КПК

Показати повну версію : Савченківські читання

Tim-Lit
10.11.2005, 16:49
Шановні добродії ЕКС-ПЕРЕМОВНИКИ!

Не на часі мені закладати нову тему (два журнали одразу на виході), та все ж доводиться...

Тут надходила пропозиція (здається, від Радія - та я можу й помилитись, звиняйте...) влаштувати у січні "Савченківські читання" в НСПУ. Я позавчора переговорив з Миколою Славинським по мобілці: він в принципі підтримує цю нашу ідею. Та докладніше вдаватись у тему не стали - 15 листопада збиратиметься наша Комісія НСПУ з пригодницької та фантастичної літератури, і пан Микола сказав, що на комісії ми все обговоримо.

Я не хочу, аби висунувши пропозицію, ми дременули би "в кущі". Велочка Штилвелд & Co від нас відкололись, тож розраховувати у даному разі я можу лише на себе, красивого й розумного, і на Радія. Якщо SPACER або хтось інший до Києва на читання добереться - добре. Але готуймось до найгіршого.

А тому прохання всім: ДАВАЙТЕ ПРОПОЗИЦІЇ, щоб я мав предметну розмову зі Славинським!!!

radus
10.11.2005, 17:13
Пропозиції.
1. Написати доповіді.
1.1. Не-киян теж стосується.
2. Прочитати.
2.1. Ну, ви зрозуміли.
3. Обсудити
3.1. Інетно.
4. Повісити на сайти
4.1. Статтю про саму подію.
4.2. Доповіді.
4.3. Про те, щоб повісити на Савченківському сайті, я спробую поговорити.

?

Tim-Lit
10.11.2005, 17:49
Написати доповіді. Які теми доповідей? Як ти знаєш, в мене є його ПЕРША книга - "Чёрные звёзды", 1960 року випуску. У цю книгу я просто закоханий, а решту просто не читав - як "чукча-пісатєль". Про це говорив на його похороні. Тож міг би підготувати щось на кшталт "Рання творчість Володимира Савченка у контексті сучасного стану вітчизняної фантастики". :cool:

Олександр Левченко
10.11.2005, 19:11
Ідею "Читань" повністю підтримую, однак сам навряд чи зможу щось зробити... :( Із Савченка-старшого пам'ятаю лише "Открытие себя", хоча в юності читав, напевно, ще кілька речей. З радістю побував би як скромний учасник, однак навряд чи вдасться прибути до Києва в січні... :(

Tim-Lit
10.11.2005, 19:52
Ідею "Читань" повністю підтримую, однак сам навряд чи зможу щось зробити...
САШКО! ВСЕ-ТАКИ ДАЙ ІДЕЇ!!!
Присутність - бажано, звісно, та не обов’язково. (Ми всі розуміємо, чим для кожного з нас є зараз пересування навіть Україною.) Але ж ідеї можна і через Інтернет пересилати...
Із Савченка-старшого пам'ятаю лише "Открытие себя"... Ну, то хоч би по цьому роману ти можеш щось видати?! :eek:

Кам.Ю
11.11.2005, 00:13
А тому прохання всім: ДАВАЙТЕ ПРОПОЗИЦІЇ, щоб я мав предметну розмову зі Славинським!!!

Я пам' ятаю, що читав Савченка, але ще у дитинстві - тоді подобалося. Ми повинні шанувати своїх патріархів. Та, нажаль, я ніколи не був на таких акціях і не дуже уявляю як вони мають виглядати. Тому якихось розумних пропозицій дати не можу - вибачайте. Приїхати теж не зможу - неблизька дорога і двомісячна дитина вдома.

Tim-Lit
11.11.2005, 10:40
...і двомісячна дитина вдома. Та ти що?! А я щось не пам’ятаю, що вітав тебе з дитинкою на Львівському ярмарку! А виходить, немовля тоді саме народилося - в середині вересня?! Тож вітаю!.. :D :D :D :D

radus
11.11.2005, 12:34
Часу ще багато, можна перечитати старе й прочитати нове. Особливо рекомендую "Должность во Вселенной".

Tim-Lit
11.11.2005, 15:34
Ставлю всім за приклад Левченка: він мені вже кинув архів на хатнє "мило"! Щоправда, я ще не читав - тільки-но приїхав від Івана Плюща з інтерв’ю, чекаю верстальника з версткою журналів... Дурдом! Шкода тільки, не фен(дур)дом... :( :( :( :(

Девор
11.11.2005, 15:59
Лізу шукати Савченка у "павутинні":).. а поки я буду його шукати, раджу скласти якись послідовний план читання. Чи то буде кілька вечорів, ціль читання, кого запросити... і т.д. і т.п.

radus
11.11.2005, 16:57
Прошу за мною зарезервувати або раннього Савченка, або пізнього, бо я, кажуть, любитель крайнощів.

Spacer
11.11.2005, 18:15
Як на мій погляд (а також, як я зрозумів, на погляд radus’а), найзначнішою річчю Савченка є роман “Посада у Всесвіті”. Я його декілька разів перечитував і ще перечитуватиму. Сподівався, що й продовження почитаю. Адже це – перший роман з циклу “Вселяни”, задуманого Майстром: 1. “Посада у Всесвіті”, 2. “Час великих заперечень”, 3. “Проміжний материк”, 4. “Відлік від кінця світу”, 5. “Особлива зона Всесвітніх інтересів (Проект 25 мільйонів)”. Наскільки мені відомо, ВС закінчив лише другий роман. Що з іншими – не знаю. Мабуть, не встиг...
Можна порадити й сатиричну фантастику ВС – “”П‘ята мандрівка Гуллівера”. Савченко взагалі був дуже іронічним письменником – це в усіх його творах простежується.
Щодо “Читань...” Мене трохи лякає певна непідготовленість спільноти до цього кроку. Хоча б в організаційних питаннях. Я б, взагалі, до цієї справи ФУнатиків підключив з їхнім “РФом”, або й братів с Сузір‘я Блюзнюків – в них досвіду, здається, більше. А тут така справа, в якій ділити особливо й нічого. Бо інакше це якось по-жлобські виглядатиме. І, взагалі, ще народ долучати треба, щоб рівень був. Ту ж Дубинянську. В нею з ВС інтерв’ю непогане було. Здається, у “Дзеркалі Тижня”.
З цього боку, Тимуре, дуже прошу – повідом мені, а коли це в нас Комісія фантастична засідатиме? Число я зрозумів, а час?.. Якщо мені хоча б не на маршрутку, а на потяг встигнути, то їй-бо приїхав би, подивився б на рівень “фантастичної” організації. Та й гонорар я тобі винний. :) От і отримали-знищили, тобто – “отнищили” б його заразом. :p

Tim-Lit
11.11.2005, 19:19
А тут така справа, в якій ділити особливо й нічого. Бо інакше це якось по-жлобські виглядатиме. І, взагалі, ще народ долучати треба, щоб рівень був. Ту ж Дубинянську. В нею з ВС інтерв’ю непогане було. Здається, у “Дзеркалі Тижня”.
З цього боку, Тимуре, дуже прошу – повідом мені, а коли це в нас Комісія фантастична засідатиме? Число я зрозумів, а час?.. Якщо мені хоча б не на маршрутку, а на потяг встигнути, то їй-бо приїхав би, подивився б на рівень “фантастичної” організації. Та й гонорар я тобі винний. Комісія засідатиме о 17:00 в НСПУ. А за те, щоб "підключити" - не хвилюйтесь: Славинський вже підключить! Бо і Арєнєв (Пузій) теж член Комісії... Нам просто треба "застовбити" за собою певну ДІЛЯНКУ цих читань - оскільки ініціативу я перед Славинським вже виявив. На Комісії я це озвучу... :)

VDV
13.11.2005, 09:51
Перепрошую за неполіткоректність, але чи можна Володжимира Савченка при всій моїй повазі до нього вважати УФ ?
Тимуре не ставь послання на підтвердження - я їх завжди читаю...

Tim-Lit
13.11.2005, 17:27
Перепрошую за неполіткоректність, але чи можна Володжимира Савченка при всій моїй повазі до нього вважати УФ ? Ні, Володимир Савченко - це типовий представник ФУ. Більш того: хоча він і переїхав жити з Москви до Києва, проте урну з його прахом родичі повезли до Москви і там поховали.

Ну і що?! Хіба ж це применшує його роль як видатного письменника-фантаста?! Тут я підтримую SPACER'а: ми не мусимо замикатись у вузькому колі УФ, ми мусимо налагодити цивілізований діалог з ФУ та РФ - як опоненти. І цей діалог мусить бути партнерським і максимально виваженим, культурним.

Зокрема, тому я й не втручався в суперечку Левченка з Арєнєвим (Пузієм), бо певну "межу" вони обидва таки перейшли... Та не хочу повертатись до закритої теми. Якщо говорити про Володимира Савченка, можу зазначити от що. На його похороні казали: Майстер передбачив Помаранчеву революцію, та коли вона здійснилась - не впізнав і не прийняв її. Якщо помиляюсь, хай Радій, що був там, мене виправить...

З цих позицій маємо й оцінювати Володимира Савченка: він багато чого зробив для української фантастики, хоча й не був у руслі ФУ; та його значення це не применшує. Принаймні, я так гадаю. Але кожен з вас може мати на це свій погляд. І сподіваюсь, ми його разом сформулюємо та висловимо на читаннях.

До речі, на "Фантастичній осені - 2005" зустрів Миколу Славинського: він підтвердив, що на Комісії НСПУ 15 листопада ми проговоримо питання про Савченківські читання. (Ну, і про презентацію моїх нових книжок - теж, але то інша справа...)

radus
14.11.2005, 10:25
Валерію, не забувай, що СРСР шестидесятих років - це зовсім не те, на що він перетворився у семидесятих, а про вісімдесяті я взагалі мовчу. Це ми зараз, з висоти наступного століття дивимося й дивуємося - як можна було бути таким наївним! вірити таким дурницям! А тоді люди цілком серйозно вірили у те, що погане позаду, а попереду - світле майбутнє, а також рівноправний союз багатьох народів. Он почитай Рибакова, цикл про Ордусь. Якщо не рахувати випадів,що він зробив (таки зробив) у наш бік, то це не країна виходить, а казка якась, на зразок Кампанелли. Однак навіть у тій казці помітний сильний перекос у бік одного з народів. Звідси мораль...
Але цю мораль бачимо ми, а у Савченка не було ані найменшого шансу її побачити.

radus
14.11.2005, 10:28
Що ж до його останніх творів - то роман "Время больших отрицаний" дописано, викладено в мережу, і я навіть встиг написати на нього рецензію. Признаюсь чесно, трохи критичну. "Должность во Вселенной" значно, значно краща. Згоден із Спайсером - таки найкращий його роман.
Наступних серії, ясна річ, вже не буде. :(

Spacer
17.11.2005, 14:37
Автоцитата: Якщо мені хоча б не на маршрутку, а на потяг встигнути, то їй-бо приїхав би, подивився б на рівень “фантастичної” організації Подивився. Маю великі підозри, що якщо кияни (в основному Тимур та Радій) не виступлять каталізаторами цього процесу, то в найкращому випадку матимемо "вечір пам'яті". Вибачте, але суть читань - в іншому. Вони, як на мій погляд, не повинні замикатися лише на особі письменника, а стати одним з механізмів вивчення наслідків його творчості для більш широкого загалу. Тобто, стати не разовою акцією, а постійною.
Тому, сумніви (дивись вище на цій гілці) таки залишились.

radus
17.11.2005, 15:03
Було б непогано сумніви підкріпити конкретними пропозиціями.
?

Spacer
17.11.2005, 15:28
Було б непогано сумніви підкріпити конкретними пропозиціями. Важко казати про конкретні пропозиції, не знаючи формату заходу. Це - місце (здається, домовлено, що в Спілці), організатори (?!?)відведений час (???), концепція (!!!).
Особисто я пропонував в "Енеї", де закінчувалось засідання Комісії :o , прочитати цикл віршів "Вселяни", який, втім, зараз лише достигає в мене опісля прочитання авторської анотації цього незавершеного циклу романів. Але, вірші більше пасують вечору пам'яті!
Це - щодо концепції.
В тому ж вигляді, в якому особисто я (але це ж невірно!) бачу читання, можна було запропонувати й доповідь на тему "Важко бути Богом" (Конфлікт побуту та буття в творчості В.Савченка).
Ну, ось я запропонував особисте, то й що з цього? (Дивись початок цієї реці) :confused:

Tim-Lit
19.12.2005, 13:47
Оскільки в суботу, 24 грудня я, очевидно, поїду відпочивати на тиждень, то протягом найближчих днів зустрінуся із Славинським і обговорю з ним майбутні читання. При цьому врахую всі побажання, висловлені тут. Якщо в когось є ще якісь світлі думки - пишіть ТЕРМІНОВО!!!

VDV
21.12.2005, 10:15
Он почитай Рибакова, цикл про Ордусь. Якщо не рахувати випадів,що він зробив
З мене досить і "Ефіопа-2" Бориса Штерна.Читав і плювався...Книжку не порвав лише тому Що була позичена в приятеля:(

Tim-Lit
11.01.2006, 10:48
Вельмишановне панство!
Повідомляю, що вчора мав розмову з Миколою Славинським на предмет проведення Савченківських читань у січні ц.р. Микола Борисович люб’язно повідомив, що січневе засідання нашої комісії НСПУ відбудеться 24 січня о 18:00 годині в Будинку літераторів (традиційно - Київ, вул. Банкова, 2). В рамках цього засідання й відбуватимуться нинішні (перші, пробні) читання. До них поки що готуються 3 десятихвилинні (приблизно за часом і тематикою) доповіді:
1. Тимур Литовченко: "Початок шляху - книга "Черные звезды";
2. Сусанна Черненко: "Зустрічі з Майстром";
3. Радій Радутний: "Пізній період творчості Володимира Савченка".

Втім, це не означає, що коло обговорюваних питань на цьому вичерпується. До розмови про Володимира Савченка запрошуються всі охочі! З особливою вдячністю розглядатимуться твори (бажано - короткі), присвячені пам’яті видатного фантаста. :D :D

Хоча зараз очевидно, що перші Савченківські читання все-таки пройдуть у форматі "доповідей", вже зараз вважатимемо, що це - лише "перший млинець". Надалі видозміни лише вітатимуться!

P.S. Ну, от нарешті й дописав... Перепрошую, що довелось кілька разів перериватися - мене постійно турбував шеф. :(

Tim-Lit
23.01.2006, 11:31
Пропозиції.
1. Написати доповіді.
2. Прочитати.
3. Обсудити
3.1. Інетно.
4. Повісити на сайти
Виконуючи рішення Партії та Уряду... йой - наших заосно-інетних ЕКС-ПЕРЕМОВИН, я свою доповідь написав і сьогодні на свій сайт повісив:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/Savchenko.htm
Вийти на неї можна поки що лише звідси - за прямою адресою. Коли читання відбудуться (сподіваюсь, завтра) - прив’яжу посиланням з відповідного розділу свого сайту.

Все - обговорюйте!
:) :) :)

radus
23.01.2006, 13:08
Маю дві новини, й обидві погані.
1. У Тимура від холоду здох інет, він в офлайні (підкреслюю - в "оф", а не просто в... :) ).
2. З такою самої причини читання переносяться. Попередня дата - 15.02.

Всі доповіді Тимур поки що розмістить на своєму сайті, де їх можна буде почитати й обтеревенити. Таким чином, некияни теж можуть приєднатися до процесу.

Олександр Левченко
23.01.2006, 14:49
...він в офлайні (підкреслюю - в "оф", а не просто...А чим "офлайно" відрізняється від "просто..."? :p

А взагалі, хоч і прикро, але перенесли читання правильно: холод - він і в Африці холод... :D

Tim-Lit
23.01.2006, 15:23
З такою самої причини читання переносяться. Попередня дата - 15.02. Інет нарешті з’явився. Привселюдно дякую Радію за оперативну реакцію.

Тепер по суті. Перед обідом зателефонував Микола Славинський, що він "обморозився", зле почувається і що люди телефонують йому з проханням не приходити завтра в НСПУ - бо з вечора мороз іще міцнішає. Тож я й запропонував дату 15 лютого - бо він народився 15.02.1933, а дата смерті, до речі, встановлена лише приблизно - за щоденником...

Дата ця зручна ще й тим, що 14 лютого (католицький день св. Валентина) народився Борис Штерн. Отже, на постаті одного Савченка з часом можна не замикатись, а розширити діапазон - так би мовити, на "день пам’яті всіх фантастів України".

На виконання наших планів, запропонував Сусанні Черненко та Радію Радутному надати мені свої доповіді, щоб я повісив їх в себе на сайті. Ми можемо обговорити їх тут, на "Літфорумі" й винести на середину лютого не тільки доповіді, але й результати обговорення. Гадаю, це буде ліпше.

Tim-Lit
24.01.2006, 10:27
Так, все готово: я вже організував міні-майданчик для обговорення доповідей на сторінці "Письменницькі акції" свого сайту:
http://tim-lit.narod.ru/Writters-World-ukr.html
Очікую на доповіді від Сусанни Черненко та Радія Радутного!
До речі, повторюю: якщо хтось іще хоче щось сказати про Володимира Савченка - приєднуйтесь!
Нові "гнізда" для ваших доповідей я завжди встигну прималювати. :) :) :)

Tim-Lit
02.02.2006, 17:11
Всім, всім, всім!!!
Повідомляю ТЕРМІНОВО: "Савченківські читання" відбудуться в понеділок, 6 лютого о 18:00 - це була єдина можливість для Миколи Славинського всунути засідання нашої комісії у розклад роботи НСПУ!

Отже, чекаю на Радія Радутного та Сусанну Черненко з доповідями, решту - на участь!.. :D :D :D

Олександр Левченко
03.02.2006, 17:03
Отже, чекаю на Радія Радутного та Сусанну Черненко з доповідями, решту - на участь!..Щось Радій не підтверджує... :( А так хотілось би, щоб Тимур узяв цифровик і зазнимкував нашого молодого друга саме в ту мить, коли він не зашнуровує черевики і не виявляє за спиною чогось цікавого!!! :p :p :p

Tim-Lit
03.02.2006, 17:54
Щось Радій не підтверджує...
Радій підтвердив участь по мобілці. Все гаразд!

radus
03.02.2006, 18:10
зазнимкував нашого молодого друга саме в ту мить, коли він не зашнуровує черевики і не виявляє за спиною чогось цікавого!!!
Бррр... це ти про що?

Олександр Левченко
03.02.2006, 18:19
Бррр... це ти про що?Про те, що у межах нашої Метагалактики (правда, про "за межами" стверджувати не можу ;)) твоїх зображень НЕ ВИЯВЛЕНО!!! :p :p

radus
03.02.2006, 18:23
Який там біс не виявлено... аж забагато!
За деякі з них мені соромно (бо п'яний) :)

Хороша новина - отримав "Три тисячі смертей", буду роздавати. Тимуре, якщо не важко, прихопи свої книжки на читання - поміняємось.
Сашко... як я гальмонув! Ганьба мені. Тепер давай думати, як тобі віддати 10% агенських. :) Раз уже вся мой частка приїхала з твоєю разом. Які є пропозиції?

Олександр Левченко
03.02.2006, 18:32
Раз уже вся мой частка приїхала з твоєю разом. Які є пропозиції?Нічого не пойняв, але за тебе радий! :cool: Пропозиція така: під час ІІІ АУФ-зустрічі (в районі середини квітня у м. Києві) хатів не будувати, на Марси на літати, а бути на місці з 3-літровою банкою NEMIROFF'а в руках і смайлом в зубах!!! :cool:

radus
03.02.2006, 18:46
А автографа я що, пальцем на пиві писатиму? :)

Tim-Lit
03.02.2006, 18:55
RADUS:
Тимуре, якщо не важко, прихопи свої книжки на читання - поміняємось.
ЛЕВЧЕНКО:
...бути на місці з 3-літровою банкою NEMIROFF'а в руках і смайлом в зубах!!!
Та-а-ак, порахуємо...
Виходить:
2 книжки Тимура Литовченка = 1 книжці Радія Радутного?! :p
10% літагентських за "Три тисячі смертей" = 0,01 * 3000 примірників * 3,50 грн. гуртом = 3 літри NEMIROFF + смайлик?! :p
Фантастично!!!
Хоча в моєму з Радієм випадку розрахунків можна вважати, що зайву книгу я даю йому за рецензію на мою третю книгу... Кгм-м-м... :p
Але загалом виходить рихметика, як на фронті: "Махньом нєглядя!!!" :p
(Жарт - що засвідчують суцільні "язички"...)

Tim-Lit
03.02.2006, 18:57
Який там біс не виявлено... аж забагато!
За деякі з них мені соромно (бо п'яний)
Та-а-а-ак... Треба пошукати. І зробити фотогалерею п’яного Радія на нашому майбутньому порталі! :p :p :p :p

radus
03.02.2006, 19:01
Та-а-ак, порахуємо...

А сам? Хто Росію продав? :)

Tim-Lit
03.02.2006, 20:30
А сам? Хто Росію продав?
1) Ти про що, га?! Я ж в Україні живу, здається?! :eek: (Навіть не НА Україні) Отже, перепрошую, хто мене допустить до продажу Росії?!?!?! :eek:
2) І якщо навіть брав участь у таких торгах - то де моя ЗАКОННА частка?!?!?! :eek:

P.S. А загалом, ми створили жахливий офф-топ... :( Як там на наші "відхилення" покійний метр дивиться з Небес?..

Tim-Lit
06.02.2006, 21:37
Привіт, ЕКС-ПЕРЕМОВНИКИ!!!

Повідомляю нашвидкоруч: Савченківські читання таки так - відбулися! Попри мороз (від якого ми не втекли, як не намагався Славинський), народу прийшло досить багато. Я на таке принаймні не розраховував. Та й Радій теж - в чому він відверто і привселюдно зізнався.

Фотосесія в Інтернеті - за мною!

Tim-Lit
08.02.2006, 11:19
Привіт, ЕКС-ПЕРЕМОВНИКИ!
Вчора весь день провів на конференції щодо налагодження зв’язків між громадянськими суспільствами України та ЄС, а тому матеріали щодо Савченківських читань вивісив на свій сайт тільки сьогодні. Можете подивитись за адресою:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/SavChit-2006.htm
У фотосесії є аж 3 фотки найзагадковішого :p нашого товариша - Радія Радутного:
1. письменник "ан фас" з книгою "Три тисячі смертей";
2. доповідач з непередаваним подивом на обличчі :p перечитує власну доповідь, сидячи поруч із Миколою Славинським;
3. дружня :p розмова з Ігорем Соколом.
Крім того, в мережу вивішено лист-привітання учасникам читань від сестри письменника - Зінаїди Медведєвої:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/Savchenko-Letter.htm

P.S. Видруковану на "оборотках" надсекретних державних документів :p доповідь Радій мені не дав - обіцяв надіслати виправлений варіант електронною поштою. Чого поки що не виконав... Сусанна Черненко телефонувала з рапортом, що друкує доповідь на комп’ютері. Тож чекайте на додаткові матеріали!..

Spacer
08.02.2006, 12:17
Щосили обіймаю, вітаю та виконую усілякі подібні дійства :p стосовно наших доблесних киян за вдало зроблений перший крок з "Савченківських читань"! Молодці, уфівці! :D
Не дивлячись на морози, тимошенки та януковічі, серцем і думками завжди з вами. Пропоную обдумати започаткування в Києві можливої щорічної премії з української наукової (дійсно- наукової, в початковому значенні цього терміну!)фантастики "Вселянин-200...".

Tim-Lit
08.02.2006, 12:39
Пропоную обдумати започаткування в Києві можливої щорічної премії з української наукової (дійсно- наукової, в початковому значенні цього терміну!)фантастики "Вселянин-200...".Премію-то заснувати можна, але ж хто під це бубло підкине?!?!?! Краще вже зробити, як "батько" динаміта Нобель! От коли відомий український письменник-фантаст Тимур Литовченко помре, то десяту частину свого майна переведе в грошовий еквівалент, купить акції найнадійнішого швейцарського банку і на дивіденди від тих акцій доручить своїй удові заснувати премію "Вселяни-200..." :D :D :D

radus
08.02.2006, 13:53
відомий український письменник-фантаст Тимур Литовченко помре, то десяту частину свого майна переведе в грошовий еквівалент, купить акції найнадійнішого швейцарського банку і на дивіденди від тих акцій доручить своїй удові заснувати премію "Вселяни-200..."
Ага, Арафат теж так думав...
:)

Tim-Lit
08.02.2006, 14:07
Ага, Арафат теж так думав... Ну, то давай по-іншому: "Коли відомий відомий український письменник-фантаст Олександр Левченко (Радій Радутний, Олексій Спейсар Кацай - можливі варіанти) помре, то десяту частину його майна ми конфіскуємо, переведемо в грошовий еквівалент..." Далі по тексту, з відповідними правками. :D :D :D

radus
08.02.2006, 14:32
Продовжуючи твою логіку - навіщо а) чекати б) обмежувати себе десятою частиною?
:)

Tim-Lit
08.02.2006, 15:17
Продовжуючи твою логіку - навіщо а) чекати б) обмежувати себе десятою частиною? Бо інакше - то вже повне свинство як стосовно "батька-засновника", так і його сім’ї! :) :) :)

Spacer
13.02.2006, 20:13
Хлопці, перебуваючи в суцільному цейтноті, став не часто зазирати на Літфорум, але доповідаю: роблю, що можу. Тимур знає :o
В суботу, одинадцятого, відбулась розширена Рада Полтавської обласної організації НСПУ. На ньому я підняв питання щодо увічнення пам'яті Володимира Савченка в його рідному місті шляхом встановлення на будинку, де він народився, меморіальної дошки. Ідея була підтримана.
Тимуре, лист, за який ми казали - за мною. Лише трохи розгребусь зі своїми справами. До речі, товариство, ідею увічнення пам'яті Савченка підтримало й керівництво НСПУ, за що велика подяка Тимурові, який провів там відповідну роботу!!!
А що ідея розпочинає оволодівати масами, підтверджує й те, що на згаданій Раді виникла ідея провентилювати питання перейменування вулиці Комосомольської (де народився письменник) на вулицю В.Савченка.
Далі буде... :p

Tim-Lit
13.02.2006, 20:32
...ідею увічнення пам'яті Савченка підтримало й керівництво НСПУ, за що велика подяка Тимурові, який провів там відповідну роботу!!!
В нашому вузькому товаристві розкрию маленьку таємницю: саме тому я навмисно підкреслив у своїй доповіді українські мотиви у "паровозику" Володимира Савченка - хоча з місця мені заперечували, що він був типово інтернаціональною людиною. Зате тепер можна спиратись на аргументи, наведені у моїй доповіді.

radus
14.02.2006, 10:18
Більш того - мало рота не заткнули!
P.S. Для неприсутніх - не я. :)

Tim-Lit
14.02.2006, 14:42
Більш того - мало рота не заткнули!
В мене голос гучний!
Затикай, затикай - всіх не заткнеш!!!
:D :D :D :D

Tim-Lit
15.02.2006, 11:05
Повідомляю, що доповідь Сусанни Черненко з читань розміщена в клубному розділі й доступна за адресою:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/Savchenko-from-Chernenko.htm
Радію! А ДЕ ТВОЯ ДОПОВІДЬ?! :eek: :eek: :eek:

Tim-Lit
17.02.2006, 11:27
Надійшла остання доповідь - від Радія! Віднині вона доступна за адресою:
http://tim-lit.narod.ru/CLF-ChSL/Savchenko-from-Radutny.htm

Подальші мої плани - запропонувати матеріали читань в "РФ" та "Порог" (останньому - в російському перекладі). Проте ЖОДНОГО ВІДГУКУ на метеріали я так досі й не отримав. :eek: :eek: :eek:

Хлопці, прошу поставитись до мого прохання серйозніше!..

radus
17.02.2006, 11:57
Це, imho, погана ідея. Круг читачів, яким це цікаво, невеликий, а тексти величенькі. В результаті будуть негативні відгуки, й ідею буде спаплюжено. Краще написати маленьку новину й у ній дати лінки на твій сайт.