КПК

Показати повну версію : Сприйняття музики

Soul
15.12.2008, 01:30
Цікаво мені, як ви слухаєте музику? Наприклад, хтось одразу бачить картинку. хтось просто насолоджується звучанням, хтось переживає тощо.
Взагалі- то різну музику слухаєш по-різному, розумію, але таки питання відкрите.
Я от, слухаючи музику, зазвичай емоційно відгукуюсь (мурашки по шкірі, сльози, посмішка щастя...), але зараз почала часто бачити образ. І це так прекрасно! А буває, що я забуваю, що це- музика. Вона стає чимсь пророчим.

І ще, може, поститимо тут цікаві цитати про музику?

Anatoliy
15.12.2008, 10:15
я люблю музику, від якої мурашки по шкірі.

Діанка
15.12.2008, 10:43
Від музики чогось сліз не було, пройняти до чортиків хіба що може класна музика+картинка до неї (кліп).
А ще люблю слухату пісні в різних версіях.Особливо Smells Like Teen Spirit. Переспівують цей хіт дійсно потужно

Nice Gothic Girl
15.12.2008, 14:07
воспринимаю музыку ушами,перевариваю мозгом,и исторгаю из себя психокинетикой %)

Soul
16.12.2008, 23:28
бачте, як різняться сприйняття))))))))))))

Жан Поль Сартр. Нудота
Есть другое счастье -- где-то вовне есть эта стальная лента, узкое
пространство музыки, оно пересекает наше время из конца в конец, отвергая его, прорывая его своими мелкими сухими стежками; есть другое время<...> Стальную ленту не берет ничто -- ни открывшаяся
дверь, ни струя холодного воздуха, обдавшего мои колени, ни приход ветеринара с маленькой дочкой: музыка, насквозь пронзив эти расплывчатые формы, струится дальше<...> Как странно, как
трогательно, что эта твердыня так хрупка. Ничто не властно ее прервать, и все может ее разрушить<...> Когда в тишине зазвучал голос, тело мое отвердело и Тошнота прошла. В одно мгновенье; это было почти мучительно -- сделаться вдруг таким твердым, таким сверкающим. А течение музыки ширилось, нарастало, как смерч. Она заполняла зал своей металлической прозрачностью, расплющивая о стены наше жалкое время.

Soul
13.01.2009, 23:33
"Будь- яке мистецтво прагне до того, щоб стати музикою" У. Пейтер

Муза
14.01.2009, 00:14
Я дивно сприймаю;) Для мене музика йде по всьому тілу. Вона може сприйматись як літній вечір, сповнений ароматів свіжої м"яти, та сіна... а одразу за нею я відчуваю першу весняну відлигу , й аромат першої талої землі. Зараз змінилась музика в приймачі, і я вже відчуваю, як іду по морозній аллеї вночі, а над моєю головою мерехтять зорі ясної зитмової ночі. І так завжди... варто почути мізику, як я пірнаю в неї всім почуттям тіла... Знаєте, музика може зігріти... заспокоїти... збентежити... запалити...

Soul
22.01.2009, 00:26
Розмовляти про музику- це все одно, що танцювати про архітектуру. Френк Запп. :)

Зловила себе на думці, що, слухаючи музику, перестаю в якийсь момент чути звуки- іде просто потік інформації. І він не піддається словесному описанню, хоча, бува, описується.
Але є такі твори, в яких дуже гарна мелодія, і хочеться саме чути мелодичну лінію, проспівуєш її про себе, повторюєш. Але найголовніше- між звуками;)

Nice Gothic Girl
22.01.2009, 00:35
ха.а хотите провокационный вопрос?
а что на самом деле есть музыка?что из колебаний воздуха можно отнести к музыке,а что нельзя?

Black3012
22.01.2009, 13:51
Я особисто одразу бачу картинку. Іноді бачу історію, як в кіно, чи в кліпі.

Soul
29.01.2009, 23:59
НГГ, а музика- то усюди. :) Хоча за визначенням, це- послідовність звуків, розташованих і організованих у часі. Тут вже стоїть питання, хто що хоче почути у звуках. Хтось слухає тільки з текстом, бо сама по собі музика- нудна( таке буває..:(), хтось "сідає" на ритм (умца-дрімца, бух- бух, чи більш вишукані, хоча я не применшую роль ритму!)... Перераховувати безглуздо, бо кожен слухає під настрій, а настрій- штука мінлива.
М-да, від відповіді я втекла... Музика- це гармонія небесних сфер (с)

Soul
27.03.2009, 22:34
И. В. Гёте
УМИРОТВОРЕНИЕ

Ведет к страданью страсть. Любви утрата
Тоскующей душе невозместима.
Где все, чем жил ты, чем дышал когда то,
Что было так прекрасно, так любимо?
Подавлен дух, бесплодны начинанья,
Для чувств померкла прелесть мирозданья.
Но музыка внезапно над тобою
На крыльях серафимов воспарила,
Тебя непобедимой красотою
Стихия звуков мощных покорила.
Ты слезы льешь? Плачь, плачь в блаженной муке,
Ведь слезы те божественны, как звуки!

И чует сердце, вновь исполнясь жаром,
Что может петь и новой жизнью биться,
Чтобы, на дар ответив щедрым даром,
Чистейшей благодарностью излиться.
И ты воскрес — о, вечно будь во власти
Двойного счастья — музыки и страсти.

LexaDstyle
29.03.2009, 02:50
Коли я слухаю музику, а я слухаю майже завжди щось з багатим смислом... я бачу ситуації які описуються в словах пісні немов кіно яскраве і чітке;)... Я слухаю пісні текст яких дуже схожий на якісь моменти мого життя...

vic.tor.doc
11.05.2011, 23:23
Хороший музичний твір (особливо інструменталка - тобто без вокалу) дає відчуття розповіді про щось. Щось насичене відчуттями, емоціями, найрізноманітнішими. Нерідко це настільки гарно сформована річ, що партія кожного інструменту розмовляє як персонаж якоїсь фантасмагоричної історії, фрази наче відповідають чи доповнюють одна одну...
Теж деколи мурашки по шкірі, а то й відчуття, що серце на мить припинило битись...

sportcas
04.04.2012, 16:17
УМИРОТВОРЕНИЕ
очень понравился!

vic.tor.doc
04.04.2012, 22:29
"грязелечение суставов" - це шо? як при СПІДі - пора звикати до землі?

sportcas
05.04.2012, 11:06
:) на дому занимаюсь лечением с помощью специальной грязи. не смейтесь :)