Показати повну версію : Як у дитинстві!
Дмитро К.
10.10.2008, 11:31
Ще раз доброго дня!
Хочу запропонувати вам декілька своїх віршів. Я пишу вже досить давно але проблема в тому, що українською почав писати лише нещодавно.
Тому, не судіть суворо. Спроби знову (як в дитинстві) оволодіти українською мовою сподіваюся будуть підтримані.
ОСІННЯ
Тобі, такій осінній...
У твоє волосся заховалась осінь,
Роспустила коси по сухим вітрам....
Стрічечки тоненькі заховала в постіль,
Потім віддалася вся моїм рукам.
Вдосталь віддалася, досвіду не мавши,
Та сміялась щиро незграбності моїй,
Літо спроводила, сонечко сховавши,
В білім павутинні, у душі сумній.
Дарувала листя жовте та червоне,
Поливала коси жалібним дощем,
Та чесала осінь сльози гребінцем.
Київ
20 вересня 2008
не мавши тільки. інтимна у Вас поезія. ритм 2-го рядка 2-ї строфи вибивається( але може бути. я сама цим грішу)
в кінці двічі слово осінь якось не дуже добре звучить.
загалом- наспівність і щирість- плюс!!!!
Дмитро К.
10.10.2008, 12:10
Дякую, я лише оволодіваю українькою поезією та прозою!
Beta Karot
10.10.2008, 15:23
Дарувала листя жовте та червоне,
Поливала коси жалібним дощем,
Та чесала осінь сльози гребінцем.
[/I]
Добридень, Дмитре!
"-вши" краще повичищати. І намагайтеся хоч одну риму замінити іменниковою. Від цього твір лише виграє.
Стосовно цитування: може останній рядок мав починатися з "То"? Бо осінь одна, а у Вас ніби дві.
acid drinker
10.10.2008, 17:37
соул, я розчарована. якшо вже допомагати людині з мовними помилками - то допомагати суттєво й зі всіма, нє?
по сухим вітрам - на сухих вітрах, сухими вітрами, по сухих вітрах, зрештою, але не поєднується по з давальним відмінком. нікада!
лася вся - тепер чуєте? "лась уся" було б точнісінько так само, але краще.
спроводила - малося на увазі рос. "проводить"? в українській є одне слово, схоже на оце написане, але воно звучить "спровадила" й має інше значення.
сміялась щиро незграбності моїй - сміються з. або до. у другому випадку можливий пропуск прийменника, але ви ж не його мали на увазі, правда?
сонечко сховавши,
В білім павутинні - не треба там коми. у вас пунктуація взагалі трошки ірраціональна. це такий концепт?
червоне й осінь - це не рима. але то вже не мовні проблеми, а текстуальні. ми їх поки не зачіпатимемо, хоча варто б.
дмитре, можна вас попросити про одну маленьку послугу? викладіть, будь ласка, якийсь свій російськомовний вірш, який ви вважаєте справді вартим уваги. а там видно буде, з якими критеріями до вас підходити...
соул, я розчарована. якшо вже допомагати людині з мовними помилками - то допомагати суттєво й зі всіма, нє?
каюсь... я останнім часом багатьох розчаровую... період такий.
а взагалі- таки треба мені уважніше читати. настрій я вловила. от.
acid drinker
12.10.2008, 22:13
дитино, щодо волосся. я теж про це думала, між іншим. і довго не могла вирішити, так чи нє. ліпше у чому, звичайно, але куди - у твоє волосся - теж правильна конструкція.
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008