Показати повну версію : Поясніть і підкажіть
Наприклад.. гм...
Хотілося б відкрити у Львові клуб фантастики.
Що для цього потрібно? Хтось має досвід у таких речах і чи можна приєднати фентезі до фантастики?
ДЕВОР написав:
Хотілося б відкрити у Львові клуб фантастики.
Що для цього потрібно? Хтось має досвід у таких речах і чи можна приєднати фентезі до фантастики?
Шановний добродію! Раджу зазирнути на тему "Клуби любителів фантастики" нашого ж розділу - там саме сьогодні ця тема почала обговорюватись. :D І саме у Львові! Що ж до досвіду, то його маю саме я. Бо я був батьком-засновником київських КЛФ "Зоряний шлях" (1989-94) та "Чумацький шлях" (2000 й понині).
Що стосується поєднання фантастики з фентезі: а які проблеми?!
От чому я кажу різні тематики обговорювати в окремих темах.
Тепер по темі:
Нарешті в Україні з*являється нормально ставлення до фентезі та фантастики. І це добре.
Vivisektor
25.10.2005, 11:55
Шановний Деворе! Якось так вийшло, що саме я вже деякий час ношуся з ідеєю створення КЛФ у Львові і вже досяг у цьому напрямку певного врогресу. Тож, по-перше, також припрошую Вас до відповідної тематичної гілки форума Клуби любителів фантастики , люб"язно створеної тут п. Tim-Lit . По-друге, дозволите поцікавитись Вашою особою? Хто ви, звідки, який ви? ;) Вашими координатами, себто контактними даними?
Щодо ж поєднання фантастики і фентезі - питання дивовижне... Зазвичай люди "від фантастики" розуміють фантастику як явище дуже широке - як мінімум це і жанр, і метод; і Кафка, і низькопробні фантастичні боєвики, написані корявою мовою. З такої точки зору фентезі органічна складова фантастики, як і НФ, криптоісторія, альтернативка, космоопера, тощо. Зізнаюся, я й сам більше фентезі вподобаю. ;)
ШЕФ написав:
От чому я кажу різні тематики обговорювати в окремих темах.
Та просто шановний добродій Девор, здається, не помітив теми КЛФ, яка була організована на пару годин до того, як він задав своє запитання - от і вийшло так... Ну, він вже все побачив - я перевірив!
Нарешті в Україні з*являється нормально ставлення до фентезі та фантастики. І це добре. Нормальне і НЕНОРМАЛЬНЕ ставлення були, є й будуть завжди. То особиста справа людей. Одні вважатимуть, що фантастика - це супер, інші, як от згаданий на одній із тем Нікітін - що фантастика взагалі не є літературою. Не треба зважувати на це. Треба свою справу робити...
Так, все - час збиратись у відрядження!.. Бай-бай-бай!.. :D
Якщо ви бажаєте мати справу з повноцінним, але неповнолітнім "активом" - то я до ваших послуг. Цього року випускаюсь, нарешті, зі школи і напрямляюсь у світ філософії, історії, теології і окультних наук - у Католицький університет себто:).
Роблю перші спроби у подолані межі знаходження власного літ. стилю.
Пишу ессе, потоки свідомості на межі утопічного зриву:), потрошку смакую фантастику.
Читаю багато. Здебільшого наукову фантастику, а інколи Желязного:).
Мої контактні дані поки обмежу своїм мобільником : 8097 -70-170-75, і електронною адресою: kill-padre@mail.ru
Якщо буде потрібен домашній телефон, то дам, але за умов всієї серйозності ваших планів тобто, щоб ніхто не дзвонив мені до дому і не приколювався псуючи мені нерви:).
Vivisektor
26.10.2005, 09:50
Домовились. :)
Хлопці!
Тут на гілці "Українська література" виринув такій собі Ян Братенник, котрий полімізуючи з PROPHET, написав буквально наступне:
Своє перше фантастичне оповідання я написав, здається, класі в третьому, перебуваючи під впливом роману Фарнсіса Карсака "Втеча Землі" та кількох оповідань Азімова... На все життя я запам'ятав здивовану пику вчительки, коли вона вислуховувала від мене пояснення незрозумілого їй слова "робот".
Звісно, до тої пори Буличьовська "Аліса" була зачитана до нестями.
Фактично, свої зрілі літературні вподобання я упорядкував класі у десятому, коли зачитувався Франковими збірками (о, який там є смачний декаданс-styling!), Стусом, Уільямом Гібсоном і Професором; намагався опанувати Вінниченкові твори.
То що - наше товариство має шанс знов прирости?!
:D :D :D
Франко,Стус,Вiльям Гiбсон...:)
Привіт, хлопці!
Вчора сталась непересічна подія. До Київа прибув дядько з Дніпропетровщини, який багато років спостерігає... НЛО! При ньому - один CDR фотоматеріалів + один DVD з відео. Дядько приїхав на "Єврокон", аби зацікавити тим повідомленням провідних світових письменників. Бо якщо вони погодяться з’їздити в Синельноково та спостерігати НЛО самі, тоді ті самі уфонавти відкриють мету свого перебування на Землі. Місцеві уфологи його водять за ніс: сайт обіцяли зробити - не зробили; матеріали зкомуніздили й за свої зйомки видають...
(Я під шумок переписав фотки собі на вінт робочої тачки - запропонувати дядьку зробити безкоштовний сайт на Народ.РУ, чи щр?!)
Дядько тупо звернувся до НСПУ. Ясна річ, зі Спілки його одразу переадресували на мене. Я звернувся до Вахтангішвілі ("РеФ") - він сказав, щоб дядько їхав на "Єврокон", платив оргвнесок... а далі виловлював гарісонов, сапковських та інших олдєй в індивідуальному порядку й сам з ними спілкувався.
То може наше товариство зацікавиться тими матеріалами?! Це ж простіше буде...
Як вважаєте?!
:eek: :eek: :eek:
По-перше.
Запропонувати дядьку зробити безкоштовний сайт на Народ.РУ, чи щр?!)
А якби був свій сайт фантастичний, то нічого й не треба було б "запропоновувати". А розміщати, та й по усьому :confused:
По-друге.
Дядько тупо звернувся до НСПУ.
??? :eek: Для чого? Є ж Український науково-дослідний Центр вивчення аномалій, який працює при Музеї космонавтики. Адреса: Київ, вул. Велика Васильківська, 57/3, Киїівський планетарій, ІІ поверх.
По-третє (таке, що випливає з "по-друге")
А якого дідька той дядька контактів шукає? З повідомлення Tim-Lit'у це не зрозуміло. Чи він хоче телепередачу зробити, чи публікацію, чи книжку написати, чи просто матеріал продати? Я гадаю, що в перших трьох випадках ми й дійсно могли б чимось допомогти. Певною мірою, особисто я не проти отримати якісь контакти уфологічного дядька :)
Для чого? Є ж Український науково-дослідний Центр вивчення аномалій, який працює при Музеї космонавтики. Адреса: Київ, вул. Велика Васильківська, 57/3, Киїівський планетарій, ІІ поверх.Я ж кажу, що місцеві уфологи водили його за ніс, брали матеріали нібито на експертизу, а потім видавали за своє. Тож він не йме віри...
Проте це ідея: можу йому зателеонувати та пдказати.
Чи він хоче телепередачу зробити, чи публікацію, чи книжку написати, чи просто матеріал продати? Дядько не проти того, щоб йому допомогли написати книгу - він мені це закидав. Та мені ніколи. Хочеш - займися, я надішлю тобі його координати приватним повідомленням.
Але про його ціль я сказав, здається, чітко:
Дядько приїхав на "Єврокон", аби зацікавити тим повідомленням провідних світових письменників. Бо якщо вони погодяться з’їздити в Синельноково та спостерігати НЛО самі, тоді ті самі уфонавти відкриють мету свого перебування на Землі. В НСПУ ж звернувся, бо не знав, хто проводить "Єврокон". Думав - Спілка...
Розмістив на своєму сайті міні-звіт + 4 фотки про позавчорашню зустріч із "дніпропетровським дядьком" - Віктором Царинником:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/Carynnyk.htm
Найцікавіше: в понеділок, 17 квітня в НСПУ о 18:00 відбудеться засідання Комісії з пригодницької та фантастичної літератури на тему: "Чи прилетять колись на Землю інопланетяни?" Між тим, дядько вже повернувся у своє Синельникове... На "Євроконі" він все ж побував, говорив, за його словами, з "двома поляками". Але, очевидячки, результати розмов невтішні...
Він зрадіє, якщо Спейсер на нього вийде. І дозволив мені розповісти про себе на Комісії НСПУ, показати його знімки. І повісити 2 штуки на мій сайт. Це я поговорив із ним сьогодні по мобілці... Зручна штука!
Але що найцікавіше: сьогодні забіг в НСПУ - і мене там перестрів ще один любитель фантастики, що приїхав на "Єврокон"! Він з Полтавщини, живе неподалік Кацая. Одразу набрав Спейсера - дав поговорити пару хвилин... Може, хлопчина завтра прийде на наш шашликон!.. :) :) :)
Тож хоч би заради отаких контактів варто перебувати у Спілці письменників - мені так здається!.. :D
kokacher
16.04.2006, 23:26
Повернувся сьогодні з Київа і відразу до роботи !
Насамперед, зареєструвався на цьому сайті.
І ось тепер зробив корисну справу : відредагував статтю про місто Синельникове у Вікіпедії , бо там про нього взагалі майже нічого не мовиться.
А взагалі цікаво . Може, зробити якось у Синельниковому виїздне засідання ?
Може, зробити якось у Синельниковому виїздне засідання ?
А що, ідея - супер! Там же, як на околицях Трипільщини, можна заснувати і Мак-Арійське Братство :D
Для невтаємничених: див. коментарі до цієї вишуканої речі - http://gak.com.ua/creatives/1/978 :p
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008