Показати повну версію : Книгополювання
Тема на тему "Де в Києві (або інших містах) можна недорого купити українську книгу?"
Бажано вказувати назву, адресу місця продажу, асортимент і т.д.
Сподіваюсь, питання прозоре :)
"Сяйво" (Бесарабська площа, ближче до пл.Льва Толстого).
Є цілий відділ, в якому можна знайти не тільки українські книги, а і журнали.
tysovska
15.07.2005, 14:12
"Сяйво" - я б сказала, чи не найдорожча книгарня. Тоді сюди ж можна записати й "Знання" на Хрещатику.
Що стосується Києва і недорого:
1) "Петрівка", два кіоски "Книгоноша". Літератури дуже багато, не все виставлено, бо просто місця нема, є і навчальна, і наукова, і багато художньої.
2) теж "Петрівка", кіоск "Українська книжка", здається. По-перше, дорожче. По-друге, акцент на науковій літ-рі, художньої мало.
3) вул. Пушкінська, 33-А, "Книгарня видавців". Чи не найдешевше місце. Вибір поки що небагатий, бо вони недавно відкрилися. Але тут теж представлені найрізноманітніші напрямки. Все виставлено по видавництвах, тому дуже зручно шукати.
Відділ "Українська книга" в "Книжковому квадраті" на площі Слави та їхньої ж мережі магазинчик у корпусі Могилянки (справа від центрального входу, якщо стояти до нього обличчям). Наче не дуже дорого. Принаймні, я там купую. Мені подобається. Й завжди ввічливі продавці підкажуть, якщо книги нема в наявності, якого числа з"явиться нова партія.
А от класифікація за видавництвами мене дратує, краще вже за епохами, спеціалізацією, напрямами...
До речі, заходила на форум з наміром створити таку само тему - про київські книгарні :)
Непоганий магазин в ТЦ "Городок" "Символ". Ціни досить демократичні, але найдешевше, звісно, на Петрівці купляти.
ТЦ "Городок" "Символ"
Нєєє....Це явно не місце для придбання книг за нормальною ціною. Особливо якщо Петрівка через дорогу.
Ну, в ’’Городке’’ і справді ціни демократичні.
Я там кілька місяців тому купила книжки - дешевше ніж на Петрівці бачила! :o
Може, звісно, я не всі ’’рибні місця’’ на ринку знаю, але була приємно вражена тим, що ’’Символ’’ таки не дорогий.
Єдине, що в них неОК, так це слабкий асортимент української літератури.
Проте ця моя інфа трохи застаріла, бо давно я там не була - в ’’Городке’’.
Може, асортимент у них розширився, і ціни, може, піднялися.
От.
Українську літературу тільки Київ читає??? А як же Луцьк?! Ну, не їздити ж у Київ спеціально за книжкою. Далеченько. Хтось знає? Порадьте!
Гарна тема (на тему)!!! Корисна...
tysovska
29.09.2005, 14:30
Відкрила щойно для себе ще одну непогану книгарню:
Книгарня "Абзац", вул. Стрілецька, 13, м. Київ
(у дворі, але там є табличка над аркою, знайти легко). Дуже приємні дівчатка працюють. Запрошували мене приходити 6 жовтня, бо у них теж має бути новий "Поттер".
Багато довідниковї літ-ри, але художня теж є. Українська книжка впереміш із російською, причому приблизно в однаковій пропорції.
Тільки я не зовсім зрозуміла, за яким принципом там розсортовані книжки. Наприклад, є окремі полиці "Кальварії", "Піраміди", "Зеленого пса". Але перші дві в одному кутку приміщення, а третя - в протилежному. Серед художньої літ-ри чомусь часом трапляється нехудожня. Але якщо у вас є час, там приміщення досить велике, книжками не забите, можна все спокійно роздивитися й обрати для себе щось цікаве. Я спокусилася прологом і купила "Бульварний роман" Марії Матіос :)
Голосую за книгарню в Могилянці. Можна спробувати інтернет-магазини. Наприклад, я свою книжку в електронному магазині бачила вдвічі дешевше ніж у "Сяйві".
Не тільки Луцьк - хтозь знає, де в Одессі можна купити українські книжки???
Не можу знайти жодного нормального магазину!
tysovska
27.10.2005, 17:29
10 - 13 листопада 7-ий книжковий міжнародний ярмарок "Медвін: Книжковий світ - 2005" В програмі виставки зустрічі з письменниками, поетами, оформлювачами, відомими людьми української культури і політики, День дитячої книги, День учбової літератури, День фантастики, День іноземних мов, конкурс на кращу книгу виставки. Експоцентр "Спортивний" (вул. Фізкультури, 1, Метро "Республіканський стадіон") Виставка працює: 10.00 - 18.00, неділя: 10.00 - 15.00 Вхід вільний.
Джерело e-Куфер (http://cufer.net/view.php?id=219)
ховрашок
30.10.2005, 22:46
Українську літературу тільки Київ читає??? А як же Луцьк?! Ну, не їздити ж у Київ спеціально за книжкою. Далеченько. Хтось знає? Порадьте!
Гарна тема (на тему)!!! Корисна...
У Луцьку є аж три чудові книгарні на проспекті Волі дві з них знаходяться приблизно навпроти університету ,а третя ,якщо я не помиляюся в районі вулиці Чехова.В порівнянні з київськими книгарнями,в Луцьку я побачив невеликий вибір сучасної української літератури Андрухович,Жадан і т.д. Але відділи з класикою зовсім не поступаються столичним.
Mercenary
29.01.2006, 00:04
Пропоную Прімові тему видалити як неактуальну.
А може краще її переіменувати, наприклад, на "Де купити українську книгу?"
До речі, в Києві зявилась нова "БУКВА". Біля М "Палац спорту". Вже правда давненько... Але я не там не була... Хтось був?
Тему я видаляти не буду.
Вона корисна.
Ну й як наші книгарні? Щось відкрилося/закрилося?
Кілька років тому - методично-навчальна література на Подолі в Києві.
Добродій Юрко
06.02.2007, 00:27
Харків
Вул. Сумська 51 BOOKS
(до 20-ї години)
На Петрівці уже порівняно давно існує ятка "Українська книга". Тут не лише література, а й найбільший вибір муз.дисків. Та й вибір літератури з україністики доволі широкий.
Що ми маємо з книгарнями протягом останнього часу...
На Подолі, бяля метро "Контрактова", відкрився новий "Книжковий Супермаркет". Ще не заходила, так що враженнями поділитися поки що не можу.
Закривають "Знання" - завершується термін оренди, далі - на оренду аукціон, який "Знання", звісно, виграти не осилить. Дуже шкода, звісно, хоч воно й було зовсім уже страшнюче й не надто комфортне для приємного книгополювання.
В останньому числі "Книжника" пишуть, що з 1 серпня припиняє своє існування моя улюблена книгарня в Могилянці - теж якась лажа з орендою. Оце вже зовсім сумно :( :( :(
acid drinker
07.08.2007, 00:45
вже зачинена.. сьогодні хотіла зайти по урсулу ле гуїн (як сказав мій приятель, у неї всі головні герої - негри; вершина толерантності =)), а там написано, шо адміністрація могили відмовилася продовжити оренду...
плакаю...
acid drinker
16.08.2007, 18:49
щодо нового "КС" на подолі - фігня. їздитиму на петрівку. і обслуговування відверто таке собі... я шукала українські переклади дитячої літератури, то дівчинка довго не могла в'їхати, шо саме мені треба (тим більше, шо українського там взагалі понти). а потім я у неї ж запитала, чи є кінгівська "история лиззи", на шо вона здивовано сказала, шо навіть якшо є, то тільки російською - типу нашо мені? ))
Нова книгарня "Є" на Лисенка, 3. Це за Оперним театром.
Мені сподобалось. Приміщення велике і затишне, книжок багато.
Приємне враження справляє стендик "Література російською мовою" поряд із "Література англйською мовою" і так далі... Решта українське.
Вибір великий, хоча дечого бракує. Наприклад, не виявилося видань "Лілеї-НВ", але нам пояснили, що ще не встигли домовитися з видавництвом.
Єдиний недолік - не зовсім зрозуміла логіка, за якою книжки розставлено по стендах. Може, з часом якось чіткіше сорртуватимуть.
А так - заходьте, люди, вам має сподобатись.
Ще була у відносно нещодавно відкритій книгарні "Літера" на Артема. Точної адреси не знаю, але якщо йти від кінотеатру "Київська Русь" до Лук'янівського ринку - напевне побачите.
Що вам сказати... Доволі прикрий асортимент. Української літератури - лише півтори полички класики зі шкільної програми, причому жахливо виданої (оформлення ніби у вордарті, блискучі "белетрестичні" палітурки).
Російською асортимент більш-менш, багато світової класики, всіляка гламурна попса, фантастика, фен-шуї всілякі... Коротше, стандартний набір. Ціни зашкалюють. Хоча, може, то я просто не знайома з цінами на продукцію російських видавництв.
Загалом книгарня маленька і не надто зручна. Що дуже не сподобалось - попросила примірник не зі стенду, бо там був трохи пошарпаний... Сказали нема. І так типу все. Усіх книжок по одному примірнику на полицях, а іншого примірника або нема, або просто принципово не дадуть. З такими-то цінами це нормально сприйняти важко.
Ох! Зате яку я там бачила шикарнючу серію філософії! (російською) Але дорого неймовірно.
Висновок: якщо випаде нагода, забігти можна, спеціально їхати - жодної потреби, нічого особливого.
Всіх вітаю! Це мій перший допис на форумі. Поки що намагаюсь зорієнтуватись, що до чого.
А питання таке. Хто що знає про книгарню на Пушкінській 8-а?
Знаю одну на Пушкінській... Ну, крім Книгарні видавців.
Не знаю, чи це та.
Україномовна така? Наче непогана, але не з моїх улюблених точно... Ціни такі собі, наскільки пам'ятаю. Книжки дібрано досить хаотично.
Швидше за все вона. Дякую за враження.
Книгарня видавців переїхала в маленьку кімнатку в "Купідоні".
Вона Є.
У Львові - на проспекті Свободи - книгарня НТШ (ціни кусючі, але багато потрібної саме української літератури - як художньої, так і навчальної). Ще є книгарня "Глобус" на вул. Кн. Романа (чи не єдине місце у Львові, де можна знайти нову навч. літературу з вид-чої справи). Що ж до книжкового хенду - на вул. Підвальній (пам’ятник Івану Федорову) знаходиться вуличний ринок потриманих книг.
Вони там теж припинили свою діяльність.
Ви ж сказали про два роки...
А давно Книгарні видавців нема? Дуже дивно, що про то нічого не було чути.
Хоча не скажу, що надто засмутилася. Здається, навіть і купляти там нічого не доводилося.
Спочатку вона була між бульваром Шевченка та пл. Толстого. Потім в обмеженому за асортиментом вигляді переїхала в "Купідон".
З того часу її почала називата "бувша книгарня видавців".
А, то так би й зазначали, що її для Вас "нема".
--------------
Сайт книгарні "Є": http://www.book-ye.com
Дуже зручний та інформативний сайт. Некияни, зверніть увагу: там є інтернет-магазин із чудовим асортиментом і помірними цінами.
І ще, коли про книгарню "Є" писала, забула розповісти: там є невеличка така сцена, вочевидь для літературних зустрічей. Місця там багато. А в сусідній залі - великий телевізор (плазмова панель, чи як воно там зветься). Отже, слід очікувати всіляких акцій :)
Її немає ні для кого. Власники закрили цей проект.
А за посилання на сайт "Є" дякую. Хоча його вже відвідувала та не зафіксувала адресу.
А ось BOOKS у Харькові мені дуже сподобався, а головне зміг знайти те, що шукав роками!
Найбільший вибір україномовної книги у магазині Білокнижник, на проти обласного МВС - вхід в арку. І на видання початку незалежності там взагалі ціни мене приємно вразили!
vBulletin версії 3.7.0 Beta 3, © 2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008