КПК

Показати повну версію : Арифметика УКРАЇНСЬКОГО БЕСТСЕЛЛЕРА

ALee
21.09.2005, 14:22
Люди, таке запитання, які книжки українських літератів,
що вийшли протягом останніх 5 років, ви б віднесли до бестселлерів (зрозуміло, що то буде умовно, зважаючи на вітчизняний книговидавничий (тиражі+продажі) контекст)? :)
І може, когось з письменників окремо - як авторів потенційних бестселлерів?

Та й взагалі, як на вашу думку, скільки примірників книги має бути продано за рік, щоб українська книга в Україні вважалася бестселлером?

tysovska
23.09.2005, 16:20
Олександра Коваль про "Форум видавців", про книжковий ринок, перспективи, проблеми тощо:
...Якщо в Україні бестселером вважається книжка, продана за рік накладом 3000 примірників (а в нас 50-мільйонна країна!), то хіба це свідчить про процвітання галузі?.. ...наша проблема в тому, що люди в нас читають набагато менше, ніж у будь-якій розвиненій країні світу. Чому так сталося - я відповісти не можу, для цього треба проводити спеціальні дослідження - і з соціології, і з психології читання. Цими дослідженнями у нас ніхто не займається... ...другий бік проблеми - в статистичному обліку виданих книжок. Він не ведеться, як у всіх нормальних країнах, за реалізацією (а саме це найкраще демонструє ситуацію на ринку - кількість не тільки виданих, але - що головніше - проданих книжок), а за кількістю виданих назв та примірників... Прогулянки з метранпажем (http://www.netak.info/?art=1126771785)

Prophet
26.09.2005, 13:43
Підозрюю, що Андрухович. Та не певна.

belle6
26.09.2005, 19:08
Назву бестселером "Культ" Дереша (хоч не дуже він мені подобається) та "Кобзар-2000" Капранових, "Зелена Маргарита" (хоч і її не люблю).Здається, ще гарно продавалась "Адель" Гедеон.
Як на мене, бестселер- це продажі за 10 000 (але таким накладом і українською мовою, це, мабуть, лише Конституція :(( )

tysovska
26.09.2005, 19:39
Крім Конституції, це "Солодка Даруся" Марії Матіос.

silverfish
27.09.2005, 23:05
Беззастережний бестселлер - "Перверзія" Андруховича! У нас такого ще не було. І навряд чи буде...
("у нас" - це в нашому Всесвіті...) :o

Prophet
28.09.2005, 12:44
До речі, а що сучасного, окрім "Перверзії", виходило другим накладом?

tysovska
28.09.2005, 18:41
"Ключ" Шкляра виходив. "Тореодори з Васюківки" (оновлена версія - два наклади, один перший розійшовся миттєво). "Цитатник" Жадана (старі вірші, перевидані "Фоліо"). "Виконавець" Волкова. "Кобзар 2000" Капранових. Романи Загребельного ("Фоліо" чи не всі перевидало). Та їх таки трохи є.

Mercenary
06.10.2005, 00:43
Крім Конституції, це "Солодка Даруся" Марії Матіос.

Це точно (це я про "Трояку ружу", не про Конституцію)!
"Кров кажана" Василя Шкляра - чим не бестселер? Вже кілька накладів було.

Mercenary
06.10.2005, 00:46
Беззастережний бестселлер - "Перверзія" Андруховича! У нас такого ще не було. І навряд чи буде...
:o
А ти що ж, не писатимеш? :eek:

ALee
16.04.2007, 10:38
Схоже, нова книжка Андруховича претендує на статус бестселлера...

belle6
16.04.2007, 11:20
бестселер не завжди бестрідінг :(
Хотілося б, аби "Фріда" стала бестселером.

jull
17.04.2007, 19:18
До речі, а що сучасного, окрім "Перверзії", виходило другим накладом?

а як вам 9 перевидання Забужко "Польові дослідження..", з накладом 10 тис!

"культ" тричі перевидавався в Кальварії, тепер в КСД - отже четверте!!!

"Дванадцять обручів" -- 4 видання

Матіос "Нація" - видання третє доповнене!!!!!!!

Андрон Кобила
17.04.2007, 19:37
Підозрюю, що Андрухович. Та не певна.

Точно.+Забужко

Ket
17.04.2007, 21:50
Хотілося б, аби "Фріда" стала бестселером.

Як на мене то у Гримич "Макчервонийвросі" набагато сильніший твір і набагато більше заслуговує на визнання.