Показати повну версію : Політика...
Desert_Eagle
04.04.2008, 22:52
Вітаю, шановні Панове!
Як ви вважаєте, чи можа нашу державу назвати політично мертвою принаймеше на ближче десятиліття?
Чи, можливо, ви вважаєте її абсолютно дієвою?
Якою ви взагалі вважаєте нашу державу..?
Anatoliy
04.04.2008, 23:18
ми, ніколай такий-то, вважаємо нашу державу цілком нормальною державою, тільки з дурнуватими керівниками. якщо називати це "політично мертва держава", то "політично живою" вона стане по смерті керівників.
хм... згадав лекцію з цивільної оборони. лектор нам гарно і доступно пояснював, що ми наймаємо депутатів на роботу, за яку ми платимо їм зарплату з податків. а наші депутуни стали вже не зовсім найманими працівниками, а фактично самовільно призначеними, бо народ не давав їм можливості самим собі збільшувати зарплати, красти, продавати землю, за державні кошти купувати квартири та автомобілі і ще багато-багато чого. коротше, держава в нас непогана - керівництво гівняне.
Desert_Eagle
04.04.2008, 23:26
а наші депутуни стали вже не зовсім найманими працівниками, а фактично самовільно призначеними, бо народ не давав їм можливості самим собі збільшувати зарплати, красти, продавати землю, за державні кошти купувати квартири та автомобілі і ще багато-багато чого. коротше, держава в нас непогана - керівництво гівняне.
Саме це і є ознакою мертвої держави...
Цікаво це ви розділяєте - держава окремо - керівництво окремо...хм...і, зрештою, вважаю, що наш жлобський народ сповна заслуговує такого керівництва...чи ні?
вважаю, що наш жлобський народ сповна заслуговує такого керівництва...чи ні?
no comments... сумно як...
Desert_Eagle
05.04.2008, 01:02
no comments... сумно як...
А ви не згодні?
Anatoliy
05.04.2008, 01:06
Саме це і є ознакою мертвої держави...
Цікаво це ви розділяєте - держава окремо - керівництво окремо...хм...і, зрештою, вважаю, що наш жлобський народ сповна заслуговує такого керівництва...чи ні?
ну так держава - то не лише керівники :)
а під словом "жлобський" ви мали на увазі розбещений, постійно дегенеруючий, безпринципний і таке інше? такими зробила цей народ держава з недолугими керівниками (не зробила так, щоб усі мали нормальну освіту, щоби мали якусь мораль, споїла майже всіх...). взагалі в мене є багато поганих слів, щоби про це говорити, але, якщо я не помиляюся, правила форуму забороняються "висловлювати думку", якщо вона тут буде написана такими словами, як я про то думаю.
держава, в якій здатна мислити молодь дозволяє собі поверхневі й лузерські бубоніння в стилі бабусь на лавочках під під'їздами штибу "ето всьо власть вінавата"; держава, народ якої чекає, що добробут і лад їм хтось мусить принести на "тарєлочкє с галубой кайомачкай"; держава, менталітет народу якої є абсолютно пасивним (тощо, тощо, тощо), - таки мертва.
навіть не чіпаючи питань нації.
Принагідно...
Остап Вишня
Чухраїнці
(Спроба характеристики)
ПЕРЕДМОВА
“Чухраїнці”, як ми знаємо, це дивацький нарід, що жив у чудернацькій країні “Чукрен”.
Країна “Чукрен” була по той бік Атлантиди.
Назва — “чухраїнці” (і про це ми знаємо) — постала від того, що нарід той завжди чухався...
В цій моїй науковій праці ми спробуємо, за виконаними матеріалами, зазнайомити з характеристикою вищеназваного дивного народу.
РОЗДІЛ І
Країна “Чукрен”, як про те свідчать матеріали, знайдені при розкопках гробниці чухраїнського царя Передери-матнюріохора, розлягалася на чималім просторіні від біблійської річки Сону до біблійської річки Дяну. Біля річки Дяну простягалося пасмо так званих Кирпатих гір. Це — на заході...
Південь країни “Чукрен” обмивало море з водою синього кольору. Синім те море зробилося дуже давно, ще тоді, коли найбільша в світі катаклізма — бог одділив океани від землі. Тоді те море хотіло зробитися океаном — надулося, посиніло, та так синім на ввесь свій вік і залишилося.
В синє море текла найулюбленіша чухраїнцями річка Дмитро. А на південному заході була велика річка Дсітро. Од цих річок і чухраїнці прибрали назв: Наддмитрянців і Наддсітрянців. Наддмитрянці — це ті, що жили над річкою Дмитром, а Наддсітрянці — над Дсітром.
Чухраїнців було чимало і щось понад тридцять мільйонів,— хоч здебільша вони й самі не знали, хто вони такі суть...
Як запитають було їх:
— Якої ви, лорди, нації?
Вони, почухавшись, одповідають:
— Та хто й зна?! Живемо в Шенгерієвці. Православні.
“Чукрен” була країна хліборобська. На ланах її на широких росли незнані тепер хліба: книші, паляниці, перепічки...
А найбільше чухраїнці любили на вгородах соняшники.
— Хороша,— казали вони,— рослина. Як зацвіте-зацвіте-зацвіте. А потім як і схилить і стоїть перед тобою, як навколюшках... Так ніби він — ти, а ти — ніби пан. Уперто покірлива рослина. Хороша рослина.
РОЗДІЛ II
Мали чухраїнці цілих аж п'ять глибоко національних рис. Ці риси настільки були для них характерні, що, коли б котрийсь із них загубився в мільйоновій юрбі собі подібних істот, кожний, хто хоч недовго жив серед чухраїнців, вгадає:
— Це — чухраїнець.
І ніколи не помилиться...
Його (чухраїнця) постать, його рухи, вираз, сказать би, всього його корпуса — все це так і випирає оті п'ять голівних рис його симпатичної вдачі.
Риси ці, як на ту старовинну термінологію, звалися так:
1. Якби ж знаття?
2. Забув.
3. Спізнивсь.
4. Якось то воно буде!
5. Я так і знав.
Розглянемо поодинці всі ці п'ять характерних для чухраїнця рис.
Нагадаємо тільки, що розкопані матеріали сильно потерпіли од тисячолітньої давнини, а декотрі з них й понадривані так, ніби на цигарки, хоч матеріали ті ні на книжки з сільського господарства, ні на газети не подібні.
Одну з книжок, писану віршами, викопано разом із глечиком.
Академіки кажуть, що, очевидно, чухраїнці накривали глечики з молоком поезією: настільки в них була розвинена вже тоді культура. Книжка дуже попсована, вся в сметані. Сметана та взялася струпом. Хімічний дослід того струпа виявив, що то — крейда. Як догадуються вчені, сметану ту було накрито книжкою біля якогось великого міста.
Отже, дуже тяжко працювати над тими матеріалами. Через те характеристика кожної національної чухраїнської риси може бути не зовсім повна. Ми зарані просимо нам те дарувати. Не ми в тому винні, а тисячоліття. Вивчати науково кожну окрему рису ми, за браком часу й місця, навряд чи зможемо. Доведеться обмежитись наведенням для кожної з них наочних прикладів: так, ми гадаємо, буде й швидше, й для широкого загалу зрозуміліше.
Якби ж знаття
Найхарактерніша для чухраїнців риса. Риса-мати. Без неї чухраїнець, а риса ця без чухраїнця — не риса. Повстала ця риса в чухраїнців от з якого приводу. Вшивав один із них хату. Зліз аж до бовдура і посунувся. Сунеться й кричить:
— Жінко! Жінко! Соломи! Соломи! Соломи!..
Геп!
— Не треба...
Це, значить, кричав чухраїнець жінці, щоб вона, доки він гепне, соломи на те місце, де він гепне, підіслала. Не встигла жінка цього зробити. Тоді виходить: “Не треба”.
І от після цього й укоренилася глибоко ця риса в чухраїнцеву вдачу. Як тільки яка притичина, зразу:
— Якби ж знаття, де впадеш,— соломки б підіслав.
Або:
— Якби знаття, що в кума пиття...
І так в кожнім випадку життя чухраїнського цивілізованого.
От будують чухраїнці яку-небудь будівлю громадську. Збудували. А вона взяла і упала. І зразу:
— Якби ж знаття, що вона впаде, ми б її не сюди, а туди будували.
Є серед матеріалів характерний запис, як попервах чухраїнці свою культуру будували. Узялися дуже ретельно... А потім за щось завелись, зразу за голоблі (була в них така зброя, на манір лицарських середньовічних списів) та як зчепились полемізувати... Полемізували-полемізували, аж дивляться — у всіх кров тече... Тоді повставали й стогнуть:
— Якби ж знаття, що один одному голови попровалюємо, не бились би.
Сильно тоді в них культура затрималася... Та й не дивно: з попроваленими головами не дуже культурне життя налагодиш... Вирішили якось вони театр організувати. Запросили спеціальну людину. Бігали,
говорили; обговорювали. Хвалилися, перехвалювалися. Підвела їх та людина: не організувала театра, а зовсім навпаки.
Тоді почухались.
— Якби ж знаття...
І почали знову.
І не було жоднісінького чухраїнця без отого знаменитого:
— Якби ж знаття...
Якось-то воно буде. Я так і знав.
З цією головною рисою тісно з'єднані четверта й п'ята риси в чухраїнців, а саме: “якось-то воно буде” та “я так і знав”.
Коли чухраїнці було починають якусь роботу, хоч би в якій галузі їхнього життя та робота виникла, і коли хто-небудь чи збоку, чи, може, трохи прозорливіший зауважив:
— А чи так ви робите?
Чухраїнець обов'язково подумає трішки, почухається і не швидко прокаже:
— Таї Якось-то вже буде!
І починає робити...
Коли ж побачить, що наробив, аж пальці знати, тоді:
— Я так і знав!
— Що ви знали?
— Та що отак буде!
— Так навіщо ж ви робили?
— Якби ж знаття...
— Так ви ж кажете, що знали?
— Так я думав, що якось-то воно буде!
Один індійський мудрець, коли йому про це тоді розповідали, сказав:
— Дивне якесь perpetuum mobile.
Забув. Спізнивсь.
Друга риса — “забув” і третя — “спізнивсь” характерні так само риси для
чухраїнців, але вони особливих пояснень, гадаємо, не потребують...
— Чому ви цього не зробили?
— І-і-і-ти! Забув! Дивись?!
Або:
— Чого ж ви не прийшли?
— Та засидівсь, глянув, дивлюсь — спізнивсь! Так я й той... облишив. Якось-то, сам собі подумав, воно буде.
Істинно дивний народ.
РОЗДІЛ III
Країну “Чукрен” залила стихія разом із Атлантидою. Один чухраїнський поет, грізної стихії перелякавшися, заліз на височенну вербу й чекав смерті. Коли вода вже заливала його притулок, він продекламував журно:
Ой, поля, ви, поля,
Мати рідна земля,
Скільки крові і сліз
По вас вітер розніс.
А в цей момент пропливав повз ту вербу атлантидянин і, захлинаючись уже, промовив:
— І все по-дурному!
ПІСЛЯМОВА
Читав я оці всі матеріали, дуже сумно хитаючи головою. Прочитавши, замислився і зітхнув важко, а з зітханням тим само по собі вилетіло:
— Нічого. Якось-то воно буде. Тьху!
Anatoliy
05.04.2008, 02:02
:) а я не чухраїнець (мені не властива жодна риса). я просто констатував факт. в тому, що люди є пасивними - винна держава. людина не може бути іншою, якщо іншого її не навчили. (вона, звісно, може навчитися чогось з книжок, але їх також не навчили читати, бо навчили лише дивитися телевізор) так само не може мауглі (та й по-барабану хто) навчитися говорити, якщо його хтось не навчить. одна людина ніц не може зробити для держави. ще менше можуть зробити кілька людей. якщо ж кожна людина буде думати не про себе гарну, а про свою сім'ю, - буде чудова держава, яка будуватиметься на тисячах менших держав. от і все.
в тому, що люди є пасивними - винна держава
а в контексті таких наївних неусвідомлених заяв "держава" як тлумачиться?
А ви не згодні?
уявiть собi- не згодна! але в полiтицi некомпетентна- тож забираюся iз теми якнайшвидше...
Андрон Кобила
06.04.2008, 00:02
Давайте для початку розберемося через що взагалі "сыр-бор".
Підтримю думку про те, щоб це не перетворювалося розмови "за жизнь".
якщо це "політика", то давайте згадаємо про три рівні, на яких взагалі можна про неї говорити ( які відомі всім, хто зацікавлений, особливо хто навчається на політології, в чому скромно зізнаюся,))
Отже: рівень науковий, рівень перетворюючий та рівень "звичайний".
для громадян, і це нормально, притаманно дискутивати про політику, зокрема й про категорію живий/мертвий щодо держави.
для політтехнологів (перетворюючий) - "мертва держава - погана держава")) (не приносить зиску, мена суб"єкта прикладання енергії)
з точни зору науки (вищий рівень) - "живості-мертвості" для держави немає у сенсі "якості" керівництва, це питання скоріше щодо ефективності держ устрою, або легітимації влади (не плутати з легітимністю!,))
з висоти свого "маленького наукового авторитету")) - українська держава не мертва, й вже не буде мертвою (хоча б як необхідна для важких гравців фігура на геополітичній дошці).
а щодо "керівництва" - його, імхо, потрібно шпиняти безперестанку! не дивлячись на кольори (згадаймо стару малайську казку, про як є класний радянський мультик: з одного селища дракон драв данину, але який би лицар його не боров, опустившись у скарбницю сам обростав хвостом й лускою)
Desert_Eagle
06.04.2008, 19:59
Андроне, про жодну науковість, чи навіть, натяк на неї тут мова не йде...
Йдеться про те що наша держава, як якась політична одиниця (не впевнений що коректно висловився) є абсолютно мертвою тому, що в ній не діє жоден з державних механізмів. Тобто: не діє податкова система, система освіти працює переважно не в тому напрямку (я б сказав навіть в антидержавному напрямку), не діють правоохоронні органи, не існує армії, не існує жодного соціального захисту....не інує нічого. Державний управлінський апарат є повнітю не дієвим, тому що потопає у власних інтригах... Правлячі кола живуть абсолютно своїм життям, а громадяни своїм...Ця держава в разі чого (не дай Боже) виявиться абсолютно безсилою перед будь якими зовнішніми втручаннями...карочє, всьо по Марксу - передреволюцйна ситуація, блін!
Десь ще прозвучала думка про те, що наш народ жлобами зробила держава...Нічого подібного! Коли існує монолітна нація, то жодна держава не переведе її на таке бидло...Приведу в приклад поляків - жодна держава, в складі якої вони б не перебували не зробила з них холуїв (навіть російська імперія), бо вони просто поляки, бо вони монолітна нація. Те ж саме стосується і прибалтів і ще багатьох...А які молодці Фіни - в 39 році совки втікали звітам так, що мало галіхве свої не погубили - оце нація! А ми? Ми самі дозволили зробити з себе те чим ми є на сьогодні. Не держава винна в тому, що народ жлоби, а сам народ в цьому винен.
І повертаючись знову до держави - чому ця держава не робить нічого щоби ситуацію виправити?
І що ж ми маємо на 16 рік незалежності? Схід України, котрий живе сам по собі , і, котрому ця незалежність взагалі не потрібна (бо вони просто не знають для чого воно нада), Захід, який теж живе абсолютно своїм життям і Київ (зі всіма владними структурами), який точнісінько так само існує сам по собі!
На цій ериторії можуть утворитися дві "живих" держави, а поки що та одна, яка об"єднує ці території, як на мене є мертвою, як мінімум на ближче десятилітя!
untitled
06.04.2008, 20:31
потрiбно щоб пройшло поколiння яке виховувалось в совку...треба викорiнити багато речей, якi вважаються нормальними...а це потрiбно перечекати
По ТВ була програма, i кореспонденти пыдходили до людей, якi щойно викинули щось на асфальт...i бидло якесь на запитання: чому ви кидаэте лушпиння насiння на землю, сказав А шо я так завжди роблю
В нас покалiчена i заторможена нацiя...потрiбно час
acid drinker
06.04.2008, 20:33
о, про освіту достобіса точно =(
про решту не дуже в курсі, але, боюся, теж не без рації.
проблема в тому, шо київ незрозуміло як ділити. дві живих држави теж не утворяться, бо схід попроситься до росії одразу після прощання із заходом (у них навіть конфесія одна переважно), а потім почне дуже активно проситися назад.
шо робитиме захід - не знаю. але навряд чи йому буде значно гірше.
щодо держави... потрібна диктатура. тобто потрібен диктатор. проукраїнський, звичайно. мені так здається. тому шо ці кілька відсотків інтелігенції зараз ніц зробити не можуть - це їх у нормальному сценарії вистачає.
варни змішалися. ситуація таки переломна. і то далеко не тільки за марксом.
2 untitled - перечекати це теж дуже поганий варіант. тому шо так, повмирають старпери, на котрих тримаються різні там комуняки, але бидло своїх дітей виховуватиме якраз так, як воно виховане. совок винен, але ж йолки, подивися на дітей, народжених вже в незалежній. мені страшно.
але навіть хай. для повного розриву контакту між поколіннями треба близько 150 років. у мене особисто стільки часу нема...
Desert_Eagle
06.04.2008, 20:50
...для повного розриву контакту між поколіннями треба близько 150 років. у мене особисто стільки часу нема...
Теж достобіса точно...але, думаю, стільки і прийдеться чекати....
Але ж як хочеться пожити у нормальній державі, будучи гомадянином якої, маєш, на правду, речі, якими можеш гордитися...зараз же маємо голі ілюзії. Щоб переїжджаючи, приміром, кордон жоден європейський митник, побачивши Тризубець на паспорті не схотів запитати одразу "шо, хлопці, везем?"...
Хочеться щоб усе стало на свої місця....щоб героїв називали героями, ворогів ворогами, а окупантів окупантами...
untitled
06.04.2008, 22:11
та ми до того можливо і не доживем...
сеодно в нове покоління думаю трохи реабілітує ситуацію...
потрібно обовязково ще знищити уродів, які наставляють ворожість на людей...один до одного...
Непотрібно давати всім хто хоче вискакувати з лозунгами наприклад не хочу дивитись кіно на українській...було з цим переходом потихіше, не було б такого казусу...це все тільки наганяє зла
Desert_Eagle
06.04.2008, 22:18
А хочеться ж дожити...
Андрон Кобила
07.04.2008, 00:00
Из двух зол побеждает самое злобное. вот его-то и называют добром.
Ігле, яка науковість, просто трохи корисної інфи, щоб не перетворити це у розмови "за жизнь".
Навіть така держава не мертва! просто хвора, калічена, але існує - тому від нас самих залежить, чи візьмено процес лікування у свої руки.
пропоную не у всьому гидити совок. от сис-ма освіти чи медицини, так вже неодхідно було развалювати?
щодо прикладу прибалтики, фінів, без образ щодо них - ми іншого маштабу нація. пишатися локальною перемогою, зумовленою географією - не для нас.
що можуть ті ж Естонці у геополітичному плані? солдати у Іраку? не смішіть. сателіт у геопотіці. Україні ж, вистачило б розуму, до снаги бути самостійним гравцем. суддею гео-мега битви гігантів біполірного світу,)
щодо часу - чекати все одно доведеться. а як повелися німці в 1918 у Києві - випороли всіх бродяг й одразу вокзал став чистим, факт. Гітлер в 30хх: перевірка квитків у поїздах, зайці наліво, інші на право. хто на ліво - розстріл. 1 акція - більше безбілетників немає. але права людини. зараз час не той, потрібні інші але аналогічні заходи.
сенсенція одна: ми і наша влада - то два різні народи!,))
Щоб переїжджаючи, приміром, кордон жоден європейський митник, побачивши Тризубець на паспорті не схотів запитати одразу "шо, хлопці, везем?"...
То треба не возити, нє?
Це вже питання менталітету, а не держави і влади.
А біс його зна, що робити. Якщо сидіти й чекати, коли хтось щось зробить, або тікати в комфортніші країни, або тільки жалітися, - звісно, нічого на ліпше не зміниться.
Про диктатуру не згодна. То хіба що на сході допоможе, де менталітет більш змоскальщений.
Desert_Eagle
07.04.2008, 01:03
ХА-ХА-ХА!!!
А у нас він менш змоскальщений? Так?
я не зовсім про те. але ну його...
Desert_Eagle
07.04.2008, 09:16
То треба не возити, нє?
Оце вже питання влади... Від веселого життя ніхто не возить. Це те про що я говорив перед тим - про недієву податкову, митну систему, про неіснуючий соціалнй захист...Зараз іде гонитва за баблом по дуже простій причині - ніхто не має жодних гарантій на майбутнє.
А біс його зна, що робити. Якщо сидіти й чекати, коли хтось щось зробить, або тікати в комфортніші країни, або тільки жалітися, - звісно, нічого на ліпше не зміниться.
Про диктатуру не згодна. То хіба що на сході допоможе, де менталітет більш змоскальщений.
Так в тому то і вся справа - справжні патріоти (ті які патріотами були і при совку і залишилися такими сьогодні) щось роблять, тільки їх замало - про то писала Ейсід. А в нормальних, здорових державах, в державах однонаціональних, патріотами є всі. В таких державах виключена ситуація щоб жменька інтелігнції тягнула на собі все те що тягне у нас...
ПРО ДИКТАТУРУ ЗГОДЕН З ЕЙСІД!
StefanSS
07.04.2008, 12:27
То треба не возити, нє?
Якраз це питання стосується і влади. Хіба маємо сидіти, чекати, що Балоги, не гребуючи контрабандою, привезуть нам комп'ютери? Чи самі привеземо? ;) Чи, може, Профет за те, щоб українці саменькі це виробляли? Тоді владу треба РАДИКАЛЬНО міняти!
(диктаторська влада - погана річ. При ній можна ображати ні в чому не винних дітей при дивній бездіяльності диктатора - чи не так, Ейсід? чи, напр., у Ейсід мало влади відсікати такі речі? так що тут Ейсід я не вірю зовсім! хоча стосовно Ейсід диктаторські методи таки необхідно застосувати - аби вона відчула смак любого їй диктаторства! коротше кажучи, ситуація відстежується :))
Desert_Eagle
07.04.2008, 12:44
(диктаторська влада - погана річ. При ній можна ображати ні в чому не винних дітей при дивній бездіяльності диктатора - чи не так, Ейсід? чи, напр., у Ейсід мало влади відсікати такі речі? так що тут Ейсід я не вірю зовсім! хоча стосовно Ейсід диктаторські методи таки необхідно застосувати - аби вона відчула смак любого їй диктаторства! коротше кажучи, ситуація відстежується :))
Слухай, красачєг, у тебе була нагода поговорити про то у Львові, так би мовити, "на живо"...Давай ти не будеш флудити у тему і махати кулаками у повітрі. Ок? Не хотів би до цього ще раз повертатися!
Андрон Кобила
07.04.2008, 13:56
Якраз питання менталітету, тут я з Профет. Як може митна система бути дієвою, при одному з найкращих законодавст якщо корупціонери на чолі? + визнано, що наша конституція виписана не гірше за к. розвинених країн.
на початку незалежності рухівців питали: ви ратуєте за вільну, багату Україну, ви будете брати хабарі? - ті лиш посміхалися. якщо ви такі чисті, то чому не подістк приклад "москалям-хабарникам"? насправді ж корупція лиш посилюється.
Тепер щодо диктатури. Диктатурі - "ні". Авторитаризм - Світле майбутнє України.,)
Це не тотожні поняття. Якщо диктатура - всевладдя групи або одного, то Авторитаризм - жорстке дотримання законів, примусове, жортскуй контроль силових структур. Тіко так можна переламати "сам хап - і хай там горить. накрався і на мальдіви".
Влада у всіх пострадянських країнах - один народ, громадяни - інший!
Desert_Eagle
07.04.2008, 14:24
Та ні...коли лікарям і вчителям не платять нічогісінько і вони змушені тягати "контрабас" і стояти на базарі, то не питання менталітету (сорі за, можливо, надто банальний і попсовий приклад)... Справа в тому, що сам трохи в тому замачався і маю повно знайомих які тим займаються - повір не з вселого життя і не через жлобську ментаьність - то просто люди, які не чекають доки їм дадуть, а йдуть і беруть самі.
Що ж стосується корупції то порібна просто потужна державна пропаганда...Але ж не буде її проводити той хто сам хапає де бачить, правда ж?
Справа в тому що все під силу лише монолітній нації, а в нас її нема...Полякам і Прибалтам все вдалося чомусь...Мало того їм ще й вдалося в своїй державі кацапів на коліна поставити, за що взагалі ціни їм нема!
Авторитаризм чи тоталітаризм...в нашій державі це не принципово...Справа в тому що в нинішніх умовах Україні не потрібен президент - нам зараз потрібен вождь!
Чекаю на Українського дідуся Адольфа, або як мінімум Піночета!
я не розумію, як можна розглядати державу і народ окремо, як ледь не полярні поняття, і вважати, що одне винне іншому. я не розумію, як можна бідкатися, що "нагорі" такі погані дяді й тьоті, коли сам не здатен щось із тим зробити.
щодо диктатури - не знаю прикладів, коли вона призвела до реального позитивного результату. і так чи так варіант із прийнятною для нас (мене) ідеологією диктатора аж надто утопічний, щоб серйозно про нього говорити.
Anatoliy
07.04.2008, 20:59
Справа в тому що в нинішніх умовах Україні не потрібен президент - нам зараз потрібен вождь!
от із цим погоджуюся на всі сто. тільки б той вождь був українцем за поглядами. тоді все буде класно :)
чудовий менталітет у нас, нічо не скажеш. тільки й подавай доброго дядю, який прийде і все за всіх зробить, аби самому попу з дивана не відривати...
Desert_Eagle
08.04.2008, 00:12
Профет, а що особисто ви зробили для нашої держави???
Напишіть, будь ласка, кожен від себе хто вважає що зробив щось для своєї держави (відірвав попу з дивана тобто)...чи чиїсь батьки чи діди можливо...Дуже було б цікаво почути - на повному серйозі. Нумо!
а я що - не українка, щоб попу відривати? :)
насправді мій внесок манюній зовсім. але він радше є, ніж його нема. і тут то обговорювати якось не хочеться.
Desert_Eagle
08.04.2008, 00:49
Супер! Цікаво почути інших!
Anatoliy
08.04.2008, 01:11
ну, мій внесок, мабуть, не більший за внесок профет. ось в підписі наприклад (перейдіть за посиланням). робив не для себе, мені за то не платили, робив для інших (і потратив більше року на все). це я зекономив гроші з бюджету, бо тепер не доведеться платити за те, що вже зроблено безплатно. може, ще щось корисне робив... але то важко якось згадати...
Anatoliy
08.04.2008, 01:19
чудовий менталітет у нас, нічо не скажеш. тільки й подавай доброго дядю, який прийде і все за всіх зробить, аби самому попу з дивана не відривати...
ні, дядя не для того, щоби щось робив за мене чи за когось іншого. дядя для того, щоби прийшов та так дав усім по шиях, щоби ті всі підірвали свої гепи з місця вічного сидіння та почали щось робити і менше скиглили. усе страшенно просто :)
гм... такого дядю хочу.
тільки реального такого розвитку подій ніяк не бачу :(
це я зекономив гроші з бюджету, бо тепер не доведеться платити за те, що вже зроблено безплатно.
це класно, звісно, тільки в нас раціонально розпоряджатися коштами навіть за бажання майже ніхто з уповноважених на те людей не вміє, так що можуть і вдруге, і вдесяте вже зроблене переробити... та й не фінансуються в нас такі речі з бюджету, на жаль.
Anatoliy
08.04.2008, 02:53
гм... такого дядю хочу.
тільки реального такого розвитку подій ніяк не бачу :(
всі такого дядю хочуть. а от коли такий дядьо буде - то й розвиток подій буде відповідний :)
це класно, звісно, тільки в нас раціонально розпоряджатися коштами навіть за бажання майже ніхто з уповноважених на те людей не вміє, так що можуть і вдруге, і вдесяте вже зроблене переробити... та й не фінансуються в нас такі речі з бюджету, на жаль.
насправді та річ (словник), маю на увазі його друкована версія, була видана за бюджетні кошти на замовлення державного комітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення україни за національною програмою соціально значущих видань. до речі, навіть був такий собі указ президента україни у серпні 1999 року "про розвиток національної словникової бази". шкода, що зараз про то вже забулися, тому й доводиться все робити волонтерам (а їх, повір, дуже вже багато :) ).
всі такого дядю хочуть. а от коли такий дядьо буде - то й розвиток подій буде відповідний
а оце і називається "якось-то воно буде". бо раптом не знайдеться такого дяді? тобто, так чи так розраховувати, що хтось прийде і все зробить як треба, не варто...
Anatoliy
08.04.2008, 03:20
ні, воно буде не "якось". буде все чудово. дядьо буде :) покоління ж підростає - совєтскій менталітет ше залишається. навіть я був би тим "дядьом", якби мене туди хтось пустив (але, якщо відверто, політика - то не моє - брехати не люблю, та й роблю то вкрай рідко... майже ніколи).
Безпідставний оптимізм ні до чого хорошого не приводить. Якщо просто чекати, коли все буде добре, - ростимуть такі ж само совки, а ніяке не нове свідоме покоління. Не були б Ви тим дядьом - через пасивну позицію хоча б. Бо дядя має має прийти і взяти, а не "якби хтось пустив"...
Black3012
08.04.2008, 16:53
потрiбно щоб пройшло поколiння яке виховувалось в совку...треба викорiнити багато речей, якi вважаються нормальними...а це потрiбно перечекати
По ТВ була програма, i кореспонденти пыдходили до людей, якi щойно викинули щось на асфальт...i бидло якесь на запитання: чому ви кидаэте лушпиння насiння на землю, сказав А шо я так завжди роблю
В нас покалiчена i заторможена нацiя...потрiбно час
А дзуськи!
Веду більш-менш здоровий спосіб життя, так що скоро не загнусь, не надійтесь! Мушу вас засмутити, мої юні та непримиренні реформатори, що ніхто, як ми, совки, знаємо, яким злом є держава. Ми навчились лізти без черги, косити від армії, перекручувати назад лічильники, потай слухати ворожі радіостанції та лазити через паркани не від хорошого життя, так що, чи мертвіша держава, тим краще. Хай до нас не пхається!
Black3012
08.04.2008, 16:56
Бо в наш час держава - це кілька пузатих дядьків, які хочуть залізти до нас у кишені, голови і вени, поставити тавро на лоба і поганяти, як худобу.
Anatoliy
08.04.2008, 20:22
Безпідставний оптимізм ні до чого хорошого не приводить. Якщо просто чекати, коли все буде добре, - ростимуть такі ж само совки, а ніяке не нове свідоме покоління. Не були б Ви тим дядьом - через пасивну позицію хоча б. Бо дядя має має прийти і взяти, а не "якби хтось пустив"...
ну, можливо, так і є. але я далеко не пасивний :) просто нахабністю не вирізняюся :)
і хто сказав, що оптимізм безпідставний? може, я на інтуїтивному рівні вічуваю, що незабаром буде щось цікаве, бо всім вже та політика настільки обридла, що врешті в когось таки поїде дах.
Це точно, від політики вже під'їзжає дашок. Головне це критично мислити, і не про все, а про те, що вам треба. І, взагалі, мистецтво повинно бути поза політикою, тому що інакше це галімий піар.
StefanSS
09.04.2008, 17:13
2 Eagle
Сам приїхав у Львів інкогніто, ховаючись, мене не повідомив, а тепер хизується... Наступного разу попередиш чітко і ясно! Бажаючі поговорити з тобою безперечно є. Мій брат Кличко-молодший (клікуха в нього така) не бачить у цьому проблем.
Але чи інтелектуальна то буде дискусія? Ауреліано в темі "Расизм..." гарно написав про горилу, він за ними тепер спостерігає зблизька.
В політиці має панувати сила закону, а не закон горилячої сили. не за кожною ж громадянкою весь час ходитиме охорона!!! І добре, аби цей форум був для декого наукою.
Black3012
10.04.2008, 16:43
Це точно, від політики вже під'їзжає дашок. Головне це критично мислити, і не про все, а про те, що вам треба. І, взагалі, мистецтво повинно бути поза політикою, тому що інакше це галімий піар.
Ого! (чухає потилицю)
Мені треба хати (питання про іпотеку і кредити напряму залежить від політичної погоди), мені треба думати про роботу (кожен раз, як політика викидає коники, мені доводиться по-новому налагоджувати зв"язки з клієнтами, не кажучи вже про податкові примхи), хочеться випити пива з колєгами (інфляція через політичні пертурбації призвела до того, що бабла в кишені на всіх не вистачає)...
Блін! Всюди політика! Як же про неї, рідну, не писати?
Ну і шо? Ви вирішили свої проблеми з хатою, клієнтами і пивом? А може ви їх вирішите, коли прийде до влади Тимошенко (Ющенко, Янукович, Лукашенко, Путін). Не будьте наївним Black, краще грабаніть банк.
Desert_Eagle
12.04.2008, 14:06
+1)))
Як показує практика це один з абсолютно політкоректних ходів в нашій державі...
Напишіть, будь ласка, кожен від себе хто вважає що зробив щось для своєї держави... чи чиїсь батьки чи діди можливо..
моя бабуся оперувала на фронті ранених, рятувала їм життя. потім була головним лікарем міста, до якого усі ходили, і завжди були вдячні.
Мій дід був майстер терезів, зробив відкриття( які- зараз точно не назву).
Моя мама- викладач муз.літератури. Виховала багато чудових музикантів, привила любов до класичної музики, навчила вслуховуватися в світ музики.
Мій дядя пече смачні торти)) ощасливлює людей))
Я "перевела" на укр. мову кілька своїх друзів( принаймні, вони нею почали охоче спілкуватися), перед цим сама нею захопившись десь у років 19.
Це для Держави?)) а так- хіба що мітингувала під час Помаранч.революції в Одесі. А сестра їздила в Київ на Майдан.
А ще- співала тут полякам укр. щедрівки- вони були у захваті від укр. мови!!!:aga:
Desert_Eagle
12.04.2008, 21:32
Що стосуэться вас, то, дуже навіть, похвально...а от про батьків і дідів, тут ви не зовсім праві - то все робилося для держави якої зараз не існує...яка була окупантом у нас...
що значить про батьків не те- моя мама ЗАРАЗ викладає!!!
p.s.добре, окупантом у нас... думаєте, там на війні це було важливо- українець, росіян?!?
але Ви праві: то не для держави- то для людства...
4esterfielter
13.04.2008, 04:03
три точки... в мене гіуметрія хрумаїть... а шо ти питав? шо такен політика? а її нема!!! її придумалит в 90х...
Desert_Eagle
13.04.2008, 15:13
Та на початку взагалі йшлося про те що наш політичний просір є мертвим...
Black3012
14.04.2008, 13:46
Ну і шо? Ви вирішили свої проблеми з хатою, клієнтами і пивом? А може ви їх вирішите, коли прийде до влади Тимошенко (Ющенко, Янукович, Лукашенко, Путін). Не будьте наївним Black, краще грабаніть банк.
Я хотів сказати, що від політики ніхто ще не сховався. Як не вмовляйте себе, що ви поза політикою, політика вас дістане (Вейк ап, Ромб, зе політікс хез ю!)
Розпочинається президентська виборча кампанія. Розпочинається з... підтримки чинного Президента громадськістю, прихильною до Віктора Ющенка:
22 квітня 2008 року
м. Київ
ЗАЯВА
За підсумками 77 засідання Українського клубу на тему «Другий термін Президента Ющенка неминучий. Хто за? Хто проти? Хто утримається?», що відбулось 21 квітня 2008 року у конференц-залі Міжнародного Центру національного відродження, Правління Українського клубу заявляє:
1. Другий термін Президента Ющенка неминучий.
2. Другий термін Президента Ющенка потрібен не тільки і не стільки Віктору Ющенку – він потрібен Україні.
3. Україна потребує семирічного терміну стабільності і демократії заради утвердження України як незалежної, самостійної, соборної держави – відповідального і вагомого гравця у системі колективної безпеки в Європі.
4. Для уможливлення другого терміну Президента Ющенка необхідні наступні фактори:
а) політична воля самого Віктора Ющенка;
б) переформатування політичної команди Президента;
в) формування дієвої стратегічної програми позитивного розвитку України на найближчі 7 років;
г) приведення у політику свіжої політичної крові з числа політиків з новим стратегічним мисленням на базі українських цінностей.
5. Україні потрібна детінізація усіх сфер державного та суспільного життя протягом наступних семи років.
6. Український клуб сприяє формуванню якісно нової правої політичної сили, що має програму позитивного розвитку України на наступні 30 років і пропонує громадянському суспільству повноцінний діалог та дієві механізми створення достойної, комфортної, європейської країни.
В основу діяльності нової правої політичної сили закладено базові українські цінності, детінізація усіх сфер державного і суспільного життя, механізми самореалізації громадян України, формування з населення безвідповідальних споживачів суспільства відповідальних і свідомих громадян європейської країни, а на базі цього суспільства – формування свідомої, відповідальної, україноцентричної еліти.
7. Починаючи з 12 травня 2008 року Український клуб запроваджує низку круглих столів у столиці та реґіонах з єдиним порядком денним: «Політика Президента Віктора Ющенка: від програми до реалізації». Провідні експерти Українського клубу проаналізують соціальну, економічну, гуманітарну, внутрішню та зовнішню політику Президента, проведуть порівняльний аналіз з аналогічною політикою його запеклих опонентів Віктора Януковича і Юлії Тимошенко та запропонують адекватні проекти рішень.
Український клуб готовий до співпраці з усіма здоровими силами в Україні заради реалізації програми української стабільності та демократії.
Правління Українського клубу
Для мене у цій заяві підозрілим є п.4 - про "необхідні" умови. Адже (перепрошую!) ніхто не знає, чи має чинний Президент "політичну волю" до змін та "переформатування політичної команди Президента", "формування дієвої стратегічної програми позитивного розвитку України на найближчі 7 років", "приведення у політику свіжої політичної крові з числа політиків з новим стратегічним мисленням на базі українських цінностей"?! Поки що я особисто нічого подібного не спостерігаю.
Щось подібне вже було у 1999 році. Тоді від прибічників чинного на той час Президента Кучми теж можна було почути аналогічні завіряння - нам, мовляв, потрібна стабільність на найближчу п'ятирічку... І закінчилося все Помаранчевою революцією та вимазуванням лайном усіх прибічників "кучмократії".
Нині ж другий термін Президента Ющенка може обернутися черговими позачерговими (бліннн - :) ) виборами десь у 2011 році - з тріумфом Юлії Тимошенко. Або новою революцією з ліквідацією інституту президентства в Україні.
А що думають інші?..
4esterfielter
24.04.2008, 16:09
мені взагалі-то все одно... моє щастя від президента не залежить. це він від мене залежить. от.
Black3012
24.04.2008, 17:37
мені взагалі-то все одно... моє щастя від президента не залежить. це він від мене залежить. от.
Тепер ми знаємо, хто стоїть за Президентом :)
4esterfielter
24.04.2008, 17:55
Тепер ми знаємо, хто стоїть за Президентом
тю,знову мої слова трактують по своєму(((
Black3012
25.04.2008, 10:15
Таке враження, що політологію вам ще не читали...
4esterfielter
25.04.2008, 12:36
серйозно, ви в цьому впевнені?
Black3012
25.04.2008, 13:12
Політика - продукт існування суспільства.
Це не вигадка якоїсь групи людей, вона виникає, як магнітне поле навколо провідника, по якому тече струм. Можна нею не цікавитись, нехтувати, відсторонюватись, але ці дії, як не парадоксально, теж є проявами політики, оскільки це або протест проти політики якогось із суб"єктів політики (партії, лідера тощо), або протест проти методів ведення політичної боротьби.
Як би там не хотілося думати, певні переконання є в кожного, спільність цих переконань в певному діапазоні створює політичну течію.
Так що відмовитись від політики можна лише відмовившись від суспільства.
4esterfielter
25.04.2008, 17:56
я від неї не відмовляюсь. просто знаю, що я, як індивідуум, маю великі власні ресурси, які допоможуть мені використати "не свої" важелі (в даному разі - політичних сил) для свого добробуту, не будучи прихильним до жодного з цих важелів. сподіваюсь, це зрозуміло? на мене не впливають глобальні процеси. інерцію спричиняє тільки найближче коло людей - от від них я залежний більше.
Андрон Кобила
27.04.2008, 10:28
я від неї не відмовляюсь.
щасливець,) а у мну професія така
А що думають інші?..
пробачте, але, щодо листа-постанови, це трошки брєд і *ополизання
а за такий пост і коменти взагалі, пане Тім-Літ, натуральне +1
А я після передозу політики у зв'язку з роботою тепер нею взагалі не цікавлюся. Тобто, звісно, якісь загальні великі події знати хочеться, але не влізати в ті подробиці... Хоч трохи перепочити.
Соломія Журба
28.04.2008, 16:23
Смішно....
Андрон Кобила
30.04.2008, 11:13
Страшно..)
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008