КПК

Показати повну версію : Скриптум Бук Хаус

sheffchuk
13.04.2008, 19:35
http://skryptum.com/images/stories/obkladynky/dolina_small.jpg

Нове українське видавництво "Скриптум Бук Хаус" готує до виходу роман призера останньої "Коронації Слова" Тараса Микітчака "Долина Єдиної Дороги".

Детальніше: http://skryptum.com

PS Шановна адміністраціє. Може недогледів, але не можу знайти код кнопки літфоруму, яку хотів би розмістити на сайті видавництва.

Black3012
14.04.2008, 17:23
Клас! Давайте швидше умови конкурсу!

sheffchuk
14.04.2008, 17:41
Клас! Давайте швидше умови конкурсу!

Вже скоро.
Тільки погодимо склад журі і підтвердимо патронат ЛОДА.
Фактично, оголошення конкурсу буде на презентації книги Микітчака, тобто тижня через два.

sheffchuk
20.04.2008, 00:06
Підписали договір з Анатолієм Дністровим (http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%BD%D1%96%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D 0%B8%D0%B9_%D0%90%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BB%D1 %96%D0%B9) на перевидання його роману "Місто уповільненої дії".
Подробиці - згодом.

Prophet
20.04.2008, 01:08
ндяаа... зайшла на сайт видавництва.
після варіанту в голосуванні "Постмодерн" та інший інтелектуалізм уже нічого там дивитися не хочеться. по-перше, звучить зневажливо до читачів небелетристики. по-друге, "постмодерн" у лапках свідчить про літературознавчу необізнаність співробітників видавництва, а таке людям, які беруться робити книжки, зовсім не личить :(

sheffchuk
20.04.2008, 01:35
ндяаа... зайшла на сайт видавництва.
після варіанту в голосуванні уже нічого там дивитися не хочеться. по-перше, звучить зневажливо до читачів небелетристики. по-друге, "постмодерн" у лапках свідчить про літературознавчу необізнаність співробітників видавництва, а таке людям, які беруться робити книжки, зовсім не личить :(

Можливо там потрібно було б поставити смайлик, оскільки ставитися до когось зневажливо і думки не було.
В будь-якому випадку дякую за зауваження, врахуємо на майбутнє.

Prophet
20.04.2008, 14:01
та смайлик не допоміг би... просто це дійсно дивно, коли є кілька варіантів із різними жанрами масліту, і отаке-от. взагалі - що таке "постмодерн", коли він пишеться в лапках? що таке "інший інтелектуалізм"? якщо вже таким дивним чином розподілили варінти, написали б "інтелектуальна література" (хоча теж сумнівно, наскільки то оптимальний варіант).
перепрошую, якщо різко звучить.
із Дністровим вітаю)

Соломія Журба
21.04.2008, 12:49
Вітаю відкриття нових видавництв, люди щось хочуть і щось роблять, може й не вміло, але прагнуть працювати достойно. Навіщо плювати у криницю, чи засипати джерело?.. Чому у нас завжди має бути більше чорного ніж світлого? Я не можу переварити пихатість і зухвалість, яка завжди каже -"фе". А де ваше творче - "Я"? Обпеклася на львіському видавництві "Аверс", видавець Галина Гнидюк, прізвище повністю відповідає її "іміджу". Не рекомендую там видаватися, бо крім драконових договорів, морального приниження, не лише не побачиш свого гонорару, а й книжки, а ще доведеться судитись. Ото біда...

sheffchuk
21.04.2008, 15:07
Вітаю відкриття нових видавництв, люди щось хочуть і щось роблять, може й не вміло, але прагнуть працювати достойно. Навіщо плювати у криницю, чи засипати джерело?.. Чому у нас завжди має бути більше чорного ніж світлого? Я не можу переварити пихатість і зухвалість, яка завжди каже -"фе". А де ваше творче - "Я"? Обпеклася на львіському видавництві "Аверс", видавець Галина Гнидюк, прізвище повністю відповідає її "іміджу". Не рекомендую там видаватися, бо крім драконових договорів, морального приниження, не лише не побачиш свого гонорару, а й книжки, а ще доведеться судитись. Ото біда...

Власне, я давав інтерв'ю у "Львівську газету", де казав, що письменник має знову стати професією, а потім те ж саме в інтерв'ю журналу "ШО" сказала Забужко. Мимоволі відчув приємність, що знаходжуся на правильному шляху. Звичайно, бракує всього. І досвіду і ресурсів і компетентних людей. Не бракує тільки одного - бажання хоч щось змінити на краще. Ситуація в книжковій справі вже зараз далеко не така плачевна, як декілька років тому, але все одно я це називаю не інакше, ніж "кам'яний вік". Прикро дивитися, як часто видавництва поступають з авторами. Прикро, коли виплачуєш автору гонорар в момент здачі матеріалу в роботу, а в того від здивування віднімає мову, бо десь його книгу вже двічі перевидали, а ні копійки не заплатили.
Сумно це все, але куди подінешся. Будемо ламати шаблони і стереотипи.

Соломія Журба
24.04.2008, 01:48
"Лупайте сю скалу, нехай ні жар ні холод не спинить вас"... Я щаслива, що мене відчули й зрозуміли. Це додало мені наснаги. Відкрила шухляду і вийняла з неї рукописи новел, оповідань і романів. Може, дасть Бог, і зустрінемось, і я вам довірю своїх "творчих дітей"... А коли вони промовлять книгами, то я собі скажу крізь сльози, що за це варто було боротися і жити...

sheffchuk
06.05.2008, 20:01
Вийшло інтерву зі мною у "Львівській Газеті".

Ситуацію в сучасній українській літературі та книговидавничій справі зокрема потрібно змінювати. Письменництво в нашій країні мусить стати професією. В українській літературі назріла потреба розвитку не лише нових імен, а й нових жанрів, а кожен читач повинен мати змогу знайти на книжковій полиці ту книжку, яка підійде саме йому. Причому українську книжку. Про ці й інші проблеми книговидавничої справи в Україні – в розмові з директором нового львівського видавництва “Скриптум” Богданом Шевчуком.
http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2008/05/06/30977/

На рахунок "нових жанрів", звичайно сильно, але в цілому все майже так, як я казав.

Соломія Журба
07.05.2008, 00:22
Прочитала ваше інтерв"ю у "Львівській". Сподобалось , бо дуже в тему, бо дає мені надію на майбутнє. Ви вже працюєте? Як вас знайти?

sheffchuk
07.05.2008, 00:36
...Ви вже працюєте? Як вас знайти?

Працюємо ще в півсили. Поки готуємо перший номер журналу і міні-конкурс.
Всі новини я публікуватиму тут і в ЖЖ. Сайт ще не доведений до ладу.
Писати можете на office@skryptum.com.

Соломія Журба
07.05.2008, 23:44
Я рада за вас. тоді до зустрічі.

Black3012
27.05.2008, 18:24
А конкурс буде?