КПК

Показати повну версію : Журнали

Сторінки : [1] 2 3 4

VDV
22.10.2005, 10:45
Що там не кажи, а вiртуалом ситий не будеш...
Потрiбно щось iстiвне, себто паперове :)

Сюзерен Усталий
23.10.2005, 16:30
Я читаю "РФ". Але останнім часом там друкують таку маячню (просто інших слів нема), що аж стидно!
---
Отримуєш усне попередження за ненормативну лексику.

tysovska
24.10.2005, 11:30
Я передплачую "Роман-газету". Вона настільки дешева (12 грн. за 4 повноцінних номери на рік), що можна поекспериментувати, бо переважно там теж на чотири твори тільки один - справді вартий уваги.

Олександр Левченко
24.10.2005, 14:00
Півтора року (2002-2003) виходив укотре відроджений (з 1993) журнал "Світ пригод". Про тексти рубрики "Фантастика" та загальне оформлення ви можете дізнатися із сайту Універсуму (http://www.universum.org.ua/). Для прикладу наведу лише одну обкладинку.

http://www.universum.org.ua/sp/2003/sp3_03.jpg

Ну, хіба не ляля? :)

VDV
24.10.2005, 14:01
Розумiю, Наталю, бо Ви там друкувалися:)
В Кiровоградi буде виходити журнал " широкого профiлю" (дет.,НФ, мiстика)
пiд назвою "Украiнський детектив".Передплатiть краще його! Мейл:renata@host.kr.ua
Це якщо не помиляюсь...

tysovska
24.10.2005, 14:52
VDV, скільки коштує передплата, як часто виходитиме? Чи можна вірити, що журнал через півроку не загнеться? (Були, були сумні прецеденти...) Бо я з радістю передплачу - це легше, ніж бігати по книгарнях у пошуках новинок.

(А на "Роман-газету" я "образилася" після Куркова: заявляли, що це - чи не живий класик, уже завтра-позавтра в Німеччині його до канону причислять, в останньому числі надрукували оповідання... е-е-е... мабуть, зібрав Курков усе, що в інші видавництва втулити не зміг, та й втулив "Зеленому псові". Мало того, що воно переважно ніяке, так іще ж і НЕ роман!)

Spacer
25.10.2005, 15:39
VDV виношує ідею журналу дуже давно, вона йому болить і я його чудово розумію, хоча сам перехворів нею з десяток років тому. :(
Бо ж під нею, ідеєю, потрібно мати фундамент у вигляді економічних знань, бізнес-планів, інвестицій, технічної бази, мережі, врешті решт, розповсюдження, яка є виходом на ринок збуту.
Ось на відсутність останнього й жаліються видавці. На це можна нарікати, але це – факт. Виникнення й зникнення чудових україномовних (навіть, мас-культ-часописів) – вагоме підтвердження цього: чим був поганий “Світ пригод”? Як на мою думку, в наших умовах таку базу може допомогти створити Інтернет. Але VDV, як мені здається, не дуже довіряє йому. Чи довіряє? :)
Крім того, чому обов‘язково паперові носії? А електронні? У Тимура й Веле є певний досвід в цьому, який чомусь він не набув подальшого розвитку. Чому “чомусь”? :eek:
І наостанок. На іншій гілці цього форуму активно обговорюється ідея КЛФ. Я просто балді-і-і-і-ЮЮЮЮЮ! А, може, саме створення їхньої мережі й може слугувати в майбутньому в якості ембріону для розбудови УФ-видавництва???

tysovska
25.10.2005, 15:49
Є питання. Чи лишилися ще в Україні науково-популярні видання? Де можна знайти про них інформацію? Дякую заздалегідь.

Spacer
25.10.2005, 16:02
Ну, за різні інші теми мені невідомо, але про улюблений космос: киевский журнал "Вселенная. Пространство. Время"... Навіть в нашому місті він є прес-товарах, а вже ж у столиці... Раніше інформація про журнал була на сайті http://vselennaya.kiev.ua
Зараз, здається, він на реконструкції.

Олександр Левченко
25.10.2005, 16:21
Є ще "Світ науки"! Виживає, боюся, лише завдяки тому, що у ньому друкує свої бюлетені ВАК (той, що штампує кандидатів та докторів наук, хоча українській науці більше потрібні лікарі :) )...

Шкода, що журнал не має сайту :(. Там із доволі цікавими статтями виступає (принаймні до минулого року виступав) фантаст Ігор Росоховатський.

Був донедавна ще "Юний технік", але де він зараз - не знаю...

tysovska
25.10.2005, 16:24
Spacer, дуже дякую! Мені чомусь ніколи не траплявся. Зараз піду шукати по кіосках :)
А українською мовою ви нічого не пригадаєте?

Vivisektor
25.10.2005, 16:38
І наостанок. На іншій гілці цього форуму активно обговорюється ідея КЛФ. Я просто балді-і-і-і-ЮЮЮЮЮ! А, може, саме створення їхньої мережі й може слугувати в майбутньому в якості ембріону для розбудови УФ-видавництва???

Щиро сподіваюсь, що балдієте ви по-хорошому. ;)

Не знаю я, що таке "УФ-видавництво", вже пробачте мені моє невігластво, та, зізнаюсь, видання власного альманаху я планував. *сором"язливо опускаю очі долу*
Нечасто і невеличкого, невеликим і тиражем. Всоїх друкувати і для себе - найкращі твори членів клубу, доповіді, протоколи особливо цікавих засідань, тощо. Я знаю кон"юнктуру поліграфічно-типографського ринку, від видання такого альманаху тиражем в п"ять сотень, об"ємом 32-64 сторінки раз на 3-6 місяців не надто збіднів би й я особисто...

Олександр Левченко
25.10.2005, 16:47
Я знаю кон"юнктуру поліграфічно-типографського ринку, від видання такого альманаху тиражем в п"ять сотень, об"ємом 32-64 сторінки раз на 3-6 місяців не надто збіднів би й я особисто...Картопляник!!! Цей, млін! :eek: Саме таких людей і бракує сучасній УФ!!! Я, як людина, причетна до "Світу пригод", балдзю... ;)

tysovska
25.10.2005, 17:05
Олександре Левченко, дякую вам також!

Tim-Lit
25.10.2005, 17:59
Сьогодні вдень, повернувшись із друкарні, забіг додому пообідати... й заодно скористався моментом, доки за хатньою тачкою не сиділи ні дочка, ні дружина, щоби переглянути пошту. Знайшов послання від VDV - він просив мило "Науки і суспільства", дав телефон журналу - буцімто 454-88-01.

Я щойно перетелефонував туди. Виявляється, це телефон редакції газети "Демократична Україна".

Ось про що я іще дізнався:
Телефон довідкової видавництва "Преса України" - 454-83-33
(журнал розташувався у тій будівлі)

ГІПОТЕТИЧНІ телефони редакції "Науки і суспільства":
454-88-10 (внутр. 78-10)
454-88-82 (внутр. 78-82)
Але слухавку там ніхто не бере.

Років зо 2-3 тому мені пропонували очолити цей журнал БЕЗ ГАРАНТІЇ ЗАРПЛАТНІ із завданням "витягнути" його на новий рівень. Я тоді відмовився - але з тих пір підозрюю, що журнал стоїть "на реконструкції". Бо не знаю, хто на такі умови пристав би...

А журнал був хороший - хоча б тому, що двічі надрукував мою фантастику! зокрема, наприкінці 1991 року там відбулась моя перша журнальна публікація... :(

tysovska
25.10.2005, 18:56
Tim-Lit, дякую!

Vivisektor
25.10.2005, 18:57
Картопляник!!! Цей, млін! :eek: ...

Усе-таки я вас не розумію. *тяжко зітхнув* :( Вас із дас "картопляник"? Тобто їсти - їв, але в контексті літератури...

Кам.Ю
26.10.2005, 10:46
Крім того, чому обов‘язково паперові носії? А електронні?

Олексію, інтернет-журнал не можна порівнювати з повноцінним паперовим через певні особливості. Зверни увагу - мало хто щось дописує тут та й на ГАК у вихідні дні і поза робочим часом. Це означає, що наш вітчизняний читач користується здебільшого халявним службовим інтернетом і читає крадькома, коли немає поблизу начальства. :mad: . У такого специфічного екстремального читача, мабуть, і вимоги до декстів будуть якість особливі.
Навряд чи багато людей здатні прочитати з мережі велику цеглину типу "Війна і мир" (або Тарзанаріум :) )
Але, Інтернет, нажаль, зараз чи не єдина можливість оприлюднити свої тексти.

Олександр Левченко
26.10.2005, 10:53
Ну... це, тіпа карочє, той самий блін, тільки наш! :D Звісно,в контексті літератури... :)

Vivisektor
26.10.2005, 11:48
Навряд чи багато людей здатні прочитати з мережі велику цеглину типу "Війна і мир" (або Тарзанаріум :) )

Я, до прикладу, спромігся прочитати "з мережі" весь "Плоский мир" Пратчета; весь "Темный город" Панова... Ще прилкади навести? ;)
Хоча, визнаю, з набагато більшим задоволенням мав би заставлену Пратчетом поличку і читав би у паперово-книжковому вигляді.

Але ви дещо відхилились убік від теми розмови. Скажіть, ну де ви бачили, що твори обсягу "Війни і миру" друкували у журналах?! Але журнали у нас таки є. І якщо б людина дійсно дуже прагнула бути виданою (ну й писала б справді якісно, не абияк) - можливості для цього є. Мені, наприклад, найбільше імпонує РФ, хоча вона й переважно російськотовна.

Олександру Левченко Ви мене лякаєте. Що це за кулінарні нахили такі? Хочете, я вам бубликів напечу? ;) Ні, в цілому зрозумів, що то за бліни... Але дуже приблизно. Ви б прямо сказали - так і так, картопляниками (блінами) називають самопальні малотиражні журнали і т.д. А то додумуй тут за Вас. ;)

VDV
27.10.2005, 10:17
Тимуру- дякую за зусилля.Науково-популярних журналiв у каталогу на поштi я нарахував 11.Три з них точно вiдпадають.Можу дати телефони, якщо хтось береться обдзвонити.
Тисовський.Укр.детектив коштуэ 21 грн на рiк, iндекс не пригадую - передплатив й забув :) Гарантувати в наш час не можу нiчого :( Отримав вiдповiдь з редакцii, отже мейл правильний.

tysovska
27.10.2005, 11:30
VDV, дякую! Знайшла в передплатному каталозі, мабуть, ризикну :)
Єдине застереження: в каталозі вказано, що мова видання - не тільки укр., а й рос.

Кам.Ю
27.10.2005, 14:54
Але ви дещо відхилились убік від теми розмови. Скажіть, ну де ви бачили, що твори обсягу "Війни і миру" друкували у журналах?! Але журнали у нас таки є. І якщо б людина дійсно дуже прагнула бути виданою (ну й писала б справді якісно, не абияк) - можливості для цього є.

Наприклад, роман "Игрок" Ф.М.Достоєвського вперше виданий частинами в журналі. (це до Вашого запитання), тепер повернуся до теми:
Шановний Vivisektor, поділіться будь-ласка переліком цих самих журналів, лише прохання - вони мають бути друковані мовою титулярного народу (державною), і мати якщо не фантастичне спрямування, то хоча б загальне гостросюжетне, оскільки редактори відомих грубих літ.журналів відстовбурчуються лише від усіляких "ізмів" і за літературу фантастику вважають. :mad:

Spacer
27.10.2005, 14:57
Кам.Ю пише:
Інтернет-журнал не можна порівнювати з повноцінним паперовим через певні особливості...
Звісно, що не можна. Точнісінько так само, як і навпаки. Я теж, до речі, читати більше полюбляю "паперову продукцію". Бо можна на диван лягти згідно з безсмертним приниципом Горбовського (зі Стругацьких) щодо унеможливлення таким чином зростання загальної ентропії Всесвіту :o
Але ж загальне розповсюдження нових носіїв інформації - це річ, яка не підлягає сумніву. Не станемо ж ми висікати скрижалі на гранітних (чи навіть - модерново-залізобетонних) брилах, коли поряд лежить папір і стоїть чорнильниця з чорнилами?
Тим більше, що кажучи про електронні засоби я мав на увазі не лише Інтернет, а й, наприклад, лазерні диски. Що заважає розмістити на одному з них, наприклад, не просто сухий текст нового чудового химерного детективу Тисовської чи непересічної гумористичної фантастики Верховського? Розцяцькувати усе це галереями фантастичного живопису, додати анімацію та відповідну музику, навіть - ігри додати. Тобто, створити одним словом оте синкретичне об'єднання фантастичного спрямування мистецтва, про яке багато кажуть (або - думають) і умови для якого створює комп'ютер.
Адже, не дивлячись на те, що Наш вітчизняний читач користується здебільшого халявним службовим інтернетом і читає крадькома... , це відбувається лише сьогодні і лише не невеликій частці цієї планети. Завтра - я певен цього, бо ж трохи фантаст! :scared: - стан справ зіміниться на усій кульці. І, лежачи на дивані за принципом Горбовського, може буде читати "Кафе Ку" (альманах української фантастики) на сонячних батарейках та рідких кристалах.
Але ж, комусь треба розпчинати цей шлях? Чому не УФонавтам? Знову на ФУоїдів дивитись будемо?
Що там, до речі, з сайтом? Це - до Тимура :mad: А то - Катрин Деньов, Катрин Деньов... Теж мені, Стенька Разін: "Нас на бабу проміняв..." :p

Tim-Lit
29.10.2005, 19:06
Що там, до речі, з сайтом? Це - до Тимура
З сайтом поки нічого: Олена Корнута з ТНТ43 потрапила до лікарні з гастритом - зараз вже одужує. А вона там - головна виконавча сила, "двигун". тож поки не одужає, не варто розраховувати на прогрес справи...
А то - Катрин Деньов, Катрин Деньов... Теж мені, Стенька Разін: "Нас на бабу проміняв..." Я нікого "на бабу" не проміняв. Це просто одна з "халтур", засіб заробляння грошей. :p :p :p

Tim-Lit
29.10.2005, 19:10
Наприклад, роман "Игрок" Ф.М.Достоєвського вперше виданий частинами в журналі. Аби товсті романи виходили по журналах, треба мати достатньо "товсті" журнали, і щоб виходили регулярно. Бо наші журнали (маю на увазі ті, що потенційно здатні друкувати УФ, а не ФУ чи РФ) і виходять не надто регулярно, і на літературу площі замалі відводять. :( :( :(

radus
01.11.2005, 10:35
Я нікого "на бабу" не проміняв. Це просто одна з "халтур"
Міняю халтури на баб, баб на халтури. Вигідний курс. Мінімальні комісійні. Постійно.

Tim-Lit
01.11.2005, 17:45
Міняю халтури на баб, баб на халтури. Вигідний курс. Мінімальні комісійні. Постійно. А баб на БАБ, який Платон Єлєнін?..

VDV
18.11.2005, 09:53
Послав "Еру електрики " у НИГ. Хто не читав, може переконатися в якостi цього тексту, зазирнувши на xumepa.com

Олександр Левченко
18.11.2005, 11:06
Послав "Еру електрики " у НИГ. Хто не читав, може переконатися в якостi цього тексту, зазирнувши на xumepa.comНа жаль, друже Валерію, на xumepa.com твого тексту не знайти, як, утім, і самої Химери... :( "І винні в цьому тільки я і ти" (Н. КАРПА ТА ГЕНИК - ТИ ПРОБАЧ МЕНІ), а також іще дехто... :(

radus
18.11.2005, 12:21
М-дя... хороша була тваринка. :(

VDV
18.11.2005, 13:14
Ну тодi на gak.com.ua воно точно висить:)

Tim-Lit
18.11.2005, 16:12
Так, увага:
Вчора чи позавчора Ігор Сокол відвіз CD з нашими творами в "РФ"! Так що тепер Іраклій Вахтангішвілі вже точно має, що розглядати Сподіваюсь, ФІЗИЧНО (в руках) маючи компакт-диск, а не покладаючись на електронну пошту, він принаймні складе враження про УФ - якщо навіть нічого не опублікує... :) :) :) :)

VDV
29.11.2005, 09:32
"Новая интересная газета " справдi змiнилася! УФ приймають, але лише якiсну.
Недолiк - довга черга на публiкацiю.

Prophet
29.11.2005, 13:11
УФ приймають, але лише якiсну.
Так звучить, наче неякісну мають приймати :)

Tim-Lit
29.11.2005, 15:53
Так звучить, наче неякісну мають приймати Не МАЮТЬ - але раніше ПРИЙМАЛИ...

Олександр Левченко
21.12.2005, 12:11
Шановне товариство,
хто має змогу бачити журнал «Книжковий клуб плюс»? Мені ось товариш написав, що я туди потрапив :8, на жаль, не як фантаст :(:Там написано так приблизно: ілюстрація на обкладинці – колаж О.Романчука і О.Левченка до книжки «На порозі надцивілізації» (здається так). І на обкладниці ваш «Мамай» з мишкою і комп’ютером.
Детальніше не читав. Тема номера – панахида по науково-популярній літературі. Не фантастиці, а науково-популярній... І всякі там мудрі люди на зразок Ю.Покальчука просторікують стосовно того, чому у нас така нелюбов в Україні до науково-популярної літератури…Тут у нас цю тему вже піднімала Наталя Тисовська. Може, це якийсь відгомін? ;)

VDV
15.02.2006, 10:04
Шукаю журнал "Наука-Фантастика" №4 за 1991 р.
Сам журнал не заберу, лише оповiдання М.Мартинiва.

Tim-Lit
17.03.2006, 19:32
хто має змогу бачити журнал «Книжковий клуб плюс»?
Нарешті я все з’ясував у Романа Кухарука! Виявляється, "Книжковий клуб +" привозять і викладають у книгарні письменників "Сяйво" (вул. Велика Васильківська, №6 - неподалік м. "Льва Толстого). І там його можна брати БЕЗКОШТОВНО!

Хтось з наших питав, чи можна десь цей журнал дістати (причому не Сашко! здається, ВДВ)? І казали щось, здається, про проспект Червоних Козаків? Так от, остання вулиця - це Куренівка, тоді як Велика Васильківська ще нещодавна була ЧЕРВОНОАРМІЙСЬКОЮ. Отже, я просто не знав, що йдеться про книгарню "Сяйво"! Бо там близько метро... Міг би зайти - перепрошую, але збився з панталику...

А на журналі стоїть "вул. Фрометівська, 2" - це адреса МАУПа. І видання МАУПівське - тож в академії цих журналів "КК+" ще більше має бути. Та туди я не поїду - бо й без того в мене з МАУПом зараз триває суд. Неприємно якось... Та й від метро значно довше йти...

VDV
20.03.2006, 10:38
Я! Я, менi ! Побiльше,побiльше...
#6(40) за минулий рiк особливо!

VDV
20.03.2006, 13:29
До речi, Сокол щодня ходить повз МАУП-вську книгарню...

Bullet
30.03.2006, 23:36
Я знаю кон"юнктуру поліграфічно-типографського ринку, від видання такого альманаху тиражем в п"ять сотень, об"ємом 32-64 сторінки раз на 3-6 місяців не надто збіднів би й я особисто...
Перепрошую, що влізаю до вашої теми.. але... Ви певно не знаєте коньюктури ринку, бо саме з таким масюпусіньким тиражем ви можете (і так і буде) швидко *прогоріти*. З власного досвіду випускання щомісячного видання - наклад має бути не меншим 1 000 примірників (і це на дешевенькому газетному папері!), щоб не прогоріти.. Це ще за умови знаходження якогось рекламодавця на 2 і 4-ту сторінки обкладинки.. : (
Типографії, що серйозно ставляться до якості своїх відбитків, на офсет менше 1000 аркушів не беруть (відповідно - 1000 примірників.....)
Ще раз перепрошую за втручання.

Tim-Lit
31.03.2006, 10:29
Не треба перепрошувати, люба добродійко!
Ми завжди тільки вітаємо нових друзів!
Тим паче, Ви тільки-тільки з’явились на форумі, написали два повідомлення... І обидва - нам!..
Приєднуйтесь, прошу!
:D :D :D :D

Tim-Lit
31.03.2006, 13:05
В Олексія Корепанова ("Порог") з’явився свій сайт:
http://www.korepanow.narod.ru/
До речі - теж "народний", як і в мене!.. :) :) :)

Tim-Lit
18.04.2006, 19:16
Привіт, хлопці!

Виявляється, "Книжник-review" переїхав зовсім по сусідству від мене. Тільки-но звідти - заніс їм свої книги, що вийшли у 2005 році.

Там же познайомився з... ALEE з цього форуму - весела чарівна дівчина! Виявляється. вона там працює... І тепер шкодує, що не була на нашому шашликоні - бо відвідувала "Єврокон" саме в суботу...

Mihal
05.05.2006, 16:44
саме з таким масюпусіньким тиражем ви можете (і так і буде) швидко *прогоріти*. З власного досвіду випускання щомісячного видання - наклад має бути не меншим 1 000 примірників (і це на дешевенькому газетному папері!), щоб не прогоріти...[/I]

І з великим тиражем теж можна погоріти. До речі, "Книжк.клуб+" виходить уже чи не 5 років (маю всі числа за 2001-2003), і досі збитковий. ОДин з попередніх хазяїв відмовився, інший - МАУП - узяв його з метою реклами власних книг.

З іншого боку, є видання ДУЖЕ жорогі, ДУЖЕ малотиражні, але за специфікою - прибуткові.

ТОбто - все залежить не від ціни, а від ПОТРІБНОСТІ

Олександр Левченко
05.05.2006, 18:22
На сайті Ігоря Желема почав виходити мережевий журнал «SF - ХРОНІКИ» (http://www.zhelem.com/ua/journal.htm).

Пригадую, ще на ШашлиКоні Радій і Костянтин (Кока Черкаський) висували таку ідею. Її вже реалізовано! :p

Tim-Lit
05.05.2006, 18:26
На сайті Ігоря Желема почав виходити мережевий журнал «SF - ХРОНІКИ».Цікаво, чи пблікуватиме Желем нас - колишніх своїх "інтернет-жителів"?.. Чи виключно переклади іноземців?!
:eek:

Олександр Левченко
05.05.2006, 18:36
Цікаво, чи пблікуватиме Желем нас - колишніх своїх "інтернет-жителів"?.. Чи виключно переклади іноземців?!
:eek:Чого тут гадати - зайди на « SF - ХРОНІКИ » - № 1/2006 - ЗМІСТ (http://www.zhelem.com/ua/content/sf0106.htm). :p

Tim-Lit
05.05.2006, 19:16
О-о-о, то Желем - молодець!!!
Гадаю, Штилвелд, Сокол і Іра Діденко будуть вельми задоволені!..
:) :) :)

Олександр Левченко
15.05.2006, 11:34
З новою силою та дизайном :) запрацював Літературний Журнал Володимира Ейсмонта (http://www.ukr.liter.net/index.shtml). До речі, О.S.Кацай, як редактор з питань фантастики, міг би й сам повідомити... :confused: А також оновити розділ УКРАЇНСЬКА ФАНТОНАВТИЧНА ОБСЕРВАТОРІЯ (http://www.ukr.liter.net/ufo/manif.shtml). :p

Кам.Ю
15.05.2006, 13:17
Очікував, що після капремонту сайту таки буде зворотній зв'язок - відгуки на твори або хворум. Нмд, це саме слабке місце цього загалом хорошого літресурсу. Раніше хоч кніпочка була "відгук", хоч і не працювала, а тепер вона взагалі десь поділась :(

Доречі, чи читав хтось із перемовників третє число "Київської Русі" "Перехрестя"? Цей номер за тематикою присвячений фентезі. Поділіться враженнями.

Spacer
15.05.2006, 16:25
Хлопці, не валить все зі своїх здоровеньких голів на мою, опісля усіляких свят, хвору :p
Сашкові: Для того, щоб щось оновлювати, треба щоб хтось щось путяще надсилав. Те, що мені Ейсмонт показував - аж ні в які вороти не втелющиться :scared:
Юркові: Наскільки мені роз'яснив той же Ейсмонт, кнопенятко "відгук" було знято через те, що оті відгуки надходили раз на рік. Що стосується Форуму, то - згодний. В цьому сенсі провадиться ідеологічна-пропагандистська робота з власником сайту. Здогадайтеся з двох разів з ким. Ага, з тим же вищезгаданим ледацюгою Ейсмонтом :D
А то, розумієш, він все ніяк зі своїх археологічних розкопів вилізти не в змозі. Теж мені, Шліман! Адже, як відомо, Шліман Ейсмонтом не буває :p

Олександр Левченко
19.06.2006, 12:59
Вийшло друге число мережевого журналу «SF - ХРОНІКИ» (http://zhelem.com/ua/content/sf0206.htm). Але свіжої крові (в гуманоїдному сенсі) чомусь не видно... Де ж ті наші друзі-шашликонівці, які наполягали на необхідності створення мережевого журналу фантастики? :eek:

Tim-Lit
19.06.2006, 13:14
Де ж ті наші друзі-шашликонівці, які наполягали на необхідності створення мережевого журналу фантастики?Ну, де, де?.. В Кара... пардон - на пляжі підсмажують боки!.. :)

Vivisektor
20.06.2006, 12:10
Перепрошую, що влізаю до вашої теми.. але... Ви певно не знаєте коньюктури ринку, бо саме з таким масюпусіньким тиражем ви можете (і так і буде) швидко *прогоріти*. З власного досвіду випускання щомісячного видання - наклад має бути не меншим 1 000 примірників (і це на дешевенькому газетному папері!), щоб не прогоріти.. Це ще за умови знаходження якогось рекламодавця на 2 і 4-ту сторінки обкладинки.. : (
Типографії, що серйозно ставляться до якості своїх відбитків, на офсет менше 1000 аркушів не беруть (відповідно - 1000 примірників.....)

І з великим тиражем теж можна погоріти. До речі, "Книжк.клуб+" виходить уже чи не 5 років (маю всі числа за 2001-2003), і досі збитковий. ОДин з попередніх хазяїв відмовився, інший - МАУП - узяв його з метою реклами власних книг.

З іншого боку, є видання ДУЖЕ жорогі, ДУЖЕ малотиражні, але за специфікою - прибуткові.

ТОбто - все залежить не від ціни, а від ПОТРІБНОСТІ

І я таки перепрошую - в першу чергу за несвоєчасність відповіді... Я таки _знаю_ кон"юнктуру. Проте не ринку, як Ви подумали. Особисто мною не піднімалось питання комерційного видання. Мова йшла про "картопляник", як його обізвав Левченко. виходячи з кон"юнктури типографій - в ідеалі я бачив себе спроможним вирвати з сімейного бюджету суму, достатню для несистематичного видання такого от "картопляника". Думалося, як свого роду "плюшки" до КЛФ-у. Така собі підтримка юно-письменницького гонору тих, хто мав би в цьому КЛФ-і тусуватись.
А про комерційні видання най думає хтось інший. Не бізнесмен я, і ставати нам найближчим часом не планую...

Tim-Lit
21.06.2006, 17:25
Тільки-но переговорив з "НІГ". Дістався до редакторки теми. перше враження... зовісм непогане. Подивимось, чи вийдуть на мене згодом - вона зараз у відпустці. Але, здається, зацікавилась... І про УФ щиро так говорила...

Vivisektor
29.06.2006, 10:08
Ха, Тимуре, я торчу! Приліз тут новину розмістити... НІГ - це "Новая интересная газета. Z. Просто фантастика"? Я з ними вже деякий час співпрацюю... От що приємне сьогодні отримав:
Здравствуйте, Максим!
<СКІП>
К слову: если таки организуете во Львове КЛФ, мы с радостью опубликуем заметку о нём :)
<СКІП>
Максим, нам вообще-то нужны украиноязычные рассказы, мы же всё-таки украинская газета. Однако, к сожалению, пока большинство таких рассказов, которые мы получаем, мягко говоря, ниже качеством, чем требуемые нам. Не знаете ли Вы каких-нибудь достойных авторов, с которыми мы могли бы сотрудничать?

Агов, достойні!!! :) Аттеншн, аттеншн!!! Ахтунг, ахтунг!!! Розшукуються: україноські (україномовні) фантастичні оповідання. Як було сказано вище - достойні. ;) Об"єм близько від 2-х до 10-и тис. знаків... Зв"язатися можна через мене, або через їх розділ на СІ (пошукаю, як знайду - дам лінк), або ел. поштою (уточню адресу для рукописів - дам знати сюди). Газета безгонорарна, винагорода - моральне задоволення від публікації, можливо - ілюстрація до твору, ну і авторський примірник газети. :) Налітай!

Tim-Lit
29.06.2006, 10:32
Ха, Тимуре, я торчу! Приліз тут новину розмістити... НІГ - це "Новая интересная газета. Z. Просто фантастика"? Я з ними вже деякий час співпрацюю...Так, вони, вони. І про тебе казали, і про Ігоря Сілівру - що, мовляв, от всякі різні молоді хлопці надсилають оповідання російською, явно ПЕРЕКЛАДЕНІ З УКРАЇНСЬКОЇ.
Налітай!Я вже "налетів". Мені поки було сказано чекати, доки дівчата з відпустки вийдуть.

Vivisektor
29.06.2006, 11:19
Я їм не надсилав. :) Тим паче, перекладених з української. Це, певно, про цього Ігоря?

Tim-Lit
29.06.2006, 12:09
Це, певно, про цього Ігоря?Так, про Сілівру. Він з’являвся у нашій віртуальній компанії, коли ми ще тусувались на форумі в Ігоря Желема. Далі щось зник...

Але, як бачиш, світ тісний. :) Тим паче, світ української фантастики. :(

VDV
24.07.2006, 12:31
Ciлiвру я запросив до участi в ПРОСТО ФАНТАСТИКЕ,але ж попередив,що можна посилати укр.мовою...:(
А вм ене "Ера електрики" в липневому випуску...

Tim-Lit
21.08.2006, 15:21
Дорогі перемовники!

Як я й обіцяв Максу-Вівісектору в іншій темі нашої гілки, сьогодні, в понеділок повідомляю цікаву новину щодо одного з журналів. Наступний випуск "Книжкового клубу+" буде присвячено фентезі. Мене вони запросили написати розворотний матеріал на цю тему. Я також можу рекомендувати парочку своїа авторів для бліц-опитувань.

Так що, дорогенькі, ті з вас, хто має бодай одну книжку для доведення свого письменницького статусу (не мені - "КК+"!) - готуйтесь, я можу звернутися до вас із відповідним проханням. вони ще грозяться заплатити за участь. Небегато... але все ж приємно.

P.S. Мені тут подарували пачечку журналів 2005-06 років. Сашку можу кідправити №3’06 - бо йому на роздачу не вистачило. А які там номери хотів ВДВ?.. Може, в мене є?..
:) :) :)

Tim-Lit
22.08.2006, 10:14
В №4’06 "КК+" несподівано для себе знайшов мого опублікованого листа щодо "походу" українських письменників в Інтернет:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/KK-plus-2006-04-TL-letter.htm
:D :D :D

VDV
22.08.2006, 10:48
Якщо не помилився №6(40) за 2005 р.
Там де Вахтангiшвiлi каже,що нас нема...:(

VDV
22.08.2006, 10:50
Принагiдно вiтаю Радiя з росiйськомовною публiкацiэю!

Vivisektor
22.08.2006, 10:55
Як я вже в іншому топіку писав - мені ні сіло, ні впало, на днях КК+ №7-8 прийшов. :) Хоч я і не передплачував. :) Цікаво, чий то такий сюрприз? І чи прийде мені той номер, присвячений фентезі?..

radus
22.08.2006, 11:05
Принагiдно вiтаю Радiя з росiйськомовною публiкацiэю!
Очленіти... Сюрприз.

radus
22.08.2006, 11:15
Ще раз очленіти...
Яке сьогодні число... втім, до біса подробиці, який рік?

P.S. Мабуть, це питання в основному до Prim'а :)

VDV
29.08.2006, 10:42
Виявив цiкаву рiч - моэ оповiдання "Земля -Нептун" ще в вереснi минулого року надрукував журнал "Сузiр"я".Я чомусь довiдався проце останнiм...
Втiшатимуся тим ,що поруч зi мною там Ерiк Френк Рассел.

Tim-Lit
29.08.2006, 11:08
Виявив цiкаву рiч - моэ оповiдання "Земля -Нептун" ще в вереснi минулого року надрукував журнал "Сузiр"я".Я чомусь довiдався проце останнiм...Скачай з них авторський примірник або принаймні ксерокопію такого! Доки не пізно... :(

Tim-Lit
30.08.2006, 11:08
Привіт!

Я тут інтерв’ю з Аллою Потаповою для "Аргументов и фактов в Украине" зробив, так вона мені подаруночок підкинула: альманах "ФАNDАNГО", №1’2005:
- нетрадиционная проза;
- фантастика;
- мистика;
- романтика;
- футурология.

Видає його Клуб фантастів Криму (Сімферополь).
Адреса:
г. Симферополь, 95000, ул. Дыбенко, 12, "Хайдельберг-центр", Клуб фантастов Крыма, редакция альманаха "Фаndаnго"
"Мило":
mb121@scp.post.crimea.ua

Розумію, що вони - мабуть, російськомовні (навіть альманах свій надіслали Потаповій - голові російського крила НСПУ, шефині "Русского собрания"). Проте, можливо, ВДВ хоч якась користь із цього буде?! :eek: Я на це, принаймні, сподіваюся...

VDV
05.09.2006, 09:54
Намагався з ними сконтактуватися...Не буде користi,Тимуре,не буде.

Tim-Lit
05.09.2006, 10:56
:( :( :(

Tim-Lit
23.10.2006, 11:22
Вийшов "КК+", №10’2006. Там моя стаття про фентезі:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/Fantasy-TL-KK-plus-2006-10.htm
А також коментар Спейсера на цю тему!
:)
На превеликий жаль, коментарі Радія та Сашка вони не опублікували...
:(
Крім того, там статті про фентезі Миколи Славинського, Григорія Штоня, Сусанни Чернерко, коментарі Г.Л. Олді, Олега Авраменка та інших.

Ну, і реклама книжки Радія Радутного ("МОМ") теж присутня...
:D

radus
23.10.2006, 15:48
Ну й добре, що мій коментар не надрукували. Бо він е-е-е... трохи зарізкий.

Tim-Lit
13.11.2006, 10:32
Під осінній "Медвін" вийшов свіжий "Книжник-Ревю" з гарними рецами на мої книжки, що належать перу ВДВ та Сусанни Черненко. За гарну роботу їм - привселюдна подяка від автора!..
:thank_you

Олександр Левченко
25.12.2006, 12:05
« SF - ХРОНІКИ » - мережевий « sf » часопис, №3/2006 (http://zhelem.com/ua/content/sf0306.htm)твори, sf-огляди, інтерв’ю, фантасти сучасної України:p :p :p

radus
25.12.2006, 12:09
А де ж там лінки? Чи викладено лише зміст?

Олександр Левченко
25.12.2006, 15:48
А де ж там лінки? Чи викладено лише зміст?А на сторінці ЖУРНАЛ (http://zhelem.com/ua/journal.htm) натискаєш на пімпочку у стовпці "отримати", і читаєш у своєму улюбленому е-вигляді! :p

Tim-Lit
19.01.2007, 11:40
Вийшов журнал "КК+", №1'07:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/MagReal-TL-KK-plus-2007-01.htm
Тимур Литовченко. Погляд на магічний реалізм
;)

Олександр Левченко
19.01.2007, 12:43
Вийшов журнал "КК+", №1'07:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/MagReal-TL-KK-plus-2007-01.htm
Тимур Литовченко. Погляд на магічний реалізмВітаю! :victory: Ти потроху стаєш живим класиком не лише УФ, а й взагалі!!! :yahoo:
:friends:

Tim-Lit
19.01.2007, 15:52
Вітаю! :victory: Ти потроху стаєш живим класиком не лише УФ, а й взагалі!!! :yahoo:
:friends:
А що робити?! Хіба хочеш? Мусиш!!! Я б теж хотів казати, як Ігор Сокол: вважаю за краще писати мало, бо я не графоман.

Та життя зараз таке, що як письменник не наворотить довкола себе цілої "своєї літератури", то до нього ніхто серйозно не ставитиметься. Он усі (чи майже усі) конкурси вимагають "свіжака" - того, що ніде не друкувалося. Так що треба писати, писати, писати - і якнайбільше!..

Олександр Левченко
22.01.2007, 18:59
З ГАКу (http://gak.com.ua/):ВІТАЮ НАШОГО АВТОРА ЮРІЯ КАМАЄВА ІЗ ПИБЛІКАЦІЄЮ В ЧАСОПИСІ "КИІВСЬКА РУСЬ". ТАК ТРИМАТИ! !!! :friends: А що саме?!!

Гм, "КИІВСЬКА РУСЬ"... Чи не був колись причетний до неї один із наших класиків? :p

Кам.Ю
22.01.2007, 21:32
Сашко, дякую. У КР вийшло моє оповідання "Неподолане прокляття". (східне фентезі)

Tim-Lit
31.01.2007, 11:25
"Новая интересная газета" закрилася. Не вийшов №1'07, де мало бути опубліковане моє інтерв'ю. Казав же дівчатам, що треба робити це раніше, а не під мій день народження!.. Тепер вони просто шоковані...
А зі мною це не уперше. Пригадую, як згоріло видавництво "Северо-Запад", куди я у 1992 році передав "нульову" свою книгу...

Олександр Левченко
06.02.2007, 14:22
Рублята, бляни!!! :eek:
Виявляється, є сайт журналу ВСЕСВІТ (http://vsesvit-journal.com/index.php)!!! :yahoo: А там, скажімо, текст Дж. Р. Р. ТОЛКІН. Старий Ліс. Уривки з епопеї «Володар Перснів» (http://vsesvit-journal.com/index.php?option=com_content&task=view&id=241&Itemid=41) тощо! http://oglyadach.com/_site/_pic/2.gif А якби ще хто пошукав?!! :victory:

Рабат
14.02.2007, 17:20
якщо: В Україні вперше виходить журнал фантастики українською мовою? ;)
А вчому проблема?
Нема нічого простішого, як заснувати такий журнал.
Можу навіть накидати план дій:
1. Організувати дописувачів (авторів). Тут навіть на форумі їх аж предостатньо. Один Литовченко готовий номер в день "на гора" видавати. От його й можна відповідальним за цей пункт призначити.
2. Організувати підписку. Якщо кожен форумчанин по одному примірнику підпише і ще одного товариша залучить - от ам і тираж і окупність. Якщо б за це самЛевченко взявся - то все б було ОК!
3. Підготувати і видрукувати. Тобто, якщо перші два пункти зреалізувати, то цей вже нє фік шо. То й я зробити можу.

Tim-Lit
14.02.2007, 18:16
Підготувати і видрукувати. Тобто, якщо перші два пункти зреалізувати, то цей вже нє фік шо. То й я зробити можу.
І яким же накладом?! 20 штук - на кожного форумчанина "со товариші"?! :eek:

radus
14.02.2007, 18:57
Нас тут лише зо два десятки. :(

Tim-Lit
14.02.2007, 20:41
Нас тут лише зо два десятки. :(
Отже, наклад журналу - максимум 50 примірників.
Це - фензін, а не журнал!
І на чому його друкувати - на ксероксі?!

Tantro
15.02.2007, 15:25
А я би підписалась. Але, якщо тираж такий малий, то яка ж ціна буде? Чи для читачів скидка? :8

sventitsleyf
24.02.2007, 00:45

Мені радили зконтактувати з КЛФ Донецьку.

sventitsleyf
24.02.2007, 01:14
Думаю, коли створювати свій журнал, то паперовий - звичайно. Щось на зразок товстой газети (відносно товстої), звичайно, різного профілю, але зі спільною орієнтацією (фантастика, фентезі, містика, готика, хорор,пригоди, детектив), наклад не менше 1000. Обкладинка - глянцева. Щось схоже на Арт-Мозаїку за форматом. Окрім того там можуть бути й інші розділи: історія, кінематограф (історія кінематографу. В Дніпропетровську є одна жіночка (голова кіноклубу), яка добре на цьому знається, гадаю, вона б дописувала, але, звичайно, за платню), по історії теж статей знайти можна огого (за це ручаюся), з художниками - не проблема, гадаю можна домовитися зі членами спілки художників в тому плані, щоб друкувати їх роботи на обкладинці на правах безкоштовної реклами, і їм користь, і нам користь. Журнал треба окуповувати рекламою (окрім глянцевої 2-ї сторінки + 2 останні+глянцева вставка+платні повідомлення в останній рубриці+чорнобіла реклама всередині. Як стартовий капітал перш за все непогано б було прозондувати іноземні гранти спрямовані на книговидання і свободу слова (та вони, мабуть, не погодяться на рекламу, бо здебільшого такі виділяють гроші на НЕКОМЕРЦІЙНІ ПРОЕКТИ). Журнал мусить бути всеукраїнським одразу. А розповсюджувати... Пан Тимур якось сказав, що будь-який книжковий магазин погодиться взяти до 10 примірників книжки з тим, аби її розповсюджувати. Невже з журналами не так? Ми живемо у різних містах, областях, невже не зможемо розповсюдити? Оформити підписку. Класно було б в інших укр. журналах дати на нас посилання. І ще одне - низька ціна! Обов"язково! Бо та ж "Київська Русь", номер якої я придбав за 18 грн. - це занадто. Не біцльше 2-х - 3-х грн. тоді, думаю, піде на розхват. І концепція в нього має бути своя. Не треба орієнтуватися на ту аудиторію що й "фувівці". На сьогоднішній день реально наша аудиторія є, залишилося лише запропонувати їй себе:aga:

Tim-Lit
26.02.2007, 10:31
І ще одне - низька ціна! Обов"язково! Бо та ж "Київська Русь", номер якої я придбав за 18 грн. - це занадто. Не біцльше 2-х - 3-х грн. тоді, думаю, піде на розхват.

Порахуємо:
Роздрібна ціна накладу - 3 грн. * 1000 шт. = 3000 грн.
Гуртова ціна 1 прим. (без 50% накрутки у роздрібному продажу) - 2 грн.
Гуртова ціна накладу - 2 грн. * 1000 шт. = 2000 грн. = $400
"Золотий" журнал виходить!.. Бо решту доведеться чимось перекривати.
:bu:

P.S. Щоправда, реклама... СправдіЮ така можливість є. Проте навряд чи хтось охоче даватиме "масову" рекламу в малотиражне видання. Аби давали охоче, його наклад має бути щонайменше 10'000 примірників! І чим більше, тим краще.

radus
26.02.2007, 10:50
І це за умови, якщо все швидко й повністю продаватиметься. Що нереально. Хороший журнал "Пульсар" так-сяк борсався на рівні 400-500 примірників, і то продавалося не все.
Практично усі інші журнали збиткові й живуть за рахунок спонсорів.
Тимуре, а як ти рахував собівартість? Чи нема способів її зменшити? Скільки, наприклад, може коштувати газета?

Tim-Lit
26.02.2007, 11:07
І це за умови, якщо все швидко й повністю продаватиметься. Що нереально. Хороший журнал "Пульсар" так-сяк борсався на рівні 400-500 примірників, і то продавалося не все.
Практично усі інші журнали збиткові й живуть за рахунок спонсорів.
Тимуре, а як ти рахував собівартість? Чи нема способів її зменшити? Скільки, наприклад, може коштувати газета?
Я рахував, виходячи виключно з ціни й накладу, заданих шанивним Sventitsleyf, і все.

Щодо друкарні: за наш "РоботодавецЬ" накладом 5000-6000 примірників (обкладинка - 4+4, тобто повнокольорова на цупкому папері, середина 24 шпальни - 1 чорно-біла на білому газетному папері) викладає "Київській правді" за один друк накладу близько 10'000 грн., або $2000. Таким чином, гуртова виручка (2000 грн. = $400) у 5 разів менший, ніж витрати тільки на друкарню!!! А "Київська правда" у столиці - з розряду дешевих...

Сюди не входять ні затрати на зарплатню редакції, ні на оренду приміщення, ні на шалені податки рідній державі.

P.S. 400-500 примірників - це, швидше, фензін, а не журнал... Нехай на мене не ображаються! Добре, що хоч ISCN був...

radus
26.02.2007, 11:12
А для газети такий самий бізнес-план не складеш?

Tim-Lit
26.02.2007, 11:16
А для газети такий самий бізнес-план не складеш?
Це не бізнес-план, а сльози!!!
Особливо після катастрофи НИГ...
Хоча... Задайте параметри:
1. Наклад?
2. Кількість сторінок (шпальт)?
3. Формат?
Я тоді зможу перетелефонувати у друкарню і з'ясувати, скільки ця байда коштуватиме. Втім, у Києві друк дорогий. Друкувати газету у Львоів буде дешевше, а у Хацапетівці - й поготів...
;)

radus
26.02.2007, 12:07
Та хоч би й формату НИГ. Й накладу теж.
?

Tim-Lit
26.02.2007, 12:23
Та хоч би й формату НИГ. Й накладу теж.
?
Отже:
1. 10'000 прим.;
2. 16 шпальт;
3. А4;
4. папір газетний (60 г);
5. чорно-біла?..
Спробю з'ясувати.
Нехай заразом шановний РАБАТ підкаже, скільки такий друк у Львові коштуватиме?..

pkost Мені - все цікаве!
26.02.2007, 14:04
Задовольніть мою цікавість, будь ласка.Чи є зараз у нас журнал "Дзвін" колишній "Жовтень"?

Олександр Левченко
26.02.2007, 14:25
Є. І хай собі буде! :aga: Але дуже багато людей вважає, що краще б його не було... :(

P.S. Google каже, що крім звичайного "Дзвону", є ще й Журнал "Дзвін з Фатіми" (http://www.traditional-church.com.ua/jornal/)! :)

sventitsleyf
26.02.2007, 14:38
Це не бізнес-план, а сльози!!!
Особливо після катастрофи НИГ...
Хоча... Задайте параметри:
1. Наклад?
2. Кількість сторінок (шпальт)?
3. Формат?
Я тоді зможу перетелефонувати у друкарню і з'ясувати, скільки ця байда коштуватиме. Втім, у Києві друк дорогий. Друкувати газету у Львоів буде дешевше, а у Хацапетівці - й поготів...
;)

А якщо друкувати в Дніпродзержинську, наприклад?:eek: Я спробую дізнатися.

sventitsleyf
26.02.2007, 14:45
Сюди не входять ні затрати на зарплатню редакції, ні на оренду приміщення, ні на шалені податки рідній державі.

А чи настільки обов"язкова оренда приміщення? Чи не може офіс існувати віртуально, в інтернеті, а тираж зберігатися по домівках? Чи в такім разі існують проблеми із законодавством та оподаткуванням?

Tim-Lit
26.02.2007, 14:57
Задовольніть мою цікавість, будь ласка.Чи є зараз у нас журнал "Дзвін" колишній "Жовтень"?
Хтозна... Варто сходити на найближчу пошту і подивитися каталог передплатних видань. Це найпростіше. Якщо не забуду :( - зроблю!

sventitsleyf
26.02.2007, 15:01
Пане Тимуре, а як там справи із сайтом?

Tim-Lit
26.02.2007, 15:11
А чи настільки обов"язкова оренда приміщення? Чи не може офіс існувати віртуально, в інтернеті, а тираж зберігатися по домівках? Чи в такім разі існують проблеми із законодавством та оподаткуванням?
Все може бути... проте тоді потрібно вести мову не про журнал, а про фензін. Що ж до журналу, спеціально цитую ст.12 Закону України "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні":
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=2782%2D12&text=%CF%F0%EE+%E4%F0%F3%EA%EE%E2%E0%ED%B3+%E7%E0% F1%EE%E1%E8+%EC%E0%F1%EE%E2%EE%BF

Стаття 12. Заява про державну реєстрацію друкованого засобу
масової інформації

У заяві про державну реєстрацію друкованого засобу масової
інформації повинні бути вказані:
1) засновник (співзасновники) видання;
2) вид видання;
3) назва видання;
4) мова видання;
5) сфера розповсюдження (місцева, регіональна,
загальнодержавна, зарубіжна) та категорії читачів;
6) програмні цілі (основні принципи) або тематична
спрямованість;
7) передбачувані періодичність випуску, обсяг і формат
видання;
8) юридична адреса засновника, кожного із співзасновників та
його (їх) банківські реквізити;
9) місцезнаходження редакції.
Реєструючий орган має право зажадати від засновника
(співзасновників) подання документів, якими підтверджується його
(їх) цивільна правоздатність та цивільна дієздатність (паспорт,
статут, договір між співзасновниками, договір з правонаступником,
довіреність тощо).
При проведенні державної реєстрації забороняється вимагати
від засновника (співзасновників) подання інших відомостей і
документів.
Про зміну виду видання, юридичної адреси засновника
(співзасновників), місцезнаходження редакції засновник
(співзасновники) друкованого засобу масової інформації
зобов'язаний (зобов'язані) відповідно повідомити реєструючий орган
у місячний термін. ( Статтю 12 доповнено частиною згідно із
Законом N 1107-IV ( 1107-15 ) від 10.07.2003 )

Отже, офіс реально зареєстрованого журналу "в Інтернеті" існувати не може. Щодо банківських рахунків - здається, теж зрозуміло.

Великий комбінатор Остап-Сулейман-Берта-Марія Бендер-бей і той закликав поважати Карний кодекс - то навіщо нам порушувати закони України?! А якщо ні - повторюю, то буде фензін. Тоді його можна ніде не реєструвати, відкатати хоч на різографі, на ксероксі 20-30-40-50... скільки треба, коротше, примірників, зшити степлером і розіслати поштою. Безкоштовно.
:bu:

Tim-Lit
26.02.2007, 15:17
Пане Тимуре, а як там справи із сайтом?
Поки ніяк - стопорнулося. Я пережив важкий місяць лютий, в останню декаду якого у мене вдома грипувало аж 3 жінки (дружина, дочка, мати - тож на мені було все господарство) + декілька походів до райвиконкому після пожежі + купа дрібних справ. Включаючи перемовини щодо нашого театрального фестивалю. Дайте мені прийти до тями!..

P.S. До речі, має сенс почати саме з портала!..

pkost Мені - все цікаве!
26.02.2007, 16:15
Щиро дякую всіх за інформацію! Раніше в цьому журналі знайомився з історією (невідомою для мене в той час) України. От і захотілося взнати - чи є ще він... Дякую!

VDV
27.02.2007, 09:29
Тимуре,а якщо журнал обсягом як "КК+",та зi змiстом фантастичний,скiльки коштуватиме?

Tim-Lit
27.02.2007, 12:01
Тимуре,а якщо журнал обсягом як "КК+",та зi змiстом фантастичний,скiльки коштуватиме?
Важко сказати - це все прораховується індивідуально. Бачу, що "КК+" удвічі товстіший від мого журналу (48 шпальт проти 24-х) + має внутрішні кольорові шпальти... + 2 кольори всередині... Наклади співставимі... Грубо можна вважати, що друк обійдеться удвічі дорожче мого. Тобто - 20'000 грн.

radus
27.02.2007, 12:24
Я би запропонував все-таки порахувати видання формату НИГ - imho, оптимальна пропорція ціни\якості. Тим більше, що зараз непоганий момент - поки марка ще на забута, база підписників не втрачена, редактори можуть поділитися досвідом тощо. Порахуєш?

VDV
27.02.2007, 12:52
А який наклад мала "Просто фантастика",Радiю?
До речi нишу НИГ (не ПФ) вже зайнято газетою "Инопланетянин".

sventitsleyf
07.03.2007, 01:46
Поки ніяк - стопорнулося. Я пережив важкий місяць лютий, в останню декаду якого у мене вдома грипувало аж 3 жінки (дружина, дочка, мати - тож на мені було все господарство) + декілька походів до райвиконкому після пожежі + купа дрібних справ. Включаючи перемовини щодо нашого театрального фестивалю. Дайте мені прийти до тями!..

P.S. До речі, має сенс почати саме з портала!..

:eek: В жоднім разі не хотів вас нічим переобтяжувати. Просто поцікавився. Дякую за юридичний "лікбєз":8 , буду трохи обачливішим.:rolleyes:

sventitsleyf
07.03.2007, 02:22
Можна спробувати податися за грантом до Фонду сприяння розвитку демократії при посольстві США в Україні:

"МЕТА ПРОГРАМИ

Фонд сприяння демократії підтримує перспективні проекти, що сприяють демократичним перетворенням в Україні. Фонд сприяння демократії - це ціленаправлений, але гнучкий механізм, спрямований на фінансову підтримку унікальних та перспективних проектів, особливо таких, що сприяють розвитку спроможності та самозабезпечення НДО в Україні. В проектах, які отримують грантову підтримку, організації вказують на конкретні досягнення та їх вплив на певну сферу чи громаду. Кінцевого терміну подачі заявок немає.

ГОЛОВНІ ВИМОГИ ДО ПРОЕКТІВ

• Гранти надаються виключно українським організаціям, що мають статус недержавних та неприбуткових. До таких належать: громадські організації (асоціації), благодійні фонди та аналітичні центри. Підтримуються партнерські проекти. Американські та іноземні організації, а також громадяни інших країн не можуть претендувати на отримання фінансування за даною програмою.

• Проекти мають подаватися за рекомендацією співробітника Посольства США в Україні, який є громадянином США (до цієї ж категорії належать волонтери Корпусу Миру, співробітники Агентства США з Міжнародного Розвитку та працівники контрактних організацій Посольства США, наприклад IREX, ACCELS, IRI, NDI, Проект Гармонія).

• Тривалість проекту не має перевищувати одного року. Витрати за проектом не можуть розпочатися раніше підписання грантової угоди. Кошти, витрачені до офіційної дати початку проекту не будуть відшкодовуватися.

• Проект має чітко відповідати вказаній меті. Результати повинні бути вимірюваними та реалістичними. Необхідно вказати кінцевий термін завершення проекту. У заявці необхідно пояснити які позитивні наслідки матиме проект після завершення дії гранту.

ТЕМАТИКА ПРОЕКТІВ

Тематичні пріоритети Фонду сприяння демократії:

• Права людини – освіта, моніторинг, повідомлення про порушення прав людини: у заявках необхідно вказати, які прошарки населення будуть цільовими та які види діяльності заплановані в рамках проекту та після його завершення);
• Верховенство права та реформа в галузі права: реформи в різних галузях права, юридичні клініки/надання юридичних консультацій, підтримка проектів правозахисних груп та діяльність після звершення проекту;
• Економічні реформи: сприяння ініціативам у сфері ринкової економіки, формування умов для розвитку малого та середнього бізнесу, реформи в аграрному секторі; підтримка зв’язків між громадськістю та приватним сектором; лобіювання податкової реформи та інших питань стосовно підприємництва тощо;
• Підтримка громадських ініціатив: ініціативи, що сприяють подальшому розвитку, ефективності та самозабезпечення третього сектора;
• Розвиток виборчої системи: освіта виборців та моніторинг виборів, навчання членів виборчих комісій, тощо;
• Анти-корупція та прозорість уряду: освіта та ознайомлення громадськості із даними проблемами;
• Запобігання торгівлі людьми: проекти спрямовані на ознайомлення із проблемами, їх запобігання та юридична допомога;.
• Рівність жінок етнічних та інших меншин: захист, юридична допомога, проекти із створення асоціацій і т.п.

СУМИ ГРАНТІВ
Середня сума грантів, затверджених до фінансування, становить від 5,000 до 15,000 доларів США. Окремі проекти, які передбачають залучення партнерів та проведення великої кількості заходів, можуть отримати фінансування в розмірі до 24,000 доларів США. Фонд покриває витрати, пов’язані виключно з проектною діяльністю, а також заохочує неурядові організації подавати проекти з власними внесками та/або коштами, отриманими від інших донорів.

Деякі типові види діяльності, що підлягають фінансуванню, охоплюють, але не обмежуються наступними заходами:

1. Конференції або тренінги практичного характеру, що доповнюють ширші цілі проекту.
2. Громадські освітні програми/громадські слухання.
3. Робочі групи, що працюють над виробленням практичних рекомендацій щодо вирішення конкретних проблем.
Деякі типові види діяльності, що не підлягають фінансуванню, включають, але не обмежуються наступними заходами:

1. Проекти надання соціальної допомоги.
2. Стартова підтримка новоствореним організаціям.
3. Поточні витрати організації та ремонтні послуги.
4. Придбання меблів та аксесуарів для оздоблення офісного приміщення.
5. Придбання автомобілів.
6. Створення різного роду центрів (якщо їх створення не є складовою частиною більшого проекту).
7. Оплата закінченої діяльності/проекту.
8. Передвиборча агітація, або проекти підконтрольні владним/партійним інтересам чи інтересам однієї особи.
9. Академічні або аналітичні дослідження (якщо вони не є частиною більшого проекту).
10. Стипендії.
11. Міжнародні відрядження/поїздки на міжнародні конференції.
12. Гранти іноземним громадянам/доповідачам чи закордонним організаціям.
13. Міжнародні програми освітніх обмінів/професійних стажувань.
14. Одноразові події, наприклад, конференції чи круглі столи (якщо вони не є частиною більшого проекту).
15. Проведення медичних та психологічних досліджень/клінічних експериментів.
16. Надання медичних послуг.
17. Проекти комерційного характеру.
18. Презентації заходів культури та відпочинку, клуби культурного напрямку, фестивалі.
19. Курси по вивченню іноземних мов.
20. Витрати на розважальні заходи (фуршети, церемонії, алкогольні напої, вечірки, екскурсії, і т.п.)"

Можна до ФОНДУ РОЗВИТКУ УКРАЇНСЬКИХ ЗМІ:

"Мета програми
Фонд розвитку ЗМІ розподіляється Відділом преси, освіти і культури Посольства США. Кошти фонду спрямовано на підтримку та розвиток вільної та незалежної преси в Україні і на надання різноманітної підтримки українським журналістам, медіа організаціям та іншим неурядовим групам. Заявки приймаються на постійній основі.
Основні вимоги програми:
Будь-який приватний ЗМІ – друкований чи електронний – може подавати проект на фінансування. Представники українських держаних ЗМІ та партійної преси загалом під фінансування не попадають. Окремі журналісти та персонал усіх українських медіа (державних та приватних) можуть подававтися на отримання гранту. Неурядові організації також можуть подаватися на отримання гранту, якщо їх проекти спрямовані на підтримку розвитку українських ЗМІ. Фонд не надаватиме фінансування проектам, які переслідують вузькопартійні політичні інтереси.
Зазвичай сума грантів для ЗМІ або неурядових організацій буде в межах від 5,000 до 15,000 доларів США. Максимальна сума гранта цієї категорії становитиме 24,000 доларів США. Гранти окремим журналістам для участі в конференціях, семінарах та інших заходах, спрямованих на підвищення професійних стандартів становитимуть від 1,000 до 3,000 доларів США. В ідеалі, ці проекти повинні мати фінансування ще від іншого джерела". Але навряд ми підходимо їм за цілями, хоча, може і помиляюся: " Основні тези конкурсу
Пріоритети Фонду розвитку ЗМІ:
1. Покращити законодавчі, адміністративні та податкові умови, в яких працюють українські мас медіа
o Надання ресурсів для кваліфікованих юридичних консультацій та представлень, для експертної допомоги і порад в питаннях задоволення вимог українських податкових та інших державних органів;
o забезпечення допомоги українським законодавцям та представникам уряду в покращенні законодавства в сфері мас медіа, включаючи допомогу, направлену на те, щоб зробити регулятивні процеси більш прозорими та відповідними вимогам політичної та економічної реформи в Україні;
o організація обмінів та семінарів для українських суддів та урядовців, які виносять юридичні рішення, що торкаються засобів масової інформації або наглядають за ними.

2. Розширити використання мережі Інтернет як джерела новин та інформації
o відкриття нових та поновлення існуючих інформаційних веб-сайтів, а також покриття витрат на Інтернет-доступ;
o забезпечення інтернет-підготовки для журналістів і персоналу;
o заохочення бізнесового та медіа партнерства в галузі розвитку інформаційних сайтів.

3. Покращити професійні стандарти серед журналістів
o надання індивідуальних грантів на поїздки журналістів на конференції або для висвітлення тем про розвиток засобів масової інформації, прозорість та громадянське суспільство в Європі та Північній Америці;
o підтримка встановлення тісніших контактів між американськими та українськими ЗМІ з кінцевою метою створення сталих партнерств та інших форм співпраці;
o підвищення якості журналістської освіти в Україні шляхом надання підтримки факультетам журналістики в універсітетах, стажування студентів у мас медійних організаціях, заснуванні студентських друкованих органів, веб-сайтів та ефірних випусків;
o організація семінарів та круглих столів для журналістів на теми розвитку мас медіа;
o розширення доступу до інформації про європейські та північно-американські ЗМІ шляхом ширшої публікації та розповсюдження матеріалів українською та російською мовами.

4. Збільшити здатність українських ЗМІ функціонувати вільно та незалежно
o надання інституційної підтримки неурядовим організаціям, що сприяють свободі мас медіа та більшій прозорості;
o сприяння доступу українських медіа організацій до мікрокредитування;
o сприяння розвитку ключових спеціалізацій у журналістиці, включаючи ділову та економічну журналістику, журналістське розслідування.
Окрім загального конкурсу, Посольство час від часу проводитиме спеціальні регіональні або тематичні конкурси, правила та вимоги яких можуть відрізнятись. Інформація про такі конкурси з'являтиметься на даному веб-сайті та у місцевих ЗМІ."

Як гадаєте, варто спробувати?:confused:

В усіх цих випадках мова йде про неурядові організації, асоціації. Може варто замислитися над реєстрацією чогось накшталт "Асоціації українських фантастів"?:eek:

Написав я і на e-mail нашого державного Фонду сприяння розвитку мистецтв. Ось лист, який я отримав:

" Шановні панове!

На такі листи ми не відповідаємо.
Але можемо Вам відверто сказати, що на цей рік плани вже зверстані, затверджені і, на жаль, не маємо коштів на підтримку друкованих ЗМІ тощо.

З повагою,
Фонд сприяння розвитку мистецтв".:(

sventitsleyf
07.03.2007, 02:33
[QUOTE=radus;25214]Я би запропонував все-таки порахувати видання формату НИГ - imho, оптимальна пропорція ціни\якості. Тим більше, що зараз непоганий момент - поки марка ще на забута, база підписників не втрачена, редактори можуть поділитися досвідом тощо. Порахуєш?[/QUOTE

Мені ось цікаво, а що від нього лишилося? Чесно кажучи не зовсім розумію про який саме журнал ідеться? Але, чи залишилася в них база (як то чи не зняті вони ще з реєстрації, чи залишилося приміщення, люди?) Коли так, то це і справді був би непоганий варіант, можливо, варто було б трохи змінити імідж...і в космос?

sventitsleyf
07.03.2007, 02:38
Наскільки мені відомо, під "Кур"єр Кривбасу" спеціально видають рекламну газету, а за зароблені гроші друкують журнал...

radus
07.03.2007, 10:08
Йдеться про "Новую интересную газету", блок "Просто фантастика". Наскільки мені відомо, здохла вся газета. Для редакторів це було великим сюрпризом.
Приміщення було у будинку преси на Шулявці, люди - є, й горять бажанням продовжити (але з ними треба провести виховну роботу у плані мовної політики :) ), приміщення, в принципі, непотрібне. Реєстрацію все одно треба робити наново.
З приводу гранту на ЗМІ - imho, цікава ідея. Хто ще що думає з цього приводу?

Tim-Lit
07.03.2007, 10:18
Йдеться про "Новую интересную газету", блок "Просто фантастика". Наскільки мені відомо, здохла вся газета. Для редакторів це було великим сюрпризом.
Точно! 100%!

Приміщення було у будинку преси на Шулявці, люди - є, й горять бажанням продовжити (але з ними треба провести виховну роботу у плані мовної політики :) ), приміщення, в принципі, непотрібне. Реєстрацію все одно треба робити наново.
Наскільки я знаю (принаймні вони обидві запевняли), редакторки блоку "Z" Валерія Кондрашова (на форумі - "Дрібна Капость") та Марія Веліканова ("Велика Вредність") були тільки "за" українську мову в НИГ. Більш того - "за" український конкурс фантастики українською мовою. Хоча на їхнє замовлення Аня Голуб все одно брала у мене інтерв'ю (неопубліковане) російською... :(

З приводу гранту на ЗМІ - imho, цікава ідея. Хто ще що думає з цього приводу?
Скільки не стикався з грантами, засвоїв одне просте правило: "чужим" їх не роздають... :(

VDV
07.03.2007, 11:13
Наскільки мені відомо, під "Кур"єр Кривбасу" спеціально видають рекламну газету, а за зароблені гроші друкують журнал...

На жаль,журнал поганенький.Колись передплачував його...:(

Олександр Левченко
07.03.2007, 11:33
Любі друзі! :p
Що там говорити про чужі журнали, коли ось під боком лежить в реанімації Світ пригод (http://www.universum.org.ua/)! :( А йому б лише ковтнути водички із невеличкого за цивілізованими мірками грантчака... :(

Хто у нас дружить з Анатолієм Кириловичем, головним фаном України? Може, запросити його на почесного голову АУФ? :)

Tim-Lit
07.03.2007, 11:46
Любі друзі! :p
Хто у нас дружить з Анатолієм Кириловичем, головним фаном України? Може, запросити його на почесного голову АУФ? :)
Я дружу! Настільки, що у 1997 році мене на поріг до Кінаха в УСПП не пустили, коли почули, що я прийшов не як журналіст, а як український фантаст.

В останньому номері журналу "РоботодавецЬ" ми подали в усій красі шкандаль у Федерації роботодавців України - коли частина керівництва Ради ФРУ під орудою заспупника (донедавна - першого) президента ФРУ Володимира Грищенка збунтувалася проти узурпування Кінахом влади у ФРУ та недемократичних методах керівництва Федерацією.

Зараз пробиваю ексклюзив з Кінахом, на честь якого планую податувати йому всі 3 свої книги 2005-го року випуску. ;) Паралельно хочу "з усмішкою на вустах" розповісти Анатолію Кириловичу анекдота про те, як молодого українського фантаста, який портебував підтримки, виганяли з УСПП у три шиї...

Востаннє Кінах особисто призначив мені інтерв'ю на 12:45 у п'ятницю, 2.03.2007 р. Але коли я прийшов, виявилося, що мене навіть у графік не поставили! Вчора була його пресуха в УНІАНі, де я висловив розчарування з цього приводу. Вони вже побачили нашу останню "скандальну" публікацію і завірили, що я неодмінно зустрінуся з Кінахом після свят. От тоді й подарую йому книжки, тоді й поговоримо за українську фантастику та його палку любов до жанру... :victory:

sventitsleyf
08.03.2007, 02:21
Скільки не стикався з грантами, засвоїв одне просте правило: "чужим" їх не роздають... :([/QUOTE]

Ну, гадаю, в Фонді підтримки мистецтв нам навряд щось світить:bu: , хоча можна було б їх подратувати десь так у листопаді-грудні цього року для очистки власної совісті. А тут можна було б і спробувати, врешті-решт, що ми втрачаємо? До того ж я уважно вчитався в текст, виходить до цього гранту реєстрація організації непотрібна, а це значить - реєструємо наново НИГ і подаємо заявку від неї (бо термін не лімітований).:victory: Одна проблема - приміщення.:scared:

sventitsleyf
08.03.2007, 02:30
На жаль,журнал поганенький.Колись передплачував його...:(

Ну, як поганенький, не такий вже і поганенький, він зараз за оформленням трохи нагадує "Київську Русь" (чорна обкладинка, товстий, на білому папері), але зовсім трохи, і тексти там бувають нічого, хоча я й не перечитував все, так, трохи...Я це казав до того, може спробувати і собі якусь-таку рекламну газетку-сателіта зробити?

sventitsleyf
08.03.2007, 02:53
[QUOTE=Олександр Левченко;25639]Любі друзі! :p
Що там говорити про чужі журнали, коли ось під боком лежить в реанімації Світ пригод (http://www.universum.org.ua/)! :( А йому б лише ковтнути водички із невеличкого за цивілізованими мірками грантчака... :(

Не думаю, що варто сподіватися на великі суми грантів, на газету, може б і вистачило, а на журнал - навряд. А наскільки він "наш"? Ну, тобто, в якому плані, в плані загальної орієнтованості чи особистих знайомств чи іще якось? Тут іще така проблема - як дізнається про нас читач? В розмові з одним моїм другом ми дійшли висновку, що ті ж журнали фантастики створюються під існуючий ринок книги, наприклад "Мир фантастики", або та ж "Р.Ф." Я їх тут не хвалю, просто це об"єктивно - книжки привертають увагу до журналів, або журнали до книг. Давайте дивитися правді в очі - немає внас зараз такого потужного ринку української фантастичної книги, навіть ті книжки які є, часто не помічаються широким загалом. А значить наш варіант - другий - привернути журналом/газетою увагу читачів до цієї літератури. А значить це треба обставити з як можна більшою помпою. В назві має обовязково фігурувати два слова "фантастика" і "українська". Коли ж журнал називається "Світ пригод", він навряд знайде свого читача серед любителів фантастики, скоріше - випадково. Я б, наприклад, і подумати не міг що там може бути щось таке.
А наскільки Капранови могли/немогли б посприяти у цій справі, тобто створенні журналу?

radus
08.03.2007, 10:21
Щодо назви - була колись хороша серія ППФ. "Пригоди, подорожі, фантастика".

sventitsleyf
09.03.2007, 03:10
Щодо назви - була колись хороша серія ППФ. "Пригоди, подорожі, фантастика".

В принципі, непогано. Тілько от, як мені здається, журнали так зараз майже не називають. Років 16-17 назад, інша справа...

Tim-Lit
12.03.2007, 10:38
В принципі, непогано. Тілько от, як мені здається, журнали так зараз майже не називають. Років 16-17 назад, інша справа...

Тоді пропоную коротко - "ПУФ".
"Пригоди, Українська Фантастика".
Або "Пригоди Української Фантастики".
А наскільки Капранови могли/немогли б посприяти у цій справі, тобто створенні журналу?

Мені так здається, Капранови для себе "закрили" фантастику як неперспективний жанр... :bu:

radus
12.03.2007, 10:49
І вже з другого номера його називатимуть "Пук" або навіть "Пердь". :)

Tim-Lit
12.03.2007, 10:55
І вже з другого номера його називатимуть "Пук" або навіть "Пердь". :)
Для особливих гостромислів можна спеціально ПУФика намалювати - стільця такого... А якщо на сучасну молодь орієнтуватися, то згадати "пуфінтуфінців" з саги про Гаррі Поттера.
P.S. А не хочеш - давай універсальну "УФО", фіг з ним.
P.P.S. Хоча, між іншим, що тебе не влаштовує?! Чим провокаційніша назва, тим краще для розкрутки... Ось експромт:
Хоч ПУФ, хоч ПУК, хоч ПЕРДЬ -
А РеФу все одно смерть!!!
І поставити це епіграфом...
:p

Рабат
12.03.2007, 12:00
...Дописи щодо собівартості журналу...

Безперечно, ТімЛіте, що усі Ваші розрахунки і твердження обгрунтовані, але...
1. Якщо брати їх за основу, то в найближчому майбутньому (яке ще не підпадає під поняття "фантастика"), такий журнал вряд чи побачить світ, тому що: Кому як не Вам добре, відомо що отримаити гроші під такий проект у наш час – справа надзвичайно фантастична.
2. Для того щоб журнал все ж таки з'явився на світ, варто, на мій погляд, трішки опуститися на землю і зупинитися на тиражі 1000 прим. Якщо взяти за основу наступні параметри:
формат 70х100/16 (В5), Обкладинка - крейдов 200 гр 4х4 + УФлак, блок: обсяг 64 стор, папір офсетний 70 гр 1+1 Наклад - 1000 прим.
то вартість друку становитиме 3000 грн. з податками.
При таких умовах раз на квартал я б міг видати такий часопис своїм коштом (враховуючи друк, верстку і коректуру).
3. Щодо текстів і редакції: на початку (час не визначено, скоріш за все - поки журнал не стане популярним) редагуватися він може учасниками проекту. Навіть дозволю собі запропонувати первинний склад редакції: Литовченко, Левченко, Радутний, Стрижеус, Кацай ...
Звичайно, що поки журнал не вийде на окупність, робота редколегії не оплачуватиметься.:8
4. Малий тираж - свого роду гарантія, що ми його розповсюдимо, якщо, заичайно, активно долучаться форумчани.

5. Може не говоритимемр, а щось таки втнемо?:friends:

Tim-Lit
12.03.2007, 12:23
Безперечно, ТімЛіте, що усі Ваші розрахунки і твердження обгрунтовані, але...
1. Якщо брати їх за основу, то в найближчому майбутньому (яке ще не підпадає під поняття "фантастика"), такий журнал вряд чи побачить світ, тому що: Кому як не Вам добре, відомо що отримаити гроші під такий проект у наш час – справа надзвичайно фантастична.
2. Для того щоб журнал все ж таки з'явився на світ, варто, на мій погляд, трішки опуститися на землю і зупинитися на тиражі 1000 прим. Якщо взяти за основу наступні параметри:
формат 70х100/16 (В5), Обкладинка - крейдов 200 гр 4х4 + УФлак, блок: обсяг 64 стор, папір офсетний 70 гр 1+1 Наклад - 1000 прим.
При таких умовах раз на квартал я б міг видати такий часопис своїм коштом (враховуючи друк, верстку і коректуру).
3. Щодо текстів і редакції: на початку (час не визначено, скоріш за все - поки журнал не стане популярним) редагуватися він може учасниками проекту. Навіть дозволю собі запропонувати первинний склад редакції: Литовченко, Левченко, Радутний, Стрижеус, Кацай ...
Звичайно, що поки журнал не вийде на окупність, робота редколегії не оплачуватиметься.:8
4. Малий тираж - свого роду гарантія, що ми його розповсюдимо, якщо, заичайно, активно долучаться форумчани.

5. Може не говоритимемр, а щось таки втнемо?:friends:
:yahoo:
:victory:

radus
12.03.2007, 13:16
Пане Рабате, а може, ви порахуєте варіант газети? Воно б і дешевше було.

Tim-Lit
12.03.2007, 13:25
Можна. Але газета - це не настільки солідно і презентабельно. І явно програватиме "РФ".

sventitsleyf
12.03.2007, 14:11
Але газета виглядає більш реальніше, до того ж можна зробити тираж більший ніж у журналу, а нам якраз це і потрібно. А на "РФ" навіщо орієнтуватися? Вони свій тираж на складі тримають під замком, у вільному продажу його майже нема, що з того що 5000. Треба було б якось розрутитися для початку. Газета для цього б підійшла.:aga:

Сьогодні вранці знову отримав печальні звістки з одного европейського гранту:

Dear Svyatoslav,

Thank you for your application to the project: literature magazine in Ukraine.

Unfortunately because of our financial situation we were only able to make supports to a small percentage of applicants.

We regret that your application was not among those selected because we concentrate this year on Romania/Bulgaria.

Best wishes

Nicole Marjanovic

KulturKontakt Austria
Kulturfцrderung & Sponsoring
Projektkoordinatorin

UniversitдtsstraЯe 5
1010 Wien/Vienna
t +431 523 87 65-42
f +431 523 87 65-50

nicole.marjanovic@kulturkontakt.or.at

www.kulturkontakt.or.at

Tim-Lit
12.03.2007, 15:01
<...>

Базуючись на цьому дописі Рабата, у такому разі закликаю насамперед продумати систему розповсюдження. Адже є його готовність пожертвувати 3000 грн. щокварталу на друк + варіант безкоштовних редколегії й редакції. Отже, як будемо продавати?! Пропоную варіанти:

1. Раз на квартал регіональні представники (наприклад, по АР Крим - ВДВ, по Дніпропетровську - Чирук, по Києву - Литовченко, по Львову - Левченко, по Полтаві - Кацай...) своїм коштом їдуть до Львова, звідти розвозять видання кравчучками, а потім продають на центральних вулицях своїх місць, за що їх швиденько в'яже податкова поліція.

2. Відмінність у тому, що шановний Рабат розсилає "регіоналам" ( :p ) оптові партії часопису поштою.

3. Відмінність у тому, що регіональні представники розпихують часопис у своїх містах по лотках на реалізацію - по 1-2 прим. на лоток. А потім збирають кошти. Для прикладу: щоб розповсюдити 100 прим. у Криму, нашому ВДВ доведеться знайти на півостнові 50-100 лотків, які погодились би взяти на реалізацію наш часопис.

4. "Регіонали" безкоштовно розкидують часопис вулицями "базових" міст.

Можливі й інші варіанти - пропонуйте! ;)

Прошу також шановного Рабата висловитися, якою він бачить допомогу форумчан у розповсюдженні нашого часопису! Повторюю свою точку зору: "камінь спотикання" тут - реалізація часопису (газети чи журналу - не так вже й важливо) за реальні гроші, розрахунки по податках з рідною державою, збирання та відправка грошей за реалізацію Рабату. Отже, комусь цим доведеться займатися безпосередньо: або віддавати часопис на реалізацію в існуючі точки торгівлі пресою - або самому ставати суб'єктом підприємницької діяльності та продавати пресу!

І що краще реалізується: менший наклад соліднішого журналу - або більший наклад більш "народної" газети?..

Tim-Lit
12.03.2007, 15:17
P.S. Нехай шановний Рабат не вважає, нібито я "линяю" від такої важливої справи, та все ж більш реальною видається рекламна допомога форумчан у шляхетній справі просування нашого часопису.

Наприклад, через Миколу Славинського я можу влаштовувати презентації номерів часопису в НСПУ, а також давати повідомлення через мої веб-сайти.

Не кажучи вже про такий екзотичний варіант, як разова проплата $200 УНІАНу за презентацію часопису у провідній інформагенції України на Хрещатику. Звісно, мені буде сутужно розкошелюватися раз на квартал на 1000 грн., та чого не зробиш для рідної "Української Фантастики"!.. Доведеться відмовитися від поїздок на дешеві курорти Єгипту... або якимсь іншим чином залагодити дірку в сімейному бюджеті!

Добродій Чирук має контакти в літмузеї Дніпропетровська "Літературне Подніпров'я" - він може проводити презентації там. Кожен може також поговорити з університетами свого міста і влаштовувати презентації серед студентської молоді. От там можна буде продавати часопис цілеспрямовано!.. Можливо...

Що скажете? :confused:

Рабат
12.03.2007, 15:34

У мене обладнання не газетне. Тобто суттєвої економії не буде.
Натомість можна використати у блоці газетний папір. Це буде на 400грн дешевше.
Крім того, я рахував обкладинку з УФ лаком. Це ще майже 300грн. Але лак забирати не варт. Все ж блиск привертає увагу.

Рабат
12.03.2007, 15:35
Можна. Але газета - це не настільки солідно і презентабельно. І явно програватиме "РФ".

НЕ згоден!:nono:

radus
12.03.2007, 15:54
На жаль, таки програватиме. Хоча б періодичністю. Крім того, це матиме вигляд видання, зроблено "в піку" (гм... "в пику" :) ) РФ. Тобто протиставлення. Тобто заздалегідь ворожого. Що зробить у такому випадку РФ? Найімовірніше - перестане друкувати українське - "он, мовляв, у вас тепер є своє видання".
В результаті може статися парадокс - УФ не збільшиться, а зменшиться.

Газета ж навпаки - заздалегідь каже, що ми з РФ не конкуренти, ніші у нас різні. Ціна теж. Розповсюдити газету значно легше, аніж альманах (а 4 рази на рік - це таки альманах). І, нарешті, зараз вдалий момент щоб підібрати впале знамено НИГ-ПФ. Разом з базою читачів. :)

Але, якщо переконати не вдалося, то, звісно, я готовий допомагати й альманаху. Безгонорарно. :)

Tim-Lit
12.03.2007, 16:06
На жаль, таки програватиме. Хоча б періодичністю. Крім того, це матиме вигляд видання, зроблено "в піку" (гм... "в пику" :) ) РФ. Тобто протиставлення. Тобто заздалегідь ворожого. Що зробить у такому випадку РФ? Найімовірніше - перестане друкувати українське - "он, мовляв, у вас тепер є своє видання".
В результаті може статися парадокс - УФ не збільшиться, а зменшиться.
А може, то навпаки добре?! Бо автори, яких "відшиє" "РФ", потягнуться до нас... ;)

Розповсюдити газету значно легше, аніж альманах (а 4 рази на рік - це таки альманах).
Альманах - це коли там по змісту буде 90% літературних творів, 10% статей. А от якщо співвідношення буде 30:70 - тоді це часопис! Чи я щось не так розумію?..

І, нарешті, зараз вдалий момент щоб підібрати впале знамено НИГ-ПФ. Разом з базою читачів.+1

Але, якщо переконати не вдалося, то, звісно, я готовий допомагати й альманаху. Безгонорарно. :)
А як все-таки щодо допомоги Рабату у справі розповсюдження нашого часопису?.. (Газети, журналу, щоквартальника... потрібне підкреслити!) :confused:

Tim-Lit
12.03.2007, 16:15
У мене обладнання не газетне. Тобто суттєвої економії не буде.
Натомість можна використати у блоці газетний папір. Це буде на 400грн дешевше.

О! Це вкрай важливий момент... Хоча я б не зациклювався на визначенні "газета - чи все-ткаи журнал", а одразу забив би термін "щоквартальник". А там нехай кожен розуміє в міру своєї зіпсованості... Нарешті, є універсальне українське слово "часопис"! А якщо там буде лакована кольорова обкладинка + газетна "нутряшка", нехай кине каменюку той, хто стверджуватиме, що це не газета... ;)

Отже, пропоную варіант:
Проект
Українська
Фантастика
Щоквартальник

Або:
Український
Фантастичний
Оглядач
Щоквартальник

Як воно?.. :confused:

Tim-Lit
12.03.2007, 16:26
P.S. До речі, в мене збереглися спільній телефони Кондрашової та Веліканової. Отже, у разі потреби я міг би навіть спробувати затягнути до справи редакторок, які випускали НИГ. Вони могли б бути корисні своїми зв'язками. Ясна річ - все поки що на безоплатних засадах...

radus
12.03.2007, 16:48
А може, то навпаки добре?! Бо автори, яких "відшиє" "РФ", потягнуться до нас... ;)

Й так потягнуться. Зараз на кожен конкурс, найдрібніший - не менше сотні авторів набігає.

Альманах - це коли там по змісту буде 90% літературних творів, 10% статей. А от якщо співвідношення буде 30:70 - тоді це часопис! Чи я щось не так розумію?..

Я маю на увазі за періодичністю. Що менше разу на місяць - то вже ближче до альманаху. Читач його забуває.
Чому ж я й стою більш за газету - бо, можливо, газету таки вдасться раз на місяць випускати? Але тут хай Рабат скаже слово.

Дівчат, ясна річ, спробуємо підключити. У мене є інсайдерська інфа, скільки там платили :) - мало. Але якщо раптом не згодяться, то, гадаю, впораємось.

radus
12.03.2007, 16:50
УФО - подобається. Але обов'язково з розшифровкою, щоб не відлякувати приземлених фантастів, таких як я. :)

Tim-Lit
12.03.2007, 17:15
УФО - подобається. Але обов'язково з розшифровкою, щоб не відлякувати приземлених фантастів, таких як я. :)
Ну, що ж... Мабуть, хай так і буде! Тим паче, складається вдала англійська абревіатура:

Ukrainian
Fantastic
Observer

Не кажучи про російську... ;) Отже, можливі перекладні варіанти, рух і на Захід, і на Схід! :p

P.S. До речі, чому ніхто не висуває жодних думок щодо розповсюдження?.. Чи спочатку випустимо презентаційний номер щоквартальнику, а вже потім почнемо думати, куди товар подіти?! :confused:

radus
12.03.2007, 18:01
Ну які можуть бути думки...
Ком'юніті, сайт, інет-магазини, "книга-поштою", братання з братами :), регіональні представники, обмін рекламою зі схожими виданнями ( Oldnews, РФ :), "Порог", уфологічні всякі газети).

Олександр Левченко
12.03.2007, 18:06
Дорогі друзі,
я тішуся за нас усіх загалом і вас, активістів, зокрема! :friends: Обіцяю всю можливу підтримку! Venceremos! :victory:

Tim-Lit
12.03.2007, 18:23
Ком'юніті, сайт... братання з братами :), регіональні представники, обмін рекламою зі схожими виданнями...

Це піар - і це можливо, так

...інет-магазини...

Хіба що в технічному плані! Адже тільки шановний Рабат (принаймні, допоки цей проект не перетвориться на ЗАТ "Українська Фантастика") буде власником видрукованого накладу - отже, тільки він зможе продавати його через інет-магазин! Ми ж зможемо діяти хіба що за дорученням. Або самотужки придбавши частину накладу, а потім перепродаючи його...

..."книга-поштою"...

Тут можливий такий варіант: роздати (розіслати оптовими партіями) частину накладу регіональним представникам, щоб вони видавали примірники покупцям, які перерахують видавництву гроші. Так ми зможемо заощаджувати на пересиланні... Це теж реально. Хоча треба відшукати підстави, на яких матеріальні цінності видавництва можуть зберігатися у приватних осіб в інших містах.

P.S. Не думайте, хлопці, що у мене "манєчка". Просто я надто часто стикаюся з наслідками руйнівної діяльності наших податківців для малого бізнесу і громадських організацій!.. :bu:

P.P.S. Потелефонував Велікановій. Сказала, що навесні у них забагато роботи, а потім вони могли би підключитися. Безкоштовно і на ентузізізмі. Єдині сумніви - недостатня кількість "якісних тематичних текстів українською мовою". Втім, це від браку інформації: адже я не став докладно розповідати їй про наші наполеонівські плани... Просто знаю тепер, що у разі потреби до Кондрашової і Веліканової можна звертатися.

Рабат
12.03.2007, 18:59
Я не проти газети.
Лиш зауваження: що більша періодичність, то більша проблема у підготовці номера. Особливо коли редакція працює на громадських засадах.
Знову ж таки: якщо газета, то який обсяг?
Знову ж таки: газета - передбачає більшу періодичність, звідки: де гарантія що вкладемося з розповсюдженням? Інакше - втрата актуальності і весь наклад - на макулатуру. Тоді як журнал (альманах) - практично не втрачає своєї актуальності з точки зору читача.

Tim-Lit
12.03.2007, 19:08
Я не проти газети.
Лиш зауваження: що більша періодичність, то більша проблема у підготовці номера. Особливо коли редакція працює на громадських засадах.
Знову ж таки: газета - передбачає більшу періодичність, звідки: де гарантія що вкладемося з розповсюдженням? Інакше - втрата актуальності і весь наклад - на макулатуру. Тоді як журнал (альманах) - практично не втрачає своєї актуальності з точки зору читача.
Повторюю свою пропозицію: назвати періодичне видання з глянсовою обкладинкою і газетною "нутряшкою" щоквартальним часописом. Або просто й універсально - часописом. А потім нехай кожен кваліфікує, як заманеться...

Ось візьмемо мій журнал "РоботодавецЬ": щомісячник, 24 стор. білого газетного паперу 80 грамів, повноколірна крейдована обкладинка. Журнал?! Журнал! Навіть у свідоцтві про держреєстрацію так написано. Але його скрізь і всюди іменують - газетою!..

Рабат
12.03.2007, 19:10
Щодо розповсюдження.
Якщо це періодичне видання то є доволі стандартні шляхи (подаю в порядку спадання кількості):
- через мережі типу "торгпреса". А таких мереж достатньо багато;
- підписка;
- книготоргівельні організації;
- інтернет.
Тепер чим ми можемо до цього долучитися:
- найперше - інформація (читай реклама: усна, ЗМІ, презентації і тд)
- підписка (особиста і залучення друзів, знайомих, коханок і тп)
- у торгівлі - слідкувати щоб видання лежало на полицях у вигідному місці. Непогано б домовитись з місцевими торгівельними орг-ми, щоб вони брали товар на реалізацію, або подати інформацію про такі організації.
- бібліотеки - вони тепер мають гроші, головне їх переконати, щоб тратились ці гроші на закупівлю надзвичайно цікавого журналу УФО, який самою своєю появою, залучить маси до читальних залів.

Tim-Lit
13.03.2007, 10:12
Щодо розповсюдження.
Якщо це періодичне видання то є доволі стандартні шляхи (подаю в порядку спадання кількості):
- через мережі типу "торгпреса". А таких мереж достатньо багато;
- підписка;
- книготоргівельні організації;
- інтернет.
Тепер чим ми можемо до цього долучитися:
- найперше - інформація (читай реклама: усна, ЗМІ, презентації і тд)
- підписка (особиста і залучення друзів, знайомих, коханок і тп)
- у торгівлі - слідкувати щоб видання лежало на полицях у вигідному місці. Непогано б домовитись з місцевими торгівельними орг-ми, щоб вони брали товар на реалізацію, або подати інформацію про такі організації.
- бібліотеки - вони тепер мають гроші, головне їх переконати, щоб тратились ці гроші на закупівлю надзвичайно цікавого журналу УФО, який самою своєю появою, залучить маси до читальних залів.

Tim-Lit
13.03.2007, 19:48
Щойно перебазарив з Іваном Галенком з ТНТ-43. Він сказав, що коли наш портал запрацює, там можна буде створювати розділи на свій смак. Отже, для нашого журналу там можна буде створити цілий достойний розділ - і розкручувати паралельно зв'язку "журнал + портал"! ;)

sventitsleyf
13.03.2007, 21:03
P.S. Нехай шановний Рабат не вважає, нібито я "линяю" від такої важливої справи, та все ж більш реальною видається рекламна допомога форумчан у шляхетній справі просування нашого часопису.

Наприклад, через Миколу Славинського я можу влаштовувати презентації номерів часопису в НСПУ, а також давати повідомлення через мої веб-сайти.

Не кажучи вже про такий екзотичний варіант, як разова проплата $200 УНІАНу за презентацію часопису у провідній інформагенції України на Хрещатику. Звісно, мені буде сутужно розкошелюватися раз на квартал на 1000 грн., та чого не зробиш для рідної "Української Фантастики"!.. Доведеться відмовитися від поїздок на дешеві курорти Єгипту... або якимсь іншим чином залагодити дірку в сімейному бюджеті!

Добродій Чирук має контакти в літмузеї Дніпропетровська "Літературне Подніпров'я" - він може проводити презентації там. Кожен може також поговорити з університетами свого міста і влаштовувати презентації серед студентської молоді. От там можна буде продавати часопис цілеспрямовано!.. Можливо...

Що скажете? :confused:

Не думаю, що зможу провести презентацію в Літмузеї - мої "контакти" там надто слабкі, але гадаю, що можна буде провести презентацію в "Білокнижнику" за допомоги творчої агенції Арт-Вертеп, вони хлопці завзяті, непогано розкручують, відправляють розсилки. На цьому ж тижні йду до них, на вихідних - звітую про те, що дізнався: їх умови і т.д.

Tim-Lit
14.03.2007, 10:59
Не думаю, що зможу провести презентацію в Літмузеї - мої "контакти" там надто слабкі, але гадаю, що можна буде провести презентацію в "Білокнижнику" за допомоги творчої агенції Арт-Вертеп, вони хлопці завзяті, непогано розкручують, відправляють розсилки. На цьому ж тижні йду до них, на вихідних - звітую про те, що дізнався: їх умови і т.д.
Ну, спробуй там... Хоча ось я відправлю до музею свої книжки - либонь подобрішають!.. ;)

Рабат
14.03.2007, 12:45
Це добре, що справа рухається. Реклама, презентації, сайт....
Може б, для початку, накидати концепцію журналу (альманаху, газети, дайджесту...)

Tim-Lit
15.03.2007, 14:43
Може б, для початку, накидати концепцію журналу (альманаху, газети, дайджесту...)
Наскільки розлогою і "формалізованою" має бути ця концепція? :confused:

Рабат
15.03.2007, 18:41
Наскільки розлогою і "формалізованою" має бути ця концепція? :confused:

Думаю, що, для початку, достатньо викласти у будь-якій формі і обсязі, щоб мати можливість обговорити структуру видання і його концепцію.
Ми обмежуємо обсяг, тож мусимо знати, що туди зможе потрапити. А також звідки його брати.

sventitsleyf
16.03.2007, 19:12
Ну, спробуй там... Хоча ось я відправлю до музею свої книжки - либонь подобрішають!.. ;)

Ходив вчора до "Білокнижнику", вони згодні влаштувати нам презентацію, більш того - надати приміщення для презентації і влаштувати нам прес конференцію. Окрім того в них є книжковий магазин з постійною аудиторією і інтернет розсилкою для дописувачів сайту. Але вони б хотіли про нас побільше інформації - що ми за журнал, наш логотип і т.п. Це треба робити. А на музей я б забив - вони реально для нас зробити щось навряд можуть. Справа не в тому, що вони "суворі" - я ходив до "Демосфери" і єдине, що мене об"єднувало з музеєм - це приміщення, а тепер я навіть клуб не відвідую.

sventitsleyf
16.03.2007, 19:19
Я не проти газети.

Можливо ви і праві...

VDV
17.03.2007, 09:37
Свiт пригод не наш часопис,а Романчука,до того зациклений на пригодницькiй тематицi.РОК грошi вiзьме,подякуэ та пiшле нас пiд три марсiанина.Так само з ПФ - бренду нема,бо друкували там переважно графоманство.Коротше,якщо з коштами все серйозно - краще почати нову справу "УФО" або "Очевидне - неймовiрне",наприклад.На перших порах можна проскочити й на ентузiазмi,але якщо все робити всерйоз,треба платити авторам нормальнi гонорари.Iнакше триватиме аматорство й журнал не стане самоокупним.

radus
17.03.2007, 11:39
Це ти даремно. Було, звісно, й графоманство, але були непогані підборки фантастичних новин. інтерв'ю, критика... та й оповідання регулярно бували хороші.
Інша річ, що ПФ вийшла дуже гендерною - шановна суто жіночна редакція, ясна річ, не мине крену у абсурдизм, псевдоглибокодумність та романтизьм. :) І, звісно, не пропустить бойовика. :)
Але якщо буде стільки редакторів, скільки писав Рабат трохи вище, то цих проблем можна буде уникнути.

VDV
19.03.2007, 09:23
Коротше,якщо справдi будуть кошти, я знаю в Чернiговi одну людину,яка може взятися за видання альманаху.Або пригоди+фантастика,або навiть НФ+НП .
З часом альманах можна перетворити в щомiсячник.

VDV
19.03.2007, 10:01
А щотижнева газета "Инопланетянин" друкуэ по одному оповiданню в номерi,зокрема й укр.мовою.Наприклад,у передостанньому випуску - мiстичне оповiдання Тетяни Коломiйченко з Вiльногiрська, Днiпропетровська область.

Рабат
19.03.2007, 11:33
Коротше,якщо справдi будуть кошти, я знаю в Чернiговi одну людину,яка може взятися за видання альманаху.Або пригоди+фантастика,або навiть НФ+НП .
З часом альманах можна перетворити в щомiсячник.

Одна дрібничка: Якщо Ви маєте на увазі мою пропозицію, то я коштів (у розумінні грошей) не обіцяв. Я пропонував своїм коштом вида(ва)ти журнал.

Рабат
19.03.2007, 11:38
Але якщо буде стільки редакторів, скільки писав Рабат трохи вище, то цих проблем можна буде уникнути.

Можна розвинути цю ідею навіть трохи далі. Взяти за приклад стратегію побудови редакції газети "Поступ" при її, на жаль, невдалому відновленні Починком у минулому році.
Полягає вона у тому, що кожне число журналу редакцію очолює інший головред. Такими чином іде ротація управлінсько-редакційних концепцій у межах замкненого кола (наприклад, див. вище наведений перелік).

radus
19.03.2007, 12:01
Ідея цікава, але боюсь, що від коловороту "фентезі-жіноче-бойовик-філософське-абсурдистське" у читача запаморочиться в голові. :)

Щодо концепції. Ось, припустимо так. Пишу "газетний" варіант, подумаю над журнальним:
1. 3-4 оповідання від 5 до 20 к.
2. 1 інтерв'ю.
3. 4-8 рецензій від 2 до 5 к.
4. На кожній сторінці "поля" з навколофантастичних новин.
5. На останній сторінці фантастичний кросворд або вікторина.
6. За наявності - малюнки та\або фото.

sventitsleyf
20.03.2007, 02:05
Ідея цікава, але боюсь, що від коловороту "фентезі-жіноче-бойовик-філософське-абсурдистське" у читача запаморочиться в голові. :)

Щодо концепції. Ось, припустимо так. Пишу "газетний" варіант, подумаю над журнальним:
2. 1 інтерв'ю.

Чесно кажучи, коли мова йде про концепцію, я думаю, що мається на увазі далеко не тільки наповнення журналу. Це значить - яку позицію ми будемо займати стосовно сучасної літератури. Якою ми її бачимо? А у нас є спільне бачення? Треба відшукати що спільного у наших поглядах. Фантастика на сьогодні, насправді, переживає глибоку кризу. Псевдо постмодерністи звинувачують, якщо і не прямо, (або не завжди) нас у тому, що ми (тобто фантасти) примушуємо людей жити у світі мрій і нічого не робити в реальному житті, тобто, що ми спонукаємо читачів до "втечі від світу", натомість вони їх від цієї "сплячки" пробуджують. Під сучасною українською прозою розуміють аж ніяк не фантастику, а фантасти асоціюються з російськомовним населенням. Недостатньо просто зробити журнал, треба пропагувати якусь ідею і не тільки словами, а на ділі (можливо, робити тематичні конкурси, або щось іще). Звичайно, я не остання інстанція, та на мій погляд такою ідеює може стати пошук людиною своєї ідентичності (це актуально для українця, бо ми не розуміємо хто ми і що маємо робити у цьому світі.) Під цим можна розуміти різні речі, я, наприклад, вбачаю це в копанні у собі та у історії, розгадки "таємниць" і ребусів, які ж сам і створюєш, але я бачу і інші варіанти - про сучасне й про майбутнє (пошук шляху, і не обов"язкова Одіссея (щоб не було банально) або щось подібне). І головно, мабуть - особистісний аспект - Геть громадянську лірику!!! Головним кредом має стати щирість автора. Під цим я маю на увазі ось що - некомерційність текстів в плані своєї спрямованості. Тобто бити нещадно за слова "А це зараз модно, тому я вирішив..." Модний стиль - це супер, але коли відчуваєш його, коли ж ні - не треба себе змушувати. (ну це так, в плані відбору текстів). Мені особисто подобається "шляхетський" антураж у мові, стилі і т.п., гадаю - це те, щоб могло суттєво відрізнити українську фантастику від російської. Шляхетськості не вистачає нашим людям, відчуття своєї легітимності і історичності. Хочеться відкинути весь оцей бруд. Лицарський ідеал...А чим не поле для фантаста? Тим паче фентезі, і все таке...Але це тільки антураж фентезійний. Можлива якась готичність. Гадаю, треба повернутися до витоків сучасної фантастики, подивитися як вона формувалася, чи не було "недорозвинутих" гілок еволюції. В цьому плані було б непогано регулярно друкувати якісь статті з історії української і світової фантастики, статті про стилі і напрямки, про окремих авторів і т.п. - тобто поле для роздумів. Власне, а що ми розуміємо під самою фантастикою? Непогано було б завдатися цим питанням. Ширші кордони фантастики нам сильно допоможуть.
Не знаю як у кого, а в мене часто буває таке враження, що більшість фантастів - закоренілі концептуалісти з "сухим логічним мисленням". Логіка, правда, ця може бути схибленою, але вона залишиться логікою. Я такий, в усякому разі. Але, можливо, фантаст не тільки концептуаліст? І ідея може ховатися не там, де б її шукав концептуаліст?
Я висказав свою точку зору. Ви можете бути не згодні. Просто не хочу ходити десь "навколо". Я вважаю, що українська фантастика ПРИРЕЧЕНА на ПРОВАЛ доки вона не стане самобутньою. І некажіть мені, що вона самобутня вже тому що вона українська - не повірю. Ми знаходимося у незручному становищі - думка про те, що фантастика російська - це насправді українська багатьом подобається. Ми ж маємо довести, що це не так. Нам треба вести жорстоку боротьбу проти цієї думки. І проти журналу "РФ", як її пропагандиста. До того ж, можливо, це створить нам певний піар. Ну і так далі. Потрібний пафос. Ми маємо показати, що ми серйозні (і іноді іронізувати з самих себе:rolleyes: ), і що фантастика - це не розважальна література, як про неї часто думають. Кросворди, гадаю, не потрібні. Картинки, гадаю, знайдемо. Головне і справді - концепція. Ваші пропозиції?

sventitsleyf
20.03.2007, 02:11
Можна розвинути цю ідею навіть трохи далі. Взяти за приклад стратегію побудови редакції газети "Поступ" при її, на жаль, невдалому відновленні Починком у минулому році.
Полягає вона у тому, що кожне число журналу редакцію очолює інший головред. Такими чином іде ротація управлінсько-редакційних концепцій у межах замкненого кола (наприклад, див. вище наведений перелік).

Боюся, що така позиція (постійна перетасовка головредів) може розходитися з нашим основним завданням - створити авдиторію для укр.ф., бо може статися так, що це призведе до відсутності позиції. Таке можна робити, коли авдиторія вже є. Чи я помиляюся?

Рабат
20.03.2007, 09:51
Боюся, що така позиція (постійна перетасовка головредів) може розходитися з нашим основним завданням - створити авдиторію для укр.ф., бо може статися так, що це призведе до відсутності позиції. Таке можна робити, коли авдиторія вже є. Чи я помиляюся?

Напевне, маєте рацію: бо подібне, як я вже згадував, випробували реанімуючи у минулому році Поступ. Нічого не вийшло.

Рабат
20.03.2007, 09:53
2. 1 інтерв'ю.

Як не мене - можна починати:victory:
Я б навіть зберіг цю послідовність змісту...

Tim-Lit
21.03.2007, 10:14
Перепрошую за добову відсутність...

1) Я проти перетасування кадрів. Якщо посилатися на фантастичні аргументи, згадайте "Місто приречене" ("Град обреченный") братів Стругацьких. Попервах у їхньому експериментальному місті відбувається примусова ротація кадрів з певною періодичністю. Після тамтешньої революції вони від примусової ротації відійшли...

2) Щодо наповнення... Кросвордів я би не давав: хто їх складатиме?! Вікторини... Як на мене, конкурс фантастики - це значно ліпше. І корисніше. Хоча б типу конкурсу "Велеско".

3) SVENTITSLEYF'у - повний респект!

radus
21.03.2007, 12:27
Ну, російською було досить багато добровольців. А конкурс раз на місяць не проведеш, ніхто не зможе халтуру гнати з такою швидкістю.
Вікторина ж- цілком реально. Особливо, якщо підкріпити призами. Твоїми й моїми поки що, а там може ще хтось долучиться. :)

Tim-Lit
21.03.2007, 13:05
А конкурс раз на місяць не проведеш, ніхто не зможе халтуру гнати з такою швидкістю.

Ми ж починаємо зі щоквартальника, здається?! :confused:

radus
21.03.2007, 14:04
А з цього приводу Рабат так і не сказав свого найвагомішого слова. :)

Tim-Lit
21.03.2007, 15:28
А з цього приводу Рабат так і не сказав свого найвагомішого слова. :)
Я так розумію, шановний Рабат пішов вираховувати кошторис витрат... ;)
Нічого - скаже!.. :friends:

VDV
23.03.2007, 13:20
А про крссворди ви даремно так ,хлопцi...
Хороша справа - кроссворди,дуже хороша...
Але про це дещо згодом,заiнтригував вас й мовчатиму:)

Tim-Lit
23.03.2007, 14:08
А про крссворди ви даремно так ,хлопцi...
Хороша справа - кроссворди,дуже хороша...
Але про це дещо згодом,заiнтригував вас й мовчатиму:)
Ну-у-у... Якщо ти складатимеш оті фантастичні кросворди - я ж не проти!..
:8

Рабат
26.03.2007, 10:54
Шановний Радусе: моє слово вряд чи найвагоміше. Моя справа маленька: могу копать, перепрошую, друкувать:8 Ну ще верстать... і все... А от хто писать буде? Себто: наповнювати ж-л змістом? А ще редагувать (у розумінні, літературно)?
Тобто найвагоміше слово якраз за Вами іже за: ТімЛітом, Спейсером, VDVом, Sventitsleyfом і іншими зацікавленими особами.
Тобто пропоную: давайте тексти для першого (0-го) числа, а, якщо є, то й ілюстрації:yahoo:
Пане ТімЛіте: я кошторис вже давно порахував, і Вам оголосив присуд:8

Tim-Lit
26.03.2007, 12:13
Тобто найвагоміше слово якраз за Вами іже за: ТімЛітом, Спейсером, VDVом, Sventitsleyfом і іншими зацікавленими особами.
Тобто пропоную: давайте тексти для першого (0-го) числа, а, якщо є, то й ілюстрації:yahoo:

Ню-у-у-у... Якщо так, то я пішов тексти добирати! Наскільки я розумію, в обсязі 5-20 тис. знаків?.. Чекайте - надішлю!..

А от хто писать буде? Себто: наповнювати ж-л змістом? А ще редагувать (у розумінні, літературно)?

Оце і справді цікавий момент - створення редколегії!.. До її складу пропоную, насамперед, себе, красивого (містика, жахлики)! :p А крім того - Олексія Кацая (поезія), Олександра Левченка (НФ), Радія Радутного (бойовики), Романа Фернезу (видавнича справа). Отже, п'ятеро - число непарне.

Які ще думки будуть?..
:8

P.S. Лишилося ще визначити, хто накопичуватиме матеріали?! І які терміни передачі їх на редагування та друк?!

Spacer
26.03.2007, 13:09
До її складу пропоную, насамперед, себе, красивого (містика, жахлики)! :p А крім того - Олексія Кацая (поезія), Олександра Левченка (НФ), Радія Радутного (бойовики), Романа Фернезу (видавнича справа). Отже, п'ятеро - число непарне.

Йа-йа!.. Дас іс фантастиш!!! :D

radus
26.03.2007, 15:23
Створив спільноту http://community.livejournal.com/ufo_ua . Тексти можна приймати й накопичувати там. Поки що.
Власне кажучи, можна приєднуватись та щось пропонувати.
Але все таки - на чому зупинилися? Журнал чи газета? Пане Рабате, або ви не рахували план для газети, або я щось пропустив. Тицьніть пальцем, pls.

Рабат
26.03.2007, 16:35
Але все таки - на чому зупинилися? Журнал чи газета? Пане Рабате, а