КПК

Показати повну версію : Побажання і несправності нового «Чтива»

vitalis
22.01.2008, 21:00
Після понад року роботи і дня перепетій з хостингом ми, нарешті, відкрилися!!!

Знайдете несправності у роботі двигуна бібліотеки - відписуйте.

Отже, ласкаво просимо!

Стисла статистика станом на 22.01.2008 р.
Всього книжок 1070
Всього авторів 378

До авторів відносяться також перекладачі творів. Побачите-помацаєте - самі зрозумієте чому так :)

Phoenix_Ukraine
22.01.2008, 21:33
Приєднуюся до вітань та запрошень! ;)

Малахай
22.01.2008, 22:00
Мої вітання!:yahoo:

Левко
23.01.2008, 14:32
Одразу і пропизиції:
1.Відкрити можливість додавати самим користувачам твори.
2.Богдан Волошин - готовий поділитись декількома його творами. Розділ - гумор

Phoenix_Ukraine
23.01.2008, 14:39
Одразу і пропизиції:
1.Відкрити можливість додавати самим користувачам твори.
Обов'язково буде! Але за деякий час. Усі ми люди...

2.Богдан Волошин - готовий поділитись декількома його творами. Розділ - гумор
Якщо не хочете чекати на можливість додавання, можна поділити на пошту phoenix.urkaine вушко gmail.com, або stopchan вушко туди ж. ;)
Будемо вдячні!

Левко
23.01.2008, 15:34
Надіслав 2 твори.
Пропозиція наступна - обмежити розмір підпису для користувачів форуму.
Бо наприкладу Вас Phoenix_Ukraine трохи дико це виглядає коли підпис по площі у декілька раз більший чим сам текст допису ;)

vitalis
23.01.2008, 16:06
Надіслав 2 твори.
Дякую.

Пропозиція наступна - обмежити розмір підпису для користувачів форуму.
Бо наприкладу Вас Phoenix_Ukraine трохи дико це виглядає коли підпис по площі у декілька раз більший чим сам текст допису ;)
Це до адміністрації ЛітФоруму - вони з тим питанням ще якось, наче, не визначилися ;)

Akord
23.01.2008, 21:41
Вітаю щиро всіх з відкриттям!:yahoo:

Левко
24.01.2008, 12:28
Дякую.

Скажіть будь-ласка чи отримали. Бо до мене прийшла автоматична відповідь про помилковий адрес:confused:

vitalis
24.01.2008, 15:34
Скажіть будь-ласка чи отримали. Бо до мене прийшла автоматична відповідь про помилковий адрес:confused:
Ні, до мене нічого не дійшло. Перешліть, будь ласка, ще раз: stopchanПЕСgmail.com ("пса" замінити на "@" :))

Левко
24.01.2008, 17:41
Надіслав повторно на другу адресу. Прошу надати підтвердження про отримання. Щоб знав куда надалі надсилати.;)

vitalis
24.01.2008, 17:48
Надіслав повторно на другу адресу. Прошу надати підтвердження про отримання. Щоб знав куда надалі надсилати.;)
Дійшло, дякую. З понеділка підправлю до нормального html і викладу у Чтиві.

Калина
25.01.2008, 09:41
Вітаю усіх з електронною бібліотекою! Нарешті! Авторам ідеї і втілення низький уклін - справа дуже хороша, і одразу запитання:чому у бібліотеці немає розділу "ПОЕЗІЯ"?

vitalis
25.01.2008, 15:54
Вітаю усіх з електронною бібліотекою! Нарешті! Авторам ідеї і втілення низький уклін - справа дуже хороша, і одразу запитання:чому у бібліотеці немає розділу "ПОЕЗІЯ"?
Розділу немає, бо ще не всі задумки щодо функціональності реалізовані. Але поезію додавати можна, тільки нікому, бо всі родоначальники бібліотеки більше полюбляють прозу...

Калина
28.01.2008, 10:07
Розділу немає, бо ще не всі задумки щодо функціональності реалізовані. Але поезію додавати можна, тільки нікому, бо всі родоначальники бібліотеки більше полюбляють прозу...

А про відвідувачів не думали? І про смаки і про запити? Чи "Чтиво" держава для її родоначальників?

trovich
28.01.2008, 12:27
А про відвідувачів не думали? І про смаки і про запити? Чи "Чтиво" держава для її родоначальників?
Ще й як думали. Кожної ночи ви до нас у снах приходите... Але ж нас всього троє і рук на всіх всього шість. Все буде, лишень дочекайтеся :)

Левко
28.01.2008, 13:31
При прочитанні творів у форматі *.тхт з сайту деякі рядочки виходять за межі видимого екрану. читати і користуватись горизонтальним бігунцем - незручно. Можна виправити ситуацію?

trovich
28.01.2008, 13:38
При прочитанні творів у форматі *.тхт з сайту деякі рядочки виходять за межі видимого екрану. читати і користуватись горизонтальним бігунцем - незручно. Можна виправити ситуацію?
Так, є така проблема. Ми поки не вирішили остаточно що з нею робитимемо. Варіянт lib.ru з розбиттям рядків по ширині нам не дуже подобається, бо коли робити це динамічно - буде більше навантаження на сервер, а також заздалегідь невідомо яку ширину робити. Вручну ж розбивати тим більше немає сенсу. Я бачу наступний шлях: по-перше конвертувати поступово в html (в майбутньому також fb2) для читання онлайн, а також пропагувати програми-читалки для десктопів та КПК. Тим більше ми працюємо над оптимізацією роботи всього сайту під КПК-оглядачі Про деякі програми можна вже зараз почитати у довідці сайту. До речі, це наш особистий шлях. Що я, що віталіс, читаємо майже виключно з КПК :)

vitalis
28.01.2008, 19:53
Щодо читання *.txt з сайту, то наразі є один спосіб - оглядач Maxthon 1.x + модуль Fix Wight Page (спецредакція; лежав на старому Чтиві, викладу й на новому). Єдиний недолік: великі тексти + малопотужний ПК = "підвішують" ПК до кінця процесу обробки переносів слів у тексті.

Щодо думок про читачів - ви нам справді з'являєтеся у снах і тому, щоб спати спокійно :), ми першочергово працюємо над поповненням бібліотеки читачами.

Phoenix_Ukraine
28.01.2008, 21:57
Левко, вибачте, невірно написав адресу пошти, а поправити не виходить. :( Вірна: phoenix.ukraine вушко gmail.com

Щодо формату *.txt. В Опері стандартно існує кнопка Fit to Width (Підігнати за шириною). розташована в панелі View (на іконці окуляри) На великих текстах не ризикнув, на середніх великих глюків комп'ютера не виявлено.

Щодо користувачів та вподобання, мені ви теж снитеся, але наяву є безліч інших проблем, так що, вибачте!

Калина
31.01.2008, 10:59
Ще й як думали. Кожної ночи ви до нас у снах приходите... Але ж нас всього троє і рук на всіх всього шість. Все буде, лишень дочекайтеся :)

Дуже вдячна, що "Буде", а в мене проблема - відкривається текст, але якимись ієрогліфами, навіть не знаю...

Phoenix_Ukraine
31.01.2008, 12:09
Дуже вдячна, що "Буде", а в мене проблема - відкривається текст, але якимись ієрогліфами, навіть не знаю...
А можна детальніше, який саме текст та якими саме засобами відкриваєш?

vitalis
31.01.2008, 12:21
Кодування всіх текстів:
- Кирилиця (Windows)
- Юнікод (UTF-8)
Перемкніть кодування тексту на одне з цих двох і все повинно бути гаразд.

Левко
31.01.2008, 19:40
Я бачу наступний шлях: по-перше конвертувати поступово в html (в майбутньому також fb2) для читання онлайн, а також пропагувати програми-читалки для десктопів та КПК. Тим більше ми працюємо над оптимізацією роботи всього сайту під КПК-оглядачі Про деякі програми можна вже зараз почитати у довідці сайту. Наразі можу читати твори тільки з ПК на роботі. Тому буду стягувати і переглядати. Добре що вони мальнького розміру.
Якщо правильно зрозумів то програми-читалки розробляються спецально підкожен тип КПК чи мобілки. До речі, це наш особистий шлях. Що я, що віталіс, читаємо майже виключно з КПК :)
КПК не маю. Нема виробничої потреби а купувати аби було - це не для мене.
Щодо читання *.txt з сайту, то наразі є один спосіб - оглядач Maxthon 1.x + модуль Fix Wight Page (спецредакція; лежав на старому Чтиві, викладу й на новому). Єдиний недолік: великі тексти + малопотужний ПК = "підвішують" ПК до кінця процесу обробки переносів слів у тексті.
[Щодо формату *.txt. В Опері стандартно існує кнопка Fit to Width (Підігнати за шириною). розташована в панелі View (на іконці окуляри) На великих текстах не ризикнув, на середніх великих глюків комп'ютера не виявлено.
Мушу користуватись тим що поставлять на роботі. Зараз це інтернет експлоpер і якийсь MyIE2. Останній недавно поставили. На жаль я не сисадмін.
Левко, вибачте, невірно написав адресу пошти, а поправити не виходить. :( Вірна: phoenix.ukraine вушко gmail.com буває ;)

[Щодо користувачів та вподобання, мені ви теж снитеся, але наяву є безліч інших проблем, так що, вибачте! Розумію

trovich
31.01.2008, 19:54
Дякую за відгуки, Левко.

Читалки для мобільних пристроїв є як платформо-залежні, так і написані скажімо на Java, тому можуть запускатися будь-де, де вона підтримується. Скажімо, на старому телефоні Nokia 6610i я користувався програмою (http://www.computerra.ru/gid/rtfm/program/38773/), котра генерувала на ПК книжку у вигляді java-аплетів (тобто програм), котрі я запускав на телефоні вже. Якщо цікавить - можу відшукати інформацію та докладніше розповісти.

Насправді, якщо читаєте багато з екрану ПК, то варто звернути увагу на читалки відповідні, котрих нині можна знайти величезну кількість на будь-який смак, всього лиш спитавши у пошуковика. Там і шрифт і фон налаштують для вас, і навіть можуть скролити текст, якщо ліньки :)

Щодо myIE2, то віталіс таки має розродитися оновленням інфи на Чтиві щодо цієї приблуди та способами знущання з неї :)

vitalis
31.01.2008, 21:23
MyIE2 - це попередник Maxthon'а Власне, MyIE2 <= Maxthon. Ваш сисадмін морально застарів :)
Модуль від Maxthon, можливо, підійде. Викладу - перевірите.

Все з понеділка. До того - я лише читач.

Левко
01.02.2008, 11:52
MyIE2 - це попередник Maxthon'а Власне, MyIE2 <= Maxthon. Ваш сисадмін морально застарів :)
Модуль від Maxthon, можливо, підійде. Викладу - перевірите.
Зрозуміло. Чекатиму.

Все з понеділка. До того - я лише читач.
О ні! Ви уже дописувач :)

Левко
01.02.2008, 12:03
Дякую за відгуки, Левко.
будь-ласка. Коже по своєму але працюємо над одним.

Читалки для мобільних пристроїв є як платформо-залежні, так і написані скажімо на Java, тому можуть запускатися будь-де, де вона підтримується. Скажімо, на старому телефоні Nokia 6610i я користувався програмою (http://www.computerra.ru/gid/rtfm/program/38773/), котра генерувала на ПК книжку у вигляді java-аплетів (тобто програм), котрі я запускав на телефоні вже. Якщо цікавить - можу відшукати інформацію та докладніше розповісти..
Цікавить.Буду вдячний. Зараз маю Nokia 6230i.

Щодо myIE2, то віталіс таки має розродитися оновленням інфи на Чтиві щодо цієї приблуди та способами знущання з неї :)
Буду чекати :) ;)

trovich
01.02.2008, 20:05
Я так проглянув, на сторінці програми все дуже докладно розписано. Заходьте, пробуйте _http://tequilacat.org/dev/br/index.html (приберіть підкреслення на початку).

vitalis
01.02.2008, 23:36
Левку (так же я відмінив псевдо?), пробуйте приборкувати MyIE2 модулем до його наступника: http://chtyvo.org.ua/help/maxthon_txt (http://chtyvo.org.ua/help/maxthon_txt)

Щодо формату *.txt. В Опері стандартно існує кнопка Fit to Width (Підігнати за шириною). розташована в панелі View (на іконці окуляри)
Треба додати до списку рецептів у довідці...

На великих текстах не ризикнув, на середніх великих глюків комп'ютера не виявлено.
Будь ласка, потестуй на файлах різної величини і видай результат. Щось типу як по Макстону (див. вище).

Phoenix_Ukraine
03.02.2008, 00:31
http://chtyvo.org.ua/help/opera_txt/
Будь ласка!

Ще побачив в Опері просту можливість підключення своїх стилів (колір + шрифт) для одного файлу. Можу спробувати таке зробити. Чи не варто?

vitalis
03.02.2008, 11:34
Якщо можна ще й стилі підганяти - давай рецепт туди ж.

Можна підганяти текст ще через меню: Перегляд -> Підігнати по ширині (якщо не помиляюсь у назвах пунктів)

Phoenix_Ukraine
03.02.2008, 12:12
Якщо можна ще й стилі підганяти - давай рецепт туди ж.
Спробую! :)

Можна підганяти текст ще через меню: Перегляд -> Підігнати по ширині (якщо не помиляюсь у назвах пунктів)
Дійсно! Або Ctrl + F11. Просто я звик до цієї панельки, бо часто зображення кешую, і там помітив. :)

Малахай
03.02.2008, 21:57
А можна створити розділ "Новинки", "Нові надходження" тощо?:)

vitalis
04.02.2008, 00:22
Новини будуть. Теж ще трохи недороблені.

Відслідковувати нові надходження можна через "Теку авторів". Якщо автор перший (вгорі) списку, то один з його творів було останнім додано до бібліотеки.

Левко
04.02.2008, 14:39
Левку (так же я відмінив псевдо?),
Я не мовознавець. Не знаю. У будь-якому випадку - не ображатисмусь ;)
пробуйте приборкувати MyIE2 модулем до його наступника: http://chtyvo.org.ua/help/maxthon_txt (http://chtyvo.org.ua/help/maxthon_txt)
Пробував - не виходить... Ніякої реакції

Левко
04.02.2008, 14:42
Я так проглянув, на сторінці програми все дуже докладно розписано. Заходьте, пробуйте _http://tequilacat.org/dev/br/index.html (приберіть підкреслення на початку).

Дякую. Будемо розбиратись :)

vitalis
11.02.2008, 15:13
Богдан Волошин - готовий поділитись декількома його творами. Розділ - гумор
Все виклав: http://chtyvo.org.ua/authors/Voloshyn_Bohdan/
Ще раз дякую.

Левко
12.02.2008, 09:48
Маю деяку додаткову інформацію стосовно Б.Волошина. Недавно надрукували в газеті. Зокрема дата народження 06.01.1962р. Досі живий. :) Іншу інформацію довідкового характеру можу за потреби вислати.

vitalis
12.02.2008, 13:59
Дату народження додав, дякую.
Інші відомості знадобляться щойно доробимо систему реєстрації читачів та відкриємо біографії авторів.

LanceloT
03.03.2008, 19:32
-http://www.chtyvo.iatp.org.ua/images/AeLib.gif -
вірус ТРОЯН 29.02.2008 ?

vitalis
04.03.2008, 13:19
-http://www.chtyvo.iatp.org.ua/images/AeLib.gif -
вірус ТРОЯН 29.02.2008 ?
Досить цікаво, бо вже місяць-два як даного файлу не було за вказаноюб адресою :-/ Вивантажив його назад, все в нормі. Дякую за інфу.

LanceloT
04.03.2008, 18:43
Я не проти, точніше, я навіть "за" щоб той .gif перенести на домен «AeLib» і, в приват чи на мильце дати лінк. Так було б дуже добре, якщо можна ?
ICQ 5075138

vitalis
05.03.2008, 12:57
Я не проти, точніше, я навіть "за" щоб той .gif перенести на домен «AeLib» і, в приват чи на мильце дати лінк. Так було б дуже добре, якщо можна ?
ICQ 5075138
Чого ж гріха таїти, лежить кнопка і на AeLib: http://ae-lib.org.ua/images/_aelib.gif
http://ae-lib.org.ua/images/_aelib.gif

Zen
04.05.2008, 23:06
Вітаю авторів проекту, спасибі за велику потрібну працю.
Бачу тут дискусія про те якими засобами читати які програми використовувати.
Я після багатьох років досвіду читання ел-книг зупинився на ICE Book Reader Professional, це для комп"ютера стаціонарного, лептопа, а для ПКП AllReader надзвичайно зручна програма. Рекомендую усім. Також, вважаю, було б непогано якби на головній сторінці сату Чтиво були б посилання на тк де їх можна загрузити.

Zen
04.05.2008, 23:16
Читаючи Романа Іваничука "Манускрипт з вулиці Руської" був дуже незадоволений тим, що при скануванні через неувагу чи незнання всюди в тексті де згадується про Олесько чи Олеський замок груба помилка, пишуть Одесько та Одеський замок, Одеський староста і таке інше.
Добре було б якось виправити. Бо про Одесу у 1607-1611 роках ще проекту не було, а йдеться про Олесько, - тепер село Бродівського р-ну на Львівщині. Замок досі, між іншим, існує. Дякую.

vitalis
06.05.2008, 14:36
Також, вважаю, було б непогано якби на головній сторінці сату Чтиво були б посилання на тк де їх можна загрузити.
Загляньте сюди (http://chtyvo.org.ua/node/help/).

Читаючи Романа Іваничука "Манускрипт з вулиці Руської" був дуже незадоволений тим, що при скануванні через неувагу чи незнання всюди в тексті де згадується про Олесько чи Олеський замок груба помилка, пишуть Одесько та Одеський замок, Одеський староста і таке інше.
Добре було б якось виправити. Бо про Одесу у 1607-1611 роках ще проекту не було, а йдеться про Олесько, - тепер село Бродівського р-ну на Львівщині. Замок досі, між іншим, існує. Дякую.
Не перебільшуйте, там всього 5 таких помилок. 2 слова з великої літери і 3 з маленької ;) Це чорний гумор, звісно.
Проблема існує. Це проблема сканування / поганої якості паперового джерела / невичитки відсканованого. Більшість творів сканувалося ще за царя Гороха, невідомо коли і ким...
В будь-якому разі, дякую за зауваження. Виправив. Щойно звірю твір з паперовою версією (трохи вдосконалюю форматування) - викладу.

vitalis
07.11.2008, 17:20
«Чтиво» завершило переїзд на новий сервер і знову працює у звичайному режимі.