КПК

Показати повну версію : Володимир Владко

Said
10.05.2008, 23:50
Яка б не була добра нинішня фантастика, але не забуваймо, що за совка теж незле писали. Шукаю добірку автора Володимир Владко. Особливо цікавлять твори українською мовою. На сьогоднішній день маю "Аргонавти всесвіту", Сивий капітан", "ДВІЙНИКИ СТЬОПИ ЛОЗНІКОВА", "КАМІНЬ З ПЛАНЕТИ ТАУ". Все в електронних текстах. Дуже потрібно решту творів, зокрема виникли труднощі з укр.текстом "Нащадки скіфів". Мо хто має - відгукніться:)

Tim-Lit
12.05.2008, 12:36
Яка б не була добра нинішня фантастика, але не забуваймо, що за совка теж незле писали. Шукаю добірку автора Володимир Владко. Особливо цікавлять твори українською мовою. На сьогоднішній день маю "Аргонавти всесвіту", Сивий капітан", "ДВІЙНИКИ СТЬОПИ ЛОЗНІКОВА", "КАМІНЬ З ПЛАНЕТИ ТАУ". Все в електронних текстах. Дуже потрібно решту творів, зокрема виникли труднощі з укр.текстом "Нащадки скіфів". Мо хто має - відгукніться:)
Можете звернутися до Олександра Левченка - він на цьому "Літфорумі" так і називається. Левченко з Карацупою написали про Владка в своїй статті для нашого "УФО" №2-2007. Отже, Сашко, ймовірно, знає, де можна дістати тексти, що Вас цікавлять... Коротше, зазирніть у гілку "Українська фантстика"!

Said
22.05.2008, 13:45
Tim-Lit! Дякую. Зараз загляну. Дуже хочеться щось знайти

Black3012
28.05.2008, 17:13
Для мене колись Владко був справжнім відкриттям. Причому так сталось, що вперше я знайшов його... в сільській бібліотеці! На канікулах пас у дядька корову, а брат двоюрідний взяв та й приніс старезну потріпану книжку - "Аргонавти Всесвіту".
В Тернополі тоді фантастика була страшним дефіцитом, навіть "Гіперболоїд інженера Гаріна" в бібліотеці по запису в чергу видавали, не кажучи вже про закордонних авторів.
А тут - розкішне видання, українською мовою та ще й з ілюстраціями!
Я до того взагалі не думав, що на Україні хтось може так писати про космос. То потім вже на морі, під Одесою, мені купили Бережного...
А що комунізму там було напхано, і церемоніальність сталінська з гігантоманією - то враження не псує. Он американці, хоч і смішний той Супермен, всеодно з ностальгією продовжують раз-у-раз реанімовувати його образ.
Так що читати Владка варто, це своєрідна віха в історії нашої літератури.

Said
03.06.2008, 15:31
Мої сини прочитали з наявного Владка, Бердника (не зовсім зрозуміли) - в захопленні. З того читання є користь: довідались, чим жили їхні батьки, про що мріяли...