КПК

Показати повну версію : Догма-догма-догма-догмааа

Девор
14.07.2005, 19:04
Недавно подивився оце.. оригінально, як на американців :) .

Fishkiller
14.07.2005, 20:18
Ну у них иногда появляются отличные проекты, когда или сценаристы или режиссеры европейцы =))))
А Догма очень порадовала, столько иронии, злой сатиры и желчи сарказма давно фильмам не хватало ...

Prim
14.07.2005, 21:23
Так, давненько дивився цей фільм!
Круто! Особливо сподобалась гра акторів.

Девор
14.07.2005, 21:49
А кінцівка, а ? Круто? Бог у якості божевільної дівчинки:).

Prim
14.07.2005, 22:10
Так, унікально.
Можливо, так і є?

Gray
15.07.2005, 19:23
Шшшшшш!!! Оно повернеться Клевер він вам покаже "кузькину мать", тобто "божевільну дівчину" :D

Clever
19.07.2005, 03:20
Я уже вернулся и готов всем резать уши и откусывать ногти на ногах! Кто тут не любит догму?

Девор
05.08.2005, 10:39
Ті, хто не розуміє режисерів:)

Potions Master
26.08.2005, 01:55
Розкажіть будь-ласка про Рікмана в цьому фільмі. Метатрон по моєму...

Prim
26.08.2005, 09:17
Особливо важливої ролі він не зіграв...
От Джек і Боб - інше слово... хехехеххехе

Narsul
27.08.2005, 22:17
...
От Джек і Боб - інше слово... хехехеххехе
Погоджуюсь, дуже цікаві "пророки" =)

А так якщо закривати очі на чорний гумор і сарказм, то це дуже філософський фільм. У ньому я почув дуже багато ідей з котрими відразу ж погодився (про те як Іісус благав не бути Божим сином, про телепроповіді =), ...)

Daw
16.09.2005, 21:26
Пррросто суперрр!!!!! Эх, если бы Бог был таким...:)

Dusk
26.09.2005, 20:46
Тю, шо це таке... Я думав це тема про Догму 95, Трієра і т.д.

ovr
26.09.2005, 23:28
Тю, шо це таке... Я думав це тема про Догму 95, Трієра і т.д.
я, коли побачив, теж так подумав =)

Nevermore
24.10.2005, 00:36
Один з моїх улюблених фільмів...
Чудовий за усіма параметрами!

майк
25.10.2005, 17:09
Приємно аж до запаморочення, що є такі круті й розумні хлопці і дівчата, для яких Великий Німий так і лишився Великим. Я особисто вважаю , що "Догма" - фільм розумний, іронічний і по-своєму добрий. а щодо його філософського звучання... дуже сумнівно. зате весело. Дивіться кіно.

LanceloT
23.11.2005, 09:36
Мені особисто цей фільм НЕ подобається.
Це власне та межа де непомітно "темна сторона" захоплює свідомість.
І ніхто навіть на секунду не сумнівається у фільмі!

Єдине, що тішить - це бажання в фільмі цьому бачити щось добре і життєдайне.

Prophet
23.11.2005, 18:13
Нічого особливого в цьому фільмі не бачу. Звичайна америкоська комедія.

майк
24.11.2005, 19:24
Для мене "Догма" стала певною мірою відкриттям. Питання релігії обережно оминається кінематографом, щоб не приведи, Боже, не спровокувати якогось шкандалю на релігійному грунті. А коли фільми на релігійну тематику й знімались, то релігійні війни зображались як трагедія всього людства. І вони-таки були і є трагедією.
Цей фільм продемонстрував наскільки дріб'язковим і дурними є конфлікти через те, хто якому Богу молиться. І як молиться. І чи молиться взагалі. Людей потрібно поважати і любити незалежно від кольору шкіри, статі і релігійних переконань. Коли тебе щоразу повчають пасторським тоном ці прописні істини сприймаються, як здижчання набридливої мухи, а тут легко і з гумором....
Та це суб'єктивна думка. Я нікого не переконую. Бо поважаю ваші переконання незалежно від статі, віку, релігійних переконань і терміну перебівання на літфорумі. Peace and respect.
Дивіться Кіно.

Baltis
24.11.2005, 22:03
Бо поважаю ваші переконання незалежно від статі, віку, релігійних переконань і терміну перебівання на літфорумі. Peace and respect.
Дивіться Кіно.
класссно сказано,
прям як президент:)

майк
25.11.2005, 14:09
У мене велике майбутнє. Вірю, знаю, можу! :D )))))))))))))))))

LanceloT
25.11.2005, 14:25
Для мене "Догма" стала певною мірою відкриттям. Питання релігії обережно оминається кінематографом, щоб не приведи, Боже, не спровокувати якогось шкандалю на релігійному грунті. А коли фільми на релігійну тематику й знімались, то релігійні війни зображались як трагедія всього людства. І вони-таки були і є трагедією.
Цей фільм продемонстрував наскільки дріб'язковим і дурними є конфлікти через те, хто якому Богу молиться. І як молиться. І чи молиться взагалі. Людей потрібно поважати і любити незалежно від кольору шкіри, статі і релігійних переконань. Коли тебе щоразу повчають пасторським тоном ці прописні істини сприймаються, як здижчання набридливої мухи, а тут легко і з гумором....
Та це суб'єктивна думка. Я нікого не переконую. Бо поважаю ваші переконання незалежно від статі, віку, релігійних переконань і терміну перебівання на літфорумі. Peace and respect.
Дивіться Кіно.

Роздуми на Тему течій релігії поділяю з Майком!
Але не цей фільм це демонструє, як це вирішувати! Серед моїх знайомих, що ОБОЖНЮЮТЬ цей фільм, всі є релігійними, але жоден це не трактує як спільну віру, не залежно від напрямку!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

silverfish
26.11.2005, 03:41
Я це люблю. І навіть - "Джей і Малчялівий Боб наносят атвєтний удар". На перший погляд може видатись тупим і богохульним, але насправді це просто справжня демократична незашореність. :cool:

майк
27.11.2005, 21:58
Я не сприймаю цю кінострічку як панацею від хрестових походів чи джихаду або пропаганду єдиної віри, що могла б вирішити проблему релігійних воєн. Мені цей фільм подобається як виразник демократичних ідей. Що з того, якби Ісус дійсно був чорношкірим, це анітрохи не зіпсувало б ту високу місію, з якою Він прийшов на землю.Не важливо скільки було апостолів 12, 13, 20 чи 150 і були вони євреями, ефіопами чи китайцями. Важливо, що цей фільм примусив МЕНЕ проаналізувати власне ставлення до релігії, релігійності, віри, Бога, віри в Бога...
Ми щоденно живемо, тим життям, яке побудували для себе своїми (хтось, можливо, чужими) руками. Багатії моляться золотому тельцю, кардинали перетворюють церкву і релігію на шоу, що приваблює глядачів, люди шукають натхнення, продають душі і мрії, втрачають віру і кохання, але не тому, що Бог відвернувся від них, а тому що вони втратили надію змінити себе і світ навколо себе. Все, що ми маємо, світ, який нас оточує, ми приймаємо, як данність, як те, що належить нам по праву і безсило опускаємо руки чи ховаємо голову в пісок, як страуси, думаючи, що саме такі дії здатні врятувати від армагеддону, якщо не світ, то принаймні себе.

Щось я розфілософствувалась. Фільм кумедний, навіть титри і ті не без гумору. Тому він мені і сподобався. І просто чудово, що у мене є однодумці.
Дивіться Кіно. ;)

Prophet
28.11.2005, 13:17
Не знаю, де ви там філософію знаходите...

silverfish
28.11.2005, 15:05
Філософія "Догми" полягає саме у незакомплексованості :)

LanceloT
28.11.2005, 18:44
Філософія "Догми" полягає саме у незакомплексованості :)

ось власне про що і я говорив!