Показати повну версію : Часописи
Читаєте якусь літературну періодику? Що скажете з приводу?
Я постійно не читаю нічого. Часом до рук потрапляють "Четвер", "Літературна Україна", "Сучасність"... Решта - ще рідше.
silverfish
14.11.2005, 16:03
"Друг Читача"!
Мене моя знайома (познайомились на львівському Форумі), головний редактор навіть передплатила на наступний рік. Прямо на виставці в суботу. :)
Рекомендую
А менііі? *вередливо надуває губки*
silverfish
14.11.2005, 17:30
Буду давати читати :)
Mcmortygreen
15.11.2005, 01:08
останнім часом "Критику" , трохи рідше Четвер (більшість випусків з інтернету брав), літературні замітки з тижневика "ДТ" , часом статті з часопису "Ї" (теж із інтернету)..
постійно читаю Отара :)))))
стронґовський
15.11.2005, 08:23
Все, що я думаю (і читаю/читав) з приводу українських часописів є тут: http://www.livejournal.com/users/strongowski/68284.html
Ласкаво прошу долучатися до обговорення
Дякую за посиланнячко. А хто такий Отар? Цей? http://otar-muhtarov.narod.ru/
tysovska
16.11.2005, 17:02
:) :) :)
Ні, гадаю, ідеться про Отара Довженка
стронґовський
17.11.2005, 08:18
:) :) :)
Ні, гадаю, ідеться про Отара Довженка
Авжеж. Чудовий публіцист, і ще ліпший прозаїк. Шукати його <a href="http://litclub.lviv.ua/demo/?page=oou&aid=619&uid=1230&PHPSESSID=d98ea02af212ad0f09c358a1fb47eca4">тут</a>
А так посилання ставити не пробували? :)
Отар Доженко, Квітослава, повість для першокурсниць та їх бабусь (http://litclub.lviv.ua/demo/?page=oou&aid=619&uid=1230&PHPSESSID=d98ea02af212ad0f09c358a1fb47eca4)
~Pick@chu!!!
17.11.2005, 12:27
а про видавництво "дух і літера " хтось 4ув?
tysovska
17.11.2005, 12:28
spark, а як же ж це ви не знали автора "Квітослави"? :)
Автора "Квітослави" я знаю, проте не знав, що він вже широковідомий бренд :)
Гугль його, на жаль не знає. Видає Отар-Мухтарова :)
tysovska
17.11.2005, 15:31
До речі, а як поживає ваш часопис? Ви готуєте вже друге число? (Це я з тим питаю, щоб знати, чи мені вже треба починати працювати :)).
Поживає :) Я б хотів обговорити його справи в більш приватній атмосфері, напишу листа
стронґовський
17.11.2005, 15:54
а що за часопис???
Mercenary
18.11.2005, 00:08
Назва - супер! Де його знайти? Хто редактор?
А я люблю "Сучасність"...
Це тримовний часопис. Англо-українсько-російський. Частина матеріалів в декількох мовних версіях. Розповсюджується по університетах. Якщо хочеться ознайомитися, звертайтесь до мене в приват. З передплатою широкій аудиторії поки не узгоджено.
а про видавництво "дух і літера " хтось 4ув? Не тільки чув, але й співпрацює потроху... Вони знаходяться у Могилянці, випускають цікаву літературу. Зокрема, разом з Інститутом юдаїки - альманах "Єгупець", в останньому числі якого вийшли два моїх нефантастичних оповідання. А що, треба вихід на них, чи що?..
Universo
25.12.2005, 23:53
Постійно читаю журнал іноземної літератури "Всесвіт". Раз на два місяці з'являється в моїй поштовій скриньці. З моєї точки зору - один з найкращих українських часописів. Десь півроку тому у них з'явилася веб- сторінка http://www.vsesvit-journal.com
Я тут витягаю із забуття цікаві теми...
Давайте ще про часописи поговоримо?
Наприклад, про те, що "Книжник-Ревю" став зовсім нецікавим і нудним. А міг же бути змістовним і популярним, з таким-то редактором тим паче! А зараз - півжурналу реклами, півжурналу ІБТ, і беруть його хіба що на виставках і безкоштовно...
"Кур"єр Кривбасу" - найбільш витримане й концептуальне видання. Жаль, що про нього мало хто знає. А свого часу (та й нині) через його шпальти пройшло чи не все сучасне письменство.
Олесь Бережний
08.02.2007, 23:44
"Кур"єр Кривбасу" - найбільш витримане й концептуальне видання.
Найбільш у порівнянні з чим?
На мій смак, формат цього журналу (папір, розмір кегля) такий, що не дуже проситься до рук. До речі, "Березіль" викликає в мене подібні почуття. Це попри те, що зміст цих журналів иноді буває чудовим.
Відтак, надаю особисту перевагу таким витриманим і концептуальним виданням - водночас привабливим і цікавим - як напр. "Київська Русь" і "Ї".
Щодо "Ї" - найкращий на мій погляд часопис нині в Україні...
до речі особисто хнайомий з одним з його співзасновників Олесем Пограничним
потрібні контакти звертайтесь
"Кур'єр Кривбасу" - чудовий журнал. Довго брала в бібліотеці, нарешті передплатила, бо дійсно варто. От зокрема Степана Процюка там багато.
Також передплачую "Київську Русь". До нас в універ приїжджав Д.Стус (гол. редактор) і після того не передплатити було неможливо. Не шкодую абсолютно. Вони намагаються підібрати досить різну літературу, щоб зацікавити ширше коло читачів. Отже, є велика вірогідність, що вам сподобається.
Такі журнали знайомлять із літературою і дійсно зацікавлюють. Начитуєшся отаких журналів, і тоді точно знаєш, які книжки купувати.
"Ї" також вражає.
От прикро тільки, що на стипендію жирних (у значенні як товстих, так і класних) журналів не напередплачуєшся.:(
Зореслава
15.04.2007, 21:55
Шановні, а що ви думаєте про часопис "Київська Русь" (головний редактор - Дмитро Стус)? Почитавши анонси в інеті, прийшла до висновку, що має сенс почитати... але ще не передплачувала. Цікаво почути вашу думку.
Добре починати читати часопис тоді, коли він стоїть на порозі небуття ;)
Хоча після Шевченківської премії Стуса у "Київської Русі" справи можуть піти значно краще ;) А журнал досить цікавий і вартий читання навіть ретроспективно.
коли він стоїть на порозі небуття
Алі, ну нащо таке казати? Та ще й веселі смайли ставити? Поки видається - то й добре.
Такі журнали знайомлять із літературою і дійсно зацікавлюють. Начитуєшся отаких журналів, і тоді точно знаєш, які книжки купувати.
А я б не стала довіряти думкам рецензентів...
[QUOTE=Prophet;27656]Алі, ну нащо таке казати? Та ще й веселі смайли ставити? Поки видається - то й добре.
А мо' кого це спонукатиме більше і частіше "Русь" купувати, щоб вирятувати улюблений журнал... ;)
Мені й самій не хочеться, щоб такий журнал зникав.
До речі. Схоже, що тепер "Руссю" опікуватиметься "Факт".
Із розсилки "Факту":
18 КВІТНЯ О 17.00 (ауд. 303)
Прес-конференція: “ФАКТ+КИЇВСКА РУСЬ”=!
Учасники:
Дмитро Стус – головний редактор часопису «Київська Русь»
Володимир Рубан - генеральний директор холдингу «Київська Русь»
Інокентій Вировий – директор видавництва «Факт»
Олена Шарговська – завідувачка редакцією видавництва «Факт»
Модератор: Леонід Фінкельштейн – головний редактор видавництва «Факт»
З нагоди зміни власника часопису «Київська Русь».
А я б не стала довіряти думкам рецензентів...
Я не довіряю - перевіряю, але хоч і буває, що рецензія не відповідає книзі, проте саме у КР рецензії радують. От хоча б на Тараса Федюка...
Але коли я писала, що знаєш, які книжки купувати, то мала на увазі не критику, а вибрані поезії, деякі твори. Журнали відкривають (мені принаймні) нових письменників, коротко ознайомлюють із творчістю, так би мовити.
Таки так, новий власник "Русі" - "Факт". Добре, що журнал тепер має певну стабільність, тобто впевненість у дні завтрашньому.
Лишається сподіватися, що часопис лишиться неупередженим (наскільки це взагалі можливо для такого видання), а редакційний колектив - абсолютно незалежним.
До речі, "Книжник" із нового року оновився і став гарним-прегарним!
Крім того, що красивий, він тепер дуже змістовний, і головне, що зміст цей - якісний!
І дійсно - найліпший путівник новими українськими виданнями. Хто хоче бути завше в курсі того, що відбувається в нашому літературному житті (у контексті видавничому) - читайте "Книжник-ревю", не розчаруєтесь!
Зате от є ще свіженький скандальчик: http://www2.maidan.org.ua/n/culture/1177318638
В травні вийде новий номер "Четверга". Досить хороша підбірка авторів. Треба буде обов'язково прочитати.
Досить хороша підбірка авторів
А докладніше?
Перепитаюся напряму і завтра повідомлю, так, щоб нічого не наплутати. Нині вже нікого не бачитиму. ОК?
Та як бажаєте. Мені все одно, нсправді, можна завжди журнал у книгарні погортати, щоб вирішувати, чи варто купляти.
просто мені дивно, коли людина каже "хороші автори", а сама навіть не може їх назвати. Якісь порожні слова.
Слухайте любі друзі, колись я у себе в дома, ще досить малої знайшла такий літ.журнальчик "Київ", то було десь за 1990\1991 роки - точніше так мені здається. Як на той час журнал був актуальний тай вельми цікавенький. Тільки я от незнаю що із ним зараз. Так як ви там до України і Києва безпосередньо ближче, то може знаєте, яка його доля?
Слухайте любі друзі, колись я у себе в дома, ще досить малої знайшла такий літ.журнальчик "Київ", то було десь за 1990\1991 роки - точніше так мені здається. Як на той час журнал був актуальний тай вельми цікавенький. Тільки я от незнаю що із ним зараз. Так як ви там до України і Києва безпосередньо ближче, то може знаєте, яка його доля?
журнал є і виходить. Подивіться в каталог передплати і ви там не тільки його знайдете, переважна більшість укр сов журналів так чи інакше, але існують.
А як вам оновлений "Книжник Ревю"? Дуже пристойний став журнал, повнокровний.
Тільки от дорогувато як на такий обсяг - я в метро купила аж за 8 гривень. З одного боку, воно, звісно, того варте, але тут уже мої власні мірки - мені завше шкода віддавати за часопис таку суму. за яку можна аж цілу повноцінну книжку купити.
Але власне про "Книжник". Матеріали там якісні, дизайн професіний. Обіцяли зробити його загальнонародним виданням - хоча, як на мене, для того там усе ж статті надто серйозні, розраховані на тих, хто перебуває в контексті книжкового ринку та літературних процесів.
На розкладках у метро "Книжник" продається. Казали, що має бути і в кіосках "Преса", проте я ще не бачила. (Що дає привід зробити невеличкий флешмоб - кожен небайдужий може підходити до місць продажу преси і питати про навнясть "Книжника Ревю" - реалізатори мусять знати, що зацікавленість часописом, попит на нього наявні).
Я оце одного не розумію, просто заїла цікавість: між 24 № Четверга та 27№ булі ще якісь?
24 - Отче наш
27 - той, шо в Л -НВ
А як вам оновлений "Книжник Ревю"? Дуже пристойний став журнал, повнокровний.
Журнал «Книжник review» закрито: http://uabooks.info/ua/news/market/?pid=2854 :eek:
Угу, чула про таке :(
Якось воно так негарно... І рекламну кампанію провели, і штат хороший набрали, а тут раз - і всьо... Хоча, певна, він іще відродиться.
Тільки, як на мене, орієнтуватися на широкий загал читачів із досить специфічним контентом було дещо хибним.
Так чи інакше, панові Родику - успіху!
може хтось читав журнал "ШО"? я так бачила здалеку. колажі сподобалися. статей не читала. видання позиціонує себе як "журнал культурного спротиву". хто що скаже? передплачувати чи не варто?
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008