КПК

Показати повну версію : Мервін Пік

oleksus
03.08.2008, 01:19
Троха шкода, що, скажімо Толкієна знають майже усі, а Піка - щось малувато.

Автор трилогії "Ґорменґаст".

Коротко про трилогію:
Приречений на злу смерть лорд, новоприбулий герой, і ціла низка химерних створінь населяють світ романів про замок Ґорменґаст, які, поруч із Володарем Перснів Толкієна, вважаються беззаперечною класикою фантазійної літератури.
В центрі подій - сімдесят сьомий граф Тітус Ґроун, якому належить успадкувати багато миль трухлявого багатовічного каменю, з якого складається замок Ґорменґаст та навколишнє королівство.
У першій частині трилогії читач знайомиться з власне замком та шляхетною сім'єю, що в ньому мешкає.
У своїх романах Пік створив дивовижний примарний світ, схожий на відчуття сновидіння, фантастичного, повного символів і темної прихованої боротьби.

Питання: може, часом, хтось знає, де можна надибати ориґінали?
Якось бачив в Глобусі, але лише третій том, тому чогось не взяв.... Тепер шкодую.

Looser
03.08.2008, 17:41
може, часом, хтось знає, де можна надибати ориґінали?
Сумніваюсь, що десь знайдете всю трилогію.
Колись в кінці дев'яностих у Києві видали другий том, але тираж був малий, тож ймовірність знайти його страшенно мала.
А цей третій том, про який Ви згадували, якщо не посиляюсь, мав заголовок "Титус Гроан"?
Якщо так, то моя Вам порада: не псуйте задоволення від цієї книги таким паскудним перекладом. Один тільки "Титус Гроан" замість "Тит (Тіт) Стогін" чого вартує!

Особисто мені потрапляли в руки шматки чудового перекладу російською мовою (на жаль, не можу згадати прізвище перекладача) плюс на парах читали уривки першого тому мовою оригіналу.
Важко.
"Горменгаст" - один з тих творів, які беруть не динамікою, а повільними, затяжними описами і кінською дозою сюрреалізму.
Але страння у даному випадку винагороджуються красивими сновидіннями і масою естетичного задоволення :)

Anatoliy
03.08.2008, 18:52
і не чув про книжку, і не читав, але якщо воно таке ж, як і в толкієна, то треба буде пошукати..

Looser
03.08.2008, 19:26
Ні, воно взагалі не таке, як в Толкіна.
Єдина схожість у тому що твори обидвох цих авторів вважаються беззаперечною класикою фантазійної літератури

Anatoliy
03.08.2008, 21:12
я мав на увазі, що це, судячи з попередніх слів, саме класика фантастики. в такому разі треба пошукати

oleksus
04.08.2008, 16:40
Доведеться знову замовляти оригінал на Alibris. (проте там я іноді знаходив нові книжки за дуже смішні гроші)

oleksus
11.08.2008, 10:09
Я його таки вполював. Причому в Києві.
Звичайнісінький paperback на 'газетяному' папері, та все одно.
http://i.i.ua/photo/images/pic/2/3/1415632_312ea20f.gif

У Піка також, пишуть, є дуже класні вірші "Rhymes Without Reason".
Ніхто, часом, не чув де воно є хоча б в перекладі?

Looser
11.08.2008, 11:15
Оу, таки знайшли!!!
До речі, якщо книга ще й з авторськими ілюстраціями, то вам пощастило вдвічі більше :)
П.С.
Стосовно віршів... Не знаю, чи є десь перекладне видання збірки, але точно знаю, що Кайл Іторр перекладав дещо на російську. Шукайте! :)

oleksus
11.08.2008, 11:26
Так, з ілюстраціями, бо потрафило з вінтажною серією (хоча папір майже ґазетний і для такої серії не дуже годиться).
До речі, першу книгу з трилогії я знайшов днями раніше на торентах (теж в оригіналі), тому якщо комусь треба, можу поділитися.

дякую за інфу щодо Кайл Іторр. шукатиму.

oleksus
11.08.2008, 15:42
Цікаво...
Ця книжка здибала мене (після тривалих пошуків з моєї сторони) саме у восьмий день восьмого місяця, та ще й восьмого року (як раз в день форумівки, на яку не потрапив...)
Дія в трилогії починається теж восьмого дня восьмого місяця, коли в замку з'являється спадкоємець.
(навіть ніц не буду казати про свій номер телефону та помешкання - не повірите)

ПС: Відірватись від книги не можу просто.

Cured
11.08.2008, 15:44
oleksus'e, діліться :)