КПК

Показати повну версію : Гостьова

trovich
29.10.2005, 00:25
Поки що, за відсутності гостьової книги на сайті "Чтиво", пропоную залишати у цій темі побажання, пропозиції, зауваження до сайту: дизайн, наповнення таке інше. Так би мовити, альфа-тестування :)

Гість
17.03.2008, 18:48
Привіт усім! Не знаю, де ще можна залишити повідомлення, просто хотіла щиро подякувати усіх, хто створив цій чудовий сайт! Також була б ДУЖЕ щаслива якщо б тут з'явився переклад будь-якої роботи Джейн Остін, особливо "Гордісті та упередження"! Дуже хотілось би прочитати це українською! Дякую ще раз.

vitalis
20.03.2008, 17:33
Також була б ДУЖЕ щаслива якщо б тут з'явився переклад будь-якої роботи Джейн Остін, особливо "Гордісті та упередження"! Дуже хотілось би прочитати це українською!
Не потрапляли мені на очі її книги, а може просто українські переклади ще не оцифрували.

Гість
19.01.2009, 17:54
Шановні керівники бібліотеки "Чтиво"! Я шукаю текст однієї казки, яку я колись читав у дитинстві і навіть дивився діафільм, створений за цією казкою. На жаль, я не пам'ятаю автора цієї казки, пам'ятаю лише її назву: "Як у Чубасика сміх украли". Може, ви знаєте, хто автор цієї казки і де можна знайти її текст? Буду вам дуже вдячний.

Diva Dii
19.01.2009, 20:40
Я, звісно, не є бібліотекарем "Чтива".
Але спробувала пошукати в Інтернеті.
Здається, цієї казки в електронному вигляді ще нема.

Проте є сайт, цілком присвячений українським казкам.
Ось він: http://www.kazka.in.ua/

Можливо, Вам краще туди звернутись по допомогу?

Гість
23.01.2009, 17:19
Спасибі! Спробую звернутися. Я знаю лише одне, що казка "Як у Чубасика сміх украли" - не народна, а авторська. Тільки прізвище автора я не запам'ятав. А мені дуже потрібен текст цієї казки.

славчанин
14.02.2009, 04:21
Готов надати біографію Трохима Зіньківського та його твори для сайту

vitalis
16.02.2009, 09:47
Готов надати біографію Трохима Зіньківського та його твори для сайту
Буду радий розмістити у бібліотеці. Надсилайте на stopchanПЕСgmail.com

serhio
25.02.2009, 12:54
Мені здається, що цей сайт попадався мені на очі під час гугління... Можливо навіть, що заходив на нього. Але то було мимохідь...

Сьогодні затримався на сайті довше. Тому маю перше враження. :-)

Хлопці, ви зробили величну справу!
Ваша електронна бібліотека одна з найкращих!

Успіхів вам!

vitalis
25.02.2009, 17:55
Хлопці, ви зробили величну справу!
Ваша електронна бібліотека одна з найкращих!
Дякую за теплий відгук.
*розтягнувся у вдоволеній усмішці*

AndyN
06.10.2009, 21:34
побажання, пропозиції, зауваження до сайту:
1. А коли гостьова запрацює? Подвійна реєстрація не стимулює коментаторства, та й місцевий форум специфічний, цю тему ще пошукати треба. Більшість ідей виникає спонтанно, поки ще відвідувач до цієї теми добереться - по дорозі і забуде... Чи хоча б кинути пряме посилання на цю тему на індексі. Бо замало побажань чомусь у цій гілці... Або хоч тему цю перейменувати - я місяць не здогадувався, що "гостьова" означає - "пишіть пропозиції по вдосконаленню ресурсу"
2. Пропоную на сторінках сайту закликати до пошуку певних книг з метою їх оцифрування. Скажімо - вийшла цікава книга на папері, хтось її придбав - а хтось хоче в електронному вигляді. Тому що відчуваю слабку кореляцію між наповненням бібліотеки і наявністю новинок паперових у магазинах.
3. З метою стимулювання п.2 можна створити грошовий фонд для організаторів сайту. Робиш рахунок у вебманях і пишеш - за місяць зарахована така сума, куплено такі-то книжки, оцифровано - і ось вони.
4. Структуризацію комюніті по групах. Скажімо, можна пропонувати позиції верстальників, упорядкувачів і т.п. Закликати до участі у таких групах. Чітко визначити зміст відповідних обов'язків. По лічильнику - 800 відвідин на день, а реально - займається проектом декілька осіб. Невже ніхто не хоче залучитись до якогось конкретного внеску? А то лише одні "дякую", "так тримати" ;)
5. Пропоную визначити приоритетний формат книги (вірогідно - фб2), щоб поступово переводити у цей формат фонди бібліотеки. Переваги формату відомі, не буду повторюватись.
6. Щодо структури. А перехрестну структуру не можна зробити? Щоб. наприклад, був окремий підрозділ "переклади" та в розрізі мов оригіналу. Підрозділ "перкладачі". Існуюча структура здається мені занадто примітивною. "Наукова" - занадто загально. Можна ще додати "біографії", "політика", "езотерика"... коротше - розшрити спектр.
7.Підрозділ "Шкільна програма" якись недоконаний. Навіть Франко туди не попав; незрозуміло - що до якого класу відноситься.
8. Сторінка автора. Можливо, крім наявних творів, слід зазначити "розшукуються" - щоб стимулювати знаходження того, що не вистачає. Чи намагатись вказати повну бібліографію з посиланням на заповнені позиції. Щодо оформлення - і так зроуміло, що мінімалізм відбиває минулі підходи. Бажано фото автора, посилання на сайт і т.п.
Я не стверджую що озвучені ідеі - панацея, але ж запропонували висловлюватись ;)

vitalis
12.10.2009, 16:17
1. А коли гостьова запрацює? Подвійна реєстрація не стимулює коментаторства, та й місцевий форум специфічний, цю тему ще пошукати треба. Більшість ідей виникає спонтанно, поки ще відвідувач до цієї теми добереться - по дорозі і забуде... Чи хоча б кинути пряме посилання на цю тему на індексі. Бо замало побажань чомусь у цій гілці... Або хоч тему цю перейменувати - я місяць не здогадувався, що "гостьова" означає - "пишіть пропозиції по вдосконаленню ресурсу"
Гостьова навряд буде. Немає сенсу. Для дописування тут (в цьому розділі форуму) реєструватися не потрібно - дописування гостьове.

2. Пропоную на сторінках сайту закликати до пошуку певних книг з метою їх оцифрування. Скажімо - вийшла цікава книга на папері, хтось її придбав - а хтось хоче в електронному вигляді. Тому що відчуваю слабку кореляцію між наповненням бібліотеки і наявністю новинок паперових у магазинах.
До новинок ставлення двояке. Цікаво - так. Але відносини з власниками авторських прав загостряться аж занадто, якщо в цифрі книга з'являтиметься незабаром після друку в папері.
Хоча задумка на реалізацію "служби" пошуку-знаходження книг є. Поки в стадії задумки, розробка затягується через відсутність часу (я навіть на важливі листи вже майже тиждень не можу зібратися відповісти, бо це вимагає часу на подумати і оформити думку).

3. З метою стимулювання п.2 можна створити грошовий фонд для організаторів сайту. Робиш рахунок у вебманях і пишеш - за місяць зарахована така сума, куплено такі-то книжки, оцифровано - і ось вони.
Ідея. Хоча ймовірніше, що ціну назначатиме зацікавлений у книзі покупець. І платитиме виконавцю напряму. Механізм можна продумати, щоб не було кидал. Ідея дійсно варта уваги. Дякую за підказку.

4. Структуризацію комюніті по групах. Скажімо, можна пропонувати позиції верстальників, упорядкувачів і т.п. Закликати до участі у таких групах. Чітко визначити зміст відповідних обов'язків. По лічильнику - 800 відвідин на день, а реально - займається проектом декілька осіб. Невже ніхто не хоче залучитись до якогось конкретного внеску? А то лише одні "дякую", "так тримати" ;)
Для груп потрібні активісти. Завжди раді будемо таким посприяти.

5. Пропоную визначити приоритетний формат книги (вірогідно - фб2), щоб поступово переводити у цей формат фонди бібліотеки. Переваги формату відомі, не буду повторюватись.
Так, однозначно fb2.
Інші - дублюючі чи уточнюючі. Напр., фотокопійні *.pdf чи *.djvu дозволяють посилатися на сторінки паперового видання, що потрібно при написанні наукових робіт.

6. Щодо структури. А перехрестну структуру не можна зробити? Щоб. наприклад, був окремий підрозділ "переклади" та в розрізі мов оригіналу. Підрозділ "перкладачі". Існуюча структура здається мені занадто примітивною. "Наукова" - занадто загально. Можна ще додати "біографії", "політика", "езотерика"... коротше - розшрити спектр.
Це вже з повним впровадженням fb2. Буде структуризація за жарами. Інше - фільтри...

7.Підрозділ "Шкільна програма" якись недоконаний. Навіть Франко туди не попав; незрозуміло - що до якого класу відноситься.
Він ще очікує на додавання творів, які туди не потрапили. Розділ просто вміщує всі шкільні твори. Саму шкільну програму краще "вивчати" через «Довідка - Шкільна програма з укр. літ.»

8. Сторінка автора. Можливо, крім наявних творів, слід зазначити "розшукуються" - щоб стимулювати знаходження того, що не вистачає. Чи намагатись вказати повну бібліографію з посиланням на заповнені позиції. Щодо оформлення - і так зроуміло, що мінімалізм відбиває минулі підходи. Бажано фото автора, посилання на сайт і т.п.
Я не стверджую що озвучені ідеі - панацея, але ж запропонували висловлюватись ;)
Щодо розшукуються - думав. Але толкової реалізації, яка б працювала з мінімальним "ручним" втручання, так і не надумав.
Посилання на сайт автора є - де відомо, там переважно заповнено (див. сторінку Тимура Литовченка).
Щодо фото - ідея бродила і бродить :) Думаю, що це буде реалізовано в оновленому двигуні.

AndyN
12.10.2009, 22:19
До новинок ставлення двояке. Цікаво - так. Але відносини з власниками авторських прав загостряться аж занадто, якщо в цифрі книга з'являтиметься незабаром після друку в папері.

Мда... Коло замкнулось :dash:
На жаль, друк у папері не дозволяє оперативно передавати книжку за кордон та взагалі - пожирач ресурсів... Я навіть згоден купляти електронні версії у правовласників (чи платити їм ренту за скачані книжки) - але більшість із них думають їхати далі у старому обозі...Але це так - думки вголос...
А ми можемо хоч якось визначитись із тим "незабаром"? :victory:

vitalis
13.10.2009, 16:36
Будемо пробувати. З одним з видавництв є контакт. Дійшли згоди ґрунтовно вирішити питання з початку листопада. Отак :-/

Дим
14.10.2009, 10:27
Мда... Коло замкнулось :dash:
На жаль, друк у папері не дозволяє оперативно передавати книжку за кордон та взагалі - пожирач ресурсів... Я навіть згоден купляти електронні версії у правовласників (чи платити їм ренту за скачані книжки) - але більшість із них думають їхати далі у старому обозі...Але це так - думки вголос...
не особо вкурив де замкнулось коло.
правовласники це видавництва??мережеві ресурси??
автори не правовласники??не продають???не хочуть отримувать ренту??

чи коло й не розмикалось,й запропоновані суми за які згоден купувать просто смішні??

AndyN
14.10.2009, 11:45
не особо вкурив де замкнулось коло.
правовласники це видавництва??мережеві ресурси??
автори не правовласники??не продають???не хочуть отримувать ренту??
чи коло й не розмикалось,й запропоновані суми за які згоден купувать просто смішні??
Правовласники - це правовласники ;)
Ті що мають майнові права на електронні тексти. Первинно це автори, але вони можуть передати це право кому завгодно. Агентам, видавництвам і т.п.
Якщо вони ці тексти продають - проблем нема, я купляю як хочу (Букленд - свіжий приклад).
Якщо не продаюсь, електронна версія може з*явитись у мережі самостійно (див. текст вище). Якщо правовласник не заперечує - електронна бібліотека поповнюється. Коло розмикається. Варіанти розглядаються.
Якщо не продають, але проти розміщення електронної версії - цієї версії нема. Коло замкнулось. Електронного тексту нема і не може бути у законому полі. "Собака на сіні". Відповідно - я такий текст не побачу, а побачу інший. Книжок багато.
Це те що я мав на увазі.

Дим
14.10.2009, 11:52
Правовласники - це правовласники ;)
Ті що мають майнові права на електронні тексти. Первинно це автори, але вони можуть передати це право кому завгодно. Агентам, видавництвам і т.п.
Якщо вони ці тексти продають - проблем нема, я купляю як хочу (Букленд - свіжий приклад).
Якщо не продаюсь, електронна версія може з*явитись у мережі самостійно (див. текст вище). Якщо правовласник не заперечує - електронна бібліотека поповнюється. Коло розмикається. Варіанти розглядаються.
Якщо не продають, але проти розміщення електронної версії - цієї версії нема. Коло замкнулось. Електронного тексту нема і не може бути у законому полі. "Собака на сіні". Відповідно - я такий текст не побачу, а побачу інший. Книжок багато.
Це те що я мав на увазі.
шото не побачив відповіді на питання про суми гонорарів й ренти.Може тому й коло не розмикається??
от шо я мав на увазі.

AndyN
14.10.2009, 11:57
шото не побачив відповіді на питання про суми гонорарів й ренти.Може тому й коло не розмикається??
от шо я мав на увазі.
В мене нема цієї інформації.
В мене є інформація, що легальний ринок електронних текстів існує. Мене як споживача існуючі ціни влаштовують. Кухня мене не цікавить. Ц е в моделі продажу електронних версій. Є інша легальна модель - заробляння на відвідуванні книжкових сайтів із перерахуванням правовласникам ренти. Про неї мені важче сказати.
Якщо хтось не хоче виходити на цей ринок - значить я його книги читати не буду. В перспективі - і більшість читачів. Нічого особистого.

Дим
14.10.2009, 12:49
В мене нема цієї інформації.
В мене є інформація, що легальний ринок електронних текстів існує. Мене як споживача існуючі ціни влаштовують. Кухня мене не цікавить. Ц е в моделі продажу електронних версій. Є інша легальна модель - заробляння на відвідуванні книжкових сайтів із перерахуванням правовласникам ренти. Про неї мені важче сказати.
Якщо хтось не хоче виходити на цей ринок - значить я його книги читати не буду. В перспективі - і більшість читачів. Нічого особистого.

На жаль, друк у папері не дозволяє оперативно передавати книжку за кордон та взагалі - пожирач ресурсів... Я навіть згоден купляти електронні версії у правовласників (чи платити їм ренту за скачані книжки) - але більшість із них думають їхати далі у старому обозі...Але це так - думки вголос... [/COLOR][/I]
дивна штука-купувати ти хочеш,про гонорари ж й ренту у тя інхвормації нема...
таг я не вкурив проясни мі хто ти є-стурбований читач,який згоден купувать ел версії ??до чо ті слова про ренту?????

AndyN
14.10.2009, 13:08
дивна штука-купувати ти хочеш,про гонорари ж й ренту у тя інхвормації нема...
таг я не вкурив проясни мі хто ти є-стурбований читач,який згоден купувать ел версії ??до чо ті слова про ренту?????
Недивна штука - коли тролінгом засмічується тема ;)
Як мій коментар викликав жвавий інтерес - можеш запропонувати окрему тему. Тут я далі нічо про те казати не буду, бо кращий метод уникнути тролінга - перестати відповідати на нескінчені уточнюючі запитання. Є видимість обговорення, а по суті - переливання з пустого в порожнє.

Востаннє про те саме.
Як товар є - я його купляю (коли маю бажання), як нема - не купляю. Я не "стурбовний". І не "згоден купляти", а купляю. А гонорари - то внутрішне питання. Я приходжу до магазина - як бачу книжку - мене цікавить лише остаточна ціна. Як не бачу книжки - її для мене не існує і розмір авторської жаби мене нецікавить.
Рента - то система платежів без купівлі, за рахунок цікавості до ресурсу, також має право на існування і десь працює. У нас - навряд - дуже нечиленна авдиторія. Слова про ренту - до того, що обговорюється конретний ресурс і його конкретні проблеми, годі до мене особисто чіплятись.

Дим
14.10.2009, 13:13
ну для чо нервувать,який тролінг,коли я задав уточнюючі питання цитуючи одного тіко тя?
2-тепер все чудово розяснено.Просто мі спершу здалось ,шо ти маєш справу до видавничої справи й у тя такі неймовірні проблеми з авторами...ну шо тіпа,ти б рад платити,та тіпа ніхто гонорарів не хо))

AndyN
14.10.2009, 13:35
Дим - скільки мені відомо - певні проблеми існують не із власне авторами, а із деякими видавництвами. Які не бажають торгувати електронними версіями, бо побоюються пірацтва. Але у нас не рунет - пірацтво нерозвинуне, бач - бібліотеки погоджуються не викладати контрафакт. А до російських піратів наші тексти попадають несистематично і випадково. Поки що. Але хотілось би щоб і вівці були ситі і вовки цілими. Поки що баланс існує - більшість Буклендівського асортименту досі неспірачено, хоч працюють вже рік.
P.S. Як хочеш щось спитати - спитай саме те що хочеш спитати. ;) Я звичайний читач, художню літературу не дописую.

Demetrios
16.10.2009, 17:34
Дуже прошу, приберіть той тупий напис "у вас застарілий оглядач" на півсторінки! А якщо людині подобається її застарілий оглядач і чхала вона на те, що там пропонується? А в мене взагалі найновіший Maxthon і воно мені все одно висвічується!!! Це надзвичайно дратує.

Звичайно, якщо то не реклама, за рахунок якої Чтиво живе :)

Demetrios
16.10.2009, 17:40
Я не стверджую що озвучені ідеі - панацея, але ж запропонували висловлюватись

Щодо розшукуються - думав. Але толкової реалізації, яка б працювала з мінімальним "ручним" втручання, так і не надумав.
і бродить Думаю, що це буде реалізовано в оновленому двигуні.

Це можуть бути просто неактивні записи у бібліографії з приміткою [неоцифровано] або [не перекладалось] для неперекладених іншомовних творів. Для неоцифрованих можна додавати інфо про існуючі паперові видання, які бажаючі можуть взяти у звичайній бібліотеці, відсканувати і надіслати вам звичайним порядком.

vitalis
16.10.2009, 18:21
Дуже прошу, приберіть той тупий напис "у вас застарілий оглядач" на півсторінки! А якщо людині подобається її застарілий оглядач і чхала вона на те, що там пропонується? А в мене взагалі найновіший Maxthon і воно мені все одно висвічується!!! Це надзвичайно дратує.

Звичайно, якщо то не реклама, за рахунок якої Чтиво живе :)
Ні, це не реклама. Це, швидше, громадянська позиція проти ІЕ6 :)
Maxthon - це лише надбудова до Internet Explorer. У Вас ІЕ6, тому повідомлення (не на пів сторінки, наскільки пам'ятаю) й відображається.

vitalis
16.10.2009, 18:23
Це можуть бути просто неактивні записи у бібліографії з приміткою [неоцифровано] або [не перекладалось] для неперекладених іншомовних творів. Для неоцифрованих можна додавати інфо про існуючі паперові видання, які бажаючі можуть взяти у звичайній бібліотеці, відсканувати і надіслати вам звичайним порядком.
Дуже цікава ідея щодо реалізації... Будемо крепко мислити як це можна поєднати з службою пошуку та оцифровування...

Demetrios
16.10.2009, 23:55
служба пошуку може бути у вигляді додавання запису з такими полями:

1: автор (зі списку або введення нового, якщо новий, то він має бути неактивним у списку авторів)
2: назва
3: перекладач (необов"язково)
4: рік виходу книги (або оригіналу, якщо переклад)
5: статус - а) є в Чтиві; б) є на іншому сайті; в) вийшла друком ("перекладена" для зарліт), але неоцифрована; г) не виходила друком/не перекладалась; д) невідомо;
6: бібліографічний опис книги, з якої потрібно робити оцифрування або адреса сайту де вона є, або якась інша примітка (хоча можна зробити окремі поля, якщо захочите зберігати бібліографічний опис і потім висвічувати його на сторінці твору)

1-4 автоматично потрапляють у БД і відображаються у списку творів неактивними лінками (для б, в, г, д), бібліогр. опис може відображатись як спливаюча підказка при наведенні на напис [неоцифровано]. Попередньо людина повинна перевірити чи цього тексту точно ніде в мережі немає, модератор теж може здійснити ще раз таку перевірку, після чого затвердити запит. Написи біля неактивної назви можуть бути такими: б - [на іншому сайті] (напис може бути лінком на той сайт), в - [неоцифровано], г - [неперекладено] або [не публікувалось], д - [дост. невідома]

Коли редактор/модератор/адмін хоче зробити перелік усіх творів автора - він робить це таким же чином (не знаю, як у вас там реалізовано додавання текстів, але мабуть це можна робити в одному місці), тобто вводить 1-5 і, якщо володіє інформацією, то вказує бібліогр. опис того що нема.

Окремо можна ставити рейтинг важливості відсутніх текстів, наприклад, шляхом голосування (людина перш ніж додавати нове в "розшукується") спершу повинна перевірити, чи цього там вже немає, а якщо є, то проголосувати чи в коментах дописати, що їй це треба.

поля я описав приблизно, бо не знаю як там у вас БД реалізована, можуть бути інші, але суть, сподіваюсь, зрозуміла.

Гість
01.06.2011, 15:12
Інформація для зацікавлених таємницями Пересопниці -
( http://rivne-surenzh.com.ua/ua/research/historical ).
Стаття під назвою "Пересопниця: духовно-просвітницький центр Дулібії Рось" на -
( http://rivne-surenzh.com.ua/ua/our_articles/119 ).
Фото Пересопниці -
( http://rivne-surenzh.com.ua/ua/additional/photo ).
Карти Пересопниці -
( http://rivne-surenzh.com.ua/ua/additional/maps ).

vitalis
02.06.2011, 18:56
Інформація для зацікавлених таємницями Пересопниці -
( http://rivne-surenzh.com.ua/ua/research/historical ).
Стаття під назвою "Пересопниця: духовно-просвітницький центр Дулібії Рось" на -
( http://rivne-surenzh.com.ua/ua/our_articles/119 ).
Фото Пересопниці -
( http://rivne-surenzh.com.ua/ua/additional/photo ).
Карти Пересопниці -
( http://rivne-surenzh.com.ua/ua/additional/maps ).
Скажіть, Ви таким чином рекламуєтеся?
Книги з наведеного сайту, які можна було перебрати до «Чтива», вже туди додані. Інше — не книги. І доати їх до бібліотеки в теперішньому вигляді немає ніякої змоги.

samnasam
22.10.2011, 08:48
А може то якийсь загін, що заблукав після втечі з Куликівської битви, отаборився свого часу чи щирі українці, які складали 2\3 війська О.Македонського знайшли прихисток на Січі по його смерті??? Може вже доста спекулювати (заодно і заробляти псевдоісторичні дисертації) на цій темі. Бідні запорожці, вони, мабуть, вже не один раз перевернулися в домовинах від всіх цих "досліджень".

AndyN
13.11.2011, 22:20
А що сталось - чому "Чтиво" - вже на інший форум переадресує? А цей називає "старим форумом". Що змінилось?

vitalis
13.11.2011, 23:19
Переїхали ми :)
Стомився я вже бігати по кількох форумах. Новий давно і стабільно відвідую регулярно, а на цей частенько забував заходити, тож відповідав на дописи часто із затримкою.