Показати повну версію : вибори 2007: україномовна книжка — від якої партії чи коаліції можемо очікувати
Передусім перепрошую шановне панство, що з такою темою лізу в кімнату відпочинку..... бо як пишуть брати Капранови в своїй новій книжці «Закон братів Капранових» (16.07.2007 — збірка статей, присвячених, зокрема й виборам 2004...... і т.д. )
Брудно на душі. Прочитавши газету, хочеться вимити руки, посидівши в інтернеті – прийняти душ. Перегляд телевізора останнім часом все більше нагадує дайвінг у вигрібній ямі.
http://www2.pravda.com.ua/news/2006/11/17/50962.htm
Але маю виправдання — питання передусім літературне:
вибори 2007: україномовна книжка — від якої партії чи коаліції можемо очікувати
Торік я спробував знайти на нього відповідь аналізуючи, такі снодійні тексти, як «Програма партії»:http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2007/w6p001
Перечитав майже десяток і знайшов для себе ВО СВОБОДА.... але в них якось не склалося....
Тому створюю тут опитування, щоб познайомитись з Вашими уявленнями про тих, хто вже мав змогу щось зробити, й тих, хто каже (або й не каже), що прагне....
Одразу хочу зауважити, що росіяни (а може й деякі московини?) теж люблять читати книжки українською. Такого висновку я дійшов прочитавши рос.-мовні відгуки до укр.-мовної літератури на ел-книгозбірнях РФ. Напр.:http://lib.aldebaran.ru/author/kotlyarevskii_ivan/kotlyarevskii_ivan_eneida/
і ще подібне було (в творах Джоанки...)..... Вражає!
Тому й додаю до опитування пророс. партії (поки не доведено, що вони промоск.)
прохання до модераторів: будь-ласка, дайте темі проіснувати хоч би до виборів. А якщо видалятимете, то не цілковито, а в якийсь смітник.....
заздалегідь дякую.
ще до модераторів :8
якщо вважаєте потрібним зробити опитування закритим (щоб отримати більше результатів), то я не заперечую, бо не знаю, яка між ними різниця.
наразі
1) дочитав розділ 5 Книжкова революція книжки Закон братів Капранових. Трохи прозрів....
2) знайомлюсь з «Програма партії (блоку)» ПЕРШИХ ТРЬОХ http://cvk.gov.ua/vnd2007/w6p001.html
(в опитуванні на теревенях вони передують: http://www.tereveni.org.ua/forum/index.php?showtopic=6658
прохання до тих, хто голосував за БЮТ: якщо можете, то напишіть чому саме БЮТ щось зможе?
демонструємо наївність...
Андрон Кобила
25.09.2007, 22:10
жодна!
Ніяка політична сила українську книжку не підтримує і не підтримуватиме. Якщо хтось із політиків робить чи робитиме подібні заяви - це лише "гра на публіку".
І загалом, треба раз і назавжди зрозуміти: нашим політикам на українську культури начхати, наплювати і те де! Чим швидше облишимо подібні ілюзії, чим швидше зрозуміємо, що "спасіння потопаючих - справа рук самих потопаючих", а отже, що у цьому зацікавлені самі (у даному випадку) письменники, видавці, продавці та читачі, а не політики й політикани - тим краще буде нам усім!
:aga:
Nice Gothic Girl
27.09.2007, 12:08
партія зелених
Ніяка політична сила українську книжку не підтримує і не підтримуватиме. Якщо хтось із політиків робить чи робитиме подібні заяви - це лише "гра на публіку".
І загалом, треба раз і назавжди зрозуміти: нашим політикам на українську культури начхати, наплювати і те де! Чим швидше облишимо подібні ілюзії, чим швидше зрозуміємо, що "спасіння потопаючих - справа рук самих потопаючих", а отже, що у цьому зацікавлені самі (у даному випадку) письменники, видавці, продавці та читачі, а не політики й політикани - тим краще буде нам усім!
вбили насмерть
а я ж думав піти на вибори
й навіть проголосувати :8
але ознайомтесь, будь-ласка, з такою моєю відповіддю в цій темі в іншому форумі:
http://www.tereveni.org.ua/forum/index.php?showtopic=6658&st=0&gopid=176333&#entry176333
Краще запитати, чому хтось вважає, що "Свобода" щось зробить в цьому напрямку.
Наша Україна точно і не почухається.
БЮТ - прагматики, їх культура не цікавить, виключно економіка. Саме за таких умов варто очікувати підтримку "Закону Капранових" на обмеження імпорту (вкупі з обмеженням інших імпортів) - від людей, які не будуть намагатись "цензурувати", українська то книжка за змістом та автором, чи ні, а просто створять умови для того, аби її надрукували в Україні.
передусім дякую, за цікаву, дотемову відповідь
раджу почитати моє дослідження:
Україномовна Книжка (УК); Чи існує?, Якщо ні або вкрай мало, то чому?
http://www.tereveni.org.ua/forum/index.php...mp;#entry176319 (http://www.tereveni.org.ua/forum/index.php?showtopic=6688&st=0&gopid=176319&#entry176319)
[+ є й тут http://litforum.net.ua/showthread.php?p=37869#post37869 ]
якщо коротко, я дійшов таких висновків:
обмеження імпорту (квотування) і навіть накладення на видавництва в У. обов’язку видавати частину (напр., 10%) занальноукр. накладу укр. мовою не допоможе зменшити ціну Україномовної Книжки (УК) й тим більше зберегти її якість (навіть за умови зростання к-ті й вибору).
Краще запитати, чому хтось вважає, що "Свобода" щось зробить в цьому напрямку.
Чому я так вважаю?
Програма захисту українців (ВО «Свобода»):
Мова. ...
4. Скасувати оподаткування на україномовне книговидання, аудіо-......
але цей пункт безґлуздий, бо, кажуть, що ПДВ вже скасоване, і навіть скасування всього решти допоможе аж на 5%....
Інформаційний простір. ...
5. Збільшити ввізне мито на іноземну поліграфічну, аудіо-....... Спрямувати отримані кошти на розвиток національного інформаційного простору.
Ось це, нмсд, і є відповідь на питання: Україномовна Книжка — від якої партії чи коаліції можемо очікувати?. За умови, звісно, що ВО Свобода матиме достатню силу, для впровадження своєї програми...
Наша Україна точно і не почухається.
див. програму блоку «Наша Україна — Народна Самооборона»:
6. Забезпечимо культурне й духовне відродження України:
Захистимо нашу ідентичність — українську мову та культуру, сформуємо єдиний інформаційний простір країни
....
Стимулюватимемо розвиток вітчизняної книжки і відновимо мережу книгорозповсюдження — в кожному містечку до 2009 року знову буде книгарня
....
На жаль, особисто для мене є образливими формулювання: за формою тверді обіцянки, виконати які НУНС або не зможе, або, передчуваю, з питання політ.коректності не наважиться...
Та й що таке та вітчизняна книжка? Книжка видана у Вітчизні? Мало що пояснює. Чи все-таки книжка видана укр. мовою? Якщо когось влаштовує така неоднозначність, то ваше право...
БЮТ - прагматики, їх культура не цікавить, виключно економіка. Саме за таких умов варто очікувати підтримку "Закону Капранових" на обмеження імпорту (вкупі з обмеженням інших імпортів) - від людей, які не будуть намагатись "цензурувати", українська то книжка за змістом та автором, чи ні, а просто створять умови для того, аби її надрукували в Україні.
Про книжки я в програмі БЮТ інфо не знайшов.
+ як я вже писав вище, і квотування імпорту і видання УК місцевими, навряд чи вплинуть на ціну УК, і, відтак, не дають відповіді на питання:
як здешевити УК і не втратити при цьому в якості?
наразі бачу лише одну відповідь:
ВО «Свобода»
5. Збільшити ввізне мито на іноземну поліграфічну, аудіо-....... Спрямувати отримані кошти на розвиток національного інформаційного простору.
ось так от...
Про книжки я в програмі БЮТ інфо не знайшов.
Ось лише декілька витримок, знайдених з ходу:
З Програми Блоку Юлії Тимошенко „Український прорив”:
Міжнародна конкурентноздатність українського інтелектуального й культурного продукту має стати предметом підтримки держави і здорового патріотизму....
Критичні відставання в культурно-гуманітарній сфері:
…. ембріональний стан української культурної індустрії: зокрема, книговидання, кіновиробництва, шоу-бізнесу, відсутність відповідної інфраструктури книгорозповсюдження та кінопрокату...
Першочергові заходи:
.... негайне відновлення мережі книгорозповсюдження та заходи з підтримки вітчизняного книговидання...
Державний захист національної культурної індустрії має спрямовуватись, перш за все, на підтримку вітчизняного книговидання, кінематографії та анімації. Необхідним є:
.... сприяння розвитку попиту на вітчизняні культурні продукти;
.... створення системи податкових та інвестиційних стимулів для розвитку українського кінематографу та книговидання, а також систему державних грантів видавництвам для фінансової підтримки україномовних проектів...
Інтеграція української культури в глобальні культурні процеси полегшить доступ українців до надбань світової культури та дозволить гідно представляти вітчизняну культуру на міжнародному рівні.
Необхідним для цього є:
.... створення системи державної підтримки для видавництв, що здійснюють проекти з перекладу світової літературної та наукової класики на українську мову...
.... посилення українського взагалі та україномовного зокрема сегменту мережі Інтернет...
Тобто, вчить матчасть :)
А загалом, мені найближча позиція Tim-Lit'а: поки сами нічого робити не будемо, ніякі партії та ООНи укрліту не допоможуть. Треба самим працювати, а їх за хвоста брати та й зябрами - об стіну, об стіну!.. :D
Біда у тому, що як усі наші партії, так і окремі політики вміють писати дуже добрі та багатообіцяючі :D програми, а от виконувати написане... Отут і доходимо до пункту "Приїхіли!.."
Ось лише декілька витримок, знайдених з ходу:
З Програми Блоку Юлії Тимошенко „Український прорив”:
......
на жаль, ті 12 розділів у програмі оприлюдненій на сайті ЦВК (pdf з печатками) такої інфо не несуть
але додам:
Як я вже писав (посилаючись на Капранових): при випуску УК-ок питання оподаткування вже не мають значення. Не допоможе навіть цілковите скасування всіх пов’язаних податків (5% — то смішно):
Шановне панство! Зрозумійте, що корінь проблеми — це ОБСЯГ РИНКУ, який у нас В ДЕСЯТЬ РАЗІВ МЕНШИЙ! А значить, і собівартість друку значно вища.
тут мені, щоправда подумалось: яка значення має для українця ціна книжки рос. чи москво-мовної?
якщо йому все одно треба лише укр.-мовна. Чи може це якесь психологічне блокування від порівняння цін?
Певно просто нема в галичан тих грошей, що потрібні зараз на книжки... :(
А загалом, мені найближча позиція Tim-Lit'а: поки сами нічого робити не будемо, ніякі партії та ООНи укрліту не допоможуть. Треба самим працювати, а їх за хвоста брати та й зябрами - об стіну, об стіну!.. :D
цілковито правильно, але чим погане таке:
ВО «Свобода»
хочете кошти чи ні, врешті-решт? :rolleyes:
хочете кошти чи ні, врешті-решт? :rolleyes:
Ви так це красиво написали, нібито "вимитарені" кошти надійдуть Вам... або мені... або принаймні українським видавцям... Коротше, людям, які справді могли би пустити їх на книговидавничу справу.
Наївно отак от мислити!
У цьому зв'язку пригадую, як перед президентськими виборами 1999 року Національній Спілці письменників України виділили кошти на видання двох серій - "Сучасна проза України" та "Сучасна поезія України". Мета: видати найкращих українських письменників сучасності двома цілісними серіями. Ну і яким був результат?! У цих двох серіях вийшли твори всіх секретарів НСПУ!!!
Прошу зрозуміти: насилу "вимитарені" кошти підуть не на розвиток сучасного українського книговидання, а на оплату чиїхось палаців, дач, машин, стадіонів... і таке інше. Ну, максимум голова НСПУ Володимир Яворівський видасть повне зібрання своїх творів!.. Ото й увесь результат буде...
:bu:
Ноель Даат
27.09.2007, 19:00
Повністю згодна з Вами, пане Тимуре!
А щодо українських книжок - мабуть, нам потрібен свій "Reklam".
Повністю згодна з Вами, пане Тимуре!
Красно дякую за підтримку!
А щодо українських книжок - мабуть, нам потрібен свій "Reklam".
Просто потрібно зрозуміти, що підняття економіки, покращення рівня життя людей (і так далі) самоціллю бути не може. Бо якщо не ставити за мету розвиток і поглиблення духовності українського народу (аж до такого стану, коли інші народи почнуть їй заздрити/брати її за приклад) - нічого доброго з того не вийде.
Бо якщо просто підвищувати рівень життя людей - вони відповідно отримають розширені можливості споживати якісні іноземні продукти та послуги. Чим багатшими ставатимуть українські олігархи - тим дорожчі вілли купуватимуть за кордоном. Чим багатшими ставатимуть рядові працівники - тим на дорожчі зарубіжні курорти їздитимуть відпочивати. А також тіи краще вчитимуть іноземні мови... і тим охочіше емігруватимуть за кордон. Пару тижнів тому брав інтерв'ю у посла Мексики в Україні, сьогодні воно вийшло друком в журналі "РоботодавецЬ". То знаєте, що він мені сказав? Мовляв, українців у Мексиці дуже добре знають і цінують! Наших там працює багато, все це дуже розумні, виховані, інтелігентні люди, фахівці своєї справи. І всі напрочуд легко опановують іспанську мову - "немовби в головах у них вмонтовано відповідний мікрочіп" (це слова пана Посла).
Отакі будуть результати, якщо й надалі економіка у нас стоятиме попереду, а культура позаду усіх програм. Поки що знаю єдиний (!) приклад, коли у програмі дій чинної районної влади на першому місці стоїть розвиток духовності: Броварський район Київщини. Все!!! Решта тупо піднімає економіку... А от заради чого?!
Та що там казати: найжорстокіші війни спричинені саме культурною експансією певних націй! Приклад - І світова війна (боротьба за світове лідерство британської та німецької духовностей... в результаті чого різко "піднялися" США!). Отже, національна економіка дає лише потужну економічну базу, що забезпечує експансію відповідної культури на світовій арені - аж до воєнної форми такої експансії. І тоді на забезпечення культурної експансії нібито безглуздо витрачаються шалені кошти (тил напружено працює на потреби фронту) - що й доводить вторинність економіки відносно культури!!!
Ні, я не закликаю мобілізувати всю Україну (і насамперед - її економіку) заради військового завоювання світу та нав'язування таким чином світові українських духовних цінностей. Але з такої точки зору навіть чергова БЮТівська програма "Український прорив" мене не задовольняє!
І тому готовий ще раз повторити: зав'язаним на мистецтво (у даному випадку - на літературу) людям не варто підшукувати підходящу політичну силу, що вирішить їхні проблеми. Адже будь-яка політична сила вирішує суто свої - політичні задачки: як утриматися біля керма влади (біля "корита"), як "замочити" конкурентів тощо. Наше українське суспільство просто надто заполітизоване (що підтверджується самим фактом створення цієї теми) - але тим самим ми віддаляємося від існування громадянського суспільства! А от у громадянському суспільстві "першу скрипку" гратимуть не політичні партії, а громадські організації й самі громадяни. Звісно - люди духовні, патріоти України (причому не шароварні, а справжні!). І дуже начитані українськими книгами...
Тому все, що нині відбувається на політичній арені українського цирку, мені просто нецікаве. Мені значно цікавіше, що ми (українські фантасти) на сьогодні вже маємо свою фізичну і мережеву тусівку (з зустрічами - міні-конвентами), 2 книжкові серії (у Києві та Львові), свій веб-портал і свій журнал "УФО". Це все ми створили, це все треба розвивати - і ми це розвиватимемо далі! А ще матимемо конкурс фантастики і свій фестиваль. А потім - вихід на театр, телебачення і кіно. Я слів на вітер не кидаю, докази цьому існують - просто не хочу давати модераторам зайвий привід звинувачувати мене у піарі віртуального об'єднання "Українська Фантастика". І так має бути в усіх жанрах і піджанрах літератури.
Фантастику можна любити чи не любити Валерія Верховського, Олексія Кацая, Олександра Левченка, Тимура Литовченка, Радія Радутного & Ko - сприймати як класних авторів або як недостойних графоманів. Але це все - нюанси. Бо потрібно діяти отаким чином в усіх інших жанрах і піджанрах літератури: тоді й матимемо гідний результат.
Якби наші партійці хоч щось читали, інша справа, та наразі взагалі схоже, що вони й букв не знають. Бачили вони нашу літературу "в гробу в бєлих тапочках", як і всю іншу.
Ноель Даат
27.09.2007, 21:04
Я вибачаюсь, панове, за можливий сумбур. Крім того – українська мені не рідна мова.
Пане Тимуре, Ви писали:
«…Бо якщо не ставити за мету розвиток і поглиблення духовності українського народу (аж до такого стану, коли інші народи почнуть їй заздрити/брати її за приклад) - нічого доброго з того не вийде.»
Щодо цього – треба читати оповідання Пола Андерсона «Рука дающая» (на жаль, я читала тільки російською). Андерсон підтверджує Вашу думку.
Українці й справді дуже здібні до іноземних мов – от де нарешті можна оціними багатомовне середовище! Чим більше мов, тим більше хочеться знати. Комусь, може, хочеться «незайманого» українства… але ж, вибачаюсь, хіба це нормально, коли пересічні росіяни випадають в даун від одного незрозумілого слова? Що, і наші дітки нехай так?
Щодо духовності. Духовність нікуди не ділася. Тільки нема грошей на ті самі громадські організації. Крім того, люди занадто тяжко працюють за шматок хліба, в них ні на що нема часу.
Візьмемо, наприклад, українську пісню. Серед українців дуже багато є чудових голосів, але ж, але ж – робота-город, город-робота… А співати полюбляють.
То все брехня, що сині реґіони не люблять українського фольклору. На минулі вибори до нас у містечко приїхала роз’їздна група Капели бандуристів, десь може 70 чоловік. На цей благодійний концерт привели випускників. Ті, звичайно, спершу опиралися, бо вже думали за бенкет. Артисти виходили на сцену наче на Голгофу, хтозна, як їх десь там приймали. Два чи три номери - аплодували їм знехотя. Але потім!
Приблизно на 15-й хвилині зал став постукувать у ритм підборами. Далі - більше. Як слухали цимбали та сопілку, то вже совалися на стільцях. А як побачили волинку – Боже, що тут почалося! Зал підсвистував, підгикував, аплодував, молоді хлопці горлали від захвату. Кобзарі наші прямо розчулилися, аж наче помолодшали, і дали з радощів такого концерта, наче на батькових іменинах! Тепер кожен рік приїжджають, набивається повний зал людей. І майже кожен глядач, як виходить із залу, - потихеньку голос пробує…
Хіба можна забуть, що у Таврії живуть пра-правнуки запорізьких козаків? Як можна вважати їх «покручами»?!
Миколаївські села всі без винятку україномовні. І більш ніж 15 років мусили слухати радіо «Таврія», "Русскоє радіо" та ін. - російська попса та блатняк! Це страшний емоційний голод.
Сільські бібліотеки дуже бідні. Але ж діточки все'дно читають, у міру своїх сил та можливостей… і не повірите, чим зачитуються! Гоголем у перекладі на українську! «Сорочинським ярмарком»!
Того ж я й кажу – треба український «Reklam». І обов’язково безкоштовні українські електронні бібліотеки. Інакше діла не буде.
Як не тяжко працюється на кавалок хліба - треба знаходити 25-ту годину на добу і 8-й день на тиждень, щоб викластися додатково і заради духовності та культури - інакше нічого не буде!
ні.....
хоч як переконуйте, але за БЮТ голосувати не можу :8
про БЮТ: як вони можуть захистити УК якщо їм навіть свою програму (на сайті ЦВК!!!) україномовною зробити не вдалось:
... звільнятимуть суддів, визнаних винуватими у винесенні завідомо неправосудних рішень.
:( то не про суддів, не подумайте.... :rolleyes:
це все мені нагадує: не виноватая я, не выносите..., меня заведомо....
та... тут важко здогадатись, що мова насправді про те, що ... звільнятимуть суддів, визнаних винними у свідомому ухваленні неправосудних рішень.
правда, слід визнати, що ВО Свобода теж не святі:
є таке слово в першому розділі як
добитися... ( від ВР .... від Росії.... ) .
Шо би то могло означати? Що вони хочуть себе добити? То нащо витрачати на то зусилля? Їх є кому добити й просто так..... :(
про НУНС сказати можу лише те, що вся їх програма якась невиразна....
дозволю собі автоцитату:
.... особисто для мене є образливими формулювання в їх програмі: за формою тверді обіцянки, виконати які НУНС або не зможе, або, передчуваю, з питання політ.коректності не наважиться...
Та й що таке та вітчизняна книжка? Книжка видана у Вітчизні? Мало що пояснює. Чи все-таки книжка видана укр. мовою? Якщо когось влаштовує така неоднозначність, то ваше право...
насамкінець:
а можна взагалі не голосувати....
якщо зовсім не йти на вибори, то
24) відсоток голосів виборців, поданих за кандидатів у депутати, включених до виборчого списку кожної партії (блоку), у відношенні до кількості виборців, які взяли участь у голосуванні;
зростають шанси несправведливо викинутих з парламенту народних обранців....
голосуйте так, щоб потім не соромно було зізнатись нащадкам!
... коли вони (нащадки тобто :) ) питатимуться:
а що ж нам читати.... :(
Дуже цікаве (і в тему, як на мене) інтерв'ю Костя Бондаренка на УНІАНі: http://www.unian.net/ukr/news/news-214289.html
- Що, на Вашу думку, зміниться у сфері культури після виборів?
- Думаю, нічого не зміниться, оскільки жодна з політичних сил у своїх програмних засадах, у виступах своїх лідерів не артикулюють питання культури. Якщо у ВР під час минулих виборів і проходили діячі культури, мистецтв, то вони потім переставали відігравати якусь роль, активно впливати на ситуацію у сфері культури й перетворилися на політиків, причому політиків низькоякісних, а не на лобістів культурної сфери...
Щодо "артикуляції". Я вже звертав увагу на бютівський "Укр.прорив", в якому, на мй погляд, артикуляція присутня. Інша справа (це до Bobua) що повний текст програм до ЦВК надати неможливо жодній політ.силі: за законом і з цілями урівнювання агітаційних можливостей, офіційний текст обмежений певним числом знаків, однаковим для всіх. За певну кількість знаків виходити не дозволяється - програму просто не реєструють.
Але це так - поміж іншим. Головне ж полягає у тім, що, як на мене, саме питання ставиться в корні невірно. Річ в тому, що ми слухаємо гарні обіцянки, радіємо, а потім обурюємось, коли вони не виконуються. Але вони й не повинні виконуватись! Це просто правила гри політ. сил. А ми робимо вигляд, що не розуміємо цього :eek:
А виконувати щось, необхідне для нас, маємо саме МИ. Хоча б через контроль за діями "обіцяльників", якого зараз просто не існує. МИ - це ті, кому ота влада по барабану, в кого інші зацікавлення й світовідчуття, бо в іншому разі... (читай наведену цитату К.Бондаренка).
Що заважає громаді не шмаркатися в жилетку з приводу нездійснення мрій, а просто створити дієву громадську організацію, яка б щомісяця моніторила виконання партіями пунктів своїх програм і з тією ж періодичністю (а не лише на вибори) влаштовувала б їм обструкції в разі їхнього невиконання?
За логікою, в царині культури цим мали б перейматися творчі спілки (той же НСПУ, наприклад), але... Не можу відмовити собі в задоволенні навести ще одну цитату зі згаданого вище інтерв'ю:
- Коли митець стає чиновником – більш жалюгідного явища немає. :bu:
голосуйте так, щоб потім не соромно було зізнатись нащадкам!
Угу...
Тому я вперто голосував і голосую проти всіх!
Бо я на цих... політиків... за 10 років у парламентських кулуарах надивився... і наслухався... і начитався...
Бридко!!!
P.S. Одне з небагатьох виключень, за кого я голосував - то Леонід Черновецький. Я, бліннн, наївно сподівався, що на його прикладі кияни нарешті навчаться ненавидіти свою рідну владу, винесуть його з мерії на вилах і повісять за причинне місце на Майдані. Хоча б за "ігрища" з тарифами... Але кияни не виправдали моїх сподівань! І з мерії Льоньку-Космоса на вилах не винесли. Оце й увесь урок: не можете жорстко взяти владу "за яблучко" - сидіть і мовчіть, тримаючи язика за зубами!..
Така сама ситуація з книжками: ну, не проконтролюємо ми обіцянок влади!.. Respect, Спейсере!.. А тому - плювати, хто там кого "схаває" - просто треба робити свою справу і потихеньку розбудовувати громадянське суспільство. А політики - нехай гризуться!..
Desert_Eagle
05.10.2007, 03:09
А тому - плювати, хто там кого "схаває" - просто треба робити свою справу і потихеньку розбудовувати громадянське суспільство. А політики - нехай гризуться!..
Воно ніби то і так, але те суспільство робимо не ми а політики, а ми як скажені за них голосуємо.
"Да, ми інтєлігєнтниє люді і нас очень мало, но по правдє говоря, нас должно бить єщє меньше..."
А з приводу книжок, то скажу таке: допоки книжка є проектом комерційним, вона буде російськомовною, на жаль. Бо з нашим "насілєнієм" каші не звариш... Справа тут не в політиках і не в політиці а в людях...
Воно ніби то і так, але те суспільство робимо не ми а політики, а ми як скажені за них голосуємо.
:eek:
Що я чую?! То Вас "зробили" якісь політики?! І весь Ваш мікрорайон також?! Політики торгують у магазинах (в тому числі - у книгарнях) та на базарах?! І таке інше...
А з приводу книжок, то скажу таке: допоки книжка є проектом комерційним, вона буде російськомовною, на жаль. Бо з нашим "насілєнієм" каші не звариш... Справа тут не в політиках і не в політиці а в людях...
Ви заперечуєте самі собі. То у Вас усе політики роблять - а тут раптом "справа не в політиках і політиці"... Дивно якось виходить: чомусь саме книжкова сфера ("книжка як комерційний проект") випадає за рамки суспільства...
І як бути з літературою, що постачає "книжку як комерційний проект", так би мовити, сировиною?!
Desert_Eagle
07.10.2007, 23:56
1 - Ні мене ні Вас політики, думаю, не зробили. А чи багатьох таких Ви ще знаєте? Бо все наше насілєніє вони зробили - і ті хто торгують на базарах і в магазинах є стовідсотковими продуктами наших політиків з ідентичним жлобським способом мислення - просто німі раби. Політики зробили нашу Державу і людей.
О! мене вони теж в дечому зробили. Хоча б тому, що перевищуючи швидкість я даю мєнту 10-тку - а таке діяння теж є продуктом наших політиків. І, впевнений, якщо покопатися, то Вас, думаю, вони теж в дечому зробили.
2 - Саме тому що книжка не випадає за рамки суспільства, вона ще довго в своїй масі не стане такою, якою ми з Вами хотіли б її бачити... Бо не будуть ці жлоби читати нормальної літератури поки не почнеться революція не на Майданах і не в кабінетах, а в головах!!!
О! мене вони теж в дечому зробили. Хоча б тому, що перевищуючи швидкість я даю мєнту 10-тку - а таке діяння теж є продуктом наших політиків. І, впевнений, якщо покопатися, то Вас, думаю, вони теж в дечому зробили.
Цитую Володимира Висоцького:
"Чистая Правда со временем восторжествует,
Если проделает то же, что явная Ложь!"
Явно в тему...
Отже, згадана Вами традиція явно старша, ніж Незалежна Україна та наші українські політики.
Бо народ масово "переганявся" на німе бидло в "апараті" СРСР...
Інша річ, що наша сучасна політична еліта є кров'ю та плоттю від "тих" керманичів (це - просто молодша генерація!..). Що традиції сучасності "законсервувалися" ще від тих часів - радянських...
Саме тому що книжка не випадає за рамки суспільства, вона ще довго в своїй масі не стане такою, якою ми з Вами хотіли б її бачити... Бо не будуть ці жлоби читати нормальної літератури поки не почнеться революція не на Майданах і не в кабінетах, а в головах!!!
Якщо "революція у головах" почалася бодай у 3000 українців - це саме відповідає тиражам моїх книжок!!! :D Отже, я просто повинен дати цим потенційним 3000 "українцям майбутнього" шанс прочитати мої твори!.. І я це забезпечу. ;)
Якщо ж їх менше, ніж 3000... Що ж, "товарна пропозиція" (наклади книжок) завжди має перевищувати "товарний попит" (кількість читачів)... Це нормальний закон ринку. ;)
Desert_Eagle
09.10.2007, 18:39
Абсолютно згідний зі всіма Вашими твердженнями!
Сперичатися нам, боюсь, нема про що.....
Незгідний тільки в одному - 3000 українців....думаю аж стільки їх в природі не існує....тим паче з революцією в головах....тим паче тих, котрим потрібні які-небуть книжки....
Пане Tim_Lit, в мене до Вас питання стосовно вашого опитування в цій темі...Ви самі хоч вірите в те що хоча б одна з партій опікуватиме україномовну книжку в нашій Державі???
Абсолютно згідний зі всіма Вашими твердженнями!
Сперичатися нам, боюсь, нема про що.....
Незгідний тільки в одному - 3000 українців....думаю аж стільки їх в природі не існує....тим паче з революцією в головах....тим паче тих, котрим потрібні які-небуть книжки....
Пане Tim_Lit, в мене до Вас питання стосовно вашого опитування в цій темі...Ви самі хоч вірите в те що хоча б одна з партій опікуватиме україномовну книжку в нашій Державі???
> 3000 українців....думаю аж стільки їх в природі не існує
я знав, що ситуація кепська, але щоб настільки :(
>в мене до Вас питання стосовно вашого опитування в цій темі...Ви самі хоч вірите в те що хоча б одна з партій опікуватиме україномовну книжку в нашій Державі???
Опитування моє. Я сподівався на ВО «Свобода».
В їх програмі це, нмсд, явно написано.
Крім того, вказане ВО, насправді, ЗУНРівське, тому була надія, що люди з нього (україномовні) хоча би задля себе самих будуть домагатися зростання к-ті й якості УК-ок.
до речі
є ще одна тема для загальних розмов про УКи:
Опитування: Україномовна Книжка: Чи існує? Якщо ні або вкрай мало, то чому?
http://litforum.net.ua/showthread.php?t=1625
Desert_Eagle
10.10.2007, 22:45
Опитування моє. Я сподівався на ВО «Свобода».
В їх програмі це, нмсд, явно написано.
Я шокований від такої дитячої наївності..... Свобода - це, на жаль ніхто і ніщо. У них є гола ідея і нічого більше....І то, на таку ідею гроші б дали в 1991-1994\5 максимум, але не сьогодні. А якщо дали, то "шукай кому вигідно"...Чудес на світі не буває....на жаль....
Я шокований від такої дитячої наївності.....
......
сподіваюсь шок не набув ознак постійності :8
Вірю я в Бога.
Довіряю Всемогутньому.
А "що хоча б одна з партій опікуватиме україномовну книжку в нашій Державі???" - звісно, ні!!! Під жодним соусом!!!
Не треба чекати милостей від партій - треба писати твори й видавати книжки. Самим письменникам писати й підштовхувати весь український літпроцес, видавцям - видавати, продавцям - продавати, критикам - критикувати, рекламістам - піарити, піратам - красти, міліціянтам - боротися з піратами...
Де тут місце партіям?!
Немає!!!
То нехай гризуться!
Я би встановив загальний 10% податок "на політиків": от нехай у межах цього бюджету і діяли би! Гризлися, обирали когось, переобирали... І нас не займали. Вони і без того ізольовані від суспільства - то ізолювати їх остаточно! В лепрозорій!!! І сплачувати 10% на їхнє утримання - біс із ними, паскудами... Але не на копійку більше!..
А всі партії бачити у труні у білих капцях!..
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008