КПК

Показати повну версію : Куприн

Гаррет
10.11.2005, 19:56
Як до нього ставитесь? Що подобається?

Yara
11.11.2005, 12:17
Якось до рук потрапив його двотомник, що тут можна сказати - класний письменник.

tysovska
11.11.2005, 12:49
В дитинстві я часто перечитувала "Олесю". Але тоді я ще навряд чи могла оцінити по-справжньому тексти Куприна, а в зріломі віці не перечитувала.

майк
11.11.2005, 14:23
Я пригадую. коли була ще мала і основним моїм харчем був не хліб наш насущний. а літературні твори, один уже поважний і розумний дядько, зворушений моєю любов'ю до читання, порадив прочитати Купріна "Яма". Я прочитала. Але лише раз, і не тому, що не сподобалось, а тому, що цей твір мене вразив. Реалії життя його епохи, які Купрін зображує в цьому творі просто вражають. А його "Олеся" і "Гранатовий браслет" зворушили просто до сліз.

Prim
11.11.2005, 18:30
Читав "Гранатовый браслет".
Не те щоб не сподобалось... Взагалі ніяких почуттів не викликало. Звичайне мило, як на мене...

Кам.Ю
12.11.2005, 14:04
Сподобався "Штабс-капітан Рибніков".

майк
16.11.2005, 09:33
2 Prim
Можливо "Гранатовий браслет" здається милом. Нехай. Якщо ти прочитаєш "Яму" тобі цей твір здасться схожим на хінін.

В літературі тих часів тема будинків розпусти була табу. Всі знали, багато хто відвідував, але писати про ТАКЕ - не приведи Боже! Образ Соні Мармеладової в "Злочині і карі" був мало не єдиним, що розкривав долю жінки (простої звичайної жінки, а не панянки під сонцезахисною парасолею) буржуазного суспільства. А Купрін тицьнув носом у багно тих "шляхетних" панів, що розважались з дівчатами легкої поведінки в будинках розпусти вночі і робили вигляд святих херувимів вдень, висловив співчуття до доль тих жінок, яких продали ті, кого вони кохали, які продались самі, тікаючи від безпритульності і голоду. Вони опинились не в ямі, вони впали у прірву. Я не раджу читати цього твору, але висловлюю свої враження від нього. Якщо комусь цікаво, той прочитає, а ні, - то ні.

Mercenary
18.11.2005, 00:40
Читав "Гранатовый браслет".
Чогось Ви там не дочитали...
А мені подобається "Поединок".
А пролетарський письменник Максим Горький стверджував, що Куприн "неумный, но честный писатель"! Ги-ги, як каже шановний Тім-Літ!

Prophet
18.11.2005, 12:34
У дитинстві щось читала. І нічого з того не пам'ятаю. Мабуть, тоді подобалось (мені тоді все цікаво було). Навряд найближчим часом до нього руки дійдуть...

ховрашок
02.12.2005, 09:53
Супер..Один з моїх найулюбленіших російських письменників.Раджу усім.

isabell
11.12.2005, 23:54
Ненавиджу " Гранатовий браслет"! Желтков - ідіот. Який сенс у його самогубстві?

Another Lady
20.12.2005, 16:31
Желтков зовсім не ідіот, а просто самотня закохана людина, котра наклала на себе руки через те, що його вже нічого не тримало на світі.

Another Lady
20.12.2005, 16:41
Я люблю читати Купріна. Мої улюблені оповідання цього письменника - це "Изумруд" і "Allez". Вони дуже сумні і водночас зворушливі.

isabell
22.12.2005, 13:10
Із Купріна я читала лише " Гранатовий браслет", який мене роздратував, і колись давно - "Поєдинок", про який не памятаю нічого. Можливо, якби я прочитала інші його твори, то змінила б свою думку.

Чайник
30.01.2006, 22:05
Читайте "Суламифь"-доторкайтесь до прекрасного

isabell
31.01.2006, 01:07
Читайте "Суламифь"-доторкайтесь до прекрасного
Ну що б я робила без вашої, пане, поради?! :confused:

D.U.
24.05.2007, 12:54
В школі мені подобався "Гранатовий браслет"...
Хоча в зі світової літератури мені мало що тоді особливо подобалось... Може програма була не правильна...

Soul
16.01.2008, 10:11
"Суламіфь" колись мене до гарячки довела, а літом передивлялась-не зворушило. Всьому свій час...

Христя
11.02.2008, 21:05
Я прсто обожнюю "гранатовий браслет" і "Олесю" ! І Желтков зовсім не ідіот. Якби я прочитала "браслет" тепер, то, може, так би і подумала .Бо тепер я розумію, що треба боротися за своє щастя, а кохання без відповіді - це зовсім не трагедія, воно навіть корисне. Але я читала браслет будучи малою максималісткою... Тоді я думала і любила, як желтков, мені було знайоме це обожнювання котроїсь одної людини, зведення її у культ; в кінці книги остання сторінка повністю пообписувана мною, а молитва до коханої доводила мене мало не до сліз... Він її любив, а вона збагнула усю глибину його любові лише потім, вкінці.
Проте всетаки желтков - неприродний; не хотіла б я зустріти чоловіка, котрий був би схожим на нього, адже підвищений трагізм втомлює; треба відпускати своє горе.

Альфочка
09.09.2008, 18:03
В творів Купріна подобається "Олеся", "Гранатовий браслет" не люблю - надто вже його нам в школі "по поличках" разклали, "Поєдинок" читається досить важко і не дуже цікаво. Хочу прочитати повість Купріна про кадетів, нажаль ніде не можу її знайти.