#p47
sventitsleyf
11.01.2008, 19:39
Так!
Немає.
Е-е-е... Трохи не зрозумів, і що з того, що немає? Ми їх якось будемо розміщувати чи ні? Чи це не потрібно? Хоча б теоретично якась схема існує як це робити?
Хоча б теоретично якась схема існує як це робити?
Так його, так!.. :rtfm:
Хоча мене більш цікавить практика... :8
Наше юне обдарування з ТНТ43 - Кирило нарешті розпочав перекидати наш портал у домен першого рівня:
http://foruf.org.ua/
Щоправда, його скосив грип... але найближчим часом він обіцяє завершити процес!
;)
Тоді... Уфффф - розпочнемо!..
Tim-Lit
Домен першого рівня - це .ua... який не так то легко дістати
org.ua - домен другого рівня, який роздають на халяву:) принаймні не так давно роздавали.
І не розумію, в чому полягає складність переводу? Хоча, мабуть не слід чекати на технічну сторону аспекту.
....
Тоді... Уфффф - розпочнемо!..
оце саме воно :yahoo:
український форум фантастики !!!
УФФ
бо, як Ви й казали, нашо нам ФУФ[ло]?
а посилання http://foruf.org.ua/ форуму нині не дає :(
оце саме воно :yahoo:
український форум фантастики !!!
УФФ
+1
+1
а Ви мене просто втішаєте плюсиком :8, чи справді поставите питання про назву на голосування :paint:
а Ви мене просто втішаєте плюсиком :8, чи справді поставите питання про назву на голосування :paint:
Не ставитиму... але почекаю, щоб решта висловилася. Мені ж особисто така пропозиція до вподоби!
Олександр Левченко
27.02.2008, 19:02
УФФ - ухх!!! :yahoo:
Нарешті відловив наше юне обдарування - Кирила. У неділю трошки посиділи над порталом... Тепер там зареєстровані у якостіавторів:
- ВДВ;
- Спейсер;
- Левченко;
- я;
- Радій;
- Чирук.
Автор має право створювати тексти по різних розділах. Роль адміністратора поки що - за мною, модератор - місце вакантне. Усім зареєстрованим авторам надіслані логіни-паролі. Хто ще хоче долучитися до роботи над нашим порталом?! Пишіть - розглянемо пропозиції!..
Олександр Левченко
17.03.2008, 11:25
На жаль, там поки що помилки в роботі... :(
Але саме просування вперед - це добре! :clapping:
коли перейдемо на foruf.org.ua/forum/ ? (http://tnt43.com/uf/forum/viewtopic.php?id=16)
чи uff.org.ua?
хоча назва сайту, враховуючи те, що сам форум у відгалуженні, дещо невідповідна... :(
коли перейдемо на foruf.org.ua/forum/ ? (http://tnt43.com/uf/forum/viewtopic.php?id=16)
чи uff.org.ua?
хоча назва сайту, враховуючи те, що сам форум у відгалуженні, дещо невідповідна... :(
Перейдемо, перейдемо... Поки що театральний проект трохи загальмувався (тайм-аут на зустрічі з продюсером) - маю можливість якось відловити нашого юного сисадміна... Але тут є нова перешкода: через тиждень хочу звозити у тижневу відпустку дружину, вона у мене тепер - інвалід 2 групи, тож і готуватися доведеться капітально, і їхати - тільки зі мною... Ну, якось подолаємо дефіцит часу!.. Перейдемо.
Щось ваш сисадмін мені не всиляє ніяких хороших емоцій... Хотілось би з ним поспілкуватися, і виявити рівень кваліфікації =)
Щось ваш сисадмін мені не всиляє ніяких хороших емоцій... Хотілось би з ним поспілкуватися, і виявити рівень кваліфікації =)
Ви у Львові, він у Києві... Як це влаштувати?!
Ви у Львові, він у Києві... Як це влаштувати?!
Ну, а ми з Вами хіба не в аналогічній ситуації? Інтернет дає широкі можливості...
І узагалі, який то вебмастер без імейла, жаббера, чи принаймні аськи?
Ну, а ми з Вами хіба не в аналогічній ситуації? Інтернет дає широкі можливості...
І узагалі, який то вебмастер без імейла, жаббера, чи принаймні аськи?
Ну-у-у... "мило" у нього, звісно, є. Що ж, гаразд - спробую вас звести. Так би мовити - під тиском громадськості, яка бажає знати, що коїться з форумом?! Спробую...
Ну от, наробив біди людям на голову...
Що ж, гаразд - спробую вас звести. Так би мовити - під тиском громадськості, яка бажає знати, що коїться з форумом?! Спробую..
Про людину краще судити з того, що вона робить, а не що каже... І не думаю, що моя розмова з ним дасть щось корисне суспільству.
Було би набагато цікавіше подивитися на його як в таких колах кажуть "портофоліо". Тобто, що людина зробила, над якими проектами працювала і т.п.
Просто, насторожує мене щось такий довготривалий перехід з одного домену на інший. В нормальних умовах, це робиться за п'ятнадцять хвилин, і загалом не потребує якихось особливих навичок.
А якщо ж там, якась проблема, то можу спробувати і допомогти.
....
Просто, насторожує мене щось такий довготривалий перехід з одного домену на інший. В нормальних умовах, це робиться за п'ятнадцять хвилин, і загалом не потребує якихось особливих навичок.
А якщо ж там, якась проблема, то можу спробувати і допомогти.
а сайти типу .php — це нормальні умови?
проблема видна неозброєним оком:
трохи описана тут:
http://tnt43.com/uf/forum/viewtopic.php?id=16
1) знаки питання замість букв:
??????????
Класика
4 17 2007-10-24 15:54:55 залишив Spacer
?????????
Класика
1 1 2007-09-30 14:01:25 залишив Spacer
Новинки
Тестовий форум
3 13 2007-12-03 01:45:57 залишив sventitsleyf
?????
?????????? ??????
(Модератори: ?.????????)
1 3 2007-11-07 19:29:56 залишив sventitsleyf
??????? ???????????
2 3 2007-10-02 15:27:28 залишив Bobua
???????
1 3 2007-10-02 15:19:35 залишив ?.????????
2) заява Форум порожній. після будь-кого кліку
http://www.tereveni.org.ua/forum/style_emoticons/default/cry.gif
проблема видна неозброєним оком:
Подібні фрази показують вашу некомпетентність в цій сфері, більше такого не кажіть ;)
1) знаки питання замість букв:
Проблема не має відношення до домену. Тут скоріше за все справа у тому що кодування задане у базі MySQL не співпадає з кодуваннями самого двигуна форуму.
Якщо є можливість - треба виправити кодування в базі, вручну або звернувшись до підтримки хостера. Якщо нема - колупати сам двигун форуму. При встановленні зазвичай, він питає яке кодування використовувати.
З оцим PunBB я не працював, але знаю, що IPB часто любить посваритися з кодуванням utf8.
2) заява Форум порожній. після будь-кого кліку
Точно база даних.
І ще раз повторюю, заявлені вище проблеми не мають жодного відношення до переходу на новий домен.
Про людину краще судити з того, що вона робить, а не що каже... І не думаю, що моя розмова з ним дасть щось корисне суспільству.
Було би набагато цікавіше подивитися на його як в таких колах кажуть "портофоліо". Тобто, що людина зробила, над якими проектами працювала і т.п.
Новий сайт Національної Спілки письменників України:
http://nspu.org.ua
Новий сайт Національної Спілки письменників України:
http://nspu.org.ua
Зходу п'ять помилок на сайті, без хоч якогось глибинного аналізу(не вдаючись в валідатори:) ):
Одна в php
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/admin/data/www/nspu.org.ua/main.php:1) in /home/admin/data/www/nspu.org.ua/main.php on line 37
Дві в JavaScript
reference to undefined property "a"
[Break on this error] s=screen;a+=';s='+s.width+'*'+s.height
34 (line 502)
d is not defined
[Break on this error] d.write('<a href="http://top.mail.ru/jump?from=574286"'+
І дві в самій верстці(банальні механічні опечатки)
Unknown property 'border-widht'. Declaration dropped.
[Break on this error] undefined
Expected color but found '#00000'. Error in parsing value for property 'border-color'. Declaration dropped.
Плюс верстка таблицями (хоча, сам донедавна таким страждав) не є ознакою високого класу.
І в решті решт, сайт трохи роз'їхався по ширині.
Про дизайн мовчу. Не кожному дано.
Розумію, для вас це все китайська грамота, але все ж таки, людині яка цим займається слід звернути увагу. Може, перекажете йому якось:)
Загалом, в сфері веб-розробки, судячи з цього сайту ваш адмін такий же трійочник як я.
Але, над собою треба працювати.
Зходу п'ять помилок на сайті, без хоч якогось глибинного аналізу(не вдаючись в валідатори:) ):
Одна в php
Дві в JavaScript
І дві в самій верстці(банальні механічні опечатки)
Плюс верстка таблицями (хоча, сам донедавна таким страждав) не є ознакою високого класу.
І в решті решт, сайт трохи роз'їхався по ширині.
Про дизайн мовчу. Не кожному дано.
Розумію, для вас це все китайська грамота, але все ж таки, людині яка цим займається слід звернути увагу. Може, перекажете йому якось:)
Загалом, в сфері веб-розробки, судячи з цього сайту ваш адмін такий же трійочник як я.
Але, над собою треба працювати.
Гаразд, матиму на увазі...
Не знаю, сам він це робив чи тільки супроводжує... Але супровід - точно за ним:
Промисловий інтернет-супермаркет ТНТ43 -
http://www.tnt43.com/indexr.php
А це робив він:
Персональний майданчик Тимура Литовченка на ТНТ43 -
http://tim-lit.tnt43.com/
Подібні фрази показують вашу некомпетентність в цій сфері, більше такого не кажіть ;)
та не кажіть :)
якщо чоловік в якійсь царині НЕтямучий, НЕобізнаний, НЕдосвідчений, то навіщо він буде напускати туману й ховатись за загальними фразами?
це було би навіть якось негідно :bu:
.... кодування задане у базі MySQL не співпадає з кодуваннями самого двигуна форуму.
Якщо є можливість - треба виправити кодування в базі, вручну .....
Точно база даних.
І ще раз повторюю, заявлені вище проблеми не мають жодного відношення до переходу на новий домен.
от і читаючи Ваші коментарі впевнююсь, що сайти типу .php [форумові] — це НЕнормальні умови... Тобто — це складніше від простих файлових сайтів.
....
З оцим PunBB я не працював, але знаю, що IPB часто любить посваритися з кодуванням utf8.
до речі, напишіть, будь-ласка, який форум треба щоб були гарні опитування, тобто такі: опитування (http://tnt43.com/uf/forum/viewtopic.php?id=17)
от і читаючи Ваші коментарі впевнююсь, що сайти типу .php [форумові] — це НЕнормальні умови... Тобто — це складніше від простих файлових сайтів.
Так, це складніше ніж звичайні файлові сайти, але це абсолютно нормальні умови.
Грубо кажучи - сайти можна поділити на дві категорії. Статичні та динамічні.
До статичних належать html-сайти, інформація на яких загалом не змінюється. Для них вручну створюються сторіночки, і щось там поправити, невтаємниченій людині досить важко.
Динамічні сайти - їх більшість, форуми також належать до їх числа, php - тут нідочого, просто найпоширеніший на наш день стандарт написання динамічних сайтів. Такі сайти є складніші за внутрішньою структурою, але користуватися готовим рішенням може людина абсолютно не втаємничена у веб-технології.
Перенесення сайту з одного домена на інший - не вимагає жодних маніпуляцій з самим сайтом, його не треба переносити з одного хостингу на інший і т.п. Потрібно лише вказати, що такий-то домен, зв'язаний з таким то ip-адресом.
Усе.
Реєстрація доменів - також не складна процедура, але часом вимагає фінансових затрат.
до речі, напишіть, будь-ласка, який форум треба щоб були гарні опитування, тобто такі: опитування
гм... Зходу так я вам цього не скажу. Якщо цікаво, можу провести більш глибокі дослідження:)
Як я бачив, на двигуні літфоруму, де ми з вами спілкуємося (vBulletin) - досить потужна система опитувань. Але він насправді платний.
Від себе, я би порекомендував phpBB (http://www.phpbb.com/), але лише через безкоштовність, і особисті симпатії.
Не виключено, що якщо попрацювати мізками, то і на тому движку, що зараз підтримує форум УФ можна організувати систему опитувань таку як ви бажаєте.
Хоча, я вважаю, що не варто на стільки ускладнювати, і чим простіше тим краще.
П.С. Перенесення форуму з одного движка на інший зазвичай супроводжується втратою усієї інформації. Звісно цього можна запобігти, але це справді трудоємний процес.
Не знаю, сам він це робив чи тільки супроводжує... Але супровід - точно за ним:
Промисловий інтернет-супермаркет ТНТ43 -
http://www.tnt43.com/indexr.php
Сторінка підписана іншою людиною, ніж та що розробляла сайт НСПУ.
Видимо тільки підтримка.
Персональний майданчик Тимура Литовченка на ТНТ43 -
http://tim-lit.tnt43.com/
Угу. Дякую. Цього достатньо, щоб мати увялення про людину, що займається цими сайтами.
:)
про опитування (http://tnt43.com/uf/forum/viewtopic.php?id=17)
.....
П.С. Перенесення форуму з одного движка на інший зазвичай супроводжується втратою усієї інформації. Звісно цього можна запобігти, але це справді трудоємний процес.
на теревенях теж спочатку пручались, коли я просив
30.08.2007 15:38
...
варто дати змогу опитуваній людині вибирати одразу кілька варіантів відповідей з наведених
(CheckBox, а не лише OptionBut)
http://www.tereveni.org.ua/forum/index.php?s=&showtopic=65&view=findpost&p=164935
і договорились до такого
MrGALL
Група: Адміністратори
...
Воно то автоматично робиться, але чим більша база тим більше проблем вилазить. Може не вистачити ресурсів або місця. Також не все конвертується (приєднання, аватари і т.п.)
а не пройшло й пів року як вже є CheckBox
ростуть на очах :yahoo:
правда, майже одразу я виявив проблемку цих CheckBox — людина може вибирати багато або всі відповіді (особливо в таємних опитування, як там) внаслідок чого графік згладжуватиметься (вже не буде явно вилимих піків і провалів :()
пропозицію ділити голос однієї людини на частинки (для CheckBox) теж не одразу приймають, але я не втрачаю надії, що це тимчасове :)
бо хоч у нас і не соціолог-форуми, але ж не може бути так, щоб люди не прагнули досконалості? :paint:
Панове добродії! Всебічно проаналізувавши ситуацію з нашим порталом, я дійшов наступних висновків:
1. втручатися в діяльність вже створеного порталу під обговореним кутом зору означає псування стосунків з ТНТ43, чого я би не хотів;
2. читачі "УФО" вже нарікають на відсутність сайту цього журналу;
3. нині добре працюють не окремі сайти, а системи сайтів, пов'язані взаємними посиланнями;
4. отже, головний висновок - нехай "Портал Української Фантастики" буде таким, як є (я додовбаю ТНТ43 рано чи пізно...), ви ж краще допоможіть створити сайт журналу "УФО" на безкоштовному хостингу! Нам того все одно не уникнути... Отже, дочекаємося літа - тоді допоможете?.. Тим паче, з ІІ півріччя "УФО" можна буде передплатити, а за таких обставин сайт журналу буде ще більш необхідний!..
То що скажете?..
Ну, УФО так уфо... Може воно й простіше... Бо з сайтом української фантастики, потрібно було би більш комплексне рішення.
Коротше, якщо не буде ніяких непередбачуваних обставин, я допоможу-чим-зможу, з сайтом і усіма супутніми справами.
Ну, УФО так уфо... Може воно й простіше... Бо з сайтом української фантастики, потрібно було би більш комплексне рішення.
Коротше, якщо не буде ніяких непередбачуваних обставин, я допоможу-чим-зможу, з сайтом і усіма супутніми справами.
Що ж - наперед дякую! З нетерпінням чекатиму літа!..
:yahoo:
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008