Показати повну версію : як ОБИРАТИ видавця
Дещо незвична тема для цього форуму.
Вирішив я з однодумцями пограти в цікаву гру сам-собі-спонсор і видати спільну антологію.
Своїми силами розробляємо дизайн обкладинки, будемо роботи верстку.
А от остання ланка - видавництво - для нас терра інкогніта.
Так чи варто радіти якщо знайдемо видавництво, яке друкуватиме дешевше? Про дешеву рибку всі знають...
Чи є сенс звертатись до переферійних видавництв, ціни яких відрізняються від київських?
З якими проблемами можна зіштовхнутись граючи в цю гру?
стронґовський
18.12.2007, 10:42
Мова тут йде не про видавництва, а про типографії.
периферійні часто-густо можуть не забезпечити потрібної якости видання. Раджу поритися у власній бібліотеці і подивитися, де себе друкують самі видавництва, а потім обдзвонити і довідатися, чи вони за таке візьмуться. На той час ви вже маєте знати яка палітурка, який наклад, формат книги ви хочете і спитатися у типографії що вам потрібно знати ще (формат віддавання матеріялів...)
стронґовський
18.12.2007, 10:43
а, я свого часу на ризоґрафі друкував самвидав. Дешево і зручно.
Мова тут йде не про видавництва, а про типографії.
Ну чому ж? А як же замовні видання?
Хоча, в такому разі до видавництв є сенс звертатися, якщо хочете своє видання розповсюджувати через їхню мережу. Або поставити поважний логотип на книжку, хоча то вже залежить від її якості.
Mari Ana
21.12.2007, 19:52
Ну чому ж? А як же замовні видання?
Хоча, в такому разі до видавництв є сенс звертатися, якщо хочете своє видання розповсюджувати через їхню мережу. Або поставити поважний логотип на книжку, хоча то вже залежить від її якості.
Ще є питання ISBN - його здається присвоюють тільки видавництва, але точно не знаю.
Рижий Конопатий
30.12.2007, 23:33
Якщо хочете випустити книжку для своїх, то недорога типографія для вас найкращий варіант (але тоді треба шукати десь на периферії, там ціни дешевші).
Якщо хочете, щоб вашу книжку побачили люди, то тоді звичайно видавництво, але там відповідно вартість буде дорожче.
Я не вивчав це питання, але здається сама пристойна сітка розповсюдження у видавництва Факт.
Переглянув декілька книжок, які видавалися через типографію. В одній ISBN є, у другій нема… Мабуть це від іншого залежить.
LanceloT
25.02.2008, 19:47
Видавництво, як і будь який товар проявляє свої справжні властивості після "його застосування"
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008