КПК

Показати повну версію : Готичні вірші.

Vasyl Puzanov
17.12.2007, 20:39
Холодна пристрасть

Холодна пристрасть
Лежить на землі
Й з неба пада
На теплії губи
Хоч ти особистість хоч ні
Вона все одно тебе любе
Та все одно твоя
Допоки гаряче серце
Цілує морозна змія
І льодом вкрива по інерції

(c) Пузанов В, 2006

Зимно

Кокаїновий попіл
Замерзлих шляхів
Рвана темрявна хустка
Із мілем вогнів
І повітря задумливе
Скляно стоїть
Пародишний дракон
Залишає сліди
І порушує вічність
На кілька хвилин

(c) Пузанов В, 2007

acid drinker
17.12.2007, 20:43
вітаємо, пане василю... ;)

а все одно не можу зрозуміти логіки вживання слова "любе" і змісту другого тексту (може, заважають лексичні трабли?).

RockerША
17.12.2007, 22:42
чесно... як на мене, то не дуж готично...

Vasyl Puzanov
20.12.2007, 22:18
вітаємо, пане василю... ;)

а все одно не можу зрозуміти логіки вживання слова "любе" і змісту другого тексту (може, заважають лексичні трабли?).

Йой! Знімаю капелюха перед старійшиною сайту! Знаєте, як мені вдасться хоч раз вам потрафити, то певно одразу після цього отримаю нобелівську премію... Є стимул!

RockerША:

У кожного - своя готика... Втім у мене завжди було певне, доволі сильне, тяжіння до символізму...

Vasyl Puzanov
20.12.2007, 22:23
Буденне.

Занедбано – давнім кладовищем міста
Між скоцюрблнено пильних дерев
Повзе юрба гомінко імлиста
Під машин сталевохижих рев
І всі трупи сплачують борг буднів
І згодом збираючись біля тотему в центрі
Тупо п'ють те, що неначе
Їм силу життя поверне

(с) Пузанов В, 2007

acid drinker
20.12.2007, 23:06
де у вас рима зникла у другій частині тексту?
і епітети шось не тойво... в сенсі, випадають.
то вже не готика виходить, а трешняк якийсь =(
на нобелівку поки шо не претендуєте...

4esterfielter
21.12.2007, 11:18
ейсід "любе" значить "любить"... Сумщина-Чернігівщина, по-моєму...

acid drinker
21.12.2007, 13:29
нє, я чудово розумію, шо воно значить взагалі.
я просто не можу вгадати задуму, за яким воно опинилось у тексті...

4esterfielter
21.12.2007, 13:46
а по-моєму, абстракції не личать логічні пояснення. образ мені зрозумілий. картинка намальована)))

acid drinker
21.12.2007, 14:02
не знаю, честере, не знаю.
/нє, я погоджуюся - цей вірш справді найкращий з усіх, в цій темі опублікованих =)/
але стилітика - то не менш важлива річ, аніж малювання картинки. і її порушено.

Vasyl Puzanov
22.12.2007, 02:31
ейсід "любе" значить "любить"... Сумщина-Чернігівщина, по-моєму...

У нас на Запоріжжі теж так кажуть...

acid drinker:

де у вас рима зникла у другій частині тексту?
і епітети шось не тойво... в сенсі, випадають.
то вже не готика виходить, а трешняк якийсь =(
на нобелівку поки шо не претендуєте...

Та ну треш! А з приводу римування так я вже давно прихильник freeform. Де випадають епітети?

Але стилітика - то не менш важлива річ, аніж малювання картинки. і її порушено.

Де конкретно її порушено?

acid drinker
22.12.2007, 16:41
не тру... в усіх сенсах цього слова :)
з приводу freeform - юначе, то ви якось розберіться самі, чого ви прихильник... бо останній текст виглядає так, наче ви, йдучи на роботу, вдягнули офіційний костюм (рима), але за браком часу не зняли плюшевих капців (її відсутність) - себто щонайменше дуже недолуго.
а з іншого боку, з вашим підходом будь-яке добриво органічного походження можна назвати поезією - а це, перепрошую, на користь поезії аж ніяк не йде.
стилістику конкретно порушує слово "любе" - тим більше, шо його літературний відповідник теж абсолютно римується. за логікою тексту саме в такій формі нема абсолютно ніякої потреби. (але шо я вампо другому колу пояснюю? ми з честером хіба китайською спілкувалися?)
епітети, котрі випадають, - то взагалі сумна історія. якшо "занедбано – давнім кладовищем" ше якось звучить (щоправда, сумнівно звучить, бо слова погано поєднані... але то таке, з усіма трапляється), то скоцюрблено-пильні дерева (підозрюю, то мало так виглядати) взагалі викликають бажання посміяЦЦя... про гомінко-імлистість юрби промовчу, мабуть, вам просто ніколи не казали, шо нагромадження в одному епітеті через дефіс прикметників з різним категоріальним навантаженням не завжди корисне... (твої червоно-солоні сльози, блін... катастрофа...)

але тут невеличка проблема. якшо ви самі не відчуваєте таких нюансів, то вам їх ніхто не пояснить - тут потрібне поетичне чуття, а не просто вміння складати рядки докупи.

Vasyl Puzanov
22.12.2007, 17:12
не тру... в усіх сенсах цього слова :)
з приводу freeform - юначе, то ви якось розберіться самі, чого ви прихильник... бо останній текст виглядає так, наче ви, йдучи на роботу, вдягнули офіційний костюм (рима), але за браком часу не зняли плюшевих капців (її відсутність) - себто щонайменше дуже недолуго.
а з іншого боку, з вашим підходом будь-яке добриво органічного походження можна назвати поезією - а це, перепрошую, на користь поезії аж ніяк не йде.
стилістику конкретно порушує слово "любе" - тим більше, шо його літературний відповідник теж абсолютно римується. за логікою тексту саме в такій формі нема абсолютно ніякої потреби. (але шо я вампо другому колу пояснюю? ми з честером хіба китайською спілкувалися?)
епітети, котрі випадають, - то взагалі сумна історія. якшо "занедбано – давнім кладовищем" ше якось звучить (щоправда, сумнівно звучить, бо слова погано поєднані... але то таке, з усіма трапляється), то скоцюрблено-пильні дерева (підозрюю, то мало так виглядати) взагалі викликають бажання посміяЦЦя... про гомінко-імлистість юрби промовчу, мабуть, вам просто ніколи не казали, шо нагромадження в одному епітеті через дефіс прикметників з різним категоріальним навантаженням не завжди корисне... (твої червоно-солоні сльози, блін... катастрофа...)

але тут невеличка проблема. якшо ви самі не відчуваєте таких нюансів, то вам їх ніхто не пояснить - тут потрібне поетичне чуття, а не просто вміння складати рядки докупи.

Про "тру" я з вами вже дискутував... Тру - то взагалі неоднозначний концепт ! Ось читайте наприклад: "Тру готы, кто они?

«Тру» это «настоящий», «истинный». Кто-то говорит, что их нет, кто-то говорит, что видел их. Но здесь проблема куда проще. Это сравнительное понятие, которое нельзя использовать безотносительно чего-либо, в данном случае «обычных готов». И человек опирается на свои собственные понятия об истинности, а объективно указать на «труёвость» невозможно в принципе, так как всё в нашем мире субъективно. У каждого свои «тру».

Ярость с которой на форумах обсуждается эта тема может вызвать только нервный смех, ибо сопоставим с этим лишь спор о том что «круто» или «отстой». Абсолютной объективной истины в этом вопросе достичь нельзя." це з http://goths.ru
Деречі Ви мені так і не знайшли контр УГПшну статтю...
Гм... Про freeform промовчу... Бо Ваше зауваження більше скидається на трактат Буало аніж на сучасну критику...
Іншу критику повністю сприймаю і готовий вдосконалювати свої твори.
Дякую за конструктив!

Vasyl Puzanov
01.01.2008, 12:15
Новорічний вампір.

Насмоктавшися крові
Задоволений вщент
Вампір
Пикою в сніг
І лиже ніякий
І йому наплювати
Що тут навкруги
Навіть старця сухого
Важко знайти
Бо як очі з червоних
Ледь білими стануть
Полетить знов нерівно
До міста
Кажан млявокрилий

(c) Пузанов. В, 2008

acid drinker
01.01.2008, 22:42
Бо Ваше зауваження більше скидається на трактат Буало аніж на сучасну критику...
/зробило великі очі і з відчуттям, шо чогось у цьому житті не розуміє, вирішило не сперечатися. може, сучасна критика справді не мусить бути ввічливою, може, її не існує без мату, може, світ - то зовсім не те, шо ми про нього думаємо.../

а статтю про готхів - ось, будь ласка, читаємо тут.
http://warrax.net/78/goths.html

Vasyl Puzanov
02.01.2008, 11:08
Почитав статтю. Так, доволі переконливі зауваження, втім одразу видно, що сайт антіготичний, тому таке сприймати серйозно не варто. А Ви що з сатанюгами тусуєте?

acid drinker
02.01.2008, 15:37
гг, сайт не антиготичний, сайтом просто керує інтелігентна людина... ця стаття там чи не єдина - і не тому взята, шо варракс не любить готів (про то я не в курсі), а тому, шо таке готопозєрство - це дуже смішно і бридко.
нє, не тусую. просто люблю читати розумні речі... і шо я можу зробити, коли інтелект живе саме там (не тільки, але великою мірою)? /і щодо сатанюг - сатанюків попрошу утриматися - від людей, які в тому розбираються, за такі слова можна заслужити щонайменше ігнор.../

Vasyl Puzanov
02.01.2008, 16:55
Щодо готпозерства - то дісно бридко! Warrax - цікава, розумна людина, втім як на мене аж занадто самозакохана. А інтелект живе скрізь, просто через певні причини ми іноді його не помічаємо...
Вибач за сатанюків, просто я борюся з прихильниками деструктивних культів і вони мої запеклі вороги. Нічого особистого.

acid drinker
02.01.2008, 17:01
деструктивних культів? =)
гарно. виходить, ви теж не любите християн? ;)

Vasyl Puzanov
02.01.2008, 17:15
Ні, ми православні, що боряться з деструктивними культами(іеговістами, адвентистами, сатаністами)...
Хочеш спитати, як це гот і православний? Відповідаю, колись я був атеїстом, тоді і став готом, потім я ледь не наклав на себе руки, мені допомогли вижити і я став християнином. І тепер готика для мене - тільки творчий стиль - інструмент специфічної алегорії. Та й головна мета готики- показати як все погано, щоб в людини був стимул покращювати себе і речі що її оточують...

acid drinker
02.01.2008, 17:28
нє, дякую, не хочу спитати, я ше не таке бачила.
видно, про деструкцію особистості у нас різні думки. втім, не принципово - ми тут про літературу говоримо ;)

Vasyl Puzanov
02.01.2008, 17:40
Доречі, як тобі "Новорічний вампір"?

acid drinker
02.01.2008, 18:21
ніяк :)
не гірше, ніж решта, але краще теж ні.

Vasyl Puzanov
04.03.2008, 21:37
Монолог тирана.

Душа бездоний хижий льох,
Вона собі і чорт і Бог...
Вона майструє почуття,
Жагу до чогось, сприйняття...
О порожнечний дивний дух!
І ворог ти мені і друг!
Давно ти зжер моє єство...
Немов язицьке божество,
Ти хочеш крові задля втіх!
Ще й з присмаком палених стріх!
За це ж даеш скажених сил,
Щоб людство я ще більш “любив”!

(c) Пузанов В., 2007

GoldAngel
08.03.2008, 17:49
від Айсід стаття про готів - ось, будь ласка, читаємо тут.
http://warrax.net/78/goths.html

Дуже обширна статейка. Цікавого багацько. Спасибі...

Vasyl Puzanov
06.04.2008, 22:59
Кохання поета.

У володарки ночі
Я прошу натхнення...
Й поезії темряви
Силюсь збагнути...
Волію найти
Таємничі знамення.
Які неосяжні
Тваринам і людям...
Які непомітні