КПК

Показати повну версію : Шабаш у серці України.

Mercenary
29.10.2005, 13:08
У цей момент, коли я пишу це повідомлення, у Будинку вчених Національної академії наук України (Київ, Володимирська, 45) відбувається так звана "наукова конференція" по Українсьій Повстанській Армії.
Я довідався про неї від однієї поважної людини, члена правління організаціії колишніх в"язнів нацизму, яка сам була у концтаборі. Ну, думаю, нарешті Академія наук взялася за об"єктивне наукове вивчення УПА!
Пішов, зареєстувався, послухав.
Я сподівівся почути про різницю у поглядах та політиці ОУН (м) та ОУН (б). - Анітелень.
Я думав що проаналізують наказ С.Бандери 41 року про спротив фашистській навалі. Про його арешт та ув"язнення до концтабору Заксенхаузен. Ані пари з вуст.
Я розраховував на правдиву розповідь про репресії на Західній Україні у 1939 - 1941 рр, які спричинили шалений спротив. Про дезерцію української поліції до лав УПА на Волині та Галичині у 1943 р.
На аналіз стратегії Бульби - Боровця, на правду про спецбригади НКВД (а я знаю колишніх бійців цих бригад), які у одностроях УПА робили провокації в польських та українських селах.
На засуждення тих, хто дійсно робив злочини у будь - яких мундирах, під будь - якими прапорами. Не зважаючи на те, з якого боку вони воювали!
Що ж я почув? "Отрєб"є", "фашистскіє пріхвостні", "холуї окупантов".
У стилі найгірших радянських пропагандистських традицій ці т.з. "науковці" звалили до однієї купи ОУН, "Поліську Січ", легіон "Нахтігаль", дивізію вафен-СС "Галичина", УПА, Чурпинку і Боровця, Щухевича і Коновальця, мельниківців тощо, називаючи усіх - "бандіти", "подонкі", "отщепенци", "100 000 бандітов".
Там посилалися на якихось маловідомих "західних науковців", не називаючи ані робіт, ані сторінок, жодного разу не пролунало посилання на жодну архівну справу!
Замість страшної правди про Волинську трагедію там кажуть, що тільки УПА робило геноцид полького мирного населення, начебто Армія Крайова такого не робила по відношенню до українців.
Начебто не було спільних кроків України і Польщі по вивченню тих подій, і не було формули Президента Польші Квасьнєвського: "Вибачаємо і просимо вибачити"!
Там огульно усім, хто воював не у Червоній Армії та НКВД, відмовляють у праві зватися ветеранами і учасниками національно - визвольного руху.
Там не сказали жодного слова про Голодомор, про примусову колективізацію, про "розкулачку", про репресії НКВД! Про ГУЛАГ, врешті-решт, де закінчили своє життя тисячі бійців УПА!
Я не почув там жодного слова українською!
За 30 хвилин я підвівся і пішов.
Замість наукової конференції я потрапив на шабаш!
Я обурений! Мій логін - Mercenary, найманець. Дійсно, ми змушені інколи продавати свої талант та майстерність за гроші, але душу і сумління - ніколи!
Я, член Національної спілки письменників України, член Асоціації українських письменників, лауреат "Коронації слова" Сергій Батурин
ЗАЯВЛЯЮ:
ГАНЬБА Академії наук, яка дає прихисток таким "науковим конференціям"!
Вимагаю чесного, об"єктивного і неупередженого наукового вивчення трагічної сторінки історії Батьківщини!
Слава Україні!

Yara
31.10.2005, 11:46
Як про мене, це не перша й не остання така "конференція". Починаються вибори, а тут вже "все средства хороши".

tysovska
31.10.2005, 12:29
Ох, пане Сергію, вікна мого офісу виходять на Будинок учених. Ви ще не бачили машин, які часом заїжджають у наш двір, і тих, хто із машин виповзає... Будинок учених уже давно продався за гроші stock and barrel, і я чомусь не можу їх винуватити... Можу тільки пожаліти.
Але правда переможе!
Героям слава!