КПК

Показати повну версію : Поки без назви (початок)

Prim
14.07.2005, 17:10
Тук. Тук-тук-тук. Грюк. Бах-бах-бах.

Крізь сонну завісу ці звуки доносились до мене наче з-під води.

- Сер, час прокидатись! – Кричав з-за дверей гном-прислуга. – Сер, це надзвичайно важливо! – Голос у нього був наляканим.

Я сів у ліжку і протер очі. «Ну що там знову» - подумав я і подивився у вікно своєї кімнати, яке дивилося на нічне небо.

- Якого біса?! Ніч на дворі, а ви зі своїми справами! – роздратовано крикнув я і впав назад в ліжко.

Щойно я заплющив очі, з-за дверей почувся зовсім інший голос.

- Сер Френк, ми з міської поліції, прийшли з приводу вашого розслідування. Якщо ви негайно не вийдете з кімнати, нам доведеться заподіяти збиток хазяїну цієї таверни у вигляді вибитих дверей.

Але мені не треба було погрожувати – коли справа стосується мого розслідування, я готовий на все. Так було і тепер: я швидко (як тільки зміг) одягнувся і побіг відчиняти двері.

- Я зараз, вже вихожу – кричав я і відкривав двері, а коли нарешті відкрив, то побачив полісмена Генрі, що нервово ходив взад-вперед з закладеними за спину руками.

Побачивши мене, він навіть не протягнув руку щоби привітатися, а одразу перейшов до справи:

- Ходімо вниз, самі там все побачите.

Він ледь не біг по сходинкам і мені нічого не залишалось як підтримувати той же темп – я нарешті хотів дізнатись, що ж там сталося. Коло одного зі столів загального залу таверни зібралося чимало людей (Ну і що, що ніч? Це ж таверна!). Сер Генрі розштовхав роззяв, що оточили стола і пропустив мене вперед.

- Ану розступіться! – Гаркнув полісмен. – Як бачите, знову гном, третій за тиждень! І знову вбивця той – самий.

Так, полісмен Генрі казав правду: це вже третій гном за цей тиджень, у якого була продірявлена голова.

- Без сумнівів це зробив Він (Ми обидва знали, хто такий «Він» - так ми називали цього вбивцю).

В залі стояла тиша. Я оглядав тіло, і всі слідкували за моїми рухами.

- Детективе, поділіться своїми роздумами – сказав Генрі.

- Ні, тут забагато присутніх. Нам треба відійти.

Ми вийшли на кухню, де зараз нікого не було, і зачинили за собою двері. Сер Генрі на всяк випадок оглянув кімнату – ще раз перевірив, чи нікого немає.

- Цей гном був звичайним робочим що прийшов сюди аби пропити зароблені ним гроші – прошепотів я. – Смислу вбивати його, як і двох попередніх гномів, я не бачу. Факт в тому, що вбивця хоче, аби ми побачли труп. Труп ми бачимо, але де Він? Не міг же Він просто зникнути? Перше вбивство відбулося в банку. Наступне в театрі. Тепер – таверна. Людні місця – хтось мав помітити Його!

- Можливо, це всім відома людина у місті, яку всі поважають? Але знову ж виникає питання – як він зникає? Можливо, це якийсь винахідник... Хоча, навряд.

- Треба перевірити – я різко розвернувся і вийшов у загальну залу, полісмен йшов за мною. – Увага! – Я постукав вилкою об чийсь напівпустий келих.

Всі подивились на мене. Навіть муха перестала викручувати віражі і нарешті сіла на стіну.

- Чи не бачили ви сьогодні вечором у цій таверні якусь відому вам всім людину? – В залі почався шум і гам. Я дав свідкам убивства трошки часу подумати. Гноми доводили щось людям, люди гномам – гам робився все голоснішим. «Аби до бійки не дійшло» - подумав я і знову постукав по келиху.

- Ну що, згадали когось?

І знову почався гам, кожен пропонував свою «правильну» версію.

- Не так це робиться – сказав Генрі мені на вухо. – АНУ ТИХО ВСІМ! Чи є серед ваших пропозицій хтось, хто має відношення до винаходів, або чогось такого?

Зал знову окунувся в тишу. Муха перелетіла зі стіни на стіл, що стояв в кутку коло вікна. Це був її останній виліт – могутній кулак відвідувача, що сидів за цим столиком, зробив муху не товщою від листка паперу.

- Бачив я тут такого...

Девор
14.07.2005, 18:52
О, клас! Фентезійний детектив , давно такого не читав. Класно!

Prim
14.07.2005, 21:10
Це тільки початок.

Девор
14.07.2005, 21:44
Головне не забивати на такі речі. Вони оригінальні і викидають з депресії!:)

Тол
15.07.2005, 22:23
Та! Цілком не зле! ;)

Prim
18.07.2005, 21:45
Френк та Генрі попрямували крізь всю залу до таємничого свідка. Відвідувач хоча і був не дуже високого росту, гномом його назвати не можна було.
- Ми сядемо? – Не дочикавишсь відповіді, я вмостився на стілець коло столу і запросив сера Генрі приєднатись. – Опишіть, будь-ласка, кого ви бачили?
- Давайте без цих «викань», добре? – сказав він. – Що його описувати? Поруч з нашою фабрикою знаходиться лабораторія одного гнома. Сам він винахідник, не з бідних. Багато хто його знає, та я би не сказав, що він на таке здатен...
- Чи можу я взнати адресу цієї лабораторії? – Я дістав з кишені шматок паперу та олівця і записав адресу, що мені її надиктував свідок. – Дякую за сприяння розслідуванню. – Я сховав папір та олівець в кишеню, натомість дістав з неї монети і дав свідкові.
Тільки-но я хотів вставати з-за столу, таємничий свідок схопив мене за руку і нахилився до мого вуха так, аби ніхто не чув що він каже.
- Хто б це не був, мета у нього одна – зробити так, щоби гноми з людьми посварились, причому дуже серйозно. Не знаю навіщо, але серед гномів вже ходять чутки, що люди готуються до війни...
- Звідкіля вам це відомо? – прошепотів я.
- О, якби ви не тільки прему читали, а ще й людей слухали, в нашому місті злочинності не було би.
-Дякую за інформацію – я з силою (свідок виявився чіпким) вирвав рукав і дав знак Генрі.
На дворі вже світало, спати зовсім не хотілося після таких подій.
Хто це міг зробити? Дірка в голові є, а замість стріли якайсь погнута залізна кулька всередині. Що здатне таке робити? Можливо, це якась нова зброя? Точно! Винахідник!
-Генрі, нам негайно потрібно йти за цією адресою – я дав полісменові шматок паперу з адресою лабораторії.
- Можливо, треба викликати поліцію? – він скромно потер носа.
- А ми ж тоді хто? Цілий загін поліції його може просто злякати, а у нас двох ще хоч якійсь шанси є.
Не дочекавшись відповіді, я попрямував у напрямку алреси, що її вказав свідок на папірці. Виявилось, що це зовсім недалеко. Що ж, якщо вбивця – дійсно той винахідник, то він запросто міг зробити свою брудну справу і втікти в «логово». Тим-паче, ця дивна штука може належати лише винахіднику...
Від роздумів мене повернув сер Генрі – ми прийшли. Перед нами був звичайний будинок зі звичайними вікнами та дверима (лише на даху булоз десяток димарів – лабораторія все-ж таки), аж ніяк не вірилось що у цьому будинку живе жорстокий вбивця...

Clever
19.07.2005, 03:47
Хорошо пишешь, шеф, только обычно детективы несколько... длинее. Имхо,
пока Френк и Генри додумались бы до "вынахидныка", можно было бы купу всего провернуть. Например - ты совсем не упомянул вопросы: как случилось, что
никто не слышал или выстрела, или предсмертного крика жертвы? Экзаменовали
ли орудие убийства? Советую тебе не сразу давать зелёный свет, а идти околицами.
В детективе чем закрученее - тем лучше.

Prim
19.07.2005, 10:01
Тим, хто ще не зроузмів:
У цьому світі ще немає порохової зброї. А постріл таки чули.

Clever
20.07.2005, 05:51
И увидел предполагаемого убийцу только один гном?

Prim
20.07.2005, 08:28
Ти гониш...Почитай уважніше:
- Чи не бачили ви сьогодні вечором у цій таверні якусь відому вам всім людину? – В залі почався шум і гам. Я дав свідкам убивства трошки часу подумати. Гноми доводили щось людям, люди гномам – гам робився все голоснішим. «Аби до бійки не дійшло» - подумав я і знову постукав по келиху.

- Ну що, згадали когось?

І знову почався гам, кожен пропонував свою «правильну» версію.

- Не так це робиться – сказав Генрі мені на вухо. – АНУ ТИХО ВСІМ! Чи є серед ваших пропозицій хтось, хто має відношення до винаходів, або чогось такого?

Зал знову окунувся в тишу. Муха перелетіла зі стіни на стіл, що стояв в кутку коло вікна. Це був її останній виліт – могутній кулак відвідувача, що сидів за цим столиком, зробив муху не товщою від листка паперу.

- Бачив я тут такого...

Clever
21.07.2005, 02:29
Ладно, всё равно я считаю, что тебе следовало бы немного растянуть
расследование. Считай это доброжелательной критикой.
Пиши ищчо. (с) Грей

майк
26.10.2005, 15:30
Привіт. Не знаю, чи у вас заведено вітатись - я новачок, тому про всяк випадок - привіт. Похвально, що є бажання писати і цікаві ідеї. Сподіваюсь, що якщо ти і далі писатимеш, то з'явиться і досвід в написанні художніх творів детективного жанру. Свого часу я теж починала писати, причому вирішила почати одразу з чогось серйозного - роману, але зрозуміла, що мого натхнення аби лише на оповідання вистачило. На цьому мої мрії про лаври уславленної писменниці обірвались. Не вийшло з мене ні Урсули ле Гуїн, ні Енн Макферсон... А якщо у тебе фантазіїї і натхнення вистачає - тоді вперед за всесвітньою славою! А сюжет все-таки закрути, щоб цікавіше і надовго. І деталі продумуй до дрібниць, знову ж таки щоб цікавіше і надовше.

Baltis
11.11.2005, 20:54
тіки не "вилка" , а виделка а так заголом гарно.
Питання а звідки тоді вони знають що був саме постріл , а не якесь чудо чи магія????(краще забери з першої частини слово "постріл" й заміни їого на вибух, бо дуже багато свідчень, детективи наче здогадуются що це саме пістолет чи що ти там мав на увазі).
І уточни будласка що за "олівці" й коли це в фентезі ця так звана поліція( чи міліція ) цікавилась смертями звичайних громодян?(__:)__)