Показати повну версію : Допомога починаючим авторам
Заздалегідь прошу пробачення, якщо щось не так, або не туди, пишу. Просто шукаю відповіді на свої питання. Сподіваюсь, тут, мені зможуть допомогти.
Давно хотів написати книгу (художня, жанр містика), е декілька ідей, ось, нарешті, знайшов час і бажання, але… виникло декілька питань, які мене стримують.
1. На якій мові писати?
Звісно, ми живемо в Україні, проте, все що я вигадував й записував, на російській мові. Писати на українській не проблема, але мені буде значно важче викласти свої думки. Можливо в нас видаватись на російській?
2. Хто, кому платить?
Знаю, щоб надрукувати книгу, потрібно платити гроші. Але буває і навпаки? Видавництво прийме твір, виплатить гонорар? Як взагалі виглядає ця процедура?
3. Яке видавництво обрати?
В яке видавництво мені слід звернутись? Щоб вони працювали з моїм жанром, російською мовою, робили це професійно й взагалі, не кинули.
Дуже сподіваюсь на ваші відповіді, у вигляді власного досвіду або посилань в інтернеті.
Заздалегідь дякую.
Пухнаста хмаринка
28.08.2007, 00:54
1. Пиши тією мовою, якою тобі пишеться. Не варто в цьому питанні оглядатись на видавництва - нічого доброго не буде. А при можливостях сучасного світу можна жити в Україні, а видаватись де завгодно, де твоя мова буде потрібна і цікава.
2. Навпаки, звісно, буває. Але це залежить передо всім від того, що ти пишеш, від якості тексту, від редакційної політики видавництв. У будь-якому разі варто спробувати, але май терпіння та наполегливість. Часом доводиться написати на десятки адрес, і чекати місяцями, перш ніж щось вийде. Процедура виглядає дуже просто. Ти заходиш на сайт видавництва, дивишся їхні вимоги до текстів, що надаються на розгляд. Там може бути потрібний синопсис чи анотація, можуть бути вимоги до файлу (найчастіше - Word та zip чи rar-архіватор) і т.ін. Робиш, як там сказано. І чекаєш на відповідь. Часом можна зателефонувати та поцікавитись, чи отримано рукопис, чи що ще. Якщо видавництво зацікавиться, тобі надішлють контракт, обговорять з тобою деталі, які варті обговорення, надрукують книжку і виплатять гонорар. Як видавати своїм коштом - не знаю, не маю досвіду. (а тут я пишу тобі виключно те, з чим мала справу особисто).
3. Якщо ти пишеш російською, орієнтуйся на російські видавництва. Найбільші - це АСТ, Ексмо (Эксмо), Ріпол, Крилов. Є ще така контора Корпорація "Сомбра", вони працюють із містикою, як ще не закрилися. Всі ці назви можна знайти в рамблері чи яндексі, там є й посилання на сайти. на сайті Ексмо є також непоганий форум для авторів-початківців www.eksmo.ru, де можна знайти більше адрес і навіть телефони ( я просто все не згадаю отак одразу).
Але - я гадаю, передчасно перейматися виданням, варто спочатку написати текст. І багаторазово поредагувати його. Особливо якщо ти ще не писав ніколи. І - май ДУЖЕ БАГАТО терпіння.
Хай щастить.
Пухнаста хмаринка
28.08.2007, 16:01
Прошу.
Якщо хочеш, приходь до аськи спілкуватися. Думаю, нам буде що обговорити - наші інтереси доволі схожі, хоч і не зовсім:)).
А що скажеш про українські видавництва? Пишу короткі оповідання (~10 сторінок в ворді) українською мовою. Хто може надрукувати? Може якісь журнали літературні?
Markus Mlynarski
29.09.2007, 22:54
Вот хотів би кудась свої віршики подати в якісь журнал чи ше кудась.
але ненаю куда.
ніхто ніц такого не підкаже куда звернутися?
Вот хотів би кудась свої віршики подати в якісь журнал чи ше кудась.
але ненаю куда.
ніхто ніц такого не підкаже куда звернутися?
ж-л "Золота доба"
вони можуть. раджу зв"язуватись на пряму з головним редактором:
sjomenebo@gmail.com
Markus Mlynarski
01.10.2007, 15:59
ж-л "Золота доба"
вони можуть. раджу зв"язуватись на пряму з головним редактором:
sjomenebo@gmail.com
скажено вдячний за інфу
:thank_you
Маркусе, ще для початку можна опублікувати твори у "Літературному Львові". Не претензивно, звісно, але для початку підійде. Все, що потрібно - це, щоб твої витвори сподобались головному редакторові.
П.С.
У липні мені вдалось там дебютнути. Сам був у шоці. :)
Markus Mlynarski
14.10.2007, 00:22
Маркусе, ще для початку можна опублікувати твори у "Літературному Львові". Не претензивно, звісно, але для початку підійде. Все, що потрібно - це, щоб твої витвори сподобались головному редакторові.
П.С.
У липні мені вдалось там дебютнути. Сам був у шоці. :)
дякую. треба попробувати.хоч це я роблю тільки заради цікавості. шо скажуть на мої творіння:8
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008