КПК

Показати повну версію : Inland Empire

oleksus
17.08.2007, 11:16
Я щасливий, що ще є в світі цей режисер, який посеред тотального усюдисущого потрєблятства (яке через технічну обізнаність наважується називати себе "кіно") створює справжні картини, які жахають, бентежать розум і душу, змушують замислюватись, страждати, співчувати, і знову замислюватись. Варто лише відкритися - і воно само проводить крізь усі жахливі віддзеркалення і метаморфози, приводячи згодом до єдино можливого джерела, в якому варто живій людині шукати порятунку (якщо ти живий, звісно, а не вдаєш із себе такого).

Якось не вміщується сприйняття його фільмів у споживацьке слово "перегляд". Скоріше - перебуття.

Основне питання, яке дзвоном лунає в душі після і під час дії фільмів Л. - "Чи дійсно своїм життям я живу?". Фільм жахає, щоби потім возвеличити, вводить у певне "сновидіння", аби пробудити від загального сну.
Обговорювати і розгадувати його кіно - варто і цікаво, як взагалі мистецтво. Але, як і при обговоренні сновидінь, ми ніколи не розкриємо словами усього, бо частина смислу - це сакральне, і словами торкатись його - безецно.

Я глибоко вдячний цьому режисерові. Якби не Лінч, Лєм та Стругацькі, хтозна, чи став би я таким, яким я є. Може, інакше, поступово дав би ввести себе у загальний сон, який технічно і яскраво імітує життя, але наблизитись до нього не може.

Навіть якщо це теж виявиться сном, то, можливо, я знайду в собі сили достойно зустріти справжнє пробудження.

untitled
17.08.2007, 11:31
ой...дуже зацікавив чесно:) але можна інфи побільше...? фільми і такесяке і де взяти можна?

oleksus
17.08.2007, 11:50
Купив на петрівці ліцензійний двд. 35 грн. Але дивидися раджу англійський варіянт, бо переклад глюкавий, неточний, і чомусь багато брудної лайки, у фільмі ніяк не доречної (особливо паскудно звучить кацапський переклад у деяких місцях). Окремі епізоди йдуть польською мовою.

В принципі, гадаю, найкращий час для цього фільму буде десь пізно восени, коли темні похмурі вечори іноди приноситимуть невтішні думки. От тоді взагалі класно. Я, наприклад, обов'язково влаштую собі кілька сеансів.

Але обережно, фільм доволі лячний. Не по-голівудському, а по-справжньому. Хоча того, хто переживе до кінця, чекає зовсім не кіношне якесь просвітлення, ніби дощом змивало з вікна чимало якогось накипу. У мене, прикладом, було враження, ніби ... Короче, це не фільм, а experience. Себто, власний досвід.

А ще, краще не читати якихось пояснень чи "тлумачень", принаймні до першого сеансу. Це надзвичайний танок логічного та ірраціонального, які разом утворюють мистецтво. Справжній режисер цього фільму - глядач.

Cured
17.08.2007, 11:50
Реж. Девід Лінч. У ролях: Лора Дерн, Джеремі Айронс, Джулія Ормонд, Настасья Кінскі... Цей фільм являю собою заключну частину трилогії, що складається з фільмів "Шоссе у нікуди", "Малхолланд Драйв"... Подивитися, може, ще йде у якомусь кінотеатрі...

untitled
17.08.2007, 13:00
от блін...пропустив останнє творіння Лінча!!!тре поправити ситуацію:)

Kwaidan
18.08.2007, 20:53
...В принципі, гадаю, найкращий час для цього фільму буде десь пізно восени, коли темні похмурі вечори іноди приноситимуть невтішні думки...

Скоріше за все скористаюся Вашою порадою.:thank_you , фільмокопію вже дістав, а от часу на перегляд уви... Все що можу добавити, так те що після перегляду /Шосе в нікуди/ і /Малхоланда/ мене коробило до втрати сну. Дружня порада: дивитися /Імперію.../ після двох вище згаданих творінь.

untitled
28.08.2007, 10:37
не став чекати осінніх вечорів)))...до цього часу бачив Людина слон, малхолланд драйв, всі серії серіалу Твін Пікс, і Твін пікс крізь вогонь...і цих вихідних переглянув Синій Бархат, Шосе в нікуди...і Внутрішню Імперію...враження як завжди після нього,однозначно один з найкращих, захоплює і затягує...супер одним словом)))
Доречі дістав досить не погану копію...переклад хороший і фільм важить 2Гб...можна дивитись)))

Kwaidan
12.12.2007, 10:25
Нарешті переглянув!
Глибоко авторський фільм, який має викликати горде несприйняття у глядача, котрий і раніше з апатією відносився до Девіда Лінча. Проте всі, хто вже любили Лінча, безперечно мали вподобати й ІМПЕРІЮ.
Я також отримав задоволення від мозговового штурму викликаного цим фільмом. Рідкісне кіно - в якому кожна хвилина перегляду перетворюється на проходження лабіринта вихода з якого точно немає!
Дякуємо Девід за ночі без сну.

Сам Лінч в інтервю доречі розповідав, що японка в фільми не носила символічних функцій, на відріз зарікався пояснювати причини показу кроликів, пропонуючи уявити, що його фільм - це книжка автор якої помер - і ні у кого тепер просити пояснень. І взагалі обзивав кінематограф універсальною мовою майбутнього.

Cured
12.12.2007, 12:14
Важкий фільм... Ну, це Лінч, що ще скажеш... Мені не дуже сподобався. Поки що найкраще у нього для мене Маллхоланд Драйв. До речі, нагайде, хто виконує композицію, що лунає під час танцю дівах?

Kwaidan
12.12.2007, 13:24
До речі, нагайде, хто виконує композицію, що лунає під час танцю дівах?

Знаю лишень, що Лінч сам виконував вокальні партії деяких композицій ІМПЕРІЇ, одна з них точно лунає хвилин за 10 до титрів і по звучанню нагадує Beck.