КПК

Показати повну версію : Журнали

Сторінки : 1 [2] 3 4

VDV
15.04.2007, 10:33
Славко,ти повiсть отримав?
I не забувай,що тут можна писати приватно.

VDV
15.04.2007, 10:38
>а може варто подати ще хоч якусь електронну адресу для авторів?
Уже. ufo_ua@ukr.net
Паролі я надсилав - отримали?

Я не отримав.До речi,мiй тeкст вже висить,якщо так то де?
nenasytec@ukr.net

sventitsleyf
15.04.2007, 16:33
Славко,ти повiсть отримав?
I не забувай,що тут можна писати приватно.

Так, отримав. Просто там 90 сторінок - ніяк не міг змусити себе засісти - тільки почав читати.

sventitsleyf
15.04.2007, 16:36
Я не отримав.До речi,мiй тeкст вже висить,якщо так то де?
nenasytec@ukr.net

Що це в тебе за ящик? До речі, я кілька свої текстів вивісив в інеті http://www.artvertep.dp.ua/authors/chiruk

Tim-Lit
16.04.2007, 11:15
Тимуре, ну як там із сайтом??? Хоч би трошки він жеврів! Щоб можна було хоча б головну сторінку відкрити, а на інших прочитати дратівливе: "Вибачте, сторінка у стадії розробки".
Тільки вчора телефонував Івану Галенку. Якась у нього "непойнятка" з програмістом сталася... З'ясує і повідомить мене згодом.

Tim-Lit
18.04.2007, 10:32
Привіт, хлопці!

Оскільки:
1) на мій "крик" щодо проведення шашлиКОНу ніхто не відгукнувся;
2) адрес-паролів нової скриньки я не отримав, як і решта;
3) між тим, рухати справу потрібно -
повідомляю наступне.

1. Г.Л.Олді дали мені онлайн-інтерв'ю (10'000 знаків) для "УФО", я його переклав українською й зараз відправлю їм на узгодження.

2. Оскільки ніхто, здається, не проти, щоб я виконував роль головного редактора (принаймні на період підготовки презентаційного числа журналу!), я як головний редактор прошу ВСІХ надіслати ВСІ пропоновані до презентаційного номера тексти й інші матеріали мені на особисту скриньку:
tim-lit@i.ua
Інакше, відчуваю, нічого не буде. А коли я прочитаю, косметично поредагую і схвалю - то якось вже надішлю редакторам відповідних відділів на "прискіпливу" роботу. Нехай схема трохи невірна (все мусить іти від редакторів відділів головреду, а не навпаки), але інакше, відчуваю, ми до нових віників ні х*** не зробимо!

Хау - я все сказав.
:mad:

radus
18.04.2007, 11:48
Давай, давай. Хай в кожному ящику буде по 20 оповідань й складемо три списки кандидатів на публікацію. От тоді точно нічого не вийде.
Надіслав пароль ще раз, якщо знову не отримаєш, давай зустрінемось, і я тобі урочисто передам папірця формату А3 з паролем шрифтом 48.
Ганьба.

Tim-Lit
18.04.2007, 12:19
Давай, давай. Хай в кожному ящику буде по 20 оповідань й складемо три списки кандидатів на публікацію. От тоді точно нічого не вийде.
Надіслав пароль ще раз, якщо знову не отримаєш, давай зустрінемось, і я тобі урочисто передам папірця формату А3 з паролем шрифтом 48.
Ганьба.
О - нарешті все отримав!
Інтерв'ю Г.Л.ОЛДІ вже там, можете почитати...

Tim-Lit
18.04.2007, 13:12
Привіт ще раз!

Закинув до скриньки дві шахматки - прошу редакторів (членів редколегії) подивитися й зацінити...

Поки що, після аналізу за шахматкою номера, скажу от що:
1. Матеріалів до відділу "Художнє" вистачає (а хто б сумнівався?!). Тільки фантастичних віршів почи що не бачу... Ну, якщо Кацай не хоче - ладушкі, обійдемося оповіданнями. За це я спокійний.
2. Матеріал до відділу "Інтерв'ю" теж є - тут все гаразд.
3. Не бачу жодних рецензій!!! Агов, де там наші записні рецензенти - ВДВ, Кам'Ю та Кока Черкаський?! У принципі, можу "для затравки" дати свої матеріали:
- лайливу рецу на "Планету О" Тетяни Крисанової;
- не рецензію, але розвідку "Фантастика у ІІ тисячолітті" ("КР" її досі не надрукував...).
4. Не бачу також кросвордів і вікторин на останню сторінку. Чим заповнимо "Різне"?!
5. Що буде на І сторінці обкладинки?! Хто нам щось намалює?! Може, Девор зі Львова?..
6. Що буде на ІІ-IV сторінках обкладинки?! Може, надрукуємо там рекламу Львівського "ВД "Панорама"?..

Назви відділів поки що - робочі. Наприклад, "Художнє", швидше за все, розіб'ється реально на "Прозу" і "Поезію" (тоді відповідним редакторам треба буде зробити свої шахматки), але поки що, на стадії планування за відсутності віршів це недоцільно. Свою шахматку матиме й редактор відділу "Критика". Оскільки великої кількості інтерв'ю не передбачається, виокремлювати цей відділ поки недоречно - або можна передати отакі бесіди в "Критику".

І ще... Давати колонками новини на КОЖНІЙ сторінці - мабуть, недоцільно. Мабуть, не наберемо новин на КОЖНУ сторінку... Тож пропоную поки що обмежитися "вкрапленнями" новин у будь-які місця: колонками і горищами, плямами і підвалами! Ну, це вже верстальник-макетувальник зробить...

Поки що прошу серйозно подумати над "Критикою", "Різним" і обкладинкою.
Було б загалом добре, якби шановний Рабат подбав про макет обкладинки заздалегідь - аби не вийшло такого ж "фантастичного ***", як з обкладинкою Кацаївського "Пекла".

Tim-Lit
18.04.2007, 13:30
P.S. До речі, з ком'юніті перекинув вірша Івана Андрусяка... Спейсере, що з ним робити?!

Tim-Lit
18.04.2007, 17:59
ОЛДІ своє інтерв'ю вичитали, виправили і схвалили!
Розділ закрито...
;)

Малахай
18.04.2007, 19:39
А може ще додати розділ "Класики фантастики", в яких коротко розкривати біографію і основні моменти творчості класиків жанру? У першому номері, наприклад, українського - Олеся Бердника та зарубіжного - Курта Вонегута.

Рабат
19.04.2007, 11:07
Журнал УФО, напевне, річ відкрита. Тобто, не слід встановлювати чітко рубрики (розділи, теми). А вони повинні додаватися чи, навпаки, не включатися у кожне конкретне число, в залежності від наявного матеріалу. І, насамперед, в залежності від думки редакції. :friends:
Взагалі, українська фантастика - річ настільки мало відома широкому колу читача, що тем, які слід висвітлити у номері, аж забагато. Головне - знайти дописувачів:victory:
Останнє, як свідчать дописи у цій темі, якраз і є найбільшою проблемою.
Радусові
Як, пане Радусе, ще маєте бажання готувати газету з вищою періодичністю?

Tim-Lit
19.04.2007, 11:39
Журнал УФО, напевне, річ відкрита. Тобто, не слід встановлювати чітко рубрики (розділи, теми). А вони повинні додаватися чи, навпаки, не включатися у кожне конкретне число, в залежності від наявного матеріалу. І, насамперед, в залежності від думки редакції. :friends:
Взагалі, українська фантастика - річ настільки мало відома широкому колу читача, що тем, які слід висвітлити у номері, аж забагато. Головне - знайти дописувачів:victory:
Останнє, як свідчать дописи у цій темі, якраз і є найбільшою проблемою.

Як, пане Радусе, ще маєте бажання готувати газету з вищою періодичністю?
Я поки що базувався на одному з дописів, де ми обрали початкове коло тем. Сподіваюся, для презентаційного числа вистачить. Критику, в принципі, можу теж закрти хоч завтра: у мене є моя реца на "Планету Оя", моя стаття "Фантастика у ІІ тисячолітті" й невикористані у періодиці реци Левченка і Кацая на мої книги. ;) Просто не хотілося б, щоби я закривав усю "Критику" в такому плані - "собою або на себе", оскільки є ж інші хлопці! Та ще й "колонку редактора" я ж буду писати...

Так що, за великим рахунком. вся проблема - в останній сторінці та обкладинці.
;)
P.S. Щодо Радія... Він просто не стикався з "кухнею" преси, от і не знає всіх нюансів. А ми з Вами - знаємо.

Рабат
19.04.2007, 13:17
Так що, за великим рахунком. вся проблема - в останній сторінці та обкладинці.

Є художник, яка цілком може оформити ці сторінки. Я вже з нею говорив. Потрібно подати лиш побажання, якщо вони є.
До речі, вона ще й письменник-фантаст. Маю дуже гарні відгуки на її твори від Спейсера.

Tim-Lit
19.04.2007, 13:21
Є художник, яка цілком може оформити ці сторінки. Я вже з нею говорив. Потрібно подати лиш побажання, якщо вони є.
До речі, вона ще й письменник-фантаст. Маю дуже гарні відгуки на її твори від Спейсера.
Ню-у-у... не знаю, не знаю!
Може, щось провокативне?! Типу, космонахта у шароварах і з шаблюкою верхи на мериканському "шаттлі"?! І щоб через шолом оселедець вибивався?!
:D :D :D

Рабат
19.04.2007, 13:41
Ню-у-у... не знаю, не знаю!
Може, щось провокативне?! Типу, космонахта у шароварах і з шаблюкою верхи на мериканському "шаттлі"?! І щоб через шолом оселедець вибивався?!

Ню-у-у... не знаю, не знаю, хто ж тоді, крім головреда, має знати?:yahoo:

Зрештою, я вже її просив щось підготувати на власний смак.
До речі, я ще вишлю її повість для УФО. Але завтра.

Tim-Lit
19.04.2007, 13:43
Ню-у-у... не знаю, не знаю, хто ж тоді, крім головреда, має знати?:yahoo:

Тоді - космонахт у шароварах!!! :D

Spacer
19.04.2007, 14:18
Тоді - космонахт у шароварах!!! :D
Ну, млин! Ну, ніяк ми від шароварів втекти не можемо! :mad:
Але нехай шановне панство саме вирішує. Мені ж, як нащадку вільних скіфів, що веде свій родовід від Колоксаїів :D в цю суперечку не варто влазити. Лише можу висловити свою думку.
Якщо вже йти козацьким шляхом, то краще, як на мій погляд, згадати козака Мамая, а не якогось там "перця" на ракеті. Взяти класичну картину-мамайку, де цей козак під дубом на бандурі грає. Вдягнути його в прозорий гермошлом та перенести його, коня та дуба на якийсь іншопланетний краєвид.
До цієї обкладинки для публікації у критиці я можу надати свої нотатки з приводу роману Капранових "Розмір має значення" (там в них основний персонаж - Мамай, агент Української Галактичної Служби). Але ж, було вирішено нічого свого не давати. Чи вже ні?
Що стосується запитання Тимура про вірш Андрусяка, то я пропоную дати в першому номері підбірку віршів українських поетів на космічну тематику, які вивішені в Укрнеті, під загальною назвою "Український мережевий спейс-арт". Можу виконати цю роботу.
Ні, ну треба ж, в шароварах на ракеті!!! :eek:

Tim-Lit
19.04.2007, 14:33
Ну, млин! Ну, ніяк ми від шароварів втекти не можемо! :mad:
<...>
Ні, ну треба ж, в шароварах на ракеті!!! :eek:

О!!! Бач - тебе зачепило!.. Оце і є мета провокації... Причому не на ракеті, а на мериканському "човнику" - як Каденюк!..

Якщо вже йти козацьким шляхом, то краще, як на мій погляд, згадати козака Мамая, а не якогось там "перця" на ракеті. Взяти класичну картину-мамайку, де цей козак під дубом на бандурі грає. Вдягнути його в прозорий гермошлом та перенести його, коня та дуба на якийсь іншопланетний краєвид.
А шо - теж непогано! А щоб не було зауважень щодо використання "чужої" картини про Мамая... У мене є 6 авторських фоток статуї Мамая з Майдана Незалежності з різних ракурсів: їх можна використати замість картини.

До цієї обкладинки для публікації у критиці я можу надати свої нотатки з приводу роману Капранових "Розмір має значення" (там в них основний персонаж - Мамай, агент Української Галактичної Служби). Але ж, було вирішено нічого свого не давати. Чи вже ні?
Ню-у-у... Якщо ВДВ, Кока Черкаський або Кам.Ю на реци не роздупляться - краще дати твою реце на Капранових!!! Давай, жени на скриню...

Що стосується запитання Тимура про вірш Андрусяка, то я пропоную дати в першому номері підбірку віршів українських поетів на космічну тематику, які вивішені в Укрнеті, під загальною назвою "Український мережевий спейс-арт". Можу виконати цю роботу.

Давай!!!

Олександр Левченко
19.04.2007, 15:48
Дорогі друзі :friends:,
прошу вибачення, що я такий пасивний у цій благородній справі, однак зараз я - ну справді! - дуже зайнятий... :( Може, хтось міг би привести до ладу "Минуле УФ"? Хай буде співавтором, хай навіть єдиним автором! :aga: Треба лише зберегти посилання на автора матеріалів - Віталія Карацупу.

Tim-Lit
19.04.2007, 16:26
:( Може, хтось міг би привести до ладу "Минуле УФ"? Хай буде співавтором, хай навіть єдиним автором! :aga: Треба лише зберегти посилання на автора матеріалів - Віталія Карацупу.
Може, хтось би спробував... згодом... ;)

P.S. Щойно приїхав з "Медвіна", він йде вже другий день. Вчора для нашого ВДВ придбав комплект номерів №№1-5 за 2007 рік. Сьогодні на виставку завезли (просто з друкарні!) "КР" №6'07. Там 2 статті Сусанни Черненко і рецензія ВДВ на Радієв "МОМ". Теж купив.

ВДВ!!!
Будеш у Києві - нагадай, віддам тобі журнали.

Snowman
19.04.2007, 17:24
То як у вас справи із реєстрацією, та врешті решт виданням?
До речі, сьогодні на книжковій ярмарці бачив продовження роману Тараса Завітайла "зброя вогню". Не хочете мати рецензію, на те, як не потрібно писати:):):) Врешті це "нове українське фентезі", і заслуговує хай і на негативну, але згадку.

Tim-Lit
19.04.2007, 18:09
То як у вас справи із реєстрацією, та врешті решт виданням?
До речі, сьогодні на книжковій ярмарці бачив продовження роману Тараса Завітайла "зброя вогню". Не хочете мати рецензію, на те, як не потрібно писати:):):) Врешті це "нове українське фентезі", і заслуговує хай і на негативну, але згадку.
З реєстрацією - то до Рабата, будь ласка.

Щодо рецензії - пишіть, кидайте на ufo_ua@ukr.net - подивимося!..

sventitsleyf
21.04.2007, 02:43
Дорогі друзі :friends:,
прошу вибачення, що я такий пасивний у цій благородній справі, однак зараз я - ну справді! - дуже зайнятий... :( Може, хтось міг би привести до ладу "Минуле УФ"? Хай буде співавтором, хай навіть єдиним автором! :aga: Треба лише зберегти посилання на автора матеріалів - Віталія Карацупу.

Мені обіцяли дати почитати кандидатську Сергія Грабовського - він, здається, по культурології захїищав про фантастику. Я не хтів бути голослівним, подивлюся що там, можливо щось і вийде.

sventitsleyf
22.04.2007, 03:18
Поки що прошу серйозно подумати над "Критикою", "Різним" і обкладинкою.

Ось одне посиланнячко...http://www.comics.com.ua/comics/salo

А ось мило адміністратора, за правилами сайту, якщо ми хочемо опублікувати матеріал в журналі, треба спершу зв'язатися з ним: admin@comics.com.ua

sventitsleyf
24.04.2007, 00:23
Ось одне посиланнячко...http://www.comics.com.ua/comics/salo

А ось мило адміністратора, за правилами сайту, якщо ми хочемо опублікувати матеріал в журналі, треба спершу зв'язатися з ним: admin@comics.com.ua

Лю-у-уди!!! Хтось комікс дивився?

radus
24.04.2007, 10:06
Ну я дивився. Не сподобалось. Примітивно.

sventitsleyf
25.04.2007, 09:49
Ну я дивився. Не сподобалось. Примітивно.

Ага, ясно.

Рабат
25.04.2007, 12:19
Шановна редакціє УФО.
Сьогодні я отримав перші пропозиції щодо обкладинки УФО.
Надіслав їх Вам ел.поштою. Зі спільнотою у мене дружба не виходить.
Далі будуть ще.
Хто не отримав (маю на увазі редколегію УФО) дайте знати, вишлю.

radus
25.04.2007, 12:55
Чорт, помилково запостив у "перемовини". Ось:

Щодо обкладинки - як на мене, то чи дуже строкато й трохи примітивно. Можливо, це навмисний ефект? І явний крін у бік фентезюшності. Це добре, якщо будуть тематичні випуски - № 1, скажімо, фентезі, а № 2 - НФ. Але при такій частоті тематичні випуски - самогубство.

Також губиться з-за строкатості губиться перша літера у назві.
Якщо інших варіантів нема - то я б вибрав перший, з окастою дівкою.

Spacer
25.04.2007, 13:46
При всій повазі та любові до художниці :thank_you категорично згодний з radus'ом.
Річ в тому, як на мій погляд, запропоновані обкладинки книжки, а не журналу. А це - різні речі.
1. Немає (не продумана поки що?) "фішка" ("лейба", "бренд", "торгова марка") УФО, яка має повторюватись з числа в число.
2. Не "зафрахтоване" місце під анонси.
3. Не видно загальної структурованості обкладинки.
4. Пропоную забратись на "Google" на опцію "малюнки" і набрати в пошуковику "журнал фантастики". Матимемо багату колекцію обькладинок, які можна продивитись і вловити загальне спрямування.
А потім "переварити" усе це на своє, ріднесеньке :)
Зі спільнотою у мене дружба не виходить.
:confused: А це що за віражі?!? :confused:

Рабат
25.04.2007, 14:09
А це що за віражі?!?
Чи там нічого нового немає, чи я просто не здатний туди проникнути, навіть з паролем. Куди його не тикаю, не проходить:8

Щодо обкладинки.
Це перша проба, яку й слід обговорити, чи розкритикувати.
До речі, моя думка майже нічим не відрізняється від Вашої. Але...

Щодо лого, я ж писав, що воно взагалі вийшло зайве. Але я вирішив не викидати його а теж подати на обговорення.

Spacer
25.04.2007, 14:32
Чи там нічого нового немає, чи я просто не здатний туди проникнути, навіть з паролем. Куди його не тикаю, не проходить:8

А-а-а, в цьому сенсі... Так я завжди казав, що ukr.net - незручний. Я сам до нього з 2-3 спроби входжу. І то, дивлячись з якого комп'ютера. Бо там програми потрібні. Якщо застарілі або немає, то пише великою й могутньою комерційною мовою: "Броузер, которим ви пользуєтєсь, устарєл і не поддєржіваєт соврємєнниє технології".
От,кляті москалі! :p

А якщо серйозно, то зараз там 27 повідомлень. Але саме текстів малувато.

О!.. А зараз цей дурний укр.нет взагалі мене зі скриньки викидає. Образився, чи що? Мабуть, електронну адресу УФО треба краще таки продумати. Бо якщо Укр. - Нет!, то це є дуже погано :)

Рабат
25.04.2007, 14:46
то зараз там 27 повідомлень. Але саме текстів малувато.

Я ж кажу, що чи у мене щось не те, чи я щось не вмію.
У мене (чи то я бачу) як було 7 повідомлень ще у березні. Так і до сьогодні.

radus
25.04.2007, 14:49
З цього приводу скоро плануються втішні новини.

sventitsleyf
25.04.2007, 23:09
Шановна редакціє УФО.
Сьогодні я отримав перші пропозиції щодо обкладинки УФО.
Надіслав їх Вам ел.поштою. Зі спільнотою у мене дружба не виходить.
Далі будуть ще.
Хто не отримав (маю на увазі редколегію УФО) дайте знати, вишлю.

А можна і мені? Я теж подивитися хочу. Please-se-se...:8

sventitsleyf@yandex.ru

Tim-Lit
26.04.2007, 10:19
Я ж кажу, що чи у мене щось не те, чи я щось не вмію.
У мене (чи то я бачу) як було 7 повідомлень ще у березні. Так і до сьогодні.
У мене те саме, але я так розумію, зараз тексти в основному йдуть на адресу: ufo_ua@ukr.net

++++++++++++++++++++++++++++++++++
==================================
++++++++++++++++++++++++++++++++++

Так, тепер щодо обкладинки...
У принципі, на ЛІВИЙ малюнок (тил?!) я міг би погодитися як на "фасад"... А в цілому все-таки - нічогенько, нічогенько... Так, схоже більше на книгу. Проте й журнал матиме "книжковий" формат!..
І ще. У нас назва:
Український
Фантастичний
Оглядач
А не:
Українська
Фантастика
Варто врахувати...

Рабат
26.04.2007, 10:36
І ще. У нас назва:
Український
Фантастичний
Оглядач
А не:
Українська
Фантастика
Варто врахувати...

:yahoo:
Читайте уважніше мого листа, шановний ТімЛіте.

Олександр Левченко
26.04.2007, 12:57
Схоже, думки більшості (якщо не всіх :)) з приводу обкладинки близькі: "ліву" можна взяти за обкладинку, однак зверху потрібно (чи бажано) дати журнальну "шапку". Правда, мені особисто хотілось би, щоб ця симпатична особа мала більше рис української відьмочки, аніж шаманки-мулатки з острова Тортуги... :( І прошу не вважати це шароварництвом! :nono:

Щодо другої, то мені здається, що героїню зображено у невдалому ракурсі :8: здалеку вона взагалі видається дідуганом із сивою бородою...

Tim-Lit
26.04.2007, 13:07
Правда, мені особисто хотілось би, щоб ця симпатична особа мала більше рис української відьмочки, аніж шаманки-мулатки з острова Тортуги... :( І прошу не вважати це шароварництвом! :nono:
Русини (ХІ-ХІІ Київської Русі) дедалі активніше контактували з половцями. "Чорні клобуки" (каракалпаки) були особистою гвардією київських князів. Русини родичалися з половцями, половці наверталися у християнство... Той-таки Овлур зі "Слова про похід Ігорів" чому відпустив князя?! Бо був охрещеним половцем на ім'я Лавр!!! Тому й допоміг князю-одновірцю...

А потім було 200 років монголо-татарського іга... Тому сміливо можна вважати, що це не мулатка з острова Тортуги, а типова українка з чорними бровами, карими очима... епохи конвергенції з половцями й монголо-татарами. :D

Щодо другої, то мені здається, що героїню зображено у невдалому ракурсі :8: здалеку вона взагалі видається дідуганом із сивою бородою...
+1

чужий
26.04.2007, 13:08
http://www.radiodeejay.hr/forum/lang/inexed.htm Щодо другої, то мені здається, що героїню зображено у невдалому ракурсі :8: здалеку вона взагалі видається дідуганом із сивою бородою...[/QUOTE]

Мабудь це було зроблено спеціально... Хоча і випадково...

чужий
26.04.2007, 13:13
вискажіть побажання щодо шапки на обкладинку.

Рабат
26.04.2007, 16:45
вискажіть побажання щодо шапки на обкладинку.

Мені сподобалася http://esli.ru/

radus
26.04.2007, 18:01
Приблизно так:
Український
Фантастичний № 1
Оглядач

__________________________________Автор № 1

__________________________________Автор № 2
малюнок
__________________________________Автор № 3

__________________________________Новина № 1

__________________________________Критика № 1

(смуг насправді нема, то просто щоб відсунути Авторі, Новини праворуч.

Рабат
26.04.2007, 18:10
Радус

Це обкладинка, чи сторінка зі змістом?

sventitsleyf
27.04.2007, 03:16
Перша обкладинка не сподобалась аж ніяк - друга краща. Логотип варто було б збільшити. Я б відділив його від тексту (немов перегортають лист,хоч може це й банально). Коли я думав над логотипом, то спробував погратися з літерою Ф - уявити її як здивовані окуляри і водночас знак відсотку.

sventitsleyf
27.04.2007, 03:40
Схоже, думки більшості (якщо не всіх :)) з приводу обкладинки близькі: "ліву" можна взяти за обкладинку, однак зверху потрібно (чи бажано) дати журнальну "шапку". Правда, мені особисто хотілось би, щоб ця симпатична особа мала більше рис української відьмочки, аніж шаманки-мулатки з острова Тортуги... :( І прошу не вважати це шароварництвом! :nono:

Я КАТЕГОРИЧНО ПРОТИ лівої картинки у якості обкладинки - вона наляписта, логотип в жоднім разі неможна розміщувати знизу (у всякому разі такий великий), композиція тяжіє до низу (малюнок варто було б підійняти догори). Ці очі на задньому плані... Вони відволікають увагу, прилипли до її голови, чого неможна робити (та ще й семетрично!), фон завжди мусить за тоном і проробленістю програвати основному малюнку. А загалом, малюнок доволі статичний і не підчищений. Другий НАБАГАТО кращий! Тільки там щось із правою рукою негаразд, але то дрібнички. Я тут не мав за мету образити художника, просто хотів аби зрозуміло було, чому лівий мені не подобається, а правий - подобається. І ніякої в дівчини бороди нема! Цей малюнок і за кольоровим вирішенням сильно виграє. Якщо в лівого воно невизначене через оту наляпаність, то другий - червоно-чорний - одне з "класичних", усталених кольрових поєднаннь.

sventitsleyf
27.04.2007, 03:44
http://www.radiodeejay.hr/forum/lang/inexed.htm Щодо другої, то мені здається, що героїню зображено у невдалому ракурсі :8: здалеку вона взагалі видається дідуганом із сивою бородою...

Мабудь це було зроблено спеціально... Хоча і випадково...

Ракурс "в фас", гадаєте, краще? У другім є композиція і динаміка, що у першому відсутньо.

radus
27.04.2007, 11:37
Це обкладинка, чи сторінка зі змістом?
Обкладинка з анонсами. imho, варто на обкладинку виносити "паровозиків" й одну-дві найцікавіші новини (якщо є).

Tim-Lit
27.04.2007, 11:56
Обкладинка з анонсами. imho, варто на обкладинку виносити "паровозиків" й одну-дві найцікавіші новини (якщо є).
За відсутністю великої кількості новин і знайомих широкій публіці авторів, виносити щось анонсом на обкладинку не рекомендую категорично!!! Якщо вже так кортить - можна робити максимум 1 виноску - цього поки що вистачить...

А для написання номеру часопису вистачить "смуги" знизу. Як, до речі, і для одного анонсу!

чужий
27.04.2007, 12:30
За відсутністю великої кількості новин і знайомих широкій публіці авторів, виносити щось анонсом на обкладинку не рекомендую категорично!!! Якщо вже так кортить - можна робити максимум 1 виноску - цього поки що вистачить...

А для написання номеру часопису вистачить "смуги" знизу. Як, до речі, і для одного анонсу!

Цілком розділяю таку думку, якщо на обкладинці буде багато надписів це буде щось на зразок звичного всім жіночого чи чоловічого журналу.
Але якщо ну буде нічого то потенціальні читачи не зрозуміють про що журнал. Маленька реклама про зміст мені здаеться буде не лишньою.

radus
27.04.2007, 13:41
Звісно, маленька. Я ж кажу - два-три "паровозики". Це, якщо хтось не в курсі - два-три знані автори, що їх вставляють у збірки, а їм на хвіст падають автори менш знані. :)

Tim-Lit
27.04.2007, 14:56
Звісно, маленька. Я ж кажу - два-три "паровозики". Це, якщо хтось не в курсі - два-три знані автори, що їх вставляють у збірки, а їм на хвіст падають автори менш знані. :)
Якщо так - нам треба буде виносити на обкладинку зменшену фотку Г.Л.Олді. Як я й казав - 1 віконце! ;)

Tim-Lit
27.04.2007, 15:37
...два-три "паровозики". Це, якщо хтось не в курсі - два-три знані автори, що їх вставляють у збірки, а їм на хвіст падають автори менш знані.
P.S.

Ми розписали "портфелі" нашим найдосвідченішим письменникам з когорти УФ. Водночас, вирішили не вставляти їхні твори у презентаційний номер. Тоді кого ще, окрім Г.Л.Олді, можна використати у "віконцях"?! Суперечлива логіка!

Отже, підтверджую: одне віконце!..

radus
27.04.2007, 15:47
Ага.
Але щось нема паровозиків.
Ідея - а може, зробити розділ "ретро", й друкувати там щось маловідоме з класиків? Дашкієва, скажімо, щось маленьке. У Владка, здається оповідань нема... кого б ще згадати з відомих?

radus
27.04.2007, 15:48
Одночасно міркуємо! :)

Рабат
27.04.2007, 17:02
Шановна Редколегія!
Надіслав Вам милом нові варіанти.
Так що дивіться, критикуйте і нічого не соромтеся!
(тим більше, що автор Вас уже тут сам і читає):friends:

Рабат
27.04.2007, 17:10
Щодо табу на публікацію в УФО творів Радутного,Левченка, Литовченка і Спейсера.
Вважаю, що слід відмовится від цієї надуманої мазохістської заборони.
Усі закиди на кшталт: "публікують самі себе" - повна дурня. А тим більше, що без згаданих авторів сучасна українська фантатинка, як і пригодницька література назагал, тільки втрачає значну свою частку.
То навіщо ж наперед збіднювати журнал?
Пропоную: згаданим письменникам подавати свої твори на загальних підставах!
А якщо вже вводити якісь обмеження, то нехай буде таке: "Не більше 1 твору на 1-е число".

radus
27.04.2007, 17:56
Ну давайте хоч у перший номер не будемо лізти. Бо зовсім вже нахабно. Втім, у зв'язку з практичною відсутністю фант.поезії Спейсера це не стосується. (сам не знаю, що ставити, чи :) чи :( ).
Щодо обкладинок - а чи не бажає художник (я так розумію, це Чужий?) утворити логотип з назви? Приблизно так:
Український
Фантастичний
Оглядач
перші літери великі або розмальовані, або одна за одну заходять, а усі інші нормальні. Це щоб абревіатура однозначно асоціювалася з назвою.
?
P.S. З усіх обкладинок найбільше сподобалися ufo1 i ufo2.

Tim-Lit
27.04.2007, 19:12
1. Стосовно логотипів.
Мені більше подобається другий варіант (він графічно простіший, більш прилатний для виготовлення емблем, значків, прапорців тощо), але я би справді розташував його "стелажиком":

Український
Фантастичний
Оглядач

- і погрався би з вертикальною комбінацією літер.

2. Щодо малюнків.
Мені найбільше подобається №1 - проте я проти "кастрування" чоловіків!!! А статевого чоловічого органу у того добродія в упор не бачу!..

Так, він з крильцями - отже, схожий на янгола. А щодо статі янголів - то суперечки не припиняються від середньовіччя... Проте чи не можна тоді закрити його проміжність якимсь декором?! (Стрічкою або рядниною...) Або прутня йому домалювати... Бо неприродно.

3. Щодо моїх творів.
Здається, все давно вирішили?! Мені теж здається, що наші твори можна подавати на загальних засадах, але і в словах Радія відчувається правота. Тож давати на презентаційний номер своє не буду...

radus
27.04.2007, 19:46
Про статеві органи - негайно згадалася тема "Наші секс-символи" і її дуже, дуже несподіваний розвиток! :) :) :)

чужий
27.04.2007, 20:56
Дякую панове за рішучу критику щодо аноголів і статі, "того добродія" то мабудь вочевидь треба придивлятись? Чи, зауважу, що малюнок взагалі без деталей, (якщо придивитись). Я якщо вже так прискіпливо, то видно що це чоловік, а не жінка (і без ряднинки...) Яле якщо хочете то хоч червоний прапор...
З назвою пограюсь... І може щось з того вийде. Тільки не сьогодні...

sventitsleyf
27.04.2007, 20:58
Мені подобається лого№2. Вам не здається, що дещо дивно виглядає офіційна назва поряд із витребеньками? Цей же варіант, у всякім разі діловий і аскетичний...

чужий
27.04.2007, 21:00
Ще... На мою думку до першого номеру слід дати гарні твори, цікаві... А не гратись в скромність...

sventitsleyf
27.04.2007, 21:05
Ще... На мою думку до першого номеру слід дати гарні твори, цікаві... А не гратись в скромність...

Що ви маєте на увазі?:confused:

Tim-Lit
27.04.2007, 21:26
Дякую панове за рішучу критику щодо аноголів і статі, "того добродія" то мабудь вочевидь треба придивлятись? Чи, зауважу, що малюнок взагалі без деталей, (якщо придивитись). Я якщо вже так прискіпливо, то видно що це чоловік, а не жінка (і без ряднинки...) Яле якщо хочете то хоч червоний прапор...
З назвою пограюсь... І може щось з того вийде. Тільки не сьогодні...
Наскільки я розумію, Ви - художник, автор малюнків?.. Вітаю!
:D
Щодо "червоного прапора" - то не треба! І жовто-блакитного також
;)
Так, по обрисам фігури й мускулатурі видно чоловіка, я ж не заперечую. Але якщо я вже придивився, то, зрозумійте, знайдуться також інші, які теж придивлятимуться... Тому краще врахувати зауваження - принаймні як на мене...
;)

чужий
27.04.2007, 21:58
Що ви маєте на увазі?

Що фантастика має бути цікавою. І... Щоб з задоволенням її читати... Щоб захоплювала. Та це лише моя думка... Непрофесіонала...

чужий
27.04.2007, 22:00
І я вас вітаю.
Зауваження щодо придивляння врахую. Домалюю те що належить...

Рабат
28.04.2007, 14:21
Ве ж, навіщо такі деталі?
А якщо й домальовувати, то якого: єврейського чи християнського?:8

radus
28.04.2007, 15:28
Кібернетичного! :)

Tim-Lit
28.04.2007, 15:29
Ве ж, навіщо такі деталі?
А що, повертатися до епохи радянських ляльок?! От в Інституті фізкультури (це там, де "Медвін" відбувається) є унікальна фреска з оголеним атлетом. Там - така сама картинка! І мені весь час весело дивитися на неї...

А якщо й домальовувати, то якого: єврейського чи християнського?:8
Згадаймо давньогрецькі вази із зображеннями олімпійців! Там у них все намальовано. Між іншим, греки також практикували обрізання - але там, на амфорах не видно. ;)

І нарешті, лишається варіант з декором... Фіговий листочок малювати не треба, але ж стрічку чи ряднину - чом би й ні...

Tim-Lit
28.04.2007, 15:29
+1

Рабат
28.04.2007, 16:25

НУ, болтика і я малювати вмію:yahoo:

чужий
28.04.2007, 17:41
(А тепер хлопчики домалюємо бо-о-овтика....)

Рабат
29.04.2007, 12:45
Сашко-о-о-о!
Аго-о-в!
Мені вся пошта від тебе повертається.
Ти може адресу змінив?

sventitsleyf
30.04.2007, 01:25
Логотип - СУУУПЕР!!! Вам вдалося! Тут є і фантастичність і лаконізм, гадаю його і треба затверджувати!:victory:

Рабат
30.04.2007, 12:49
Логотип - СУУУПЕР!!! Вам вдалося! Тут є і фантастичність і лаконізм, гадаю його і треба затверджувати!:victory:

Це Ви прро який?
Подайте назву файлу.
:thank_you

Валік
30.04.2007, 17:48
(Б'юся головою об стіну)
Треба ж, таке пропустив .....:bu: :bu: :bu:
Шановне панство, осмілюся запитати як просуваються успіхи з підготовкою першого номера і в яких саме матеріалах є потреба? Готовий допомогти в міру своїх можливостей. Доки перечитав всі 22 сторінки цієї теми, пережив стільки емоцій і зарядився такою дозою ентузіазму, що здається зараз лусну.
Завтра вишлю одне зі своїх оповідань вам на скриньку. Готовий зайнятися пошуком і підготовкою потрібних матеріалів, піаром видання на території Тернополя та на просторах інтернету та пошуком нових авторів. А також по можливості буду радий допомогти в вирішенні інших питань.

sventitsleyf
01.05.2007, 14:39
Це Ви прро який?
Подайте назву файлу.

logo3.jpg - Є і лаконізм, який мусить бути присутнім за такої назви (як на мене, вона з претензією на серйозність), є перспектива, яка символізує лет уперед, напис напівоборотом, що символізує особливий кут (наш погляд) на фантастику і, в той же час, робить логотип більш грайливим, та й розташування таким чином (по вертикалі), теж підкреслює цю грайливість. В принципі, як я раніше писав, Logo2.jpg мені теж сподобалося. Від обкладинки і логотипу багато чого залежить. Тут має якраз відбиватися наша концепція, про що в нас уже йшла мова вище. Гадаю, чи не найважливішим питанням є визначитися із тим, якою МАЄ бути обкладинка - строгою й лаконічною (як я вже писав, на мій погляд, назва цього вимагає), із чим відповідним чином буде співпадати наповнення журналу, чи легкою, з витривеньками, нерозважливою. Це теж варіант, звичайно, але абсолютно інша спрямованість.:thank_you

sventitsleyf
01.05.2007, 14:42
(Б'юся головою об стіну)
Треба ж, таке пропустив .....:bu: :bu: :bu:
Шановне панство, осмілюся запитати як просуваються успіхи з підготовкою першого номера і в яких саме матеріалах є потреба? Готовий допомогти в міру своїх можливостей. Доки перечитав всі 22 сторінки цієї теми, пережив стільки емоцій і зарядився такою дозою ентузіазму, що здається зараз лусну.
Завтра вишлю одне зі своїх оповідань вам на скриньку. Готовий зайнятися пошуком і підготовкою потрібних матеріалів, піаром видання на території Тернополя та на просторах інтернету та пошуком нових авторів. А також по можливості буду радий допомогти в вирішенні інших питань.

Радий знайомству! Вітаю Вас у нашому товаристві!:friends:

sventitsleyf
01.05.2007, 14:44
Що ви маєте на увазі?

Що фантастика має бути цікавою. І... Щоб з задоволенням її читати... Щоб захоплювала. Та це лише моя думка... Непрофесіонала...

Звичайно з вами можна погодитись (і треба), я просто подумав, що вам не сподобалось наповнення журналу на сьогодні.:8

Олександр Левченко
03.05.2007, 11:24
Шановне товариство,
надійшла мені на вас скарга:
дехтопоскаржився на цей допис:
http://www.litforum.net.ua/showthread.php?p=28886#post28886
Допис є частиною теми:
Журнали
http://www.litforum.net.ua/showthread.php?t=204
Причина скарги:
Кожний лист супроводжується непристойним надписос котрий доводиться редагувати.
Це повідомлення надіслано усім модераторами форуму, а якщо модераторів немає - адміністраторам.
Будь ласка, не залишайте скаргу без уваги.Може, адміністрація підкаже, як реагувати на "непристойності"? :8 Чи просто мається на увазі, що "бовтик" пишеться через літеру "л"? :p

Tim-Lit
03.05.2007, 15:45
О! Такий варіант обкладинки мені подобається значно більше!
І "вертикальна" компоновка емблеми-логотипу - також!..
:)

Tim-Lit
03.05.2007, 15:51
(Б'юся головою об стіну)
Шановне панство, осмілюся запитати як просуваються успіхи з підготовкою першого номера і в яких саме матеріалах є потреба?

Поки що "слабка ланка" - рецензії!
Спробуйте зайнятися ними...
;)
Що ж до оповідань...
:cool:
Оскільки я вже, типу, головний редактор (принаймні презентаційного номера!), то негоже висловлюватися першому. Я своє інтерв'ю з Г.Л.Олді зробив - тепер чекаю, щоб народ висловився відносно усіх наявних матеріалів.
Адже моя думка (як головного редактора!) може бути лише фінальною.
Тож чекаю на реакцію інших!

radus
03.05.2007, 17:59
Читаємо, вибираємо. Але побоювання Рабата справдилися - й справді досить мало матеріалів. Inshalla, ситуація зміниться після виходу першого номеру.

Tim-Lit
03.05.2007, 18:08
Читаємо, вибираємо. Але побоювання Рабата справдилися - й справді досить мало матеріалів. Inshalla, ситуація зміниться після виходу першого номеру.
Знаю - бо також читаю матеріали!
:bu:
А ти розраховував на інше?!
:eek:
Але давайте все-таки щось відберемо...
:cool:

radus
03.05.2007, 19:31
Не розраховував, але сподівався. :)

Spacer
08.05.2007, 15:57
"Вселенная. Пространство. Время" получили Беляевскую премию: http://ok-spacer.blogspot.com/2007/05/blog-post_5071.html Щиро вітаємо редколегію!

VDV
11.05.2007, 09:57
Маю для вас новину Михайло Мартинiв живий!
http://www.archivsf.narod.ru/0000/michail_martyniv/index.htm
Виталiй Карацупа добув навiть йогo чеський телефон.Номер я надiслав Рабату.Бажано залучити бодай старi оповiдання Мартинiва до УФО.

Олександр Левченко
11.05.2007, 10:10
Слава нашим слідопитам!!! :yahoo: Це дуже гарна новина! А залучити Михайла до нашої компанії було б узагалі супер!

Tim-Lit
16.05.2007, 11:05
Чесно кажучи, коли мова йде про концепцію, я думаю, що мається на увазі далеко не тільки наповнення журналу. Це значить - яку позицію ми будемо займати стосовно сучасної літератури. Якою ми її бачимо? А у нас є спільне бачення? Треба відшукати що спільного у наших поглядах. Фантастика на сьогодні, насправді, переживає глибоку кризу. Псевдо постмодерністи звинувачують, якщо і не прямо, (або не завжди) нас у тому, що ми (тобто фантасти) примушуємо людей жити у світі мрій і нічого не робити в реальному житті, тобто, що ми спонукаємо читачів до "втечі від світу", натомість вони їх від цієї "сплячки" пробуджують. Під сучасною українською прозою розуміють аж ніяк не фантастику, а фантасти асоціюються з російськомовним населенням. Недостатньо просто зробити журнал, треба пропагувати якусь ідею і не тільки словами, а на ділі (можливо, робити тематичні конкурси, або щось іще). Звичайно, я не остання інстанція, та на мій погляд такою ідеює може стати пошук людиною своєї ідентичності (це актуально для українця, бо ми не розуміємо хто ми і що маємо робити у цьому світі.) Під цим можна розуміти різні речі, я, наприклад, вбачаю це в копанні у собі та у історії, розгадки "таємниць" і ребусів, які ж сам і створюєш, але я бачу і інші варіанти - про сучасне й про майбутнє (пошук шляху, і не обов"язкова Одіссея (щоб не було банально) або щось подібне). І головно, мабуть - особистісний аспект - Геть громадянську лірику!!! Головним кредом має стати щирість автора. Під цим я маю на увазі ось що - некомерційність текстів в плані своєї спрямованості. Тобто бити нещадно за слова "А це зараз модно, тому я вирішив..." Модний стиль - це супер, але коли відчуваєш його, коли ж ні - не треба себе змушувати. (ну це так, в плані відбору текстів). Мені особисто подобається "шляхетський" антураж у мові, стилі і т.п., гадаю - це те, щоб могло суттєво відрізнити українську фантастику від російської. Шляхетськості не вистачає нашим людям, відчуття своєї легітимності і історичності. Хочеться відкинути весь оцей бруд. Лицарський ідеал...А чим не поле для фантаста? Тим паче фентезі, і все таке...Але це тільки антураж фентезійний. Можлива якась готичність. Гадаю, треба повернутися до витоків сучасної фантастики, подивитися як вона формувалася, чи не було "недорозвинутих" гілок еволюції. В цьому плані було б непогано регулярно друкувати якісь статті з історії української і світової фантастики, статті про стилі і напрямки, про окремих авторів і т.п. - тобто поле для роздумів. Власне, а що ми розуміємо під самою фантастикою? Непогано було б завдатися цим питанням. Ширші кордони фантастики нам сильно допоможуть.
Не знаю як у кого, а в мене часто буває таке враження, що більшість фантастів - закоренілі концептуалісти з "сухим логічним мисленням". Логіка, правда, ця може бути схибленою, але вона залишиться логікою. Я такий, в усякому разі. Але, можливо, фантаст не тільки концептуаліст? І ідея може ховатися не там, де б її шукав концептуаліст?
Я висказав свою точку зору. Ви можете бути не згодні. Просто не хочу ходити десь "навколо". Я вважаю, що українська фантастика ПРИРЕЧЕНА на ПРОВАЛ доки вона не стане самобутньою. І некажіть мені, що вона самобутня вже тому що вона українська - не повірю. Ми знаходимося у незручному становищі - думка про те, що фантастика російська - це насправді українська багатьом подобається. Ми ж маємо довести, що це не так. Нам треба вести жорстоку боротьбу проти цієї думки. І проти журналу "РФ", як її пропагандиста. До того ж, можливо, це створить нам певний піар. Ну і так далі. Потрібний пафос. Ми маємо показати, що ми серйозні (і іноді іронізувати з самих себе:rolleyes: ), і що фантастика - це не розважальна література, як про неї часто думають. Кросворди, гадаю, не потрібні. Картинки, гадаю, знайдемо. Головне і справді - концепція. Ваші пропозиції?
Поки конструктивних пропозицій щодо прозових текстів (оповідань) від інших членів редколегії не надходило (повторюю - я й досі чекаю, оскільки моє слово, як головного редактора, буде фінальним і вирішальним, а жорстко тиснути на решту редколегії я все-таки не хочу... хоча, можливо, таки доведеться!), я поки що зайнявся концептуальними розробками.

Втім, питання довелося ставити ширше, ніж концепція журналу сучасної української фантастики. Наш дорогий SVENTITSLEYF (а я якось обіцяв йому попрацювати над концепцією!) був абсолютно правий, коли сказав:
Це значить - яку позицію ми будемо займати стосовно сучасної літератури.
Отже, маніфест виходить трохи довшим, ніж я розраховував від початку. Якщо у загальних рисах, то наш проект, на моє глибоке переконання, мусить бути контрпостмодерним... але при цьому - без тих вад модернізму, що дозволили постмодерну на сучасному етапі дістати перемогу.

Я назвав це "контрапостом". До того ж, існує одноіменний мистецький прийом, а глибинний підсвідомий "сигнал" я угледів у тому, що я не знав про його енциклопедичне визначення, коли вивів для себе формулу "контрапосту".

Коли завершу - либонь, треба буде започаткувати окрему тему на нашій гілці, де я частинами вивішу готовий маніфест, і ми зможемо обговорити його як концептуальний документ - зокрема, і стосовно фантастики. І якщо погодитеся, цю концепцію можна буде покласти в основу нашого журналу на ідеологічному рівні.

Малахай
17.05.2007, 17:46
Що там із журналом? Сподіваюся, що справа не заглохла. :eek:

Tim-Lit
17.05.2007, 18:32
Що там із журналом? Сподіваюся, що справа не заглохла. :eek:
Нині особисто я розробляю концепцію журналу. Чекаю пропозицій щодо матеріалів від інших членів редколегії. Якщо не видадуть їх - приблизно з наступного тижня викладу своє адміністративне рішення щодо наповнення номеру. Але жорстке й остаточне! От тоді, будь ласка, не скаржтеся на мене...

Тож справа в жодному разі не заглухла!

Рабат
17.05.2007, 18:33
Можу сказати тільки що з реєстрацією.
Документи уже всі готові. У понеділок передаю їх на реєстрацію.
Щож щодо наповнення, то може нехай Тім Літ конкретніше скаже?

radus
19.05.2007, 17:06
Стан з текстами такий:
Однозначно прийнято 2
Кандидати 4
Однозначно відмовлено теж 2.

Досить багато надіслали російською мовою, є трохи нефантастики, й щось таке близьке до неї, але почати б краще все-так з твердих НФ та фентезі.
Так що вибір непоганий, даремно минулого року Назаренко (чи хто там ще) викобенювався.
Але мороки справді більше, аніж я думав. Щомісячник однозначно не потягнемо.

radus
19.05.2007, 17:10
І ще одне. Дуже бажано залучити до редколегія якусь дівчину. Бо досить багато "жіночих" оповідань, які чоловіки практично не сприймуть, й "чоловічих" - які, відповідно, погано сприймуть читачки. У НИГ-ПФ, наприклад, досить помітний гендерний перекіс був, то бажано, щоб ми не впали у іншу крайність.

Пухнаста хмаринка
19.05.2007, 20:22
А якщо я попрошуся? Віддалено... Я люблю фантастику, тільки не маю досвіду редакторської роботи... Ой, що я сказала...

Snowman
20.05.2007, 01:40
2 radus

Дещо нахабне питання, а можна довідатись, що саме затверджено і відхилено? Бо пошта мовчить як ідейний партизан:)

sventitsleyf
20.05.2007, 13:29
Чекаю пропозицій щодо матеріалів від інших членів редколегії.

Що під цим мається на увазі? Думка редактрів стосовно отриманих текстів чи тексти від авторів? Чи може думки стосовно того, які тексти треба приймати, а які - ні?

sventitsleyf
20.05.2007, 13:32
Поки конструктивних пропозицій щодо прозових текстів (оповідань) від інших членів редколегії не надходило (повторюю - я й досі чекаю, оскільки моє слово, як головного редактора, буде фінальним і вирішальним, а жорстко тиснути на решту редколегії я все-таки не хочу... хоча, можливо, таки доведеться!), я поки що зайнявся концептуальними розробками.

Втім, питання довелося ставити ширше, ніж концепція журналу сучасної української фантастики. Наш дорогий SVENTITSLEYF (а я якось обіцяв йому попрацювати над концепцією!) був абсолютно правий, коли сказав:

Отже, маніфест виходить трохи довшим, ніж я розраховував від початку. Якщо у загальних рисах, то наш проект, на моє глибоке переконання, мусить бути контрпостмодерним... але при цьому - без тих вад модернізму, що дозволили постмодерну на сучасному етапі дістати перемогу.

Я назвав це "контрапостом". До того ж, існує одноіменний мистецький прийом, а глибинний підсвідомий "сигнал" я угледів у тому, що я не знав про його енциклопедичне визначення, коли вивів для себе формулу "контрапосту".

Коли завершу - либонь, треба буде започаткувати окрему тему на нашій гілці, де я частинами вивішу готовий маніфест, і ми зможемо обговорити його як концептуальний документ - зокрема, і стосовно фантастики. І якщо погодитеся, цю концепцію можна буде покласти в основу нашого журналу на ідеологічному рівні.

:yahoo: :yahoo: :thank_you

sventitsleyf
20.05.2007, 13:35
Можу сказати тільки що з реєстрацією.
Документи уже всі готові. У понеділок передаю їх на реєстрацію.
Щож щодо наповнення, то може нехай Тім Літ конкретніше скаже?

Романе, велика вам шана!!! І низький уклін! :thank_you :yahoo: :yahoo: :yahoo:

sventitsleyf
20.05.2007, 13:43
Стан з текстами такий:
Однозначно прийнято 2
Кандидати 4
Однозначно відмовлено теж 2.

Досить багато надіслали російською мовою, є трохи нефантастики, й щось таке близьке до неї, але почати б краще все-так з твердих НФ та фентезі.
Так що вибір непоганий, даремно минулого року Назаренко (чи хто там ще) викобенювався.
Але мороки справді більше, аніж я думав. Щомісячник однозначно не потягнемо.

В мене така пропозиція. В нас є тема "Наша заочна літстудія", там можна обговорити прийняті і неприйняті тексти, їхні вади, та навпаки плюси. Залишити якісь пропозиції. Це могло б допомогти виробити наші спільні погляди на те, якою мусить бути українська фантастика, допомогти нам згуртуватися. Але, звичайно, там мають бути неписані правила - я дуже боюся того, що сталося з ЛКЛФ-ом - цього не можна допускати в жоднім разі.

Tim-Lit
21.05.2007, 19:31
А якщо я попрошуся? Віддалено... Я люблю фантастику, тільки не маю досвіду редакторської роботи... Ой, що я сказала...
Звісно, "Мы все учились понемногу Чему-нибудь и как-нибудь..." - у тому числі, журналістиці... Проте на період підготовки презентаційного випуску краще мати у складі редколегії тих, хто має бодай якийсь досвід...

Отже, не ображайтеся - але Вашу кандидатуру пропоную розглянути по завершенні презентаційноно випуску!

Tim-Lit
21.05.2007, 19:33
.

Що під цим мається на увазі? Думка редактрів стосовно отриманих текстів чи тексти від авторів? Чи може думки стосовно того, які тексти треба приймати, а які - ні?
Я мав на увазі думку членів редколегії: Кацая, Левченка, Радутного. Радій вже озвався - добре! Очікую, що найближчим часом він повідомить мені свою думку щодо текстів.
Далі я її врахую при винесенні рішення. Редакційний процес називається...

Tim-Lit
21.05.2007, 19:39
В мене така пропозиція. В нас є тема "Наша заочна літстудія", там можна обговорити прийняті і неприйняті тексти, їхні вади, та навпаки плюси.
Можна і в "Заочній літстудії" розбирати твори "по кісточках"! Так.

Що це справа жорстка - то кожен хай готується до критики. Інакше який же то буде письменник, якщо він не витримає дружньої критики?! Бо недруги битимуть на порядок сильніше.

Єдине правило *принаймні якого я дотримуюся): перш ніж почати критикувати, питаєш - вовтузити автора мармизою просто по столу - або по столу, оббитому наждаком?! Я наскільки крупним?..
Залишити якісь пропозиції. Це могло б допомогти виробити наші спільні погляди на те, якою мусить бути українська фантастика, допомогти нам згуртуватися. Але, звичайно, там мають бути неписані правила - я дуже боюся того, що сталося з ЛКЛФ-ом - цього не можна допускати в жоднім разі.
Суто теоретично... Можна згодом написати нарис штибу "Як треба і не треба писати фантастику".

sventitsleyf
21.05.2007, 19:41
Я мав на увазі думку членів редколегії: Кацая, Левченка, Радутного. Радій вже озвався - добре! Очікую, що найближчим часом він повідомить мені свою думку щодо текстів.
Далі я її врахую при винесенні рішення. Редакційний процес називається...

Отакий я невіглас...:8

basya
21.05.2007, 20:01
Можна і в "Заочній літстудії" розбирати твори "по кісточках"! Так.

Що це справа жорстка - то кожен хай готується до критики. Інакше який же то буде письменник, якщо він не витримає дружньої критики?! Бо недруги битимуть на порядок сильніше.

Єдине правило *принаймні якого я дотримуюся): перш ніж почати критикувати, питаєш - вовтузити автора мармизою просто по столу - або по столу, оббитому наждаком?! Я наскільки крупним?..

А звідки автори знатимуть, де їх розбирають по кісточках, і чи питали ви їхньої згоди на подібні публічні операції?

sventitsleyf
21.05.2007, 21:57
А звідки автори знатимуть, де їх розбирають по кісточках, і чи питали ви їхньої згоди на подібні публічні операції?

Автор сам же і попросить.

Tim-Lit
22.05.2007, 10:21
Автор може зазирнути у нашу гілку і побачити тему "Наша заочна літстудія". Захоче - скористається! Бо для чого ж ця тема створювалася?!
А без згоди автора я там нічого розбирати не буду, ясна річ. Та й ніхто інший не буде також. Це як у будь-якійй літстудії: вважаєш, що ти самодостатній, що все вмієш - не приходь; відчуваєш, що потребуєш науки - приходь!

Муза
22.05.2007, 10:53
І ще одне. Дуже бажано залучити до редколегія якусь дівчину. Бо досить багато "жіночих" оповідань, які чоловіки практично не сприймуть, й "чоловічих" - які, відповідно, погано сприймуть читачки. У НИГ-ПФ, наприклад, досить помітний гендерний перекіс був, то бажано, щоб ми не впали у іншу крайність.

Я точно не підходжу?

Snowman
22.05.2007, 14:10
Автор може зазирнути у нашу гілку і побачити тему "Наша заочна літстудія". Захоче - скористається! Бо для чого ж ця тема створювалася?!
А без згоди автора я там нічого розбирати не буду, ясна річ. Та й ніхто інший не буде також. Це як у будь-якійй літстудії: вважаєш, що ти самодостатній, що все вмієш - не приходь; відчуваєш, що потребуєш науки - приходь!

Може все таки займетесь не розборами польотів, а підготовкою до номера? А то за наявності 8 присланих матеріалів це виглядає якось...непевно. Я надсилав текста, і особисто згоден щоб його розібрали по кісточках, обплювали і т.д. (я не є великим автором як не як:-)), але хоч заікніться про його подальшу долю. А то складається враження, що шановна редколегія спілкується виключно між собою.

Пухнаста хмаринка
22.05.2007, 15:34
Звісно, "Мы все учились понемногу Чему-нибудь и как-нибудь..." - у тому числі, журналістиці... Проте на період підготовки презентаційного випуску краще мати у складі редколегії тих, хто має бодай якийсь досвід...

Отже, не ображайтеся - але Вашу кандидатуру пропоную розглянути по завершенні презентаційноно випуску!

Я? Ображатись? Ніколи. Буває.
Може, колись. Я поки досвід набуду. Мені тут допомагати з місцевим альманахом...

Рабат
22.05.2007, 16:53
А то складається враження, що шановна редколегія спілкується виключно між собою.

А як же інакше? Редколегія і має спілкуватися виключно між собою. А от коли побачить світ журнал - тоді може спілкуватися й з читачами і авторами. Але вже по факту, але ніяке не до того...

Tim-Lit
22.05.2007, 17:27
Може все таки займетесь не розборами польотів, а підготовкою до номера? А то за наявності 8 присланих матеріалів це виглядає якось...непевно.

Підготовкою номера ми займаємося.
Текстів надіслано значно більше, ніж 8: у мене вдома тільки оповідань лежить пару десятків (не моїх, мається на увазі - чужих). А є ще статті, вірші...

Певних "затягушечок" тут не оминути - тим паче, ми спілкуємося через Інтернет, а не збираємося фізично десь у кімнаті і не влаштовуємо "мозкового штурму". Отже, на це треба зважати...

Візьміть для прикладу позицію RADUS'а: він вже зрозумів, що у місячному режимі журнал поки не потягнемо, і починати варто з щоквартальника. Це реально.

Tim-Lit
22.05.2007, 17:36
P.S. До речі! Тим, хто не в курсі, що таке "редакційний процес", щиро раджу почитати оповідання Карела Чапека "Как делается газета". Наприклад, тут:
http://www.lib.ru/SOCFANT/CHAPEK/gazeta2.txt
Я не зустрічав іншого настільки ж влучного і водночас стислого опису редакційного життя з усіма його особливостями! Відтоді, як це писалося, минуло кілька десятиліть, але суть редпроцесу лишилась тією ж самою! Хоча, звісно, змінилися деякі технічні подробиці (наприклад, у Чапека описане видання газети "високим друком" - зараз використовується фотоофсетний; друкарня тепер зазвичай - інше підприємство, тоді як у Чапека ротаційна машина стоїть безпосередньо в редакції; шеф-редактор Чапека - це сучасний головний редактор; метранпаж називається зараз дизайнером, верстальником, а "ножиці" перебувають або в руках відповідального секретаря, або самого головного редактора, в залежності від розміру штату і розподілу обов'язків у редакції...).
:p

Tim-Lit
29.05.2007, 10:32
Те-е-е-екс-с-с...

Оскільки вже багато часу минуло, а ніхто з редколегії (навіть Радій!) так і не висловив своїх пропозицій щодо наповнення нашого журналу, я беру управління на себе.

За вихідні я повністю закомплектував журнал - від початку до кінця. Вже дещо поредагував. У деяких текстах зараз доведеться встановлювати авторство, плюс вимагати від авторів фотки. А деякі тексти сьогодні ж будуть відправлені добродію Рабату.

Всьому складу редколегії на перший раз виношу догану із занесенням в облікову картку членів ВЛКСМ: шановні, ви кинули головного редактора сам-на-сам з огромом текстів! Від вас же, як від членів редколегії, я очікував більш конструктивної позиції та активнішої роботи над нашим спільним продуктом.
Майте це на увазі!

radus
29.05.2007, 11:03
Ну-ну. До конституційного суду підемо, чи на майдані розбиратися будемо? :)

Tim-Lit
29.05.2007, 11:26
Ну-ну. До конституційного суду підемо, чи на майдані розбиратися будемо? :)
Як хочете!
Але 4 тексти Рабату я тільки-но відіслав.
:p
Ні, хлопці, давайте серйозно:
1. я неодноразово закликва вас висловити свою думку;
2. а також попереджав, що коли мій терпець урветься, то почну жорстко командувати.

Інакше не вийде - бо всі побачать, що ми є купкою побрекіто, а не редколегією журналу. Якщо мене визначили головним редактором - отже, всі претензії так чи інакше будуть висловлюватися мені. Я не можу допустити, щоб добра ідея загинула.

Тому на перший раз буду вважати, що ви просто не зрозуміли своїх функціональних обов'язків: не просто прочитати купу надісланих текстів, але й відібрати пристойні, поредагувати (або попрацювати з авторами над "дотягуванням" текстів), а потім дати результат своєї роботи мені (головному редакторові) для ухвалення остаточного рішення. Так і будується нормальний редпроцес:
==> редактор (відділу) ==> літредактор, коректор ==> головний редактор ==> верстка ==> друк.

У нас поки що в будь-якому разі випадає ланка літредактора-коректора (ну, хіба що з ласки пана Романа!.. але ми про те не домовлялися) - отже, літредактура розкладається на нас. Редактори відділів (у даному випадку - члени редколегії, оскільки ми робимо лише презентаційний номер) поки що розгубилися, почитали надіслані матеріали й тільки руками розвели. Отже, відпали... Таким чином, модель нашого "урізаного" редпроцесу виглядає так:
головний редактор ==> верстка ==> друк.

Ну, так і буде... Але нічого страшного: от випустимо перший (рекламний, можна сказати) номер - виправимося! Ви відбулися доганами у картках членів ВЛКСМ - далі працюватимете краще...
;)

radus
29.05.2007, 12:59
Пропоную інший варіант. Зараз все-таки узгодити між собою відібране (маю підозру, що воно принаймні наполовину одне й те ж), й відправити узгоджено.

Tim-Lit
29.05.2007, 13:28
Пропоную інший варіант. Зараз все-таки узгодити між собою відібране (маю підозру, що воно принаймні наполовину одне й те ж), й відправити узгоджено.
Тоді контрпропозиція:
1. по мірі встановлення авторства та завершення літературного редагування я кидаю тексти тобі на "мило" - як єдиному члену редколегії, який виявив бодай якусь активність щодо вичитування матеріалів (принаймні судячи з дописів);
2. не заперечуючи мого вибору (час для цього минув), ти літературно редагуєш тексти (термін - 1-2 дні) й повертаєш мені на "мило";
3. тексти після такої подвійної літредактури я надсилаю автору для ознайомлення (а можливо - зауважень), а далі - Рабату для макетування.

Давай так. Тоді по завершенні процесу твою "сувору догану із занесенням до облікової картки члена ВЛКСМ" я заміню на просто "сувору догану (без занесення)".

Якщо візьмеш на себе тягар узгодження частини текстів з авторами - буду тільки вдячний. Тоді твоя міра покарання буде замінена на "просто догану (несувору, без занесення)".

Рабат
29.05.2007, 14:46
Тім-Літу: :victory:

Tim-Lit
29.05.2007, 14:57
Тім-Літу: :victory:
О-о-о-о-о-о!!!
Якщо сам вельмишановний Рабат висловив мені підтримку - так і зробимо: негайно відсилаю Радію на "мило" план номера + 4 тексти, що є зараз (колонка редактора, 1 оповідання, 1 інтерв'ю, 1 критична стаття). Чекатиму опрацьованих текстів, які потім (після нашої з Радієм подвійної редактури) будуть відсилатися Рабату на макетування.
;)
Отже, працюємо!..
:aga:

sventitsleyf
29.05.2007, 21:10
О-о-о-о-о-о!!!
Якщо сам вельмишановний Рабат висловив мені підтримку - так і зробимо: негайно відсилаю Радію на "мило" план номера + 4 тексти, що є зараз (колонка редактора, 1 оповідання, 1 інтерв'ю, 1 критична стаття). Чекатиму опрацьованих текстів, які потім (після нашої з Радієм подвійної редактури) будуть відсилатися Рабату на макетування.
;)
Отже, працюємо!..
:aga:

А скільки ж це в номері сторінок планується, якщо всього-лише чотири тексти?

Tim-Lit
30.05.2007, 10:36
А скільки ж це в номері сторінок планується, якщо всього-лише чотири тексти?
Прочитайте уважно: "4 тексти, що є зараз"!!!
Сьогодні надіслано ще 4 тексти + 1 повторно - вже після редагування одним з авторів.
А сторінок планується - 32.
Загалом текстів - 9. Один з них - куца "Колонка редактора". Отже - 8.
В середньому виходить 1 текст на 4 журнальні сторінки формату А5.
Як оцінюєте цей факт?..
:confused:

Рабат
30.05.2007, 11:56
4 журнальні сторінки формату А5.
Як оцінюєте цей факт?..
Все ж ми погоджували формат В5. Як бути?

Tim-Lit
30.05.2007, 13:25
Все ж ми погоджували формат В5. Як бути?
Робити формат В5, як і погодили!..
Просто я помилився.

sventitsleyf
30.05.2007, 15:33
Прочитайте уважно: "4 тексти, що є зараз"!!!
Сьогодні надіслано ще 4 тексти + 1 повторно - вже після редагування одним з авторів.
А сторінок планується - 32.
Загалом текстів - 9. Один з них - куца "Колонка редактора". Отже - 8.
В середньому виходить 1 текст на 4 журнальні сторінки формату А5.
Як оцінюєте цей факт?..

Вибачаюся. Дійсно, помилився. 1 текст на 4 сторінки - впринципі нормально. Журнальчик буде схожий на "К-9" за своїм форматом - ті ж 32 сторінки і т.п.

Tim-Lit
31.05.2007, 11:28
Кинув на скриню ufo_ua@ukr.net свої редакційні матеріали:
1. план презентаційного номера "УФО" №1-07;
2. "шахматку" щодо аналізу надісланих прозових творів.
Мої коментарі - після повернення з пресухи рієлторів в "Інтерфаксі".
Поки що прошу членів редколегії (в кого є пароль доступу) ознайомитися з матеріалами.
Радій отримав усі матеріали на літредактуру.
Видавець - майже всі (без однієї!) фотки намічених до друку авторів текстів.
Вважайте, лишилося... почати й закінчити видання МЕХАНІЧНО!
По завершенні реєстрації та літредактури, ясна річ...
;)

sventitsleyf
31.05.2007, 11:54
Кинув на скриню ufo_ua@ukr.net свої редакційні матеріали:
1. план презентаційного номера "УФО" №1-07;
2. "шахматку" щодо аналізу надісланих прозових творів.
Мої коментарі - після повернення з пресухи рієлторів в "Інтерфаксі".
Поки що прошу членів редколегії (в кого є пароль доступу) ознайомитися з матеріалами.
Радій отримав усі матеріали на літредактуру.
Видавець - майже всі (без однієї!) фотки намічених до друку авторів текстів.
Вважайте, лишилося... почати й закінчити видання МЕХАНІЧНО!
По завершенні реєстрації та літредактури, ясна річ...
;)

Це приємні новини:)

Tim-Lit
31.05.2007, 15:54
Так... Дозволю собі підбити деякі підсумки того, що маємо з надісланою прозою.

Як можна бачити, я розглянув 33 надіслані оповідання. Розбив їх на 3 категорії:
- "Черга-1" - те, що можна використати в журналі оперативно (тобто, без доопрацювання автором тексту, а лише після різного ступеню "тяжкості" літредактури);
- "Черга-2" - те, що варто повернути на доопрацювання авторові, а потім розглянути повторно;
- "Черга-3" - те, що варто відхилити одразу.

Загальний результат (на мою думку!) наступний:
Черга-1 - 18 творів;
Черга-2 - 11 творів;
Черга-3 - 4 твори.

Для №1-07 командно-адміністративним способом я використав 6 творів "Черги-1". Таким чином, якщо навіть ніхто з редколегії надалі не надаватиме свої твори до друку, а також якщо ми не займемося роботою з авторами творів "Черги-2", все одно виходить:
ми забезпечені прозовими творами "Черги-1" до кінця поточного року!!!
Тобто, можна лише редагувати надіслане нашими зусиллями - і ми можемо зайняти шпальти №№1,2,3-07 журналу "УФО" прозою! Треба лише попіклуватися про критику, інтерв'ю та РІЗНЕ + колонку редактора.

А є ж іще варіанти:
- розбавляти текстовий блок фантастичною поезією;
- давати потроху твори членів редколегії.

Так, є проблема з жанрами... Явно не вистачає "хард НФ": коли герой X прилітає на планету Y із завданням Z... Ну, то можемо компенсувати пробіл нашими (членів редколегії) НФ-творами!

Тому я особисто не розумію мінорного настрою інших колег по редакції...

P.S. І щодо "Черги-3"... Туди потрапило 4 твори. При цьому 2 з них - з причини наглого перевищення (двократного!!!) граничного обсягу твору в 20'000 знаків. Таким чином, можна було б теоретично використати ще 2 повісті, розбивши їх (наприклад) на 3 частини кожну... Але поки що ми не можемо дозволити собі "друк з продовженням". От коли журнал буде щомісячним... Тоді можливо!

Таким чином, "залізного" відсіву на 33 твори - дуже мало!!!

А тому - вище ніс!..
;)

Snowman
31.05.2007, 17:49
Так... Дозволю собі підбити деякі підсумки того, що маємо з надісланою прозою.

Як можна бачити, я розглянув 33 надіслані оповідання. Розбив їх на 3 категорії:
- "Черга-1" - те, що можна використати в журналі оперативно (тобто, без доопрацювання автором тексту, а лише після різного ступеню "тяжкості" літредактури);
- "Черга-2" - те, що варто повернути на доопрацювання авторові, а потім розглянути повторно;
- "Черга-3" - те, що варто відхилити одразу.

Це прекрасно, але можна довідатись які саме твори втарипили в яку категорію? Або хоча б отримати відповідь на мейл?

Tim-Lit
31.05.2007, 18:09
Це прекрасно, але можна довідатись які саме твори втарипили в яку категорію? Або хоча б отримати відповідь на мейл?
Оголошувати ПУБЛІЧНО, які твори до якої категорії я відніс, не буду: погодьтеся, це неетично! Проте обіцяю, що кожен з тих, хто надіслав твори, отримає відповіді на свій мейл. просто я зараз в жахливому цейтноті, оскільки окрім комплектації "УФО" на громадських засадах, в мене паралельно:
- верстається мій журнал "РоботодавецЬ" (а я за це зарплатню отримую);
- відбувається підготовка до завтрашнього відрядження;
- відбуваються переговори по театрально-літературним читанням фантастики;
- відбувається "війна" з подільською владою за реконструкцію пл. Красної Пресні;
- я пишу новий роман;
- я тисну на ТНТ43 з метою прискорення завершення роботи над УФ-порталом;
- я підганяю київську видавницю до скорійшого випуску двох нових книжок (в неї зараз зле зі здоров'ям - але не дочекаються!);
- треба форсувати всю роботу, бо жінку відпускають у відпустку на 1 тиждень через півмісяця - а до того часу потрібно випустити ще один номер журналу!
Можете вірити чи ні, але в мене все літає цілодобово.
А вдома ще матері зле від спеки...
Тож потерпіть - я відпишу всім!..

P.S. І не забувайте, що це - лише моя приватна думка, а не думка всієї редакції! Радій Радутний вже почав працювати з декторими нашими авторами - але знов-таки сам по собі! Я ж прагну того,щоб не кожен з нас працював самотужки, а налагодилася робота редакційного колективу. Тоді не я сам буду відповідати всім (що буде довго), а кожен редактор закриватиме свій сектор роботи - що буде швидше!

radus
31.05.2007, 20:58
Я вже домовився в одній конторі за сайт-віртуальну редакцію, й, inshalla, наступний номер вже буде без цих проблем.

sventitsleyf
01.06.2007, 00:30
- я тисну на ТНТ43 з метою прискорення завершення роботи над УФ-порталом;

Таким чином, "залізного" відсіву на 33 твори - дуже мало!!!

Треба працювати!

VDV
01.06.2007, 09:22
А на перспективу - кортоткi повiстi прийматимуться?

Snowman
02.06.2007, 01:18
Оголошувати ПУБЛІЧНО, які твори до якої категорії я відніс, не буду: погодьтеся, це неетично! Проте обіцяю, що кожен з тих, хто надіслав твори, отримає відповіді на свій мейл. просто я зараз в жахливому цейтноті.

Напевне я занадто наполегливо дістаю вас:) Я розумію, що робота редактора (на добровільних засадах) медом не помазана, але два місяці чекати відгуку трохи тяжко. Мій юнацький максималізм :) змушує мене пхатись напролом.

Tim-Lit
04.06.2007, 13:02
Мій юнацький максималізм :) змушує мене пхатись напролом.
Терпи, козаче - отаманом станеш!..
;)

Tim-Lit
04.06.2007, 13:05
А на перспективу - кортоткi повiстi прийматимуться?
На віддалену перспективу...

sventitsleyf
04.06.2007, 23:51
Дуже прошу, Романе, або хтось. У кого зберіглися логотипи (особливо мене цікавить "утверджений") перешліть мені, будь ласка. Я їх на компі не зберіг, а на скрині вони накрилися. Хотілося згодом трохи "познущатися" ;) (у доброму розумінні, звичайно).

Tim-Lit
06.06.2007, 15:12
Що сталося з "РФ"?!?!?!

Заради цікавості іноді зазираю на сайт:
http://www.rf.com.ua/
До речі, "10 мифов..." читаю із задоволенням...

Але ж там і досі висить №2-2007!!! "Передконвентний", себто... Що з ними сталося?! Або свіжих номерів катма (тоді нам справді варто підналягти на наш журнал "УФО"!) - або програміст звільнився... Хто і що саме чув з цього приводу?

sventitsleyf
06.06.2007, 16:10
Що сталося з "РФ"?!?!?!

Заради цікавості іноді зазираю на сайт:
http://www.rf.com.ua/
До речі, "10 мифов..." читаю із задоволенням...

Але ж там і досі висить №2-2007!!! "Передконвентний", себто... Що з ними сталося?! Або свіжих номерів катма (тоді нам справді варто підналягти на наш журнал "УФО"!) - або програміст звільнився... Хто і що саме чув з цього приводу?

Особисто я нічого не чув. Але нічому не буду здивований.

sventitsleyf
07.06.2007, 01:43
Я не знаю в якому стані у нас робота з оформленням журналу на сьогоднішній день (нажаль, те що мені відправив Роман, так і не відрилося (скринька не розпізнає, воно відкривається, але замість малюнку просто хрестик у кутку)). Чесно кажучи, я занепокоєний цим питанням. Вважаю, що підійняти цю тему важливо. Одна справа зробити добре текстове навантаження, але ж на цьому журнал не завершується. Всі ми це розуміємо. "Встречают по одёжке". Якщо в нас буде неякісне оформлення, журнал ніхто не купить. Оскільки журнал планується десь такого формату як, зазвичай, випускають молодіжні журнали (під форматом маю на увазі розмір "В 5", глянець), то варто було б не відставати від них в цьому плані. Як на мій погляд, у них вони комплектуються за принципом - мінімум тексти, максимум забраженнь. Дозволити собі суцільно керуватися ним ми, як літературний журнал, не можемо, але зображення, все-таки потрібні. Це не тільки обкладинка і ілюстрації, це і художні фотографії, які мають викликати певний настрій, колажі, забраження близькі за темою, наприклад, у слові редактора і т.п. До того ж це має бути добре змакетовано. Це теж, я думаю, робота художника. Весь номер художньо має бути витриманий більш-менш в одному дусі у згоді з наступними номерами, аби до журналу звикли, в тому числі до його зовнішнього вигляду. Один художник не витягне. Потрібна команда. Як і команда редакторів із тексту, має бути команда редакторів з оформлення. Із цим у нас, я так розумію - проблеми. Тут теж потрібно з чогось обирати. Я тут не хочу образити художника, але ж завжди краще, коли голова не одна. Наша, не зовсім компетентна думка, не може грати в цьому питанні основну скрипку.Тому я пропоную, наприклад, у плані фентезі, шукати роботи художників 19-го сторіччя, які працювали в стилі історизму, в них часто бували такі роботи. Можна створити і для них, як і для текстів, такий собі "банк", в мене зараз на компьютері є кілька робіт з іменами авторів і короткою біографією. Якщо ідеться про середньовіччя, можна також використовувати автентичні роботи. Гірше справи із "космічною" тематикою. Тут вже можуть бути проблеми з інтелектуальною власністю. Я знаю де шукати роботи і фото, але на мій запрос не було відгуку. Чи можна використовувати ці роботи? Мабуть ні...:nono: Але дуже хочеться:( Під текст, доречі, теж варто було б пускати або колір, або "вицвілі" зображення чи фото, аби око раділо з того що побачило, і не втомлювалося. Загалом варто продумати дизайн журналу. В тому числі як і де міститься логотип. Як оформлюється слово редактора, остання сторінка, самі тексти. Чи є різниця в оформленні оповіданнь та критики? Чи будуть в нас якісь "фішки"? Як, у кінці кінців, подавати номер журналу, його зміст (як на обкладинці, де буде тілки частина, так і всередині)? Ось такі мої думки. Моя тирада спровокована не якимось тотальним незадоволенням, а звичайним занепокоєнням, і я не вимагаю вирішення, а просто хочу звернути увагу. Мені б хотілося щоб з усіх боків із журналом все було перфект, а, як мені здається, в цьому плані серйозні прогалини. Тимур писав, що номер залишилося лише технічно зробити (це, я так зрозумів, стосуєтиься тексту). Але ж до макетування неможна підійти без належно вірішення питання оформлення. А я поки що не вважаю його повністю завершиним, тим паче у згоді з наступними номерами (можливо я не поінформован). Все-таки, мені цікаво, чи можна знайти якусь "дірочку" в законодавстві, яка б дозволила використовувати роботи без годи автора (тим паче і так використовують і в інтернеті вони розміщені)? Хоча я знаю, о це неправильно:8

sventitsleyf
07.06.2007, 02:14
Дуже раджу звернути увагу на сайт:http://arthouse.urbanic.com.ua. Особливо на авторів:"Pascal Blanche";"luminoire";"Rado Javor";Anwar Vazquez"; "Jean-Sébastien Monzani" (у плані "гри з текстом" - побачите - зрозумієте). Але раджу передивитися всі роботи. Вони просто суперові.

sventitsleyf
07.06.2007, 02:15
Забув сказати - дивитися у розділі "Графіка".

Tim-Lit
07.06.2007, 10:27
Я не знаю в якому стані у нас робота з оформленням журналу на сьогоднішній день (нажаль, те що мені відправив Роман, так і не відрилося (скринька не розпізнає, воно відкривається, але замість малюнку просто хрестик у кутку)). Чесно кажучи, я занепокоєний цим питанням. Вважаю, що підійняти цю тему важливо. Одна справа зробити добре текстове навантаження, але ж на цьому журнал не завершується. Всі ми це розуміємо. "Встречают по одёжке". Якщо в нас буде неякісне оформлення, журнал ніхто не купить. Оскільки журнал планується десь такого формату як, зазвичай, випускають молодіжні журнали (під форматом маю на увазі розмір "В 5", глянець), то варто було б не відставати від них в цьому плані. Як на мій погляд, у них вони комплектуються за принципом - мінімум тексти, максимум забраженнь. Дозволити собі суцільно керуватися ним ми, як літературний журнал, не можемо, але зображення, все-таки потрібні. Це не тільки обкладинка і ілюстрації, це і художні фотографії, які мають викликати певний настрій, колажі, забраження близькі за темою, наприклад, у слові редактора і т.п. До того ж це має бути добре змакетовано. Це теж, я думаю, робота художника. Весь номер художньо має бути витриманий більш-менш в одному дусі у згоді з наступними номерами, аби до журналу звикли, в тому числі до його зовнішнього вигляду. Один художник не витягне. Потрібна команда. Як і команда редакторів із тексту, має бути команда редакторів з оформлення. Із цим у нас, я так розумію - проблеми. Тут теж потрібно з чогось обирати. Я тут не хочу образити художника, але ж завжди краще, коли голова не одна. Наша, не зовсім компетентна думка, не може грати в цьому питанні основну скрипку.Тому я пропоную, наприклад, у плані фентезі, шукати роботи художників 19-го сторіччя, які працювали в стилі історизму, в них часто бували такі роботи. Можна створити і для них, як і для текстів, такий собі "банк", в мене зараз на компьютері є кілька робіт з іменами авторів і короткою біографією. Якщо ідеться про середньовіччя, можна також використовувати автентичні роботи. Гірше справи із "космічною" тематикою. Тут вже можуть бути проблеми з інтелектуальною власністю. Я знаю де шукати роботи і фото, але на мій запрос не було відгуку. Чи можна використовувати ці роботи? Мабуть ні...:nono: Але дуже хочеться:( Під текст, доречі, теж варто було б пускати або колір, або "вицвілі" зображення чи фото, аби око раділо з того що побачило, і не втомлювалося. Загалом варто продумати дизайн журналу. В тому числі як і де міститься логотип. Як оформлюється слово редактора, остання сторінка, самі тексти. Чи є різниця в оформленні оповіданнь та критики? Чи будуть в нас якісь "фішки"? Як, у кінці кінців, подавати номер журналу, його зміст (як на обкладинці, де буде тілки частина, так і всередині)? Ось такі мої думки. Моя тирада спровокована не якимось тотальним незадоволенням, а звичайним занепокоєнням, і я не вимагаю вирішення, а просто хочу звернути увагу. Мені б хотілося щоб з усіх боків із журналом все було перфект, а, як мені здається, в цьому плані серйозні прогалини. Тимур писав, що номер залишилося лише технічно зробити (це, я так зрозумів, стосуєтиься тексту). Але ж до макетування неможна підійти без належно вірішення питання оформлення. А я поки що не вважаю його повністю завершиним, тим паче у згоді з наступними номерами (можливо я не поінформован). Все-таки, мені цікаво, чи можна знайти якусь "дірочку" в законодавстві, яка б дозволила використовувати роботи без годи автора (тим паче і так використовують і в інтернеті вони розміщені)? Хоча я знаю, о це неправильно:8
Картинка на Ваш текст - супер!!!

Snowman
07.06.2007, 10:52
Все-таки, мені цікаво, чи можна знайти якусь "дірочку" в законодавстві, яка б дозволила використовувати роботи без годи автора (тим паче і так використовують і в інтернеті вони розміщені)? Хоча я знаю, о це неправильно:8

Звісно у нас все законодавство одна суцільна дірка, але закон про авторські та суміжні права (той на який мають молитись чи справляти намаз:) ) усі люди "творчих" і не тільки професій, ще ніхто не відмінив. Адже після графіки мабуть крастимуть і тексти, і музику і т.д. Що не є добре:(

P.S. Блін, як мене дістав оверсквотінг, нічого знайти не можу в цій гілці. Якщо цитуєте, то хоч не весь пост ціляком.

radus
07.06.2007, 11:34
З РФ все гаразд. І з політикою редакції теж:

"Это государство как плевало на права своих граждан, так и будет продолжать это делать. Наступление на кинопрокат и телевидение показывает, что как только и если наш нынешний президент укрепит свои позиции, националисты продолжат наступление. И объектом следующей их атаки станет русскоязычная пресса."
http://granata-rf.livejournal.com/69876.html

Олександр Левченко
07.06.2007, 11:59
P.S. Блін, як мене дістав оверсквотінг, нічого знайти не можу в цій гілці. Якщо цитуєте, то хоч не весь пост ціляком.Не знаю, хто такий оверсквотінг :), але зауваження цілком слушне! Як було сказано в одному анекдоті (який я вже розповідав) - "не делай больше этого, клоп Эдик"!!! :nono: Це я до всіх... :friends:

Крім того, в етикеті електронного спілкування ясно сказано:цитуйте лише той фрагмент оригінального повідомлення, на який ви даєте відповідь.Амінь! :cool:

Snowman
07.06.2007, 12:00
2 radus

Флейм звісно, але дивно, чому я цього не помічаю. Впритул не помічаю. Хоча і мрію про агресивну українську політику у власній державі. Натомість бачу, в якій частині тіла знаходиться зараз моя мова.

2 Олександр Левченко

Оверсквотінг це і є надмірне цитування:)

radus
07.06.2007, 12:40
2 radus
Флейм звісно, але дивно, чому я цього не помічаю. Впритул не помічаю. Хоча і мрію про агресивну українську політику у власній державі. Натомість бачу, в якій частині тіла знаходиться зараз моя мова.
Шановний! Наїзд не за адресою. "Все гаразд" - це була сумна іронія.

Олександр Левченко
07.06.2007, 13:28
Шановний! Наїзд не за адресою. "Все гаразд" - це була сумна іронія.А тра адекватно смайлити всі прикольні ворди у постах! :victory:

radus
07.06.2007, 14:32
Сашко, щось тебе кидає в крайнощі - то "оверквотінгу" не знаєш, то у одному реченні три компосленгові ворди підряд. :)

Snowman
08.06.2007, 00:15
Шановний! Наїзд не за адресою. "Все гаразд" - це була сумна іронія.

Ну я ж не на вас наїхав:) Просто такі жж бачу вже не вперше.

sventitsleyf
09.06.2007, 21:37
З РФ все гаразд. І з політикою редакції теж:

"Это государство как плевало на права своих граждан, так и будет продолжать это делать. Наступление на кинопрокат и телевидение показывает, что как только и если наш нынешний президент укрепит свои позиции, националисты продолжат наступление. И объектом следующей их атаки станет русскоязычная пресса."
http://granata-rf.livejournal.com/69876.html

Мочити їх треба:bu: Але це я так... А дійсно, чи плануємо ми якийсь "наїзд" на РФ чи ні? Раніше про це вже йшла мова трохи. Реальність Фантастики чи Російська Федерація? Якась незрозуміла абривіатура...

sventitsleyf
09.06.2007, 21:42
2 radus

Хоча і мрію про агресивну українську політику у власній державі. Натомість бачу, в якій частині тіла знаходиться зараз моя мова.

Ну, агресивна політика - це сильно круто сказано. Я про таке не мрію, але про нормально протекціоністську - хотілось би її побачити. Якби був нормальний грантовий проект, як у Польщі наприклад, "Програма підтримки польської літератури" чи якось так. Вони виділяють фінансування на переклади сучасної польської літератури, фінансують видання, підтримують молодих авторів і т.п. Але ж це, звичайно, на сайті написано, як воно насправді не знаю. Не буду сильно здивований, якщо через ****, як воно часто буває.

Tim-Lit
11.06.2007, 12:46
Вельмишановні члени редколегії "УФО"!

За суботу я накатав 15 листів нашим авторам з власною оцінкою їхньої творчості. На скриню "УФО" надіслано 16-го листа - з сумарною оцінкою всього початкового "редакційного портфелю". Хто має пароль доступу - прошу ознайомитися.

Також прошу: хто знає, звідки взялася повість "Скрипаль і фоссегрим" - повідомити мені особисто: це єдиний твір, автора якого я не встановив. Але то байдуже: у повісті 42'000 знаків - удвічі більше виставленого нами ліміту. Тому моє рішення: відхилити без розгляду. ми не можемо дозволити собі витратити 2/3 відділу прози на один твір, це на етапі становлення занадто... Отже, лишилося попросити шановного автора надіслати щось коротше...

Членів редколегії прошу ознайомитися з моєю думкою і перейти до формування наступного за презентаційним числа "УФО" - №2-2007. Хлопці, доки Радій Радутний доредаговує №1-2007, давайте працювати на перспективу! Я не хочу знов брати формування чергового журналу на себе. Давайте колективно!!!

До речі, тепер, здається, можна "розбавляти" прозу нашими творами і поезіями. Можна дати оповідання ВДВ, Сусанни Черненко, Андрія Кисельова.

Щодо інтерв'ю: я домовився з братами Капрановими та Олегом Куваєвим (він не тільки "батько" Масяні, але й фантастичного "Зайця БО"). Також нам може надіслати "польський" матеріал наш новий друг ZOOLW.

Отже - вперед, до праці!!!
Бо знов почну командувати - вам на ганьбу...

Малахай
11.06.2007, 14:18
Також прошу: хто знає, звідки взялася повість "Скрипаль і фоссегрим" - повідомити мені особисто: це єдиний твір, автора якого я не встановив.

Зараз повідомлю.

sventitsleyf
11.06.2007, 17:55
Зараз повідомлю.

У нас є спільні знайомі? Хто ви? Підійміть маску.:eek:

Tim-Lit
11.06.2007, 18:00
Зараз повідомлю.
Ну, і ніхто нічого мені не повідомив!

P.S. Перепрошую, мені відповів на редакційну скриню SVENTUTSLEYF, а не МАЛАХАЙ!

Tim-Lit
11.06.2007, 18:11
Гииииии!..
Обидва ви будеде у презентаційному числі "УФО"!..
;)

Малахай
11.06.2007, 19:07
Ну, і ніхто нічого мені не повідомив!

Я написав листа на вашу адресу tim-lit@i.ua

Малахай
11.06.2007, 19:09

Ми трохи знаємо один одного через сайт "Гоголівська академія". Принаймні мені так здається.

Tim-Lit
11.06.2007, 20:16
Я написав листа на вашу адресу tim-lit@i.ua
Я там нічого не отримав.
Зазирав тільки-но...
Глюк!
Ну, все'дно SVENTITSLEYF вирішив питання!..

sventitsleyf
12.06.2007, 01:50
Гииииии!..
Обидва ви будеде у презентаційному числі "УФО"!..
;)

:D :D :yahoo:

sventitsleyf
12.06.2007, 01:52
Ми трохи знаємо один одного через сайт "Гоголівська академія". Принаймні мені так здається.

Мабуть таку, там в мене є сторінка. Нажаль не знаю вашого справжнього імені... То може познайомимося?

Tim-Lit
12.06.2007, 10:03
Мабуть таку, там в мене є сторінка. Нажаль не знаю вашого справжнього імені... То може познайомимося?
Хлопці! Листуйтеся у приваті відкритим текстом - які проблеми?!

sventitsleyf
12.06.2007, 17:40
Хлопці! Листуйтеся у приваті відкритим текстом - які проблеми?!

Я вже перейшов, вибачаюся.

Малахай
18.06.2007, 16:11
Панове!
На якій стадії робота над першим номером журналу "УФО"? Коли запланована його презентація? Коли він надійде в продаж?

Tim-Lit
25.06.2007, 11:31
Панове!
На якій стадії робота над першим номером журналу "УФО"? Коли запланована його презентація? Коли він надійде в продаж?
Запитання абсолютно слушні - красно дякую!

Нагадую, що оскільки будь-яких зв'язних пропозицій від членів редколегії щодо формування №1-2007 протягом травня не надійшло, я перейшов до наглого командно-волюнтаристського метода формування презентаційного числа.

На превеликий жаль, минув майже місяць (червень), відпущений мною на літредактуру й узгодження текстів з авторами, а віз і нині там: тобто, всі тексти пройшли виключно мою редактуру. Тобто, ніхто з членів редколегії (навіть той, хто виявив активність!..), на превеликий жаль, так і не надіслав мені результатів своєї копіткої редакційної роботи. Тому оскільки народ хвилюється, а осінь нестримно насувається, я просто змушений вдатися до наступного кроку: оголосити термінове (до завтрашнього дня) збирання результатів їхньої редактури, а якщо вони знов нічого не надішлють - узгодити з авторами мій особистий варіант літредактури і терміново надіслати його Рабату на верстку!

З іншого боку, я бачив ілюстрації, здається, лише до 2-х оповідань. Може, Рабат повідомить, що з ілюструванням решти текстів?..

Отже, до початку липня розраховую провести узгодження бодай частини текстів з авторами (а може - всіх?!) і перейти до верстки. Подальша доля часопису буде в руках Рабата і його команди!

P.S. Окремо хочу попросити публічного вибачення у перемовників за мою різкість і безкомпромісність. Я попереджав, що по суті я - людина різка й жорстка, у керуванні навіть схильний до авторитаризму. У спілкуванні всіляко намагаюся приховати це, намагаюся йти на зустріч іншим в усьому. Але - до певної межі... У даному разі інші цю межу перейшли, коли затягнули понад пристойну межу перший етап - формування прозового блоку №1-2007 "УФО". Чудово розумію, що я образив Радія Радутного, коли відхилив його пропозицію щодо узгодження нашого бачення №1-2007, але іншого виходу вже не мав - оскільки ліміт часу давно вичарпався. Не знаю, пробачать мені такий стиль поведінки Радій та інші перемовники. Може, й не вибачать... Але востаннє прошу зрозуміти: наша мета - видати на-гора презентаційне число "УФО" у наднесприятливих умовах. Оскільки інших кандидатів на посаду головного редактора, окрім мене, не надходило - відповідальність за долю №1-2007 лежить виключно на мені!!! І я не дам зірвати його випуск нікому...

Отже, перефразовуючи Левка Лук'яненка - "каюся, дорогі мої перемовники... але не каюся!".

Втім, ми ще не сформували цивілізованим шляхом редакцію. Отже, якщо мій стиль роботи загал не влаштовує (а "УФО" - це не журнал Тимура Литовченка, це наше спільне "дитятко"), я не наполягаю на подальшому перебуванні на цій посаді. Можете призначити головним редактором №2-2007 і подальших випусків когось іншого. Я не заперечую!

Рабат
25.06.2007, 13:28
Шановний ТімЛіте!
Я сприймаю Ваш допис виключно як крик душі.
Безперечно, що саме Ви взяли на себе найскладнішу частку роботи і, слід сказати, зробили її. Як і у кожній роботі, у виконаній Вами теж можна знайти недоліки, адже не помиляється лише той, хто нічого не робить. Але, зараз не час шукати ці недоліки, тому що, як сказав хтось "краще-ворог доброго". Давайте робити журнал, а не шукати у ньому недоліки. Ваш варіант цілком добрий і, якщо на сьогодні немає у інших членів редакції суттєхвих зауваг, приймаємо його як остаточний, бо інакше нічого не вийде.
Щодо Ваших вибачень. Вважаю, що різкі вислови - це нормально у робочому процесі. Тим більше у такому, який лиш формується. А тому не бачу причин, через які будь-хто з учасників вищезгаданого процесу мав би ображатися.
Усі вважали, що немає нічого простішого ніж зробити журнал. Тепер, здається, уже зрозуміли, що не все так просто:friends:

Tim-Lit
25.06.2007, 15:05
Я сприймаю Ваш допис виключно як крик душі.
Так і є...
:(

Але, зараз не час шукати ці недоліки, тому що, як сказав хтось "краще-ворог доброго". Давайте робити журнал, а не шукати у ньому недоліки. Ваш варіант цілком добрий і, якщо на сьогодні немає у інших членів редакції суттєхвих зауваг, приймаємо його як остаточний, бо інакше нічого не вийде.
Я не шукаю недоліки, я просто вибачаюся перед хлопцями. Згоден, що зараз час робити журнал - але ми те й робимо! До завтра очікую редактуру від того, хто взявся редагувати; як не отримаю - розішлю на остаточне узгодження авторам свій варіант літредактури. Сподіваюся, до кінця тижня все "устаканиться" - з 2 липня Ви зможете верстати...

Щодо Ваших вибачень. Вважаю, що різкі вислови - це нормально у робочому процесі. Тим більше у такому, який лиш формується. А тому не бачу причин, через які будь-хто з учасників вищезгаданого процесу мав би ображатися.
Але ж хлопці мовчать! На мої скриньки не приходять ні варіанти літредактури, ані бодай послання з поясненнями, чому ніхто нічого не робить! Я можу розцінити це лише як бойкотування моїх звернень. А це може статися лише внаслідок образи на жорстку лінію поведінки. Ми з перемовниками разом вже кілька років - мушу перед ними вибачитися за жорсткість, що, можливо, межує з жорстокістю. Проте повторюю: наша мета - випустити журнал "УФО", якого ще не було в Україні, за таких умов, за яких випустити його просто неможливо!!! Тому я змушений бути жортким. І навіть жорстоким... Тому каюся... але не каюся!..

Усі вважали, що немає нічого простішого ніж зробити журнал. Тепер, здається, уже зрозуміли, що не все так просто:friends:
Так... Хоча, наприклад, той-таки Сашко Левченко був причетний, наприклад, до "Універсуму". Та й Олексій Кацай - теж не новачок у медійній галузі... Тож я розраховував на дієвішу підтримку з їхнього боку. Так, спочатку ми домовлялися про інше: про розподіл редакторів по відділах. Але ж бачите, що не виходить?! Бачите! То допоможіть головному редактору, чим можете!!! Напишіть: "Тимуре, а чи потребуєш допомоги? А з ким з авторів можна попрацювати, на твою думку?.." - а то ж мовчать усі, окрім Радія Радутного!.. А ВДВ і хотів нібито допомогти - та він не має паролю доступу до скриньки!..

Так - бордельєр вийшов на початку... От я і гримнув, бо не мав іншого виходу. Тож тепер варто передивитися, хто що може робити і хто що хоче робити реально?! Якщо все піде виключно у моїй редактурі... ню-у-у... давайте поки що вкажемо самого головного редактора - Тимура Литовченка! Без редколегії... Натомість сформуємо редакційну раду: дорадчий орган, що раз на рік визначатиме курс видання, його слабкі й сильні сторони. І корегуватиме "рикання" головного редактора також!.. А окрім перемовників, до складу редради варто ввести видавця + наприклад, братів Капранових чи Г.Л.Олді. І, звісно ж - жінок. Може, Сусанну Черненко? Яну Дубинянську (якщо хтось із нею знайомий)? Наталію Дев'ятко?..

Давайте розглянемо такий варіант!

Олександр Левченко
25.06.2007, 17:16
Дорогий друже Тимуре :friends:, а також усе шановне товариство,
я вже перепрошував за свою підлу і злочинну бездіяльність :bu:, однак зараз і справді не маю часу займатися журналом, хоча відповідний досвід і є... :8 Просто нещодавно у мене з'явилися нові обов'язки, які забирають майже увесь вільний час... Сподіваюся, що колись набуду потрібних навиків, зможу працювати швидше, і тоді зі сльозами щастя на очах :( повернуся в лоно рідної УФ...

Tim-Lit
25.06.2007, 19:42
я вже перепрошував за свою підлу і злочинну бездіяльність :bu:, однак зараз і справді не маю часу займатися журналом, хоча відповідний досвід і є... :8

Умгу...
Пояснювальна записка від Сашка Левченка врахована.

Tim-Lit
25.06.2007, 20:08
Так, тепер по суті редпроцесу...

1. На майбутнє прошу врахувати, що у нашому щоквартальнику діє "тримісячний цикл":
1 місяць - збирання текстів, комплектування чергового числа журналу;
2 місяць - літредактура, узгодження текстів з відібраними авторами, ілюстрування, збирання фотографій тощо;
3 місяць - макетування, друк, розповсюдження, реклама.
Щоб не робити все у свинячий голос, доки головред і видавець працюють над третім етапом (по плану 3-го місяця), редакторам бажано починати роботу над "портфелем" наступного числа.

2. Оскільки редакційний цикл є тривалим, а відділів у журналі мало (і за обсягом, і за кількістю), пропоную тимчасово (до збільшення періодичності та обсягу) запровадити принцип персоналізації роботи редакторів з авторами: наприклад, редактор Іваненко працює з Пилипишиним, Дмитришиною та Трощенком, редактор Протосевич - з Кучмарук-Ярковським, Гулюк-Булаховським і сам (без зайвих нагадувань головреда - але поставивши останнього до відома) підхоплює Назарука-Білокопитька тощо. Так - ця система хаотична, але вона дозволить кожному тверезо оцінити свої можливості, схильності та загалом - відповідність амбіцій реаліям. А потім - розберемося...

3. Функції членів редакції (редколегії) полягають не в тому, щоб отримувати гупанці від головного редактора, а щоб брати на себе частину роботи над номером. Хто не зрозумів - беріть приклад хоч би з Радія Радутного... Хоча і з запізненням, проте ми все ж таки почали сяку-таку спільну роботу.

4. Для друкування у вихідних даних номера пропоную такий реальний (на сьогодні!) склад редакції:
- Тимур ЛИТОВЧЕНКО - головний редактор;
- Радій РАДУТНИЙ - заступник головного редактора.
Для наступних номерів готовий розглянути додаткові кандидатури... Тут хтось висловлювався: чи то Малахай, чи хтось інший... Обов'язково треба ввести дівчат! Бо в іншому разі нас точно звинуватять у чоловічому шовінізмі...

5. Хто не готовий бути "робочим конем" - може увійти до складу редакційної ради журналу. Сюди насамперед пропоную:
- Тимура ЛИТОВЧЕНКА (головний редактор є комунікаційною ланкою між редколегією та редрадою);
- Романа ФЕРНЕЗУ (або іншого представника видавця - обов'язково).

Можна ввести (звісно - за згодою!) когось від "Велеско", можна - Олега Романчука, братів Капранових, Г.Л.Олді, Сусанну Черненко (вона принципово перебуває поза Інтернетом і поза Спілкою письменників), Яну Дубинянську (хто з нею знайомий?..) та інших.

Чекаю на пропозиції!!! Пам'ятайте - це дуже важливий (представницький) момент!..

radus
26.06.2007, 10:02
Тимуре, я сподіваюсь протягом найближчого часу запустити електронну редакцію, і ці проблеми відпадуть самі собою.

Tim-Lit
26.06.2007, 11:16
Тимуре, я сподіваюсь протягом найближчого часу запустити електронну редакцію, і ці проблеми відпадуть самі собою.
Слава, слава, слава!!!
А ви, всі решта перемовників - наслідуйте приклад Радія!..

Tim-Lit
26.06.2007, 17:31
РАДУС надіслав редактуру - щоправда, одного автора "загубив" і мусить дослати текст завтра...
Але процедуру узгодження текстів з авторами я вже розпочав! Далі буде верстка.
Щоправда, і без однієї заміни не обійшлося...
:(
Мені щиро шкода - зсунули оповідання одного автора на наступне число!
Але ми його вже почали формувати.
Тому все буде гаразд.

Tim-Lit
26.06.2007, 18:01
P.S. Виявляється, РАДУС дніпропетровця не загубив! Отже, зараз і йому надішлю текст - повторно, про всяк випадок...

Tim-Lit
26.06.2007, 18:17
2 тексти надіслав видавцеві - то моя колонка редактора й ексклюзивне інтерв'ю двох відомих фантастів нашому журналу. Вважайте, верстку можна потроху розпочинати...
;)

Рабат
26.06.2007, 18:19
Радію за НАС, ВАС і УФО
:friends:

Tim-Lit
26.06.2007, 18:26
Радію за НАС, ВАС і УФО
:friends:
Радію - чи Радію?!
:nono:

Рабат
26.06.2007, 19:15
Радію - чи Радію?!
:nono:

Я сподівався на таку реакцію! Як кому до вподоби, так хай і читає... Усе добре. (От шкода, що Тимура так не обіграєш:( )

Tim-Lit
27.06.2007, 20:20
Привіт, хлопці!
Сьогодні майже весь робочий день провів у Березані: там відкрився новий міський центр зайнятості...
Повернувся - і у 3-х джералах познаходив ознаки погодження усіх майже авторів, намічених до "УФО" №1-2007, окрім однієї дівчини... Доведеться чекати до понеділка: адже наш видавець згоден розпрочати верстку, лише коли у нього будуть усі узгоджені тексти! Зараз не вистачає одного-єдиного узгодження - решту текстів перегнав йому у 3 прийоми...
Все - до понеділка!..
;)

Tim-Lit
02.07.2007, 10:35
Привіт!
Узгоджений текст від останнього автора отримано й передано видавцеві.
Він може розпочинати верстку!..
:) :) :)

Рабат
02.07.2007, 13:27
:yahoo: Починаю

Tim-Lit
02.07.2007, 21:35
Раніше я писав про необхідність формування редакційної колегії та редакційної ради журналу "УФО". Після певної паузи повертаюся до цього питання. Отже, мої пропозиції такі (враховуючи досвід №1-2007):

Редакційна колегія:
1. Тимур Литовченко (головний редактор, Київ);
2. Радій Радутний (заступник головного редактора - редактор відділу прози, Київ);
3. Олексій Кацай (редактор відділу поезії, Кременчуг);
4. Наталія Дев'ятко (редактор відділу публіцистики, Дніпропетровськ);
5. Валерій Верховський (редактор загального відділу, АР Крим).

Чи є заперечення?.. Одразу попереджаю: у редколегії збираються "коні", які будуть "перти плуга". Отже, якщо Ви сюди не потрапили - не дуже-то засмучуйтеся з двох причин:
1. дехто може швидко випасти з редколегії (як от Сашко Левченко вже випав з №1-2007);
2. працювати тут не так вже й легко і приємно (спитайте Радія Радутного);
3. як головред, я можу поводитися з членами редколегії досить жорстко.

Щодо обов'язків... З авторами працюють редактори відділів насамперед, вони ж мотивовано (а не на пальцях!) видають набір варіантів для головреда - щоб не було, як на цей раз: коли головред вже схвалив до друку пакет оповідань, редактор раптом починає висловлювати свою думку... Причому на рівні немотивованому: от я би зробив таким чином, і баста! Варіанти видаються редакторами на розгляд головреда заздалегідь і мотивовано.

Насамкінець, на перший млинець вийшло не надто красиво: вже після нібито остаточного рішення головреда довелося зсувати один гарний твір на №2-2007...

Отже, редактори відділів роблять первинний відсів матеріалів, рецензують твори й листуються з авторами. Якщо автор незадоволений, він має повне й беззаперечне право оскаржити рішення редактора відділу перед головним редактором. Третейська думка останнього є остаточною. Далі оскаржувати можна в Європейському суді. (Шютка...) :8

Головний редактор розглядає первинне рішення редакторів відділів і разом з ними формує конкретний контент журналу з