Показати повну версію : Офтоп!))
Desert_Eagle
12.12.2007, 22:20
Вітаю, панове!
Тема, можливо, трохи офтопна для всього форуму, трохи провокативна (для мене особисто навіть трохи богохульна)))), але попри то хотів би почути вашу думку....в пошуку нічого подібного не знайшов....
Отже - чи має Українська нація право на існування?
Чи Українська нація заслуговує поваги?
До всякого "так" або "ні" просив би додавати хоч якісь пояснення чи аргументи...
Запрошую до обговорення!
acid drinker
12.12.2007, 22:37
так, звичайно.
поки я і ще кілька людей тут живуть і мають якісь причини (навіть якщо зовсім феєричні) звідси не їхати, вона не просто має право на існування - вона не має іншого виходу, крім як існувати.
поваги заслуговує. те, що не заслуговує поваги, навряд чи має право на існування...
Desert_Eagle
12.12.2007, 23:02
А чому? Чому???
acid drinker
12.12.2007, 23:20
тому шо ми все-таки нація. незважаючи на те, шо ми дуже чітко поділені на схід і захід (європа й азія, католицизм і православ'я), чомусь досі не розпалися. до речі, цього поділу не згладити. історично так склалося...
тому шо ми відчуваємо себе комфортно в цій уявленій спільноті - принаймні, комфортніше, ніж у тих спільнотах, які не є нашими.
тому шо куди ми, врешті-решт, подінемося?
будь-яка нація, коли вона нація, має право на існування.
щодо поваги... певно, так, але тут уже всілякі нюанси.
Desert_Eagle
13.12.2007, 03:15
НІ!
Далеко не кожна!
Я не сумнівалася, що почую це у відповідь...
Чи нація має право на існування - так
І поваги Україна заслуговує. Такого феєричного розвитку історії не в кожній країні світу побачити можна...
А чому ти ототожнюєш Україну та українську націю?
4esterfielter
13.12.2007, 17:01
нації мало зосталось. навіть ті, що тикають собі у груди кулаком " я українець" не часто такими є... треба щось робити над слова... думати те, що говориш, а не говорити, щоб усі думали, що ти думаєш так, як говориш...
нині українців мало. є знедолені безнаціональні раби.
тож треба працювати на себе - а потім загальні гасла, а потім - загальні самоназви.
Desert_Eagle
13.12.2007, 17:24
2 Девор:
Дійсно - Україну і Українську Націю утотожнювати не варто, бо Нація це Нація (хоча її вже й нема), а Держава наша - то не більш як таке-сяке політичне утворення....короче взброд блатних і шайка ніщіх. Це надто далеко від того бачення Національної Держави якою її уявляли Бандера з Шухевичем (останні діячі періоду, коли нація сяк так ще існувала). Так що дійсно - не став би говорити про Державу і Націю як про одне ціле...
А щодо феєричності історичного розвитку, то з жалем лише можу констатувати той факт, що історія України це історія суцільного провалу, історія зради, холуйства і вірнопідданства... Хтось, можливо, не згоден???
Честеру респект!
Desert_Eagle
13.12.2007, 18:34
А ми недобитки!))) І то не факт, що етнічні....
І зрештою етнічної нації не існує! Існує нація політична....
До всякого "так" або "ні" просив би додавати хоч якісь пояснення чи аргументи...
1. Так.
2. Так.
А щоб "додавати хоч якісь пояснення чи аргументи", потрібно для початку не ставити "закритих" запитань (на які можна дати відповідь "так" або "ні").
:p
А щодо феєричності історичного розвитку, то з жалем лише можу констатувати той факт, що історія України це історія суцільного провалу, історія зради, холуйства і вірнопідданства... Хтось, можливо, не згоден???
Не згоден.
Перед ким "холуйствували" Володимир Великий і Ярослав Мудрий?!
Прості кияни, які під орудою тисяцького Димитра понад два місяці витримували облогу війська хана Батия?!
(Уявіть тільки: цивільні городяни, покинуті князем Данилом Галицьким, на чолі з командиром ополчення - проти наймогутнішої на той час армії світу!!!)
А Пилип Орлик багато "холуйствував"?!
Іще прикладів навести?..
Або це не історія України?..
Desert_Eagle
13.12.2007, 20:07
На вашому місці не був би таким різким, оскільки Володимир і Ярослав були Рюриковичами, а відтак аж ніяк уже не могли бути Українцями. Не факт, навіть, що Володимир місцеву мову знав, бо Олег, Ігор, Ольга, Святослав (його чомусь поважаю найбільше) місцевої мови не знали точно.
Про облогу Києва, аж так сильно не варто, бо якби, згаданий вами, Ярослав не розділив Русь (може підкажете на скільки князівств?)))), то Батий сюди би і носа не пхнув! І ще не варто тому, що черговий провал - черговий приклад зради і підкупу.
А Пилип Орлик..? Жував собі соплі в еміграції та й годі! Чи ви хочете сказати, що велика сильно його заслуга була в написанні Конституції, яка вже нікому нах... не була тоді потрібна? То зрештою така вже риса всіх Українців - коли треба за зброю хапатися - вони починають демагогію розводити і Конституції писати...
А з приводу прикладів, то хотів би почути ще! Чесно! Без нотки іронії!
На противагу можу тонну своїх привести....на жаль...
Phoenix_Ukraine
13.12.2007, 20:57
От політична нація точно існує, до того ж, окремо від української... І поваги НЕ заслуговує.
Українська ж, безперечно, заслуговує на існування і повагу. Лише б із державою щось зробити (не знаю, на жаль, хто це може :mad:)
незважаючи на те, шо ми дуже чітко поділені на схід і захід), чомусь досі не розпалися. до речі, цього поділу не згладити. історично так склалося...
А точне розмежування можеж дати?..
Desert_Eagle
13.12.2007, 22:16
Будь-хто може дати!
Хіба так складно?
Подивився щойно польський фільм про розстріли польських офіцерів в Катинському лісі....
Поляки - Нація, а ми ге.... на патику......
(якщо заблокуєте за некоректність - не ображуся)
Я основним критерієм приналежності когось до нації вважаю самоідентифікацію. І з нацією загалом - відповідно.
І як же ж щось хорошого може з тої нації бути, коли навіть її "недобитки" самі себе не поважають?
Тобто, у спрощеному викладі моя думка така: нація існує, коли існує певна кількість людей, які себе до неї відносять.
А щоб конкретніше говорити, то поясни, що ти маєш на увазі під нацією?
І звідки у вас береться настрій до подібних сумнівів? Ніхто не буде поважати українців, якщо вони самі себе поважати не будуть. А для самоповаги - причин (історичних, політичних) годі й шукати, достатньо природньої людської гідності.
Подивився щойно польський фільм про розстріли польських офіцерів в Катинському лісі....
Поляки - Нація, а ми ге.... на патику......
(якщо заблокуєте за некоректність - не ображуся)
Навіть здалося, що будь ви поляком то в пориві самобичування критикували б поляків.
І взагалі, сподіваюся дожити до того дня, коли в процесі кровозлиття, поняття /нація/ перестане існувати.
4esterfielter
14.12.2007, 12:00
людина, якою хорошою чи поганою би вона не була - євреєм, росіянином, поляком, чукчею, американцем, українцем - перш за все, мусить поважати себе, має бути сповненою поваги до оточення (собі подібних). ясна річ, кожна людина, що себе поважає, робить щось вартісне для суспільства, але в першу чергу - має жити для себе (винятки - окупаційні, тоталітарні режими тощо). таким чином - не має на думці та й права як такого нарікати на життя. а на що скаржитись. коли ти хороший і тебе оточують достойні люди? тож, в першу чергу, пропоную - змінити себе.
щодо "бидла": їх легко перевиховати, розчулити. не раз ставав свідком такого. вони кардинально змінюють свою думку в ваш бік за відсутності власного інтелекту. ось вам - рушійна сила, двигун. а коли еліта перестане ділити між собою пальне, то стане, так би мовити, свічею запалювання для того двигуна внутрішнього згорання... ідею - скерувати в одне русло... наша проблема - розпорошеність ідей у нас самих всередині. зміняться люди - зміниться Україна.
питання перше і ключове: а що скаже громада? судитиме певно за те, що не такий як усі. а якщо не задаватися цим питанням? якщо перестати зважати на можливий осуд - то й матимем кожен і хату, і садок, і млинок, і вишневенький садок. і навіть жодної "хати скраю". все як і має бути.
Desert_Eagle
14.12.2007, 15:04
...для самоповаги - причин (історичних, політичних) годі й шукати, достатньо природньої людської гідності.
Та гідність, як на мене, аж через верх лізе, але от з історичними і політичними причинами, впевнений, що у нас якось не склалося....
Навіть здалося, що будь ви поляком то в пориві самобичування критикували б поляків.
Та я, любий друже, і є поляком.....
І взагалі, сподіваюся дожити до того дня, коли в процесі кровозлиття, поняття /нація/ перестане існувати.
А я сподіваюсь що такого дня не настане......Надто б мені вже не хотілося зливати свою кров з представниками нижчих рас, а надто вже націй....Даруйте за можливу грубість чи не коректність (нікого особисто не ображаю))))))
2 Честер:
З приводу самоповаги і зміни себе сказано добре, але я, починаючи цю бесіду мав на увазі трохи інше. Само собою що кожен нормальний українець поважає себе, свою Державу і Націю, але чи існують на це об"єктивні підстави. Наприклад, чи існують об"єктивні підстави у тих же росіян, поляків чи німців нас поважати??? Чи об"єктивно викликають українці повагу ззовні? Ось про що йдеться....
А з приводу зміни себе, то хотів би сказати ось що: в нас на це було 16 років. Можна сказати, звичайно, що це надто мало, але тим же полякам і прибалтам цього виявилося достатньо. Німцям після обох воєн цього часу теж з головою вистачило, а у них тоді ситуація була куди складніша ніж у нас....
Що ж тоді в Українцях заслуговує на повагу..?
Знаєте... після Ваших відповідей дискутувати надалі щось не дуже хочеться.
На вашому місці не був би таким різким, оскільки Володимир і Ярослав були Рюриковичами, а відтак аж ніяк уже не могли бути Українцями. Не факт, навіть, що Володимир місцеву мову знав, бо Олег, Ігор, Ольга, Святослав (його чомусь поважаю найбільше) місцевої мови не знали точно.
Я знаю, що вони була варягами:
Володимир - Вольдемар;
Ярослів - Йоріцлейв;
Олег - Ольгерд (Хельг);
Ігор - Інгвар;
Ольга - Хельга;
Святослав - Свентітслейв...
Але так сталося, що, наприклад, хан Аспарух з ордою започаткували Болгарське царство, підкоривши місцеві слов'янські племена - і нічого!.. Болгарія - то є держава, а болгари - нація! Чи не так?!
Про облогу Києва, аж так сильно не варто, бо якби, згаданий вами, Ярослав не розділив Русь (може підкажете на скільки князівств?)))), то Батий сюди би і носа не пхнув! І ще не варто тому, що черговий провал - черговий приклад зради і підкупу.
Якби Русь не була поділена, Батий сюди все одно би сунувся: адже у нього була задачка - "дійти до останнього моря", розповсюдити туди територію, підконтрольну улусу Джучі.
Про відкриті Лядські ворота... Ну то й що, як знайшлася одна свиня на всіх киян?! Один Юда Іскаріот на 12 апостолів знайшовся також!.. І що це доводить?! Кого у цьому випадку не поважати: усіх християн чи усіх євреїв?!
А Пилип Орлик..? Жував собі соплі в еміграції та й годі! Чи ви хочете сказати, що велика сильно його заслуга була в написанні Конституції, яка вже нікому нах... не була тоді потрібна? То зрештою така вже риса всіх Українців - коли треба за зброю хапатися - вони починають демагогію розводити і Конституції писати...
Пилип Орлик на еміграції не тільки "соплі жував". Чи Ви називаєте жуванням шмарклів випадок, коли у 1711 році спільне військо турків, українців і поляків на березі Пруту оточили військо Петра І?! А Прутський договір - це також жування шмарклів?! Так, Петро І відкупився від полону ціною військової каси та усіх прикрас, зібраних усіма жінками, які супроводжували військо, починаючи від імператриці Катерини І... Але ж відкупався він не від Пилипа Орлика, а саме від союзників-турків...
А з приводу прикладів, то хотів би почути ще! Чесно! Без нотки іронії!
На противагу можу тонну своїх привести....на жаль...
Не вважаю за потрібне. Бо так і про Устима Кармалюка, і про Залізняка та Гонту можна сказати, що вони шмарклі жували. Не хочу чути від Вас такого. Бо мені соромно - за Вас, шановний!..
Desert_Eagle
14.12.2007, 15:40
Ок!
Хай так!
Соромитися за мене не варто! Скажіть тільки в чому конкретно я не правий....
А про одну виню на всіх киян.....так само про одну свиню на весь Чигирин, на весь Батурин, на всю Січ....
Чомусь тільки у всіх інших цих свиней на квадратний метр значно менше...
Соромитися за мене не варто! Скажіть тільки в чому конкретно я не правий....
На суцільному негативі майбутнього не побудуєш.
Якщо Ви бачите перед собою та Україною майбутнє, прагнете жити - ставте поперед себе позитивні "маячки".
Інакше не буде перспективи.
Інакше - добровільно загорнутися у брунатне простирадло (щоб не було видно, як людина обіс*** від переляку перед життям) і тихесенько-тихесенько повзти у бік "звалища історії".
Якщо хочете для себе такої "перспективи" - будь ласка, це Ваш особистий вибір!
Але не "зваблюйте" своїм особистим вибором інших!!!
Бо започаткувавши тут цю тему, ви саме так і вчинили - бо якщо "історія України це історія суцільного провалу, історія зради, холуйства і вірнопідданства", то це означає, що українці не можуть навчитися нічому корисному у своїх предків. То ким тоді виростуть - тупим бидлом?! І так з покоління у покоління?!
:bu:
Це - тупик, зрозумійте, будь ласка!!!
Ви загнали в тупик себе - але не заганяйте інших!
Бо тоді я буду різким... хоч як Вам це не сподобається...
:cool:
Desert_Eagle
14.12.2007, 17:38
Супер! Будьте різким!
Себе у тупик я не заганяв! Не зважаючи на походження, я вважаю себе Українцем на всі 125% і сприймаю це як за високу честь! Про маячки абсолюьно згідний і майбутнє для нашої Держави напевно таки бачу!
Але я хочу не більше ніж об"єктивності (можливо надто наївно і награно)...
Дуже гарно ви підмітили з приводу бидла з покоління в покоління, то хочете, можливо, сказати що зараз так не є??? Українці не ростуть, в переважній своїй більшості, бидлом з покоління в покоління????
Хіба процес інший??? Якщо так, то дійсно буду радий якщо відкриєте мені щось нове! Абсолютно серйозно!
4esterfielter
14.12.2007, 17:41
2 Честер:
Що ж тоді в Українцях заслуговує на повагу..?
поки що нічого, поки вони самі себе не заповажають. повернімося трохи назад: українців справжніх дуже мало, серед них є ті, котрі гідні поваги:
поети, композитори, музиканти, представники різних професій включно з доярками))) навіть деякі державотворці. а державу я б узагалі відкинув із теми бесіди, бо: за весь період історії ми не змогли стабілізуватись як цілісне утворення. нас то завойовували. то відвойовували, то лишали напризволяще, не без участі, ясна річ, зрадників. потрібен час і зміна поколінь у владі. смерть останнього раба! тут доречно згадати Мойсея, що 40 років водив євреїв пустелею, доки не вмер останній раб. ну що ж... може дехто з наших президентів, кгм, себе поводить саме так, щоб ми нарешті повстали проти власних лінощів?
але - в першу чергу - зміна КОЖНОГО з нас.
плюс - змінити державний гімн. при всій повазі до нього, він є психологічно неправильно сформульований, ніби програмує: "Ще не вмерла, але має згинуть"... у поляків й у сербів щось схоже з гімнами. але гімн - то додаткова складова, люди - в першу чергу.
:eek: :eek: :eek:
==========
Не зважаючи на походження, я вважаю себе Українцем на всі 125% і сприймаю це як за високу честь!
==========
А ми недобитки!)))
==========
Пане, тоді поясніть, будь ласка, ким Ви є:
а) "недобитком"?!
б) "Українцем на всі 125%"?!
(З великої літери Українцем, попри "походження"?!)
Щось занадто складна діалектична задачка виходить...
4esterfielter
14.12.2007, 17:52
не сперечайтесь - правди однаково не доб"єтесь - :yahoo:
тут доречно згадати Мойсея, що 40 років водив євреїв пустелею, доки не вмер останній раб. ну що ж... може дехто з наших президентів, кгм, себе поводить саме так, щоб ми нарешті повстали проти власних лінощів?
Коли Єхануров став першим віцеком в уряді Ющенка (2000 рік), то на одному брифінгу в Клубі Кабміну його запитали: скільки часу ще триватиме бордель в Україні? Єхануров одразу відповів: "31 рік". Всі журналісти дуже сміялися, тому що одразу зрозуміли: у 2000 році Незалежності України було 9 років, а 40 років - 9 років = 31 рік "ходити Україні пустелею"...
але - в першу чергу - зміна КОЖНОГО з нас.
Саме на "індивідуальну" еволюцію особистості, між іншим, насамперед спрямована хоча би християнська релігія... Але скільки зараз проти неї заперечують!..
(Тут є спеціальні теми - можна почитати.)
плюс - змінити державний гімн. при всій повазі до нього, він є психологічно неправильно сформульований, ніби програмує: "Ще не вмерла, але має згинуть"... у поляків й у сербів щось схоже з гімнами. але гімн - то додаткова складова, люди - в першу чергу.
При всій повазі, насправді текст гімну починається трохи не так:
Ще не вмерли України
І слава, і воля...
Себто, йдеться не про "смерть" самої держави, а про "славу і волю".
Desert_Eagle
14.12.2007, 18:05
2 Честер:
З приводу створення держави дуже влучно! То гріш нам ціна за те! Це зайвий раз доводить що ми якісь не повносправні люди. Бо першу державу нам зробили варяги, потім поляки, потім москва, а сьогоднішню совки! Той "Мойсей" нас вже більш як 450 років водить!
А з приводу зміни себе я вже писав! Як на мене, то часу було предостатньо! Всі справилися, а ми ні! То це заслуговує поваги???
Те що до сьогодні у нас бодрствує і фунциклірує КПУ, те що ще хтось за 16 років незалежності сміє піднімати питання другої державної мови і мало того воно ще і викликає відповідний резонанс, те що ми ще не визнали навіть голодомору (де пам"ятники, музеї, меморіальні комплекси, фільми???), (в той час як в державі ізраіль заперечення факту голокосту - це кримінальний злочин), не спромоглися визнати УПА, і ще багато-багато всього...
То це, напевно, заслуговує поваги???
Ну скажіть, панове, де дієздатна нація???
2 Tim-lit:
А що хіба важко бути 125%-вим недобитим українцем???
Не розумію в чому питання...
не сперечайтесь - правди однаково не доб"єтесь - :yahoo:
:D :D :D
Ні-ні, я розумію, що від початку задачка поставлена на провокацію:
Тема, можливо, трохи офтопна для всього форуму, трохи провокативна (для мене особисто навіть трохи богохульна))))...
Але ж не настільки різко...
Або слово "недобитки" вжито у переносному значенні?! Мовляв, я - "Українець на 125%", нас били, били, але не добили... Тоді це якось стикується. Але ж дописи добродія йдуть у надто песимістичному контексті!.. І треба відповідати за свої слова та вчинки - насамперед, перед самим собою!.. І не зіштовхувати інших у песимізм (навіть ненавмисно)!..
Треба прагнути до життя і змінювати оточуючий світ на краще - от що необхідно робити! А якщо піднімати на щит покидьків і зрадників, цього не досягнеш!!! недарма у євреїв улюблений тост - це "Лехаїм!" ("До життя!"). І недарма про поганих людей кажуть: нехай пам'ять про них зітреться і розвіється... А ми що - ставимо задачку навпаки консервувати пам'ять про отих покидьків і зрадників?!
Отже, помилка тут суто методологічна (хай як наукоподібно це звучить) - у самій постановці теми, у надмірно провокативному формулюванні!..
Той "Мойсей" нас вже більш як 450 років водить!
А з приводу зміни себе я вже писав! Як на мене, то часу було предостатньо! Всі справилися, а ми ні! То це заслуговує поваги???
Те що до сьогодні у нас бодрствує і фунциклірує КПУ, те що ще хтось за 16 років незалежності сміє піднімати питання другої державної мови і мало того воно ще і викликає відповідний резонанс, те що ми ще не визнали навіть голодомору (де пам"ятники, музеї, меморіальні комплекси, фільми???), (в той час як в державі ізраіль заперечення факту голокосту - це кримінальний злочин), не спромоглися визнати УПА, і ще багато-багато всього...
450 років ми "входили і виходили", чубилися й мирилися...
Нині ж "ходимо" поки що лише 16 років.
Залишилося 24.
Потерпіть - Ви молодий, Ви ще побачите народження нової України!..
;) ;) ;)
Desert_Eagle
14.12.2007, 18:31
Потерпіть - Ви молодий, Ви ще побачите народження нової України!..
;) ;) ;)
Звучить зворушливо і переконливо!
Дякую! Але ж хочеться чим швидше!)))
І все одно ви мене ні в чому не переконали!))
І все одно ви мене ні в чому не переконали!))
Бо Ви переконуватися ("переконувати себе") не хочете...
:cool: :cool: :cool:
Desert_Eagle
14.12.2007, 19:09
2 Tim-lit:
Був би радий, але для того щоб повірити в те, що Українська Нація - the best & super star, агрументів дійсно малувато!((
2 Tim-lit:
Був би радий, але для того щоб повірити в те, що Українська Нація - the best & super star, агрументів дійсно малувато!((
Повірити...
Повірити...
Якщо Ви такий вже невіруючий...
За формулою Тертуліана не пробували?
"Вірую, бо безглуздо..."
;) ;) ;)
Desert_Eagle
14.12.2007, 20:44
Дурниці то все!
Відхиляємося від теми...
І то всі хто зі мною не згоден????))
От якби ми тут визначили, кого ж саме вважати українцями, то можна було б далі говорити - недобитки, добитки чи що там ще...
Desert_Eagle
14.12.2007, 23:11
Ок!
Починаєм з тебе - кого ти вважаєш українцями???
Не переводь стрілки.
Хоча, я вже казала, що тих, хто так себе самоідентифікує.
Але тут теж купа питань інюансів з'являється... Коротше, ще не визначилась.
Не зважаючи на походження, я вважаю себе Українцем на всі 125% і сприймаю це як за високу честь!
==========
А ми недобитки!)))
==========
Пане, тоді поясніть, будь ласка, ким Ви є:
а) "недобитком"?!
б) " У країнцем на всі 125%"?!
(З великої літери Українцем, попри "походження"?!)
Щось занадто складна діалектична задачка виходить...
Тю, що ж тут складного: пан є поляком (http://www.litforum.net.ua/showpost.php?p=42562&postcount=21)! Причому знову ж таки з його власних слів.
Власне до теми.
1. Так. Бо я українець і ніхто в мене цього не відбере. Я маю право на існування, отже, доки я живий - українська нація таке право має. Випереджаючи деякі запитання, скажу одразу: себе єдиного з нацією не ототожнюю, і нація матиме право на існування доти, доки лишатиметься в живих хоча б один українець.
2. Так. Право на повагу має кожна нація, якщо вона себе самоусвідомлює. Ступінь поваги може коливатися так само, як і стосовно окремих людей (людей-особистостей, а не людей-представників-нації. Хоча... яка різниця, то не принципово).
Desert_Eagle
15.12.2007, 14:43
Ні не кожна!
Далеко не кожна раса і не кожна нація має право на повагу і на існування!!!
Навіть на існування?! Ого... А хто, на Вашу думку, не має права на існування? І чому? І як вирішувати цю проблему, тобто як зробити, щоб "нелегітимна" нація чи раса перестала існувати?
Варто це переформулювати. Бо не звучить. Можна хибно витлумачити.
Був такий чудовий історик Лев Гумільов, який вважав, що будь-який етнос існує в силу ініціальної енергії пасіонаріїв, що дають йому (етносу) таке право і поштовх до розвитку.
Чому ж не звучить? Ще й як звучить, ого! Причому хай мене вже вкотре звинувачують у буквоїдстві, але я це розумію дослівно. Отак от у прямому сенсі. І не я один, прошу зауважити. Гітлер, наприклад, теж. А з його уст таки "звучало"! На всю Європу, ще і в Африці, якщо не помиляюся, чутно було.
Андрон Кобила
16.12.2007, 13:39
Ні не кожна!
Не зовсім. Далеко не кожна заслуговує на повагу, бо повагу дійсно треба заслужити, а не мати на неї право.
По-друге, не нам вирішувати кому жити, а кому померти, крім випадку якщо особисто нам чи рідним не загрожують смертю. Вбивство при самозахисті ніхто не відміняв. Хоч як і перевищення меж самозахисту теж..)
Згоден з панянкою Гізою, у житті й розвитку націй та рас діють глобальніші сили ніж бажання/небажання індивідів, емоції. Хоча волю сильної особистості, як фактор, не можна відкидати.
Desert_Eagle
17.12.2007, 02:41
Даруйте, панове!
Таки ваша правда! Що стоується формулювання - згідний з п. Кобилою!
Андрон Кобила
17.12.2007, 15:48
)) То шо, продовжимо дискус-оффтоп?
Пропонуйте, шановний Desert_Eagle
Доктор Зло
17.12.2007, 16:08
стосовно "права на існування"
постановка питання м"яко кажучи дивна(Desert_Eagle, в жодному разі не маю наміру якось образити).
виходить так ніби ми - українці питаємо у себе(а ще гірше в когось) "чи маємо ми право...?"
очевидно що практично всі на цьому форумі відпишуть "так" але шо з того?!
маю достатньо знайомих котрі називають себе "національносвідомими", говорять(або намагаються говорити) українською але як промовить до нього якийсь кацап "ей, хохол" то воно очі опуска і мовчить. тож плавно переходжу до відповіді на друге питання. щоб мати чиюсь повагу не потрібно комусь
"слугувати". для того тре мати ЧЕСТЬ(Desert_Eagle про то трохи писав). якшо людина бачить шо тобі можна плюнути в обличчя, розтерти і опустити в лайно то про яку повагу взагалі йдеться!!!
тож Українська нація не матиме поваги доти доки "хохлів" не стане менше порівняно з тими хто МАЄ ЧЕСТЬ - Українцями.
стронґовський
17.12.2007, 16:24
нація має право на ісмнування. Але вирішувати це не нам, а тим, хто вже вирішив. І геть не на нашу користь.
Desert_Eagle
17.12.2007, 20:01
Діло говориш!
Згідний з Др. Злом (шкода не маю часу багато писати).
Пане Кобило, підтримую! Тож продовжуймо!))
acid drinker
17.12.2007, 20:05
я справді не була б такою песимісткою...
можете вважати це проявами жіночої інтуїції, але ситуацію таки можна змінити, якшо працювати на зміну.
нація має право на ісмнування. Але вирішувати це не нам, а тим, хто вже вирішив. І геть не на нашу користь.
Сила духу (хоч окремої людини, хоч колективу, хоч цілої нації) в тому і проявляється, що коли "хтось" навіть виніс остаточне рішення не на твою користь, "вирок" - ти на нього наплював з високої дзвінниці та зробив так, як потрібно тобі, а не судді! От тоді тебе й почнуть поважати, рахуватися з тобою.
Кажете, "вирішувати це не нам, а тим, хто вже вирішив. І геть не на нашу користь"? А Вам то хіба не байдуже?! Плюньте, розітріть і робіть своє!!!
P.S. До речі, повертаючися до моєї суперечки з шановним Desert_Eagle... Якщо навіть пристати на Вашу точку зору, і сучасні українці успадкували від предків багато негативу - як подивитеся на те, щоб плюнути на ту "погану спадковість" і нарешті повестися не відповідно до неї, а "як потрібно" свідомим українцям, гідним поваги?! І від інших вимагати того самого...
Гітлер, наприклад, теж. А з його уст таки "звучало"!
Тут уже був один такий: проголосив фашизм виявом гуманізму.
Його щастя, що він не вміє членоподільно висловлюватися -- уже би, певно, отримав свою порцію гуманізму.
Нащо постійно лізти в крайнощі?
Фашизм як ідеологія заборонений. Небезпідставно, мабуть, ага? На цьому форумі, до речі, про то теж недвозначно сказано в правилах.
Які питання? Пану всюди ввжається Гітлер, бо не розібрався з формулюванням?
Desert_Eagle
18.12.2007, 14:32
я справді не була б такою песимісткою...
можете вважати це проявами жіночої інтуїції, але ситуацію таки можна змінити, якшо працювати на зміну.
Хто буде працювати на зміну, якщо не існує нації???
Хто працює на зміну вже 16 років??? Де зміни???
А з приводу того щоб плюнути і розтерти.....вирок від того нікуди не дінеться! Ми вже 16 років нічого не робимо, крім от такого от балакання про те які ми круті, і як борзо в нас росте економіка!!!
А дідуся Адольфа не рухайте! Не хочу видатися переконаним фашистом, але все одно не рухайте...то ідея яка дала життя одній з націй!
acid drinker
18.12.2007, 14:58
Фашизм як ідеологія заборонений.не розумію, як можна забороняти фашизм у країні, де не заборонено комунізм =)
на зміну можемо працювати ми. щонайменше.
Могти-то можемо... Але чи працюємо? Ні.
acid drinker
18.12.2007, 15:22
і, значить, проблема тільки в нас :)
Desert_Eagle
18.12.2007, 17:28
не розумію, як можна забороняти фашизм у країні, де не заборонено комунізм =)
МОЛОДЕЦЬ!!! СУПЕР!!!
А проблема таки дійсно лише в нас - ми неповносправна нація.....:(
4esterfielter
18.12.2007, 17:50
1. людина сама ЗАВЖДИ має вміти виживати. в ролі раба чи тирана - теж ЇЙ вирішувати. хто зі мною не погодиться?
2. людина сама будує світ (за основою власного світогляду).
3. світ підвладний вільним людям.
Desert_Eagle
18.12.2007, 18:57
Нема базару!
Але де ти бачив в Україні коли-небуть вільних людей????
Тих вільних людей - "ти да я да ми с тобой"!
А дідуся Адольфа не рухайте! Не хочу видатися переконаним фашистом, але все одно не рухайте...то ідея яка дала життя одній з націй!
:eek:
А що, хіба до Гітлера німецької нації не було?!
:eek:
Могти-то можемо... Але чи працюємо? Ні.
-1
Працюємо саме над цим!
Андрон Кобила
18.12.2007, 19:03
ЧЕСТЬ
Надто голосно сказано, бо, нажаль, просто як слово, як поняття, Честь багато втратила у сучасності. Честь потрібно шукати всередині себе, щоб не дозволити комусь навіть подумати про плювок в твоє обличчя. А якщо це відбудеться, то ваша реакція - не удар кулаком, а відповідне презирство. Не подати руки, відмовитися від спільних справ, навіть відмовити у будь-якому слові, сказаному щодо "плювача". Ось що значить відмовити в честі.
А щодо нас...
Все в наших руках..)
Desert_Eagle
18.12.2007, 19:06
З приводу Гітлера може і слушно але я б сперечався!
А про решту.....то все дурний трьоп на фоні якого нічого не вияснимо....
УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!!! І КРАЙ!!!
Чим швидше кожен для себе це вирішить тим швидше буде порядок (не в кабінетах, а в головах - це цінніше)!
Щодо заборони комунізму: давно вже час влаштувати "Нюрнберг-2"! Скільки про це говорити можна?! Та й хлопці, які колись улаштували захоплення офісу КПУ і від яких "відкололи" Шкіля - вони ж саме проти комуністів боролися! Я про них свого часу репортаж робив, на їхньому семінарі був присутній. Потім ми зі знайомими по тому семінару (саме по "Нюрнбергу-2"!) на ІІІ Міжнародному форумі українців зустрічалися.
А це вже добре, коли спільники знаходять один одного!
Навіщо тоді тему відкривати було, якщо це - пустопорожній базар?!
От на цій райдужній ноті вже точно можна закрити тему.
:cool: :cool: :cool:
Desert_Eagle
18.12.2007, 19:16
Ви на це питання самі відповіли на її початку!)))
Дякую всім за висловлену думку!))
Хоча можна і продовжити!))
4esterfielter
19.12.2007, 13:22
Нема базару!
і шо???? будуть скоро... їх стає все більше й більше... просто розплющити очі треба... до мене такі тільки й липнуть... карма така чи шо?
Андрон Кобила
19.12.2007, 15:34
Чим швидше кожен для себе це вирішить тим швидше буде порядок (не в кабінетах, а в головах - це цінніше)!
Найважливіш - то все-таки саме МИ. І Україна - В НАС. Наша сім"я, родина - першоджерело. Дбаймо про них, кожен про свою, то і вся Україна від цього лише виграє!
Доктор Зло
19.12.2007, 18:00
Надто голосно сказано, бо, нажаль, просто як слово, як поняття, Честь багато втратила у сучасності. Честь потрібно шукати всередині себе, щоб не дозволити комусь навіть подумати про плювок в твоє обличчя. А якщо це відбудеться, то ваша реакція - не удар кулаком, а відповідне презирство. Не подати руки, відмовитися від спільних справ, навіть відмовити у будь-якому слові, сказаному щодо "плювача". Ось що значить відмовити в честі.
А щодо нас...
Все в наших руках..)
здається ви мене трохи не так зрозуміли. я якраз і писав шо якшо людина має ЧЕСТЬ то ніхто навіть не подумає про такий вчинок. а про кулаки я взагалі не казав...
Андрон Кобила
20.12.2007, 18:19
Згоден, про кулаки вже сам додумав - ніби продовження картинки домалював ))
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008