Показати повну версію : УФ: Перемовини
Шановні перемовники.
Прийшов час нарешті звернути увагу на мої пости.
Пропоную спеціально для вас створити розділ на цьому форумі, адже однієї теми для вас замало.
----
Прошу вас вибачити мене за попередню тему.
По своїй недосвідченості я випадково видалив її. Нічого особистого.
Ще раз вибачте і подумайте щодо розділу на форумі.
Нікого не треба розстрілювати.
Просто треба вирішити це питання.
Привіт усім перемовникам-плюс. ( а може пост?)
Тимуре, ти мабуть лусьнеш із заздрості - Олексій Спейсер здається перевершив твоїх Струльдбругів (пишу по памяті, може помилився) щодо важкої назви твору. :)
Сашко вже кидав ідею написати рецу на Тарзаніум, та лише є одна проблемка, з УФ на Гачку нас з Олексієм лише двоє (ще є ВДВ, та він щось давно не проявляє там ніякої активності). Це вже буде схоже на відому російську баєчку про зозульку та півника. У Олексія брак фахових рецензій, лише їхній Гоголь кинув три слова про двоногих щурів. Браття, невже ніхто не підживить добривами Спейсера?
Привіт, хлопці!
Ну, от і минув Йом-Кіпур. Гадав, обійшлося без втрат, але ж, виявляється, на Судний День втратили ми всі: Закладені Сашком Левченком ПЕРЕМОВИНИ-FOREVER були випадково знищені... :mad:
Найгірше те, що вчора я сюди не зазирав, тож не знаю результатів голосування пропозицій по назвам порталу в цілому та розділів зокрема. Блін, облом!!! :scared:
Нехай добродійка модератор звиняє за жаргонізми, але інших слів у даному випадку в мене немає. Втім, як кажуть в нас, ГАМ ЗЕ ЛЕ ТОЙВ, що в перекладі з ідіш означає "Все - на краще". З одного боку, це підштовхує нас подвоїти тиск на ТНТ43 з метою створення там власного ПОРТАЛУ - от там нас точно ніхто не викине випадково... З іншого боку, як на мене, варто розглянути пропозицію Шефа:
Пропоную спеціально для вас створити розділ на цьому форумі, адже однієї теми для вас замало.
Чом би нам не мати ОДРАЗУ ДВОХ майданчиків?! Їх можна розділити, наприклад, тематично. З одного боку, це підвищить присутність УФ в Мережі (два майданчика - це рівно удвічі більше, ніж один). З іншого - дозволить нам не замикатись у колі гіпотетичного порталу на ТНТ43, а спілкуватись у середовищі інших любителів та поціновувачів літератури. Або вважаєте, в нас сил не вистачить на два майданчика?!?!?!
Тепер до тих "уламків", що я зараз тут бачу...
Тимуре, ти мабуть лусьнеш із заздрості - Олексій Спейсер здається перевершив твоїх Струльдбругів (пишу по памяті, може помилився) щодо важкої назви твору. Не лусну - ти мене ще погано знаєш. До того ж, якщо моїх "струльдбругів" (всі претензії щодо важкості вимови - будь ласка, до Джонатана Свіфта) Spacer перевершив ЗАРАЗ - це ж класно!!! Бо зробив він це, почитавши мою книжку! А відтак - відштовхнувшись від мене!.. А це - супер!!!Браття, невже ніхто не підживить добривами Спейсера? В мене на 10:00 - важливе інтерв’ю, як розберуся з інтерв’юрером, зазирну на ГАК і подивлюся, хто там що написав. Єдине прохання до Кам.Ю: дай точну адресу!!!
І ще. Я вчора до ночі тусувався з рієлторами (вони так самі себе пишуть українською, бо я зустрічав напис "ріелтер"), тож тільки о 23:00 дістався до хатньої тачки. Потішився тим, що по пошті отримав малюнок від Радія. Дякую! Якщо розглядати його як схему, то ми, в принципі, дійшли у дискусі до того ж. Вчора був Йом-Кіпур, тож я не хотів займатись перемальовуванням ескізів порталу в такий день. Сьогодні увечері спробую це зробити. Завтра моїй дочці 20 років, тож буду вдома й до Коростеня не поїду - обійдуться без мене. Тільки книжки відправлю.
P.S. До речі, Шеф ненавмисно наніс особисто мені ще одну образу. Адже я мав більше 50 дописів на "Літфорум", а тепер (без цього) - лише 27! Отже, мій статус понизився з ЧИТАЧА до СПОСТЕРІГАЧА!!! :mad:
Ну, Шефе, стривай!..
Казали мені мати: не лазай по форумам тринадцятого числа! :scared:
Щось, відбувається, хлопці, і зі скриньки в мене УСІ листи викинуло, сто дюз йому в горлянку!
Тому дублюю запрошення:
http://tochka.org.ua/view.php?uid=&view=text&id=1209
Так, нарешті причаляпав з Міжнародного форуму CEREAN - то така міжнародна рієлторська асоціація... Тепер до справи.
Хлопці! В мене до вас величезне прохання: доки тут не з’явився Сашко Левченко (чому він мовчить?! либонь, зле сіромасі після знищення закладеної ним теми...), то може Радій чи хтось інший з вас коротко повідомить про результати голосування щодо назви нашого майбутнього форуму?! Там же були варіанти:
УФ
Українська фантастика
Українська
фантастика
Перемовини+
Українська фантастика
Зоряний причал
Українська фантастика
Зоряний дебаркадер
Українська фантастика
Зоряний крейсер
Українська фантастика
Давайте все-таки розберемось, за який варіант висловилась найбільша кількість людей?
І ще питання:
чи не з’являлись вчора, до моменту знищення теми тут Веле і VDV?
Прошу вас вирішити питання з розділом.
Вельмишановний ШЕФЕ, в нас, ПЕРЕМОВНИКІВ - демократія. Хай спочатку висловиться кожен з нас. Бодай кожен з присутніх на цьому "Літфорумі".
Отже: екс-ПЕРЕМОВНИКИ, алє-улю!!!
Сам ШЕФ прохає нас вирішити питання зі створенням для нас окремого розділу! Отже, я - "ЗА". Бо я - "ЗА" якнайширшу присутність УФ в Інтернеті. :D
Хто іще за що голосує?..
[B]І ще питання:
чи не з’являлись вчора, до моменту знищення теми тут Веле і VDV?
Щодо ВДВ, то він повідомив мене в останньому листі що кілька тижднів не буде в Мережі. Гадаю, що приєднається пізніше. А що з Веле?
Привіт ,це VDV, та ще й український шрифт встановлено!
Спейсере, якщо ти не їдеш на ДніпроКон, то я теж не поїду...Планував на наступну суботу,22-го...
А що з Веле? А Веле, схоже, не хоче з'являтись - от і все! Він мені постійно пропагує свій майданчик, куди він постійно кидає статті. Але те все зроблено в СУБДОМЕНІ. А субдомен, як на мене - це несучасно.
Вітаю появу VDV! Посилку з книгами Валерію приготував, проте до пошти знов не дістався: сьогодні моїй дочці виповнилось 20 років - зрозуміло, день витрачено на "іменини". Але наступного тижня пошлю вже точно!..
Вельмишановний ШЕФЕ, в нас, ПЕРЕМОВНИКІВ - демократія. Хай спочатку висловиться кожен з нас. Бодай кожен з присутніх на цьому "Літфорумі".
Хто іще за що голосує?..
Безумовно, треба брати скільки можемо винести. Щодо назви порталу - я за УФ, куди ж мені подітися на зоряному крейсері з моїми мечемашцями? :) . Перемовини-плюс як назва порталу не вельми зрозуміла тим хто забреде сюди вперше, це швидше годиться для назви форуму.
Безумовно, треба брати скільки можемо винести. Міцно тисну руку Кам.Ю як найпершому, хто відгукнувся на заклик Шефів і мій! :D
Хто далі?
Звісно, що треба брати. Ось тільки треба такі теми піднімати, щоб до розмов підключилася якнайбільша кількість літературно обвантаженої громадськості :o Зможемо? Тоді я - за.
До речі, вітаю VDV з виходом з небуття. Він, громадо, не лише вийшов, а й по мені посовався! Дивіться, що витворяє: http://gak.com.ua/review/493
VDV'ухо, мста моя буде страшна й нещадна! :D
Що стосується Дніпра, то в ці числа я, на жаль, не зможу там бути. У мене в ці числа - сімейне свято. Не тільки ж Тимуру усе святкувати, святкувати, святкувати...................................
Олександр Левченко
17.10.2005, 11:53
Н-да уж... - як говорив Кіса Вороб'янінов. Видно, хтось нагорі переплутав дні і замість спокійної програми "П'ятниця, 14" запустив круту "П'ятницю, 13"... :(
...доки тут не з’явився Сашко Левченко (чому він мовчить?! либонь, зле сіромасі після знищення закладеної ним теми...)У п’ятницю я був відсутній через невеличке нездужання, а в суботу та неділю - і поготів!!! (як кажуть класики; сподіваюся, тут не йдеться про готівку :D ). А "закладення теми" - не надто велика заслуга перед УФ, я готовий передати цю честь будь-кому з вас! Всього лише за пл... ящик... -другий... :)
Пропоную спеціально для вас створити розділ на цьому форумі, адже однієї теми для вас замало.Чудово! Взагалі об'єктивно добре було б завести кільки різних тем, наприклад: обговорення сайту УФ, книжки та рецензії, просто тріпанина... Але, боюся, ми вже занадто звикли до перемовного вінегрету, щоб розтікатися мислямі по древах. Отож, творіть, Шефе!
Там же були варіанти:
УФ
Українська фантастика
Українська
фантастика
Перемовини+
Українська фантастика
Зоряний причал
Українська фантастика...Тимуре, признавайся, це ти після чергової пляшки вина... ;) Як каже один мій товариш (не фантаст), "порівняв секунду з кілограмом". Адже назва "Перемовини+ - Українська фантастика" стосується форуму, а решта - всього сайту! І, як мені здалося, більшість була за перший чи другий варіанти. Чи я помиляюся?
:D Так, тепер із "ожилих" екс-перемовників лишилось дочекатися думки Радія і Сашка... :D
Особливо непокоїть останній... Засновник стертих "ПЕРЕМОЧИН-FOREVER".
Сашко!!! Лев-чен-ко-о-о!!! Де ти там подівся?! Чи ти здоровий? Чи лишився при здоровому глузді, побачивши Шефове "прєступлєніє"?! Чи ти готуєш особливо витончене "наказаніє" за нього?!?!?!
До речі, вчора ввечері мені телефонував Ігор Сокол у справах просування київського КЛФ "Чумацький шлях", то я йому висловив догану, що вони з Веле ігнорують цей майданчик.
Ось тільки треба такі теми піднімати, щоб до розмов підключилася якнайбільша кількість літературно обвантаженої громадськості. Зможемо? А чом би ні, Спейсере?! Все в наших руках... і головах! :D
Олександр Левченко
17.10.2005, 12:03
Засновник стертих "ПЕРЕМОЧИН-FOREVER"...Ти на що натякаєш? :mad: Кого ми мочили ? Тут і "сортиру" немає... :D
Та-а-ак, доки я карябав своє повідомлення, а потім тачку перевантажував (на роботі - ВИДІЛЄНКА, проте в мене вдома, за 3 квартали звідси діалапний модем працює значно ліпше), озвався Сашко. (Мабуть, варто ставити аську...)
Радий чути тебе, друже! Радий, що ти пепехворілий, але як завжди непереможений!
:D :D :D
Тепер одне питання: Сашку я радий - а де ж Радій?! Знов відбув в експедицію на Тау Кита чи Тау Кота?!?!?!
Кого ми мочили? Тут і "сортиру" немає... Загалом-то, це ОЧЕПАТКА: зверни увагу, на клаві літери "В" і "Ч" знаходяться поруч... Проте оскільки тему помилки ти вже виніс на обговорення, займатись літредом повідомлення немає сенсу. З іншого боку, оскільки все на краще, тлумачу очепатку як ЗНАКОВУ: не МИ замочили - НАС замочили, як Путін чеченських терористів!
І, як мені здалося, більшість була за перший чи другий варіанти. Чи я помиляюся? Ось це я й хотів почути, бо не знаю, що народ висловлював на Йом-Кіпур у четвер, 13 жовтня. Цього дня я сюди зовсім не заглядав...
Міцно тисну руку Кам.Ю як найпершому, хто відгукнувся на заклик Шефів і мій! :D
Хто далі?
Ну от. Внаслідок тремтіння рук у Шефа ляснув мій пріорітет.
Отже, в четвер було приблизно таке:
- я висловився за "УФ - українська фантастика" та "Перемовини +" - за форум;
- ще хтось (здається, Спейсер, вибачаюсь, якщо ні) мене підтримав.
- Профіт спитала, чи робимо ми портал лише для себе, чи й для відвідувачів. Я запропонував запам'ятати цю фразу й згадувати кожен раз, коли мова зайде про меню з кількістю рівнів >1, потрійний класифікатор текстів (статті, нестатті, свої, чужі, напівчужі і т.д.) та купу малюнків на першій же сторінці.
Шефові - про окрему тему.
А навіщо? Обсяги в нас не ті. Та й взагалі phpbb2 занадто "гіллястий". Хтось щось спитає у одній темі, й забуде в якій, а потім лазитиме по гілках довго й нудно, поки згадає. Як та мавпа. imho, не варто.
Олександр Левченко
17.10.2005, 14:10
Шефові - про окрему тему.
А навіщо? Обсяги в нас не ті. Та й взагалі phpbb2 занадто "гіллястий". Хтось щось спитає у одній темі, й забуде в якій, а потім лазитиме по гілках довго й нудно, поки згадає. Як та мавпа. imho, не варто.Радію, ти, звичайно, хлопець хороший, але, боюсь, тут ти нє прафф! Якщо завести розділ Українська фантастика, а в ньому теми Перемовини, Пропозиції до "Порталу УФ", Літературні новинки тощо (це все покладено на нас самих), то можемо вже сьогодні робити нашу справу не лише для себе, чи й для відвідувачів. :p Не всіх же цікавлять наші байки, хоча, звичайно, хотілося б сподіватися... :8
І оскільки Шеф Prim чекає на наше рішення, то пропоную, щоб кожен використав своє наступне повідомлення саме для власної думки з цього приводу.
І взагалі, рублята, ми ж забиваємо химерикам усі рейтинги! Дайте ж людям можливість відтягнутися у звичному середовищі, а не в умовах агресивної присутності зоряних аристократів (star peers) ;) Зрештою, можна створити розділ з однією темою!!! :D
І взагалі, рублята, ми ж забиваємо химерикам усі рейтинги!
А, он в чому справа. Ну тоді можна. А по зручності воно однаково, хоч топік окремий, хоч розділ.
Ну от. Внаслідок тремтіння рук у Шефа ляснув мій пріорітет. Привіт, Радію! Заспокойся, твій пріоритет не "луснув" анітрохи! Просто ти сплутав дві речі:
- ти найактивніше обговорював ідею НАШОГО порталу (де буле ВСЕ!) поза межами "Літфоруму";
- тоді як Шеф просив визначитись із створенням нашого окремого розділу на "Літфорумі" - але тільки для дискусу.
Ти висловився лише на адресу Шефа незрозумілою для мене німецькою:
Erschissen!
На що Шеф відповів:
Нікого не треба розстрілювати.
Звідси висновок: ти запропонував його розстріляти - а він лише сумирно благав вирішити питання щодо нашого розділу. Чого ти так і не зробив.
Щодо рейтингів, то Сашко абсолютно правий: за 2 тижні існування ПЕРЕМОВИН-FOREVER ми "набазікали" аж 8 сторінок!!! Ясна річ, ми "перекрили" всі рекорди...
так, тепер щодо нашого розділу. Я так дивлюсь, особливих заперечень поки що немає. Отже, пропоную звернутись до Шефа і попрохати про реалізацію цього плану. Теми ж тут можна ставити, так би мовити, "межеві":
- щодо місця фантастики в сучасній українській літературі;
- щодо місця УФ на книжковому ринку України;
- щодо співвідношення УФ, ФУ та РФ;
- щодо взаємодії з іншими жанрами;
- і т.ін.
А на НАШОМУ порталі зробити розділ "Перемовини +", де буде звичний нам "вінегрет", як тут влучно було сказано. :D
Привіт, Радію! Заспокойся, твій пріоритет не "луснув" анітрохи! Просто ти сплутав дві речі:
Хто, я?! (с)
Там, де про пріорітет - то про голосування. Про назву порталу, форуму, і т.п.
А там, де про erschissen! - то про стирання теми. За таке erschissen - це ще по-божому. :)
Хто, я?! (с)
Там, де про пріорітет - то про голосування. Про назву порталу, форуму, і т.п. Так, тут (про наш портал) усі пріоритети за тобою. Але там, де йшлося про СТВОРЕННЯ ТЕМИ НА "ЛІТФОРУМІ" - саме там і тільки там ти промовчав... Ну, висловились - і все. Годі воду в ступі товкти. Всі ми, зрештою, поки що знедолені ЕКС-ПЕРЕМОВНИКИ.
Для створеня розділу перемовин, мені необхідно знати назву.
Як назвати ваш розділ і хто буде модератором?
Олександр Левченко
17.10.2005, 19:20
Я думаю, що розділ треба назвати "Українська фантастика", а модератором призначити Tim-Lit'a. Якщо він, звичайно, не проти. А то ж скільки йому бути простим спостерігачем... :)
Як назвати ваш розділ і хто буде модератором?
Наскільки я зрозумів, розділ буде у гілці "Література"?
Тоді пропоную назвати наш розділ "ФАНТАСТИЧНА" - для зрозумілості.
А у модератори пропоную Сашка Левченка: бо саме він привів нас сюди...
І ще: чи можна буде перенести якось цей наш дискус у новий розділ - як "першопочаток"?..
Ну, от ми знов із Сашком написали ОДНОЧАСНО!!!
Я думаю, що розділ треба назвати "Українська фантастика", а модератором призначити Tim-Lit'a. Якщо він, звичайно, не проти. А то ж скільки йому бути простим спостерігачем...
Я не проти "Української фантастики", проте ця назва йде урозріз з тутешніми традиціями: УКРАЇНСЬКА, СВІТОВА, ХИМЕРНА...
Що ж до перспективи стати модератором... У принципі, я не проти, але ж мені, перепрошую, доведеться командувати нашим ПОРТАЛОМ на ТНТ43, коли він буде створений - тож вішати на мене одного два осередки УФ... не враховуючи декілької моїх сайтів... Забагато буде! Що ж до "спостерігача", то "читачем" тут я вже був - доки Шеф не викинув наші перші дописи. Але наверстаємо, нічого! :D
Олександр Левченко
17.10.2005, 19:39
Що ж до перспективи стати модератором... У принципі, я не проти, але ж мені, перепрошую, доведеться командувати нашим ПОРТАЛОМ на ТНТ43, коли він буде створений - тож вішати на мене одного два осередки УФ... не враховуючи декілької моїх сайтів... Забагато буде!Ну, якщо бути мордератором не боляче :scared:, то я можу підставити Тимурові дружню підніжку... :8 Правда, я виходжу рідше (не плутати з рідкіше :D), та й то лише у будні дні...
Ваш розділ буде у сайтах-учасниках.
1. Чому б не назвати "Перемовини"?
2. Чи точно нам потрібен модератор? Наче ніхто не лається, не закликає до повалення уряду й не публікує рекламу американської англійської.
1. Чому б не назвати "Перемовини"?
2. Чи точно нам потрібен модератор?
Радію, дорогенький!
1. Згадай, що "Перемовини" - це був лише один РОЗДІЛ на сайті Ігоря Желема. Профіль його сайту визначений - українська фантастика. Профіль цього "Літпорталу" інший, отже якщо створити тут "Перемовини", на них підуть всі наші + прихильники "просто-літератури", а фантасти та фени навряд чи ткнуться.
Якщо ж, як запевняє Шеф:
Ваш розділ буде у сайтах-учасниках
- у такому разі можна зробити заголовок з підзаголовком:
ПЕРЕМОВИНИ-FOREVER
Професіоналам і любителям української фантастики
2. Модератор потрібен в будь-якому разі. Бо раптом до нас випадково зазирне якийсь фашизоїдно-шизоїдний тип і почне пропагувати повалення конституційного ладу в Україні?! Або вигулькне якийсь рекламний агент, що пропагуватиме абсолютно чесні заробітки через Інтернет...
Ні, хай модератор буде. Що ж до частоти воходу в ефір, як писав Сашко:
Правда, я виходжу рідше (не плутати з рідкіше), та й то лише у будні дні... Я часто виходжу зараз, бо поки що можливість є. А так по частоті виходу ми можемо і зрівнятися. Тож не тушуйся, Сашко! :D
- у такому разі можна зробити заголовок з підзаголовком:
ПЕРЕМОВИНИ-FOREVER
2. Модератор потрібен в будь-якому разі. Бо раптом до нас випадково
Ок.
Гадаю, краще, аби заголовком розділу була назва порталу/сайту. Вашого майбутнього.
На сто відсотків згодний з Prophet'ом!
До речі, radus, що це за листи до мене від вас надходять без текстів та вкладень? Ви отримали мої зауваження щодо "Бочки"?
SPACER'у
На сто відсотків згодний з Prophet'ом! Май на увазі, що модератор Prophet - це пані. Тож ліпше писати "На сто відсотків згодний з пані/добродійкою Prophet!"
Добродійці модератору Prophet
Гадаю, краще, аби заголовком розділу була назва порталу/сайту. Вашого майбутнього. Вже проголосована назва нашого майбутнього порталу:
УФ
Українська фантастика
Таким чином, назва майтутнього порталу відображена у ПІДЗАГОЛОВЦІ розділу на "Літфорумі" - "Професіоналам і любителям української фантастики".
Для VDV
Дорогенький, не хвилюйся, а навпаки радій: обіцяні книжки я тобі вчора нарешті вислав! Щоправда, зважаючи на пізній час, на пошті мені не схотіли оформлювати рекомендовану бандерольку, тож довелось надсилати просту. Але сподіваюсь, книжки дійдуть, не загубляться. Та коли отримаєш - будь ласка, повідом мені на "мило" або на цей форум!
УФ
Українська фантастика
Таким чином, назва майтутнього порталу відображена у ПІДЗАГОЛОВЦІ розділу на "Літфорумі" - "Професіоналам і любителям української фантастики".
Мені це видається неповноцінною альтернативою. То ж ще раз наголошую на своїй пораді ;)
PROPHET:
Мені це видається неповноцінною альтернативою.
Та я гадаю, що хлопці із задоволенням назвуть нашу тутешню тему "Українська фантастика". Але ж так і заплутатись можна, бо буде, як у "Летючій миші": дружина Емма, собака Емма... Бо і літпорталівська тема "Українська фантастика" - і окремий портал "Українська фантастика"... :D Проте нехай іще хтось з наших якесь слово тут скаже! Бо окремо взятий Я, може, не маю ані рації, ані кулемета...
До речі, radus, що це за листи до мене від вас надходять без текстів та вкладень? Ви отримали мої зауваження щодо "Бочки"?
Це були мої відповіді... :(
Мабуть, online теж запхав yahoo у spamlist. Й вирізає зміст листів. Досить дивна політика, як на мене.
У листах я дякував за зауваження, хвалив варіант назви "Атомохід С-46", але висловлював побоювання, що це одразу ж розкриває таємницю сейнера. А Дніпро обзивати Стіксом - це фе. :)
Чи нема ще варіантів?
До речі, чи не буде нахабством з мого боку запропонувати перейти на "ти"?
Та я гадаю, що хлопці із задоволенням назвуть нашу тутешню тему "Українська фантастика". Але ж так і заплутатись можна, бо буде, як у
Точно-точно. То, може, все-таки "Перемовини+"?
Назві розділу зовсім необов'язково співпадати з назвою майбутнього сайту. Крім того, буде він невідомо коли й невідомо, чи буде взагалі. Будьмо реалістами! (с) Льончик.
Це шматок з нового роману. Хто б підказав, чи нема занадто великих неточностей.
Годині о дванадцятій корабель підійшов до греблі. став у чергу за якимось брудним буксиром, постояв з годину. Спочатку Олександр гадав, що у шлюзі щось трапилося, та виявилось, що то просто капітани кооперуються - щоб менше платити за шлюзування.
Нікого не дочекалися, Юрій злостиво сплюнув на причальну стінку, й разом з буксиром заповзли в шлюз.
Стіни його були також похмурі, брудні, вкриті слизом та вогкі. Булі, до яких швартувалися кораблі, мали такий вигляд, ніби їх довго били. Хтозна, за що.
Буль, до якого причепвся буксир, взагалі не захотів підніматись. Капітан судна - старий неохайний дядько - витяг футшток й почав гамселити ним по блоках. Буль здригнувся, й неохоче посунув рейками вгору.
Вода спадала швидко, й журналіст знову відчув на спині боязкий холодок. Чомусь здалося, ніби шлюз бездонний, й скоро бетонна коробка виросте на десятки метрів заввишки, небо перетвориться на крихітний прямокутник зверху, а вода все тікатиме, тікатиме, тікатиме - й тягтиме кораблик з собою.
Шлюзи виявився мало не вдвічі глибшим за Черкаський.
Коли відчинились ворота, Олександр аж зітхнув від полегшення.
Пейзажі змінились. Тепер береги були видно поообіч, а окрім них - десятки малих та великих островів траплялися на шляху. Юрій майже весь час вергав в різні боки штурвал, вдивлявся через бінокль у позначки на бакенах, й одного разу навіть витягнув лоцію й щось там кілька хвилиин роздивлявся.
Ближче до Кременчука островів стало менше, й фарватер вирівнявся. Юрій гукнув Володимира, поставив його за кермо, а сам вийшов на ніс й полегшено помахав руками.
Олександр теж вийшов на палубу.
Колись він був в Кременчуці - але давно, й тепер хотів подивитися на той самий пейзаж з іншого боку.
Нічого не змінилося. Так само здіймалися недалеко від берега два дев'ятиповерхові будинки-близнюки, так само покручена була споруда річного порту, й так само ховався серед дерев двоповерховий будинок басейну - чи не єдина в країні споруда, де басейнів було два - один над одним.
Натомість, плаваючи у верхньому басейні, можна було, мабуть, дивитися у вікно на Дніпро.
Тутешній міст теж мав два з половиною поверхи.
- Тю, - сказав Олександр. - А третій поверх, що, недобудували? Чи грошей не вистачило?
- Як це - не добудували? - обурився з рубки Володимир. - Був він цілком добудований. Досить недавно.
- А що трапилось? - спрацював журналістський інстинкт.
- А ти що, не чув? - Володимир аж очі вирячив. - Оце так журналіст, не журналіст, а ганьба. Всі газети писали!
З салону визирнула Олена, й журналіст відчув себе трохи непевно.
- Тут же катастрофа була! - не помітив його вигляду Володимир. - Страшна! Обвал! Два десятки машин гепнули в воду! Майже півсотні трупів, та й то не усіх знайшли!
Олександр розкрив рота, але раптом завважав, що обличчя капітана стало, так би мовити, ще кам'янішим, аніж звичайно.
- Та бре! - все ще невпевнено сказав він.
- Ну звісно, що бре, - спокійно відповів Володимир. - То просто споруда для підйому центральної частини мосту. Щоб кораблі проходили. Але його вже років із тридцять не піднімали.
[...]
За першим, діючим, мостом виявилися рештки ще одного. Могутні кам'яні бики стирчали з води, й здавалися схожими на криголами, лише потоплені й перекинуті. На одному з них навіть виросло невелике, але цілком справжнє дерево.
- А який тут сомяра живе під крайнім биком! - несподівано вийшов на ніс й капітан. - Отакий о!
Він розвів руки у традиційному рибальскому жесті. Розмах був, слід сказати, немаленький, але як для сома - то не дуже й вражав. Юрій те "невражання" помітив й додав:
- Це від голови до середини. А з середини до хвосту - ще більше.
- Бре! - впевнено сказав журналіст.
- Ну, може трішечки менший... - несподівано погодився капітан.
Трохи нижче мосту трапився ще один пляжик - не обладнаний, без всяких там кабінок для переодяганння, лавочок, альтанок та іншого мотлох - й кореспондент був впевнений, що місцевим жителям він більше подобався, ніж так званий "обладнаний". Принаймі, в Києві це було так.
Але незвжаючи на це, майже кожноїї весни вдавалося продлати одну-дві статті про бездіяльність міської влади, яка повністю ігнорує питання пляжів.
Он-лайн інтерв'ю з міністром культури
http://www2.maidan.org.ua/news/view.php3?bn=maidan_culture&trs=0&key=1129497204&first=&last=
Там уже хтось поставив правильне запитання, але якщо їх буде 10, гірше не буде.
Пропоную варiант кмпромiсний: ЗОРЯНИЙ ДРАКОН.
ДнiпроКон вiдкладено на невизначений час...Зустрiнемося вже в квiтнi.
Пропоную варiант кмпромiсний: ЗОРЯНИЙ ДРАКОН.
ДнiпроКон вiдкладено на невизначений час...Зустрiнемося вже в квiтнi.
Ага. 01.04. :)
RADUS написав:
Льончик
Хто такий "Льончик" - Радій Радутний, чи що?..
Ага
Що - "АГА"? Назва нашого розділу "Зоряний дракон" - АГА? Чи "зустрінемось 01.04.2006 на ДніпроКОНі" - АГА?..
І загалом, давайте вирішувати щодо нашої теми ОСТАТОЧНО. Бо щодо її організації треба ще написати пару слів Шефові! І хай буде наша тема, нарешті!!! :cool:
Цитата від Радія: До речі, чи не буде нахабством з мого боку запропонувати перейти на "ти"?
Звісно, що не буде. Загалом, я на “ви” звертаюсь лише до двох категорій заклопотаної громадськості:
1. до начальссства, щоб своє місце знало, бо коли воно, начальссство тобто, на “ти” раптом переходить, тоді і я – відповідно (і ось тоді воно швиденько втрапляє на своє, призначене йому природою, сідалищне місце);
2. до особисто мені не знайомих представників мистецьких кіл, бо амбіцій там чомусь блукає вище даху – боюсь нарватися.
А загалом, люблю звернення “ти” та без по-батькові. Це економить час і нагадує любі моєму серцю сибірську Арктику та “одноповерхову” Америку, де на вимовлення занадто довгих імен цього самого часу іноді просто не вистачає.
Тобто, якщо я тебе образив, то вибач. :(
Що стосується Кременчука:
1. Про двоповерховий басейн – це для мене новина. Я до нього ніколи не ходив і внутрішньої будови не знаю. Треба буде поцікавитись. От вже дійсно: вік живи – вік учись.
2. Шлюзи у нас, дійсно, глибоченькі, але коли з них виходиш, то з боку фарватеру роздивитись якісь острівці – важкувато. Праворуч – Білецьківські плавні, які зливаються в одну зелену масу. Ліворуч – колишні Генеральські кручі, зараз – затоплені, розмиті й забудовані дачними бунагалами.
3. Крім того, від греблі до Кременчука ходу всього хвилин з п‘ятнадцять: вивертаєш з-за повороту і втрапляєш до Затону. А це вже Ревівка – околиця міста.
4. На виходу з Затону, перед набережною Придніпровського парку, дійсно, стоять панельні дев‘ятиповерховки. Але ж ти не їх маєш на увазі? Бо опісля парку, перед пасажирським портом, стоять блюзнюки-чотирнадцятиповерховки. Зовсім, до речі, іншої архітектури.
5. Описом будівлі пасажирського порту обурений!!! :mad: З чого це він став “покрученим”?!? Яке на мене, ця будівля доволі пристойна і стилізована, до речі, під білий корабель. Можу фото вислати. Вона, до речі, за проектом мала бути в 2 рази більшою. Але чи то грошей не вистачило, чи то начальссство вирішило, що не може бути Кременчуцький порт більшим за порти обласних центрів. У нас в останню версію вірять більше.
6. Поміж будинками порту та басейну зараз з Дніпра можна бачити великий і, як на мене, доволі непоганий пам‘ятник Т.Шевченку, який встановили минулого року і до якого відтепер ходять кременчуцькі “новобрачующиеся” замість остогидлого Ульянова-Лєніна (з Дніпра, слава богу, не видного).
7. Біля Кременчука фарватер вирівнюється відносно, бо повертає величезною дугою на схід, до близького Дніпродзержинського водосховища. Напроти міста – великий острів Зелений. Нижче, біля мосту – Динька. А за мостом, в районі вантажного порту, фарватер крає острів Шаломай.
На ньому, до речі, шашлики, чомусь виходять неперевершені. Запрошую наступного літа.
Що стосується назви, то чим погана – “Сейнер “Смерть”?
Що ж стосується назви гілки Літфорума, то скільки можна речовину з носоглотки пережовувати? Та назвіть просто: “Перемовини українських фантастів”. І, як каже президент колишнього помаранчевого кольору, – “крапка”.
О!.. Ще про кременчуцькі острови. Напроти набережної Придніпровського парку знаходиться манесенький-манесенький і такий, що нагадує більше косу, яка вже роками розмивається, але не зникає, острівець, що зветься Фантазія. Нічого не нагадує? :cool:
Tim-Lit пише: Що - АГА?
Першого квітня - АГА? :p
Що ж стосується назви гілки Літфорума, то скільки можна речовину з носоглотки пережовувати? Та назвіть просто: “Перемовини українських фантастів”. І, як каже президент колишнього помаранчевого кольору, – “крапка”.
Доки ми тут ловили кайф від згаданого Spacer'ом процесу, збиті з пантелику новими пропозиціями, Prim взяв та й перемістив нас! Назвавши при цьому:
Українська фантастика
Шеф - молодець, що поставив крапку в нашій дискусії, як наш Президент! :D А оскільки словосполучення "українська фантастика" повторено двічі - і в заголовку, і в підзаголовку, - сподіваюсь, наші нас точно не оминуть!!! :D :D
А тепер гучно: З НОВОСІЛЛЯМ!!!
[Величезний смайлик, на якому колобок періодично відкорковує шампанське і дудлить з горла...]
[Величезний смайлик, на якому колобок періодично відкорковує шампанське і дудлить з горла...]
Сашка Левченка (я так родумію) - ІЗ ПОСАДОЮ МОДЕРАТОРА!!!
Хто такий "Льончик" - Радій Радутний, чи що?..
Тююююю! Даниловича забув? :) Яка коротка історична пам'ять у наших письменників! :)))
Що - "АГА"?
А "ага" - це з приводу Дніпрокону 01.04.
Зверни увагу на дату. Навряд чи колись вдастся провести бодай якийсь захід першого квітня. :)
Що ж до назви розділу, то я пропоную звести все в купу й поставити на голосування. Моя пропозиція - "Перемовини+". Якщо кожен проголосує свій варіант, тоді я згоден на "Перемовини forever".
Загалом, я на “ви” звертаюсь лише до двох категорій
Абсолютно з тобою згоден. Ну й чудово.
За дописи про Кременчук - дуже дякую, в тексті обов'язково врахую. Еч як, а про Шевченка я й не знав. Коли приблизно його поставили?
Про 15 хвилин - ну, це дивлячись чим. :)
Про річпорт... а звідки це вона має вигляд корабля? З ріки, чи берега?
Що стосується назви, то чим погана – “Сейнер “Смерть”?
Ха. Сама по собі вона була б занадто претензійна... але я вже придумав, як її трохи обіграти. Дякую!
О!.. Ще про кременчуцькі острови. Напроти набережної Придніпровського парку знаходиться манесенький-манесенький і такий, що нагадує більше косу, яка вже роками розмивається, але не зникає, острівець, що зветься Фантазія. Нічого не нагадує?
У кого це фантазію розмиває? Це що - особистий натяк? :)
Олександр Левченко
20.10.2005, 11:37
Фант-гіп-гіп всьому перемовному товариству!!!
Бачу, поки я вчора марно намагався пробитися на Літфорум, ви встигли не лише добряче повідтягуватися, але й здійснити акт телепортації!!! НУиНУ, в сенсі НИИЧаВо собі, телепортанти... ;)
Оскільки у нас є вже свій розділ, то я пропонував би, бодай як екскрем... експеримент, завести кілька окремих тематичних тем, якщо, звісно, буде відповідна інформація. Можливо, варто було б перенести із завчасно спочилих екс- та екс-екс-Перемовин якісь цікаві повідомлення, скажімо, щодо нових книжок, рецензій, пропозицій до Порталу тощо.
Що ж до назви розділу, то я пропоную звести все в купу й поставити на голосування. Моя пропозиція - "Перемовини+". Якщо кожен проголосує свій варіант, тоді я згоден на "Перемовини forever".Радік, можт, нє нада? Назва розділу й так уже доволі крута! :)
Сашка Левченка (я так родумію) - ІЗ ПОСАДОЮ МОДЕРАТОРА!!!Пастой, паравоз... Я поки що всього лише простий спостерігач... :8 Але від цього анітрохи не страждаю!
P.S. Тільки я встиг набрати половину цього тексту, як відрубалося світло... :( Хто у нас тлумач таких знаків?..
Радік, можт, нє нада? Назва розділу й так уже доволі крута!
Угу, то я написав ще до переносу. Точніше, якраз в момент переносу. :)
Олександр Левченко
20.10.2005, 11:48
Radus, покажи лічіко, а? Бо глянеш, Спейсер - симпатюля ;), Tim-lit - солідняк :D, О.Л. - зоряний :8, а ти?.. Кам.Ю теж, а ще француз... :p
Radus, покажи лічіко, а? Бо глянеш, Спейсер - симпатюля ;), Tim-lit - солідняк :D, О.Л. - зоряний :8, а ти?..
А я - ледарюга.
Дописи від Радія:
Тююююю! Даниловича забув? Перепрошую, екс-президента Л.Д. Кучму в журналістських колах називали або "Даниловичем", або "Рудим". Отже, так і треба було писати, щоби я зрозумів!
А клікуха "Льоня-принеси-гітару" в нього була, коли він був ще скромним парторгом на ЮМЗі...
Зверни увагу на дату. Навряд чи колись вдастся провести бодай якийсь захід першого квітня. Та бачив я дату, не турбуйся! Але це може бути цілковито серйозно: згадай, що "Павлівська" грошова реформа (коли ще за радянських часів поміняли 50- та 100-рубльові купюри) почалась саме 1 квітня! Та й уряд незалежної України приймає деякі важливі рішення 1 квітня...
Сашко Левченко:
Оскільки у нас є вже свій розділ, то я пропонував би, бодай як екскрем... експеримент, завести кілька окремих тематичних тем, якщо, звісно, буде відповідна інформація. А я вже пропонував. Наприклад, про співвідношення УФ, ФУ та РФ.
Пастой, паравоз... Я поки що всього лише простий спостерігач... Але здається, для цього варто лише ШЕФУ посланнячко написати! Зараз це зроблю... :D
P.S. До речі, кількість смайликів варто збільшити, як на мене...
Перепрошую, екс-президента Л.Д. Кучму в журналістських колах називали або "Даниловичем", або "Рудим".
Я-ж бо не журналіст! А якщо напишу, як його дражнили в деяких інших колах, модераторові одразу знайдеться робота. :)
згадай, що "Павлівська" грошова реформа (коли ще за радянських часів поміняли 50- та 100-рубльові купюри) почалась саме 1 квітня! Та й уряд незалежної України приймає деякі важливі рішення 1 квітня...
Во-во, отим воно й скінчилось.
Шановні перемовники, до вас є прохання:
розділяйте ваші пости на теми. Адже зараз ваші перемовини читати просто не можливо.
Це не чат. Це - форум.
Тому розділяйте ваші теми.
...розділяйте ваші пости на теми. Адже зараз ваші перемовини читати просто не можливо.
Це не чат. Це - форум.
Вельмишановний Шефе, ми так і зробимо - ось тільки Левченко стане модератором, він одразу ж усім хвоста накрутить!..
Між іншим, процитую свій же допис від 17 жовтня:
Теми ж тут можна ставити, так би мовити, "межеві":
- щодо місця фантастики в сучасній українській літературі;
- щодо місця УФ на книжковому ринку України;
- щодо співвідношення УФ, ФУ та РФ;
- щодо взаємодії з іншими жанрами;
- і т.ін.
Так що ми думаємо над темами, думаємо... Дайте ще трошки часу! :D
Автоцитата:
...ось тільки Левченко стане модератором... ЙОЙ!!! Не встиг я написати, дивлюсь - а Левченко вже прописаний МОДЕРАТОРОМ по нашій темі!..
Сашко, вітаю!!! :o :o :o
Берись до справи...
Шановне товариство, в мене для вас невтішна новина... :(
Я тільки-но відверто розмовляв з Веле Штилвелдом на тему, чому він і досі не приєднався до спілкування - адже наші ПЕРЕМОВИНИ-FOREVER щойно виокремили в самостійний розділ?! Отже, здається, вже давно час...
Але Веле Штилвелд зовсім оскаженів!.. :(
Виявляється, його не влаштовує одна персона з нашого вельмишановного товариства - персонально! А також - її поведінки та вчинки! Тож Дідусь Веле сказав: "Доки ця людина серед вас - ноги моєї там не буде!!!"
Лишається пролити сльози за Веле Штилвелдом. :(
Бо він колись і на мене ображався, причому тричі! Тож я знаю, що це всерйоз і надовго. А відтак, разом із Веле Штилвелдом від нашої компанії відпали:
- Ірина Діденко (не думаю, що дружина письменника піде проти письменника!..);
- Ігор Сокол (котрий працюючи в КПІ, чомусь не може самостійно вийти в Інет - без Веле);
- Деніс Боженок (до нас його привів Веле).
Але все-таки... Все-таки, сподіватимемось на краще:
1. "Ніколи не кажи НІКОЛИ"!..
2. Гадаю, нові симпатичні персоналії самі причалять до нас! І неодноразово... :)
Олександр Левченко
21.10.2005, 10:42
Шановне товариство, в мене для вас невтішна новина... :(Шкода, звичайно, та що вдієш... Як завжди говорилося у всіх "Перемовинах", кожен має право на свою думку...
Втім, приєднуюся до Тимура у сподіваннях, що1. "Ніколи не кажи НІКОЛИ"!..
2. Гадаю, нові симпатичні персоналії самі причалять до нас! І неодноразово... :)Отож, шановні друзі, продовжимо роботу. Я створив у нашому розділі 2 нові теми і щиро сподіваюся, що ви з ентузязізмом візьмется їх заповнювати. У темі "Бібліотека УФ: книжки" прошу всіх вивішувати інформацію про свої (теперішні та майбутні) книжки з анотаціями, рецензіями, обкладинками, посиланнями на е-магазини тощо, а також усі відомі вам книжки україномовної фантастики. Друга тема - "Бібліотека УФ: тексти" - аналогічна, тільки стосується електронних текстів українською мовою. Розумію, що для нас тут жодних відкриттів не буде, але згадайте свої ж слова про те, що потрібно працювати для шанувальників УФ, читачів загалом і юзерів вапчє! :)
І взагалі, у мене є пропозиція деякою мірою відтворити структуру майбутнього Порталу УФ і накопичувати відповідну інформацію у формі повідомлень.
Ну то як? Прошу поки що по-доброму... ;)
У темі "Бібліотека УФ: книжки" прошу всіх вивішувати інформацію про свої (теперішні та майбутні) книжки з анотаціями, рецензіями, обкладинками, посиланнями на е-магазини тощо, а також усі відомі вам книжки україномовної фантастики. Я так і не зрозумів, як же тут можна чіпляти КАРТИНКИ?!?!?!
А загалом... Я теж відкрив 2 теми, і відповіді, здається, вже є. Але тут настає той випадок, коли я на деякий час "випадаю": сьогодні мені треба здавати журнал дизайнеру, в понеділок буде вже перший варіант верстки. Отже, якщо я тільки прорвусь до хатньої тачки на вихідних... А так - до середи! :D
P.S. Ага! Таки розгледів у розширеному варіанті менюхи кнопку вставки зображення... Що ж - зробимо! :D
Олександр Левченко
25.10.2005, 12:35
Хлопці, ну прошу, як рідних, - вішайтеся в нашій "Бібліотеці" у "книжках" та "е-текстах"! Я з усіма вами не впораюся... :(
Дорогі мої ПЕРЕМОВНИКИ!!!
Ну, не дають мені вільно поспілкуватися з вами... :mad:
Тільки-но приїхав з друкарні - шеф як по голові лантухом врізав: завтра з самого ранку летимо у відрядження в Донецьк! Тож мушу готуватися - пробачте. Зустрінемось у четвер чи п’ятницю!.. :( :( :(
Олександр Левченко
27.10.2005, 10:04
Хлопці-новокнижники, Тимуре та Радію, чи дійшли до вас книжки від "Панорами"? Крім того, Тимуре, ти щось обіцяв від "Кия". Став ти вже їхнім комуністом чи ні? :D
Тимуре та Радію, чи дійшли до вас книжки від "Панорами"? Крім того, Тимуре, ти щось обіцяв від "Кия". Став ти вже їхнім комуністом чи ні?
Книжки від "Панорами" ще не дійшли. :( У чім річ - просто не знаю. :( Але зрозумій мене вірно: наприкінці минулого й на початку цього тижня в мене були "журнальні" дні, вчора я прокинувся о 5:15 та полетів у Донецьк, ввечері - назад літаком і швидко за "халтуру", тож вже сьогодні ліг спати о 3:15. У проміжку того, як я провів на ногах 22 години - інтерв’ю з Ландиком, оглядини концерну "Норд" з усіма "входящими" заводами, збирання інших матеріалів :( І за сьогодні треба зробити матеріал про це на 4 шпальти, бо Ландик в суботу летить у Київ, тож завтра верстальник має усе це хоч би приблизно зверстати, щоб йому показати... А завтра в мене - день народження покійного батька (з ранку - на цвинтар маму везти), а ввечері "халтура" - Катрін Деньов до Києва прилітає...
Тож при всьому палкому бажанні не маю ФІЗИЧНО часу дістатись до Фернези і спитати, де ж книжки?!?!?! :(
Щодо "КИЯ": минулий тиждень по ночах вичитав рукопис ТРЕТЬОЇ "київської" книжки, а на наступному тижні маю підписати до друку ДРУГУ "київську". Якщо зірки у моєму гороскопі стануть струнко (приблизно так висловилась директорка), то у першій половині листопада книга має бути надрукована. Видання третьої книги директорка ЦЬОГО РОКУ не гарантує, втім, на початку наступного з’явиться, дай Бог, і третя "київська"...
Принаймні з Миколою Славинським я вже домовився на презентацію доробку цього року - трьох книжок (львівська + 2 "київські") на початок грудня. Тож відступати - запізно...
Звідси ще один висновок: якщо покласти за основу цикл видавництва "Кий" у 4 місяці, виходить, ТЕОРЕТИЧНО моя третя "київська" має вийти у квітні. А це - вибори... Тож можливо, вона загальмується до літа - якщо видавництво знов не втягнеться у вибори й не збанкрутіє удруге!..
Олександр Левченко
27.10.2005, 11:37
...ввечері "халтура" - Катрін Деньов до Києва прилітає...А ти ким біля неї, бодігардом? :D Чи, може, ще ближче?.. ;) Фантастікь!!!
А ти ким біля неї, бодігардом? Ні. Просто в мене є така халтура: знайомий бізнесмен, який утримує мережу кав’ярень, де виступають з концертами "зірки" та "зірочки" різної величини, запрошує мене робити репортажі з усіх подібних заходів. При цьому ще й пригощає за власний рахунок. Так що при Катрін Деньов я буду не тілоохоронцем, а журналістом...
Інформація з "Віртуальної Русі":
10-13 листопада, Київ - 7-ий Міжнародний книжковий ярмарок "Медвін: Книжковий світ-2005". В програмі виставки зустрічі з письменниками, поетами, оформлювачами, відомими людьми української культури і політики, День дитячої книги, День учбової літератури, День фантастики, День іноземних мов, конкурс на кращу книгу виставки. Експоцентр "Спортивний" (вул. Фізкультури, 1, м."Республіканський стадіон"). Виставка працює: 10.00 - 18.00, неділя: 10.00 - 15.00. Вхід вільний.
Може, зустрінемось??? :confused:
Олександр Левченко
28.10.2005, 10:52
...День фантастики... Експоцентр "Спортивний" (вул. Фізкультури, 1, м."Республіканський стадіон"). Виставка працює: 10.00 - 18.00, неділя: 10.00 - 15.00. Вхід вільний.
Може, зустрінемось??? :confused:Ідея чудова!!! Правда, я сам прибути не зможу, але буду дуже радий, якщо кияни і близьколежачі :D відірвуть попки від клавіатури :p і зустрінуться реально! Можливо, хтось із нових адептів УФ захоче влитися у наші стрункі, але ріденькі ряди? Пропоную обговорити!
Але є запитання до Олексія: чому ти вибрав смайлика "нерозуміння"? :confused:
А може, взагалі всім форумом зустрітись? Привід хороший.
Але є запитання до Олексія: чому ти вибрав смайлика "нерозуміння"? Та просто він, вона? (воно?) мені більше нагадує не "нерозуміння", а "невпевненість". Взагалі, як на мене, більш симпатичні смайлики є на Паркані "Точки" (там навіть кухлями пива вітаються :rolleyes: ). Тобто, щось на Літфорумі не дороблено з цього приводу. :(
А може, взагалі всім форумом зустрітись? Привід хороший.
Так!!! Бо у четвер в мене тачка на роботі по обіді полетіла, і я від розчарування взяв та на хатньому лаптопі намалював фенський прапорець у Corel'і! А тепер може згодитись не навесні, а зараз - якщо у рамках нашої зустрічі організувати... наприклад... КиївМедвінКОН-2005!!!
Хоча ні... Я тут переспав з цією ідеєю й подумав: аби не плутати два "київські" конвенти, краще зробити нейтральну назву. Приміром, "Фантастична осінь-2005"!..
Олександр Левченко
31.10.2005, 12:57
Хоча ні... Я тут переспав з цією...Слухай, друже, а ти оберігався? :D
А взагалі дивно, що так мало відгуків... :( Де radus, який так хотів побачити загадкову Prophet? Може, ще прийде ВП/А і несподівано виявиться прихильником УФ? :)
Олександр Левченко
31.10.2005, 15:59
До речі, ФУ - не найприкольніший зразок українського абревіатуротворення. Читайте матеріал “5 канал” заручився підтримкою ГАМНО у відвертій дискримінації (http://hotline.net.ua/content/view/14595/2/)! :D :p ;)
БЛІН!!! Злетів на роботі Інет - доводиться все перебирати по обіді...
Слухай, друже, а ти оберігався? Схибнутим на всю голову письменникам-фантастам під час пересипу з ідеями "оберігатись" не обов’язково!
А взагалі дивно, що так мало відгуків... Де radus, який так хотів побачити загадкову Prophet? Радій будує хату, терміново використовуючи останні більш-менш теплі днини напередодні зими.
Може, ще прийде ВП/А і несподівано виявиться прихильником УФ? З Пузієм ми підтримуємо нормальні дружні стосунки у межах комісії НСПУ з пригодницької та фантастичної літератури. Тож я не втручаюсь і не втручатимусь у ваші чвари: загалом, для творчих людей це нормально, бо всі ми чутливі та нервові... Але одне скажу: якщо Пузій прийде на нашу зустріч - йому теж наллємо!.. :)
А тепер от що скажу... Днями мені надійшов лист від одного з наших хлопців (назвемо його Н1). Він обережно так розпитував, чи не з-за нього, часом, Веле Штилвелд пішов з нашої компанії?! Бо як виявилось вже сьогодні, інший наш побратим (назвемо його Н2 - бо я таки не знаю, хто це!) підозрює Н1 в тому, що Штилвелд не сприйняв компанію саме його - Н1...
:( :( :(
Шановні мої побратими ЕКС-ПЕРЕМРВНИКИ!!! Привселюдно запевняю вас, що Веле Штилвелд пішов звідси з-за письменника Н3, а Н1 тут ні до чого!!! Але зрозумійте вірно: я не можу публічно назвати ім’я Н3 - бо тоді незаслужено ображу його!.. А тому припиніть, будь ласка, оці закулісні дознання на тему "кому чия мармиза не сподобалась". Давайте краще спілкуватися, писати твори й видавати книжки! А також обмивати їх на наших "Фантастичних осінях" та інших конвентах...
Олександр Левченко
31.10.2005, 18:10
З Пузієм ми підтримуємо нормальні дружні стосунки у межах комісії НСПУ з пригодницької та фантастичної літератури. Тож я не втручаюсь і не втручатимусь у ваші чвари: загалом, для творчих людей це нормально, бо всі ми чутливі та нервові... Але одне скажу: якщо Пузій прийде на нашу зустріч - йому теж наллємо!.. :)Господи, і що це ти називаєш "чварами"? Я не збираюся ні з ким чваритися, а про чутливих та нервових нехай говорять молоденькі поетеси :). Ну, поговорили, з'ясували стосунки, до мордобою не дійшло - переваги віртуалу :) Якщо ВП/А щось робить (чи бодай планує у майбутньому) для УФ - першим потисну йому руку!
Привселюдно запевняю вас, що Веле Штилвелд пішов звідси з-за письменника Н3, а Н1 тут ні до чого!!! Але зрозумійте вірно: я не можу публічно назвати ім’я Н3 - бо тоді незаслужено ображу його!..
Я певен, що письменник Н3 не образиться. :)
Різні люди, різні чудасії в кожного...
Більш того, оскільки Н3 з технічних причин часто буває відсутнім на досить довгі періоди, то вони з ВШ цілком можуть бувати на форумі, так би мовити, у різні зміни. :)
Щодо зустрічі 12.11 - хороша ідея.
Але хотів би я знати, де буду 12.11...
ЛЕВЧЕНКО написав:
Я не збираюся ні з ким чваритися, а про чутливих та нервових нехай говорять молоденькі поетеси. Ну, поговорили, з'ясували стосунки, до мордобою не дійшло - переваги віртуалу Якщо ВП/А щось робить (чи бодай планує у майбутньому) для УФ - першим потисну йому руку! А між тим, Арєнєв, мабуть, вважає зовсім не так - бо після двох повідомлень збирається "щезати" з цього форму... Що помітив навіть новоприбулий Радій.
RADUS написав:
Я певен, що письменник Н3 не образиться.
Різні люди, різні чудасії в кожного...
Більш того, оскільки Н3 з технічних причин часто буває відсутнім на досить довгі періоди, то вони з ВШ цілком можуть бувати на форумі, так би мовити, у різні зміни. Але ВШ не хоче навіть сліду Н3 "нюхати" - от у чім річ! Тож він на "позмінне перебування" не погоджується теж.
Але хотів би я знати, де буду 12.11... ну, як будеш у Києві й не н роботі - завітаєш!.. :D
Олександр Левченко
02.11.2005, 16:17
Віриш чи ні, але навмисно перед цим шукав сайт із твоєю бографією, шукав - і не знайшов! Тож якось треба поновити списки з датами народження, чи що?!Дорогий друже, надіслав тобі інформаційну "гуманітарку", але... :( The following addresses had permanent fatal errors -----<tim-lit@ln.ua>
(reason: 550 5.2.2 <tim-lit@ln.ua>... Mailbox is over quota,lc=1130935922) Очищайся!!! :D А поки що тримай тут:
Литовченко Тимур Iванович 04.01.1963
Сокол Ігор Олегович 15.02.1963
Верховський Валерій Дмитрович 28.03.1969
Штилвелд Веле 24.04.1954
Радутний Радій
Желем Ігор XX.XX.1962
Левченко Олександр Миколайович 08.12.1960
Кацай Олексій Спейсер XX.XX.1954
Камаєв Юрій XX.XX.1970
Хлопці-УФісти, мельдуйтеся!!!На жаль, я не настільки вагома фігура, щоб мій заклик щось вирішив. Всього 102 кг... Радій, бач, віку не розкриває, а вагу... А ще, напевно, карате знає... Хто зачепить Радія - уб'ю!!! :D
Сокол Ігор Олегович 15.02.1963
Гоп. А я гадав, він молодший за мене.
Хто зачепить Радія - уб'ю!!! :D
Дякую, Олександре, я сам. :)
А що таке "мельдуватися"?
Олександр Левченко
02.11.2005, 16:58
А що таке "мельдуватися"?Дослівно, здається, - "зголошуватися" чи "реєструватися" (я сам не володію галичанізмами перфектно :( ). Тут: вписуй себе (якщо ще немає) і свої вікові габарити!!! :)
ДО РЕЧІ!
Вітаю Сашка Левченка з переходом до категорії "Читач"! Наша активність зростає...
:D :D :D
Вітаю Сашка Левченка з переходом до категорії "Читач"! Наша активність зростає...
Он у іншій гілці нас обох привітали з переходом до категорії "хлудер". :)
Он у іншій гілці нас обох привітали з переходом до категорії "хлудер". Ну... флудери - то флудери! А що тут поганого?! Хіба що жаргонізм, за який VIVISEKTOR може отримати гупанців від Модератора PROPHET! ;) ;) ;)
Цитата з commnunity НИГ "Просто фантастика".
Я: А на рассказы на украинском навсегда исчезли или только из этого номера?
hao_grey: Рассказы на украинском исчезли до тех пор, пока я не найду качественных рассказов на украинском. И только. Едва найду - сразу поставлю. Вне очереди.
Це натяк усім присутнім. Особливо, мабуть, Спейсеру - бо фантастичної поезії там зроду не бувало, а воно б варто.
prosto_f@ukr.net
А що таке "НИГ "Просто фантастика"?..
Здрасьтє...
Новая Интересная Газета. Блок Z. Назва блоку "Просто фантастика!"
Друкую оповідання, статті, рецензії... ну, формат, звісно, газетний.
А, головне забув. Коштує 60 копійок. :)
Олександр Левченко
03.11.2005, 17:14
Ну... флудери - то флудери! А що тут поганого?!Рублята, в майом топе прашу нє віражаться!!! :mad: (Vivisektor'e, сорю :p)
А що це таке? :8
А що це таке? :8
А це - помста за незрозуміле "мельдуватися"!
flooder - той, хто заливає форум або гостьовуху великою кількістю непотрібних, офтопічних, нікому нецікавих повідомлень.
Олександр Левченко
03.11.2005, 18:49
А це - помста за незрозуміле "мельдуватися"!Слухай, а як же ти граєш у "тисячку"? :eek: Якщо мар'яж (король+дама) не "мельдувати", як у нас кажуть, то що з ним робити?!! :eek: :eek: :eek:
flooder - той, хто заливає форум або гостьовуху великою кількістю непотрібних, офтопічних, нікому нецікавих повідомлень. Між іншим, в Олега Куваєва "флудерам" присвячено аж 3 серії "Масяні"!
Новая Интересная Газета. Блок Z. Назва блоку "Просто фантастика!" Перефразовуючи Лоліту, "пошлю их на... лево за звездочкой"! Нехай у цій НІГ друкується Веле Штилвелд. Бо "качественных рассказов на украинском" вони не шукають - нехай не брешуть!!! :p
Повторюю допис, зроблений у "КАХВЕ":
1. Пропоную 14:00 - саме обідня пота, час випити й закусити. За зустріч...
2. Також я розробив спеціальний фірмовий знак:
http://tim-lit.narod.ru/JPG-format/Fan-Autumn-05.jpg
(http://tim-lit.narod.ru/JPG-format/Fan-Autumn-05.jpg)
Можна наробити прапорців, вимпелочків або бейджиків - за бажанням!
:D :cool:
Фееее...
Перефразовуючи Лоліту, "пошлю их на... лево за звездочкой"! Нехай у цій НІГ друкується Веле Штилвелд. Бо "качественных рассказов на украинском" вони не шукають - нехай не брешуть!!! :p
Ну це ти даремно. По-перше, там недавно помінявся головред. По-друге, зараз редакційна політика настільки прозора, що в community обговорюють, що саме будуть друкувати й дизайн номерів.
Звісно, є й недоліки. Головред - дівчина, тож шукають в основному "чисті та світлі" оповідання. 90% мого - мимо! :)
Ну це ти даремно. По-перше, там недавно помінявся головред. По-друге, зараз редакційна політика настільки прозора, що в community обговорюють, що саме будуть друкувати й дизайн номерів.
Звісно, є й недоліки. Головред - дівчина, тож шукають в основному "чисті та світлі" оповідання. Мне-е-е?.. :eek: Ну, тоді справді варто спробувати.
АВТОЦИТАТА:
Також я розробив спеціальний фірмовий знак... Хлопці, ви знак бачите?! Бо в мене - тільки через "скачування"... :eek:
Олександр Левченко
04.11.2005, 16:27
А куди подівся Спейсер? :eek: А то провокаційну думку про зустріч кинув, колег підбив, дівчину спокусив, а сам - дописувати "Тарзанаріум Архімеда"? :D
До речі, що таке цей "Тарзанаріум"? Він має якийсь стосунок до Тарзана?
Чорт, я на цьому форумі виглядаю найтупішим... :( Ні що таке "флудер", ні хто такий "Тарзанаріум"... :(
До речі, що таке цей "Тарзанаріум"? Сашко! Відсилаю тебе до розділу про назви, там Кам.Ю у дописі №12 дав посилання на чудову статтю, і ти задав питання саме у тому контексті! А про зустріч - то подивись "Кахве": я запропонував 12 листопада, 14:00. І фірмовий прапорець розробив. Який чомусь на форумі не видно... Але ж я про це і у нашій темі писав!!! Ти що, пропустив, модератор ти наш?.. :eek: :eek: :eek: :eek:
А куди подівся Спейсер? Йой, забув зовсім: СПЕЙСЕР захищає від розорення Полтавську бібліотеку! (Див. на цьому форумі розділ "Українська література")
tysovska
04.11.2005, 19:59
До речі, а що там з бібліотекою? Бо я директорові написала, питаючи, куди саме книжки надсилати, а він щось не відповідає. Схоже, ситуація там критична.
До речі, а що там з бібліотекою? Напишіть приватного листа SPACER'у та спитайте - бо він у форум нічого не пише.
Бо я директорові написала, питаючи, куди саме книжки надсилати, а він щось не відповідає. Вони, мабуть, і самі не знають, де завтра будуть, то й не відповідають. Загалом, я попрошу полтавчан, щоб вони докладніше оповіли про стан справ.
Щодо іншого: туточки я, туточки. Але прольотом. Важко свій корабель на віражі втримувати, та й ще з екіпажом іншого тріпатися :p
Народи, виручайте! :scared:
Терміново потрібний текст оповідання В.Савченка "Мандрівка на Уран та назад" ("Техніка-Молоді", 1957, №12; або під назвою "Мандрівка туди й назад, або Скарби загадкової планети" в журналі "Однокласник" 1994, №3).
Якщо немає тексту, то можна власний докладний виклад змісту з іменами головних героїв.
В боргу не залишусь! ;)
Повторюю останній свій допис у "КАХВЕ" - щодо суботньої зустрічі на "Медвіні":
Оскільки решта мовчить, постановляємо так: зустрічаємось в суботу, 12 листопада о 13:00 годині біля входу в Інститут фізкультури. Щодо фірмового знаку - див. раніше. :D :D :D :D
P.S. До речі, я міг би кинути "милом" запрошення на нашу невеличку зустріч братам Капрановим: ми сяк-так підтримуємо зв’язок... Чи доречно це, як вважаєте?
Олександр Левченко
09.11.2005, 10:16
P.S. До речі, я міг би кинути "милом" запрошення на нашу невеличку зустріч братам Капрановим: ми сяк-так підтримуємо зв’язок... Чи доречно це, як вважаєте?А що ж тут може бути недоречного? :eek: Гадаю, що вони й так будуть на Дні Фантастики, так що можна зробити невеличкий кастинг творчої молоді перед Братами. :)
Олександр Левченко
09.11.2005, 14:06
Вийшов свіжий номер Oldnews-213 (http://rusf.ru/oldnews/onews213.htm). Виявляється, ФУ також святкує День Фантастики :) :ДЕНЬ ФАНТАСТИКИ В КИЕВЕ!
12 ноября 2005 г. с 13:00 до 18:00 в КИЕВЕ на выставке "Книжный мир-2005" (организатор -- "Медвин", 10 -- 13 ноября, выставочный комплекс "Спортивный", ст. метро "Республиканский стадион", ул. Физкультуры, 1) пройдет ДЕHЬ ФАHТАСТИКИ.
В программе участвуют Г. Л. Олди, М. и С. Дяченко, А. Валентинов, М. Галина, А. Штыпель, В. Аренев, И. Hовак, М. Hазаренко, С. Поярков. Организаторы -- журнал "Реальность Фантастики" и Издательский дом "Мой компьютер".
Вход свободный. Добро пожаловать!
[Михаил Литвинюк, г. Киев.]Тимуре, хто шукав Пояркова? ;)
12 ноября 2005 г. с 13:00 до 18:00 в КИЕВЕ на выставке "Книжный мир-2005" (организатор -- "Медвин", 10 -- 13 ноября, выставочный комплекс "Спортивный", ст. метро "Республиканский стадион", ул. Физкультуры, 1) пройдет ДЕHЬ ФАHТАСТИКИ.
Круто! Причому одночасно з нашим заходом... :D
Тимуре, хто шукав Пояркова? А я не знаю, хто шукав Пояркова. Я просто навів його як приклад художника, що малює картини на фантастичні теми. Але варто не виходити на Пояркова, а шукати інших подібних художників!
Ще 27.10.2005 Сашко Левченко писав:
Хлопці-новокнижники, Тимуре та Радію, чи дійшли до вас книжки від "Панорами"? Рапортую привселюдно:
1. шановний добродій Роман Фернеза вже отримав від мене договір і теж підписав! Виявляється, причина затримки була банальною: я очікував, що договір надішле видавництво (бо вніс у текст коректорські правки - я паскудний редактор!), а п. Роман очікував, що договір надішлю я, тож тільки-но з’ясувалося, що він згоден з правками, я все видрукував, підписав і надіслав до Львова рекомендованим листом;
2. зараз п. Роман чекає вихідних, бо хтось з його знайомих їде на суботу чи неділю до столиці - з ним, очевидно, і передасть книжки;
3. на якій стадії справи в Радія - не знаю.
:) :D :) :D
Олександр Левченко
10.11.2005, 11:52
Дорогі друзі,
а погляньте-но на «Українську фантастику» (http://zhelem.com/ua/) Ігоря Желема! По-моєму, це супер, принаймні дуже-дуже пристойно! :cool:
До речі, подібну структуру Порталу УФ - триколонну - я мав на увазі під час нещодавнього обговорення. Тому, якщо наш Портал виявиться гіршим, матимете справу зі... з Радієм!!! :D :D :D
а погляньте-но на «Українську фантастику» Ігоря Желема! Я її вже раніше бачив - бо до Желема періодично заглядаю. Проте я проти такої структури: в мене поганий зір, і читати дрібнесенький шрифт у трьох колонках... Не в усіх же є монітори з діагоналлю 21’’!!! :) Мені на 17’’ принаймні це важкувато. А люди ж є і з моніторами на 14-15’’ теж...
Так, тепер про Капранових. Вчора подзвонив їм на мобілку, та вони відповіли, що як правовірні християни, "блюдуть" день суботній - бо Господь Ісус Христос заповідав не порушувати Закон. Тому в суботу на зустріч вони не прийдуть. Хоча їхні люди на "Медвіні" будуть - але ж не самі брати... :( :( :(
Красивіше, ніж було, але значно, значно незручніше. Забагато несортованої інформації в одну купу. Про дрібний шрифт Тимур вже сказав. Навігація з двох точок... ніхто не пробував водити машину з двома рулями? :)
І що значить "справжні перемовини"? :)
Красивіше, ніж було, але значно, значно незручніше. І ще щодо краси: тло такого тону й насиченості менш контрастне по відношенню до основного шрифта - тому і з цієї точки зору читати теж важкувато. Загалом, за насиченістю варто вибирати тло якнійлбідше, бо навіть пастельні тони (як в Желема) вже не забезпечують контрасту. Або тоді треба робити навпаки: дуже темне тло + світлий шрифт!
Так. Але "бліде тло - темні літери" все-таки зручніше.
ТЕРМІНОВО!!! Останній допис від PROPHET у "Кахве":
__________________________________________________ ___
Увага! Остаточний час і місце:
Завтра, у суботу, 12 листопада, збираємось біля входу в Інститут фізкультури (схему див. вище) з 12:30 до 13:00.
Пропоную саме такий час, бо, можливо, хтось захоче на 13:30 піти подивитись на цирк в актовій залі (Поярков vs Валентинов). Бажано прийти саме о 12:30. Я з цього часу чекатиму.
Хто запізниться або заблукає, телефонуйте мені: 8 067 978 82 60.
ЧЕКАЄМО УСІХ! БУДЕМО РАДІ КОЖНОМУ!
__________________________________________________ __
Отже, майте на увазі ЗМІНУ ЧАСУ ЗУСТРІЧІ - на півгодини раніше!!!
Даруйте, просто хочеться, щоб до 13 точно всі зібралися.
До речі, а можна й мені вислати той логотип, що Ви зробили?
prophet.in.blue@gmail.com
Ай хев а квещн:
Чи можна у КЛФ приєднати клуб настільних ігор? Надіюсь вам сподобалась моя ідея, адже кому як не фантастам і фентезистам сподобається зануритись у світ непередбачуваності і власної крутості:)
Ай хев а квещн:
Чи можна у КЛФ приєднати клуб настільних ігор? Надіюсь вам сподобалась моя ідея, адже кому як не фантастам і фентезистам сподобається зануритись у світ непередбачуваності і власної крутості Я би не заперечував, але оскільки КЛФ буде ЛЬВІВСЬКИМ, то питання, швидше за все, до Vivisektor'a. І варто написати йому адресно - раптом швидше дійде!
Хоча зараз він все’дно в лікарн у Києві... Здається...
Вітаю учасників зустрічі! Заочно я завжди з вами . Привіт із сонячного ( іноді ) Криму!
Привіт, ЕКС-ПЕРЕМОВНИКИ!!!
Сьогодні доверстуємо журнали - тож я на роботі й виліз в Інет. Зовсім коротко: вчора зустріч відбулась, перші відгуки вже є у "КАХВЕ". Я вже відібрав фотки, лишилось все оформити й вивісити в мережу. Треба ще нічку-другу попрацювать над цим.
Шкода, що до нас не приєднались Веле, Сокол, Денис, Іра: "літфорумівці" хотіли б з вами познайомитись! Дарма ви відкололись...
(Якщо, звісно, ви це читаєте...)
Максим VIVISEKTOR справді в лікарні - тільки-но поговорили по мобілці.
Зранку забрав у кур’єра 6 пачок своїх "львівських" книжок. Хто ще не має - звертайтесь!
Все, па-па-па-а-а... :) :) :) :)
Олександр Левченко
14.11.2005, 13:22
Привіт шановному товариству!
З четвергового вечора і до досі не було виходу в Мережу, навіть не встиг поблагословити активістів на зустріч. :( Однак із розмови у "Кахві" бачу, що вона таки відбулася за присутності десяти (!!!) осіб (а це більше, ніж нас було навесні!), і літфорумні "мОлодєж і пОдросткі!" обзивають її виключно хорошими словами! :) Тимуре, ти міг би пару слів для нас, зоряних (star-...), як усе проходило? Без фанатизму, як говорить один мій знайомий. :)
P.S. Як там наш Макс? Коли повернеться у стрій?
Сашко Левченко написав:
Тимуре, ти міг би пару слів для нас, зоряних (star-...), як усе проходило? Без фанатизму, як говорить один мій знайомий. Ще вчора не міг. Але посидів сьогоднішню нічку - і тепер МОЖУ!!! Клікайте і дивіться:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/Fan-Autumn-2005-phototext.htm
Тільки качається повільно, бо там 33 фотки + фірмовий малюнок прапорця, отже картинок майже на 700 кб.
Судячи з відгуків, "літфорумцям" і справді сподобалось.
:D :D :D :D
P.S. Про Макса я писав у повідомленні №126 (див. вище):
Максим VIVISEKTOR справді в лікарні - тільки-но поговорили по мобілці.
Олександр Левченко
15.11.2005, 11:15
Ющенко обіцяє підтримку українському книговиданню: Українське книговидавництво нарешті отримає державну допомогу (http://hotline.net.ua/content/view/15886/2/). Схоже, в питаннях культурної політики влада вирішила триматися на крок позаду: коли підтримка була потрібна книговиданню, казали, що ніякої підтримки не потрібно, коли підтримки стало потребувати не книговидання, а книгорозповсюдження, чиновники теж зробили крок уперед... :rolleyes: Дистанцію витримано! :p
P.S. За якусь годину-другу ;) я скачав фотозвіт про Тимура і його команду :D на "Київській Фантастичній осені — 2005". Кому цього не вдалося, можу надіслати поштою.
...фотозвіт про Тимура і його команду... То що, Сусанна Черненко - це "моя команда"?! :eek: Ги-ги-ги-и-и-и, ну в тебе і жартики! :D Якщо мати на увазі КЛФ "Чумацький шлях", то це єдина представниця, яка спромоглась доповзти до "Медвіна". Хоча Велочку з компанією я теж запрошував.
Цитата з рекомендованого Левченком матеріалу:"Вперше в бюджеті-2006 ми передбачаємо бюджет на видання українських книжок. Це чесна підтримка – адресна політика... З бюджету України підтримувати українську книгу і українське слово. Ми говорили про це із прем‘єр-міністром, щоб це питання було враховано в бюджеті". Хлопці, це ж ор лайт!!! Невдовзі милуватимемось Повним зібранням творів Володимира Яворівського, Павла Мовчана, Давида Жванії та інших націонал-демократів!!! Йой, я зараз заплачу... :D :D :D :D
Цитата з рекомендованого Левченком матеріалу: Хлопці, це ж ор лайт!!! Невдовзі милуватимемось Повним зібранням творів Володимира Яворівського, Павла Мовчана, Давида Жванії та інших націонал-демократів!!! Йой, я зараз заплачу... :D :D :D :D
Пригадалася дискусія на Перемовинах Желема. Тимуре, ти просто Нострадамус.
Тимуре, ти просто Нострадамус. "Предсказамус нострадал нам будущее!" (Жарт - і пробачте російську мову!) :D :D :D :D
tysovska
15.11.2005, 17:43
Невдовзі милуватимемось Повним зібранням творів Володимира Яворівського, Павла Мовчана, Давида Жванії та інших націонал-демократів!!! З адресною допомогою ніколи не буде справедливості. Невже краще буде, якщо видадуть повне зібрання творів Сняданко, Пиркало чи Карпи? А це ж тиражні автори (підлітки тащаться)...
З адресною допомогою ніколи не буде справедливості. Так - і тому адресно піднімати книговидання вже не треба (друкарень маємо вже удосталь). Краще як пропонує Кам.Ю - розвивати мережі збуту. + Як було сказано в іншій темі - вирівнювати конкурентоспроможність на ринку української та неукраїнської книжки за допомогою плдатково-тарифної політики.
P.S. Але тут є окрема книжкова тема: варто перенести диспут туди! Бо виходить, наш "темний" модератор Сашко сам створив офтопік... :mad:
Так, тепер повідомлення для Сашка Левченка: засідання Комісії відбулось, на ньому Микола Славинський сказав, що дав тобі рекомендацію і вже відіслав поштою. Ширше питання не обговорювалось - ні безпосередньо в Овальній залі НСПУ, ані в "Енеї", куди було перенесено закінчення засідання.
На нього таки приїхав SPACER - може, він щось додасть завтра, бо сьогодні їде назад. До речі, він нарешті розплатився зі мною за публікацію оповідання про Інопланетянина у їхній газеті. Пляшкою "винної кацаївки". Я її спеціально зажав, аби сфоткати - завтра повішу на сайт. Бо ду-у-уже класно зроблено! Мабуть, виставлю її на своєму грудневому творчому вечорі... якщо доживемо ми разом із пляшкою!!! :D :D :D :D
Творчий звіт про вручення Олексієм Кацаєм гонорара Тимурові Литовченку:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/Spacer-Gonorar.htm :D :D :D :D
Олександр Левченко
16.11.2005, 11:19
Так, тепер повідомлення для Сашка Левченка: засідання Комісії відбулось...Спасибі! Як я вже казав, на процес впливу не маю ніякого, так що не вважайте, що я щось для себе вибиваю чи заготовлюю. :)
А тепер для малограмотних :8 : які питання взагалі розглядають на Комісії? Чи ухвалюють якісь рішення і чи мають вони вплив на розвиток УФ?
На нього таки приїхав SPACER - може, він щось додасть завтра, бо сьогодні їде назад. До речі, він нарешті розплатився зі мною за публікацію оповідання про Інопланетянина у їхній газеті. Пляшкою "винної кацаївки". Я її спеціально зажав, аби сфоткати - завтра повішу на сайт. Бо ду-у-уже класно зроблено! Мабуть, виставлю її на своєму грудневому творчому вечорі... якщо доживемо ми разом із пляшкою!!! Я у подібній ситуації - тільки "кацаївка" у мене "горілчана"! :D Може, створити музей-виставку алкотворів заслуженого майстра спирту О.S.Кацая? ;)
Може, створити музей-виставку алкотворів заслуженого майстра спирту О.S.Кацая? Наскільки я пам’ятаю, ти відкоркував пляшку на "КиївШашлиКОНі-2005" - але оскільки відбувалось це в генделику "Міраж", то відкорковування сталося під столом, і я не встиг сфотографувати тару "незайманою". Ти хоча б зберіг її для наступних поколінь?! Якщо "так" - можеш сфоткати... і я забабахаю на своєму сайті розділ на кшталт "Музей УФ". :D :D :D :D А що?! Ідея класна!..
...які питання взагалі розглядають на Комісії? Чи ухвалюють якісь рішення і чи мають вони вплив на розвиток УФ? Якось напишу. Зараз нема часу: завтра в нас виставка, готуємось усім колективом...
забабахаю на своєму сайті розділ на кшталт "Музей УФ". А що?! Ідея класна!..
Ага... буде така собі прогресія. Одна пляшка, дві пляшки, чотири пляшки...
Тимуре, довгих тобі років! Ніколи не бачив 2 в ступені 64 пляшок!
:)
Ага... буде така собі прогресія. Одна пляшка, дві пляшки, чотири пляшки... Поки що Спейсер ПЛАТИТЬ по одній пляшці, а не у прогресії. А до музею можна "закладати" також інші речі: прапорці, значки тощо...
Олександр Левченко
17.11.2005, 14:09
Наскільки я пам’ятаю, ти відкоркував пляшку на "КиївШашлиКОНі-2005" - але оскільки відбувалось це в генделику "Міраж", то відкорковування сталося під столом, і я не встиг сфотографувати тару "незайманою". Ти хоча б зберіг її для наступних поколінь?!Дорогий друже, під столом ми відкорковували не "кацаївку", а "ВДВівку"! :p Ось її ми й випили, а моя "володарська" поки що береже цноту, і я навіть подумки боюся зважитися на "акт"... Може, зробимо ЦЕ колись разом?! :D
Але тут є окрема книжкова тема: варто перенести диспут туди! Бо виходить, наш "темний" модератор Сашко сам створив офтопік... Які офтопіки можуть бути на "Перемовинах"?! Це ж ПЕРЕМОВИНИ!!! І взагалі, я віддаю перевагу простим "топікам" і навіть "топам", особливо напівпрозорим. :D Без усіляких "офів"!
До речі, про книжкову тему: закинув я туди запитання про Кожелянка, УФ це чи не УФ?
P.S. Є новина від "Зелених": "Алфізикою" тепер займається не Надія Кудринецька, а Євгенія Ковалевска. Може, декому варто обновити лінки? :)
Уф-ф-ф! Слава Богу, до компа дістався! Є така народна прикмета: якщо до комп'ютера така сама відстань, як до столиці, то значить - вибори на носі :scared:
Що стосується засідання Комісії, то цього разу вона взагалі була присвячена пригодницькій літературі. Чи навіть не їй, а тому, що єдине місце в Україні, де народ читає, то... в'язниця. Мовляв, "термін покарання, то є спресований час". Це - така собі філософська цитата одного з присутніх на комісії. Тому пропонується збирати книжки й передавати їх до відповідних місць. Щоб і там "сіяти розумне і т.д."
Не дивлячись на всю мою стервозну іронічність, справа, все ж таки добра. Запрошую всіх літфорумців до акції. Книжки, наскільки я зрозумів, прийматимуться в Спілці. На місцях - треба визначатись.
Тимур, до речі, розійшовся і згадав на Комісії про О'Генрі, який розпочав писати саме у в'язниці і запропонував оголосити конкурс на фантастичне оповідання для відповідного "о'генрінутого" контингетну. Мені ця ідея сподобалась.
Ще більше подобається ідея конкурсу фантастичної мініатюри, з наступним нагородженням з призово-горілчаного фонду :o Проговоримо цю ідею з редакцією "AVтографа" і повідомимо про наслідки шановне товариство. Але, спочатку треба фонд перевірити :D
Олександр Левченко
18.11.2005, 11:38
Шановне товариство,
чи знаєте ви, хто такий відомий український фантаст Олександр Левченко? ;) Якщо так, мерщій біжіть на Українську фантастику - « SF » хроніки (http://zhelem.com/ua/index.htm), вмикайте відповідну опцію і тисніть на кніпку! :D Бо Ігор Желем оголосив опитування "Відомі вам українські фантасти", і там серед інших є літфорумісти Олексій Кацай, Валерій Верховський, Тимур Литовченко, Радій... Ні, Радія чомусь не бачу... :eek:
Правда, єсть мнєніє, що самим "відомим фантастам" голосувати за себе неетично... :8
українські фантасти", і там серед інших є літфорумісти Олексій Кацай, Валерій Верховський, Тимур Литовченко, Радій... Ні, Радія чомусь не бачу...
А я знаю, чому. :)
Порахуймо.
Дано: участь в опитуваннях беруть 1-3% відвідувачів.
Питання: як треба розкрутити сайт, щоб статистика хоча б трохи стала репрезентативною?
Хто як, а особисто я буду дуже радий, якщо у нас буде 20 000-40 000 шанувальників Желема (або будь кого іншого фантаста), але... Будьмо реалістами (с).
Правда, єсть мнєніє, що самим "відомим фантастам" голосувати за себе неетично... Я не голосував за себе, а просто сходив подивився: там є така кнопочка "Результати голосування", яка нікого ні до чого не зобов’язує! :) :) :) :)
Мій творчий вечір у Національній спілці письменників України призначено на понеділок, 12 грудня. Хто схоче і зможе - приходьте! Буде презентація (сподіваюсь!) трьох (у крайньому разі - двох...) книжок і двох альманахів з моїми творами. В кого нема нових книжок - матимете! :D :D :D :D
О котрій? Мабуть, о 17:00 чи 18:00. Увечері - це точно. Поки визначились тільки з часом - вчора Славинський приїхав до НСПУ та "застовпив" день. Сьогодні я приїхав туди "стовбити" день, й мені повідомили, що Славинський це зробив вже вчора.
Славинський визначив і назву (сам): "Обрії сучасної фантастики".
Я додав підзаголовок: (Три книжки за одне літо)
Олександр Левченко
23.11.2005, 10:46
Чув я вчора (22.11.2005) по телебаченню, що Кушнарьов за свою контрреволюційну книжку «Конь рыжий» одержав 10000 грн. гонорару! :eek: Фантастика!!! ;) Правда, не УФ... :p
Чув я вчора (22.11.2005) по телебаченню, що Кушнарьов за свою контрреволюційну книжку «Конь рыжий» одержав 10000 грн. гонорару! Нехай він тими грішми задавиться! :(
Ну-у-у, Кушнарьов все одно не Ролінг. А взагалі, у наших крутих, мабуть, сильно занижена самооцінка. Тому вони, бідолашні, купують дисертації і наймають писарів книжок. Може за це їх хтось більше поважає?
Це ще нічого, он товариші Мілошевіча примудряються, знаходячись під судом, пиляти бабки, виділені на забезпечення цього самого суду! :)
Олександр Левченко
25.11.2005, 11:11
Ющенко создал Нацсовет по культуре (http://www.korrespondent.net/main/137204).Главой Ющенко назначил депутата Верховной Рады Николая Жулинского.
Согласно указу, основные задачи Нацсовета - формирование и реализация государственной политики в сфере культуры и духовности, содействие возрождению самобытности украинцев.Хто у нас друг Ніколая? :)
Хто у нас друг Ніколая? Жулинський мені вручав (на церемонії особисто!) міжнародну премію ім. Олеся Гончара. І я в нього пару разів інтерв’ю в кулуарах Верховної Ради брав. А що?.. :) :) :)
Олександр Левченко
25.11.2005, 11:34
Жулинський мені вручав (на церемонії особисто!) міжнародну премію ім. Олеся Гончара. І я в нього пару разів інтерв’ю в кулуарах Верховної Ради брав. А що?..Треба допомогти чоловікові сформувати і реалізувати політику у сфері відродження української фантастично-містичної самобутності! :8 ;) :p :D
Треба допомогти чоловікові сформувати і реалізувати політику у сфері відродження української фантастично-містичної самобутності! Ну, Сашко... ти й ФАНТАСТ!!! Точніше, фантазер...
:D :D :D :D
Radus, надійшли мені своє "мило" на адресу spacer@email.ua
Я його десь загубив :eek:
Прошу звернути увагу - на ГАКу троє УФІвців в ТОПі. Вітаю ВДВ, що очолює трійцю із своїм Полканом. (хоча я проголосував за інший твір)
Олександр Левченко
28.11.2005, 11:38
На жаль, про це красиве гасло гасло доведеться забути, принаймні декому... :( Як повідомив керівник "Панорами", цього року книжок він вже не видаватиме. Ну що ж, добиватимемось "регулярного життя" у наступному.
До речі, Радію, чи ти вже розв'язався зі своїми "панорамними" "смертями"? :)
Прошу звернути увагу - на ГАКу троє УФІвців в ТОПі.Як говорять французи, "вжьо нима"... :( Взагалі ж ГАК, і це природно, перетворився на тусовку для вибраного кола "своїх", причому тон, схоже, задають поети й "односторінкові" прозаїки: строчать тексти і тут же їх взаємно рецензують! І це зовсім не критика і не бурчання, а просто слова. :D
А як там наш "Портал УФ"? І як почувається Макс Vivisektor?
Привіт, ЕКС-ПЕРЕМОВНИКИ!
На додачу до фотозвіту, нарешті закінчив коротеньку текстову сагу про "ЛьвівКурКОН-2005", що відбувався у вересні. :D :D :D Кому охота, клікайте посилання:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/LvivKurKON-2005-text.htm
І ще в мене до вас грандіозне прохання. Є домовленість з головним редактором "Літературної України" Петром Перебийносом про публікацію рецензій на мої книжки, тому якщо можна, нехай Сашко Левченко напише відгук на "Приреченого жити" (ще на "Перемовинах" він заперечував мені по чотирьох пунктах - от нехай і ушкварить!), а Spacer - на "Останнього із струльдбругів". Обсяг однієї рецензії, за словами Перебийноса - 2,5-3 "комп’ютерні сторінки". Ну, до 300 "комп’ютерних рядків" - тобто, я так розумію, 14 кеглем TIMES.
Аналогічна домовленість є з Миколою Славинським, тому якщо хтось схоче висловити думку, який я нездара у плані книжок - пишіть, хто на що хоче. Славинський спробує закинути в інші газети чи журнали. Пліззззз... :)
А як там наш "Портал УФ"? І як почувається Макс Vivisektor? Макс приходив на засідання КЛФ, відтоді я з ним не розмовляв. Мабуть, що лікується. Так само і Олена Корнута з ТНТ43... В мене почалась верстка, всі вихідні працював. Сьогодні-завтра їх обдзвоню.
Олександр Левченко
28.11.2005, 12:34
На додачу до фотозвіту, нарешті закінчив коротеньку текстову сагу про "ЛьвівКурКОН-2005", що відбувався у вересні. Кому охота, клікайте посилання: http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/LvivKurKON-2005-text.htm.Чесне слово, ледь не сплакнув :(, такий уже я сентиментальний... Спасибі, друже!
І ще в мене до вас грандіозне прохання. Є домовленість з головним редактором "Літературної України" Петром Перебийносом про публікацію рецензій на мої книжки, тому якщо можна, нехай Сашко Левченко напише відгук на "Приреченого жити" (ще на "Перемовинах" він заперечував мені по чотирьох пунктах - от нехай і ушкварить!), а Spacer - на "Останнього із струльдбругів". Обсяг однієї рецензії, за словами Перебийноса - 2,5-3 "комп’ютерні сторінки". Ну, до 300 "комп’ютерних рядків" - тобто, я так розумію, 14 кеглем TIMES.Я міг би спробувати щось на базі вже згаданого відгуку, але стільки, як ти запросив, їй-богу не втну! :( Навіть твоя сага займає трохи більше 200 "комп’ютерних рядків", а 300 - це вже буде якась передмова до зібрання творів у 10 томах! Якщо даси розмір у знаках з пробілами, і їх буде не надто багато... І чи можна автора бодай легенько покритикувати? :p
До речі, О.S.Кацай має чудову рецензію на ""Приреченого жити "Тимура Литовченка" ;) зі всякими красивими ненашими словами і цитатами з Біблії... Я його не переплюну, хоч би вп...вся...
P.S. А чому "ЕКС-ПЕРЕМОВНИКИ"?!!
Я міг би спробувати щось на базі вже згаданого відгуку, але стільки, як ти запросив, їй-богу не втну! Навіть твоя сага займає трохи більше 200 "комп’ютерних рядків", а 300 - це вже буде якась передмова до зібрання творів у 10 томах! Якщо даси розмір у знаках з пробілами, і їх буде не надто багато... І чи можна автора бодай легенько покритикувати?
На превеликий жаль, Петрові Мусійовичу Перебийносу вже, м’яко кажучи, "за 60", тож він дуже погано орієнтується на розмірі "у знаках". Йому ліпше сказати в сторінках машинопису. Виходимо з того, що 1 стандартна сторінка - це 30 рядків * 60 знаків = 1800 знаків з пробілами. Отже, 2,5-3 сторінки - це 4500-5400 знаків.
Але це МАКСИМАЛЬНИЙ розмір! А чим рецензія КОРОТША, тим ШВИДШЕ її опублікують. Тому можна накатати і 4000, і 3000, і 2000 знаків. Аби рецензія була рецензією...
Щодо "легенько покритикувати автора". Сашко, дорогенький! Я ж не сказав: напишіть хвалебні оди, а я за це виставлюсь! Я навпаки хотів, аби ти висловився про "Приреченого жити", бо маєш критичні зауваження по 4-х пунктах - наскільки я пам’ятаю по ПЕРЕМОВИНАМ... От і критикни! Бо інакше то буде солоденька патока, і вона ніким не сприйматиметься серйозно.
До речі, О.S.Кацай має чудову рецензію на ""Приреченого жити "Тимура Литовченка" зі всякими красивими ненашими словами і цитатами з Біблії... Я його не переплюну, хоч би вп...вся... Знаю, читав. І дуже вдячний Спейсеру за цю чудову рецензію! Проте тут є два моменти:
1. Я би із задоволенням дав до "Літературної України" саме його рецензію, але ж ти не напишеш відгук на "струльдбругів" - ми про це говорили... А просити його писати дві рецензії - якось вого глючно;
2. Я не можу без дозволу самого Спейсера висмикнути його рецензію з "Точки літкипіння" й відправити до газети - це буде у принципі невірно. Краще, аби газетний та інтернет-варіанти чимось відрізнялися - а тому йому краще доробити рецензію самому. Тим паче, там вийшло маленьке непорозуміння, якого ж суддю Єфая я мав на увазі в романі. Бо коли Спейсер дізнався, що це той самий, про якого Леон Фейхтвангер писав свого часу, то він і відписав мені: ну, то це інша річ!..
3. Ти зараз збираєшся вступати до НСПУ - тож саме ТОБІ не завадить мати публікації в "Літературній Україні".
Таким чином, якщо буде ласка Спейсера, я використав би його ПЕРЕРОБЛЕНУ рецензію через Миколу Славинського в якійсь іншій газеті чи журналі.
І останнє. Не забувай, що в мене ДВІ книги вийшло, ТРЕТЯ на пдході. Тож кожен може писати, на які книги хоче. І я все це дам Славинському - нехай прилаштовує, як пообіцяв. Гадаю, зокрема, було би добре, якби Радій написав рецензю на другу "київську" книгу для "Літ. України" - і вона би співпала з виходом цієї книги з друкарні. (Бо "До комунізму..." він читав в електронному вигляді...)
P.S.
А чому "ЕКС-ПЕРЕМОВНИКИ"?!!
Як це - чому?! Бо "ПЕРЕМОВИНИ" Желема закриті - ось тому й "ЕКС"!..
:eek: :eek: :eek: :eek:
Олександр Левченко
28.11.2005, 16:05
Але це МАКСИМАЛЬНИЙ розмір! А чим рецензія КОРОТША, тим ШВИДШЕ її опублікують. Тому можна накатати і 4000, і 3000, і 2000 знаків. Аби рецензія була рецензією...Ну тоді атлічна! Ат нуля... :D (математичний жарт). Спробуємо!P.S.
Як це - чому?! Бо "ПЕРЕМОВИНИ" Желема закриті - ось тому й "ЕКС"!..А глянь-но на верхівку цієї сторінки, що там пише? Ото ж бо й воно... :p
Радій написав рецензю на другу "київську" книгу для "Літ. України" - і вона би співпала з виходом цієї книги з друкарні.
Щось я заплутався. На яку саме?
Левченко: А глянь-но на верхівку цієї сторінки, що там пише? Ото ж бо й воно... Ото дочекаємось, коли Желем висуне претензії в плагіаті!!!
Радій: Щось я заплутався. На яку саме? На другу книгу, що зараз на виході у видавництві "Кий" (другу "київську"). Назва: "Апокаліпсис по-київськи". Вміст - романи "До комунізму залишалось років п’ятнадцять-двадцять" та "Повість про чотири квітки". Ти мене колись навіть просив влаштувати тобі екскурсію місцями дії роману "До комунізму..." (чого ми так і не зробили) - отже, читав його і зацікавився ним. :)
Угу.
А якщо на кожен окремо? Бо книжки емоційно досить різні, й враження одна від одної будуть плутатись.
А якщо на кожен окремо? Бо книжки емоційно досить різні, й враження одна від одної будуть плутатись. Це - два романи в одній книзі. Звісно, можеш написати рецензії на окремі твори. Так навіть краще - бо я зможу озадачити ними і "Літ. Україну", і Славинського. Бо він грозився наввіть до "України молодої" дати ті рецензії!..
А як там наш "Портал УФ"? І як почувається Макс Vivisektor?
1. Олена Корнута вже вийшла на роботу, потроху вигрібає "хвости". Іван Галенко каже, що ситуація з нашим порталом проясниться десь наприкінці тижня. Можливо...
2. Макс вже ночує вдома, а не в лікарні. Тому ввечері грозився вийти в Інтернет та вілвідати наше товариство.
Тимуре, за рецензії... В мене запитання: чи існує якийсь термін їхнього написання? Або можна трохи побайдикувати? ;)
чи існує якийсь термін їхнього написання? Або можна трохи побайдикувати? Я тобі листа напишу - подивишся...
А кинь, pls, лінки на електронні версії, треба дещо уточнити.
А кинь, pls, лінки на електронні версії, треба дещо уточнити.
"До комунізму залишалось років п’ятнадцять-двадцять":
http://members.tripod.com/babyn_yar/books.htm
"Повість про чотири квітки":
http://tim-lit.narod.ru/Text-Ukr/4Flower-ukr.htm
Олександр Левченко
01.12.2005, 12:47
Друже Тимуре,
твоє партійне доручення виконано - рецу на "Приреченого жити" написано і відіслано! :cool: Гадаю, що мені, як переможцю змагання, належить приз. :8 "Кацаївка" "Я, Володар..." у мене вже є, а ось від "тимурівки" "Чужий світ"... ні, відмовлятися, звісно, буду, але не дуже переконливо... ;)
твоє партійне доручення виконано - рецу на "Приреченого жити" написано і відіслано! Гадаю, що мені, як переможцю змагання, належить приз. "Кацаївка" "Я, Володар..." у мене вже є, а ось від "тимурівки" "Чужий світ"... ні, відмовлятися, звісно, буду, але не дуже переконливо... Та я ж не зроблую ТАКУ етикетку - в мене ж поліграфбаза слабенька!.. Проте над пропозицією обіцяю поміркувати.
Дорогий Сашко! Красно дякую за рецензію - зі скриньки вже скачав, прочитав. Поредагую трохи, назву придумаю - і вперед, до "Літ. України"!.. :) :) :)
Олександр Левченко
05.12.2005, 15:38
Шановне товариство,
кому не ліньки, прошу зазирнути до моєї веб-господи -
Офіційного сайту письменника-фантаста Олександра Левченка (http://www.levch.ho.com.ua/index.html )! :cool:
Приймаю вітання, зауваження, конструктивну критику та матеріали (особливо фото), пов'язані з моєю скромною, але сповненою гідності особою! :8 Чи швидко все вантажиться?
В останній новині посилання на Літфорум неправильне.
Олександр Левченко
05.12.2005, 17:53
В останній новині посилання на Літфорум неправильне.Який я редиск... :8 Велике спасибі! Виправлено!
Сьогодні просидів весь день без Інтернета, а увечері - ОТАКА новина!.. Вітаю, Сашко!
Приймаю вітання, зауваження, конструктивну критику та матеріали (особливо фото), пов'язані з моєю скромною, але сповненою гідності особою!
Тепер критика: на тлі сильо-сизого неба у білих цяточках зірок написи (навіть контрастно-помаранчеві) читаються погано. Подумай, як це виправити. А щодо змісту... 5 хвилин - малувато, щоби говорити про це докладніше.
Запитання: де в тебе гостьова книга?! Куди малювати поздоровлення живому класику Пустомитівщини?! :eek:
Насамкінець, щось я не помітив розділу для нотаток про наші збіговиська. Ти думаєш їх висвітлювати?.. :eek:
Так, народ: тепер у мене повідомлення.
Мій творчий вечір відбудеться в НСПУ (Київ, вул. Банкова, 2) наступного понеділка, 12 грудня, о 17:30. Запрошуються всі, хто зможе дістатись до Києва, а конкретніше - до Спілки! :D :D :D :D
Олександр Левченко
06.12.2005, 13:14
Тепер критика: на тлі сильо-сизого неба у білих цяточках зірок написи (навіть контрастно-помаранчеві) читаються погано. Подумай, як це виправити. А щодо змісту... 5 хвилин - малувато, щоби говорити про це докладніше.Гадаю, що меню достатньо прочитати із напруженням всього один раз :-), тим паче, що під курсором воно підсвічується жовтим кольором.Запитання: де в тебе гостьова книга?! Куди малювати поздоровлення живому класику Пустомитівщини?!Гадаю, поки я не розкрутився ;), спілкуватися можна й на Літфорумі; якщо буде багато повідомлень, можна й створити окрему тему (якщо не є порушенням етичних норм будівника ком... учасника Літфоруму :-)). Якщо ж їх буде надто багато :D, будемо думати про свою книгу...Насамкінець, щось я не помітив розділу для нотаток про наші збіговиська. Ти думаєш їх висвітлювати?.. :eek:А "Репортажі" чим тобі не до вподоби? І взагалі, ти дивився на низ сторінки, де є "Зворотний зв'язок" і "Друзі"? Ти помітив там кой-каво? :p Так що добре було б, якби ти надіслав мені трохи фотографій шириною не менше 315 пікселів без значного погіршення якості (це я вже зроблю сам), з цього сервера вони завантажуються начебто швидше...Мій творчий вечір відбудеться в НСПУ (Київ, вул. Банкова, 2) наступного понеділка, 12 грудня, о 17:30. Запрошуються всі, хто зможе дістатись до Києва, а конкретніше - до Спілки!Шкода, що сам я не зможу, але подумки буду з тобою! А-а, до речі, як там наші з хлопцями рецензії?
А "Репортажі" чим тобі не до вподоби? І взагалі, ти дивився на низ сторінки, де є "Зворотний зв'язок" і "Друзі"? Ти помітив там кой-каво? Помітив, помітив...
Так що добре було б, якби ти надіслав мені трохи фотографій шириною не менше 315 пікселів без значного погіршення якості (це я вже зроблю сам), з цього сервера вони завантажуються начебто швидше... Про 315 пікселів зрозумів. А скільки DPI при цьому має бути - 300? 72? 28?..
А-а, до речі, як там наші з хлопцями рецензії? Не зрозумів, що означає "наші з хлопцями"?! Поки що є тільки твоя рецензія - вона вже вчора була закинута в "Літературну Україну" разом з книжками. Попри поганий стан мами, Сусанна Черненко написала свою рецензію на "Останнього із струльдбругів", сьогодні о 17:20 маю забрати її в метро і тоді перешлю в "Літ. Україну" вже електронною поштою. А більше ніхто нічого не зробив! Бо Радію я тільки тексти переслав, Спейсеру ніколи - в нього, я так розумію, по роботі обвал. VDV і Кам.Ю мовчать. В Андрюхи Кісельова мобілка заблокована оператором, та він взагалі давно відпав від КЛФ "Чумацький шлях". Просити про рецензії Штилвелда... м’яко кажучи, не варто, бо в нього "правильнописання" кульгає на всі вісім ніг. Просити Сокола?... Теж не знаю, чи варто - якщо чесно.
Просити Арєнєва (Пузія), Бабенка та інших членів Комісії НСПУ?.. Після тієї сутички, що тут сталась між тобою, Сашко, і Володею - навряд чи він бодай пальцем поворухне для нас. Якщо тільки Микола Славинський їх попрохає... І те не знаю. Роман Кухарук? Йому "струльдбруги" ну ду-у-уже не сподобались, грозився опублікувати розгромну рецензію на мене - та, мабуть, передумав. (А шкода!) Поки що він тільки повісив анонс мого вечора на своєму літфорумі:
http://litforum.org/
В принципі, "Останнім із струльдбругів" я постачав членів цього "Літфоруму" під час "Фантастичної осені". Мені було б цікаво, що про цю книгу можуть сказати Mercenary, Silverfish, Prim... Але вони, схоже, навіть не помітили мого прохання. Prophet у принципі фантастику не любить... Тож буде добре, якщо вони бодай на творчий вечір до НСПУ завітають.
Тому ресурси наші обмежені, і я розраховую, що або ти все-таки напишеш іще щось і на "струльдбругів", або олівці відточать Спейсер, Радій та ВДВ. Може - ще Кам.Ю...
Олександр Левченко
06.12.2005, 17:37
Про 315 пікселів зрозумів. А скільки DPI при цьому має бути - 300? 72? 28?..Дорогий друже, а це вже не має аніякісінького значення! :p Піксель - він і в Африці піксель. :D Але якщо тобі потрібна визначеність, то став 72. Все одно я буду зображення модифікувати для зменшення розміру.
А взагалі я не хотів би тебе "грузити" зайвою роботою... Якщо маєш щось готове по 100-200 КБ - шли без усякої обробки. Більші теж годяться, але тобі буде дорожче... :-(
Не зрозумів, що означає "наші з хлопцями"?!"Наші з хлопцями" означає "наші рецензії з нашими хлопцями". :D А те, що вони не поспішають... Надавити треба на їхнє сумління! :p Поки що є тільки твоя рецензія - вона вже вчора була закинута в "Літературну Україну" разом з книжками.А вийде?
Сашкові Левченку:
Піксель - він і в Африці піксель. Я знаю - дякую! Але ж DPI - це "точок на [квадратний?] дюйм". Російською - "разрешающая способность"! Проте все одно дякую за визначеність...
Якщо маєш щось готове по 100-200 КБ - шли без усякої обробки. У тім-то й річ, що не маю! Бо я знімаю або у "високій якості" (тоді знімки виходять 700-800 кб), або у "суперякості" (1,6-1,8 Мб). Тож все треба кардинально зменшувати...
Надавити треба на їхнє сумління! Не маю морального права - бо це і так добровільна допомога з їхнього боку. І вони письменники, а не рецензенти...
А вийде? Ну-у-у... обіцяли!
Vivisektor
06.12.2005, 20:32
І як почувається Макс Vivisektor?
Даруйте, що з запізненням, доповідаю - живий і вже майже здоровий. На вихідні збираюся з"явитись у Львові. Як пощастить - матиму ще зо два тижні лікарняних - спробую присвятити їх КЛФ-у. От лишень свята, що наближаються, навряд сприятимуть таким починанням... І інтернету під рукою, напевно, не буде. :(
Шановне товариство,
кому не ліньки, прошу зазирнути до моєї веб-господи
Чи швидко все вантажиться?
Вантажиться чудово, але де ж хоча б банальна "гостьовуха"?
Вантажиться чудово, але де ж хоча б банальна "гостьовуха"? Ну, от