КПК

Показати повну версію : Клуби любителів фантастики

Сторінки : [1] 2

Tim-Lit
24.10.2005, 15:26
Привіт, хлопці!

Їй же Богу, не збирався сьогодні виходити в ефір - бо йде верстка журналу. Проте в мене радісна звістка: НАШОГО ПОЛКУ ТАКИ ТАК - може прибути!!! :D

Ось дайджест свіжого повідомлення у гостьовусі мого "народного" сайту:

http://www.tbm.net.ua/promo.php
Доброго дня, Тимуре. Звертаюся до Вас, як до головного КЛФ-щика Чумацькошляхтича?.. Чумацькошляхнина?.. Чумацькошляховика? ;) Одним словом, як до голови КЛФ. Звертаюся з величезним проханням про допомогу. Конкретно ж - прошу Вас поділитися "рецептом" створення КЛФ, бо саме таку важку й невдячну справу замислив я на своїх львівських теренах. Зокрема, що найбільше цікавить - юридично-організаційні питання (гадаю, з проблемою зібрати "критичну масу" людей, зацікавлених у КЛФ зможу і сам, втім, якщо Вам якимось дивом відомі такі бажаючі у Львові - радо попрошу їх координати, або передати їм мої). Ще "зокреміше" - і наразі, так склалося, найважливіше - у якій юридичній формі функціонує Ваш КЛФ, якщо не як неформальне об"єднання - чи не можна у Вас виканючити установчі документи з метою створення на їх основі власних Статуту, плану розвитку, тощо?
Наразі, ніби усе.
З нетерпінням чекатиму відповіді на будь-які з нижченаведених координатів:
mail: shot_max@rambler.ru; maxym.pidboljachny@wucb.lviv.net

P.S. Пишу прохання тут, а не е-мейлом свідомо - з метою максимально публічно "розрекламувати" процес створення КЛФ у м.Львові. Тож усіх хто може чимось допомогти прошу не соромитись і допомагати.

[P.P.S.] http://zhurnal.lib.ru/p/podboljachnyj_m_w/
Даруйте, якась прикрість сталась з адресою сайту.
Далебі, забув назватися - Підболячний Максим [Валерійович]. Як казали хоббіти - до Ваших послуг.

Отже, уклінно прошу САШКА ЛЕВЧЕНКА сконтактуватись із цим Максимом Підболячним. Якщо вистачить сил та хисту - взяти участь у новоствореному КЛФі.

А заодно пропозиція: обговорити таку тему, як "Клуби любителів фантастики":
- роль КЛФ у формуванні та підтримці сучасного УФ-середовища на належному рівні;
- корисність КЛФ для фантастики;
- координати існуючих та нових КЛФ.
:cool:

До речі, він написав у мою гостьовуху також свій мобільний телефон та аську. Так що, Сашко, можеш скористатись і цими координатами...

Vivisektor
24.10.2005, 17:48
А от и "цей Максим Валерійович" прорвався! ;) Підтверджую усе вищезазначене, приєднуюся до прохання сконтактуватися зі мною (і сам прошу ;) ), для зручності навожу і тут мої ненаведені координати: тел.: +380679672328; ася 304103434. Якщо потрібно - зазначу й міські телефони - домашній, робочий. Можу й прозвітувати про вже досягнуті результати.

Tim-Lit
24.10.2005, 22:21
VIVISEKTOR написав:
Підтверджую усе вищезазначене, приєднуюся до прохання сконтактуватися зі мною (і сам прошу)...

Раджу послати приватне повідомлення Олександрові Левченку через цей форум - швидше буде! Для цього треба клікнути на його ім’я - а далі все буде...

Vivisektor
25.10.2005, 12:34
Ха! Але ж треба ще його ім"я знайти, "клікабельне". ;) Не турбуйтесь, я знаю де.

Оскільки, бачу, є тут люди цією ініціативою зацікавлені, розкрию - чого ж мені вдалося досягти. Тож, звітую.

1. Відомо, що не буде КЛФ"у там, де нема людей у ньому зацікавлених. Звідси - перелік "дійових осіб".
1.1. Я, Підболячний Максим, вважаю себе починаючим письменником, чи то правда - видно буде. Готовий узяти на себе усі клопоти організаційні (та й багато інших теж).
1.2. Мій хороший друг Хайрулін Денис. Художник-фантаст (адже фантастика - не лише література), Лауреат Зоряного Мосту 2004, Портрету Доріана Грея - перше місце, Золоте Перо. Ну й просто - гарно малює фантастику і людина хороша. До речі, вже накидав кілька ескізів емблеми Клубу.
1.3. Остапенко Юлія. Львівська письменниця-фантастка. Має в активі ряд видань. З дитинства мріє про КЛФ у Львові, проте не знає з якого боку за нього братися.
1.4. Поки що усе. От тепер сподіваюсь на приєднання Олександра Левченка і п. Девора.
2. В наявності ескізи емблеми клуба (міг би приєднувати файли - показав би), придумана назва. КЛФ "Ластівка". Звучить, ІМХО, непогано. І не сперечайтеся! Мені було знамення. ;) Серйозно - до мене в кабінет (Наукова, околиця міста, сьопий поверх - високо, бо високі стелі) залетіла ластівка. При чому, ніхто не бачив як і коли. Побачили її аж на наступний день, коли вона впала зі стелі і забилася мені під крісло. Я, природньо, взяв її на руки і випустив. Дуже мила пташка, символ надії, прагнення, швидкості... Коротше, хто скаже, що назва погана - мій ворог навіки! ;)
3. Приміщення. Політех мене чемно "послав", не зважаючи на певні особисті знайомства "наверху". Теоретично - можна розраховувати на підтримку Студентського Братства - в них і яке-не-яке приміщення є, і в цілому пони не проти. Щоправда співпраця з ними шалено актуалізує п.5. Коротше, питання з мат базою наразі відкрите.
4. Інформаційна підтримка. Оскільки з самого початку я думав Клуб робити на базі Політеха (альмаматер, та й зв"язків там багацько), від нього відштовхувався. В цілому на здійснення певної інформаційної підтримки дала добро газета "Львівська Політехніка" в особі її головного редактора. Але за умов п.5.
5. Офіційний статус КЛФ. Нікому ми не потрібні як неформальне об"єднання. :( Усі, хто хоч якось готовий з нами співпрацювати - хочуть мати справу з установою офіційною. не важливо, чи самостійною, чи як підрозділ при якійсь іншій офіційній установі. Питання відкрите. Чи хтось нас візьме під крильце, цо будемо мучитись з бурократами щодо реєстрації неприбуткового громадського об"єднання. В любому випадку Клубу обов"язково будуть потрібні (вже потрібні, щоб рухатись далі!) установчі документи - Статут, план розвитку, тощо. Наразі я уявлення не маю, як вони виглядають. В цьому сподіваюся на допомогу п. Литовченко та п. Марковського - керівників відповідно Харківського КЛФ "Контакт" та Київського КЛФ "Чумацький шлях".

Наразі, здається, усе. Є ще безліч думок, планів, ідей та можливостей, та все це на більш віддалене майбутнє... Чекаю Ваших відгуків, ідей, порад, дій. Контакти мої є вище. Вони актуальні і готові до сприйняття інформації фактично у будь-який час. Як і я.

З повагою, Вівісектор aka Максим Підболячний.

Олександр Левченко
25.10.2005, 12:52
Шановний Максиме,
я завжди готовий допомогти у благородній справі! Я сам також думав про створення подібного клубу, однак тут потрібні дві категорії людей: актив (ті, хто це організовуватиме і керуватиме подальшим життям) і пасив (ті, хто просто братиме у діяльності КЛФ активну :) участь). Наразі ж можна обійтися першими, однак я тут навряд чи зможу багато зробити через банальний брак часу... :( Але в міру можливостей - звичайно!
Що ж до "даху", то, можливо, щось би вдалося зробити у співпраці зі Спілкою письменників. Якщо, звичайно, я туди потраплю. Але працесс пашол... :)

Vivisektor
25.10.2005, 13:12
Брак часу - хвороба часу. Даруйте за тавтологію.
Олександре, Ви не могли б координатами львівської Спілки письменників поділитись? Я б, може, спробував прорватися.
і риторичне питання - що ж з тим статутом?.. Чи при Спілці він і не здобиться?..

Олександр Левченко
25.10.2005, 13:27
Олександре, Ви не могли б координатами львівської Спілки письменників поділитись? Я б, може, спробував прорватися.
і риторичне питання - що ж з тим статутом?.. Чи при Спілці він і не здобиться?..Координати - будь ласка: вул. С.Крушельницької, 17 (біля парку І.Франка), тел.: 72-98-72 - Марія Якубовська, Голова; 72-79-80 - Леся Бернакевич, відповідальний секретар (молода симпатична жінка :) ).

До речі, Максиме, я десь чув ваше прізвище... Здається, книжка фантастики. Може, щоб я не лазив по Мережі, підкажете? :)

Олександр Левченко
25.10.2005, 14:11
Боюся, що сплутав з генералом СБУ... :( Чи все-таки ні? :)

Spacer
25.10.2005, 16:06
Генерал СБУ Підболячний Валерій Федорович... Біда, прізвище рідкісне. З таким не заховаєшся...
:scared: :scared: :scared:
:p

Tim-Lit
25.10.2005, 18:10
Не заховаєшся - це я про себе. А сміятися нічого, бо "Генерал СБУ ..." все-таки. Від такого теж не дуже заховаєшся.
Йой!!! Але ж і Радій наш теж... тойво... етово...
Ну, просто йой - до чого ж світ фантастики тісний!!! :cool: :cool: :cool:

Девор
26.10.2005, 00:44
Отже, чим можу я вам допомогти?

Спілку письменників може копнути в одне місце мій батько, але від нього, мабуть, вимагатимуть згодом членських внесків, які він не сплатив:), так що...:)
Зрештою, можу підібрати трохи "активу". Є у мене друзяка на електронному факультеті, що дивиться аніме, читає якісне фентезі, але не признає наукову фантастику.. що поробиш - фізик:)

Vivisektor
26.10.2005, 12:09
Думаю, "копати" поки що не варто. Я зараз намагаюся пошвидше розгребтися з основною роботою. Як тільки розгребуся - наваяю "рибу" Статуту. Після чого спробую сам переговорити з Спілкою.

Питання на засипку. Олександру Левченко. Як ви дивитель на те, що стати одним з засновників організації? Принаймі на папері?

Олександр Левченко
26.10.2005, 12:52
Питання на засипку. Олександру Левченко. Як ви дивитель на те, що стати одним з засновників організації? Принаймі на папері?Себто "весільним генералом"? Це буде крутий кар'єрний стрибок - зі старлєїв у генерали! :D Раз їх уже біля нас стільки назбиралося, то чому б і ні? Записуйте й мене... :8

VDV
27.10.2005, 10:27
A СБУ - це що, служба боротьби з украiнцями?:)

Tim-Lit
27.10.2005, 10:41
Левченко написав:
Себто "весільним генералом"? Це буде крутий кар'єрний стрибок - зі старлєїв у генерали! Як людина, що була співзасновником КЛФ "Зоряний шлях/Star Trek/Звездный путь" ще за радянських часів (1989 рік), запевняю: на жаргоні фенів такі люди називаються "батьки-засновники" клубу - незалежно від "весільності" чи "невесільності". На це зважати не треба. Зважають тільки на стать - бо якщо у співзасновниках є жінка (дівчина), вона називається "мати-засновниця". До речі, хоча я був загальновизнаним провідником у справі заснування КЛФ "Чумацький шлях" (2000 рік), а під час заснування КЛФ "Зоряний шлях" грав другорядну роль, мій статус від того не змнився: батько-засновник. Просто у другому випадку іноді можна додати: головний батько-засновник. Так що про "весільність" не кажи...

VDV написав:
A СБУ - це що, служба боротьби з украiнцями? Якби це було так, я б загалом не спілкувався... не буду казати, з ким із нашого кола. Проте в такому разі треба визнати, що СБУ - це лише філія ФСБ, що знищує все українське. А розгалужена система служб безпеки у країнах СНД - то наднаціональна структура з центром у Москві, що загрожує національному суверенітету України! І тоді СБУ треба якнайшвидше розігнати... Чи не занадто круто виходить?!?!?! :mad: Отже, таке припущення заводить нас в елементарний тупик.

Tim-Lit
01.11.2005, 11:18
Шановний VIVISEKTOR!
Тутечки на "Літфорумі" є розділ "Кахве", а в ньому - заведена модератором PROPHET гілка "Телефонний довідник". Ви - людина публічна, відкрита, контактна, тож раджу розмістити на цій гілці запис із Вашим мобільним телефоном. Для збільшення потенційної кількості контактів...

Раджу зробити це й решті ЕКС-ПЕРЕМОВНИКІВ, хто також прагне максимально розширити коло спілкування! :D :D :D

Vivisektor
02.11.2005, 13:19
Так. Ну, напевно, звітую про стан справ. Бо люди обурюються ненаповненістю цього розділу і моєю бездіяльністю...

До речі, є ф цьому фоумі модератори? Офф-топи б повидаляти...

Отож. Станом на сьогодні. Сумно. Зацікавлених, таке враження, що й нема. Найкращій прояв зацікавленності виглядає наступним чином - "а для чого це?". Навіть думаю, чи не відмовитись від ідеї? Е-хе... :(
Організаторів, фактично, я. Мені самому, боюся, здоров"я забракне на все. Юля Остапенко, редиска, від організаційних дій самовіддалилася. Хайрулін ніколи до них і не наближався. Ще й зайнятий зараз дуже - емблему ніяк не зробить (хоча це найменша проблема). Левченко зайнятий, та й не приставав ніколи на ідею займатися оргпитаннями. Зайнятий, наверно, спілкуванням з п. Ареневим. ;) Жартую, звісно...
Наразі ніяких зсувів з приміщенням. Хоча, може, спробувати сьогодні у Союз Письменників домовитись-заскочити?.. Але я ще статут ледь до половини написав... Виходить, ніби, пристойно. Лишень відповідність законодавству трохи непокоїть - юрист я ще недовчений, заочник-другокурсник... Треба буде шукати юриста і консультуватися-консультуватися-консультуватися.... Певно, таки дзвонитиму у СП.
Що ще в активі... Ніби є виходи на кількох людей, які займались/займаються чимось подібним. Будуть координати - буде видно, чи допоможе те.
Як не сумно - це, здається, й усе. А, ще - буду в Києві наступного тижня. Побачимо, що з терен столичних зможе зарадити.
У глибокому пасиві - відсутність часу, можливостей і сил щось реальне робити. І дах рве якимось мерзенним депресняком. Як наслідок - обкладинку Зорічам обхаяв; людині у блозі нахамив (99% безпідставно, як зараз розумію. Зараз буду вибачатися); в сусідньому топіку зробив фінт вухами й наїхав на дорослих дядьк - боюсь, поб"ють. ;)
Колеса на ремонті - пересуваюся зі швидкістю чурупахи. Гроші, блін, як завжди, закінчились невчасно. Про решту, більш фатальне, й згадувати не хочу.
Шкода себе, коханого, хоч плач. :)
Ну та то пусте - прорвемося ж?

Tim-Lit
02.11.2005, 14:58
За модератора у нашій темі - Сашко Левченко. Модератор форуму - PROPHET. Пиши особисті послання!..
Станом на сьогодні. Сумно. Зацікавлених, таке враження, що й нема. Найкращій прояв зацікавленності виглядає наступним чином - "а для чого це?". Навіть думаю, чи не відмовитись від ідеї? Е-хе... Тому я й пропоную: почніть із неформального спілкування! навіть у когось на квартирі... З’явиться спаяна ідеєю спільнота з’явиться й інтерес до подальших кроків. До "офіціалізації" КЛФ.
Телефонуй, діаль - зустрінемось! :D

Prophet
02.11.2005, 15:36
А Ви впевнені в доцільності жорсткої модерації? По-моєму, цілком нормальна природня бесіда. Товариство достатньо пристойне, щоб не смикати за кожне слово не по темі.

Vivisektor
02.11.2005, 15:44
Не жорсткої, ні. Просто зовсім вже не по темі топи прибрати б. Що хотіли ними з"ясувати - вже з"ясували. А вид трішки захаращують. Я ж правду кажу - мені вже докорили сьогодні тими СБУ-шними балачками...
Свої офф-топи я вже почав видаляти...

Prophet
02.11.2005, 15:49
Не бачу сенсу викидати таку кількість постів. Чесно, не бачу. І не знаю, кому воно заважає. Повернулись до теми - і добре, з часом (і досить швидко) тих офтопів уже видно не буде. Просто важкувато такі речі видаляти, бо іноді перебіг розмови губиться, а вирізати офтоп з кожного окремого повідомлення - то вже марудно.

Vivisektor
02.11.2005, 15:55
Корюся тиску чисельних лінивих модераторів. :) Най живуть офф-топи!

Та, і щоб щось по темі - у Спілку піду на наступному тижні. На цьому вони не можуть.

radus
02.11.2005, 16:46
Щодо принципу модерація - все більше й більше хочу познайомитися з пані Профіт. :)
Щодо КЛФ - хлопці, ну поясніть, на біса вам здалася формалізація?

Vivisektor
02.11.2005, 16:58
Та нам вона нафіх не треба. Але ж усі офіційні структури, де можна розраховувати на дах над головою або й якусь підтримку - хоча б інформаційну, воліють мати справи лише з офіційною ж структурою. :(
А дома збиратись... Ну так з найближким своім оточенням я й так збираюсь регулярно. І книги обговорюємо, і кіно дивимось, і критику читаємо, обговорюємо, і обмінюємось книжками, і написаним/намальованим ділемось. От тільки доповідей не готуємо. Зате пива п"ємо багато. Але ж це у мене і так є. Я ж не для себе - для людей хочу зробити!
А ще не дають спати лаври Зоряного Мосту. Хочу щось своє з часом на базі "Ластівки" розгорнути, не таке, звісно, але щоб не гірше. :)
Мрії-мрії...

Prophet
02.11.2005, 17:06
Поясніть-но спочатку мені - що конкретно не влаштовує? Якщо ви хочете модерації за окремими правилами - прошу, пишіть свої пропозиції. Можу спеціально для вас робити недоцільні, як на мене, речі.
Vivisektor, Вам майже вдалося мене образити. Мова йде не про лінощі, а про доцільність. Зрозумійте, при видаленні великих кавалків тем втрачається суть розмови.
Ще. На форумі всі, звісно, рівні, але кількість закидів на мою адресу з боку представників УФ змушує почуватись дискомфортно. Я це ось до чого - невже незрозуміло, що при модерації я теж чимось керуюся, що роблю так, як вважаю правильнішим, що, зрештою, за весь час перебування на цьому форумі я виробила оптимальний метод визначення недоречних моментів?
Врешті-решт, у технічному розділі є тема для скарг на дії модератора. Запрошуються усі охочі.

Vivisektor
02.11.2005, 17:16
Ну, давайте ще й образимось на мене. :( За жарт невдалий.
Нема скарг. Була пропозиція. Пропозиція була відхилена. Добре. І що далі? Не треба - то не треба. Я ж і не наполягаю.
Як завжди - хотів як краще, став крайнім. :)

Tim-Lit
02.11.2005, 17:26
Щодо принципу модерація - все більше й більше хочу познайомитися з пані Профіт. Радію, дорогенький! Доклади всіх зусиль, аби 12 листопада відкараскатись од відряджень! Тоді зустрінешся з PROPHET і познайомишся... :D Бо від нас, УФівців, їй тільки образи:
На форумі всі, звісно, рівні, але кількість закидів на мою адресу з боку представників УФ змушує почуватись дискомфортно. А між іншим, я навмисно припинив з пані добродійкою PROPHET диспут на тему "Фантастика - яка вона?". Причому абсолютно добровільно! І не сварив її, що вона "зіскочила" з теми. От який я м’який, білий та пухнастий!.. :D :D :D

radus
02.11.2005, 17:28
Ще. На форумі всі, звісно, рівні, але кількість закидів на мою адресу з боку представників УФ змушує почуватись дискомфортно. Я це ось до чого -

ЯКІ ЗАКИДИ?!!! ЦЕ БУВ КОМПЛІМЕНТ!!!
Не так вже й часто зустрічається модератор, який підтримує атмосферу форуму радячи, а не виганяючи.

Vivisektor
02.11.2005, 17:35
Тьху. Такі дорослі - а хлудери. ;)

Prophet
02.11.2005, 18:30
radus'е, це не до Вас було. Тут панове ще скаржились на те, що не караю російськомовних дописувачв (а я гадаю, нехай краще будуть такі, ніж ніякі), і що лояльно ставлюсь до категорично налаштованих учасників.
Tim-Lit, хіба я незрозуміло пояснила своє "зіскочування з теми"?
Наче порозумілись, гадаю, зараз і настав час припиняти офтоп. Чи видаляти кілька останніх постів, вирішуйте самі.

Tim-Lit
02.11.2005, 18:47
Tim-Lit, хіба я незрозуміло пояснила своє "зіскочування з теми"?
Наче порозумілись, гадаю, зараз і настав час припиняти офтоп. Чи видаляти кілька останніх постів, вирішуйте самі. Та порозумілись - звісно! Я ж не в претензії. Просто кажу, який я білий та пухнастий, рекламую себе, красивого... щоб тільки Ви на мене не ображались!

А видаляти нічого не треба! От якщо навіть ТУТ видалятимуть - тоді плюну межи очі й піду звідси! Це точно!!! Нехай все закарбовується в історію Інета - без видалень!
Тут панове ще скаржились на те, що не караю російськомовних дописувачв... Так і тут я ж не кажу, що видаляти треба! Просто нагадувати постійно: поважайте правита форуму, переходьте на мову форуму... І всети облік попередженням: "Тисячу сто одинадцяте форумне попередження"... :D

Tim-Lit
03.11.2005, 11:49
АВТОЦИТАТА:
От якщо навіть ТУТ видалятимуть - тоді плюну межи очі й піду звідси! Не хочу бути невірно зрозумілим, а тому уточнюю: наше "чатання" тим і добре, що ми спілкуємось через Інет за допомогою комп’ютерів. А тому "плюнути межі очі" я можу лише йому - комп’ютеру. тобто, на клавіатуру.

Загалом-то, його структура така:
ГОЛОВА - системний блок.
ОЧІ - клава як основний канал введення інформації. (Звідси "межи очі" - між кнопками клавіатури.)
ВУХА - миша як другий за значенням канал вводу інформації.
ПАЛЬЦІ - інтернет-кабель з портом, а також сидюк.
ОРГАН СМАКУ, ЯЗИК - сканер.
ОРГАН НЮХУ, НІС - USB-порти для підключення фотокамери й диктофону.
РОТ - монітор як основний канал виведення інформації. (Звідси "дати в зуби" - стукнути по монітору.)
РУКИ - принтер як другий за значенням канал виведення інформації.
Плюс пісюк та колонки як ЩЕ ДЕЯКІ КАНАЛИ ВИВЕДЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ, та при пані Модераторі мені аж нєвдобно про таке писати... :D

Tim-Lit
03.11.2005, 11:59
До речі! Тут VIVISEKTOR до Києва збирається, то про всяк випадок повторюю для нього інформацію на форумі - де спочатку побачить...
Річ саме в тім, що наш КЛФ "Чумацький шлях" не збирався вже років 1,5-2. Мені просто набридло "тягнути за собою" всіх клубантів - щоразу вигадувати теми засідань, роздавати завдання і т.ін. Не вистачає ні сил, ані часу!

Тож насамкінець я поставив питання так: хлопці, дорогенькі, ви САМІ визначите тему, САМІ щось приготуєте - а я вже до вас приєднаюся! Тальки повідомте про місце й час - бо я людина зайнята. Ось вони і визначаються... кілька років! :D Я ж не "метр", щоб сидіти в оточенні учнів і всіх повчати. І ніколи "метром" не стану. Це моя життєва позиція. Нехай самі виявлять ініціативу! Нехай вчаться бути соціально активними, а не йти за лідером!!!

Зараз, здається, нарешті почали серйозно готувати засідання, навіть місце проведення визначили. Але щодо дати й часу так і не визначились!!! :eek: А тому я сам чекаю...

radus
03.11.2005, 13:28
Приїхали. 90%, що 12.11 я не зможу. :(

Vivisektor
03.11.2005, 13:37
А я, напевно, 12-го як раз буду у столиці. Але ходити не зможу. :( :( :( :(

Олександр Левченко
03.11.2005, 14:10
А я, напевно, 12-го як раз буду у столиці. Але ходити не зможу. :( :( :( Господи, Максиме, не лякай мене!!! :scared:

Vivisektor
03.11.2005, 14:22
Та я й не лякаю. Просто, при всій повазі до Тимура, або Радутного, або і так далі, я ж не особисто до них їду. ;) Я їду, бо мушу хребет прооперувати. В мене там дуже паскудна величезна протрузія вилізла. :( Місяць вже хожу, як каліка... Ну а після операції на хребті, ясна річ, ходити не можна буде. І то добре, якщо не місяць...

Tim-Lit
03.11.2005, 15:13
ЙОЙ, аж лячно за хлопців!!! :( :( :( :(
Якщо Радій не зможе - гаразд, іншим разом! Це робота - зрозуміло...
Що ж до VIVISEKTOR’а... Буду радий, коли він мені зателефонує днями, і ми просто перестрінемось, аби познайомитися очно. А якщо він лежатиме в Києві - може, ще й в лікарню навідаємось... Може, і Радій туди прийде - хтозна?..

Vivisektor
03.11.2005, 15:55
Змушуєте повернутися до теми СБУ. :) Лікарня відомча - навряд чи пускатимуть...

Tim-Lit
03.11.2005, 19:12
Змушуєте повернутися до теми СБУ. Лікарня відомча - навряд чи пускатимуть... Тю-у-у-у! Та я спишуся з керівництвом СБУ і скажу, що хочу робити репортаж про їхню клініку - то пустять, як миленькі! Або ще простіше: взяти ексклюзивне інтерв’ю у щойно прооперованого любителя фантастики Максима! :D :D :D :D

radus
04.11.2005, 09:29
Дожилися. Ніхто не боїться ніякої контори, й навіть контори бояться журналістів.

Tim-Lit
04.11.2005, 10:50
Дожилися. Ніхто не боїться ніякої контори, й навіть контори бояться журналістів. Всі "контори" мусять служити людям. У тому числі - письменникам. У тому числі - СБУ. І варто було би прозвітувати, яким саме чином СБУ підтримує вітчизняну літературу?! Звісно, окрім особистих зусиль Радія та Максима... :D

P.S. До речі, Радію! Добродійка Тамара обіцяла ознайомити мене з результатами розшифровки моїх тестів - то що, вона й досі з ними возиться? Невже ж я НАСТІЛЬКИ божевільний?! :)

radus
04.11.2005, 11:25
По-перше, "ти не один" (с).
По-друге, у неї сумна подія, і їй зараз не до того. Але трохи пізніше я в неї спитаю.

Tim-Lit
04.11.2005, 13:44
По-перше, "ти не один" (с). В розумінні, що нас ЧИТАЮТЬ - чи не один проанкетований? Щодо сумної події - співчуваю, хоч і заочно.

Олександр Левченко
04.11.2005, 13:58
В розумінні, що нас ЧИТАЮТЬ - чи не один проанкетований? Щодо сумної події - співчуваю, хоч і заочно.Рублята, що за змова?! Вже й таємний жаргон завели... :(

Tim-Lit
04.11.2005, 15:10
Рублята, що за змова?! Вже й таємний жаргон завели... Ну, якщо нас ЧИТАЮТЬ - мимовільно "совок" згадаєш, перейдеш на "езопов код"!..
;) ;) ;) ;)

radus
04.11.2005, 16:39
Та яка там змова...
То одна моя знайома робить дипломодисертацію по творчості. За кроликів взяла нас, фантастів. Опитування звичайне, анкетуванням тобто. Але анкети великі й у паперовому вигляді, тож я до далеких колег й не звертався, а майже всіх знайомих киян-харків'ян охопив.
Між нами кажучи - толку з того анкетування.

Tim-Lit
04.11.2005, 17:54
Між нами кажучи - толку з того анкетування. Ну!.. Все-таки хочеться дізнатись, хто я: сексуальний маніяк - чи схибнутий на всю голову шизофреник?! :D :D :D :D

radus
04.11.2005, 18:09
Так і я про це - психологам би самим себе вивчити для початку. Наука така... метеорологія й то точніша.

Tim-Lit
04.11.2005, 18:46
До речі, забув привітати Радія до ненав’язливого переходу зі "Спостерігача" у "Читачі"! :D :D :D :D

Tim-Lit
07.11.2005, 12:02
У п’ятницю ввечері відбулась не віртуальна - реальна зустріч киянина Тимура Литовченка та Максима Підболячного (VIVISEKTOR'a). Невеличкий звіт про її хід та результати читайте невдовзі на моєму "народному" сайті. :D :D :D

Тепер же змушений полишити вас на деякий час: переходжу на дуже щільний графік роботи у зв’язку із ПРИСКОРЕНИМ випуском нового журналу. :( Щодо нашої суботньої зустрічі на "Медвіні" - див. тему "КАХВЕ" на цьому форумі. Сподіваюсь, тоді ж зможу повідомити щось конкретніше про організацію нашого порталу на ТНТ43...

Vivisektor
07.11.2005, 21:20
Ух ти! Звіт з приводу наочного демонстрування моєї скромної особи читатиму з величезним задоволенням! :) І то дуже прискіпливо. Майте, Тимуре, наувазі. ;)

До речі, батько почав ваших струльдбругів читати. Поки що вельми задоволений. І зацікавлений. :) Треба було дві взяти, бо ж мені не віддасть, допоки не прочитає...

До речі-2, 12-го таки зможу прийти на ту зустріч. Ура! Тільки від лікарів тікати доведеться. Мене завтра кладуть. В геронтологічній (така, блін, тепер молодь!). ;)

Девор
07.11.2005, 22:28
Від армії косиш, да?:)

Vivisektor
07.11.2005, 23:52
Чи є потреба вдв-шнику косити від армії? ;)

Кам.Ю
08.11.2005, 00:02
Vivisektor-е, бажаю швидкого одужання, тримайся.

Prophet
08.11.2005, 01:14
Приєднуюсь. Успішного лікування :)
Чекатимем на зустрічі!

Tim-Lit
08.11.2005, 11:27
За граничним браком часу дуже коротко:
міні-звіт про зустріч з Максом Vivisektor'ом - див. за адресою:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/Max-Vivisektor.htm :D :D :D :D

Vivisektor
08.11.2005, 17:50
Усім дякую, буду старатися не розчарувати очікувань. :)

Пухнаста хмаринка
14.11.2005, 15:57
[ПРивіт,vivisector-е. Тримайся.
А психологів ви дарма ображаєте хлопці. Я трохи в цьому петраю и кількох таких знаю. Вони можуть багато чого дізнатися набагато точніше, ніж ви думаєте.
Усім успіхів.
Пухнаста Хмаринка

radus
14.11.2005, 16:02
А толку з того.

Tim-Lit
14.11.2005, 16:24
А психологів ви дарма ображаєте хлопці. Овва! А хто тут ображає психологів?!

Tim-Lit
21.11.2005, 10:25
Привіт, хлопці!
Повідомляю, що вчора, у неділю відбулось очне засідання КЛФ "Чумацький шлях". З клубантів були присутні Тимур Литовченко, Веле Штилвелд, Ігор Сокол, Денис Боженок. Спеціальні гості засідання - Макс Підболячний з дружиною. Фото+звіт - тут:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/CLF-2005-11-20.htm
:) :) :) :)

Tim-Lit
30.11.2005, 20:51
Те-е-е-е-екс... А VIVISEKTOR в Інтернет так і не вийшов... Погано, погано!
:( :( :( :(

Vivisektor
01.12.2005, 18:45
Вийшов-вийшов. :) Живий і майже здоровий. На наступному тижні виписують, сподіваюсь новий рік зустрічати дома, у Львові. А у новому році з новими силами - за стару справу!

Усім гарячі привіти!

Tim-Lit
16.12.2005, 19:54
Нагадую: в неділю, 18 грудня о 14:00 збирається КЛФ "Чумацький шлях"! Місце зустрічі - там же!

(Власне, це стосується Радія - бо інші навряд чи дістануться Києва...)

radus
19.12.2005, 11:48
Нагадую: в неділю, 18 грудня о 14:00 збирається КЛФ "Чумацький шлях"! Місце зустрічі - там же!
(Власне, це стосується Радія - бо інші навряд чи дістануться Києва...)

Радій теж не дістався... :(

Tim-Lit
19.12.2005, 13:45
Радій теж не дістався... Знаю. Дістались лише я та Ігор Сокол. Більше ми на Пушкінській, 10 збиратись не будемо: тепер вони перейшли на повних госпрозрахунок, і приміщення треба оплачувати. Я був би готовий оплатити його з власної кишені, але:
1. не бачу в тому сенсу - при такій-то явці!
2. доки я приїхав на місце, Ігор Сокол вже встиг висказати господарям приміщення свою особисту думку, що краще витратить свої гроші на щось корисніше - чим кревно образив їх.

Таким чином, знов переходимо на "домашній" режим роботи. У січні Сокол пропонує зібратися в нього вдома. Далі, мабуть, зберемось у Сусанни Черненко. З чим усіх і вітаю... :(

Vivisektor
13.03.2006, 11:14
Боюся, від ідеї створення КЛФ-у доведеться мені відмовитись. :(
По-перше, час виконання обіцяного мною перевищує вже будь-які припустимі строки і майже дотягується до часу виконання обіцянок шановним депутатством. Таке сусідство мене не радує.
По-друге, нікому це особливо не потрібне (щоб не сказати - нах не потрібне)... Особисто мені вистачатиме, як і раніше, фонтастики дома та в колі друзів. А битися лобом об стіну задля того, що людЯм не потрібне... Я альтруїст, в принципі, але ж не настільки...
По-третє, здоров"я, гряде-таки зміна роботи, намічається глобальне вкалування на новопридбаній дачі... Коротше, часу бракує.
Та й не серйозно - засновник літклуба доволі далекий (якщо чесно) від літератури...

Статут, якщо комусь раптом десь колись знадобиться, можу віддати...

Девор
01.06.2006, 23:03
Давайте так. В мене купа часу. Я поки починаю шукати читачів-партизанів, а потім оголошу кількість бажаючих до клубу. А далі по-інерції, ок?

Олександр Левченко
02.06.2006, 12:25
Під час моїх останніх відвідин львівської організації НСПУ її голова, пані Марія Якубовська, показала мені цілий список проектів, де я можу (повинен :)) працювати. Я ж у відповідь запропонував їй посприяти створенню Клубу шанувальників фантастики, у роботі якого я справді міг би взяти участь, і вона погодилась, як мені здалося, навіть з радістю. Отож, сприяння Клубу обіцяно, у такому разі приміщення може надати Спілка, Статут поки що не потрібен, залишилася дрібниця :rolleyes:: знайти людей, які б займалися організацією засідань (актив) і ходили б на ці засідання (пасив).

Якщо активісти (людей бодай зо п'ять) є, можна зустрітися на пиві і обговорити питання створення КЛФ. Поки що, як я зрозумів, є двоє: оптиміст Девор і песиміст Вівісектор :p...

Vivisektor
08.06.2006, 11:14
Є Юлія Остапенко. Письменник-фантаст. З рядом публікацій. І т.д. Щоправда, російськомовна, але особоисто мені не здається правильним влаштовувати цензуру за мовною ознакою.
Дениса ніхто не скасовував. Врешті, мова ж іде про "Клубу шанувальників фантастики" а не "фантастичної літератури"?
Коротше, були б зрушення - люди знайдуться...
Пиво - це завжди добре. Де, коли? ;)

Олександр Левченко
08.06.2006, 12:47
Є Юлія Остапенко. Письменник-фантаст. З рядом публікацій. І т.д. Щоправда, російськомовна, але особоисто мені не здається правильним влаштовувати цензуру за мовною ознакою.Абижяєшь, начальнік! Хіба хтось колись про таке заїкався? :mad: Буду дуже радий познайомитися! До речі, в Юлі нова книжка:
ОСТАПЕHКО Юлия. "Жажда снящих", серия "Звездный лабиринт". Москва, "ТРАHЗИТКHИГА", 2006. (http://rusf.ru/oldnews/onews226.htm)
Пиво - це завжди добре. Де, коли? ;)Давай на наступному тижні. Я працюю в Університеті, графік ліберальний :D, так що можу вийти, коли потрібно. Поговори з народом і конкретизуй день та час! Може, ще хтось із літфорумівців підключиться?

Vivisektor
14.06.2006, 09:57
Олександре, оскільки я в даний момент вчуся в тому ж таки університеті - тре збиратися на пиво негайно! Поки клята сесія усі мані, сили і нерви не повитягувала...

Агов, народ в особі Девора-оптиміста! Відзивайся! :)
Юлю я видзвоню, домовлюсь. Знати б лише на коли. Ну й де, так... Є щось цивільне в районі Універу? І не дуже студіками забите?

Але халепа, в мене зараз доступу до інету практично нема. :(

Tim-Lit
14.06.2006, 10:04
Агов, народ в особі Девора-оптиміста! Відзивайся! :)
Треба писати приватне повідомлення - бо раптом Девор форум не прочитає...

Олександр Левченко
14.06.2006, 10:28
Олександре, оскільки я в даний момент вчуся в тому ж таки університеті - тре збиратися на пиво негайно! Поки клята сесія усі мані, сили і нерви не повитягувала...Максе, кинув свої координати тобі приватним повідомленням! Дзвони - попивуємо хоч зараз! :D Знати б лише на коли. Ну й де, так... Є щось цивільне в районі Універу? І не дуже студіками забите?Ну, мені здавалося, що студяги знають краще, куди можна піти... ;)

Vivisektor
14.06.2006, 10:33
Та я, певно, просто усіх обдзвоню... Як на рахунок наступного тижня, понеділок-вівторок? (то є 19 або 20 червня)

Vivisektor
14.06.2006, 10:36
Хоча персонально попивачити і я - хоч зараз. :) Але ж сьогодні тааакий футбол. ;)

Олександр Левченко
14.06.2006, 11:19
Та я, певно, просто усіх обдзвоню... Як на рахунок наступного тижня, понеділок-вівторок? (то є 19 або 20 червня)

Хоча персонально попивачити і я - хоч зараз. :) Але ж сьогодні тааакий футбол.Давай у вівторок, 20-го: понеділок - день, несприятливий для великих починань! :p А щодо футболу - маєш рацію! Бий бундючних ідальгів - рятуй Україну!!! :victory:

Vivisektor
16.06.2006, 10:40
Врятували... :(

Знач, 20-го, годинку на шосту-сьому (залежно як народ зможе). Ніяк не можу придумати - де саме краще. :( Фантазію як відшибло. :(

Давайте 20-го о 18:00 в кахвешці "Парк" (напроти Залізничної лікарні).

Олександр Левченко
16.06.2006, 11:15
Давайте 20-го о 18:00 в кахвешці "Парк" (напроти Залізничної лікарні).Прийнято! :aga: Правда, незрозуміло, ми збираємось на пиво чи на "Геннессі"? :p Тобто - в "Парку" пиво є? ;)

Tim-Lit
16.06.2006, 11:39
Тобто - в "Парку" пиво є?P.S. Підказую: і смажені курчата... :D І гарнесенькі дівчата... :p

Vivisektor
16.06.2006, 11:50
Курчата - не знаю. Пиво точно є (воно не може не є... І де його нема?). Дівчата, сподіваюсь, будуть з собою. ;) Натякаю на Юлю...

Девор
16.06.2006, 11:58
Буду-буду-буду! Спробую також когось зацікавленого привести:)

Олександр Левченко
19.06.2006, 16:13
Давайте 20-го о 18:00 в кахвешці "Парк" (напроти Залізничної лікарні).Нагадую шановним потенційним (у найкращому значенні цього слова ;)) учасникам зустрічі, що 20 червня - це завтра!!! :yahoo: Відмовників, сподіваюсь, не буде? :nono:

Олександр Левченко
20.06.2006, 11:00
І фотоапарат би хто прихопив, бажано цифровий...

Vivisektor
20.06.2006, 11:57
Наразі, відмовниками і не пахне. :) Юля дзвонила - буде.
Особисто я фотоапарат можу взяти хіба аналоговий - посередню таку "мильницю". Потім можу відсканувати, але якість, самі розумієте...
Як ми там одне одного впізнавти будемо? В разу чого - я у білому (от тільки вже не дуже чистому. ;) ), чорне волосся і в тон до нього барсетка. ;) Юлю візуально маю упізнати - світленька така дівчика... Ну а решта - шукайте нас. ;) В разі чого - здзвонимось...

Олександр Левченко
20.06.2006, 12:20
Хлопці-дівчата, мій фейс тут:
Олександр Левченко – Життєва біографія (http://www.levch.ho.com.ua/biogr/life.html)
Ну, тіпа
http://www.levch.ho.com.ua/biogr/images/levch-comp.jpg

А ще впізнавати можна за розумними фізіями, що товктимуться під "Парком"! ;)

Tim-Lit
20.06.2006, 12:34
Як ми там одне одного впізнавти будемо?От взяли б за основу мій досвід6 нехай хтось терміново змайструє якийсь прапорець - ну, як от я зробив на "Фантастичну осінь-2005"! Прапорець тримати найвище - інші на нього зорієнтуються...

Девор
20.06.2006, 12:57
А я в футболці Popular Demand, великих окулярах, з сумкою на плечах.

Олександр Левченко
21.06.2006, 11:28
Шановне товариство!
20 червня 2006 року відбулося 0-ве (нульове) засідання Львівського клубу любителів фантастики! :yahoo: Присутніми були літфорумівці Олександр Левченко, Юрій Девор та Максим Вівісектор, а також письменниця Юлія Остапенко та художник Денис Хайрулін.
Зустріч проходила в дружній конструктивній атмосфері. Творча молодь виявила неабияку обізнаність у світовій та російській фантастиці, натомість питань сучасної УФ намагалась делікатно уникати. У розмові також проявилася загальносвітова тенденція зростання популярності фентезі на тлі зниження інтересу до наукової (реалістичної) фантастики та пов'язані з цим різні погляди середнього та молодшого поколінь. :(
Більш ніж двогодинне засідання завершилося прийняттям кількох важливих рішень.
1. Вважати 0-ве (нульове) засідання Львівського клубу любителів фантастики -1-м (мінус першим).
2. Провести чергове 0-ве (нульове) засідання ЛКЛФ в другій половині липня із залученням більшої кількості шанувальників фантастики.
3. Запланувати проведення засідання ЛКЛФ під час роботи Форуму видавців у Львові із запрошенням українських та зарубіжних фантастів.

Отож, шановні львів'яни, приєднуйтесь до благородної справи КЛФ!!! :victory:

P.S. На жаль, через відсутність фотоапаратури увіковічнити цю історичну подію для вдячних нащадків не вдалося... :(

Vivisektor
21.06.2006, 11:53
Зате дата кльова. Пам"ятна. Перше засідання відбулося 2006-2006. :) Себто 20.06.2006р. Історична подія увіковічилась в серцях. :)

Tim-Lit
21.06.2006, 12:39
Зате дата кльова. Пам"ятна. Перше засідання відбулося 2006-2006. Себто 20.06.2006р. Історична подія увіковічилась в серцях.Як і історична зстріч Тимура Литовченка, Зінаїди Каменецької та Романа Фернези в Києві! До речі, збирався провести сеанс мобльного телефонного зв’язкі між двома "студіями" - проте не знав напевно, чи зберуться львів’яни... :( А треба було!.. :)

Девор
21.06.2006, 23:02
Коротше кажучи мій любий ЛКЛФ :
я поназнаходив:) людей. прогресивних, розумних, кмітливих і т.д. які читають фантастику, проте мало, але хочуть приєднатись до клубу з метою розширення кола друзів і для читання якісної фантастики за порадами тих що читали.. багато сказав, але висновок один - нас хочуть:)

Олександр Левченко
22.06.2006, 13:38
P.S. На жаль, через відсутність фотоапаратури увіковічнити цю історичну подію для вдячних нащадків не вдалося... :(І все ж побачити героїв КЛФ-ної справи ви можете! :yahoo:
Підготовче засідання Львівського клубу любителів фантастики! (http://www.levch.ho.com.ua/misc/reports/klf0-06.html)

Vivisektor
22.06.2006, 15:40
Я, до речі, й прізвища теж не ховаю. :(

Tim-Lit
22.06.2006, 15:42
І все ж побачити героїв КЛФ-ної справи ви можете!
Ой, які ви всі симпатичні!
:D :friends: :D

LanceloT
02.07.2006, 15:30
Прикольно! І цікаво!

Vivisektor
03.07.2006, 15:31
Останнім часом узяв за звичку всюди втикати цитати з листів мені від Крупной Пакости. :) Не буду псути традицій:
К слову: если таки оганизуете во Львове КЛФ, мы с радостью опубликуем заметку о нём :)
Це той-таки НИГ.

Tim-Lit
03.07.2006, 16:57
Останнім часом узяв за звичку всюди втикати цитати з листів мені від Крупной Пакости. Не буду псути традицій:
Цитата:
К слову: если таки оганизуете во Львове КЛФ, мы с радостью опубликуем заметку о нём
Це той-таки НИГ.А що, "Крупная Пакость" - це НИГ?! :eek:

Vivisektor
03.07.2006, 17:36
А що, спілкуючись з редактором НИГ.Z.ПФ ми не знали, що це Крупная Пакость? ;) Тільки саме ПФ, не весь НИГ...

Tim-Lit
04.07.2006, 10:02
А що, спілкуючись з редактором НИГ.Z.ПФ ми не знали, що це Крупная Пакость?Я - ні, не знав. Дякую за інфу! :)

Vivisektor
04.07.2006, 11:09
Або - Мелкая Вредность. Їх-бо двоє, не знаю, з ким саме Ви спілкувались...

Tim-Lit
18.07.2006, 21:59
Всім, всім всім!!!
В гостьовусі мого базового "народного" веб-сайту
( http://tim-lit.narod.ru )
сьогодні з’явилась така об’ява:

Цитата:
2006-07-18 18:10:35
E-mail: tryagaine@ukr.net
Albina Чи не могли б ви розмістити на сайті інформацію про фестиваль...
Літературний фестиваль

"наЛІТ"

у Львові

Коли: вересень 2006

Де: Музей ідей

Хто: літератори зі Львова, Івано-Франківська, Києва, Луганська, Черкаси, Вінниця, Миколаїв, Запоріжжя, Дніпропетровська, Росії, Білорусії та Польщі.

Гості: художники, фотографи, танці, музиканти.

Основна ідея - поєднати інші види мистецтва з літературою, зокрема поезією. Назва "наЛІТ", не як бруд, а як культурні нашарування. Місце проведення - Музей ідей (Дзиндра), в якій протягом вересня святкуватиметься день міста Лева (покази нового укр кіно, виставки скульптур і світлин, літній майданчик з живою музикою).

Наразі просто запрошую прийняти участь і погукати знайомі самвидави або цікавих митців різних калібрів і спрямувань.

хочу поєднати все з текстами, тобто люди щось малюватимуть, фотографуватимуть, співатимуть, гратимуть, танцюватимуть під вірші
кліпи до віршів, відеоряди
бойові мистецтва
так, можна під якісь агресивні вірші або навпаки + показ мод, одяг спроектований згідно з текстом

презентації літ угрупувань і самвидавів (Форум літературного самвидаву на противагу форуму видавців із короткими презентаціями видань)
вистави
конкурс дрбаматичних творів (надркукуємо переможців)

інсталяції, виставки, екскурсії

їжа до творів – дегустації
боді-арт

Оскільки тут міститься прохання розмістити повідомлення на сайті, а "Літфорум" відвідується краще (до того ж, тут тусуються і львів’яни!) - заливаю інфу насамперед сюди!!!
:D :friends: :D

radus
19.07.2006, 13:21
Тю. А форум книговидавців хіба не у вересні? І не у Львові?

Tim-Lit
19.07.2006, 15:56
Тю. А форум книговидавців хіба не у вересні? І не у Львові?Так-так, абсолютно! Отож не виключено, що все це відбуватиметься одночасно! Про це я й написав добродійці Альбіні "милом". І вона вже питає, чи візьмуть участь в їхньому заході учасники "ЛьвівКурКОНу-2006"? Зокрема, я, красивий?.. :D

Vivisektor
28.07.2006, 13:50
Плануємо завтра (29.07) чергове (чи, скорше, перше офіційне, урочисте) зібрання львівського КЛФ. Нажаль, наразі ще не відомо де саме і о кортій годині. :( Щодо цього чекаємо вістей від шановного Девора. Утім, навіть якщо йому не вдасться знайти приміщення - все одно збираймося! :) Або, як під час -1-го зібрання десь на пиві, або в мене дома - десь та й зберемось. ;) Слідкуйте за повідомленнями, ввечері має бути більш детальна інформація.

Девор
28.07.2006, 19:41
Привіт усім! Прийшла інформація:)

Завтра (субота) о 16.00 в клуб-кафе "Лялька".

Приміщення в підвалі, працюють кондиціонери і є пиво-кава-чай :)
Чим більше вас усіх буде - тим краще! :yahoo:

До зустрічі!!! :yahoo:

Девор
31.07.2006, 18:52
Маленький звіт :)

За проханням Дениса, найактивнішим учасником зустрічі був сам Денис :)
Звісно все виглядало не так як хотілось, але несприятливе для серйозності літо поклало на нас свої відбитки ... ось...
Так що ми тепер збиратимемось кожної останньої п*ятниці місяця.
Велика подяка Максиму і його дружині ЗА ВСЕ-ВСЕ-ВСЕ!!!:) і взагалі всім учасникам за те що були і гарно провели час!

Vivisektor
01.08.2006, 10:11
І окремо - рожевому зайцю...

Девор
09.08.2006, 22:56
Привіт кохані мої :)

Думаю варто сказати коли ж це буде наша зустріч..
Як вирішилось на останній, ми збиратимемось останньої п*ятниці місяця. Так?
На разі можу вас обрадувати з "Лялькою", котра лагідно надає нам приміщення офіційно. З можливістю розвісити афіші про відкриття КЛФ у Львові. Також нам в розпорядження буде надано і проектор і т.д.
Так що можливості фактично безмежні. Тому всім зацікавленим кажу: готуємось серйозно панове, потрібна тема для зустрічі. Як для такого масштабу то пропоную: Стан україніської фантастики. Кволе минуле і туманне майбутнє :)
Як вам?

Vivisektor
10.08.2006, 10:04
1. А Лялька точно 25 серпня зможе нам приміщення надати, в них на цей час ніяких планів не буде?
2. Тре якісь комусь доповіді приготувати... Пропоную "натиснути" на Сашка Левченка - як найбільш зрілий наш представник може краще за будь-кого з нас розповісти про минуле фантастики... Можна попросити Остапенко розказати щось з приводу проблематики російськомовного писання в Україні, "пробивання" молодого автора, ет сетера... Думав заставити Дениса підготувати щось про художників-фантастів (слайди! слайди! :) ). Сам, чесно кажучи, в цьому питанні слабуват... :( Деворе, ти як? Доповідати будеш? ;) Ще якісь ідеї по наповненню збіговиська? Літчитання робити будемо? Чи то вже пізніше, коли більш-менш сталий колектив складеться?
3. Афіші. Ну, припустим, Денис щось красяве намалює. позловживаю службовим становищем і в потрібній кількості халявно друкану на роботі. Але і Денис - графік, і лазерка ч/б. Робити щось привабливе і в кольорі коштуватиме гроші (як мінімум за друк - офсетом дешевше, але менше 500 шт. не вийде (і то проблематично, зазвичай від тисячі беруться) і коштуватиме це десь біля сотні баків). Які думки?

Пи.Си. І що ж нам з тим проектором придумати? ;)

Девор
16.08.2006, 11:51
1. По афішах ніби все ок.
2. Власне перша зустріч мабуть має бути побудована на "сенсах" і "якого чорта" :)
3. Власне нам дофіга публіки ж не треба, потрібні серйозні люди.. вот... можна і на принтері пару штук зробитит і в епіцентрах наклеїти. А колектив нам дійсно потрібен утверджений.
Проектор...гм... думаю, думаю... :)

А я що... не знаю, є пропозиції? Думаю на доповідь занадто круто, але поки не жену перед дідька в пекло, так що..

Олександр Левченко
16.08.2006, 13:22
Ну, як я бачу, наша мОлодєж і пОдросткі активно працює на ниві розбудови КЛФ! :victory: Так тримати! Молодці! :yahoo:

Що ж до доповіді про минуле УФ, то я, в принципі, міг би підготувати невеличкий матеріал. Думаю, це було б навіть корисно для сучасної молоді, яка вважає, що вона творитиме УФ з нуля! :nono:
Ні - з 0,01!!! :( А може, навіть і більше...

P.S. Регулярніше буду з понеділка.

Tim-Lit
16.08.2006, 13:29
Приємно бачити ПОСТУПОВЕ повернення Сашка Левченка з відпустки...
:p

Vivisektor
16.08.2006, 15:18
Приємно. :)
1. Олександре, будемо дуже вдячні за невеличкий повчальний матеріал. :) Як бачите, з огляду потенційної наявності проектора, можна його навіть візуальним супроводом забезпечити (ну, не знаю там що... обкладинки книжок/журналів, фотки письменників, чи ще щось...)
2. Деворе, ти точно знаєш, що 25-го Лялька нам дасть добро? Бо, як мені відомо, по п"ятницям вони полюбляють робити паті... На додачу, 25-те ще й післясвятковий день і вихідний...
3. Попередньо говорив з Денисом - на предмет доповіді про художників-фантастів України. Не враховуючи відпоіді "я нікого, крім себе, не знаю" ;) в цілому він не проти спробувати. Сьогодні буду у нього - ще раз поговорю. Най потрудиться і ще й візуальний матеріал підбере з цієї теми...
4. Якщо все так гуд - пишу Остапенко і пробую вкотре уламати Желема, роблю афішки?

А, ледь не забув... Пи.Си. :) Деворе, які ти знаєш "епіцентри", де потрібні нам "серйозні люди" водяться?

Vivisektor
16.08.2006, 16:43
Не сприйміть за зраду, але я, здається, 25-го в прольоті. :(
Пробачите? До 25-го зроблю все, що зможу, по питанням сприяння організації збіговиська, але на самому засідання, здається, не буду... Прикро-то як. :( Може ще щось зміниться, але навряд...

Девор
16.08.2006, 22:53
Так це ж не зазілізно має бути 25, можемо і під тебе підстроїтись:)
завтра йду на активніші переговори з власниками "Ляльки", щоб приміщення було "зарезервоване" для нас на. умовно, 25 число. Всім цьом, па-па:)

Vivisektor
17.08.2006, 11:16
Окі, тоді, як точно домовишся на коли - дай знати, запустимо машину запрошень, заманювань і іншої активної підготовки. :)

Vivisektor
18.08.2006, 11:41
Чорновий нарис флаера (чи афіші) з анонсом засідання.
http://zhurnal.lib.ru/img/p//podboljachnyj_m_w/afsha/index.shtml
Прохання критикувати та давати конкретні поради/рекомендації.
Працюємо над програмою і чекаємо сигналу від Девора - коли точно домовиться.

Tim-Lit
18.08.2006, 16:22
Ну, ви дайотє, хлопці!..
:eek:
Удачі!

Vivisektor
18.08.2006, 16:40
Це, тіпа, схвально? ;)
Тимуре, а по-суті? З висоти-то вашого життєвого, літературного і літгуртковського досліду можна було б багато чого порадити...

Tim-Lit
18.08.2006, 18:34
Тіпа, схвально.
Докладніше можна.
Але тиждень в мене був - просто собачий...
Після відпустки...
Та й +35 за Цельсієм у Києві...
Стомився, вибач...

Vivisektor
18.08.2006, 18:56
Та йой... Щоб я підганяв... :) Відпочивайте, звісно ж. Просто, як з"явиться бажання щось з приводу засідання виголосити менторським тоном - радо послухаємо. ;)

Девор
18.08.2006, 23:46
Мені потрібна прогарма засідання, щоб дати власникові. Тобто все по пунктах, майже як в афіші. Чим швидше складемо тим краще. Тобто на котру зустріч і до котрої і що впродовж неї буде. Ось таке-то-то-то:).
На 25 нічого може і не бути, поки не знаю, на афішах ніц нема.

radus
19.08.2006, 10:24
ПроГАрма - то ще нічого... ось я колись бачив софт - "Пропердень банка". :)

Vivisektor
19.08.2006, 10:38
і що означає "пропердень"?

ну блін... програму написати можна, в понеділок могла б бути вже й готова. але. в програмі будуть кілька доповідей, щоб знати які і чиї треба знати, коли точно ми засідання проводитимемо. як мінімум для того, щоб знати, чи зможуть у той час бути присутніми доповідачі. бо до декого з потенційних доповідачів без тієї конкретної інфи про час зустрічи навіть потикатися не стану.

Девор
19.08.2006, 10:59
усьо пойняв, скоро буду... точніше напишу...

radus
19.08.2006, 12:03
"Оперативний день банку, професійна версія".

Але банкір питає небанкіра... цікаво. :)

Vivisektor
19.08.2006, 12:38
:) Ну, у нас-то софт інший. Та й взагалі - софт виключно під опердень закошений - старьйо і нонсенс. АБС (автоматизована банківська система) включає в себе набагааааато більше функцій, ніж обслуговування опердня.

radus
19.08.2006, 13:07
Ну, звісно, це ще за тих часів було, коли філії між собої по фідо розмовляли. Хоч ламай, хоч паролі читай... хороші були часи... ;)

Олександр Левченко
21.08.2006, 14:23
Потроху збираю матеріал до "Минулого УФ". Якщо є проектор рефракторного типу (який відбиває, а не просвічує плівки), то можна було б узяти кілька книжок. Але хто їх понесе назад? Мо' той, хто збирає бібліотеку УФ? ;)

А якщо там є комп, можна було б узагалі продемонструвати портрети авторів та обкладинки книжок. Є в мене тут один сайт, я вже з нього скачав те, що треба... :8

А так чекаю від орговиків сигналу, щоб старперово провести наш опердень, присвячений педоровикам укрфантлітфронту! :victory:

Vivisektor
21.08.2006, 15:20
:)
Комп я можу взяти. Книжки я можу взяти в бібліотеку, не питання. Проектор там, наскільки я розумію - комповий. Так що щоб книжки показати вартує їх спершу відсканити. І це я можу. :)

По оргпитаннях - тре Ляльці листа написати і типову програму засідань. Тоді вони нам день призначать. Сьогодні в мене Денис буде - я попрошу його "шапку" наваяти, щоб красяво було і скільки-небудь офіційним виглядом. Лист - в дусі, що неформальне об"єднання КЛФ просить приміщення і бла-бла-бла. Думаю, підпишемося від імені гуртка я, Девор та ви, Олександре? Для сулідності? ;)
Програму вже давно грозилася моя дружина написати, я її прямо зараз цим нагружу. ;)

Vivisektor
22.08.2006, 12:47
Листа шановному панству кинув на ознайомлення. Разом з тим Денис наваяв для солідності і красивості "шапку" на листи, я трохи підкорегував, викладаю там же, де і макет афіші: http://zhurnal.lib.ru/img/p//podboljachnyj_m_w/afsha/index.shtml
Панове, реагуйте якось на ту всю бюрократію, що я розвів, а? ;)

radus
22.08.2006, 13:45
"Розпиття слабкоалкогольних напоїв" - непогано, але несе дух обмеження, який вільному клубові вільних людей не личить. :)
Жарт. Насправді - молодці,і я вам заздрю.

Vivisektor
22.08.2006, 14:30
На раді денній назва клубу. Чогось ні з того, ні з сього, для декого виявився новиною мій варіант назви - "Ластівка" (чому так я пояснував тут-таки, але раніше). Пропоную це питання обговорити, хоча особисто я наполягаю саме на цьому варіанті.

radus
22.08.2006, 15:48
для декого виявився новиною мій варіант назви - "Ластівка"
Для мене, до речі, також.

Vivisektor
22.08.2006, 15:52
Перша сторінка цього топіку.
2. В наявності ескізи емблеми клуба (міг би приєднувати файли - показав би), придумана назва. КЛФ "Ластівка". Звучить, ІМХО, непогано. І не сперечайтеся! Мені було знамення. ;) Серйозно - до мене в кабінет (Наукова, околиця міста, сьопий поверх - високо, бо високі стелі) залетіла ластівка. При чому, ніхто не бачив як і коли. Побачили її аж на наступний день, коли вона впала зі стелі і забилася мені під крісло. Я, природньо, взяв її на руки і випустив. Дуже мила пташка, символ надії, прагнення, швидкості... Коротше, хто скаже, що назва погана - мій ворог навіки! ;)
Утім, як казав Сангаджі в КВН-і - "дєлайте, шо хочете"... :)

Vivisektor
23.08.2006, 15:46
І що, все, блін? Сьогодні 23. Знову "на завтра" щось планувати я відмовляюсь - по-перше, не вийде народ зібрати, по-друге, просто не вийде. Ніякого ворушіння, блін... Все... Набридло...

Tim-Lit
23.08.2006, 16:13
Сьогодні 23. Знову "на завтра" щось планувати я відмовляюсь - по-перше, не вийде народ зібрати, по-друге, просто не вийде.Як на мене, у свято зібратися легше! Так що не дратуйся... і успіхів усім львів’янам!!! :)

Олександр Левченко
23.08.2006, 16:19
Ну чьо ти Макс, в натурі... :confused: Сам же сказав, що 25-го не можеш, розігнав клієнтів, а тепер дивуєшся. Я доповідь маю, можу виступити коли завгодно, а з організацією ви вже якось із Девором... Хто у нас організатор усіх наших перемог і... перемог? :p

Вище сектор, Vivisektor! :victory:

Vivisektor
23.08.2006, 16:36
Ну да, ну да, розігнав... Якщо воно тільки мені одному треба - то й правильно зробив, що розігнав. 25-го я вже вільний, але на 25 вже ніхто ніц не встигне.

Девор і Олександр, я вас на ці святкові дні видзвонюю, підписуємо ту пісуліну в Дзигу. Там видно буде - коли, хто, що і як.

Друга позиція. Ну і? Не бачу пропозицій по назві. Сказати "не подобається" просто... До цієї в мене хоч якась атрибутика є готова...

Tim-Lit
23.08.2006, 16:47
Ну да, ну да, розігнав... Якщо воно тільки мені одному треба - то й правильно зробив, що розігнав.Воно треба УКРАЇНСЬКІЙ ФАНТАСТИЦІ.
Не бачу пропозицій по назві."Львівські зорі".
"Зорі Львова".
"Львівський Всесвіт".
"Галактика "Львів".
"Галактика Лева".
"Зоря Лева".
"Сузір’я Лева".
Не підходить?..
:( :( :(

Vivisektor
23.08.2006, 17:06
Не бачу аргументів, чим мій варіант поганий.
І для чого стільки пафосу?

Олександр Левченко
23.08.2006, 17:13
Друга позиція. Ну і? Не бачу пропозицій по назві. Сказати "не подобається" просто... До цієї в мене хоч якась атрибутика є готова...Нє хотєл тєбя нєрвіровать... :p Ти ж сам казав, що наполягатимеш, станеш ворогом, битимеш морду тдтд. :( А в принципі можна винести це питання на засідання, воно дуже добре маси турбує і сприяє їхній активності! ;)Не бачу аргументів, чим мій варіант поганий.
І для чого стільки пафосу?Друже, дивись на все з посмішкою! Навіть на варіант "Під левом"! :D

Vivisektor
23.08.2006, 17:39
Та ні, ворогом не стану і лиця теж нічиї не чіпатиму... Але...
Утім, свої "але" лишу при собі.

Tim-Lit
23.08.2006, 18:20
Не бачу аргументів, чим мій варіант поганий.
І для чого стільки пафосу?
Ну-у-у-у...

1. Вибач, але я думав, що твій варіант львів’яни все-таки забракували. І просто хотів допомогти. Щиро. Якщо ж я справді вліз не в своє діло - піду вип’ю йаду!
:( :( :(

2. Я не хотів робити наголос на пафосності. Просто давав варіанти з от яких міркувань. Ми назвали наш київський клуб (що зараз, на жаль, "лежить") - "Чумацький шлях". Ти про це знаєш. Невеличка клубна сторінка зі сторінками всіх клубантів є в мене на базовому "народному" сайті:
http://tim-lit.narod.ru
Причому в двох варіантах - російському й українському.
А тепер вгадай, які сторінки мого сайту стабільно тримаються серед найбільш відвідуваних?! Точно:
2.1. КЛФ "Чумацький шлях" (укр.);
2.2. КЛФ "Чумацкий шлях" (рос.).
Молодець, що вгадав!
Тому, на мою сторонню думку, сторінку КЛФ "Зоря Лева" чи КЛФ "Львівські зорі" в Інтернеті знайде більше народу, ніж КЛФ "Ластівка".
Втім, знов-таки повторюю: я всього лише щиро хотів допомогти всім вам, львів’янам, особливо зараз - бо як бачиш, раніше я не дозволяв собі втручатися в диспут щодо назви клубу. Якщо я зморозив х***ню - вибач, я пішов випити йаду!

3. Друже, дивись на все з посмішкою! Навіть на варіант "Під левом"!До речі, цікава пропозиція... Особливо якщо десь у Львові є брендова кав’ярня "Під Левом" або "У Лева"... Уяви, що світло такого бренда засяє... на колисть КЛФу!!!

radus
23.08.2006, 18:31
Компромісний варіанти назви: "Ластівка під левом". :)

Tim-Lit
23.08.2006, 18:37
P.S. Доки я ще не випив йаду, наведу цитату зі статті Леоніда Калганова "Как назвать свою книгу?" (посилання на неї є в темі нашої гілки "Назвав, як відрубав"):
4.
Остерегайся скромных названий! Никто не купит книгу со скучным названием типа "Малыш" или "Старый корабль". Чем ярче название, тем скорее читатель обратит внимание. "Бегущие по кишкам", "Сперма на бластере" - согласись, неплохо?
А тепер порівняй "Ластівку" хоч би із "Галактикою Лева"...
Все - пішов пити йаду... Бай-бай!

Spacer
23.08.2006, 20:29
Как ви яхту назовьотє, так она і попливьот... :p
Нехай навіть і "Ластівка", але до неї потрібний ще якийсь епітет на кшталт "Зоряна Ластівка", "Місячна Ластівка". Або "Галактика ЛАСТІВКА-2006UF". Ну, це, звісно з моєї, спейсерської дзвінниці.
Але, в будь якому разі, має бути якийсь незвичайний поворот. Як на мене, назва, запропонована Vivisektor'ом, страждає на традиційність (не торкаємось особистих мотивів!). Вона добре звучить в котексті "Народний хор "Ластівка", але як КЛФ?!?
Прошу, Vivisektor'е, не ображайся! Бо це лише моє вузьке й субьєктивне враження. "Чумацький Шлях" Tim-Lit'овський мені теж, до речі, не того... У нас в місті так щорічний ярмарок називається. Але, шанобливо вклоняю голову перед шляхом, пройденим ЧШ. :thank_you
До речі, у Анджея Сапковського є річ, яка має назву "Вежа Ластівки". Може, з цього щось можна закрутити? А не презентацію назви запросити пана Анджея. :yahoo:

Spacer
23.08.2006, 23:15
О, ще один спейсеризм прострілив:
КЛФ "Наднова Lastivka2006UF"
Як на мене, термін "наднова" тут несе подвійне навантаженння:
1) "наднова" зірка в космічному просторі (з якої в одному з романів Ділені космічні рейдери видобували ілларіум - речовину таку корисну);
2) "наднова" генерація молодої української фантастики.
А, загалом, не звератйте на мене уваги: це мене по корчам понесло :scared:

Девор
25.08.2006, 01:24
До речі, "Вежа ластівки"... хм... подобається!
Щось на зразок сповнення надії і сподівання\очікування і т.д Хто читав "Відьмака" той розуміє :)
А бо ж пропозиція, не дуже оригінальна "Novastar Lastivka" ну що?

Tim-Lit
25.08.2006, 14:46
Нормально! :)

Tim-Lit
28.08.2006, 10:50
18.08.2006, VIVISEKTOR:Тимуре, а по-суті? З висоти-то вашого життєвого, літературного і літгуртковського досліду можна було б багато чого порадити...
TIM-LIT:Тіпа, схвально.
Докладніше можна.
Але тиждень в мене був - просто собачий...
Після відпустки...
Та й +35 за Цельсієм у Києві...
Стомився, вибач...
Та-а-ак... Бачу, що то була моя помилка - взяти тайм-аут "на час спеки"! Ось тепер маємо результат - чергове "розчарування" головного рушія ідеї створення Львівського КЛФ - Макса Вівісектора! Бо можливо, якби я справді висловився ще тоді, ВСІ львів’яни подивились би на справу трохи під іншим кутом зору.

Тому від сьогодні я писатиму сюди накі собі невеличкі нотатки про свій власний КЛФний досвід. Як кажуть, краще пізніше, ніж ніколи! За деякий час повернусь сюди і розпочну. Бай-бай!.. :) :) :)

Tim-Lit
28.08.2006, 12:05
Мій КЛФний досвід
Початок. "Перевал" і за перевалом... (1988 - літо 1989)

Потрібно врахувати, що я - письменник. Отже, відколи тільки увійшов до системи київських клубів любителів фантастики, одразу мав тут абсолютно специфічний інтерес:
КЛФ як літстудія...
На це потрібно зважати й робити корекцію в оцих моїх "мумуарах", як висловився би Роман Кухарук.

Про те, що КЛФи як "гуртки за інтересами" існують, я знав дуже давно. От хоч би з того, що в "Технике - молодежи!" за 19... якийсь там рік була опублікована добірка оповідань членів якогось там російського КЛФ. Проте уваги на них не звертав: ну, зібралися хлопці побазікати на теми фантастики - ну і що з того?! Оповідання є - але я й сам пишу оповідання! (На той момент...)

За часів СРСР яких тіллки гуртків не було! От я відвідував колись клуб філателістів при міському Палаці піонерів та школярів, потім перейшов у дорослий клуб філателістів. Ну і що?! Образно кажучи (якщо проводити паралель між клубом філателістів та КЛФом), мені був потрібен не літературний "клуб філателістів", а клуб "творців марок"!.. В жодних статутах жодного КЛФа я жодного разу не читав, що КЛФ має таку задачу - підтримка письменників-початківців... То навіщо час гаяти?!

Ситуація кардинально змінилася, коли у 1988 році я познайомився із завлітом "Театру на Подолі" Рафаелєм Левчиним (зараз живе у США). Раф одразу сказав: "Я зведу тебе з Борисом Сидюком, що командує в клубі любителів фантастики "Перевал"!" На мої зауваження щодо відсутності в статуті КЛФів станні щодо підтримки письменників-початківців Раф відреагував просто: "Пхе, ну ти й дурник! Це ж НЕОФІЦІЙНА задача, бо ОФІЦІЙНО такого ніхто просто не допустить!"

(Я завжди знав, що КГБ контролює всіх і все, проте навіть уяви не мав, що саме за фантастами контроль НАСТІЛЬКИ пильний! В цьому мав шанс переконатися... але то окрема тема.)

Отже, за пару днів познайомився з Борисом Сидюком. Він підтвердив, що КЛФ "Перевал" має на меті неофіційну підтримку таких от йолопів, як я, і запросив на засідання.

Київський КЛФ "Перевал" проіснував десь до початку 90-х років. Це був "скалок" КЛФу, яким керував Андрій Дмитрук. Проте оскільки його фігура дратувала багатьох фендомівців, частина "дмитруківського" клубу відкололася й заснувала свою тусівку. Промовиста назва засвідчувала, що члени цього КЛФу прагнуть "перевалити" якийсь бар’єр і вийти на якісно новий рівень... чи то клубної роботи, чи фантастики - вже не пам’ятаю.

Збирались ми, здається, раз чи два на місяць (?), але в ну ду-у-уже крутому навіть по тодішнім міркам місці - в Жовтневому палаці (нині - Міжнародний центр культури і мистецтв, він же "Кінопалац"; для порівняння - "дмитруківський" КЛФ засідав у Планетарії). До клубної роботи як такої я відношення не мав з дуже простої причини: новачки проходили піврічний випробувальний термін, перш ніж бути прийнятими до КЛФу. За півроку випробування треба було зробити суттєвий внесок у розвиток клубу, згідно з його статутом. Коли я прочитав статут, то зрозумів, що мене справді нічого з наведених там пунктів не цікавить. Обережно запитав, чи можна вважати написання фантастичних оповідань суттєвим внеском в розвиток КЛФу? На що Борька Сидюк захоплено відповів: "Та це НАЙЛІПШИЙ внесок! Давай! Тільки дивись - б’ємо жорстоко..."

Справді, коли посидів на отаких клубних читаннях, то побачив на власні очі: "б’ють" по-звірячому! Ось симпатичний хлопчина читає таке класне оповідання про битву ельфів та гномів з орками - а йому аж свистять і кричать відкрито "фу-у-у-у!.."

(Лише згодом я прочитав трилогію Толкієна, а не "Хобіта, або Туди й назад" і зрозумів, що то був просто вульгарний плагіат!)

Я теж приносив і читав. Найбільше, що мене вразило: на мої оповідання чомусь ніхто не свистів і не "фукав", а якщо давали потім поради, то обережно-поблажливі. На моє здивування Сидюк помітив якось: "В тебе сюжети або сюжетні ходи свої, оригінальні, а не злизані - продовжуй в тому ж дусі!"

Так минуло півроку, я поставив питання про повноправне членство в КЛФ "Перевал". Проте той-таки Борька Сидюк зауважив: "Зачекай - є інший проект". Так я вперше дізнався про його намір створити КЛФ "Зоряний шлях"... але то вже інша історія!

Наостанок зауважу, що з "нелітературної" діяльності "Перевалу" мені запам’ятався такий КОМЕРЦІЙНИЙ проект: начитувати на аудіокасети фантастичні оповідання для пілотів цивільних літаків та пасажирських потягів. Хтось ці касети записував і продавав, якісь гроші виручав... Але я був лише клубним "стажером", тому подробиць не знав. А може, знати не хотів?..

Коротше, без Борьки Сидюка діяльність КЛФ "Перевал" зійшла нанівець, здається, за рік.

Tim-Lit
29.08.2006, 12:12
Мій КЛФний досвід
Через терени - до зірок! Не радянських... (1 вересня 1989 - 1994)

Отже, геніальний план Борі Сидюка полягав у заснуванні нового КЛФу на базі "обраних кадрів" клубу "Перевал" - себе, красивого, мене, юного, та частково - Рафа Левчина, досвідченого. Сюди він додав ще Андрія Кисельова, якого ми не знали, і десь із другого засідання - Юрія Газізова (здається, він теж тусувався в "Перевалі").

На перше (засновницьке) засідання ми зібрались 1 вересня 1989 року в приміщенні організації книголюбів Ленінського району Києва (нині - Старокиївський район столиці). Головним батьком засновником КЛФ "Зоряний шлях" (він же - "Звёздный путь"/"Star Trek") абсолютно законно став Борька Сидюк ("автор ідеї", як кажуть зараз, і член ВТО - Всесоюзного творчого об’єднання, було таке), батьками-засновниками - письменники-початківці Тимур Литовченко і Андрій Кисельов. На другому засіданні бо кола батьків-засновників було введено Юрку Газізова: я так розумію, ми базувалися в приміщенні товариства книголюбів, де він невдовзі почав торгувати книжками (торгівля велася з вікна 1-го поверху будинку, прочинив вікно - ось тобі й вітрина!) - ось і причина! Невдовзі в нас з’явилася навіть матір-засновниця - Юрчина майбутня дружина Інна (з часом вона стала брокером по житлу, вони тихо розлучились... але це вже інша сумна історія, яку не варто чіпати).

Також до КЛФ "Зоряний шлях" примкнув Раф Левчин зі своїм сином Максом Левчиним (але десь у 1990-91 році вони імігрували до США), письменник Гарм Відар (він же - Сергій Іванов), В’ячеслав Борбат (останній раз я його бачив як "праву руку" Андрія Дмитрука, але то був аж 1995 рік...), юний товариш юного Макса Левчина Ярослав - і хтось, можливо, ще - не пам’ятаю вже.

Засідання відбувалися тричі на тиждень (!) - причому регулярно.

У вівторок (після роботи) проводилися різні літературні заходи: зустрічі з письменниками (Володимиром Савченком, Андрієм Дмитруком), художниками (тоді Борька привів до нас мало кому відомого на той час Сергія Пояркова, а 8 його робіт прикрасили стіни "клубної" кімнати), читання доповідей (запам’ятався аналіз творчості Стругацьких від Слави Борбата - грунтовний, з плакатами) тощо.

На вівторок були винесені також сеанси багаторазових літературних читань довгих творів учасників КЛФу. Саме там я вперше прочитав уголос (ще з зошитів!) "Повість про чотири квітки", "До комунізму...", "Пацючатка", "Диверсію", "Дульцінею", "Антропоцентризм", саме там відбувалось "жорстоке вовтузення пикою по наждаку"...

У четвер (ввечері після роботи) Борька Сидюк "викладав" нам теорію літератури, як він її розумів і як розумів щодо процесу творення фантастики (вибір назви, імені героїв, інтрига та її прийоми, емоції, "рушниця, що стріляє"... тощо).

В суботу (десь о 12:00) в нас відбувалися практичні заняття - ми читали "домашні заготівки" й писали літературні експромти, читали все це й оцінювали прочитане.

На завершення зазначу, що засідання КЛФу могли відвідувати також незаплановані гості. Наприклад, час від часу зі мною заходила до клубу співробітниця Люда Осадча (нині покійна) - любителька фантастики, яка:
1) дала мені почитати "Понеділок..." Стругацьких (зізнаюсь, із довгими творами метрів я вперше познайомився завдяки їй аж у 25 років!);
2) взяла автограф у Володимира Савченка на одній з його перших книг... яку на тому ж засіданні в неї хтось взяв почитати і ніколи вже не повернув.

На певному етапі в КЛФі з’явився Юрій Шевела (чи не найкращий бібліограф фантастики в Україні, зараз створює Музей фантастики у себе вдома).

Там же заприятелював з Олегом Алексіним (мій "найліпший друг на все життя") - геніальним перекладачем, який вільно володів 20-ма (!) мовами і який просто, за покликанням серця почав сповідувати юдаїзм. На жаль, він невдало "пожартував" з Бабиним Яром: коли формально роз’їхався з другою дружиною, то зняв кімнату на вул. Олени Теліги - якраз напроти БЯ. Я спитав, навіщо - Олег відповів: "Аби ближче було вести мене туди". І що ж?! На Йом Кіпур (Судний день) 1995 року Олег вертався додому близько 24:00, хтось підійшов до нього... і просто зарізав. Причому професійно: залишивши ніж "без пальчиків" у рані, аби кров не лилася калюжею. Причина невідома й понині.

Але я не про сумне. Просто ми були відкритими для гостей - от я про що...

Tim-Lit
29.08.2006, 19:30
Мій КЛФний досвід
Фензіни

Для тих, хто не в курсі:
фензін - це "фенський" самвидав (від англ. "FANtastic magaZINe"). Зазвичай робиться коштом "упорядника" невеликим накладом. Терміни існування - найрізноманітніші. В принципі, з фензіна іноді може вийти "доросле" видання: яскравий тому приклад - кіровоградський "ПОРОГ", що його підняв Олексій Корепанов.

В рамках КЛФ "Зоряний шлях" Боря Сидюк випускав фензін "Чернобиліzation" ("Чернобилізейшн"). Мої твори в ньому, щоправда, не друкувалися. Та й загалом нічиї... Тут Борис робив дайджести усіх інших фензінів, що виходили на радянському (згодом - на пострадянському) просторі з перекладом англійською мовою.

Загалом, фензіни відіграють неабияку роль у житті КЛФів. В умовах шаленого розвитку Інтернету (нагадаю, що на стику 80-90-х років максимум, на що можна було розраховувати - FIDO) значення фензінів трохи підупало (краще "проштовхувати" власну клубну сторінку в "павутинні"!), проте зовсім нанівець не зійшло. Як на мене, корисною є "пара" фензін - клубна веб-сторінка.

Tim-Lit
30.08.2006, 13:03
Мій КЛФний досвід
"Міжсезоння", частина 1: "Русское собрание" (1994-96)

В принципі, КЛФ "Зоряний шлях" ніхто офіційно не закривав, так що суто формально він існує й понині. От якби ми провели відповідні збори, склали протокол з підписами!.. Але районне товариство книголюбів, що люб’язно надавало нам приміщення протягом 5-ти років, одного далеко не прекрасного дня сказало: так, хлопчики й дівчатка, досить - награлися! Й виперло нас на вулицю. Можливо, правомірно: адже на той час "торгівлю з вікна" почали згортати, бо Юрка Газізов вде мав точку на знаменитому книжковому ринку "Петрівка".

Отже, кожен опинився на вулиці - до того ж, сам по собі:
- Боря Сидюк вже давно пішов з лаборантської посади Університету ім. Тараса Шевченка, на той час, здається, він випускав етикетки для пляшок міцних напоїв... займався комерцією... насамкінець, осів в "Реальности фантастики";
- Андрюха Кисельов кинув стоматологію і вдарився в нафтовий бізнес;
- Юра Шевела разом з Юрою Газізовим теж опинився на "Петрівці" - тільки він почав торгувати аудіодисками;
- Гарм Відар став крутим комп’ютерником;
- Саша Лайк перетворився на крутого поета;
- Слава Борбат перекваліфікувався в помічники Андрія Дмитрука;
- Раф Левчин з сином Максом стали громадянами США;
- Олег Алексін спочивав (вічним сном) на цвинтарі у Коростені;
- Інна Газізова торгувала нерухомістю;
- Ярослав, подружжя "Пухів" та інші фени... "розлізлися межи людьми, мов мишенята".

А може, на той час клуб просто відіграв свою роль?! Можливо...

Тоді я став думати, куди б і собі приткнутися? Звертатися до Спілки письменників якось неохота була. Все згадував розповідь Борьки Сидюка про те, як він приніс показати Володимиру Яворівському свої оповідання, а той замість відповіді: "Хлопці, навіщо вам ота фантастика?! Ви краще про комбайни пишіть!.." Борису я вірив...

Але далі, здається, сталося от що. Я на той час був вже добре знайомим з Борисом Штерном, тож одного разу до мене додому зателефонував такий собі херсонський хлопчина, письменник, що приїхав пробиватися до столиці - нікому тоді ще невідомий Олег Авраменко. Посилаючись на Штерна, сказав, що Борис Гедалійович порекомендували йому звернутись до Тимура Литовченка, оскільки він звернувся до найкращого фантаста Європи (1994 рік, Тімішоари, Румунія) з пропозицією щодо створення КЛФу. А Борис Гедалійович переслали його до мене. Телефон домашній дав - дзвони, хлопче!..

Я перетелефонував Борі Штерну... і зі здивуванням почув від нього, що ні з яким Олегом Авраменком він не розмовляв і мого телефону не давав. Авраменко вперто посилався на Штерна. Містика!..

(Вже згодом я випадково з’ясував, що насправді Олег розмовляв не з самим Штерном, а з його дружиною, а дружина чула про мене від Бориса Гедалійовича - от і переорієнтувала Олега...)

Ну, до містики письменникові не звикати - зав’язали знайомство. І тут звідкілясь виринув такий собі хлопчина - киянин Діма Нечай. Він сказав, що лідерка Літературно-інтелектуального клубу "Русское собрание" Алла Потапова аж ніяк не проти, аби молоді російськомовні письменники-фантасти тусувалися при ній. І вона там газету навіть видає - однойменну зі своїм ЛІКом... І що сам Нечай в цю газету вже сунув своє оповідання "Калюжа"...

Що ж, так тому й бути! Створили ми втрьох невелич... КЛФ - не КЛФ... секцію - не секцію... відділення - не відділення...

Коротше - "сообразілі на трьох" щось таке при "Русском собрании". Збиралися раз на місяць, хоча й не надто регулярно. Жили - не тужили.

Проблем було декілька. По-перше, Діма Нечай виявився "проблемним" хлопцем. Він має суто споживацькі погляди на життя: мовляв, от надрукували в газеті одне моє оповідання - ляля! А далі - якщо іще щось моє надрукувати захочете... або якщо виникнуть інші цікаві пропозиції для мене, розумного - знаєте телефон, за яким мене шукати! А мені гроші треба заробляти, сім’я... тощо...

По-друге, ЛІК "Русское собрание" - організація в основному поетична, і прозаїкам там нуднувато. А доводилось же їхні збори відвідувати, вислуховувати вірші, в яких я нічого не тямлю... Якби то були фантастичні вірші, які пише наш Кацай - то інша річ, а так!..

По-третє, прозою як такою в "Русском собрании" завідував молодий авторитет Олексій Нікітін. В нас з ним склалися дружні стосунки, та біда в тому, що Олексій... ну просто не вважав фантастику - літературою!!! Ну-у-у, є такі люди, знаєте... Так що Нікітін всю перспективну молодь відлякував. Алла Потапова сама пише казки і певний час намагалася посилити наше "утворення" своєю персоною (секція "казок і фантастики"?!), проте вона надто зайнята людина...

По-четверте, нас обсіли місцеві поети-ваганти, які пробували писати прозу в стилі "толкіноїдів". Я їх нещадно драконив за їхні недоліки - у відповідь вони нещадно полили багном мою повістинку "Останній із струльдбругів": як це я посмів "наїхати" на Свіфта після фільму "Дім, що йогой побудував Свіфт"?! "Священну корову" не чіпати!..

Але щось ми писали, обговорювали... Найяскравіший, мабуть, прецедент - поява в нас Сергія Дяченка. Тоді він приніс нам на трьох (Авраменко, Литовченко, Нечай) свій з Мариною новий роман, запропонував для прочитання ПРОТЯГОМ ТИЖНЯ (!) - після чого зажадав вислухати наші відгуки. Я відверто сказав, що на це діло мені одному потрібен місяць, а не 2 дні (7:3~2) - тож я не прочитаю роман, хай не ображається. Проте через тиждень Сергій Дяченко прибув до нас із диктофоном (!!!), а коли я підтвердив на диктофон, що роман навіть не читав - страшенно на мене образився. Після того він "ізбіл ногамі" прочитане мною вголос під кінець засідання оповідання "Антропоцентризм". І з тих пір мене загалом не надто любить...

Tim-Lit
31.08.2006, 14:21
Мій КЛФний досвід
"Міжсезоння", частина 2: українці мої... (1996-2000)

З Олегом Авраменком складнощі теж були. Адже він - природжений романіст, такий собі "український Дюма-батько", за його власним висловом. Тобто, в Олега є одне-єдине оповідання "Я, мій чорт і..." - решта ж суцільні романи. Тому до Алли Потапової на збори ЛІКа доводилося ходити мені одному. І з цим щось треба було робити!..

Ще на початку 1995 року Олег якось похизувався, що знайомий з таким собі Романом Кухаруком, який от допомагає йому прилаштуватися в "смолоскипівську" збірку. Я просив Олега звести мене з цим хлопчиною, проте - зась! Мотивація: ти - киянин, кияни не можуть знати українську мову за визначенням, Роман Кухарук - гуцул з Чернівців, він тебе не сприйматиме за нормальну людину...

Але наприкінці 1995 року я таки уламав Олега, й він звів мене з Кухаруком. Роман спитав одразу, якою мовою я пишу. Потім суворо: "Чому не українською?!" Наступного ж дня я притаранив йому наклацану на машинці статтю "Фантастика: але якою мовою?!" - і подарував з автографом... оскільки наближався Новий рік. Наступного ж дня Кухарук перетелефонував мені: "Я зовсім не те мав на увазі. Заходь - поговоримо".

Історія ця мала декілька наслідків.

По-перше, Кухарук дуже образився на Авраменка за те, що він під "смішним" приводом не знайомив нас фактично цілий рік.

По-друге, Роман шкодував, що жодне моє оповідання в результаті не потрапило до "смолоскипівської" збірки, яку відкривало (єдине в його доробку!) оповідання Авраменка.

По-третє, я допоміг Романові зареєструвати Центр "Свобода слова" і в 1997-2000 роках очолював його секретаріат - тобто, був "правою рукою" Кухарука у громадській діялності.

По-четверте, саме Роман "звабив" мене вступити до Спілки письменників - що й сталося у 1997 році.

По-п’яте, Роман затягнув мене в журналістику - тобто, дав кавалок хліба, який я став заробляти, не відходячи надто далеко від літератури (адже в літературі та журналістиці однаковий основоположний принцип - розкажи цікаву історію...). Додатково я ще й українську вдосконалив настільки, що нарешті перейшов на написання творів саме українською, а не російською...

По-шосте, я допомагав (дизайнував, верстав, виводив плівки, домовлявся за друк...) Романові випускати серію книжечок "Метелик від Центру", через яку пройшло, зокрема, декілька нині вже визнаних (звісно, в українському розумінні!) молодих письменників.

По-сьоме, перші мої українські книжки вийшли у Видавничому центрі Кухарука... хай брошурного типу, але ж з ISBN, що важливо для НСПУ та бібліографів.

Та хоча моє коло літературних знайомств розширилося надзвичайно, проте займатися клубною діяльністю в ці роки не доводилось. Тим паче, влітку 1998 року мене "просватали" у прес-секретарі тодішньому новопризначеному міністрові вугільної промисловості Сергію Тулубу (на початку серпня 2006 року він повернувся на цю посаду) - тож декілька років я працював у середньому з 8:30 до 23:30, по суботах - з 9:00 до 16:00... а бувало, по декілька діб поспіль не вилазив з Мінвуглепрому.

Який ще КЛФ тут міг бути?!

Tim-Lit
04.09.2006, 13:19
Мій КЛФний досвід
Створення КЛФ "Чумацький шлях" (2000)

Але "подвижки" все-таки відбувалися. Іноді трагічні, іноді щасливі.

1 вересня 1999 року (тобто, рівно на 10-ту річницю заснування КЛФ "Зоряний шлях!") Андрія Кисельова збила вантажівка. В результаті він:
- вилетів з бізнесу;
- витратив усі наявні гроші на лікування;
- знічев’я пригадав, що колись щось писав... якусь там фантастику;
- зателефонував нарешті до мене й розповів про все, що сталося.

Крім того, в орбіту ЛІК "Русское собрание" майже одночасно потрапили Ігор Сокол та Ілля Новак (Андрій Левицький) - ясна річ, Алла Потапова одразу "перевела стрілки" на мене. Радилися ми, радилися... а десь наприкінці травня 2000 року, в суботу (здається, 20 чи 27 числа) зібраися вдома в травмованого Андрія Кисельова й заснували КЛФ "Чумацький шлях". Клуб було названо іменем київського конвента фантастики "Чумацький шлях", що проходив тут у 1989-91 роках: хотілося таким чином увічнити давню фенську традицію. Тим паче, "Чумацький шлях - 91" став нечисленним (одним з трьох) великих конвентів, у якому я (головний батько-засновник нового клубу) брав участь.

Невдовзі до нас приєдналися:
- подружжя Веле Штилвелд та Ірина Діденко (Творча літературна лабораторія "Саламандра");
- Сусанна Черненко;
- російськомовна казкарка Олена Гриценко з "Русского собрания".

Фрагментарно з’являлося ще декілька осіб, але помітного сліду вони по собі не лишили. Пару разів ми зібралися в Товаристві політв’язнів та репресованих (Поділ) - але згодом тамтешні лідери заявили, що українська фантастика не є їхньою парафією. Тоді наші збори перенеслися додому до Андрюхи Кисельова - завдяки чому на них була присутня також його дружина.

Такі були справи...

Tim-Lit
06.09.2006, 12:07
Мій КЛФний досвід
КЛФ "Чумацький шлях" (2000-***)

Ніколи не приховував і не приховую, що в клубній роботі для мене найважливіший аспект - це літстудія. Одна з найсуттєвіших помилок, допущених в роботі КЛФ "Чумацький шлях" - це моя занадто поблажлива позиція (як керівника клубу) до підспудних негативних тенденцій. Сам для себе я пройшов "клубний етап" життя давненько - з середини 80-х до середини 90-х. В мене просто було бажання регулярно бачити "милые сердцу рожи" і спілкуватися з однодумцями. Клубанти ж дивилися на мене, як на командира: мовляв, як скажеш - так і буде.

Спочатку все йшло нібито добре: ми почали наполегливо працювати над текстами. По аналогії з тим, що робив колись для нас Борька Сидюк, я викладав власний теоретичний погляд на якусь деталь, потім всі щось писали на ходу, читали "домашні завдання"... До речі, деякі мої оповідання цього періоду із задоволенням опублікував Олексій Корепанов в журналі "Порог". Здавалося, часи "Зоряного шляху" таки повернулися...

Проте Веле Штилвелд якось підспудно збив громаду зі шляху істиного! Він громогласно поставив іншу мету: засипати літпростір самвидавивськими збірочками фантастики і тим "гучно" заявити про своє існування!!! Андрій Кисельов зберіг з середини 90-х документи на отримання ISBN під збірку "Фен Світ" - ми проаналізували документи й вирішили випустити БАГАТОТОМНУ клубну збірку фантастики "Фен Світ". Том 1 став колективною збіркою всього КЛФу (туди також вставили прозовий текстик поета Слави Рассипаєва, який набирав на комп’ютері щось Штилвелду і Соколу). Том 2 - це був сам Ігор Сокол. Том 3 - здається, Штилвелд, Діденко та Левицький. На том 4 "забили" Олену Гриценко (вона забрала верстку собі і якось сама її випускала - окремо від нас). Том 5 - запланували знов колективний. Том 6 - Андрій Кисельов...

Чи треба говорити, що з цього ні біса не вийшло?! До тому 1 хлопці подали "сирі" тексти - за що критика абсолютно справедливо одп***дила нас. Особливо - Славу Рассипаєва, який до клуду загалом не мав відношення... Від тому 2 Сокол був дуже щасливий... ну, і те добре!

На той час стало два наріжних питання:
1) попри те, що я БЕЗКОШТОВНО редагував, верстав, виводив плівки збірок, треба було оплатити власне друкарню... з кишені клубантів - до чого вони виявилися абсолютно неготовими!
(А я попереджав, а мене не послухали...);
2) Веле Штилвелд на той час полаявся з Андрієм Кисельовим і Андрієм Левицьким - це і стало запорукою фактичного розпаду КЛФу.

В Кисельова народилася дитина - зустрічі перенесли додому до Сусанни Черненко. Але оскільки Кисельов волів не потрапляти на очі Штилвелдові й навпаки... + ніхто не хотів особливо розкошелюватися на клубні збірки, інтерес до цієї діяльності впав остаточно.

Формально ми існуємо й зараз. Час від часу збігаємося на якісь заходи. Нещодавно я почав по черзі презентувати творчість клубантів директорці видавництва "Кий" (адже вона одразу поставила "пунктом першим" видання творів киян - така специфіка її видавництва!).

Проте де-факто ми не збираємося. Іноді зазираємо в гості до Сусанни - от і все. Один раз зібралися в єврейському товаристві на Пушкінській (тоді VIVISEKTOR був у нас в гостях з дружиною + киянин Денис Боженок). На останній День Києва Сокол вирішив зібрати всіх в Гідропарку, щоб зробити нарешті колективне фото - прийшли тільки він та я!

Отакі справи.

Tim-Lit
08.09.2006, 20:42
мій клфний досвід
лідер

так ставалося, що в будь-якому клфі, до складу яких я свого часу входив, є якийсь один лидер, на котрого всі орієнтуються. приклади:
1) в клфі андрія дмитрука (не пам’ятаю назви, збирався у київському планетарії) - андрій дмитрук;
2) на дяченківській студії - сергій дяченко;
3) у клф "перевал" - борис сидюк;
4) у клф "зоряний шлях" - борис сидюк;
5) в студії при лік "русское собрание" - тимур литовченко;
6) у клф "чумацький шлях" - тимур литовченко.

на лідера всі мимоволі дивляться й орієнтуються "по ньому" - як не прикро це буває. наприклад, скільки я не казав хлопцям з "чумацького шляху": "вам цей клуб більш потрібний, ніж мені, тому самі вигадайте собі завдання! самі призначте час і місце зборів! скажіть хоча б, що мені треба для вас зробити?.." - все одно всі чекали, доки я не визначу завдання, доки не призначу час і місце зборів! хоча, здавалось би, дорослі люди... єдине, що самостійно зробив веле штилвелд - "загнув лінію" на самвидав, чим фактично занапастив клф. ну, один раз ігор сокол виявив ініціативу щодо фотографування - але як не дивно, ніхто його не послухався, окрім мене!!!

так що лідер мусить бути готовим до своєї ролі. мусить брати на себе відповідальність і керівництво - хай як це важко.

з іншого боку, лідер може використовувати як сам клуб, так і клубантів з певними цілями. не стану тут обговорювати діяльність літстудії дяченків і всі чутки, що ходять довкола мети лідера в даному конкретному випадку. чутки - це чутки, я їх не перевіряв, а результат може вийти дуже негарним... натомість скажу те, про що знаю точно: борька сидюк саме як керівник клф "зоряний шлях" якось прокатався до сша на запрошення самої урсули ле гуїн, гостював у неї місяць... а нам навіть дрібних сувенірчиків не привіз, негідник такий!

з третього боку - лідер завжди має бути готоим прийти на допомогу клубантам у творчих справах. не хочу наводити приклад того, як я верстав клубні збірки... але було ж! ну, а літстудійні заняття борьки сидюка свого часу зокрема мені дуже багато дали! навіть такий комічний випадок згадую завжди. після конвента "чумацький шлях’92", де мене помітив нині покійний боря міловідов з пітера, запросив він мене у творчу майстерню до теж вже покійного бориса штерна познайомитися: міловідов жив там разом з геною бєловим (обидва - з видавництва "сєвєро-запад"). там міловідов так собі хитро запитує: "хлопче, а кого вважаєш своїм вчителем у фантастиці?" я сказав одразу: "бориса сидюка", - чим викликав здоровий регіт усієї трійці. хоча це була правдива до певної міри думка...

якщо клф включає в себе літстудію (тією чи іншою мірою), виникає небезпека, що всі почнуть копіювати літературний стиль лідера. принаймні цю небезпеку борька сидюк підкреслював. хоча з іншого боку, він дивувався, що жоден з письменників, які увійшли до клф "зоряний шлях", не збилися на цю хибну доріжку. хоча кожен з нас справді збагатився за рахунок контактів з іншими, в той же час ми всі не стали писати "як сидюк", "як литовченко", "як кисельов" або "як гарм відар". так що в справедливості цього положення я все ж сумніваюся...

з четвертого боку - клубанти мають приходити на допомогу лідерові. знов не хочеться говорити про це... але відмова ігоря сокола та веле штилвелда підтримати рецензіями мої "київські" та "львівську" книжки яскраво засвідчує, що клф "чумацький шлях" розсипався остаточно.

отаке в нас життя!..

P.S. Прошу вибачення: чомусь усі великі літери позлітали - дивний глюк!.. Але переписувати весь текст... теж глючно...

radus
11.09.2006, 10:57
якщо клф включає в себе літстудію (тією чи іншою мірою), виникає небезпека, що всі почнуть копіювати літературний стиль лідера.

Якщо кому цікаво, то ось мій досвід з цього приводу. Одразу кажу - протилежний.
1. Літстудія в КЛФ - річ найпотрібніша, а все інше другорядне, й зараз можливе й по інтернету. Таким чином, одразу відрубуються практично всі читачі, окрім затятих критиків. Натомість "затяті" приносят користі більше за усіх, що мовчать зовсім, або реагують одним-двома словами: "добре-погано". Не маючи зворотньої реакції, письменник ризикує заїхати сильно не туди.

2. Жодної "небезпеки лідера" - ніколи не бачив. Скоріш навпаки - існує здорова конкуренція, і навіть якщо є на клубі людина, яка пише найкраще, то інші намагаються її перевершити.

Ole-Gunnar
11.09.2006, 12:45
Цікаво читати :) На жаль, не був в жодному КЛФ, сказати ПОКИ-ЩО нічого.

Tim-Lit
11.09.2006, 18:01
Жодної "небезпеки лідера" - ніколи не бачив. Скоріш навпаки - існує здорова конкуренція, і навіть якщо є на клубі людина, яка пише найкраще, то інші намагаються її перевершити.
Повторюю: це не моя думка, а Бориса Сидюка. Якщо ти уважно прочитав, то я з нею теж не погодився - бо досвід КЛФів "Зоряний шлях" та "Чумацький шлях" засвідчив протилежне: жоден з нас не став писати "як хтось"! Можливо, Борька Сидюк просто мав справу з надто юними істотами, які ще не "сіли в сідло"?! Тоді його думка зрозуміла...

Tim-Lit
11.09.2006, 18:06
Якщо кому цікаво, то ось мій досвід з цього приводу. Одразу кажу - протилежний.

P.S. Цікаво познайомитися з клубним досвідом Радія Радутного, до речі! А то я все про свій та про свій - хоча і з подачі інших...

Masoret
11.09.2006, 18:25
Цікаво про Дяченків послухати плітки. Може розкажете, Тимуре...

Tim-Lit
11.09.2006, 19:10
Цікаво про Дяченків послухати плітки. Може розкажете, Тимуре...
Одним з найтяжчих гріхів у єврейському середовищі вважається т.зв."лашон ха-ра" (точно перекласти важкувато, але приблизно - "бруд, якщо правда, жах, якщо вигадка"). Оце і є гріх пліткування. Тяжкість його полягає в тому, що результати пліткування неможливо контролювати.

З цього приводу розповідають наступний мідраш:
Один єврей пліткував всяке про свого рабина, потім же розкаявся, прийшов до нього і каже: "Як спокутувати цей гріх"? Ребе наказав єврею-грішнику принести подушку, далі розпатрав її, коли ж вітер розніс пір’їнки на всі боки, звелів зібрати їх усі до останньої. "Але ж це неможливо!" - вигукнув грішник. "Отак і ти не зможеш спокутувати гріх лашон ха-ра, попри твоє щире каяття", - відповів мудрий ребе.
Тому традиція наказує зважувати кожне слово, яке вийшло від тебе - бо те слово підхоплять інші... а воно не горобець, як відомо!

Отже, я міг би розповісти, що пліткують про Дяченків, про Андрія Дмитрука та про інших письменників - але не стану цього робити, прошу зрозуміти вірно!

Так само не стану докладніше розповідати, що наговорив свого часу Росоховацький про Бердника у моїй присутності. Бо подібні речі можуть бути розголошені лише в одному-єдиному випадку: якщо вони можуть вплинути безпосередньо на долю тієї людини, якій повідомляється інформація. Тільки так, і не інакше!..

Masoret
12.09.2006, 12:56
Вас не назвеш знахідкою для шпигуна... :)
Про Дяченків я запитав лишень тому, що чув про них лиш хороші речі, і то з різних джерел. Навіть у жовтій пресі не зустрічав.
Дивина, тай годі...

Tim-Lit
12.09.2006, 21:02
Вас не назвеш знахідкою для шпигуна... :)
Про Дяченків я запитав лишень тому, що чув про них лиш хороші речі, і то з різних джерел. Навіть у жовтій пресі не зустрічав.
Дивина, тай годі...
Якщо бути чесним, то декілька разів я таки мав необережність розв’язати язика. (Про літературу не йдеться, між іншим...) І воно таки вдарило боляче - по мені ж! Так що цей закон, як кажуть, працює залізно...

Про Дяченків я чув... різне. Але таки не скажу, що саме! Добре, що Ви мене зрозуміли - дякую!
:)

Vivisektor
25.09.2006, 13:19
хм... мене не було і ніц не робилось? то воно таки справді тільки мені одному треба? гаразд, з інтересу почекаю ще трохи...

Олександр Левченко
25.09.2006, 14:15
хм... мене не було і ніц не робилось?Вітаю, друже, з поверненням у наш віртуальний світ! :cool: А про "ніц не робилось" - ета ти са зла... "ЛьвівКовбасКон-2006", по-твоєму, сам зробився? :mad: Ото ж бо й воно!
то воно таки справді тільки мені одному треба? гаразд, з інтересу почекаю ще трохи...Потрібно воно багатьом, але мусить бути організатор! А хто у нас... всіх наших перемог? :friends:

До речі, ідеєю ЛКЛФ зацікавились серйозні люди. :victory: Сподіваюсь, вони ще тут вигулькнуть...

Рабат
25.09.2006, 16:56
З легкої руки Сашка Левченка дозволив собі втрутитися у цю вельми змістовну і вельми тривалу (хоч поки й безрезультатну) перемовину.
Перечитав все і прийшов до висновку, що проблемами КШФ (КЛФ) у Львові, сьогодні, переймаються в основному кияни (ТімЛіт, Радус) і інші гості зі сходу (Спейсер) :(
Я все ж львівянин, хоч і не можу зарахувати себе до 100%-го любителя жанру, який призвів до створення цієї теми. Але все ж...
Тому пропоную:
– реанімувати ідею створення КШФ у Львові
- провести -0,5-те засідання клубу.
Оскільки, глибоко переконаний, що немає більш радикального способу відкласти проблему у довгий ящик як запропонувати її до обговорення (див цю тему від її початку), пропоную:
у понеділок 02.10.06 активу і пасиву К(Л)ШФ (за термінологією, розробленою шановним О.Л-ко), а також усім іншим шанувальникам статус яких не відповідає згаданим термінам, зустрітися о 18-00 за адресою: м.Львів, вул.Кубійовича 35а, у VIP-залі Арт-кафе (територія академії мистецтв).
Програма зустрічі:
1. Розпиття слабо...алкогольних та інших напоїв (для членів КШЛ вже домовлено про знижку 10%)
2. Утворення оргкомітету КШ(Л)Ф
3. Приспів (див.п.1)
4. Визначення дати проведення установчих зборів КШ(Л)Ф (попередньо пропоную наступного понеділка там же і у той же час)
5. Приспів (див.п.1)
6. Визначення організаційної форми КШ(Л)Ф
7. Приспів (див.п.1)
8. Приспів (див.п.1)
При... :friends:

PS Принагідно пропоную у межах цієї акції утворити більш широкий клуб з робочою назвою "Клуб шанувальників пригод" (подорожі, пригоди, фантастика)
Щодо приміщення: я дозволив собі взяти на певний час до рук ініціативу і годину тому домовився з власником згаданого Арт-кафе про !безкоштовне! надання КШФ (може КШП?) приміщення кафе щопонеділка з 18-00 до 20-00. крім того, з власних запасів, можу надати невеличке приміщення для охфісу, якщо є потреба.

Олександр Левченко
25.09.2006, 17:12
Я вже ЗА!!!
Навіть знайшов на карті вул. Кубійовича, але де там Арт-кафе :eek:, тим паче VIP-зал... :scared: Туди простих фантастів пускають? :(

radus
25.09.2006, 18:14
...я собі!
пане рабат, чому б вам не перебратися до києва? :)

Рабат
25.09.2006, 18:17
Я вже ЗА!!!

Значить нас вже двоє! Хоч один і не фантаст, навіть і не повноцінний шанувальник, але хто б на це звертав увагу! Кворум майже є.

Навіть знайшов на карті вул. Кубійовича, але де там Арт-кафе :eek:, тим паче VIP-зал... :scared:

А академію мистецтв (колишній інститут прикладного мистецтва) знайшов? От-от, а там вже будь-який професор (доцент, ст.викладач, асистент, лаборант, працівник НДЧ,..., студент, нарешті) дорогу вкаже.
Зрештою, ще одна підказка: кінцева зупинка трамваю 4, і вліво до упора :yahoo:

Туди простих фантастів пускають? :(

Не прибідняйся! Народному класикові пустомитівщини зовсім не личить...

Vivisektor
25.09.2006, 18:18
пропозиція прекрасна. от тільки... понеділок день робочий. ще й після дня міста. може на сьому?

Рабат
25.09.2006, 18:26
...я собі!
Що пан Радус мав на увазі?

пане рабат, чому б вам не перебратися до києва? :)
Чи до підкиєва?

Чому б Радусові не побувати на установчих зборах ЛКШ(Л)Ф(П)?

Рабат
25.09.2006, 18:55
пропозиція прекрасна. от тільки... понеділок день робочий. ще й після дня міста. може на сьому?
Можна й на сьому, але все одно збираємось на шосту. Поприспіваємо, поговоримо, почекаємо, коли матимеш змогу підтягнутися. А там вже й поговоримо конкретніше. :friends:

radus
25.09.2006, 18:59
що пан радус мав на увазі?
я, звичайно, можу написати... але моя репутація при тому відчутно постраждає. :)

чи до підкиєва?
це вже не принципово. єдине що - бажано захопити з собою організаторські здібності. :)
бо київський клф лишається віртуальним. на жаль.

Vivisektor
25.09.2006, 19:01
А там вже й поговоримо конкретніше. :friends:

Йой... Це ж не погроза? ;)
Гаразд, буду, кров з носу. :) Девору тре буде передзвонити, як сам у неті не заявиться. І Остапенко. Ну, Хайруліна я так і так зо собов весь час таскаю. :)

Пи.Си. Ну а що це тепер в мене за фіхня з великими літерами? Тимуре, як ви з цією бідою боролися?

Рабат
25.09.2006, 19:13
Йой... Це ж не погроза? ;)
Погроза? Боже борони... Так, невеличке попередження. :victory:
Гаразд, буду, кров з носу.Девору тре буде передзвонити, як сам у неті не заявиться. І Остапенко. Ну, Хайруліна я так і так зо собов весь час таскаю.

От-от! Всім скажи! І оперу напишщи, хай приходить! Чим більше кворуму, тим доленосніші рішення назрівають :victory:

radus
25.09.2006, 19:18
ніяк, теж лише скаржився. :)

Рабат
25.09.2006, 21:19
ніяк, теж лише скаржився. :)
Не в'їхав... на що?
На КШФ чи на великі літери, чи мо' ще на що :scared:

Vivisektor
26.09.2006, 10:10
на кшф. бо немелозвучно. ;) (взагалі-то на тимчасову відсутність великих літер)
і оперу напишщи, хай приходить!
кому-кому?

Рабат
26.09.2006, 11:52
кому-кому?
:cool:
Є такий анекдот про писання опери. Він і згадався мені.

Vivisektor
27.09.2006, 09:58
Знаю. Просто подумав, що, можливо, мова йде про невідомий мені нікнейм невдомої мені особи, яку також слід запросити...