Показати повну версію : Дура-цензура, або чим зараз займається Кузьма Скрябін
Дуже вже останнім часом Скрябін став популярним. Своїми шаленими нетиповими проектами і текстами пісень цей чувак валить всіх. Навіть якийсь там міністр з моралі (точно не пам*ятаю) заборонив пісню Мумітроль. Кузьма ж ... подякував за рекламу. Читала останнім часом одну дуже негативну статтю старшої жінки про Скрябіна. Одна з моїх подружок постійно ходить і насвістує знамениту *Шмату* ...
Дуже хочу почути вашу думку про особу КУзьми.
Anatoliy
12.12.2008, 23:22
кузьма - то один з небагатьох прикольних дядьків, хоч і прешелепкуватий, але прикольний. музика його ггггг :) кумедна. правда, я зараз тільки в процесі скачування (вже припиняв завантаження - місяців два тому почав, але ніяк не наважуся докачати). тільки слухав про "хлопців олігархів" - посміявся. а його творчий доробок в літератуті - то повний гггг :) але смішно. але, як вже колись казав, - ніякої літературної цінності. так, лише для настрою. та й бажано слухати його "я, побєда і берлін", бо не погодився би витрачати час на читання, коли ще й очі напружувати треба. але от послугати - не відмовився :)
і де ви таке дурне взяли про якогось "міністра з моралі"????? шо воно таке?
Ну з міністром я трохи загнула, я в цих питаннях не особливо розуміюся. ТОму ось всім оригінал того, про що я хотіла написати вище.
Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі визнала текст пісні «Мумітроль» групи «Скрябін» таким, що порушує етичні норми. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.
Висновок НЕК був наданий на запит Нацради з приводу скарги заступника голови Київської міської державної адміністрації (ім’я не вказане).
«Текст пісні „Мумітроль” є таким, що порушує етичні норми, правила поведінки, що склалися в суспільстві на основі традиційних духовних і культурних цінностей, уявлень про добро, честь, гідність, громадянський обов’язок, совість, справедливість, та завдає шкоди моральності суспільства.
Правомірність виходу в ефір таких аудіовізуальних творів, як „Мумітроль”, „що поширюють інформацію, яка посягає на честь і гідність особи” та „можуть завдати шкоди фізичному, психічному чи моральному розвитку дітей та підлітків” регламентуються ст. 6 Закону України „Про телебачення та радіомовлення”», - йдеться у висновку.
«З одного боку, мені просто шкода цих людей, які не можуть більше побачити нічого пагубнішого в українській культурі, ніж наша пісня, - сказав «Телекритиці» Андрій «Кузьма» Кузьменко, лідер групи «Скрябін». - З другого – мені смішно. Бо ця пісня три місяці валила по телєку і по радіо, її співають на всіх концертах люди, а комісія з питань суспільної моралі її щойно уздріла. Може, це не дуже професійно? Адже через їхню неповороткість, виходить, пісня, яку вона вважають аморальною, три місяці розтлівала народ України? Навіть якщо її зараз заборонять до ефірів, то свою «пілотну» місію за ці три місяці пісня вже виконала: вона стала хітом. До того ж ви розумієте, що все заборонене у наших людей викликає підвищений інтерес. Тому мені варто піти поставити свічку за здоров’я членів комісії і подякувати їм за такий піар».
Наводимо оцінюваний текст пісні групи «Скрябін»:
Кохана, я тебе люблю
Так особливо
чувіха, я прошу будь чемна
Бо буду бити
Руками, ногами, своєю головою
Локтями, ремнями, залізною трубою
Приспів:
Якщо ти зрадиш, кохана
Я вирву всі твої патли
До м’яса вкушу за руку
Як велика скажена собака
Якщо ти зрадиш, кохана
Я виб’ю всі твої зуби
В коробочку їх поскладаю
І буду над нею ридати
Маленька, подай свій мобільний
Я почитаю
Від кого прийшла есемеска
І буду бити
Руками, ногами, своєю головою
Локтями, ремнями, залізною трубою
Скрябін чудовий гурт зі змістовними (навіть інколи - змістовними у своїй безглуздості) текстами та оригінальною музикою.
З творчістю Скрябінів познайомився приблизно у 97-98 роках. Найбільше до вподоби перші альбоми «мова риб» і «птахи», «казки» перша і друга частина, «великий хрубак» ці альбоми я і досі інколи слухаю.
А щодо міністрів і заборон, то це, як на мене просто спроба зробити собі ім’я «ось подивіться, яки ми моральні, ми ж заборонили оту нехорошу річ показувати» і напевно ж таки спеціально чекали три місяці щоб Суспільство могло широко оцінити і запам’ятати наскільки нехорошу річ заборонив отой хороший міністр від "такого-то блоку", за який треба голосувати на слідуючих виборах (коли добкін зніме собі новий моральний передвиборчий ролик). т.і.
Anatoliy
14.12.2008, 13:25
ну чого? от приспів пісні мені дуже навіть подобається :) не бачу там ні слова, що би суперечило моїм поглядам :) та й чого ж то аморально? чи читали десять заповідей колись? там, здається, одна з них "не зрадь", а він тут просто описує, яка буде кара за то, що хтось зробив смертний гріх :) гггг я сміюся
Пропоную ще всім подивитися відео на цю пісеньку
http://www.youtube.com/watch?v=fWO_3C50Iqk
Кінцівка там взагалі відпад)))
У нашому місті недавно був концерт "Пающіх трусів" і "Скрябіна", і мені випало там побувати :)
Набився повен зал народу, багато дуже — з дітками. І тут почалося: вийшли "Пающіє труси" у всій своїй красі, без жодних інструментів, зате з відвертою фанерою, препаскудною музикою, з піснями на мотивчики "чьорний бумєр" і "у нас на районє", але з викривальними текстами і матюками... Словом, відвертий стьоб над лайнистим шоу-бізнесом і над тими, хто на ту "псевдомузику" бездумно ведеться. І знаєте, що найбільше повеселило? Розгублені, шоковані обличчя присутніх. Особливо тих, що з дітками. Так непонятливо, але з надією, вслухалися-вдивлялися, і не знали, як реагувати :) А "Труси" тим часом "підігрівали" публіку методами тих, із кого стібалися: "Гдє ваши руууукі? Ми люююбім вас, ета очінь гламурная пєсінка, падпівайтє нам, вєдь ви всє їйо знаїтє! Єєєєєєє!"
Ну і оце ті розгублені слухачі-глядачі все пробували щось там видивитися-вислухати, "бо ж гроші за концерт заплатили, бо ж повний зал набився, отже, то гарно має бути!" І в той самий час не знали, затикати дітям вуха, чи ні, аби ті матюків не чули. І то було так смішно, знаєте! Я сиділа і зловтішалася ))) Чому вони не бояться дозволяти дітям слухати паскудну псевдомузику а-ля "пиришкі-пупиришкі"? Чому не дізнаються наперед, яку музику йдуть слухати? А тут раптом забоялися за дитячі (та й свої) вуха. Словом, мені дуже хочеться вірити, що хоч до невеликого відсотка присутніх на тому концерті дійшло, що ті "Труси" — то був стьоб не просто над сирою попсою, а над тими, хто бездумно дозволяє себе нею годувати.
А після "Пающіх трусів" вийшов Кузьма, винесли на сцену інструменти і почався живий концерт)) А Андрій іще, коли тільки вийшов на сцену, каже: "Бачу, тут дівчаток малих багато в залі, то вчіться, думайте, аби не були такими, як "оці"! :)"
Ось. Думаю, "мораль сєй басні" не лише до мене в тому залі дійшла :)
Ще одне дітище пана Кузьми. На цей раз пісенька присвячена святкуванню нового року і *боротьби* з кризою.
Любуйтеся http://m1.tv/ua/about/clips/U0008042.html
ой, таке я не люблю... з перших звуків...
та мені воно теж вуха ріже. і учасниці навіть не те що в якісь там ноти, в ритм і в образ не попадають... Але хто ж критикує пародію?
Nice Gothic Girl
27.12.2008, 01:37
ааа!!!круто!!шиткор!!даешь еще!!!!
новоспечений хіт має назву *тазик оливье* ))))))
Anatoliy
27.12.2008, 17:55
цікаво, чи кузьма дивився фільм "ідіократія" (там теж перли були не гірші, ніж перли кузьми) :) не пригадую, здається, американці зняли. дубовіший фільм я в житті не зустрічав.
через_скло
16.05.2009, 22:39
скрябін насправді гарну музику робить)тільки на перший погляд його пісні це-веселий брєд...я згідний з попереднім постом)на всі 100!
особливо мені до вподоби "парасолі" та "старі фотографії";)
spei certus
16.05.2009, 22:46
я хоч Скрябіна слухаю дуже рідко(насправді якщо випадково почую по радіо чи телебаченю),але вважаю його дійсно доброю людиною.Дуже подобається мова якою він говорить та співає.
Також подобається пісня "старі фотографії"
Kullbaba
10.05.2011, 14:12
Творчість Скрябіна мені не подобається. на мою думку, вона є дуже грубою і неактуальною. Він співає про якусь фігню, яку я навіть не можу зрозуміти. його творчість повна тупизна. Таких потрібно гнати зі сцени. він просто піариться, бо його творчість нікому не доходить.
Софья Елена
17.05.2011, 12:17
Мне не нравится творчество Кузьмы и считаю,что его песни бредовые!!!
Mastermind
18.05.2011, 21:41
Діточки, а ви в курсі, що таке фарс?
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008