Показати повну версію : Девід Лінч
Mcmortygreen
10.11.2005, 02:01
починаємо обговорення.. :)
що кому сподобалось із його творчого доробку?
все сподобалось
що бачив
.. а бачив не так вже й багато. Малхолланд драйв і Твін пікс, той який серіал(якраз кілька його серій і бачив).
хочу ще. а Лінч - Майстер.
Ти ще бачив "Бійцівський клуб" - це теж його робота. Чи ти не бачив? Цей фільм змусив мене думати над цінністю метеріальних речей, метою життя, існуванням людства і пободовою культури.
А щодо Девід Лінча...Мені він подобається. Але градація оцінок його творів серед глядачів та кінокритиків варіюється від відверто негативного "Фу-у-у" до захоплених вигуків "Wow!!!!"
Ти ще бачив "Бійцівський клуб" - це теж його робота. Чи ти не бачив? Цей фільм змусив мене думати над цінністю метеріальних речей, метою життя, існуванням людства і пободовою культури.
А щодо Девід Лінча...Мені він подобається. Але градація оцінок його творів серед глядачів та кінокритиків варіюється від відверто негативного "Фу-у-у" до захоплених вигуків "Wow!!!!"
Пан трохи наплутали. "Бійцівський клуб" зняв Девід Фінчер.
Пан трохи наплутали.
пані
я їх теж колись плутав %)
Фінчер теж нічого такий. стрельнув серією Se7en -> the Game -> Fight Club.
Пан трохи наплутали. "Бійцівський клуб" зняв Девід Фінчер.
То Ви, пане, щось наплутали. Я - пані. :p
2 Ovr
Дякую шляхетному лицарю, що захистив мою гідність. (вишуканий реверанс, і вдячна посмішка). Вочевидь мені треба чимшвидше переходити до перегляду фільмів, які пан зволили мені надіслати.
Mcmortygreen
12.11.2005, 02:37
Якщо переглянути ранні короткометражки Лінча, то легко мож визначити характер його творчості. Ще у режисера є невеличке хоббі - іноді відвідувати розтини трупів у морзі, тому митець часто шокує глядача кадрами, де демонструє частини людських тіл, чи сильно мутованих персонажів (як у фільмі "Людина-слон")
А скільки паралелей можна провести між фільмом "Малхоланд драйв" і серіалом "Твін Пікс". Містики там не бракує :)
http://www.1plus1.kiev.ua/about/press.phtml?192
4esterfielter
14.03.2008, 15:23
Твін пікс ета шо-та с чєм-та) ммуа, персик. правда, серіалу я не бачив. а сам фільм. до кісточок проймає... фєєє, коли поряд непрошарені люди регочуть або засинають або питають: ну і відстійний фільм... а ти доганяєш хто це? а... ну ти шо..."... капець. невже в стількох людей мізки витравлені тарганячою отрутою, що нема вже думок - отих тарганів?
Лінч - це останній Режисер на цьому зачмурьованому світовому кінопросторі, де фільми знімають виключно для задоволення.
Він останній, хто не намагається напхати в своє кіно штампованих кліше, напомадивши їх візуальними ефектами, щоб аж очі вилазили, але щоб "усі глядачі були задоволені".
Він, здається, останній, хто не боїться задавати глядачеві складні, навіть приховані питання. На відміну від суцільного позову "розважайся легко!" Лінч наважується в кожному фільмі спитати глядача: "А ну стривай, подумай от зараз: ти впевнений, що ти - це справді ти? Чи ти точно знаєш, що тебе десь похапцем не підмінили на когось іншого?"
Зовсім природньо, що є велика кількість глядачів, яким такі питання ставити дуже боляче. А тим більше, коли ці питання вони не чують безпосередньо, а відчувають напівсвідомо, інтуїтивно?
Є люди, які тікають від фільмів Лінча, як таргани від діхлофосу. Вони кажуть, що він "мрачний", і не виносять його навіть духу.
Але сказати точно, що саме викликало в них тривогу, вони навряд чи зможуть.
Створення кожної стрічки - це таїна, яку протягом зйомок розплутує сам Лінч, а потім кожен глядач розплутує свій власний її варіянт.
Кожна стрічка Лінча - це фільм-дзеркало, в якому кожен глядач підсвідомо відчуває присутність самого себе, і це не завжди приємно (хоча завжди корисно). Його фільми важкі для сприйняття (особливо останній, "Inland Empire"); вони катарсичні, але як справжній катарсис, цей експірієнс "відшкрябує" і очищує нашарування бруду, який ми носимо в душі.
Нещодавно подивився документальний фільм про зйомки "Inland Empire".
acid drinker
22.06.2008, 01:19
от ні нада, для мене ше такий самий - фон трієр. тобто той, хто робить кіно для задоволення.
до речі, а як називається фільм про зйомки "Inland Empire" і де його дістати?
Називається фільм просто "Lynch", скачав я його торентом. Ще півгодини, які в нього не війшли ("Lynch two") є на другому ДВД у нормальній двохдисковій версії Inland Empire. (На другому диску є також півторагодинна додаткова частина самої "Імперії".) Це двохдискове видання теж мною знайдене на торентах, бо ліцензійна версія, яка продається у нас в крамницях, насправді ніяка не ліцензійна, а це тупо перший диск.
Якщо треба, можу пошукати і дати торент-лінки.
acid drinker
22.06.2008, 13:00
буду вдячна.
Пошукав, торенти поздихали. (Ух, добре що вчасно встиг їх застати. Півроку шукав до того.)
Вихід - можу привезти диск на наступну форумівку.
EDIT: Ось, здається, один торент ще живий (http://www.torrenthound.com/torrent/32460a9f874f7777b1478daf07dbb63d3e1f72fd), але сідер лише один (і то не я):
acid drinker
23.06.2008, 08:22
о, яка чудова причина прийти на наступну форумівку! ;)
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008