КПК

Показати повну версію : im a mannish boy, im a rolling stone.. (ц)

ovr
15.09.2005, 22:36
Yeah, have you heard of Mississippi?
Have you heard of Muddy Waters?
How about John Lee Hooker?
(ц) Jimi H.

Лейм Манґо Вашинґтон

HOW TO SING THE BLUES
(Посібник для тих, хто хоче скласти блюз)
даруйте за кривенький переклад

1. Більшість блюзів починається зі слів: "Я прокинувся сьогодні вранці".

2. "В мене є дівка шо треба" - поганий початок для блюзу. Але якщо ти це вже заспівав - постарайся хоча б в наступному рядку бовкнути що-небудь гидке, наприклад: "В мене є дівка шо треба - тільки з фейсом їй не пощастило"

3. Складати блюз не важко. Якщо вдалась перша пара рядків - повтори ще раз. А далі просто римуй аби з чим. Наприклад:

В мене є дівка шо треба,
Тільки з фейсом їй не пощастило.
В мене є дівка шо треба,
Тільки з фейсом їй не пощастило:
Її зуби як у Маргарет Тетчер,
І ваги під сто кіло.

4. В блюзі не вибирають "або - або". Ти вляпався по самі вуха, брате. Вляпався в болото, і виходу нема.

5. Блюзові автомобілі - "шевроле", "каділаки" і роздовбані вантажівки. В блюзі ніхто не їздить на "вольво", "БМВ" чи джипах. Значно частіше в блюзі пересуваються дальнобійними автобусами "ґрейхаунд" чи потягами південного напряму. Ні реактивних літаків, ні шляхів з смугою привілейованого руху в блюзі просто не існує. Але все ж головне в блюзовому стилі життя - це хідня пішки. А також готовність здохнути в будь-який момент.

6. Тінейджери не вміють співати блюз. Вони ж ще не готові здохнути в будь-який момент. Блюз вміють співати тільки ті, хто розлучився з дитинством. "Розлучився з дитинством" в блюзі - це значить дожити до віку, коли тебе можуть посадити на електричний стілець, як тільки ти підстрелиш кого-небудь в Мемфісі.

7. Блюз може трапитись з тобою, наприклад, в Нью-Йорку. Але тільки не на Гавайях. І в жодному разі не в Канаді. В Мінеаполісі чи Тусоні твої "хрінові часи" сприймуть лише як чергову депресію. Кращими місцями для блюзу і досі лишаються Чікаґо, Сент-Луїс і Канзас-Сіті. Там, де рідко йдуть дощі, блюз не виходить ніколи.

8. Лисіючий мужчина - ще не блюз. Лисіюча жінка - блюз. Зламати ногу, катаючись на лижах - ще не блюз. Зламати ногу, тому що її намагався відкусити аліґатор - блюз.

9. Блюз не вийде ні в офісі, ні в універмазі. Занадто там світло. Переповзай на вулицю до автостоянки - чи хоча би тримайся поближче до сміттєпроводу.

10. Найкраще блюз співається:
a) На хайвеї
b) В тюрмі
c) В порожньому ліжку
d) На денці склянки з віскі

Найгірше блюз співається:
a) В наркоманському притоні
b) В картинній галереї
c) В елітарному університеті
d) На майданчику для гольфу

11. Ніхто не повірить в твій блюз, коли ти в костюмі і краватці. Якщо, звичайно, ти не старий індіанець, який спить у всьому цьому вже не першу ніч.

12. Чи є в тебе право на блюз? Так - якщо:
a) ти старіше від грязюки
b) ти сліпий
c) ти підстрелив кого-небудь в Мемфісі
d) в душі твоїй спокою нема

Ні - якщо:
a) всі твої зуби цілі
b) ти зрозумів, яким ти був сліпим
c) той хлопець в Мемфісі вижив
d) в тебе пенсійний план чи трастовий капітал

13. Секрет блюзу - не в кольорі. А в тому, наскільки тобі не везе. Тайґер Вудз не вміє співати блюз. А Ґері Коулмен - вмів. Білі потвори теж внесли в блюз свою лепту.

14. Ти просив води – тобі Крихітка бензину налляла. Це блюз.

Також годиться як блюз-питво, якщо ти просив:
a) вина
b) віскі / бурбону
c) мутної води
d) чорної кави

Зовсім не годиться як блюз-питво, якщо ти просив:
a) коктейлю
b) кошерного вина
c) фруктового морсу
d) мінералки

15. Смерть в дешевому мотелі, чи смерть від випадкової кулі - блюзова смерть. Ніж під лопаткою від чиїх-небудь ревнощів - теж досить Блюзовий Спосіб Здохнути. Як варіанти годяться: електричний стілець, передоз і самотня смерть на зламаній розкладайці. Тобі не вдасться померти блюзово на тенісному корті чи під час ліпосакції.

16. Приклади жіночих блюзових імен:
a) Седі
b) Біґ Мама
c) Бессі
d) Товстий Річковий Пельмень

17. Приклади чоловічих блюзових імен:
a) Джо
b) Вілі
c) Літл Вілі
d) Біґ Вілі

18. Люди з іменами як-от Сьєрра, Секуола, Обьорн чи Рейнбоу ніколи не зможуть співати блюз, скільки б народу вони в Мемфісі не перестріляли.

19. Підбери собі Блюзове Ім’я (посібник для початківців):
a) Якась фізична вада - Блайнд, Лейм, Кріпл і т.ін.
b) Перше ім’я плюс назва фрукту - Лемон, Лайм, Ківі і т.ін.
с) Прізвище президента - Джеферсон, Джонсон, Філмор і т.ін. (ну, може, з "Ківі" я і поквапився...)

20. Тільки не грузи мене байками про те, яке трагічне в тебе життя. Поки в тебе є комп’ютер - ти не зможеш співати блюз. Знищи його, так буде найкраще. Спали з тельбухами. Жбурни в монітор пляшкою з-під сивухи "Скажений Пес". Розстріляй впритул з пістолета. Чи нехай твоя Велика Подруга всядеться на нього і розчавить в ніщо всіма своїми принадами. Пробуй що хочеш, хлопче. Мені все рівно.

блюз - це наше все ;D

Prophet
16.09.2005, 12:52
Річ :)
Блюз - то надзвичайно кльова штука. Але з компом я не розстанусь...

Nevermore
23.10.2005, 02:00
Я фанатична прихильниця джазу (і готики звісно). Але блюз теж вартий неабиякої уваги...

Baltis
18.11.2005, 20:34
:D Я прикинув що усі стилі неформальної музики які зараз є пішли від чорношкірих котрі привезли з Африки блюз, бо:
Блюз -> Рок-н-рол -> Панк та ін. напрями.

Потрібно замислитись якого фіга скінхеди слухають Оі??? :eek:

СССтаніслав
07.01.2006, 14:50
а чи не можна завалити когось не в Мемфісі, а десь поближче, бо літаком не можна, а пішки йти довго?

ovr
07.01.2006, 18:07
думаю, достатньо просто не мати спокою в душі ;]

ovr
07.01.2006, 18:09
Блюз -> Рок-н-рол -> Панк та ін. напрями.
мало того, Джаз -> Фанк -> Діско -> Рейв і таке інше
і Джаз -> Фанк -> Нірнор