Показати повну версію : Жіночий вокал
Почитав я темку про те, яку музику ви слухаєте і вирішив (нехай мені пробачать Прім та Профет) створити окрему тему для цієї дискусії. Бо занадто вже далеко, на мій особистий погляд, зайшла ця дискусія.
Отже висловлюйте свої думки.......
Надзвичайно подобається гурти з жіночим вокалом.
Крихітка Цахес, наприклад...
Крихітка цахес - ТАК!!!!!
Але люблю я окрім неї і інші гурти. Наприклад, Птица Си, Nightwish, Within Temptation, Evanescence, Фактично самі, Guano Apes та інші......
байдуже, чоловічий чи жіночий, аби мені подобався
з сучасних дівок я Пі Джей Харві люблю. дуже мені подобається.
Бйорк
Арєфьєва
дівка з Кренберіз
іноді слухаю тітку з "Дочь Монро и Кеннеди" і Умку. тітку з Чамбавамба.
іноді дівку з Паавохар'ю і Файону Епл. Розін Мьорфі. Мартіна Топлі.
(цікаво, імена з цих двох рядків комусь шось кажуть? %)
ше як шось згадаю, то напишу, бо обовязково шось забув
Всі різні, тому порівнювати важко... але улюблені вокали тут:
Катя Чилі
Каша Сальцова ("Крихітка Цахес")
"Слот"
"Мертвий півень"
"Lюk"
Марія Бурмака
Росава
P.S. Дуже важко зупинитися було :)
байдуже, чоловічий чи жіночий, аби мені подобався
Ну все одно з чоловічим слухаєш більше, правда ж?
(цікаво, імена з цих двох рядків комусь шось кажуть? %)
Ні. :confused: Окрім Умки.
В принципі, все одно. Тим паче, що вокал - це своєрідний фейс групи. Найтвіш суто з чоловічим вокалом - не Найтвіш (хоча я сподіваюсь, що вони залишать собою навіть після того як поперли Тар'ю з колективу), а Блайнд Гардіан з жіночим - не Блайнд Гардіан :) Хоча як я вже колись писав найбільше мені подобається, коли в пісні є і те і інше - або типу діалогу (напр., Nightwish - Beauty and the Beast), або просто змішаний (напр., Epica - Consign to Oblivion).
Ну все одно з чоловічим слухаєш більше, правда ж?
це тому шо в мене просто нема з жіночим =)
якшо не сучасні, то ось Ніна Сімоне(Ела Фітцджеральд і т.д.), Янка, Джоплін. дівка з Джеферсон Ейрплейн - фірмаааачка, але в мене майже нема =/
в Айрон Баттерфлай теж, здається, дівка, але в мене, на жаль, взагалі нема.
На мою думку, не важливо, чоловічий голос чи жіночий. Важлива сила голосу, і виражені ним думки.
Серед гуртів з жіночим вокалом найбільше люблю Evanescense, Within Temptation і Nightwish.
Маленька
15.12.2005, 02:42
Мені останнім часом подобається досить різна музика, але якось вже так склалось, що у багатьох моїх улюбленців вокалістки - жінки.
Наприклад:
Оркестр Янки Козир
Крихітка Цахес
Фактично самі
Королівські зайці
Ті, що падають вгору
Lюk
Nightwish
Evanescence
Guano Apes.......
стронґовський
19.12.2005, 16:08
З того, що, здається, ще не називалось: Sinead O'Connor, Anja Garbarek
СССтаніслав
07.01.2006, 00:43
кльово підмітили: дочь монро и кеннеди, умка и броневичок, арефьева, кренберіз. джоплін і янка - це, звичайно, не обговорюється. бодай мені тут нічого доводити. а ше - оркестр янки козир, santiago de chily, мельница, палата люкс... ну і ще дети пикассо і ночные снайперы. на жаль, імен не знаю.
мазафака!!! (замість П.С.) - Настю забули!!! та й Агузарова рання. хіба це настільки погано?
Щось за собою не помічала, щоб подобався саме жіночий чи саме чоловічий вокал... Пісня має бути гарною вся в комплексі: і мелодія, і слова, і вокал, і акомпонемент...
Настю забули!!!
До речі, а вона хто така?
Мені всеодно який вокал(чи жіночий, чи чоловічий). Головне - щоб класно звучало!
Aureliano
21.02.2006, 09:44
Blackmore Night, Cantara, Era, Emma Shaplin, Sara Brightman
З жіночого вокалу подобається: Фарбований Лис та Крихітка.
Мертвий Півень - вдале поєднання м та жо. =)
якшо власне жіночий вокал - хелавіса..поки що подібного не чула)
acid drinker
05.05.2006, 12:45
нещодавно послухала дівчаток із кітті - бідолашна вокалістка, так дерти горло... але в комплексі звучить кльово, хоча у метальній музиці, імхо, жіночий вокал мав би бути високим - для відтінення чоловічого низького хіба. ну, як у естатік фір, наприклад, чи у тих же тіаматиків. навіть тар'я - екс найтвіш - то підтверджує. гарний вокал у дженіс джоплін, зараз таке важко знайти - ніна хаген то вже не те... і в юності теж не тим була))
valkiria
09.05.2007, 17:48
З того, що, здається, ще не називалось: Sinead O'Connor, Anja Garbarek
никто не слушает Энни Ленокс или Мари Фредриксон, даже иногда?...
Шинед О'Коннор - респект!
Енні Леннокс люблю. "Downtown lights", "Whiter shade of pale", (звиняйте, якщо неправильно написала) Ще пісня про дощ - то дах зриває просто.
Lisa Gerard - колишня вокалістка "Dead Can Dance" - тут уже ні про які дахи не йдеться - над нами просто небо.
Долорес Ріордан.
До речі, а вона хто така?
Даруйте, Prophet, якщо вже немає потреби, але коротка і чітка інформація про Настю Полєву є тут: http://www.zvuki.ru/A/P/267
Що стосується жіночого вокалу, то серед названих слід відмітити Sinead O'Connor, Janis Joplin, звичайно ж, бабульку Tina Turner, Kate Bush. Просто балдію від бек-вокалісток Братів Гадюкіних. Непогано, як на свій час, "зажигала" Sandi Saraya. Ну, мабуть, і не слід забувати про Marie Fredriksson з Roxette. А ще була колись Blondie. А пам'ятаєте Bonnie Tyler і її мегахіт "Holding Out For Hero"?! Ох, всіх і не перелічиш :)
Emma Shaplin
Ну и естествено оперные певички, а на эстраде я голосов женских хороших кроме еще разве что вокалистки найтвиша никого не знаю.
Nice Gothic Girl
15.05.2007, 11:30
однаково люблю обидва вокали,що ме,що жо....немає різниці...не знаю чи писав вже хтось,але тьотка НінКа Хаген то труь!!!Не будемо забувати про Dead Can Dance,TSoTB,Qntal,Lambretta.....
Люблю гурт LACRIMOSA. Цим все сказано. Хто чув, той мене зрозуміє)
(Тільки не подумайте, що я гот :yahoo: просто дуже подобається)
Cleric_Preston
25.05.2007, 16:55
О, мені подобається вокалістка гурту Арх Енемі - Анжела Госоу... Узагалі дуже багато класних команд з дівчатами, які співають майже оперним голосом - це дуже личить металу. Проте вважаю, що чудові голоси й у чоловіків. Наприклад, Лакрімоза чи Камелот. А щодо Фредрікссон, то часом слухаю Роксет. Подобається. Та мені багато що подобається...
О, мені подобається вокалістка гурту Арх Енемі - Анжела Госоу...
О, так... Анжелка як рикне так і вуха позакладають :)
Проте вважаю, що чудові голоси й у чоловіків. Наприклад, Лакрімоза чи Камелот.
Це оффтоп. Але за Роя з камелоту +1
:прей:
P.S. З неназваного мені ще подобаються голоси - Флоор Янсен з After Forever (мабуть взагалі мій улюблений жіночий вокал) і Сари Брайтман.
Nice Gothic Girl
26.05.2007, 13:49
ще бек-вокалістка гурту Garden of Shadows
Найкращий вокал, на мою думку, у Тар`ї Турунен.
Взагалі, більше люблю чоловічі голоси.
untitled
31.05.2007, 16:00
portishead, Sia, Lamb, Dresden Dolls, Martina Topley Bird - просто красота, я думаю нема потреби ділити чоловічий і жіночий вокал....це ж музика!!!:)
Дуже люблю чоловічий вокал! Не йде ні в які порівняння з жіночим! Особливо люблю Хливнюка! :8
Mercenary
04.06.2007, 15:50
Дуже люблю чоловічий вокал! Не йде ні в які порівняння з жіночим! Особливо люблю Хливнюка! :8
А Ви Квітку Цісик послухайте!
Veronika Pyatnitskaya
04.06.2007, 15:58
Я теж люблю більше чоловічий вокал... А жіночий, інколи важко сприйняти...
А Ви Квітку Цісик послухайте!
А це хто?:8
А це хто?:8
Ай-яй-яй! :nono:
Два кольори мої, два кольори...
Класний вокал, та-да!
Мені останнім часом подобається досить різна музика, але якось вже так склалось, що у багатьох моїх улюбленців вокалістки - жінки.
Наприклад:
Оркестр Янки Козир
Крихітка Цахес
Фактично самі
Королівські зайці
Ті, що падають вгору
Lюk
Nightwish
Evanescence
Guano Apes.......
От-от!!!
"Оркестр Янки Козир" - Янка Козир (а хто ж іще?)
"АтмАсфера" - Юля Яремчук (суто суб'єктивне; Настя Яремчук і Андрій Шадій - теж молодці, але чомусь голос Юлі особливо пробирає)
"Малінконія" - Таня Павлова
"New Land" - Олена Мусієнко (пишу частково авансом, бо знаю цей гурт іще дуже мало, зате виключно з кращого боку)
"Таліта Кум" - Юля Міщенко
"Далі" - Соломія Чубай
Плюс іще мене страшенно цікавить "Ірій"... (ну не можу я із двох почутих пісень враження складати, хоч і краса непередавана)
І все вищеназване подобається мені далеко не в останню чергу саме за вокал!
"Малінконія" - Таня Павлова
Міхайлова: http://malinconia.kiev.ua/itatjana.htm ;)
Плюс іще мене страшенно цікавить "Ірій"... (ну не можу я із двох почутих пісень враження складати, хоч і краса непередавана)
http://the-west.livejournal.com/45331.html
acid drinker
12.06.2007, 13:06
/радісно цьомнуло грея у вухо ^_^/
ірій - просто супер...
Ох, оце я обламався... Але то все фігня в порівнянні з радістю від "Ірія"!!! Дякую красно-красно!!!
Жіночій, чоловічій яка різниця, головне, щоб пробирало, щоб було з емоцією,з душею
На мій погляд, жіночий вокал створює атмосферу, занурює, заворожує, а чоловічий передає емоції, почуття він може бути більш різним. Хоч це особисто на мою думку і це не можна вважати абсолютною істиною, звичайно є немало виключень
Nice Gothic Girl
22.06.2007, 15:55
Imperia
тиждень прусь
untitled
22.06.2007, 16:50
а Бйорк...ні один мущинка так в житті не заспіває:)
а Бйорк...
Бджорк - Bjork :D :D :D
acid drinker
23.06.2007, 15:57
мені недавно показали кліп на If I Close My Eyes Forever - Lita Ford & Ozzy Osbourne.
кажуть, у неї більше нічого аж такого гарного й нема, але ця пісня... класно.
Бджорк - Bjork :D :D :D
Ні-ні, Бйорк. Це ісландська. Берізка.
untitled
25.06.2007, 11:05
отак-то!:)
Надаю первагу чоловічому вокалу. Ну як скажіть можна встояти перед чарівним голосом Вакарчука, Джима Морісона аба Планта
Надаю первагу чоловічому вокалу. Ну як скажіть можна встояти перед чарівним голосом Вакарчука, Джима Морісона аба Планта
та якось та можна :8
жіночий...
Katie Melua (а слухав я лише один її альбом: Piece By Piece 2005)
в опері й споріднених жанрах особливо якось не можу терпіти чоловічого вокалу
лише жіночий оперний спів (! саме жіночий — недарма ж бо :8 кастрували чоловіків [оперних співаків] в середньовіччі); маю два mp3-диски Сен-Санса: майже в кожну композицію втрутились чоловіки — чим займаються жінки??? :confused: кладуть асфальт на дороги, певно :(
Почитав я темку про те, яку музику ви слухаєте і вирішив (нехай мені пробачать Прім та Профет) створити окрему тему для цієї дискусії. Бо занадто вже далеко, на мій особистий погляд, зайшла ця дискусія.
Отже висловлюйте свої думки.......
опитування якесь упереджене :bu:
Результати опитування: Яке ваше ставленню до жіночого вокалу в сучастній музиці?
1) Більше люблю чоловічий вокал. 7 13,73%
2) Однаково люблю гурти з чоловічим і жіночим вокалом. 26 50,98%
3) Обожнюю гурти з жіночим вокалом. 13 25,49%
4) Мені абсолютно все одно. 5 9,80%
1 і 3 зовсім нерівноцінні за «силою» питання; 3-тє в кілька разів вагоміше
2 і 4 — чи вони відрізняються?
+ ті люди які не змогли подолати небажання Обожнювати якісь там гурти могли випасти з опитування.
можна було дати більше варіантів відповідей (використати ступневість... )
жіночий...
Katie Melua
Згоден, симпатична грузиночка, тонесенький голосочок, шикарна музика, chill out гарантовано :victory:
Ще, виділив би Mary Elizabeth McGlynn - такий "рваний" альт якраз і підходить для пісень зі Всесвіту Silent Hill :cool:
Ну, не можна отак однозначно сказати, що жіночий вокал кращий за чоловічий, чи навпаки. Головне, не ХТО співає, а ЯК співає. Так що вже залежить від конкретного гурту чи пісні.
П.С.
На колір і смак товариш не всяк ;)
Wendetka
19.10.2007, 20:28
Так, я бачу, що всі назвали все що знали-чули)) Yeah Yeah Yeahs - для прослуховування обов'язкове!!!!І вокал, і сама музика - це щось! Рідко зустрічається таке! Голос у дівчини гнучкий дуже, різнобарвний
Wendetka
19.10.2007, 20:35
ще PJ Harvey забула - теж дівчина нічого))
Nice Gothic Girl
20.10.2007, 10:52
Grindweh - кумедна грінда з жіночім(лол) вокалом...
Ну, не можна отак однозначно сказати, що жіночий вокал кращий за чоловічий, чи навпаки. Головне, не ХТО співає, а ЯК співає. Так що вже залежить від конкретного гурту чи пісні.
П.С.
На колір і смак товариш не всяк ;)
однозначно не можна
але якщо Вам подобаєть 100 гуртів/виконавців; з них 75 з жіночим вокалом і 25 решта, то який висновок? :)
>Головне, не ХТО співає, а ЯК співає.
теж не згоден...
Приклад: позавчора слухав оперних свівачок, схоже студенток (концерт пам’яті Наталії Захарченко); після кількох слов’янок вийшли дві азіатки поспіль. Першу дуже непросто було чути: частотний діапазон голосу зовсім, нмсд, не придатний для опери (завузький: мало ВЧ); честь їй звісно, що другу пісню виконувала українською, але краще б вона того не робила :( Бо мови й вимови вона теж не знає належним чином. Наступна вже сприймалась легше, але то могло бути просто притуплення почуттів.
Тобто, як мені чомусь здається, має значення хто співає...
untitled
02.11.2007, 15:26
Joana Newson рулить!!! хаотичний вокал...пісні по 15 хвилин))) деколи чимось на бйорк подібна, тіки музика приземленіша)
а я не знав шо мелуа грузинка////нічособі(зе піано кейс е блек енд вайт трамтралаламлалам колорс ін йо мааааггггааайнд))))))
а я не знав шо мелуа грузинка////нічособі(зе піано кейс е блек енд вайт трамтралаламлалам колорс ін йо мааааггггааайнд))))))
Батьки емігрували до Англії у 1993 році. Тато дуже сильний хірург, його запросили працювати в якусь там потужну медичну установу Британії...
А як вам вокал Неллі Фуртадо? Мені подобається для різноманітності...
acid drinker
02.11.2007, 22:10
для різноманітності йде доро пеш. нестандартна тьотя, навіть літа форд не змогла витіснити її з позиції моєї улюбленої білявки.
http://www.eventpop.de/how/rueckblick/2002/pictures/bands/doro_1.jpg
хіба не цяця?
Markus Mlynarski
03.11.2007, 01:30
Я теж особливо який жін чи чол вокал не звертаю увагу, голвне шо грають і як воно все разом звучить.
Хоча знає є любителі суто якогось вокалу,але то вже як кому.
Nice Gothic Girl
03.11.2007, 12:08
Кейт Буш!!!!!!доро пеш.-це шо???откедава?
Кейт Буш!!!!!!доро пеш.-це шо???откедава?
Тобто :confused:
Nice Gothic Girl
03.11.2007, 23:45
хто така доро пеш???
acid drinker
03.11.2007, 23:53
доро пеш...
Доро (Доротея) Пеш (Doro Pesch), выступающая под сценическим именем Doro — немецкая певица. Экс-вокалистка хэви-метал группы Warlock, в настоящее время выступает сольно.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d0/Doro_Helmond2006.jpg/379px-Doro_Helmond2006.jpg
Пеш родилась 3 июня 1964 года в Дюссельдорфе, ФРГ. Музыкальную карьеру начала в шестнадцать лет в малоизвестной рок-группе Snakebite, позднее в группе Attack. В 1982 году вместе с несколькими участниками Attack отделилась и сформировала группу Warlock.
Warlock стал одним из самых успешных хэви-метал проектов Германии середины 80-х. Четыре выпущенных группой альбома с вокалом Доро разошлись большими тиражами. Однако группа фактически просуществовала всего шесть лет, и в 1988 распалась из-за конфликта с менеджментом и звукозаписывающей компанией. Доро Пеш оказалась единственным участником в собственной группе. Не имея прав на название, она продолжила выступления под своим собственным именем, со старым материалом и стилем, набрав новый состав. В него вошли: Йон Левин (гитара), Томми Хенриксен (бас-гитара), Бобби Рондинелли (ударные, экс-Rainbow). В таком составе группа, уже фактически являющаяся сольным проектом Доро, записывает альбом Force Majeure, песни с которого были написаны ещё для Warlock.
В качестве сольного исполнителя Доро выпустила более десятка альбомов. Права на все песни Warlock принадлежат ей и по прежнему исполняются, сборник ранних записей Rare Diamonds вышел уже под её именем. Состав остальных музыкантов непостоянен и неоднократно менялся в течение пятнадцати лет.
Доро активно принимает участие в проектах других музыкантов. Вместе с Удо Диркшнайдером (экс-Accept) она записала песню Dancing with an Angel. Пеш была гостем на альбоме After Forever, приняв участие в записи песни Who I am.
Katie Melua
Згоден, симпатична грузиночка, тонесенький голосочок, шикарна музика, chill out гарантовано :victory:
...
...
Батьки емігрували до Англії у 1993 році. Тато дуже сильний хірург, його запросили працювати в якусь там потужну медичну установу Британії...
...
я теж не знав, що грузиночка...
і навіть не знав, що симпатична :8
вподобав лише за голос :)
зе піано кейс е блек енд вайт — це з Katie Melua - Piece By Piece - 2005 - spider_s_web
...та ще й тексти в неї напрочуд змістовні (як зміг відтворити зі звуку):
If a black man is raic(ed/ist?) is it OK? If it’s a white man raic...
....
the piano kiss a black & white...
аж і не віриться, що то та сама нація, яка породила йосипика-вбивцю... :confused:
acid drinker
05.11.2007, 13:07
а мона хоча б тут буз політики?
2 Bobua - не хочу сумніватися у вашому слухові, але тоді доводиться сумніватися у вашому знанні англійської. бо рядок звучить так:
the piano keys are black & white... (клавіші піаніно чорно-білі, про шой говорив антайтлед - так нє, треба посперечатися). у вас же є інтернет, підозрюю - невже важко тексти, сприйняті на слух, перевірити на правильність?
трохи не до теми...
а мона хоча б тут буз політики?
2 Bobua - не хочу сумніватися у вашому слухові, але тоді доводиться сумніватися у вашому знанні англійської. бо рядок звучить так:
the piano keys are black & white... (клавіші піаніно чорно-білі, про шой говорив антайтлед - так нє, треба посперечатися). у вас же є інтернет, підозрюю - невже важко тексти, сприйняті на слух, перевірити на правильність?
а чому не хочете??? :)
а ще можна сумніватись в обох згаданих одночасно :8
дійсно там довге i ([ki:s])
... а Ви грубо й безжально зруйнували :( таку гарну метафору: піаніно цілує... а чому би й ні, хіба воно не може ? :8
> невже важко
шукати довго... і, як бачите, розчаровує це зрештою...
Siouxsie з Siouxsie And The Banshees, а також, The Creatures: Ширлі Менсон (Garbage) "вчилася" у неї співати, та не тільки вона одна...
подобається і ж, і ч вокал
зараз культурний шок від Sinead O"connor
шкодую, що раніше не почула її чудового вокалу.
цікаво дізнатися враження хто слухав.
пишіть
у кого є дайте, будь ласка, силочку де можна скачати її пісні.
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008